Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Lányok küldöm a recepteket.

Nagy Micimackó mesegyűjtésbe kezdtem Kristófnak, már tisztára belezsongtam. De annyira szereti a tigrist belőle. :)

Elmúlt a nyakáról a piros csík a kalciumnak és a fenistilnek köszönhetően.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Susy: Tigris nálunk is nagy kedvenc. Vettem neki hétvégén egy tigrises body-t. És hoztam egy képet is a szeretetről. Kép címe: Úgy szeretlek, majd megeszlek
Kép

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Gabi, Adél babád Lillunál nagy sikert aratott, küldött neki egy tonna puszit :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Ja és koszmós babák anyukáinak mi a nyáron tudtunk csak megszabadulni, extra gáz koszmónktól, szóval ne parázzatok, ha visszatér akkor se :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

nikuc én sem bírom a kalcium sandoz pezsgőtablettát, én írattam fel calcimusc ampullát, a gyerekeknek is azt adom ilyen esetben.
gondolom Peti is kaphatja már, csak nem tudom, mennyit (az egyémek 2x felet, azaz napi 1-et kapnak, ha kell. én köhögésre is azt szoktam nekik adni)

Márti teljesen igazad volt, anyósod elég furcsán gondolkodik ezekről a dolgokról. ha én lennék a látogatók helyében, nagyon nem szeretnék egy influenzás családhoz menni, főleg nem úgy hogy valaki más a házzal dicsekszik éppen. ez röhej...
jobbulást a családnak és kitartást nektek!!!

Gabi nagyon édes Adél :D

én voltam pénteken dokinál, lehet, hogy mégsem császár lesz, hanem indítás. jövő héten még egy plussz UH Hajdú drnőnél, és kérte a dokim, hogy kérjek tőle papírt, hogy ő mit ajánl, mert a kórház főorvosa csak akkor engedélyezi a császárt is, meg az indítást is.
Először eléggé elkeseredtem, hogy már megint szórakoznak velem, nagy nehezen elfogadtam a császárt, erre most megint változik a helyzet.
aztán rájöttem, hogy lesz ahogy lesz, ha se a neonatológusok, se H. drő szerint nem indokolt a császár, akkor én bizony nem fogok kardoskodni mellette. egy normál szülésnek jobban örülnék, még akkor is, ha indított...

Kép
Kép
Kép
iricc

Susy, mégsem fogom ma megsütni a sütit :-( Samu estére totál betaknyosodott, úgy szörcsögött álmában, mint Darth Vader, alig aludtunk valamit, 2 óra egyben volt a leghosszabb. Most aludt el, 7 óra óta, mostanáig csak nyűglődött. Folyton az ínyét piszkálja, ebből gondolom, hogy 'csak' fog van a háttérben, de ilyen nyűglődés mellett nem fogok tudni sütizni.

Márti, tényleg nem tudom, te hogy bírod ezt 4 gyerekkel, én attól is teljesen kivagyok, ha ez az egy ennyire nyűgös. Mondjuk legalább az orrszívást szereti, időnként kéri, sőt, csinálja magának :-) Csak minden másért kell birkózni vele. Mondd, hogy idővel bele lehet jönni, és 2-3 gyerekkel sem 2-3szor olyan nehéz!

Gabi, nagyon édes a tigrismajszolós lányka! :lol:

Iricc, én nem tudom, de talán az indított, 'rendes' szülés jobb, biztos nem azért találta most ki a doki, mert zórakozni akar veled, hanem mert eddig nem látta kivitelezhetőnek, de most meg már igen. Minden rendben lesz!
danann

Gabi
Adél nagyon édes. Nekünk is van ilyen plüss tigris figuránk, és tigrises pizsamánk is. :wink:

Kép

Iricc
Drukkolok neked, hogy minden úgy legyen, ahogy te szeretnéd, és minden rendben legyen.

Kép
Kép
susytunder

Nikuc,
örülök, hogy alakul a pofija! Az aloe biztos nagyon jót tesz neki, gyulladáscsökkentő is.

Igen, Pálmi már gyúr a gépelésre :) Végülis az apja szoftverfejlesztő, és nekem is a munkám felét számítógépezés teszi ki, úgyhogy folytatja a családi hagyományt :lol:

Lányok,
A tigrises képek milyen cukik! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Iricc, drukkolunk ám Nektek nagyon, ha az orvosok úgy látják, hogy indított természetes szülés jobb, biztos úgy is van és mivel úgyis odafigyelnek rád, a többi majd eldől menetközben...
Bízz nyugodtan Szabó dokiban, nagyon jó orvos :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

danann persze, hogy nem szórakozni akart velem, egyszerűen így alakult.
és persze hogy jobb a hüvelyi szülés a császárnál, még akkor is, ha indított, és benne van a rizikó, hogy mégiscsak műtőbe kerül az ember.
ha Milost nem veszélyezteti, én is a hüvelyi szülésre szavazok egyértelműen.
aztán meg jövő héten legkésőbb minden kiderül :D

Kép
Kép
Kép
iricc

Iricc, jövő héten melyik nap lesz a nagy nap?

KépKép

KépKép
beneildi

Iricc!

De örülök! :lol: Komolyan! Nekem ebből az jön le,hogy a dokid szerint Milos erős és bírni fogja a sima szülést és ez nagyon jó hír! Meg Neked se mindegy,hogy,ha műteni kell a babát,mennyire bírod majd a strapát,gondolom sima szülés után könnyebb lenne!

Lívia!

