Dóri!
A fogamzás alatt nyitottam egy toxémiás topikot, ott megtekintheted a lábaimat.
Nekem csak az utolsó 2 hétben volt fehérje, és 150/ X felé sem ment a vérnyomásom. Ezt persze állandóan nézték, tőlem még a kaller is pisit kért és nem a jegyemet.
A szülés alatt lett egyszer 190/ valami, na akkor kb. fél percem volt dönteni, hogy csaszi vagy EDA. Meg Kinga szívét is folyamatosan nézték, meg úgy általában engem. Kaptam két szülésznőtanulót, akik folyamatosan mérték a vérnyomásomat. Tehát ők végig benn voltak, de a doki is szinte végig, és a szülésznő is.
Csaszinál jó, mert nem szúrnak még egyet, csak az EDA-t "mélyítik el", és így nem lesz annyi mellékhatása, mintha spinállal mész.
Ibm!
Nos relatív, hogy mennyire fáj a szúrás, én azt mondom nem ügy, pláne egy komolyabb fájáshoz képest. Nekem jól sikerült, mondhatom tökéletesen. Vámosi Béla szúrt, akkor láttam életemben először és azóta sem. (Igaziból akkor sem nagyon, mert a hátam mögött volt, csak fél pillanatra perdült elém, hogy mégis lássam, ki fog két pillanat múlva hátba döfni.
A vérnyomásodat természetesen nézik, és "belövik", emiatt nem kell aggódni. Mitől gondolod, hogy rosszul lennél?
Fogászaton szoktál érzéstelenítőt kérni? Az EDA egyetlen hátránya, ha ügyetlen aki szúr (általában ott jól szúrnak) vagy Te megugrasz, és "féloldalas" lesz, mást még nem hallottam. Valamint szólnod kell, ha már nem hat, mert ez nem mindig világos. Pl. varráskor nekem már nagyon fájt, szóltam, kaptam helyi érzéstelenítőt, akkor már nem volt EDA, meg tű a hátamban, és utána nem fájt, de még azzal számoltak, hogy hat az EDA, de már nem...
Azt szerintem érdemes helyben mérlegelni, hogy mennyire viseled jól a vajúdást, mennyire nyúlik hosszúra a szülés stb. és mint pl. Dórinál is, lehet, hogy eleve ez a polpozíció.
Adnak szajrét, popsikrém stb. de én pl. a gyerekorvos boraxos krémét használtam, az a fehér nem jött be. Felesleges vinni, bár jó, ha előre megkapjátok a recepteket, mert nem kell ezért is a férjednek rohangálnia. 8 napig minden TAJ szám nélkül megkapod, a védőnő megmondja, hogy mit kell ráírni (te TAJ számod valami más kóddal).