Új privát üzeneted érkezett!

Mzs: Még nem kóstoltam a kukoricatejet, mert még van kókusz, de az nagyon finom! Sajnos viszont van benne egy kis minimális szója. Úgyhogy most egy kicsit várakozó állásponton vagyok, bár múltkor rendbejött az arca annak ellenére, hogy szójatejet ittam, úgyhogy szerintem arra nem érzékeny.

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok!

Hosszú nap áll mögöttem,túlzás nélkül állíthatom...

Lányok!

Leegyszerűsíthetem Nektek a sütőtök-problámát? Sajna nem tudom,melyik bioboltban,de lehet kapni bio mirelit sütőtökkockát! Úgy képzeljétek el mint a kockázott sárgarépát! Ebből az ember fog egy maréknyit,bele a vízbe és 10 perc alatt kész! :lol:

Nikuc!

Iszol Calcium Sandoz-t? Átmegy a tejbe és segíthet Peti piros arcocskáján!

Susy!

Szintén,de Te már adhatsz Kristófnak is,simán megihat egy egészet naponta,keverd ki belőle a szénsavat és itasd meg vele! Ha nem ízlik neki,akkor az elkészített kálciumból önts a teájába vagy gyümölcslébe! Nem az én ötletem,gyógyszerész barátném mondta! Akár csípés,akár allergia(lehet az is,unokatesómnak ilyen csíkokban jött ki a fém,meg a napallergiája) segíteni fog! A legegyszerűbb az lenne,ha Calcimusc ampullát tudnál szerezni. A rendesebb gyerekorvosok szó nélkül felírják,olyan sokszor lehet rá szükség!

Hát nem könnyű,Lányok,de nagyon köszönöm a bíztató szavakat! Reggel voltunk doki néninél,valószínű influenza,nem lehet vele mit tenni a lázcsillapításon,C-vitaminozáson,orrszíváson kívűl! A magas láz és a végtagfájdalom is erre utal. Lehel már egy árnyalatnyival jobban van,ma már "csak" 38.6-ig ment fel a láza,de úgy,hogy 3x kapott Cataflamot! Berci eddig jól reagált a Nurofenre,de 39 fokos láznál már nem használt,neki is este már Cataflamot adtunk,de 2-3 órával később meg kellett fejelni még egy adag Nurofennel is. Szegény kis Bercim,annyira folyik az orra,könnyezik a szeme és olyan elesett! Semmit nem eszik,Lehelnek legalább étvágya van.

Márti
borossné becz márta

Szalamandra: elkészült a gesztenyés muffin is. Szintén nagyon finom.

Susy: a kakaós almás hamar elfogyott, bár a férjem vitt belőle a kollegáknak sikert aratott.

Márti! Jobbulást nektek! Csabi és Kami még bírja?

Lányok! A calcium-sandoz mivel jobb, mint a pharmavit calcium pezsgőtablettája? Az olcsóbb és nincs benne pl. aszpartam, vagy nem olyan hatékony a pharmavitos?

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Első vagyok? Ilyen sem volt még. Ma kicsit korán (05:30-kor) volt a reggeli riadó, most alszik vissza a drága, apa altatja! :lol:

Márti - sok gyógypuszit küldünk nektek, gyógyuljatok meg hamar! Szegénykék! Sokat gondolok rátok! :cry:

Dytke - írnál nekem még egy kicsit erről a baba-mama tornáról? Mi is itt lakunk a közelben, talán kipróbálnánk. Mennyi idős gyerekkel érdemes próbálkozni, ők ott mit tudnak csinálni? Miért kell a beutaló? Hatékony vagy csak egy lazább torna?

Ugabesz - szóval a sütőtököt a következőképpen rakom el: megveszem a Lehel piacon (valaki kérdezte, hogy ott lehet-e, igen, nagyon szépek vannak, van egy két árus aki szépeket hoz), hazaérve felvágom, be a sütőbe (így jobban megmaradnak szerintem a vitaminok, mint főve, de úgy is jó, ez egy másfajta íz, kell a változatosság), aztán ha kész, pürésítem és megy a kis dobozkákba, az adagolásnak megfelelően. Remélem érthető voltam. :wink: :lol: Hordozókendőben alvás: miért akarod kivenni? (nálunk is felébredt Zoló ha ezzel próbálkoztam, így addig volt rajtam amíg nem ébredt. Így jártunk sétálni. Persze nyáron, jó időben ez jó volt, a lakásban nem bírnám, de ha séta közben elfáradtam, csak leültünk egy padra.) Majd ha háton hordozol, órákig is alhat rajtad! :wink:

Nikuc
- szerintem is minél hamarabb érdemes lenne utána járni mi okozza az allergiát!

