Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csak röviden, mert mindjárt kel a Csutka....

Nagyon le vagyok harcolva a nem alvásoktól és a szoptatástól. Borzasztó fárasztó. Egy óra a szoptatás folytonos keltegetésekkel, ami nagyon lemerít utána egy óra büfiztetés, mert rengeteg levegőt nyel. Egy órát alszik és megint kezdődik minden előlről. Nem tudom meddig tudom ezt csinálni megpróbálok kitartani, de nehéz. Fejni még mindig nem tudok, így nem tudom, hogyan lesz több tejem annál amit leszív, ami nem sok. A kettőből összesen 60 gr. Szóval most egy kicsit el vagyok keseredve.

Na mennem is kell felébredt...

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike

Finike ügyes és kitart vagy!!!!!!!!!
amikor alszik Szofika aludj te is......a házimunka megvár........

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Köszi Nitacska, próbálok pihenni.
Ma csak 30-at szopott a többi tápi volt három étkezésnél is. Ez van én már tényleg nem tudok többet tenni. Ő még mindig nem szív elég intenzíven, nem elég erős és nem elég hosszan. Sajnos fejni még mindig nem tudok valószínűleg azért mert már nincs sok tejem. Megpróbálok neki minden cseppet odaadni, de mivel nem tudok fejni és ő sem szívja, így nem tart sokáig a tejcsi. Ez van. Sajnos ugyanaz van mint Vikinél. A szoptatási tanácsadó sem tud már tanácsot adni, azt mondta, hogy ezt tényleg nem nekünk találták ki (mármint a szoptatást). Na én ezt nem így látom, egyszer csak sikerülni fog, ha nem most akkor majd a harmadik gyerkőccel. Sajnos ez egy ördögi kör. Egy órán át eszi meg azt a harmincat is, aztán fél óra tápi evés, aztán még fél óra büfizés (mivel egyik mellről rakom a másikra rengeteg levegőt nyel), aztán egy óra múlva megint lehetne enni, de akkorra ő le van merülve, meg még nem is éhes, de akkor megint kimaradnak étkezések. Szóval már elegem van ebből a szenvedésből. Még mellre rakom etetések előtt, hátha. Azért úgy bíztam benne. :cry: Tényleg nem tudom, hogy mit tehetnék. Fejek mint az őrült, minden szopi után, de nem jön semmi. Amióta Szofi szív (bár nem sokat, de azért szopik valamennyit) én azóta egyszerűen nem tudok fejni. Előtte nagyon tudtam fejni. Ezt se nagyon értem.
Na jó nem loholok tovább ezen a témán, biztos unjátok már "hallgatni" a panaszkodásomat....

Kivel mi a helyzet, írjatok már Ti is ne csak az én unalmas szoptatási témámat olvassuk...

Szandra, Judit, Dóri,
A gyerkőcök könnyen visszarázódtak az oviba, bölcsibe?
Lányok, hogy bírjátok a diétát? Hajrá, veletek vagyok!
Írjatok!

Szandra,
Te most mivel foglalkozol? Fotósuli megy, vagy már vége?

Dóri,
Neked van fotózás? Ilyenkor gondolom nincs igazán esküvő, ilyenkor milyen munkáid vannak? Lányok hogy vannak?

Nitacska,
Veletek mizújs? Beállt már a rend? Mátéval már könnyebb? Így könnyebb, hogy ő oviban van? Te viszed és mész érte? Anyós még él?

Eszti,
Még mindig élvezik az ovit a gyerkőcök? A Varázsfelhőbe járnak, vagy hova is? Most már Réka is oda jár ahova Bence? Vikit majd a Varázsfelhőbe akarom vinni, heti háromszor gondoltam otthagyni, csak még várok, hogy Szofival beáljon az etetés. Vicusnak nagyon kellenek a gyerkőcök, játékok, foglalkozások. Én is próbálok vele lenni, de csak jobb gyerekek között, itthon már nagyon unja magát. Azt hiszem ott van ilyen gyermekmegőrzés is. Majd jobban utána érdeklődöm.
Réka azóta nem fulladt? Most jönnek mennek a frontok, nem viseli meg? Nekem ma nagyon fájt -fáj a fejem.

Mazsuzs,
Veletek mizujs? Nándi többet beszél már? Te hogy vagy?

Na jó most már eldugulok....

Kép
Kép
finike

Finike!
Ne viccelj, egyáltalán nem fárasztasz minket ezzel a témával, ráadásul kinek másnak írhatnád le mint nekünk. Szerintem most tényleg ez a legtöbb amit tehettek, hogy kajcsi előtt szopi amíg megy utána tápi. Ne érezd, hogy nem tettél meg mindent, ennél többre senki nem képes. Hidd el, hogy Szofi is szép nagylány lesz és egy év múlva már csak ködös emlék lesz, hogy ennyire nehezen ment az elején. Vicus is csodaszép nagylány és senki soha meg nem mondaná róla, hogy valaha is tápos kiscsibe volt.

Köszi kérdésed, jól vagyunk. Már csak kicsi műbalhékat vág le Edó minden reggel az oviba de nem hat meg vele és ezt ő is tudja, mikor bemegy a csoportba akkor szoktam hallgatózni az ajtó mellett és kb 8 másodperc alatt be is fejezte és már játszik a többiekkel :) . Szarházi :wink: , ez van. Majd megunja.

Tamika iszonyat jól úszik, hetente kétszer járunk (már Edó is). Nem azért mert az én gyerekem de az egyik legjobb a csoportban, Aki jobb nála az már régebb óta jár, szóval azt hiszem megtaláltuk a számára szuper sportot mert neki nagyon sokat fájt régen a térde de most már egyáltalán nem panaszkodik.

Karira vettem apának (na meg a csajoknak is) egy akváriumot amiben már vannak halak, erre az egyik (guppy) szült 10 halacskát így megvan az állomány :lol: . Csajok nagyon élvezik, főleg mikor etetés van.

Én sajnos toltam a diétámon mert másnap jött meg mikor elkezdtem (végre :oops: ) és olyankor iszonyat erős fejfájásom van 4-5 napon keresztül :( , de ma elmentünk apával fal labdázni és nyomtuk 1 órán keresztül kő keményen szerintem holnap lépni sem tudunk majd.

Fotós sulim még tart, egyenlőre csak egy-két baráti felkérésem volt de aljas módon egy kicsit élvezem, hogy nem kell semmit csinálnom.

Na jóccakát, remélem elég volt belőlem :)

szandrakiss

Szandra,

De jó, hogy Taminak ilyen jól megy az úszás. Amint Szofi is négy hónapos lesz mi is akarunk újra járni úszni négyesben. Viki is imádott úszni amíg nem kapott szemölcsöt.
Jó sok halatok lesz... elég nagy akváriumot vettél? :lol: 8)
Remélem mielőbb elmúlik a fejfájásod! Most együtt érzek veled, mert nekem is fájt ma nagyon a fejem. Minden lépésre lüktetett.
Addig élvezd ki a nyugalmat amíg lehet. Ezt az időszakot én is várom, hogy már mind a ketten járjanak oviba. Mondjuk most nagyon jó babázni, imádom, annyira édes mikor végre jól lakik.