Hát,ha őszinte akarok lenni,én azt mondom.hogy a 2.baba érkezése után nehezebb,mert szinte mindent újra kell tanulni,mert olyan szemszögből is nézni kell minden dolgot,amit a picivel teszel,hogy a nagynak az hogyan jó! Például a pici aludna,a nagy meg zajongana és mondjuk zenére ugrálna.Na itt az a gond,hogy persze,a picinek szoknia kell a zajt,nyűzsgést,de ettől még lehet olyan baba,aki ezekre mind felébred.Ha a nagyot leállítod,esetleg morcos lesz vagy hisztis,jó esetben átterelhető más játékra,de egy idő után simán rájön,hogy Ő most egész mást csinál,mint amit akart! :lol: Szóval a 2. gyerkőccel belibben az ember életébe a "Melyik ujamba harapjak?" effektus,mert ami az egyiknek jó,az nem biztos,hogy a másiknak is. Számtalan példa van erre! Viszont,amikor már a 3. baba jön,akkor már szerintem nincs komoly nehézség,mert az ember addigra annyi ötlettel,praktikával,türelemmel,lazasággal(jó értelemben) és szervezőképességgel rendelkezik,hogy sokkal könnyebben megoldja a dolgokat és kevésbé aggódik,ami viszont kifejezetten nyugodt,békés kisbabát eredményez (már ha alapból nem egy izgága természet :lol: )! és általánosságban lehet mondani,hogy a 3. babák nagyon nyugodtak,kiegyensúlyozottak,életvidámak és szemfülesek,életrevalók is! persze kivételek mindig akadnak,de nakem Bercim ilyen gyerek éa a védőnő azt mondta,hogy tipikus 3.baba!
De nem magam akarom itt fényezni,mert amikor egyszerre beteg 2-3-4 gyerek azért olyankor nagyon kivagyok,mert mind engem akar és olyankor kevéssé tudja egyik a másikat tolerálni,könnyebben sírják el magukat és sokszor szaladgálni kell utánuk a kül.gyógyszerekell.Figyelni arra,hogy az egyik a tablettát veszi be könnyen ,a másik a szirupot lázcsillapítóból,de az sem mindegy,hogy melyik gyerek melyiket hajlandó szirupból bevenni és,hogy kanállal vagy adagolóval szereti -e jobban,meg ugyanez a kül.típusú köptetőkkel. Szóval én az elmúlt napokat úgy éltem meg,hogy komoly sikernek könyveltem el,ha minden gyerek időben megkapta a gyógyszerét,az benne is maradt és legalább fejenként 3x lázat is tudtam mérni naponta,leszívni az orrocskát mielőtt elalszik és nem elfelejteni bekenni a mellkasát,meg elégnek lenni ahhoz,hogy mindet tudjam pátyolgatni,amikor arra volt szükség. De majd kinövik ezt a korszakot is és nem lesznek ennyit betegek!

Széééép babákat látok!
:lol:

Nálunk(anyós-fronton) a helyzet fokozódik,de nem akarlak fárasztani vele benneteket!

Berci még mindig vacakul van nagyon,Lehel már jobban,de még lázasak mindketten!

Márti
borossné becz márta

Na akkor mégegyszer, eltünt amit írtam. :roll:

Márti
én nagyon kíváncsi vagyok, mivel tudja még anyósod fokozni a dolgot.

Már akartam írni, hogy köszi a könyvajánlót, nagyon bejött a gyermeklélektan, esténként éjfélig olvasok. :oops:

Második gyerekkel kapcsolatban jól rámijesztettél. Pont azon gondolkodom mostanság, hogy mi hogy lesz. :)

Kép
Kép
susytunder

Igen, én is ezen gondolkodtam, hogy apát most jól lecseszem, hogy nem képes csöndben lenni a bébi körül mikor alszik... de hogy tartok csendben majd egy 2 éves gyereket a következő bébi mellett???

Kép

Kép
sz.veronika

Éjszaka rémálmom volt, a párom ébresztett fel mert sikítoztam.

Azt álmodtam, hogy ülünk a nappaliban, puszilgatja a nyakam, majd felálltam, kimentem a fürdőszobába és ott is ott volt! Nézek jobbra, ott van a fürdőszobában, ha balra nézek ott van a nappaliban is!

Rájöttem, hogy valamelyik a kettő közül nem ő, de akkor mi lehet, és melyik az igazi? Ettől nagyon megrémültem és elkezdtem sikítozni álmomban, és ezek szerint nem csak álmomban, hanem a valóságban is :lol:

Kíváncsi lennék mit hozna ki ebből egy álomfejtő?

Amúgy rémálmom inkább attól lehetne, hogy holnap oltás. Esküszöm ettől én sokkal jobban kivagyok, mint Pálmi :roll:

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Kicsit lemaradtam a hétvégén. Tatán voltunk.

Ugabesz - igen, eddig csak kézben aludt el, ráadáasul úgy, hogy nem lehetett vele leülni, sétálni kellett, rázni a fenekét. Ha ugyanoylan ritmusban ráztam, ringattam, mint állva, de le mertem ülni, már reklamált. :? Nem mindig megy most sem simán az elalvás, van amikor egy kis susogással segíteni kell, néha ordítás is van, amikor már túl fáradt, de ha a pocakban minden ok, akkor elaltatja magát. Szabi hason alszik, így a kalimpálás nálunk kimaradt. A fejét emelgeti, de abban egy idő után elfárad. A Suttogó szerint a röpködés is a fáradtság egyik jele. :roll: Sok mindennel nem éretk egyet abból a könyvből, de az altatás bejött. Nagyon utál Dávidod hason? HA nem akkor esetleg próbáld meg úgy altatni. Hátha. De csak találgatok ám....