Koszmó - nekünk is elkezdődött egy kis foltban a feje tetején. Én csak hámlásnak néztem, de mivel elszíneződött, a védőnő azt mondta, ez koszmó. Babé koszmó ellenit vettünk mi is. Tényleg megéri az árát, elsőre levitte! Érdemes vele próbálkozni!

Dius - sajnálom, hogy gond van a géppel. Elugrálás ellen lehet alá kapni gumi szőnyeget, bár nem túl dekoratív! :cry: Nekem is van egy-két bajom a jelenlegivel (Indesit), bár már 6 éves. Nektek elektromos vezérlésű a programkapcsoló? Nekünk nem (régi már), nekem is volt párszor, hogy leállt a program és elkezdett körbe forogni a kapcsoló, apukám (nagyon ért az háztartási kütyükhöz, mindig tőle kérünk tanácsot) szerint is az a baj nálunk, amit Susy párja is mondott nektek csak engem riaszt a szerelési költség és a kiszállási díj. Ha egy kicsit többet áldozok rá, már egy új gépem van! Nem mindegy! Nálunk a férjem szétszedte azt a részt és most újra jó. Már ezt kétszer eljátszottuk, ha megint elromlik, újat veszünk!

Susy - a Ca szerintem is jó lenne nektek! Kipróbáltátok már? Még a mosógéppel kapcsolatban akartalak faggatni (ne haragudj, de nem hagyhatom ki hogy otthon vagy a témában :wink: :lol: ). Szóval mint írtam fentebb, nekünk Indesit van és apukám tanácsára mi is Bosch, Miele és Electrolux AEG-ben gondolkodunk, szerinte is rosszak az olasz termékek (ő víz-gáz témában van otthon :wink: ). Ő nem ajánlotta az új Whirpool gépeket, a férjed mit gondol róluk? A Fagor, Candy és társairól, amelyek nem igazán elterjedt és megbízható márkák (bocs ha valakinek ilyen van) lebeszélt minket. Aristont és LG-t se szívesen vennénk, viszont a Samsungnak vannak szuper gépei (ezüst mosás...milyen jó lehet, 100 féle program!!!), de őrületes áron, mint ahogyan a Mielek is és a jobb Eletroluxok is nagyon drágák. Nem tudok dönteni, mert az ár is számít, 80-90 ezerig gondoltam, de lehet kevés ennyi egy jobb gépért! Nálunk még az is probléma, hogy felültöltős a gép, és már nem áll meg a fedele, még egyszer ilyet nem veszek, sőt ahogyan felemelem a tetejét, mivel kicsi és párás a fürdőszoba, ott rozsdásodni kezdett. Szóval már nagyon vágyom újra, de addig amíg működik, nincs értelme kicserélni! Az említett teák felcsigáztak? Milyen márka? Mert a névből nem tudom sajna!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!

Mi 3 éve költöztünk ebbe a lakásba, akkor körüljártuk a háztartási gép témát. Nekem is miele volt a szívem vágya, de a pénztárcánké nem, mert annál drágább már nincs a piacon. Így nálunk az aeg győzött, minden gép ilyen a konyhában, kivéve a páraelszívó, mert az cata. Az aeg nem annyira vészes és Pesten vn egy márkabolt, ahol nagyon jó áron vannak a dolgok. A mosógép még sajnos nem aeg, de már 10 éves a régi és lassan ideje lesz lecserélni, bár mosni mos, csak az ajtaja rosszalkodik és ezért időnként leáll.

Koszmó: én beolajoztam és egysoros fésűvel megfésültem és az szépen leszedte. Meg a babe samponnal mostam

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Sziasztok!

Szedek kálciumot, de mivel iszonyatosan utálom a pezsgőtablettát, (most dobom ki a lejárt Sandozt, ha végre megyünk a patika felé) így én tablettát vettem. Lehet kapni Calcium+ D + C (azt hiszem C..) tablettát a Dmben. Abból veszek be napi kettőt. :) Meg most olvastam, hogy az ekcémások helyzetén ront a paradicsom, narancs, citrom, mert azt hiszem, hisztamin van benne, én meg folyton paradicsomos dolgokat ettem mostanában, meg narancslevet ittam, most ezt is felfüggesztem egy időre. Ma egyébként az arcának az egyik fele szinte teljesen letisztult, a másik változatlan. Nem tudom, mikortól lehet jó eredményt kapni az allergiavizsgálaton. Majd megkérdem az orvost hétfőn. Bemenni nem merek, nehogy Ő is influenzát kapjon. :oops:

Márti: Jobbulást kívánok a fiúknak, és küldök sok-sok gyógypuszit Nekik!

Calcimuskot Peti még nem kaphat?

Mi most elektromos tűzhelyet, és sütőt keresünk. Abból melyik az, ami ár-érték arányban a legjobb. Én pont Fagort néztem. :oops:

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok!

Nagy nehezen lefényképeztem Kristóf nyakát, de nem túl jó minőség. Ma reggelre még több lett.