Most este megmértük a mesztelen súlyát és elkezdtünk aggódni. Fogyott 20gr-ot. Ez nem játék, szabályosan tömjük a gyereket. 15 percet szoptattam ezalatt evett 30-at aztán mivel annyira elaludt, hogy még a mellemet sem bírtam berakni a szájába - mindenféle ébreszgetés ellenére - úgy bezárt és nem nyitotta ki semmire sem. Annyira bealudt mint aki kómába esett. Aztán cumisüvegbe tápi, de arra sem akarta kinyitni a száját. Szinte erőszakkal nyitottam ki a száját és fél óra alatt belevertem még 40-et valahogy, de aztán teljesen bezárta a száját és nem tudtam többet belevarázsolni. Most megint el kell kezdjem tömni, mert megint legyengült. Ez már nem játék, most a mennyiségre kell figyelnem, hogy egy napra meglegyen a kellő mennyiség. Annyira a szopizásra figyeltem, hogy egy-két etetés emiatt a sok sz@rakodás miatt kimaradt, de így meg nem elég neki. Szóval mostantól odafigyelek, hogy meglegyen a 7 étkezés és a mennyiség mert ez így nem jó. Ha tápi akkor tápi, de hízzon már és ne fogyon!
Vicuskám ma anyuéknál volt egész nap. Jó volt egy kicsit nyugiban, de estére már nagyon hiányzott.

Kép
Kép
finike

finike nyugodtan írd ki ami bánt...egyáltalán nem unjuk...........
mi megvagyunk......hála égnek már jó ideje szinte a kezdetektől van napirendünk:)))).......Barni egy tünemény:))))))Mátéval sajna változatlan......nagyon nehéz vele.......már előre félek a tini kortól......:((((
reggel api viszi mindig az oviba én meg megyek érte délután::)
anyós SAJNOS MÉG ÉÉÉÉL!!!!!!!
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok Csajszikák!

Finike!
Ne beszélj már hülyeségeket, hogy minket fárasztasz. Ahogy Szandra is mondta, kinek, ha nem nekünk?
Szopi miatt tényleg ne emészd magad! Figyi, egyet nem értek! Hogy-hogy koraszülött lett Szofi? Nem programozott császár volt? Akkor korábbra mondta a doki? Maradhatott volna még bent? Bocsika, de ezt nem értem :oops:

Nita!
Kitartás, biztos anyós megy el hamarabb 8) Szerencséd van a gyermekeiddel, csak így tovább!

Szandra!
De ügyi Tami! Én is pont most gondolkozom, hogy érdemes-e már Bencét vinni komolyabb úszásra, és nem csak a pancsira, ami az ovival van. És csinálja Tami amit az edző mond neki? Oda tudnak már figyelni, és végrehajtani a feladatokat?

Mazsuzs!
Hogy megy a fogyi? 8) :lol: Én egyenlőre tartom magam, bár a gyümi napokon úgy szenvedek!!! Hogy vagytok?

Nálunk semmi különös nincs, mindenki egészséges - Réka is (Fini :wink: ). Ovi továbbra is jól megy, mindkettő szereti. Réka reggelente bepróbálkozik (Szandra :P ), de én is mondom neki, hogy nem hat meg.
Viszont képzeljétek el, Réka teljesen visszafejlődött a bilivel kapcsolatban. Eddig ugyebár pisi ment simán bilibe, wc-be. Kaka gondok voltak, az sehogy sem akart. Viszont most egyre többször előfordul, hogy bepisil, vagy ha netán pelus van rajta, akkor bele pisil, nem is szól, semmi csak megnézem, jé tök pisis. Szóval most mi legyen? Adjam rá vissza a pelust??? Csajok, napi 4-5 bugyit használunk el!!!!! :shock: Teljesen nem tudom mi legyen, Bencével ilyen gond soha nem volt.

Melóm van ezerrel - szerencsére - kopp-kopp-kopp. Szóval zajlik az élet rendesen!

Zugolvasók, régen jövők legalább egy kis helyzetjenetést írjatok!

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Csak gyorsan ismét, mert mindjárt etetés...

Eszti,
Szerintem add vissza rá a pelust, most egy kicsit visszaesett, de néhány hét múlva próbáljátok újra levenni róla, kezdeni előlről. Vikivel is így volt. Egy darabig délután nem pisilt be aztán hirtelen igen, minden nap, akkor én visszaadtam a pelust, mert nem győztem mosni. Pihentettem a témát két hétig és akkor újra megpróbáltam és ment, nem pisilt be.

Szofika nem szó szerint koraszülött csak korábban jött két héttel mint ahogy kellett volna. Az egy dolog, hogy a dokim dec. 30-át számolt, de nagy valószínűséggel még maradhatott volna benn, hogy még egy kicsit fejlődjön, és ügyesebb legyen, így január eleje lett volna az ideális dátum a védőnőm szerint is meg a tanácsadónő szerint is. Még mindig nagyon aluszékony.

Na megyek felkeltem mert evésidő van, már folyik a tejem is..... :wink:

Kép
Kép
finike

Fricky köszi:))))))
Finike jó étvágyat a picinek))))))

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Írtam egy csomót és elszállt mert félrenyomtam egy gombot... :twisted:

Minden fejfájósnak fejfájásmentes éjjelt és szép holnapi napot kívánok!

Finike! Szerintem csinálj mindent úgy ahogy jónak látod!
Már én is másként csinálnék pár dolgot és másként is fogok csinálni mint az első gyereknél. Remélem mire eljutok odáig, hogy a második gyereket a kezembe foghatom, eszembe fog jutni, hogy mit akartam másként csinálni.....
Ha tápi, akkor tápi! Ne edd magad emiatt! Olyan gyorsan elmennek a hónapok, hogy már kezdheted is mindjárt a hozzátáplálást! :)

Eszti! Köszi az érdeklődést!
Fogyókúrával kapcsolatban :oops: :oops: Az az igazság, hogy én jelentkeztem egy nagyszabású fogyókúrás akcióra és a jövő héten kapok választ, hogy bekerültem-e. Ezért sem csináltam olyan nagy hévvel a 90 napos diétát... Én szeretem a gyümölcsnapokat - főleg nyáron dinnyeszezon idején - de tényleg nehezen lehet bírni főleg estére ürül ki jól a gyomor.

A bili/szobatisztaság témával teljesen együttérzek. Sajnos semmi jó ötletem nincs. Valószínűleg én is azt csinálnám mint Finike írta, vissza a pelus rövidebb időre. (Ez biztos azért is van mert kényelmesebb is vagyok....) Már előre parázom mi lesz szeptermberben mikor Nándi kezdi az ovit. Ő egyszerűen hallani sem akar a biliről. Majd az óvonők előtt leég a fejem a szégyentől mert betojik a gatyába...Munka mellett még a nyári leszoktatós idő sem lesz olyan mintha mintha itthon lennék hiszen sokkal kevesebb időm lesz ezzel foglalkozni. Szinte csak hétvégén és maximum akkor ha szabin leszek. Szóval kicsit kezdek félni....Senki nem mondta, hogy ez egy "nehéz tészta" de kezdek rájönni főleg hogy ti is írtok róla ezt-azt.

A másik a beszéd...Te írtad a múltkor hogy a fiad az ovikezdés után lett "bővebb beszédű".... Nándinak már az egyik legjobb barátnőm pszichológust javasolt. Azt hittem elájulok....szerintem annyira nem vészes a helyzet. Legalábbis az óvodát szeretném megvárni de szerintem akkor is maximum logopédus kell. Vagy nem?

Nita! Akkor te már edzed magad Máté tinédzser korszakára?:)

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Mazsuzs kénytelen vagyok.......de már kikészülök most is...........

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Azt hittem régebben jelentkeztem de még csak két napja múlt....
Valahogy most úgy tünt, hogy ősidők óta nem voltam itt....lehet, hogy az előző hozzászólást kómában írtam? :roll: :roll: :D :D

Finike! Mi újság? Remélem a lehetőségekhez képest jól alakulnak a dolgok...

