Hali!
Ilba!
Gábor detto így csinált kajálás ügyben, nincs mivel bíztassalak
Igazándiból ő akkor kezdett igazán enni amikor már a felnőtteknek való kajákat is ehette. Mikor 8 hónapos volt és jöhettek a savanyított tejtermékek én reménykedtem kis naívan, hogy majd a joghurtot enni fogja, de sajnos tévedtem. Szóval a Gabiba mindig pontosan ugyanígy kellett beleimátkozni a kaját. Mondhatni 1 éves koráig anyatejen élt, némi kivétellel, és nem halt éhen.
Ha nem akarja ne erőltesd, akár ki is hagyhatod az étkezést 1-2 hétig, had nyugodjanak a kedélyek, majd próbálkozol később. (Egyébként nem szoktam vele dicsekedni, de a Gabi 1 éves kora előtt csak a vajas-májkrémes kenyeret ette meg, amit még elvileg nem lehetett volna akkor, na meg a boltiban sok a mű dolog is)
Ja és még hogy bíztassalak egy kicsit, azóta is nagyon rossz evő, ha rajta múlna egész nap csak inna
Ezt halál komolyan mondom. Minden reggel kapnak 1-1 üveg kakaót, de ez után a Dani megreggelizik, ma pl 2 szelet kenyeret feltéttel, de a Gabi nem. Evett 4 kis kockányit a kenyérből és kész. Azóta délben megint kakaóztak (elalváshoz a Dancinak, de akkor már a Gabinak is kell adnom) és szerintem max uzsonnázni fog majd kb 3-4 óra felé... Szóval ha naponta 1x megeszi a normális adagnak a felét akkor én már boldog vagyok, egyébként meg kakaón él a gyerek. Pedig nem mondhatom, hogy hamar elválasztottam (igen én voltam az a szívtelen, de lehet, "korai" volt), már majdnem 2 éves volt..
Coolasa!
Tudod az ember mindig elégedetlen magával. Az meg, hogy napirendi pontjaink lennének enyhe túlzás, inkább csak össze-vissza pontjaink vannak. 3 biztos dolog van az életünkben: Reggeli ébredés, déli alvás (amikor már a Danci nagyon nyavajog, hogy kakaí-kakaí és folyton hozzámvágja a cumisüvegét) valamikor és hogy este este van, tehát lassan fürdetni és altatni kéne... Aztán kifújt
De jó is lenne ha lennének napirendi pontjaink és mindenki (főleg a gyerekek) betartanák. Pl reggel 7-kor kelés, reggeli, kakaózás, 8-kor indulás az oviba, hazajövés 10-kor tízórai, Danci általában 2-3 órával a reggeli ébredés után kidől, tehát olyan 11:30 alvás, addig én főz, mos, takarít, mosogat pakol, szoptat, pelenkáz, stb, aztán Danci ebédeltetése, kis játék, és irány a Gabiért az oviba kb fél 4-kor, utána játszótér kifulladásig, közben uzsi valami "mobil", majd haza, vacsi, fürcsi, esti mese és alvás legkésőb 9-kor.
Ehelyett ma elaludtunk, én keltem 8-kor, a gyerekek 9-kor, reggeli, majd babanet, aztán iűtörzskövkeresés címén óriási kupleráj csinálás, aztán újabb próbálkozás Gabit megetetni, Danci fél órát rángat, hogy kakaíííí, majd altatás, közben a Gabi számítógépezik, ami elvileg csendes tevékenység, főleg hangszórók nélkül, de ő megoldja, hogy hangos tevékenység legyen, folyton kommentál és kiabál közben, apa folytatta a pakolást, némi megrendszabályozással (Gabi hallgass már), de közben ő meg a székeket huzigál a kopott parkettán iszonyat hangzavart okozva, így az altatás elhúzódik kissé, majd anya úgy dönt, hogy reggelire kevés volt a 2 szelet kenyér héja és leül pótolni, majd leül a babanet elé, ahelyett, hgoy mosogatna és ebédet főzne.... És még képeket is felrak, csak, hogy tovább húzza azt a csekélyke másfél órát, míg lenne ideje a konyhát rendbe szedni, mert se tiszta tányér, pohár és evőeszköz nincs már... fazékról ne is beszéljünk
na a képek és aztán húzok a konyhába.