Koszmó ellen és száraz fejbőrre Babe sampon a tuti!!!!

Mzs - Köszi a megerősítést alvás ügyben. :D

Dius - Gratula az alváshoz! Tényleg nagyon ügyi a kisfiad!

Márti - Jobbulást a srácoknak! Gyáltalán nem vagy udvariatlan tuskó! Én sem mentem volna bele ebbe a játékba!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Beneildi: köszönjük a tonna puszit és örülök, hogy tetszett Adél Lillunak. A kép érdekessége még az, hogy ekkor fogott meg először valamit, ami nem az ujjam.

Márt: anyósod még mivel tudja fokozni a helyzetet? Elég érdekes...

Veronika: nekem is rémálmom volt. Én azt álmodtam 2x is, hogy Adéllal baj történt. Egyszer leesett az ágyról, egyszer meg kifordult a kezemből. Arra ébredtem, hogy zokogok.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Sz.bettyna,
Dávid hason alszik, de ha lerakom hasra, emelgeti a fejét és hatalmasakat nyög, majd elkezd sirni...felpörgeti magát. Hiába hátsimi, susogás, mellébújás, semmi nem segit. Jövő héten már 3 hónapos lesz, férjem azt mondta, szerinte megérett arra, hogy kipróbáljuk a módszert - hát én nem érzem magam elég erősnek és eltökéltnek, nem birom hallgatni, ha sir. Ha meg felpörgeti magát, akkor meg már kézben sem tudjuk megnyugtatni....

Márti,
én is kiváncsi lennék, mit tudott még ezek után anyósod produkálni?
Én is olvasom a könyveket szopik alatt szép sorjában :)

Susy,
nagyon jó a tigrises pizsi!!!

Gabi,
nagyon aranyos Adél :)

Gabesz

Kép
ugabesz

Gabesz - Szabi is 3,5 hónapos volt, mikor rászántam magam és nem egyből az ágyba. Először kézbe ringatás nélkül. A 2. lépés volt az ágy. Ne aggódj, majd eljön az ideje!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

márti, én is kiwi vagyok anyósra.
enyimdorka nem tipikus 3. gyerek, eddig ő a legnehezebb falat :)

KépKép Kép
mzsperx

Sziasztok!

bekukkantottam, végre idejutottam, és látom, lassan eljön Iricc ideje is! Drukkolok, hogy minden rendben menjen.

A többieknek meg örülök, hogy olvastam kicsit rólatok!

mtunde

Sziasztok!

Nem akarok ám itt senkit megrémíteni,csak úgy gondolom,a 2. baba érkezése legalább akkora változás mint az 1. babáé! nam aggódik ugyan annyit az ember,de azért nagyon más,hogy nem 1 kicshez kell alkalmazkodni,hanem 2-höz és a gyerekeket is meg kell tanítani alkalmazkodni egymáshoz! Mzs,Iricc,Tünde,Becsngő,Ildi,Ti,hogy látjátok?

Na,ha már mindenkit érdekel,tömören és velősen anyós közölte,hogy Ő ide hozzánk többet nem jön,após pedig,hogy mi csak kapni szeretünk,adni nem! Na,most ezen szegény férjem nagyon kibukott,mert tény,hogy kaptunk tőlük nagyobb dolgokat,de ki gondolta volna,hogy nem önzetlenül,hanem jól megjegyezve és a kellő időben felhánytorgatva (ráadásul anyukám 10x annyit segített,mert az Ő öröksége a telek,ahol a házunk áll,de sosem emelgeti,hanem örül,hogy itt lakunk)? Szóval,most nagyon beletaposott a férjem büszkeségébe! És pont most mond ilyet,amikor Peti decemberben költöztette ki Pestről az öccsét céges platós kocsival és ugyanerre készül 2 hét múlva,amikor anyós öccsét kell Miskolctapolcáról egy szomszéd településre költözteni! Na mindegy,mi nem is tartjuk számon ezeket a dolgokat,mert régen rossz,ha családon belül annyira megjegyezzük,hogy ki,kinek,mikor,hol,miben segített!
Az meg,hogy anyós ide nem akar jönni? Hát nem tudom,hogy akkor hogy akarja látni az unokáit? Mert mi,mióta megszületett Kamilla nem voltunk náluk,egyrészt,mert túl kicsi a hely (azt még meg lehetne oldani,de képtelenek kicsit halkabb beszélgetéssel az alvó gyerekekhez alkalmazkodni),másrészt,mert minden tele van macskaszőrrel(takarítanak rendesen,de annyi van,hogy száll a levegőben és a sütikbe,kajákba is mindig jut belőle :? )

Márti
borossné becz márta

Lányok hoztam nektek egy kis érdekességet. Ez egy kínai fogamzósnaptár. A táblázat adatai egy XIII. századi kínai tudós megfigyelésein nyugszanak.
Kikereshetitek, hogy a megfogant baba milyen nemű. Lehet, hogy mese, de nekem bejött. Mikor Kristóf fogant arra a hónapra fiú van írva.

Kép

Márti
Ha már rád haragszik is anyósod az unokái biztos hiányozni fognak neki, úgyhogy aki haragszik az békül. És tényleg igaz, hogy jó tett helyébe jót sose várj.

