Új privát üzeneted érkezett!

Sasha,
már épp rád akartam pirítani, hogy fotókat szeretnék! :lol:
Most képet kaptunk a hétköznapjaitokból, nagyon klassz lehet a családi ház a panel után.

Mi júni 13-17 között csináljuk a wc-t, fürdőt, augusztusban meg a konyhát, jövőre meg a szobákat, azt még hagy amortizálja Livi 1 évig. :twisted:

Mostanában olyan dög fáradt vagyok, Livi nagyon aranyos, de úgy kifáraszt, hogy ihaj! Ráadásul gond van a szgéppel is, 2 percenként lefagy, sokat nem lógok mostanában a neten... :( ja, a fényképezőnk is beszart, jó darabig nem teszek fel képet (jaj, gyerekek, ne zokogjatok ennyire :lol: ), viszont kaptok helyette egy videót! (Ilba már ismeri. :D)

http://s77.photobucket.com/albums/j58/g ... interval=3

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Jaj, Bubek, köszi a fotókat!
És a párnát is! :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabi, nagyon jó ez a videó!
Livi nagyon tevékeny. :) :P

Most nem nagyon tudok írni, de jól vagyunk és még egy hétig Bicskén!

Puszi

Kép Kép
Kép
vvolga

JA, és Bubek, köszi a képeket, megkaptam. :)

Kép Kép
Kép
vvolga

Csak egy pillanatra kukkantok be. Ha valakinek van még nagy mennyiségben fagyasztott tejcsije, plíííííz, ne dobjátok ki, mert van egy barátnőmnek ismerőse, akiknek van pici öribabájuk, és ők nagyon szívesen felhasználják a sok-sok tejcsit. Barátnőm is odaadta az ő 10 l-jét, és elfogadta a babuci.
Szóval ha valakinek ilyen gondja van, én tudok neki gazdát! :) :)
Vendég

Gabus!

Teljes képet a hétköznapjainkból azért nem tettem fel, mert kimaradt pl a reggelizés közbeni Geri szopi, meg a szobában tv-ző Gabi, persze a rendetlenség kellős közepén hihi :oops:
Naggyon jó a videó, szegény Livit jól kinevettem, mekkorát borult :lol: :lol: :lol:

A lakásfelújítás jó kis meló, abban is volt részem még 2001-ben. A lakásamortizálás meg hát izé. Ha jövőre felújítjátok, akkor utána még azért kell számítani egy-két gyönyörű Livi műre a falon ceruzával... Nálunk is van már 1-1 mű a falon, pedig alig 3 hónapja lakunk itt

Eszti!
De jó, hogy elfogadta az öribaba a fagyasztott tejcit!

Na megyek mert ma még folytatódik a kapu és kerítés csinálása. Ma is betonozás lesz még. Ez azt jelenti, hogy ma is kergetem egész nap a Danit, hogy ne menjen ki az utcára, mert még kicsike, nehogy letévedjen az úttestre, és ebédet is gyártani kell majd valamit, valami jóó gyorsat és finomat... na megyek receptet bogarászni a mindmegette.hu-ra.

sasja
sasha

Halihó Mindenkinek!

Milyen front volt tegnap??? Ilyen pocsék éjszakám még nem volt, kb. 10-szer kellett Petrához átmásznom, mert nem aludt jól. Most se tud aludni, biztos nyügi lesz egész nap ezek után.

Gabi nagyon jó lett a videó, én is jót nevettem Livin. :roll:

Na most megyek, mert össze kell szednem magam, úgy érzem nehéz napom lesz és még ma fel kell forgatnunk Anyóspajtás lakását (eltűntek az üdülési csekkek, amivel a Kolpingba megyünk). :?

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Sziasztok,

Sasha,
kipróbáltad a paradicsomot?

Wolga,
nekem visszajött egy csomó hibaüzenet, hogy megtelt a mailboxod. Biztos hogy mind a 7 levelet megkaptad?

Gabi,
:D:D:D

Timi,
tőled nem kaptam mailcímet, majd adjál lécci, és akkor tudom küldeni a képeket.

Nálunk Marci új találmánya, hogy kinyújtott nyelvvel prrrr-get. És aztán röhög, mert látja, hogy mi is nevetünk.
Tegnap csináltam neki almából egy kis levet, és nem hiszitek, az első kiskanál hegyére tettem kóstolónak, és először nézett rám nagy boci szemekkel, hogy ez meg mi, de a 3. kanálnál, már ki akarta venni a kiskanalat a kezemből, és úgy falta! :lol: Nagyon édi volt. De nem adtam neki, csak 5x fél kanállal, majd ma is jön egy kicsike.

Natasa,
asszem írtam már, de szerintem csak egy mail ment át, majd írd meg, ha küldjem a többit is.

Kukucs!
Kép

Kép
----------------
B&M
bubek

Sziasztok!

Hulla vagyok. :( Pici fiam ma negyed 8 óta fent van, most aludt el végre. Ugye mi amúgy 9-10 felé kelünk.
Tegnap voltunk vendégségben, szinte egész délután nem is láttam Benit, tök jól elvolt az „idegenekkel”. :P
Anyu itt volt tegnap ebédre, látta, hogy hogy eszik Beni, neki egyértelműnek tűnik, hogy azért nem nyel, mert nem izlik neki. :x De már annyi mindent próbáltam! Ma reggel kapott kölespépet, almát tettem bele, eszméletlen finom volt. 30 mili csúszott le nyőgvenyelősen. Most vagy fáradt volt, vagy ez sem izlik. :roll:

Eszti,
Megnéztem, sajnos már ebben a C&A-ban sincsen kis szandi. :(
Tejet muszáj volt már kidobnom, mert november-januáriak voltak.