Én voltam bent a munkahelyemen és meg kell mondjam teljesen megszédültem!
Végre újra emberek között leszek! Májusban megyek vissza dolgozni de szabályosan várom már.
Milyen érdekes! Hogy átálltam, hiszen nemrég még babaprojekt volt a téma!
És tényleg nagyon örülök most annak, hogy visszamegyek! Szerencsémre a munkahely nagyon közel költözött a Nyugati pályaudvarhoz így akár gyalog is le tudok menni a vonattól. Mielőtt eljöttem szülni, még fél Budát át kellett utazni hogy odaérjek....
Remélem Nándit is jó kezekben tudom itthon hagyni és akkor a munka is öröm lesz!

További szép napot/estét!

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Azért leírom, hogy akivel találkoztam, mindenki elhűlt bálna méretemet. Volt aki mondta is, de volt akin láttam..... :shock: :oops:
Ezt jó lett volna elkerülni...

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Javítás: "bálna méretemen". :oops: :oops:

Kép
mazsuzs

Mazsuzs majd jó orrba nyomom aki ilyen megjegyzést tett.....bunkóság!!!!!!!!!!!!! :x

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Annyi javulás van szopi ügyben, hogy most már a két mellből van hogy le tud szívni 80-90-et is. Igaz több részletben, meg kell állni pihenni, de megy. Most reggel is tőlem szopizott 90-et és azóta is alszik. De van hogy pl. fürdés után már annyira elfárad a fürdésben, hogy már csak 50-60-at bír leszívni aztán elalszik, de fél óra múlva felébred, hogy ő még éhes. Szóval még azért van kinlódás, de legalább látok valami fejlődést. Fejni még mindig nem igazán tudok, és néha már túl fáradt is vagyok hozzá, és nem fejek inkább alszom. Amint ágyhoz jutok alszom. Hihetetlen hogy megtanul az ember egy percen belül mélyalvásba zuhanni. Eddig nem értettem a páromat hogy képes azonnal elaludni, bárhol és bármikor. :shock: :wink:

Mazsuzs,
Ne foglalkozz az ilyen beszólásokkal. Persze Te is tudod, amint elkezdesz dolgozni nem lesz időd nasizni, enni, majd akkor le fogsz fogyni. Egyenlőre otthon voltál és volt időd enni, szerintem ezt mindenki megérti, én is így vagyok vele. Folyton ennék mióta megszültem, pedig olyan jól lefogytam a szülés után.

Szerintem egyáltalán nem kell azért pszichológus, mert még nem beszél a fiad. Tényleg várd meg a bölcsit, és ha ott nem is kezd el dumálni, majd az oviban tutira be nem áll a szája. Én sem beszéltem amíg oviba nem mentem. Királyul tudtam mutogatni, ezt drága jó anyukám meg is értette, szóval nem volt muszáj beszélnem. Az oviban nem volt ott anyukám kénytelen voltam megértetni magam, na ott aztán be nem állt a szám! :wink: :roll: :oops:

A wc-vel is próbálkozol? Viki sokáig csak wc-be volt hajlandó pisilni kakilni, aztán barátkozott meg a bilivel is, mivel soha nem értünk be a wc-re a kertből és ekkor rájött, hogy a bili közelebb van és mobilabb. Nem szokta látni a párodat wc-zés közben? Az sokat segíthet, hisz ők még utánozva tanulnak. Lehet, hogyha látná, hogy hogy csinálják a nagyok ő is úgy akarná. A pelust le szoktad venni róla?

Csajok,
Nem tudjátok hogy hol lehetne venni Vicusra való overált? 110-116-os kellene,de sehol nem találok. Egy részes kellene. Bababoltokban csak babaméretek vannak. Sok helyen már nincs is overál, de még hideg van és abban a legjobb játszani, mert nincs kinn belőle a dereka. Aki tud valami ötletet megosztaná velem? Előre is köszi.

Kép
Kép
finike

Finike a tigris piacon vannak ilyen overálok....rengeteg!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok Csajok,

Boldog Új Évet mindenkinek!
Olvasni is nagyon ritkán jut időm, írni pedig még kevesebbet :(
A legfontosabb: Finikének és Szofinak nagy gratula! Sok-sok boldogságot nektek!
Kicsit le vagyok maradva, de azért leírom, nálunk hogyan zajlott a karácsony. Nálunk minden évben rotálás van: egyik évben anyuákkal töltjük a 24-ét, a másnapot anyósomékkal és az unokatesókkal, másik évben fordítva. Idén anyósomék jutottak 24-ére. Sógornőméknél volt a vacsora, de a főzést elosztottuk. Rá esett a főétel: egyben sült fokhagymás hosszúkaraj, kilógó bordákkal (olyan szép volt), kefíres kukoricapolenta és párolt káposzta. Minden finom lett, pedig izgultam a hús miatt. Még bejglit is sütöttem. Danca születése óta minden évben csináltam. Idén valamiért nem sikerült kinyújtanom a tésztát, de befogtam Antit. Ő olyan alapos, precíz, hogy gyönyörűen megcsinálta. Mondtam is neki, hogy erre most alaposan ráfázott, mert jövőre is megnyerte:-)
A fát együtt díszítettük a törpékkel, de csak másnap, amikor Anyuék jöttek. Így olyan volt, mintha két szenteste lett volna. Tesóm is hazajött Londonból, már nagyon hiányzott. Egyszerűen nem tudom megszokni, hogy ilyen messze lakik. Pedig esze ágában sincs hazajönni...Már csak egy pasi hiányzik a képből, de majd meglesz az is...
A gyerekek tüneményesek voltak, úgy tudnak örülni. Szonjánál újra bepróbálkoztunk némi babával, de Danca versenyautópályája jobban bejött neki. Most éppen azon kezdtem gondolkozni, hgoy jövőre beíratom focizni. Teljesen be van sózva miatta. Úszni is szeretne, de még mindig pici (93 cm), majd ősszel.
Február elején megyünk síelni 4 napra, már nagyon várom. Már le is foglaltam nekik a felszerelést. Mókás volt Szonja 23-as lábát síbakancsban látni. Minden nap 3 órát foglalkozik majd velük oktató, addig mi is mehetünk síelni. Így jó, mert délután pedig majd együtt gyakorolhatunk tovább. Engem is Anti tanított meg még Dani születése előtt, nagyon türelmes volt. Így jobban járnak, ha inkább az apjuktól tanulnak...
Úgy alakult, hogy februárban még egyszer elutazunk, akkor Alsópáhokra. Már régóta készülünk, de mindig olyan drága.... Most, az ünnepek után sokkal jobb áron tudunk menni.
Munka: egyre jobban élvezem. Családon belül sikerült elhelyezkednem. Sógornőm csinált egy kis reklámügynökséget, ott dolgozom. HÉtfőn és szerdán 12-20-ig, a többi napon 9-15.30-ig. Amikor sokáig vagyok, akkor a babysitter megy értük, és az apukájuk viszi őket reggel, a többi 3 napon én viszem-hozom őket. Ez így jól egynesúlyban van, szerintem. Nem is tudom elképzelni, hogy viselnénk, ha mondjuk 8-5-ig dolgoznék, se vinni, se hozni nem tudnám őket. Ill. vinni igen, kb. 7-re. Azt inkább ne, ha nem muszáj. Élvezem, hogy egy van felnőtt életem is, és őket is sokkal jobban élvezem. Bár én még mindig nem vagyok teljesen 100-as, de már javulok. Nem tudom, hogy írtam-e már, hogy egy darabig pszichológushoz is jártam. Nem találtam állást, otthon voltam, a törpék ovi-bölcsiben, teljesen haszontalannak éreztem magam. Sokat segített a pszichonéni. Már kezd visszatérni az önbizalmam, bár van még mit dolgozni rajta.
Most egy kicsit eldugulok, mert azért dolgozni is kell egy kicsit :lol:
Egy-két kép:
Kép
Szonja Karácsonykor
Kép
Danca Karácsonykor
Kép
bohócok
Kép
azóta már rövidebb a haja. nem nagyon visel el benne semmit