Kép
Kép
susytunder

Márti, gondolom nem ez az első ilyen összezördülés. Ne is foglalkozz velük, épp elég dolgod van most enélkül is, koncentrálj a kis családodra, aztán szerintem mire a gyerekek meggyógyulnak, addigra ez a vihar is elmegy. Tényleg, jobb dolgod is van annál, minthogy holmi tyúkperekkel törődjél.
(Írom mindezt úgy hogy el tudom képzelni, mennyire rosszul eshet, csak ez már olyan szintű galádság, amit tényleg jobb figyelmen kívül hagyni.)

Kép
Kép
szalamandra

Susy!

Bercinek lánynak kellett volna lennie ez alapján,de a többi stimmel! :lol: Láttam már ezt korábban is,egész komolyan megcáfolták,de azért játéknak jó!

Köszi,Lányok,én már túl vagyok rajta nagyjából,megvárom,míg kipuffogják magukat,aztán meglátjuk!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a segítséget koszmó ügyben!

Márti, jobbulást a gyerkőcöknek!

Susy, nekem is bejött a kisfiú! :D

Lenne megint egy kérdésem. Vannak olyan napjaink mint például a mai is, hogy nagyon elkezd sírni a Levi, de sokszor már annyira sír, hogy levegőt is alig kap. Van, hogy felveszem és viszonylag gyorsan megnyugszik, de van olyan is hogy vagy egy órát sír a kezemben is majd a kimerültségtől vagy a fáradságtól elalszik. Ma minden szopít ilyen sírással fejezett be. Elfordította a fejét a cicitől és sír. Lehet, hogy nincs már neki elég tejci? .Amennyit ő szeretne enni? Viszont nő rendesen egy hete 5480g vollt ma pedig 5900g Vagy jön a foga és azért sírhat? (a múltkor írtam, hogy mindig a szájjában van a keze, rágcsálja a pelust és folyik a nyála). A cumit viszont nem hajlandó elfogadni. Ha tudnátok segíteni azt nagyon megköszönném.

Anita

anitapo20

Márti,
hogy nincs elég programod most a gyerkőcökkel, még anyósék is fesztiváloznak! Sajnálom, erre van most a legnagyobb szükséged!
Egy normális anyós ilyenkor nemhogy vendégeket visz hozzátok, hanem inkább segiteni próbál az unokák gyógyitásában, azaz kicsit tehermentesit Benneteket...
Nálunk nem javult a helyzet (anyósügyben), alig jelentkeznek telefonon (korábban minden este), heti egyszer jönnek babanézőbe (korábban 2naponta) és soha semmilyen tanácsot nem adnak :D :D Nem bánom ugyan, hogy igy alakult, mert végre nyugtunk van, de tudom, hogy meg vannak sértődve változatlanul.

Susy,
ismerem a naptárat, meg egy számolós módszert is, mi a kettő kombinációjából kalkuláltunk, hogy kisfiunk legyen elsőnek és működött. :D (férjem ragaszkodott hozzá, én a természetre biztam volna) Majd ha a kislány is összejön, akkor elhiszem, hogy van benne valami, addig nem igazán...

Kép
ugabesz

Susy, nekem sem jött be, ha kerekítetettem az életkorom, akkor sem :-) De lehet, csak azért, mert nem hiszek benne :lol:

Márti, nem mondom, hogy megnyugtattál ezzel a második gyerek ugyan olyan nagy sokk dologgal, de hát ez van :-) Remélem azért addig én is edződöm, és nem lesz majd akkora nagy fennakadás :-)
Anyós meg simán hülye, de tényleg. Még ha nem is lennének betegek a gyerekek, akkor sem várhatja el, hogy mindenféle korábbi egyeztetések nélkül fogadd te az ő vendégeit, ez egyszerűen abszurd. Bepróbálkozni lehet, de hogy még ő legyen megsértve, az tényleg mindennek a teteje. Olyan nehéz az ilyen dolgokon túltenni magunkat, de tényleg próbáld nem felhúzni magad. Talán nem is baj, ha egy ideig távol tartják magukat, nem?

Anita, szerintem tuti nem éhes, hanem esetleg olyasmi lehet, hogy cumizni akarna még, de tej nem kell, és ez zavarja. Ahhoz viszont eléggé válogatós, hogy a cumit ne fogadja el. A fogzás is simán elkezdődhetett nála. Samu nem sokkal volt idősebb, neki is volt egy periódusa, amikor hiába volt álmos, hiába próbáltam a megszokott módon altatni, aztán meg már mindenféleképpen, képes volt több, mint egy órát is üvölteni akár. Aztán leszokott róla. Menet közben úgy tűnik, mintha egy örökkévalóság lenne, de valójában ez nálunk is csak pár hétig tartott, aztán elmúlt. Levi is leszokik róla, csak a neked kell addig kibírni.