Márti
Köszi a kalciumos tippet, ma adok neki.
Jobbulást nektek!

Kép

Manka
Electrolux. Csak ennyit mondott apa. Ő ezt ajánlja, és az apukád által leírtakat. Bosch, AEG, Siemens, Miele, Electrolux.
Whirpool sem túl jó sajnos. Nekünk a hűtőnk ilyen, de ez is megvolt, mielőtt apát megismertem, még nem volt vele gond, csak olyan horror hangja van néha.
A Miele sajnos az a kategória, amit nehéz megfizetni, iszonyatos ára van.

Kép
Kép
susytunder

Nikuc
Electrolux. :)

Kép
Kép
susytunder

Susy, sajna fogalmam sincs, mi lehet. Időnként Samunak is vannak misztikus csíkok a nyakán. Eddig azt hittem, hogy a téli overálja, akkor jött ki, amikor abban mentünk le a boltba, de a múltkor másik ruhában is lett. Az egyetlen közös pont a babakocsi, azzal meg nem is érintkezik a nyaka! :roll: Nekünk mindig 3-4 nap, mire eltűnk, de nem szoktam kenni.

Nekünk meg azt csinálja a mosógépünk egy ideje, hogy az én izzadt cuccaim izzadságszagúan jönnek ki a mosásból, és többféle mosószerrel próbáltam, szóval nem azzla van baj. Szerintem vagy nem szív be elég vizet, vagy nem tudom. Mi is ezért szeretnénk idén újat venni, ez is már 8-9 éves, Zanussi, valószínű ennél is annyiba kerülne szerelőt hívni hozzá, hogy nem éri meg.
danann

Sziasztok!

Hát jól feldobtam ezt a háztartási gép témát, kár hogy elötte nem fórumoztam most lenne egy jó mosógépem! :)
Igaz nekem ezzel sem lenne gondom.
Susy abba maradt a család, hogy mivel mos meg minden... amikor leáll, akkor ha még meleg vízbe mosott újraindítom a programot ha már öblített akkor csak öblítésre teszem, aztán ha lesz pénz veszünk másikat. Egyenlőre jobbat nem tudok, mert kb45 ezret tuti nem fizetek ki a csináltatásért mikor a gép volt 75, mert utolsó db volt. Pedig mi is márkaboltban vettünk nem auchan, tesco stb...
Szűrőjét megnéztük nem volt benne semmi, csak egy fémbogyó az egyik ruhámról, gondolom nem az lehetett probléma. De vicces hogy csak 1év volt a garancia, többre emlékeztem :?

Nálunk lassan indul be a nap, fiam 9órát aludt így kelt 6kor, majd fél8kor vissza aludt majd fél10kor kelt és most alszik az ölemben és nincs szívem felébreszteni azzal hogy felállok, no meg baromi lusta vagyok, meg éhes, de a lustaság győz úgy látom :D

Nem emlékszem pontosan de asszem mzstől kaptam a tippet hogy a gyereket csak aludni rakjam be a kiságyba. Hát köszi!!!!! Nálunk nagyon bevált. Még mindig imádja a pólyát és mikor aludni kell bepólyálom és beteszem a kiságyban és magától elalszik, visszaalszik... sosincs sírás se hiszti, ha este nem nagyon álmos akkor is gügyög és magától egyszer csak leragad a szeme. Már több mint 2hete kiságyban alszik. Olyan kis okosügyes! :)

Márti remélem hogy hamar meggyógyultok!!!!! Sok sok c-vitaminban gazdag puszikat küldök!!!!

Nikuc akkor te már semmit nem ehetsz? El sem tudok már más ételt képzelni amiben nincs ez a sok minden...

Kép
dius87

Dius: Ma hurka meg kolbász lesz, tepsiben sült krumplival. :lol: Garantáltan szója, tartósítószer, tej és tojásmentes kaja, nincs benne se paradicsom, se citrom, se narancs. :lol: :lol: Holnap lehet, hogy egy jó kis babgulyást csinálunk, bár én a babtól néha puffadok. Petinek nem fájt tőle a pocakja, már ettem. 8)
Már biztosan nem garanciális a mosógéped? Bezzeg a mi Candynk bírja. A sógornőméké meg valami tizenx éves, mégsincs baja.

Susy: Köszi a tippet! Már nézem is az elekrolux konyhagépeket. Egyébként azt ajánlotta az egyik baráti pár is, igaz Ők ott dolgoznak, szóval... Az új porszívónk is az, és nagyon jó! Csak irtó cselesek voltak, mert ovális a csöve, hogy ne tudj más adaptert rátenni, csak gyárit, így meg az orrszívó sem megy rá, ahhoz a régi porszívónkat kell használni. :lol:
A hűtönk Samsung. Úgy jártunk vele, hogy kb. 3 hónap után tönkrement. :( Garanciában megcsinálták (azt a nemjuteszembemit kellett cserélni, ami az egészet működteti), és mivel fődarabcsere volt, újra kezdődött a gari, plusz nagyobb teljesítményűt kaptunk, mert olyan nem volt. Azóta extra szuper! :lol:

Érdekesek ezek a csíkok Susy. Én még ilyet nem láttam. Ha bekennéd Sudocrem-el? Nekem az mindig bejön.