puszik.
judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Judit gyönyörűek a gyerekek!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Finike, kitartás! Nagyon örülök, hogy utolsó jelentésed szerint jól megy a szopi, legalábbis amiket írtál, számomra csupa pozitív!
A 90 ml nagyon jó, még akkor is, ha esetleg utána tápit enne mert abból már biztosan nem kellene sok ennyi tejcsi után. Nagyon drukkolok!
Az overall nagyon jó dolog. Sajnos míg tavaly Dunát lehetetett volna rekeszteni a C and A üzletben - ahol néztem - az overallokkal, most nem volt egy darab sem mikor néztük még ősz elején. Nekem is anyukám vett végül Nándinak, úgy hogy náluk a faluban árul egy nénid a helyi ABC bolt előtt és az szerezte be anyukámnak. Nagyon jót hozott, az overall nadrág részét már most ki tudjuk használni, a kabát pedig jövőre lesz jó de nagy valószínűséggel még a nadrág is jó lesz jövőre mert állítható a vállpántja.

Ötletnek esetleg a Decathlont vagy Intersport üzleteket ajánlom, de nagy valószínűséggel az előbbiben biztosan találsz és talán leárazva.
Kérdéseidre válaszolva, nem próbáltuk még a WC-re Nándit rátenni pedig már a bnőm a szűkítővel együtt lévő kis lépcsőket is ideadta.
Rajta vagyunk az ügyön....
A pelust is inkább jobb időben szeretném elhagyni. Amit bejön az első tavaszi napsütés :) , leveszem legalább a lakásban. A szőnyeg tavaszi tisztítóba vitele is eltolódik azt hiszem szeptemberre. Hátha csurran-cseppen rá egy kis nem odavaló dolog...

Judit! Nagyon helyesek a gyerekek! Szonja nagyon szép kislány, nagyon helyes arcocskája van!

Érdekes amit írtál, kicsit én is hasonlóan érzem magam itthon most mint anno te...Mondjuk nekem nagyon gáz lesz a helyzet, mert én vidékről fogok feljárni Bp-re és az utazás sok időt elvesz. Nálunk én csak menni tudok a gyerekért...Ezt még nekem is fel kell dolgoznom, legalábbis nagyon hozzászokni a gondolathoz...

Mindenkinek további jó és szép estét!

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok!

Nálunk a lányok dögrováson vannak. Először Viki betegedett meg, folyik az orra és köhög is szárazon. Most Szofikám is elkapta, óránként szívjuk az orrát mert nem kap levegőt. Nagyon elkapta őt. Nem igazán bír így pihenni, mert két óránként akar enni, vagyis gondolom szomjas is. Nekem is folyik az orrom, úgyhogy elegem van. Éjjel is proszívózni kell az orrát, így éjjel leszaladok vele az emeletről és az egyik szobában porszívó orrszívóval leszívom neki, majd visszaszaladok vele az emeletre. Így apa sem és Vicus sem ébrednek fel, csak én döglök ki teljesen. Most megint keveseket eszik, gondolom a betegsége miatt. Sok mindent nem tudunk tenni csak szívjuk neki, meg orrsprézünk. A doktornő is csak ennyit tudott mondani, meghogy figyeljük a lázát hogy van e. Egyenlőre nincs, de még csak most jön az este.
Én már olyan vagyok mint egy zombi, pihenni egyáltalán nem tudok. Este is három óránként eszik, és hát ő egy órán át eszik és bő fél órán át büfizik, mert annyi levegőt nyel, hogy hogy azt nem tudom. Csak cicizünk hozzátápit nem kap. Most az egyik ismerősömnek van babája és neki rengeteg a teje, így mi tőle vettünk (mivel én még mindig nem igazán tudok fejni), és ha mégis hozzápótolni kell akkor anyatejet kap. Eddig még nem pótoltunk mert inkább mellre teszem amikor szeretné, majd csak egyszer beáll, hogy lerövidüljön a szopi idő és hogy meghosszabbodjon a két etetés közötti idő.
Csajok, lesz ez valaha is könnyebb????? Már nagyon bele vagyok fáradva, de csinálom, mert csinálni kell, csak nekem azt mondták, hogy könnyebb lesz, és menni fog. Hát nem úgy érzem. Egyet előre lépünk kettőt hátra. Kitartok, csak már így fejre fogok állni. Sehova nem mehetek, alig van időm Vicuskámmal is foglalkozni, mivel szinte állandóan Szofival kell lennem, így Vicus is már kezd féltékenykedni Szofira, amiért vele ennyit foglalkozom. Próbáltam neki elmagyarázni, hogy most ez van, ő még pici, meg most beteg is.

Bocsi, hogy megint csak panaszkodom, de mostanra, már reménykedtem, hogy valamivel könnyebb lesz ez a szoptatás, de nem...

Judit,
Nagyon édesek a gyerkőcök. Szonja, ezek szerint fiús csajszi lesz?
Szonjának 23-as lába van????? Hihetetlen picike. Vikinek 27-es. Vagy lehet, hogy az én lányomnak nagy? :shock: :wink:

Most mennem is kell orrotszívni....

Kép
Kép
finike

Finike!
az a bizonyos első 6 hét eltelte után mindig könnyebb, beáll a napi rutin. Azért még Szofi nagyon kicsi ezt ne feledd. Emlékszel, Nitácskánál is akkor kezdett normalizálódni a dolog.

Judit!
Jó volt látni a gyerekekről képeket. Akkor nem lehetett könnyű a meló miatt az jó, hogy már normalizálódott a dolog.

szandrakiss

SZandra,
Igazad van, de valahogy most nagyon türelmetlen lettem. Majd átesek a holtponton és ismét lelkesen állok a dolgokhoz.
Köszi az emlékeztetőt!

Mazsuzs,
Köszi a tippeket. Vasárnap kimentem a piacra és ott találtam is. Igaz fiús, de nem érdekel, összekoszolni jó az is.
Aranyos vagy, hogy így drukkolsz nekünk, ránk fér. :wink: Szofi olyan édes, ahogy tűri az orrszívót. Nem sír, utána még nyugottabb is lesz, hisz végre kap levegőt. Most már olyan mintha néha tudatos nevetés lenne, persze lehet, hogy csak bebeszélem, de nagyon édesen csinálja, és hál isten jó sokat csinálja. Múltkor a szájában a cicim, erre elmosolyogta magát, amire elengedett a vákum és kifolyt a tejcsi. Nagyon mókás volt.

Judit,
Azért megy egy irigysmile, amiért mentek síelni. Mi is szoktunk menni január végén, vagy február elején, de idén kihagyjuk, de jövőre megyünk! Ti hova mentek?
Nem győzöm csodálni Szonját az utolsó képen. Gyönyörű szemei vannak!!!!

Jó éjt mindenkinek!!!