Altatás, na az nálunk mindig valami macera volt szinte. Samut is vállon, sétálva kellett altatni először, aztán talán 3-4 hónapos korában volt az az időszak, amikor szinte semmi sem működött egynél többször. Ha felvettem, akkor elkezdett visítani, nem hagyta abba, cicin sem, cumival sem, letéve sem, sehogy sem volt jó, tényleg csak max egyszer. Ekkor gondoltam, ha nem megy kézben úgysem, akkor szintén a felveszem-leteszemmel megpróbálom az ágyba szoktatni. Pár nap után már tök hamar elaludt így, aztán megint egyre kevésbé, aztán sehogy. De legalább bejött a cici, az is valami. Maradtunk ennél. Aztán talán fél éves kora után nem sokkal kezdte, hogy nappal minden rendben, de este csak egy óra üvöltés után aludt el, miután a cicin akármeddig sem tudott elég mélyen elaludni ahhoz, hogy le lehessen tenni. Ekkor megpróbáltuk megint az ágyba szoktatni. Pár nap alatt látványosan jobb lett, de aztán megint vissaesett. Apjával még csak-csak, ha az ott ült mellette, de velem sehogy sem volt hajlandó. Megint elmaradt a dolog, de legalább visszaszokott rá, hogy elaludjon este is a cicin. Most egy ideje, pár hete nappal cici, de kb minden második este két szippantás után menne vissza játszani, de ha apja felveszi kézbe, két perc sírás után pár perc alatt alszik. Szóval álmos, csak a cicin nem mindig tud elaludni. Egy rettenetesen macerás gyereket fogtam ki :D Nem elrettentésnek írtam, de azért létezik olyan gyerek is, akinél szinte semmilyen módszer nem válik be. Mindenki maga dönti el, meddig érdemes próbálkozni, de biztos, hogy nincs olyan módszer, ami minden babánál beválik, ki kell találni az igényeiket.
danann

Sziasztok
Fúúú...jó sokat írtatok :D Hááát senki se nem hiányolt ?..nem szép :( :( :D most jó a kedvem, pedig nincs miért!

Holnap kapunk időpontot műtétre :(

Márti
A gyerkőcöknek jobbulást. Anyóst meg egészen konkrétan le kell sz*rni. Nekem is mostanság sok fejfájást okoz, de a saját anyám is. Az a baj, hogy az emberek hálátlanok...ráadásul az ember nem azt várja, hogy élete végéig a lekötelezettje legyen, csak legyen normális, és korrekt, de minimum nem bunkó. Nekünk nem segít senki, pedig anyósom 1 saroknyira lakik...apósomhoz minden nap be kellett menünk a kórházba (máv). Neki egyszer sem jutott eszébe, hogy egy meglátogassa kettő legalább a gyerekre vigyázzon, hogy ne kelljen bevinni a kórházba, ahol a legtöbb baci fellelhető. Vagy, hogy ne kelljen a lázas gyerekkel átbumlizni a városon!

Kép

NIKI
nini.n

Susy, a naptár alapján nekem kisfiam lenne Lilla helyett :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

beneildi hétfőn UH, akkor kiderül, mit javasol H. drnő.
kedden doki, akkor megbeszéljük, hogy melyik nap, és mi legyen. ennyit tudok. szerintem szerda, vagy csütörtök, mert ha jól hallottam, akkor van ő bent délelőtt.
ha indítás, akkor gondolom szerda este kapok zselét, ha császár, akkor csütörtök délelőtt. de ezek csak találgatások, még semmi sem biztos, csak a hétfői UH, és a keddi ctg+dokilátogatás.

Márta bizony-bizony, beletrafáltál! egy sima szülés után én szinte azonnal "üzemképes" vagyok, főleg ha összejön a gátvádelem (amire nagy esélyem van). El tudom látni azonnal a babámat, tudok szaladni a neonatológusokhoz, tudom intézni a nefrológiát a gyerekklinikán. császáros sebbel ez nehezebb lenne.

erről a gyógyszeradagolós dologról az Anna és Petis könyv jut az eszembe, mikor lebetegszik a 3 gyerek, és anya egy nagy táblázatba rajzolja, hogy kinek mikor melyik gyógyszer kell :D

Tesó ügyben maximálisan egyetértek. Bár még arról nincs tapasztalatom, hogy a 3. gyerek mennyiben hoz más helyzeteket, mint a második, de pár hét múlva referálok :D

Anyósod megbékél majd, ti meg egy nagy tapasztalattal lettetek gazdagabbak. az én anyám sem képes úgy adni, hogy azt háromszorosan ne venné vissza, mint Ludas Matyi.
Ráadásul újabban felvette azt az idegesítő szokást, hogy ami nekem van, az neki is kell. Ha meglát valami új dolgot nálunk (akár egész apróságot is), akkor rögtön a szememre veti, hogy miért nem gondoltam én arra, hogy ilyen neki is kell. rémesen idegesítő tud lenni...

Veronika szerintem egy kicsit eleged van a férjedből :-)))) Meg is értem, hiszen egész nap ott van, nem tudtok kettesben lenni a babáddal. és benned van ez a kettősség is, hogy egyrészt szereted, ez nyilvánvaló, hiszen a férjed, a gyermeked apja, de ugyanakkor szivesen lennél kicsit egyedül is.

susy az első két gyerekkel stimmel, Milos azonban lány lenne a naptár szerint :D

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok!

Nini - Egy kalappal a műtéthez!

Márti - Szerintem se idegeld magad túl az anyós ügyön. Majd megoldódik. Tudom, mondani könnyű! :wink:

Danann - Altalás témában egyet értek. Kíváncsi is leszek meddig működik nálunk az ágyban alvás. :roll:

Képzeljétek, Szabinak nem akart elmúlni a Rota oltás után a hasmnése. A doki nénik azt mondta, adjak neki répát. Ez pénteken volt, nagyon kíváncsi voltam, hogy fogadja a gyerkőc a répa pépet. Azt vártam, hogy legalább valami pofit vág hozzá vagy valami. Hát, úgy nyelte mint kacsa a nokedlit. :shock:
Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Azért úgy látom elég sok esetben stimmel, még ha csak játék akkor is. Nekünk kislányt ír arra az időre egymás után 3x is amikorra tervezzük a próbálkozást.
Apa teljesen oda volna, ha kislánya lenne. :wink:

Dius
Már akartam neked írni, de most eszembe jutott. Ha jól emlékszem te panaszkodtál, hogy mennyivel megemelkedett a törlesztőrészletetek. Hallottál már a hitelkiváltó hitelről? Átviheted más bankhoz a hiteledet, óriási bankok között a különbség, akár 20 ezer is lehet a törlesztőrészlet között a különbség.