Kép

Kép
nikuc

Nikuc. Akkor ma beugrok egy ebédre :lol:
Mosógéppel, meg lehet hogy pont kifogtuk...

Kép
dius87

Ezt fogja megkapni Barnus! Szerintetek milyen?
(teszveszeltem)

Kép

Kép
dius87

Nikuc!

Szinte biztos, hogy a narancs vagy a paradicsom a ludas. Drukkolok, hogy elmúljanak mielőbb a kiütések! A hurkával tutira nem lesz semmi gond
:lol:

Anna
b.anna

Nikuc,
nálunk a nyáladzás miatt állandóan piros pöttyös az álla, én aloe zöld krémet kenek rá (gelly) és pikk-pakk elmulasztja, szinte fél óra alatt.

A folyékony szappanukról nem tudok.

Kép

Kép
sz.veronika

Az altatási gondokhoz eszembe jutott egy tipp ahogy olvastam hogy Dius pólyában ringatja el és úgy teszi a kiságyba.

Én ugyan nem pólyát, de egy takarót teszek alá, úgy ringatom és azzal együtt teszem a kiságyba. Így kevésbé érzékeli, hogy leteszem, mert a takaróval együtt ügyesebben lehet, nem mozdul be annyira és az marad melegen alatta, nem a hideg lepedőre kerül.

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok

Köszönöm a válaszokat az Államkincstárral kapcsolatban, hétfőn el is intézem a dolgokat, mert így is utolsó pillanatra maradt.

Susy elküldenéd nekem is a kakaós almás receptet olyan sokan dícsérték hogy kipróbálnám, meg elég sok almánk van az anyósom telkéről és "nyersen" már nem nagyon esszük így legalább fogy belőle. Köszi

Gabesz korábban írtál a kakiproblémákkal kapcsolatban. Nekünk is volt ilyen gondunk amíg HAs tápszert ettünk, nekünk az jött csak be hogy áttértünk sima nem HAs tápszerre és azóta naponta van eredménye. Esetleg te is HAs tápszerrel pótolsz??

Dius hogy csinálod hogy Barnus ennyit alszik éjszaka? Nekünk Kristóf 6 hetes koráig úgy aludt mint egy kis angyal. Nappal nem altatom a kiságyába hanem csak este alszik abban. 6 hétig este betettem az ágyába elnézelődött és egy hang nélkül magától elaludt. De aztán egyik napról a másikra ez megváltozott ,ahogy berakom az ágyába elkezd sírni, ha félálomba teszem be akkor is csak jól felhergeli magát. Sír kb 20 percet aztán elalszik de addig is majd megszakad a szivem mert amúgy egyáltalán nem sírós baba.
Éjjel egyébként még egyszer eszik és utána simán elalszik amikor visszateszem az ágyába, így méginkább nem értem az esti "műsort"
Kép Kép
tüni75

Murphy73!
Tegnap is küldtem privit, meg most is próbáltam egyet! Remélem ez már átért hozzád is.!
Sajnos ,már csak holnap leszek gép előtt, remélem tustad olvasni az üzenetemet

Kép
becsengo

Sziasztok!

Köszi mindenkinek,Lányok, Lehel talán jobban van,ma még csak 1x kapott Cataflam-ot és egész jó a kedve,most meg órák óta durmol,bár reggel 39.2 volt a láza,úgyhogy félő,hogy estére is felmegy majd!
Berci viszont nagyon nincs jól,ráadásul úgy tűnik felülfertőződött valami bacival,mert dől az orrából a sárga szutyok! Nagyon aggódom! Kamilla is újra köhög.
És,hogy kerek legyen a nap,jól összeugrottam anyóssal! Akit fárasztok vele,ugorja csak át,de le kell írnom!
Szóval reggel telefonál,hogy az Ő vendégeit,akit ebédre vár,áthozná délután hozzánk! Mondom ne már,itt a két full lázas gyerek,egyik nyűgösebb mint a másik,teljesen jogosan,mert még mindig fáj kezük-lábuk,lázasak és nem esznek semmit,ráadásul Lehelnek már hasmenése is van,örülök,ha ebédet főzök,nem tudok most vendégeket fogadni, meg tán nekik sem lenne jó,ha elkapnák az influenzát! Erre megkérdi:miért,én nem akarom fogadni az ő vendégeit? Mondom simán vállalom,hogy tiszta láz gyerekek mellett nem! Erre sértődötten odavágja,hogy jó,akkor majd eljönnek erre autóval és megmutatják,hogy itt lakik a fiuk! És lecsapta a telefont! Komolyan üvölteni tudtam volna!!! Merthogy arra megy ki az egész,hogy ez a fiatal pár még nem látta a házunkat és mutogatni akarja nekik(persze ezt így nem mondja ki),szóval még csak nem is az unokáival akar dicsekedni,,hanem a házunkal! Ja,és persze a sógorom új lakásába is elviszik őket ezért. Nem mintha engem kéne sajnálni,de így is szétidegelem magam azon,hogy betegek a gyerekek,reszketek,hogy Kamilla el ne kapja és akkor még ez is!
Mindegy,nem akarok itt senkit fárasztani csak le kellett írnom! És azóta sem bírom magam udvriatlan tuskónak érezni,mert úgy gondolom,a gyerekeim érdeke az első! Márpedig nem hiszem,hogy most két vadidegenre lenne szükségük,akik sajnos bármilyen bacit is hozhatnak magukkal! Mindenesetre írtam a srácnak egy üzenetet iwiwen (bár nem is tudom,hogy nekik eredendően szándékukban állt-e egyáltalán hozzánk eljönni),hogy bármikor szívesen látjuk Őket,ha a gyerekek meggyógyultak és lefut az influenza!