Kép
Kép
finike

Finike Szandra jól mondja ...nálunk is 6.hét után kezdtek a dolgok a helyére állni.......azóta minden ok!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Finike,

Murauba megyünk, már nagyon várom. Már évek óta nem voltunk, az építkezés és a költözés miatt. Idén már agyon szerettem volna lécre állítani a törpéket. Remélem, élvezni fogják. Örülnék neki, ha ők gyerekkorukban megtalulnának síelni. Felnőttként nekem elég nehezen ment/megy :D
Szerintem Szonja az átlagnál valamivesl kisebb, Vicus pedig valamivel nagyobb. Neki még bőven elég a 98-as cucc (néha még a 92-es is), Daninak kell 116-os.

Kitartás!!! Tudom, hogy ezt most elég nehéz elhinni, de tényleg egyre könnyebb lesz!

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Nálunk a héten nem mennek a csajok oviba mert hurutosan köhögnek (nagyon), most valami ilyen légúti betegség van de az óvónéni mondta, hogy jobb is ha a héten nem megyünk mert magas lázas tüszős mandullagyuszi pusztít az oviban, hátha így kimaradunk belőle. A bajom az, hogy így az uszi is elmarad pedig pont belerázódott már az Edó is. Na sebaj majd hátha a jövő héten is minden klappol majd.

Jöhetne a tavasz, be vagyok indulva már a virágokra.
Tényleg mazsuzs, mikor kell ültetni virághagymát, hogy még idén legyen belőle virág?

Azt nem tudjátok, hogy mit csináljak az estikével, mert mindig olyan nagyon nagyra megnő, hogy már csak úgy fetreng szerencsétlen a kertben de ezáltal olyan mint ha tök rendezetlen lenne a kertben az a rész. Ötlet?

Szép napot mindenkinek

szandrakiss

Sziasztok!

Dobok fel néhány képet:
Kép Kép Kép Kép

Szopival továbbra is szenvedünk, megint aluszékony lett, nem tudom miért, pedig már kezdtünk belerázódni, és már 100-110-et evett két mellből, de most megint 50-60-nál megáll és bealszik, ha lerakom sír, hogy éhes, ha mellre rakom alszik. Na mindegy ez van, majd csak változik.
Már elhagytuk a 3,5 kg-t!!!! :D :D :D
Ma voltunk kinn sétálni is, jó volt egy kicsit kimozdulni, friss levegőt szívni.
Még mindig náthás Szofi, szívjuk az orrát, orrsprézzük, jó lenne már ha meggyógyulna, olyan rossz, hogy egy ilyen pici babának szívni kell az orrát. :cry:

Judit,
Mi is beakarjuk majd iratni a lurkókat oktatóhoz, ja meg persze magamat is, mert csak kék pályán tudok lejönni és pirosra nem merek menni, és ehhez kéne önbizalom és több tudás.

Most mennem kell....

Kép
Kép
finike

Finike!

Szofi iszonyat édes ezeken a képeken. És milyen haja van, behalok tőle. El is hiszem, hogy el vagy ájulva a kiscsajtól.
Szerintem próbálj ki 4-5 napot mikor nem méred Szofit kajcsi után, csak mindig ráteszed cicire mikor kéri és persze nem nézed az órát sem, sem azt, hogy mennyit időn keresztül eszik sem azt, hogy mennyi telik el két evés között. Nekem volt, hogy egy órát aludt a cicin, de nem volt bajom ezekkel a dolgokkal.

szandrakiss

Köszönöm az érdeklődést :wink: , már egy fokkal jobban vannak a csajok.

Finike!
hogy boldogultok?

Mazsuzs!
Átállt már az agyad a munkára?

Nincs valaki ismerősötök a monori munkaügyi központban?

VÉGRE ESIK EGY KIS HÓ, már annyira hiányzott a lapátolással együtt.

szandrakiss

Sziasztok Csajok,

Finike,
Remélem, napról napra jobban megy a szopi téma. Én aztán igazán tudom, hogy milyen nehéz lazán kezelni ezt a dolgot, de szerintem tényleg ez a lényeg. Te mindent megteszel, ha sikerül, sikerül, ha nem, nem. Élvezd ki inkább ezt a gyönyörű kicsi babát :D

Nálunk minden rendben, bár Dani lázas volt kedd este, azóta nem ment oviba. Holnap már valószínűleg megy. Tudom, hogy jobb lenne, ha egy napra már nem menne vissza, de már így is kifizetem a gatyámat is babysitterre. Most is ő van vele. Nálunk a nagyszülők nem nagyon játszanak. Anyukám még főállásban gyerekorvos, anyósom pedig, ezt inkább hagyjuk. Decemberben megoperálták Dani vízsérvvel, akkor volt vele kemény 1 napot. Azóta csak karácsonykor találkoztak. Na mindegy, már nem izgatom magam miatta.
Szóltak az oviban, hogy vigyük el Danit dyslexia szűrésre, mert van néhány olyan jel, ami esetleg erre utalhat. Én tökre örülök, hogy még az enyhe gyanú esetén is szólnak. Szombaton megyünk a Ferihegyi útra, a Harmónia Fejlesztő Műhelybe. Jó lesz, mert teljesen felmérik, nem csak a dyslexiát nézik. Kíváncsi vagyok. Most volt az oviban szülői. Megmutatták az értékelő lapokat. Az volt rajta, hogy 'átlagon felüli képességű gyermek'. Én majdnem elsírtam magam. :oops:

Most mennem kell, mert megyek felváltani a felvigyázó nénit. (Nem ér rá tovább :o ).

Majd beszámolok, hogy mi volt a felmérésen.

puszik.
judit

Kép

Kép
karpijudit

Judit!

Ez tök jó, hogy ilyen szuper értékelést kapott a Dani. Ezek miből tevődnek össze (miket vizsgálnak). Bár ha jól emlékszem már régebben is mondtad, hogy nagyon jól rajzol. És mi utal a dyslexiára? Tényleg a toppon vannak ott is az óvónénik, hogy ennyire figyelmesek.

Nálunk is hétfőn mennek a csajok oviba (egész héten nem voltak), remélem addigra százas lesz mindkettő.

szandrakiss

Sziasztok Lányok!

Tegnap este rengeteget írtam egyszerre és mire elküldtem volna, a babanet rendszere kiléptetett. Igy újra be kellett jelentkeznem de az irományom eltünt. Szóval azt hiszem félidőben el kellett volna küldeni a hozzászólásomat. Most újra nekifogok és akkor is megírom...

Finike! Szofi nagyon aranyos! Az első képen olyan piros a kis szája mint egy érett cseresznye! És a haja tényleg nagy! Hajnövesztő volt a magzatvízben? :wink:
Nagyon kitartó és ügyes vagy szopiügyben! Csak így tovább!
Remélem már nem kell orrot szívni. Tényleg nagy rossz lehet eldugult orrocskával egy ilyen pici baba, hiszen ők még nem lélegeznek automatikusan a szájukon. Legalábbis én ezt olvastam.

Szandra!

Remélem a lányok túljutottak már a hurutos megfázáson!
Virághagyma ültetése ügyében csak akkor tudok konkrét időpontot mondani, ha megírod milyen hagymákat szeretnél elülteni. (Én is meg fogom kérdezni, de tapasztalt kertésztől... :wink: )
A virágmagokkal könnyebb az ember dolga, mert a kis papírzacskón mindig rajta van, hogy mikor kell elvetni. Én nem is nagyon szeretem azokat a virághagymákat amiket tavasszal el kell ültetni és ősszel fel kell szedni (pl. dália).
Az estikét nem ismerem ezért szétnéztem a google-ban. Nagyon sok fajtát találtam. Esetleg az nem segítene ha árnyékosabb helyre ültetnéd? De majd erre is rákérdezek a kertész ismerősömtől.