Kép
Kép
susytunder

Danann, köszi a választ!
Én még bírom csak apánál kezd elszakadni a cérna. Sokszor felidegesíti magát rajta, hogy nem tudja mi baja van. Ráadásul a héten éjszakás is. Érdekes lesz. :D De lassan akkor túl leszünk rajta.
Nini én is egy kalappal kívánok a műtéthez!
Anyós témában nekem szerencsém van, nem sokszor találkozom vele. Általában csak akkor ha mi megyünk fel hozzájuk. Eleinte jöttek két hetente (kb kétszer) aztán elmaradoztak. :) .Nekem néha anyukám okoskodása a sok de őt tudom "kezelni". :)
Márta, szerintem én is ugyan így reagáltam volna. Ez jó volt arra, hogy ezentúl tudjátok, hogy álljatok hozzá. Idővel pedig majd megbékélnek.

Anita

anitapo20

Betty!

Azért én egy 4 hónapos babának inkább Normaflore-t javasoltam volna répa helyett,a mi orvosunk mindig ezt teszi! Mondjuk Ő nagyon szoptatáspárti! Miért kell már most megterhelni az emésztőrendszerét??? Azért az jó,ha tudod,hogy ízlik neki,legalább majd nyugodtan vághattok neki a hozzátáplálásnak,ha eljön az ideje!

Márti
borossné becz márta

Hoztam egy friss képet is!! :D Kép Fürdés után!

anitapo20

Jó reggelt!

A táblázat alapján Barnus, Dorina lenne. :)

Ahogy olvasom én az altatással nagyon szerencsés vagyok, eddig. Párom alszik kívül a kiságyhoz közel és valamikor úgy alszanak, hogy a párom bedugja a kezét a rácson Barnusom meg fogja az ujját! :)
Barnussal egyedül az a gond hogy álmában sokat nyűglődik meg kapálózik valamikor félórán át és pedig alszik.. és ugyanígy nyűglődik mikor álmos meg mielött fel kel, de alvás közben is... Hát ilyenkor mi sem alszunk mert rettenetes hangos. :?

Lányok a popsikrém az ugyanaz mint a pelenkakiütés elleni krém?
A gyógyszertáros popsikrémtől kipattog, de csak attól az egytől. Gabit használunk meg niveát meg most vettem babylove-osat. De az van rajta hogy pelenkakiütés elleni... dm-s hölgy azt mondta ugyanaz.

Susy hallottam. Lehet hogy hülyén hangzik, de egyszerűen nincs türelmem mindent újra intézni. Értékbecslő, ügyvéd, földhivatal stb stb, és ráadásul akkor sokkal többet kerestem most meg csak a gyás. Nem tudok munkáltatóit adni. Meg szeretem ez a bankot. Bennem még él a remény hogy csökkeni fog, csökkenie kell mert ezt nem csak mi senki se fogja bírni. Tudtok vmit amúgy hogy meddig fog tartani még ez? Vagy mit terveznek ezzel kapcsolatban? Én már nem tudom követni...
Van ismerősöm aki más banknál van és neki is 20al emelkedett, szóval lehet hogy a másik banknál se tartana sokáig az hogy kevesebbet fizetek.

Kép
dius87

Dius
Megértelek, csak gondoltam megírom. Banki ügyekben nem tudok mit mondani, hogy meddig lesz ez így. Ingatlanokkal kapcsolatban azt tudom, hogy túlkínálat lesz, és lefogja nyomni az árakat. Azt mondják, hogy az év második felében várható a fellendülés, de nagyon nehéz lesz új építésű ingatlant értékesíteni. Nagyon megszigorodtak a feltételek is a hitelekhez.
Annak jó, akinek van pénze, és árveréses házakat, autókat nagyon olcsón lehet majd venni, ebből annyi lesz sajna, hogy Dunát lehet velük rekeszteni.
Na de nem untatlak ezzel.

Anita
Nagyon aranyos Levente a képen. Kitartás, szerintem is csak cumizna, de a tejcsi nem kelene neki akkor.

Kép
Kép
susytunder

Nini szorítok!!!!! Remélem minden rendben lesz!!!!

Márti az anyós viccek nem véletlenül születtek! Az enyém 3hete nem látta az unokáját, persze én nem bánom ha nincs itt csak furcsa mert elötte meg itt verte a nyálát... jó ez így. Majd a gyerek megkérdezi: Anya ki ez a néni?
Na azért csak nem, de hát ki tudja mit hoz a jövő...

Kép
dius87

Sziasztok!

Végre géphez jutottam, bár nem sokáig, ha fél hsz megy akkor felébredtünk és folyt. köv később....

Szóval:

Susy - köszi a segítséget gép ügyben! Örülök, hogy eltűntek a csíkok! Kristóf nagyon édes abban a tigrises ruciban! Milyen meséket (milyen formában) gyűjtesz? Könyv, hangkazetta, dia, dvd?