Márti
borossné becz márta

Márti,
teljesen igazad van!

Kép

Kép
sz.veronika

Dius,
nagyon jó az a kis hintás pihenőszék!
Pálminak is van és szereti!

Kép

Kép
sz.veronika

Nikuc,

nem értek hozzá, és most lehet, hogy jól leszóltok, de ha ennyire allergiás szegény, nem lehet, hogy jobban járna valami hipoallergén tápszerrel?

Tudom, hogy az anyatej az első, de vannak olyan helyzetek, amikor esetleg érdemes elgondolkodni. Az arcbőrén kívül van még más tünete is?

Kép

Kép
sz.veronika

Márti, én ugyanezt tettem volna a helyedben. Agyrém, ahogy anyósod viselkedett. Hogy valami biztatót is írjak, hátha segít higgadni: nagymamám szokta mondani, nem az számít, mit mondanak, az számít, hogy ki mondja. Szóval, ha anyósodtól ennyi telik, az az ő baja, te próbálj emiatt nem idegeskedni. A wiw-es üzenet is jó ötlet szerintem. A gyerekeknek jobbulást!

Koszmó: nekünk lejött olajjal, de a védőnő a Seducrem-et is ajánlotta, illetve hogy ennek a gyártójának van külön koszmóra való krémje (annak a nevét nem tudom).

Kép
Kép
szalamandra

Köszi Lányok! Jólesik az együttérzés!
Egyébként a helyzet fokozódik! Anyósom fürdetés-gyógyszerbeadás között telefonált,a féjem vette föl,mire anyósom megkérdezte tőle,hogy teljesen hülye-e és levágta a telefont! Igazi intelligens módja a konfliktuskezelésnek,nem? A férjem megírta neki,hogy kikéri magának az ilyen bunkó telefont! Nem tudom,mi lesz belőle,de most nincs lelkiismeretfurdalásom! Nehogy már az Ő dicsekedhetnékje fontosabb legyen a gyerekeim egészségénél!
Lázasak egyébként megint,de azt mondják,hogy most az influenzánál 4-5 napig tart a magas láz. Lehelnek ez volt a 4.,Bercinek a 3. nap. Állítólag 8-10 nap alatt zajlik le az egész betegség.Remélem gond nélkül átvészeljük,jövő héten nincs a doktor nénink!

Márti
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára borossné becz márta 2009.01.31 22:34-kor.
borossné becz márta

Márti, mostmár mindjárt itt a vége, kitartás! Előre rettegek én is, mi lesz majd, ha több gyerek lesz, és ovis is, és mindent hazahoz. Nem tudom, én hogy bírnám ezt a strapát, az a csoda, hogy te még talpon vagy! Anyósra meg csak a vicc jut eszembe, tudod, a porhanyós! Ha rád nem is, de az unokáira igazán tekintettel lehetne!

Dius, szerintem klassz a szék. Mi csak azért nem szereztünk ilyet Samunak, mert enm tudtuk volna hova tenni, így kiváltottuk az autós hordozójával, azt is lehetett ringatni. Meg hozzátápi elején abba etetni, van is pár almafolt a huzatján :lol:
danann

Márti,
minősíthetetlen az anyósod viselkedése :twisted: Vadidegeneket csak úgy elvinni vasárnap szerintem alapból furcsa, ha nem Te hívtad őket - mért kell a hétvégéteket, amikor végre együtt lehet a család megzavarni? - nemhogy beteg gyerekek mellett?

Tüni,
igen, HA-s tápszerrel egészítünk ki, de mivel Dávidnak tejallergiája van (legalábbis az első hetekben kijött rajta, azóta nem iszok tejet), nem merek váltani.

