Sziasztok!
Szokásos elmaradozótok most megind benéz kicsit.
Neet gratula!!
Zsini drukkolok, nem lesz semmi baj!!! +++++++++++++++++
Jó témákat feszegettek megint. Mivel Bendi már 4 éves nemsokára nekem is kell választani valamit, de én nem ismerem ezeket az alternatívos dolgokat, de én is szeretném a legjobbat neki. Olyan nehéz ez...mert azért a város másik végébe se tudom vinni azért, mert ott a legjobb suli neki, magánra meg egyébként se telik mostanában...de azt sem akarom, mint amit a családban hallottam, hogy a férjem öccse azért volt rossz tanuló, mert nagyon szar tanárja volt és el volt könyvelve rossz tanulónak....
Én mindig olyan átlagos sulikba jártam, nem volt különösebben rossz tapasztalatom, de olyan jó sem, amiről sokan mesélnek, hogy húú ez a tanár milyen jó volt, mennyire sokat tanultam tőle stb...
Valahogy nagyon átlagos volt minden, de emiatt én is nagyon átlagosnak gondoltam magam, ezért is csak 25 évesen jutottam egyetemre, mert előtte úgy gondoltam nekem az úgyse menne és fel sem vennének, (most meg már lassan be is fejezem, remélem
). Mondjuk egy tanári szakot akartam először még 18 évesen, csak oda egy baleset miatt nem vettek fel (mert tesi szakra mentem volna és pont a felvételi előtt megsérültem), de egy év múlva már nem akartam tanár lenni, inkább elmentem dolgozni és még sok év kellett, mire eljutottam a jogi egyetemre, mert valahogy vonzott ez a szak, csak nem volt annyi önbizalmam se, hogy megpróbáljam. Ma meg már azt mondom én is, hogy bárki bármit el tud végezni, csak időt és enerigát kell belefektetni. Sztem én el tudnék végezni egy fizika szakot is, kellő energiabefektetéssel persze.
A férjem viszont közgazdász, de azt mondta, hogy jogot soha életében nem akar tanulni, látva engem.
Waldorf-al egyébként nekem az a bajom, amit eddig hallottam róla, hogy nehezen tudom elképzelni az önálló gondolatokra nevelést egy olyan rendszerben, ahol még a szülőket is letesztelik és szigorú szabályok vannak, csak bizonyos emberek férnek bele, hááát....nem azt mondom, hogy ezek a szabályok amiket ők hirdetnek és életmód az rossz lenne, mert lehet, hogy jobban járnánk, ha úgy élnénk, csak hát ez a merevség... ez nem tecc...
De egyébként támogatom az alteros vonalat is, mert lehet az is nagyon jó, de persze az iskolában mégiscsak azért tanuljanak is, mert igen, nekem is hiányzik sok minden az alapműveltségből, amit az iskolában kellett volna megtanulni, de egyik iskolám sem volt nagyon szigorú.
Nehéz kérdés ez, az biztos.
Ancsi!
Az élethez jó adag szerencse is kell, a jogi egyetemhez is.
Bár én inkább a másik véglet vagyok, aki ha 3 tételt nem tud, akkor azt fogja kihúzni, amikor már másodszor megy abból a tárgyból vizsgázni...
Na jó, azért nekem is volt már néha mázlim.
Mi az az EEG? Nekem meg sípol a jobb fülem.
ruz