Alvás - nálunk sem egyszerű, megértem abszolút, akinek ezzel van gondja. Szerintem sem minden gyereknél működnek az egyébként beváltnak tűnő trükkök, praktikák, mi is ide tartozunk. Már 8,5 kg-t elhagytuk, de még mindig ölben alszik el Zoló. Igaz 2 perc alatt, de kell a jó technika. Jobb kezembe fektetem (át kellett szokni, mert eddig a balban esett kézre jobban), így be tudja kapni a jobb hüvelykujját, kis cumizás, közben ringatás, séta és mehet is hasra. Ha hamarabb leraknám, csak sír, a fejét felemeli, forgatja, hátra fordul és nyűgös, nincs mit tenni, ő ilyen, próbálhatnám "megnevelni" de csak kitartó, fuldoklásba torkolló sírás a vége. Ezt pedig nem bírom. Minden gyerek más, a lényeg, hogy a számára megfelelő módszert megtaláljuk. A korábbi alvásról pedig ne is beszéljünk, volt hogy órákat sírt lefekvéskor és mindegy volt mit csinálunk, mindig más működött nálunk is, mostanra úgy ahogy rendeződött ez a dolog. Nem tökéletes, de ennyi nekünk még belefér! Ő így nyugszik meg, így alszik el békésen, boldogan, magunkhoz ölelve, legfeljebb gyúrnom kell karra, hogy bírjam sokáig.

Ugabesz - kiságyban játékok nekünk sincsenek. Először elővigyázatosságból, később pedig a forgolódásai, éjszakai mászkálásai miatt. bejárja a kiságyat és nem akarom, hogy egy csörgő vagy egy plüss miatt ébredjen fel. A kiságy nekünk csak félig meddig tabu a játék terén, alapvetően a szőnyegen játszunk, mozgásigényét így kielégítve, csak akkor teszem be játékkal együtt, ha magára kell hagynom porszívózás vagy más fontos dolog miatt, de ez is csak pár perc. Ha esetleg az elalvását akarod játékkal segíteni, van akinek bejön a felrakott zenélő körforgó, nézegeti, hallgatja és elalszik (nálunk inkább mosolyt és sikongatást eredményezett) vagy egy textil pelus, van olyan baba, aki csak ezzel alszik el.

Dius - először én is paráztam és aggódtam, hogy talán higiéniai okai vannak a koszmó kialakulásának és valamit rosszul csináltam, de tényleg nem. A védőnőm megnyugtatott. Mi hajlamosak vagyunk rá, áttetsző bőr, szőke haj.......stb. Eddig hetente kétszer mostunk hajat, de elég bőven egyszer is, ez is védőnői tanács és eddig mindenben jót tudott csak mondani, ami bejött. Koszmónál sem kell többször, szerinte.

Dytke - köszi a tornás infókat! Azt hiszem menni, fogunk csak még a beutalót kell megkérnem. Tegnap voltunk pont oltáson, kár hogy nem olvastam hamarabb!

Márti - jobbulást! Anyós gondokat sajnálom nagyon, tudom milyen rosszak az ilyen viták és sajnos nyomot hagynak az emberben, még ha nem akarja is. Remélem azért te felül tudsz ezeken emelkedni és nem vagy olyan rágódós típus mint én. Sajnálom a férjedet is, nem is értem az ilyen szülőket! Kitartás!!!!!!!! Nem nyugtattál meg engem sem a "több gyerekkel az élet" témában. Bár amiket írtál magatokról, nagyon ráillik arra amint az általad ajánlott könyvben (Boldog baba) olvastam a gyerekek születési sorrendjének és viselkedésüknek, személyiségüknek összefüggésével, jó látni, hogy tényleg igaz.

Könyv - szóval miattatok nem érkezik a könyvem! :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: Készlethiány van a Librinél a Gyermeklélektan c. könyvből, pedig már nagyon várom! Igaz van mit olvasnom, most olvasom a Boldog baba-t és a Ranschburg féle Szülők könyvét is, bár nem ennyire ez a téma, de nagyon jó a Csernustól a Nő, ebben is van bőven gyerekneveléssel kapcsolatos rész, nekem nagyon bejön, mindenkinek el kellene olvasni, nagyon rá tud tapintani a lényegre. Meg is rendeltem a Ki nevel a végén c. könyvét is, az teljesen a gyereknevelésről szól.

Mzsperx - a sok program azért tetszene, mert legalább van miből válogatni. Milyen jól is hangzik a gyorsmosás, a bébiruha és a napi mosás például. Sajnos a jelenlegi gépem 6-7 programja közül csak kettő vált be, az egyik 2 órás 40 fokon, a másik fél órás 30 fokon és kevéssé centizik. Hát ez van.

Egyébként nem tudom mitől, de az utóbbi időben váltanom kellett folyékony mosószerre, mert nem oldatta fel a port, se 30 se 40 fokon, pedig korábban nem volt vele gond, most pedig rajta marad a ruhán. próbáltam feloldva beleönteni is de az sem volt az igazi. :cry:

Adél és Szabi baba is nagyon édesek!

Bettyna
- nekünk az alma jó hasfogónak bizonyul, esetleg megpróbálhatnád neki. Sajnálom a hasmenést! Ti nem kaptátok el?

Danann
- jobbulást Samunak. A nyűgösséggel kapcsolatos félelmeidet abszolút megértem, Zoló is hasonló természet, én is aggódom mi lesz így később, az alvást is írtam fentebb, hogy nekünk is milyen macera és tényleg nem működik minden minden babára. Tudom, próbáltam!