Kép
ugabesz

A kiságyba van nálatok játék vagy plüss állatka vagy valami?
Azt olvastam, hogy semmi ne legyen benne - balesetveszély miatt, ezért nálunk teljesen üres. Most azon gondolkodtam, hogy talán segítené az elalvást, ha elnézegetne valamit....???

Kép
ugabesz

Gabesz!

Mindjárt rakok fel egy linket,ami szerintem nagyon aranyos (már a játék)! És tudom,hogy a tornával is adósotok vagyok!

http://www.jateknet.hu/index.php?main_p ... ts_id=3008

http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 8.1289.doc

Jó tornázást! :lol:

Márti
borossné becz márta

Márti
Kitartás neked minden téren. Örülök, hogy a férjeddel egy állásponton vagytok, mert így hátha rájön anyósod, hogy mennyire bunkó volt. Hát komolyan mondom nem jutok szóhoz.

Jó éjt lányok!

Kép
Kép
susytunder

Köszi nektek! Olyan jó,hogy vagytok!

Szalamandra!

Az én nagymamám is ezt szokta mondani,hát ma gyakran eszmbe jutott...

Márti
borossné becz márta

Gabesz, én nem a veszélyesség miatt, de nem tettem be sokáig semmit Samu ágyába, mert azt akartam, hogy ott ne a játék, hanem csak az alvás jusson az eszébe. Nézegetni nézegethette volna a rácsvédőjét, ha elmarad az ágyban akár 5 percet is ébren :lol: de mindig ki akart jönni, sosem aludt el benne magától. Egy időben megpróbáltuk, és egy DMes zenélő plüss medve/egeret (megoszlanak a vélemények az állat faji hovatartozásáról :P ) adtunk neki, hátha azt megszokja és elalszik vele, de hát miért is jött volna be. Én azért inkább valami rácsra rögzíthető cuccot tennék csak oda neki, biztos ami tuti.
danann

Márti nem semmi anyósod! Teljesen igazad van!!!!!!!

Nekünk van a kiságyba játék de csak teljesen a végében a pelenkázó alatt, nem éri el, nem látja, csak azért van ott mert egyenlőre nem tudom hova tenni, amúgy egy pléd van összegurigatva a fal felöli oldalán hogy ne jöjjön onnan a hideg és ennyi...

Lányok azt a jó koszmó elleni sampont gyógyszertárban vagy dmben lehet kapni? Barnusnak is van és ma kapargattam olajjal, lejön de sok van, nincs türelmem... Félek ha valaki meglátja azt mondja nem tartom tisztán a babát...
Ti minden fürdésnél megmossátok a haját? Én nem szoktam, az baj? Azért ilyen a fejbőre?

Livi, igen jó ötlet a hordozó is. Még én sem tudom hova fogom rakni ebben a pici lakásban, nem is jutott eddig eszembe, de össze lehet csukni.

Tüni75. Én nem csinálok semmit alszik magától. Valamikor hajnal 4kor fel kel nyüszög, olyankor cumi a szájba kicsi simi és alszik tovább, de olyan is van hogy csak kakilni kel, rottyant egyet és már alszik is, ilyenkor nem pelusuzom át mert kiverném az álmot a szeméből...

Kép
dius87

Márti,
köszi a tornát, megtanulom és kipróbálom :)
Bár már cselezek Dáviddal :) Rájöttem, hogy nekem az áll kézre, ha bal oldalamra teszem (akár büfi, akár nézgelődés alatt) és így persze csak a jobb oldalára tudott mindig fordulni, ha látni akart valamit. Most ügyeskedem, hogy a másik oldalamra kerüljön :) A játszószőnyegen a jobb oldalról leszereltem a játékot, hogy inkább a másik oldalra nézzen, hát az üres lógót is nézegette jó ideig :) Ma reggel szerencsére már a bal oldalon lévő oroszlánnal vigyorgott és sikoltozott fél órán át :D :D
Köszi az altatós szett ötletet is, meggondolom :)
Ezt a rácsra is lehet szerelni, ez tetszik. Dávid éjszaka ugyanis bejárja az egész kiságyát, szerencsére a plédet a hátán is viszi mindig magával (nem tudom, hogy csinálja? valószínűleg a fenekét emeli először és így mászkál és forog :)), szóval jobb, ha semmi nincs a kiságyba.
Gabesz

Kép
ugabesz

Dius!

A Babe koszmó elleni sampont gyógyszertárban lehet venni, elég húzós az ára, 1700 Ft körül van. De sokáig elég. Ja és én sem mosom naponta a kisfiam haját, átlagban hetente 2x. Amíg koszmós a fejbőre, addig viszont naponta kell mosni.
A koszmó miatt ne nyugtalankodj, abszolút nem a tisztaság hiányának, vagy a kevés hajmosásnak a jele, egyszerűen a rossz vérkeringés miatt alakul ki (faggyú és elhalt hámsejtek).