A munkára még nem igazán állt át az agyam. Egyik nap azt gondolom, hogy de jó lenne még itthon maradni a másik napon viszont már éppen ellenkezőleg. Azzal vigasztalom magam, hogy az anyagiak miatt is jobb lesz ha visszamegyek mert ez a GYES-es időszak kicsit kemény volt. A korán kelést nehéz lesz megszokni ezután a három évnyi itthonlét után. És az bánt nagyon, hogy Nándit is ébreszteni kell majd és nem magától ébredhet reggelente. Olyan pici még ehhez.... :roll:
És ez sajnos akkor sem fog változni ha már nem a rokonom vigyáz rá hanem oviba megy.
Borzasztó, hogy anyukámnak és még akár éveket kell dolgoznia.

Na ezt gyorsan elküldöm most...

[/b]

Kép
mazsuzs

Összefoglalva, sajnos nincsenek jó megoldások. Velünk is otthon volt anyukám elég sokáig (ezért nem tud most elmenni nyugdíjba mert nincs meg a szolgálati ideje) és én tudom hogy milyen jó volt, hogy gyerekként nem kellett korán kelni. Én nem voltam óvodás (csak előkészítős iskola előtt). Az öcséim is csak a kötelező iskola előtti egy évet járták az oviban de akkor is csak délig. Hát igen, akkor még ez volt most teljesen más a világ és majd csak átvészeljük a kezdést és megszokjuk. Nem mi vagyunk az egyedüliek sőt örülhetek hogy Nándival ilyen "sokáig" itthon tudtam lenni hiszen sokan már kénytelen bölcsibe adni a gyereket.
Nekem is kell egy kis "regenerálódás", emberek közé szeretnék menni, valami más feladatokat megoldani mint azt ami most jut naponta. Remélem nem önzőség.

Egyébként voltam Nándival egy dévény módszert alkalmazó gyógytornásznál a beszéd miatt. Végül is kiderült, hogy a két nagy oldalsó izma laza és emiatt kicsit lentebb is esik neki a két orcája jobban mondva ahogy én nevezem, a hörcsögzacskók. :) Azt hiszem tudjátok mire gondolok. Igy most a jövő héttől el fogunk járni szájizom kezelésre, kell neki pár alkalom. Jó fél éve például Nándi a száján veszi csak a levegőt nappal (alvásnál az orrán lélegzik) és ez is emiatt az izomgyengeség miatt van ugyanis a fül-orr gégész nem látott problémát nála. Persze a gyógytornász is megnyugtatott, hogy sok gyereket ismer/látott akik három éves korukig nem beszéltek és amint bekerültek oviba szinte "megtáltosodtak", de azt mondta, hogy a kezelések után Nándinál nagy javulás lesz észrevehető.
Mondott pár gyakorlatot is amit itthon lehet csinálni (gyertyaelfújás, buborékfújást stb.) de Nándi nem nagyon akarja csinálni ezeket mivel nem megy neki és nincs sikerélménye. Talán egy-két kezelés után már ezeket is fogja tudni csinálni.

Szóval ezek történtek. Mindenkinek jó hétvégét!

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Szandra, sajnos nincs ismerősöm a munkaügyi központban. :)
Nem lenne rossz egy ilyen ismerős nekem sem...

m.

Kép
mazsuzs

Mazsuzs!

Nekem Edó hamar megszokta, hogy reggel kelnie kell az óra csörgésére pedig akkor csak két éves volt mikor a Tamit vinni kellett reggel oviba. Annyi, hogy ovi időben fél 8 és 8 között mennek aludni amiatt, hogy reggel ne legyenek nagyon fáradtak.

Hamar belerázódtok és bízzunk benne, hogy nem sokáig kell bejárnod dolgozni :)

És már alig pár nap van Nándi szülinapjáig, mit kap?

szandrakiss

Sziasztok!

Mit szóltok ehhez a nagy hóhoz? Voltunk kint szánkózni. Olyan jó volt, mert nem volt hideg (+2-3 fok volt) csak sajnos besötétedett. Nándi alig akart kijönni (már délelőtt volt kint) de aztán végül sikerült rábeszélni.
Sajnos holnap be kell mennem Pestre, de nem tudom mi fog közlekedni. Az esti híradó szerint nem sok minden jár, vonat az nem járt de azt az interneten is írták.

Szandra! Nándinak most egy nagyobb szülinapi bulit akarunk, bár lehet hogy másnál ez nem nagy számú résztvevő csak átlagos (10-12 fő). Ehhez egy nagy méretű torta dukál ami valami forma torta lesz (autó vagy hasonló még nem tudom miből lehet választani)
Kap majd apósoméktól vásárlási utalványt (C and A) és könyvet. Mi egy kis aksis repülőt akarunk ami egy töltéssel 5-6 percig repül a levegőben. Nem egy komoly és ráadásul nem drága játék, remélem tetszeni fog neki.

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Finike Szofi gyönyörű!!!!!!!!!!!!

CSAJOK EBBE A PILLANATBA ÁTFORDULT HASRÓL HÁTRA BARNIKÁM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Én szeretem a havat, de nem ennyit!!! Hihetetlen mennyi esett és esik most is.

Velünk változatlan a helyzet. Sajnos Szofinak még mindig rengetegszer szívjuk az orrát. Most társult egy jó kis hasfájás is, pedig próbálok könnyű kajákat enni. Tele van levegővel, rengeteget bukik (nem kis mennyiségeket). Adjuk ezt az Infacolt, de semmit nem ér. Kb. 15 -öt büfizik evések után. Egész nap kézben van mert csikar a pocak, nagyon keservesen felsír, aztán megint bealszik. Amint lerakjuk felébred és szenved. Rengeteg gáz jön alul is. Nem tudom mit lehetne neki adni erre. Van ötletetek? Éjszaka eddig azért egész jól aludt, csak enni kelt felt. Úgyhogy azért nem panaszkodhatom, ennyi belefér, csak tudnék rajta valahogy segíteni. Nem elég az orrszívás, még a pocakfájás is... szegénykém.
Képzeljétek már tudatosan mosolyog, és hál'isten rengeteget csinálja. Imádnivalóan teszi ezt!!!!Már gagyarászik is, nagyon édes! Olyan édes vékony hangon dumál, imádom!
Néha már szopizik 120-at is igaz két mellből meg háromnegyed óra alatt, de az a lényeg, hogy jól lakjon. Nem tudom mikor jön el, hogy egy etetés egy mell. Próbáltam, de 60 körül lemerül és elalszik nem szívja. Átrakom a másikra és egyből elkezd szopizni. Volt olyan közületek aki két mellből szoptatott egy etetésnél?

Vikivel holnap megyünk egy magánoviba egy programra (egy órás), hogy megnézze, hogy tetszik-e neki. Nagyon várja már, megmondom őszintén én is, mert teljesen meg van kergülve ez a lány! Nem bírunk vele. Dacol, felesel, alkalmi süket, kiabál állandóan, tele van aggresszióval, méreggel, indulattal. Jön nála már a féltékenység, néha elég durva Szofival. Persze még egyenlőre imádja és azért óvja is, de ma pl. ringattam a Szofit már majdnem elaludt erre odajött és jól megrángatta a lábát, amire jól felébredt a Szofi. Nem tudom miért csinálta. Egy percre sem hagyom vele kettesben, mert félek, hogy valami butaságot tenne. Remélem hamarosan visszatér a mi Vicuskánk régi énje, mert ez nagyon nem jó, nem ilyen kislányt neveltünk idáig. Tudom ez a kistesó érkezése miatt van, de nagyon kivagyunk tőle. Nem bírunk vele. Állandóan kiabálni kell vele, felesel, nyelvet nyujtogat. Remélem ha megy oviba ott majd lenyugszik egy kicsit, mert ez így őrültek háza itthon. Kialakultak nála nagyon rossz pótcselekvések is. Pl. Állandóan a szájában van a mutatóujja és azt rágja vagy szopizza nem is tudom mit csinál vele. Szofi szokta úgy jelezni, hogy éhes, hogy rágja a kezét, ezért most ő is csinálja, de nagyon idegesít engem. Hiába mondjuk neki, hogy ne csinálja, akkor is beveszi a szájába. Elmagyaráztam már neki többször is, hogy a Szofi miért csinálja ezt, de nem hatotta meg. Remélem ezt is hamarosan elhagyja. Valahogy most visszafele fejlődünk.