Antiapo - sajnálom a sok sírást. Nekünk is volt ilyen ebben a korban és nem igazán tudom mi volt az oka. Be is írtam a neten az egyik gyerekorvosnak, ő arra tippelt, talán pocak vagy kaki gondok. Ilyen téren rendben vagytok?

Iricc - de jó! Örülök neked, hogy összejön a hüvelyi szülés, nemsokára te jössz!!!! Nagyon tetszik a név amit választottatok!

Sütés - Én is nagy muffin rajongó vagyok ám! Mindenkinek jó sütögetést. Én most a kenyérsütésre kattantam rá és nagyon be jött. Kétnaponta sütöm és imádjuk!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Még egy ilyen nagy marha mint én vagyok nincs a világon :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

A MÁK-nak rossz bankszámlaszámot adtam meg és nem a forintos számlámra hanem a svájcifrank alapúra utalta a családit meg az anyaságit. Most írhatok nekik levelet Ceglédre hogy a továbbiakban a forintosra utalja, de annyi összegyűlt a svájcifrankoson hogy ebben a hónapban nem kell törlesztőt fizetnem, ha tehetném jól felpofoznám magam és jól meg is verném!!! :twisted: :twisted: :evil: :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
dius87

Dius, megértem, hogy bosszant a baki, de legalább nálatok van a pénz :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Lányok! Tudnátok segíteni? Mivel CHF-re ment a pénz ezért átváltódott CHF-re a FT, és az akkori anyaságim 64ezer volt most 69ezer lett, és folyamatosan változik az árfolyam.. akkor járok jól ha visszaváltatom ftba és kiveszem vagy ha rajtahagyom és abból vonják le a törlesztőt?

Kép
dius87

Dius,
Attól, hogy onnan vonják a részletet nem biztos, hogy átváltották frankra, és hogy neked mi a jó, szerintem hívd fel a bankot.Másrészt, nekem 2 hónapba telt amíg számlára utalták a pénzt, ezért lehet még jövő hónapba is erre fogják utalni.

Kép
Kép
susytunder

Szerintem átváltottál, mert folyamatosan CHFben beszélt és én kértem hogy számolja ki... de rajta hagyom, onnan vonják le ebben a hónapban a lakáshitelt...autómatikusan mindig CHFről próbálják vonni és ha nincs rajta akkor vonják HUFról..

Kép
dius87

Manka - Nem kaptuk el hál'isten. Köszi a bókot.

Márti - A Normaflore-al kezdtük, már több,mint 1 hete adtam neki a napi 1-et és nem múlt el, az után mondta a doki néni a répát. Összesen, ha 2 egész kanállal megevett, úgy,h goy mindig csak ilyen piciket tettem a kanálra, amit a kéepn is látsz. Többet nemakartam neki adni, pont a gyomorterhelés miatt. PEdig még kért volna.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Manka!

Tetszett a készlethiányos mondatod! Én a Gyermeklélektant kötelezően előírnám,nagyon sokat megtanulhatunk belőle a gyerekeink viselkedésénrk miértjéről!

Jelentem,gyógyulunk! Lehel már teljesen jól van,láztalan,hőemelkedéstelen :lol: és végre eszik!!!
Berci még nagyon náthás,mára a szeme is begyulladt,de már csak hőemelkedése van! Mivel pontosan ugyanúgy zajlik nála a betegség mint Lehelnél, talán csütörtökre teljesen jól lesz Ő is!

Márti
borossné becz márta

Márti
Örülök a jó hírnek, most már ne is legyetek betegek. Valóban nagyon jó a gyermeklélektan, apa is folyton kérdezi hol járok.

Dius
Elküldtem neked is az almás süti receptjét, de még mindíg a kimenő postafiókban van. :roll:

Manka
Leginkább mesét. Képek már vannak, az megy a falra. A plüss figurák is megvannak, úgyhogy most mesét gyűjtök, már van jó sok.

Esetleg, ha valaki szeretne micimackó mesét szivesen elküldöm.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Mankabi, pocak fájással kapcsolatban régen nagyon pocakfájós volt mostanra csak reggel ébred egy kis nyöszörgésre. Látom rajta, hogy erölködik a kakival ilyenkor megtornáztatom egy kicsit és az hatásos. Amúgy pedig nagyon mosolygós. Kaki pedig régen naponta több is volt, mostanában napi egyszer. De nagyon ritkán csak minden másnap van. Ez volt például tegnap is. Egész nap nem volt kaki, ma reggel pedig arra ébredtünk, hogy három nagy roty. Akkorát kakilt, hogy ki is folyt a pelusból, a hátánál is meg a lábánál is. :lol:
Ezekkel szerintem nincs gond. Ma például egész nyugott napunk volt (le is kopogom). Biztos érezte, hogy hagyni kell apát aludni :) .
Megvettük a koszmó elleni sampont amit mondtatok és tegnap már ki is próbáltuk. Elöször próbáltuk, de már most látszik a kis fején, hogy használ. Köszönjük a segítséget.

Anita

anitapo20

márti, nekem is a második volt a nagy változás, a harmadik nem annyira...

anyós meg? ha nem akarja látni az unokáit, az ő baja... én nem idegeskednék rajta :)

örülök, hogy a betegség múlik!

susy, naptár nekem 2:1 arányban stimmel :)

danann, nem semmi, amit ti is műveltek az alvással...

megcsináltam a kávés muffint, osztán egész éjjel nem aludtam... olyan hülye vagyok... nahh, mindegy, most meg megcsináltam koffeinmentesből, tettem bele csokit is, így még jobb lett!

KépKép Kép
mzsperx

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?