Sziasztok!
Végre géphez jutottam, bár nem sokáig, ha fél hsz megy akkor felébredtünk és folyt. köv később....
Szóval:
Susy - köszi a segítséget gép ügyben! Örülök, hogy eltűntek a csíkok! Kristóf nagyon édes abban a tigrises ruciban! Milyen meséket (milyen formában) gyűjtesz? Könyv, hangkazetta, dia, dvd?
Alvás - nálunk sem egyszerű, megértem abszolút, akinek ezzel van gondja. Szerintem sem minden gyereknél működnek az egyébként beváltnak tűnő trükkök, praktikák, mi is ide tartozunk. Már 8,5 kg-t elhagytuk, de még mindig ölben alszik el Zoló. Igaz 2 perc alatt, de kell a jó technika. Jobb kezembe fektetem (át kellett szokni, mert eddig a balban esett kézre jobban), így be tudja kapni a jobb hüvelykujját, kis cumizás, közben ringatás, séta és mehet is hasra. Ha hamarabb leraknám, csak sír, a fejét felemeli, forgatja, hátra fordul és nyűgös, nincs mit tenni, ő ilyen, próbálhatnám "megnevelni" de csak kitartó, fuldoklásba torkolló sírás a vége. Ezt pedig nem bírom. Minden gyerek más, a lényeg, hogy a számára megfelelő módszert megtaláljuk. A korábbi alvásról pedig ne is beszéljünk, volt hogy órákat sírt lefekvéskor és mindegy volt mit csinálunk, mindig más működött nálunk is, mostanra úgy ahogy rendeződött ez a dolog. Nem tökéletes, de ennyi nekünk még belefér! Ő így nyugszik meg, így alszik el békésen, boldogan, magunkhoz ölelve, legfeljebb gyúrnom kell karra, hogy bírjam sokáig.
Ugabesz - kiságyban játékok nekünk sincsenek. Először elővigyázatosságból, később pedig a forgolódásai, éjszakai mászkálásai miatt. bejárja a kiságyat és nem akarom, hogy egy csörgő vagy egy plüss miatt ébredjen fel. A kiságy nekünk csak félig meddig tabu a játék terén, alapvetően a szőnyegen játszunk, mozgásigényét így kielégítve, csak akkor teszem be játékkal együtt, ha magára kell hagynom porszívózás vagy más fontos dolog miatt, de ez is csak pár perc. Ha esetleg az elalvását akarod játékkal segíteni, van akinek bejön a felrakott zenélő körforgó, nézegeti, hallgatja és elalszik (nálunk inkább mosolyt és sikongatást eredményezett) vagy egy textil pelus, van olyan baba, aki csak ezzel alszik el.
Dius - először én is paráztam és aggódtam, hogy talán higiéniai okai vannak a koszmó kialakulásának és valamit rosszul csináltam, de tényleg nem. A védőnőm megnyugtatott. Mi hajlamosak vagyunk rá, áttetsző bőr, szőke haj.......stb. Eddig hetente kétszer mostunk hajat, de elég bőven egyszer is, ez is védőnői tanács és eddig mindenben jót tudott csak mondani, ami bejött. Koszmónál sem kell többször, szerinte.
Dytke - köszi a tornás infókat! Azt hiszem menni, fogunk csak még a beutalót kell megkérnem. Tegnap voltunk pont oltáson, kár hogy nem olvastam hamarabb!
Márti - jobbulást! Anyós gondokat sajnálom nagyon, tudom milyen rosszak az ilyen viták és sajnos nyomot hagynak az emberben, még ha nem akarja is. Remélem azért te felül tudsz ezeken emelkedni és nem vagy olyan rágódós típus mint én. Sajnálom a férjedet is, nem is értem az ilyen szülőket! Kitartás!!!!!!!! Nem nyugtattál meg engem sem a "több gyerekkel az élet" témában. Bár amiket írtál magatokról, nagyon ráillik arra amint az általad ajánlott könyvben (Boldog baba) olvastam a gyerekek születési sorrendjének és viselkedésüknek, személyiségüknek összefüggésével, jó látni, hogy tényleg igaz.
Könyv - szóval miattatok nem érkezik a könyvem!
Készlethiány van a Librinél a Gyermeklélektan c. könyvből, pedig már nagyon várom! Igaz van mit olvasnom, most olvasom a Boldog baba-t és a Ranschburg féle Szülők könyvét is, bár nem ennyire ez a téma, de nagyon jó a Csernustól a Nő, ebben is van bőven gyerekneveléssel kapcsolatos rész, nekem nagyon bejön, mindenkinek el kellene olvasni, nagyon rá tud tapintani a lényegre. Meg is rendeltem a Ki nevel a végén c. könyvét is, az teljesen a gyereknevelésről szól.
Mzsperx - a sok program azért tetszene, mert legalább van miből válogatni. Milyen jól is hangzik a gyorsmosás, a bébiruha és a napi mosás például. Sajnos a jelenlegi gépem 6-7 programja közül csak kettő vált be, az egyik 2 órás 40 fokon, a másik fél órás 30 fokon és kevéssé centizik. Hát ez van.
Egyébként nem tudom mitől, de az utóbbi időben váltanom kellett folyékony mosószerre, mert nem oldatta fel a port, se 30 se 40 fokon, pedig korábban nem volt vele gond, most pedig rajta marad a ruhán. próbáltam feloldva beleönteni is de az sem volt az igazi.
Adél és Szabi baba is nagyon édesek!
Bettyna - nekünk az alma jó hasfogónak bizonyul, esetleg megpróbálhatnád neki. Sajnálom a hasmenést! Ti nem kaptátok el?
Danann - jobbulást Samunak. A nyűgösséggel kapcsolatos félelmeidet abszolút megértem, Zoló is hasonló természet, én is aggódom mi lesz így később, az alvást is írtam fentebb, hogy nekünk is milyen macera és tényleg nem működik minden minden babára. Tudom, próbáltam!
Antiapo - sajnálom a sok sírást. Nekünk is volt ilyen ebben a korban és nem igazán tudom mi volt az oka. Be is írtam a neten az egyik gyerekorvosnak, ő arra tippelt, talán pocak vagy kaki gondok. Ilyen téren rendben vagytok?
Iricc - de jó! Örülök neked, hogy összejön a hüvelyi szülés, nemsokára te jössz!!!! Nagyon tetszik a név amit választottatok!
Sütés - Én is nagy muffin rajongó vagyok ám! Mindenkinek jó sütögetést. Én most a kenyérsütésre kattantam rá és nagyon be jött. Kétnaponta sütöm és imádjuk!