Anna
b.anna

Susy,
a süti nagyon hamar elfogyott :) Öcsém fél tepsit benyomott :) Még férjem is megkóstolta, pedig ő soha nem sütizik :) Ízlett neki is. A főpróba jól sikerült, a kollegák jönnek látogatóba jövő héten, akkor újra készítem a kakaós almásat :)

Tüni,
nekünk hetekig ment az esti műsor, minden nap este 8-11-ig sírás és cicizés, de nem segített. Aztán rájöttünk, hogy hordozókendőben megnyugszik és azóta nincs esti sírás. :D Jobb esetben (ez ritkább mostanság, régen mindig bevált módszer volt, de hát mindig minden változik ezeknél a kicsiknél :)) büfi alatt elalszik és kész.

Kép
ugabesz

Susy, én holnap fogom az almásat megsütni, jön pár barátnőm. Azt akartam kérdezni, hogy az alma súlya az ugye már pucolva értendő?
danann

Danann
Igen, pucolva értendő. És azt senkinek nem írtam, de nagylyukú reszelőn kell reszelni.

Örülök, hogy ennyire ízlett mindenkinek, aki még kérte annak küldöm majd.

Kép
Kép
susytunder

Veronika - a hipoallergén tápszerek is tehéntej alapúak (legalábbis, amit én ismerek) és azt sem ehetik tejfehérje érzékeny gyerekek.

Manka - 3 hónapos kortól lehet járni baba-mama tornára. Azért kell beutaló, mert meg akarták szűntetni. Két verzió volt, vagy nem lesz, vagy úgy csináják, hogy ez gyógytorna a gyerekeknek, ezért kell beutaló. Z036 vagy Z039-es kóddal (a dokik nem szokták érteni miért kell, szokták kérdezni a kódot.) A MÁV-ban szülőknek adhat a nőgyógyász is, de akár háziorvos, vagy a gyerekorvos, lényeg, hogy a 4. vagy a 13. kerületi legyen a doki (az új felosztás szerint állítólag e két kerület lakói vehetik igénybe a MÁV szolgáltatásait). A beutaló 10-15 alkalomra érvényes, de kérhető utána újra. És ezért ingyenes, mert papíron ez a babáknak gyógytorna. Minden kedden 11-től van, 45-50 perc.
Először a babákat tornáztatjuk (fejlesztő gyakorlatok, hintáztatás, függőleges, vízszintes mozgások, aztán mi tornázunk. A babák vagy "súlyzók", vagy elvannak a szőnyegen fekve. Vagy akár alszanak (ha Fanni, Ambi dumagép csajszija, hagyja őket a nagy dumájával, sikításával :lol: :lol: ) Szerintem hatékony, nekem szokott izomlázam lenni :)
Van egy anyuka, aki a nagyobb kislányát is hozza, ő szépen eljátszik, a picivel meg anya tornázik. Van 8 hónapos kisfiú is, szóval korhatár nincs :) Természetesen ki lehet állni szopizni, vagy akármi. Teljesen kötetlen.

Márti - ez tényleg elég durva. kitartás, és jobbulást nektek!!!

dytke

jajj, márti,m ezek a rémes lázak szörnyűek. hűtőfürdőzni nem szoktatok? nálunk laurának volt csak egyszer nagyon horror láza, szabályosan órára adtam neki 4 óránként felváltva 2 féle lázcsillapítót, mert ha nem, úgy felszökött,hogy na...

calcmusk tényleg jó, ha van otthon, nekünk a doki mindig ír, ha kérek.

manka, azt gondold meg, hogy használnál-e 100 féle mosási programot? :) én jelenleg 3 félét használok max... amúgy aeg és olyan 3 éves, és nem volt gondunk még vele.

nikuc, konyhacuccokban nekünk bevált a fagor, évekig használtuk!

dius, ügyesek vagytok a kiságyban altatással. mi asszem elkényeztetjük ezt a 3- utolsó bébit :) vagy ő a nehezebb eset, ,mittomén :) még nem nagyon aludt a gyönyörű kiságyában! még jó, hogy megcsináltuk a kuckóját :D most a babakocsiban alszik mellettem a konyhában, overállba öltözve ;) nincs szívem kitenni a hófúvásba, eszméletlen, mi van itt!!!

márti, anyósod nagyon hülye, bocs :)

susy, annyian dícsérik a sütiket, kérek én is receptet ;)

nekünk meg nagyon nyugis hétvégénk van, a nagylányok elutaztak a nagyszülőkhöz! 3-asban mennyivel egyszerűbb :) tegnap mozgalmas napot tartottunk, ikeában voltunk, meg bevásárolni, meg a hugoméknál is, ma itthon pihi. meg apa épp szereli az új szerzeményeket.