Holnap megyünk a Szofival csípőszűrésre, remélem minden rendben lesz vele. Csütörökön meg a Dél-Pestibe hasi-és koponya uh-ra meg berakatom a füllbevalóját is a csecsemősökkel. Azt mondták, hogy megcsinálják, ha megyünk a hat hetes kontrollra.

Nitacska,
Barninak nagy Gratula!!!!!!!!!!!!!! Nagyon ügyes. Mi eddig az oldalunkról a hátunkra fordultunk!!!! 8) :D :D :D :D :lol:

Mazsuzs,
Honnan jött, hogy elvidd Nándit egy ilyen gyógytornászhoz? Nekem eszembe sem jutott volna. :oops: Jó, hogy ez most derült ki, így még ideje korán lehet segíteni rajta.

Judit,
Minden elismerésem a fiadért, nagyon ügyes! Ezt a képességet biztos a szülőktől örökölte. :lol: Tényleg jó, hogy az ovónénik így figyelnek a gyermekre, ez megnyugtató. Majd írj már, hogy mi volt a vizsgálaton, mi lett az eredmény!

Na most megyek kidőlök, mert nemsokára megint kelni kell....

Kép
Kép
finike

Szia Finike.....próbálj a gyógyszertárba mást kérni ha nem jó az infacol...puszika szofinak:)))))))

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok Csajok!
Szerencsésen átvészeltük ezt a t@akony időt, és Réka nem fulladt be. Igaz pénteken itthon voltak, mert kissé folyt az orruk, Bencének nem gyenge mennyiségeket tudunk leszívni, de egyébként túl vagyunk mindenen.

Finike!
Láttam az iwiw-en a képeket, tüncike Szofi! És tényleg milyen ropi lábai vannak :lol:

Judit!
Örülök, hogy hallattál magadról. Nagy gratula a kiscsávóhoz, no meg persze Szonjushoz is. Azok a szemek!!! És irigy-irigy a hajára 8)

Mazsuzs!
Tényleg kemény, hogy honnan jutott eszedbe a gyógytorna a beszédhez.... De hajrá! Meló feeling :wink:

Ja, Finike: Melyik oviba mentek végül? A Varázsfelhőbe? Mert vmikor kérdezted, igen, mi oda járunk, és akkor Réka és Vicus lehetnek csoporttársak 8)

Nita!
Gratula a nagylegénynek! Milyen kis ügyi!

Ja Fini és mégegy: nekem Bence mindig csak két ciciből volt hajlandó enni. Ő azért, mert bazi lusta volt. Amíg ömlött a tej, addig OK volt a cici, amikor már dolgozni kellett, már nem tetszett neki annyira. Szerintem nálatok is ez a helyzet, azzal a kivétellel, hogy Szofi nem lusta szopni, csak fáradékony. És amint jön a másik cici, minden rendben.

Na, bejelentkezés megvolt, várom a többieket is :roll:

Pá: Eszti

Kép Kép
fricky

Fricky ez a Varázsfelhő ovi merre van Soroksáron?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Finike!
Vikin tuti a féltékenység minden jele kijön. Azért utánozza Szofit mert látja, hogy ha így jelzi, hogy éhes akkor foglalkozol (megeteted) vele és Viki is szeretne kisajátítani (Viki így jelzi, hogy Ő is éhes "anya éhsége van"). Nagyon nehéz de kb 3-4 hónap is eltelhet mire Viki vissza tud rázódni, és újra a régi Önmaga lesz. Azért durva, arogáns, hogy akkor is vele foglalkozzatok (még ha csak annyi időre is, hogy leszidjátok). Tudom, nagyon nehéz nektek is mert mindig csak a szidás és szidás ami jön belőletek (és ez persze nem a ti hibátok csak valahogy kordában kell tartani Vikit) de hidd el, hogy egyszer elmúlik ez az időszak is.
Van a Bartos Erika: Anna Peti könyve Kistestvér érkezik. Abban sok jó mese van amit ha elolvastok Vikivel együtt akkor ő is rájön (és persze te is másképpen fogod fel majd Viki viselkedését), hogy anya nem csak Szofié.

Most elővettem egy könyvet:
Gertrud Teusen: NEM AKAROM!

A 84dik oldala pont Vikiről és erről a helyzetről szól:
"Testvérek között ideális korkülönbség nincs. De biztosan igaz, hogy a 2-3 évesek féltékenyebbek, mint a 4-5 évesek.......
A testvér születése utáni első időszakban gyakran játszik a gyerek kisbabát. Játsszon Ön is vele így a felesleges dühkitöréseket meg tudja előzni!......
A testvérek félnek attól, hogy elveszítik a szülő szeretetét, ezért talán jobban dacolnak, mint azelőtt. maradjon türelmes, és mutassa meg a nagyobbnak, hogy ugyanúgy szereti mint azelőtt!"

Ez a könyv nekünk nagyon bejött, kb 3szor olvastuk ki mikor kicsit elegünk volt és utána tökre másként látja az ember a dolgokat. Nem egyszer nagyon elszégyelltem magam az olvasása során és majdnem minden be is jött amit írtak alternatívának, hogyan oldjunk meg egy problémát.

Ha gondolod nagyon szívesen kölcsön adom ezt a könyvet. Max 90 oldal (kb 2 este alatt kiolvasható nagyon lazán) de iszonyat sok ránctól szabadít meg, ezt elhiheted.
Csak írd meg és már adom is.

Remélem tudtam segíteni

szandrakiss

Sziasztok!

Vagyok én is, és még csak öt napja nem jelentkeztem be... :wink:
Megvolt az első szájizom torna vagy inkább masszírozás Nándinak.
Elég jól tűrte de végül is talán nem is olyan fájdalmas mikor az arcát masszírozza valaki, igazán csak a végén bukott ki mert az utolsó egy-két percben belülről masszírozzák a száját és a nyelvét is.
Még akkor sem sírt annyira de azért voltak könnyek. Még a gyógytornász is megjegyezte, hogy azt hitte jobban fog sírni.
Azt is mondta, hogy a felső izmok nagyon szorosak, nagyon rá vannak húzódva a felső fogsorára - ha ez a jó kifejezés nem akarok hülyeséget írni.

Egyébként úgy jutottam el ehhez a gyógytornászhoz, hogy ugye nem beszél és talán a neten is olvasni több helyen, hogy ez lehet a szájizom fejletlenségéből is amit dévényesek is kezelnek.
Gondoltam, azon nem múlik, hogy elviszem megmutatni, legfeljebb azt mondja a nő, hogy nem ez a gond, nem ezért nem beszél (karattyol).
Na és ugye ez lett a gond - remélhetőleg más nincs.
Kérdés az, hogy akkor ezért nem tudott szopni sem anno, vagy azért nem tud beszélni mert nem tudott szopni és nem fejlődtek ki ezek az izmok? Na ezt még meg fogom kérdezni a gyógytornásztól.