KépKép Kép
mzsperx

lányok, próbáltatok már lábujjhegyen muffint sütni? én most ezt tettem, d ugyanis még mindig itt alszik a konyhában:D
de muszáj volt kipróbálni a szalamandrától kapott kávés muffin receptet! most sülnek :)
nadehogy ne csak kapjak, adjak is, íme kettő kedvenc:
lime-szirupos
http://azenkonyham.freeblog.hu/archives ... os_muffin/
nutellás-kókuszos
http://azenkonyham.freeblog.hu/archives ... os_muffin/

KépKép Kép
mzsperx

én most bontottam egy doboz belga csokit, mert ma másodszor megy az a műsor, hogy Rózácska szeme majd leragad, de alvás helyett csak üvöltés van. Mondtam is neki, hogy ha így folytatja dagi anyja lesz :)

mzs, nem tudom a diós-almás bejönne-e nektek (vagy bárkinek), én utoljára azt sütöttem, hát az eddigi hét verzióból pillanatnyilag nekem ez a csúcs :). Asszem életemben nem ettem meg annyi lisztet, cukrot és vajat mint az elmúlt pár hétben :)

Kép
Kép
szalamandra

diós almás is jöhet. diónk van saját :)

KépKép Kép
mzsperx

Márti: Ez a nő tényleg elég zizzent. Elmondtam a férjemnek, Ő is igen elcsodálkozott. A gyereknek jobbulást kívánok. Olyan kétségbeejtő lehet, hogy mind ilyen betegek. :cry:

Egyébként én anyósom most ment haza. Két napig Peti fenekét alaposan megriszálták, mi meg lazíthattunk. Szegény, azt hiszem kifáradt, mert nagyon nyűgös, front is lehet. Most a férjem próbálja altatgatni.
Az arca sokkal jobb, most szépen múlik. :)

Veronika: Az ilyen allergiás hajlamú babáknak a legjobb az anyatej, és ha nincs, speciális gyógytáp kellhet, mert lehet, hogy a tápszert se fogadják el. Van itthon Beba HA AR tápink, de még nem kellett. Egyébként anyósom mondta, hogy a Férjem testvérének még csúnyább volt, még ki is repedt, és vérzett. Csak akkor még nem foglalkoztak vele, és pár hónap után elmúlt. Valószínűleg Ő is kinövi. Az arcán kívül semmi tünete nincs. Gyorsan fejlődik, a rendelőben a csodájára járnak a védőnők, nagyon erős, aktív. Minden nap van kaki, néha többször is.

Mzs: Csorog a nyálam! Én is most vettem muffinsütőt, de még várnom kell a kipróbálással. Bár, ha lenne tojásmentes recept. A tejet tudom helyettesíteni. Még Elekrolux beépíthető szettet nem találtam, de a Fagorba belezúgtam. Olyan szép. Örülök, hogy szerinted jó! Mondjuk meg kell gondolni, meg a sütő, meg a főzőlap is olyan 100e körül mozog, nem szeretném 2-3 év után cserélni...

Mi is elkényeztetjük Petit. Szinte sose aludt a kiságyban. Csak a mi ágyunkban. :oops: Aztán majd 15 évesen próbálhatjuk kitoloncolni a tesójával együtt. :oops:

Kép

Kép
nikuc

íd ddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd2íííííííííííííííííííííídccccccccccccf u

Lányok, ezt Pálmi gépelte nektek nAGY IGYEKEZETTEL. NA KÖZBEN MÉG A CAPS LOCK-OT IS SIKERÜLT BENYOMNIA, ITT ÜL AZ ÖLEMBEN :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Nikuc,

értem, akkor drukkolok, hogy hamar rendbe jöjjön a bőre!

Kép

Kép
sz.veronika

Segítsetek!!!

Szülésznő: Petinek írom a kiskönyvét, és nem tudom, ki volt a szülésznőm. Nagyon kedves, fiatal, szerintem 30 körüli nő, átlagos testalkatú. Rövid, szőkés haja van. Ha jól emlékszem, Julianna a neve.

Kép

Kép
nikuc

Pálmi már most titkárnőnek készül? :lol: :lol:

Kép

Kép
nikuc

KépKép Kép
mzsperx

Köszönöm! Már nézem is! :lol:

Kép

Kép
nikuc

Mzs: Ez a tehéntejallergiás cikket én is olvastam! Szerintem nekünk tuti ez a bajunk, mert miután elhagytam, szépen rendbejött, pedig szójatejet ittam. Most is kezd gyógyulni, hogy azt a vitamint passzoltam, amiben laktóz volt. Csak kellett 4-5 nap. Meg vettem 99%-os aloe vera gélt, azzal kenegetem az arcát, utána meg rákenem a Babylove krémet, ami eddig is sokat segített, és rohamosan javul. Már nem olyan rücskös, már csak piros!

Kép

Kép
nikuc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?