Finike! Tökéletesen megértelek Vicussal kapcsolatban. Nekünk ugye nincs tesó, de ha nem Nándival foglalkozom hanem pl. írok a laptopon mint most vagy egyéb akkor azonnal "zavarni" kezd nehogy mást tudjak csinálni, vagy olyan dolgot csinál amiről ő is tudja hogy nem kellene de akkor rá fogok figyelni mert rá fogok szólni.
Csak azt akarja, hogy vele foglalkozzam ami nehéz is, mert öt percenként mással akar játszani. Éppen a hétvégén mondta a párom is, hogy egyszerűen nem tud Nándival játszani mert minden játékba csak belekapnak és mire előszedik már pakolhatják is el, mert nincs kedve azzal játszani. Erről a részről örülök én is hogy - igaz majd csak szeptemberben - de oviba megy. Ott csak lekötik majd és persze a többi gyerekkel való élmények sem mellékesek (remélem nem csak rosszaságban lesz része :wink: )
MILYEN VOLT A MAGÁNOVI?
Meg lehet kérdezni, hogy mennyit kell fizeni egy ilyen helyen?

Szandra!

Remélem a könyved igazat ír és a 4-5 éves gyerekek már nem olyan féltékenyek a tesóra. Bár valószínűleg ez is gyerekfüggő...És van olyan gyerek aki nem tudja a (tan)könyvet...

Nita! Nagyon ügyes a (Kis)Nagylegény! :) :wink: :wink:

Képzeljétek, én meg bejutottam egy fogyókúrás progamba, így egy hónapig azt kell ennem amit adnak. Tekerem a szobabicajt is de elég gáz még...

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Mazsuzs!
Ügyes vagy, hogy elkezdted ezt a beszédfejlesztős cuccot. Szerintem ez lesz a kulcsa mindennek, mind a szopinak mind a beszédnek. Mivel már akkor kötöttek lehettek ezek az izmok így nem ment a cicizés. Milyen érdekes, hogy a nemszopin az is segíthet ha megkérdezed a Dévényeseket. Hm...., mindig okosodik valamit az ember.

Nándi pedig nagyon ügyes, hogy ilyen jól viselte a dolgokat. Lehet, hogy legközelebb egy kicsit nehezebb lesz mert akkor már tudja mi vár rá, de az is lehet, hogy most már minden alkalom egyre könyebb lesz.

szandrakiss

Sziasztok Kismamik!

yner ma elárasztotta a reklámjával a babanetet, mindenhová leírja fenti üzenetét.

Sehová se kattintsatok, ez egy reklám, aminek nem itt a helye!

üdv

kispatak
Vendég

Sziasztok!

Tegnap Szofikánk megkapta a füllbevalóját. Sírt, de hamar megnyugodott, mellre raktam gyorsan és el is aludt. Olyan ügyes volt. Nagyon szép lett, majd lefotózom és hozok képet. A csecsemős nővérek tették be. Van két csecsemős nővér akit megkedveltem nagyon, mert sokat foglalkoztak velünk és pont ők voltak benn. Olyan jó volt, egyből kérdezgettek, hogy mizu, hogy megy a szopi. Elmondtam nekik, hogy mi a helyzet, és ők mind a ketten mondták, hogy mindenképp meg kell próbáljam minden etetésnél csak egy mellből szoptatni, mert így a zsírosabb tejhez nem jut hozzá, csak ahhoz, ami könnyen jön, így nem fog igazán gyarapodni. Meg azt is mondták, hogy rövidítsem a szoptatási időt, mert így semmire sem fog maradni időm, mivel ezidáig háromnegyed-egyórát szopott kényelmesen ráérősen. Meg azt is mondták, hogy a mellbimbóm nagyon puha nem keményedik meg kellően, ezért nehézkesebb a szopizása, ezért tud annyi levegőt nyelni, mert nem tud 100%-an vákumot képezni. Hát ebben van valami. Megpróbálom amiket mondtak. 9-kor edtünk és a jobb mellből leszívott 120-at fél óra alatt, aminek nagyon örültem. Ma még méregetem, de holnaptól elrakom a mérleget és eszik amennyit eszik fél óra alatt. Muszáj lerövidítenem a szopási időket, mert már Vikit kezdi zavarni, hogy ennyi ideig szoptatok, mert így nagyon összefolynak az étekzések és alig van időm foglalkozni Vicussal. Kéri, hogy menjek vele sineket építeni, erre mondom, hogy meg kell etessem a Szofit, erre ő: már megint :( :? . Szóval változtatnom kell. Remélem sikrülni fog és ügyesek leszünk.
Voltunk hasi és koponya uh-on, és minden rendben van vele hál'isten. Olyan ügyes volt, nem sírt aludt végig amíg várakozni kellett, tényleg nagyon jó kisbaba volt.

Eszti,
Tegnap voltam a Varázsfelhőben és láttam a nagyfiadat! Lánykádat nem láttam, mivel Vicus a nagy csoportba fog kerülni az emeleten. Hétfőn kezdünk, apa viszi majd, mert valószínű én pont akkor szoptatok. Remélem könnyen megy majd a beszoktatás, és szeretni fogja. Még Vicust nem vittem oda, de könnyen be tud illeszkedni. Kiváncsi leszek neki, hogy fog tetszeni. Nálatok hogy volt a beszoktatás?

Mazsuzs, ment a privim...
Hihetetlen, hogy milyen "betegségek" vannak, amikről még soha nem is hallottunk.

Szandra,
Köszönöm szépen amiket írtál, még a párommal is elolvastattam, hogy megerősítsen minket,mert egy kicsit összetörtünk, hogy valamit rosszul csináltunk. Most már kezdjük érteni, hogy ez csak egy ideig tart, és mindez a kistesó miatt alakult így, aztán meg fog változni (legalábbis remélem).
A könyvet szívesen elolvasnánk, csak legyen rá időm. Elküldenéd priviben a számodat, hogy tudjak előre szólni ha megyek érte? Egyszer már megadtad, de nem találom, sorry.

Kép
Kép
finike

Sziasztok Csajok!
Én sem olyan régen jelentkeztem be! :P

Mazsuzs!
Hihetetlen, hogy tényleg mik vannak, és hogy egyáltalán eszedbe jutott ez a gyógytorna. De örülök, hogy van, és szerintem hamarosan lesz látszatja jobban mondva hallatja is 8)

Fini!
Grautla a szopihoz. Nálunk is így rendeződött - okulva Bencéből Rékát már szigorúan fél órát szoptattam csak. Ha kellett, néztem az órát! Pár nap alatt rájött, hogy ez van, szívta ahogy csak tudta. És gyönyörűen belejöttünk.
Ovi: szupi, akkor csoporttársak lesznek Vicussal? Na, majd mondom Bencének, hogy kicsit pátyolgassa, és akkor minden rendben lesz.
Nekem könnyű dolgom volt a beszokással, Bencével végigküzdöttük a régi oviban, így a Varázsfelhőben nem volt gond, Réka pedig hihetetlen. Az első naptól kezdve bent van délutánig, bent is alszik minden gond nélkül. Néha reggel bepróbálkozik, hogy nem akarok oviba menni, de aztán szó nélkül bemegy a csoportszobába, és nem sír.
Nálatok sem lesz gond, az óvónénik szuperek!

Most mennem kell, ne hari, hogy csak Fininek írtam, de a nagyfiú követeli a vacsorát :roll:

Pá: Eszti

Kép Kép
fricky

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?