Bubek,
Köszi a képeket és a tippet is, kipróbálom! Illetve mi néha szoktunk olyat inni, csak még a tejnövekedés összefüggésre nem figyeltem.

Sasha,
Daninak jobbulást! Szebb lett neki a lába?
Tök jók a képek! Mekkora a kertetek?

Vuka,
Barinődnek végleg sikerült elvenned a kedvét a babáktól? :twisted:

Dia,
De jó, hogy itt vagy!!! Gratula a gyaksihoz és az álláshoz!!! :wink:
Puszi Domi lila foltjaira! :)

Tali: láttátok jövő hétre milyen időt mondtak? Katasztrófa.
http://www.met.hu/omsz.php?almenu_id=we ... t=Budapest
De az azutáni hétre esetleg egy újabb talit? :lol:

Jégkockatartót hogyan fertőtlenítsek?

Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok!

Sasha,
mielőbbi darázscsípés-mentes talpacskát Daninak! :)

Tücsimami,
eddig 25 percet sikerült megnézni a dvd-ből, tök jó! :wink: Mostmár legalább nem fogok kukán nézni, mikor az uncsitesók éneklik, hogy ki-le-szek ne-vez-ve.

Mi is megyünk nyaralni, igaz, csak Livi és én, ide a szomszéd kerültebe, Anyósomékhoz! :lol: :lol: :lol:
Amíg rumli lesz itthon, átköltözünk oda. Sztem tök jó lesz, Livi szeret ott lenni, és nem utolsó szempont, hogy nem leszünk egyedül napközben sem. Már csak egy kis jó idő kell. Kb. 1 hétig leszünk ott, ott nincs net, szóval júni 11-től 17-ig nem leszek a bneten. De Zoli szerintem biztosan bejelentkezik majd ecccer-ecccer.

Még egy borulás (nem esik olyan nagyot, a látszat csal! :wink: ):
http://s77.photobucket.com/albums/j58/g ... interval=3

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Hali!

Bubek
, köszönöm a paradicsomos tippedet a Dani nevében is. Igen sokkal szebb lett a tappancskája, igaz reggelre úgy nézett ki mint egy 120 éves vénember talpa, úgy szétázott, de határozottan puhult és lohadt neki. Érdekes volt, hogy a paradicsomból nem maradt reggelre csak a héja, meg a magok, totál kilapult :lol:

Ilba!
Kertünk 150 -es... még jó, hogy tisztában vagyok azzal, hogy ez most nm, vagy nöl.... :oops: de inkább az utóbbi :roll:

Gabus, ezt inkább miattad, hogy végképp tisztább képet kapj :wink:

Ez 2 hetes fénykép. Lerántotta a Danci a terítőt, persze rögtön étkezés után, így minden repült, de jött a kutya és ő legalább jól járt.
Kép

Reggeli csendélet. Gabi a meséket bambulja.
Kép

Itt a Geriről is egy kép. Ennek a fotónak az az érdekessége, hogy a paplanhuzat még az enyém volt, az én kiságyamban.
Kép

A tegnapi földezés messzebbről, végülis itt látszik, hogy falak vesznek körül és az egyetlen kilátást is most falazzák... Ja ez az előkert
Kép

De van helyette sok jó dolog, van sárgabarackfánk, szilvafánk, almafánk, őszibarackfánk és földieper, ami már érik,
Kép

itt épp a Gabi vadássza a pirosakat. Igazán éretett még nem sierült találnom, csak olyat amiben még javában van rózsaszín is, de érdekes módon még így is édesebb mint sok bolti!

Kép

puszika
sasha
sasha

Gabus!

Nem csak a gyerek röhögött és borult, hanem én is borultam a röhögéstől. Olyan jókat tudnak esni, de komolyan. A Dani is szokott akkorákat borulni, de ahelyett, hogy sírna, feláll és megy tovább, néha még ki is neveti saját magát. :D

Sajnálom, hogy nem leszel 1 hétig, de remélem jól fogod magad érezni anyóspajtáséknál. Lakva kicsit más azért, de reméljük az egy hét még nem a világ vége. Én most anyósékhoz 1 napra sem mennék jó pár évig még biztos. Mikor szülinapozni voltunk már akkor kénylemetlenül éreztem magam, pedighát ott laktam több mint két évet (na meg még azelőtt, még 2-öt :P )
sasha
sasha

Sasha,
de ari vagy, köszi a képeket!
Hmmm, az a sok finom gyümölcs, amitek van! Vagyis lesz.
Bubek paradicsomos trükkjét megjegyzem, sose lehessen tudni...
Egyszer én is beleléptem egy méhecskébe, épp az aligai pártüdülőben voltunk (nagymamám a Kádár titkárnője volt, úgyhogy vigyázzatok velem :twisted: ) és állítólag annyira üvöltöttem, hogy az egész Központi Bizottság engem vígasztalt, meg hozták a csokikat, hogy kussoljak már be :lol: végre.

Esések- ma dobott egy hátast Livi, akkorát, hogy az Apja még bele is sápadt, Ő meg csak nézett bambán, hogy mitől vagyunk így megijedve. 10 perc múlva éppen csak megbotlott, na, akkor viszont elsírta magát. Ki érti ezt? :roll:

Optimisztik vagyok, laktam 2 évet Zoliéknál, nagyon jól megvoltunk, bár Zoli felhívta a figyelmemet, hogy mostmár van gyerek, ami több konflikust kihozhat, de talán megússzuk. Illetve biztos!!!

Összeírtam, hogy mit kell elvinnünk, hát, a tévéállvány és a franciaágy kivételével mindent. :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Én is itt vagyok ezen a szép esős gyereknapon! :D

Végre sikerült elintézni a nyaralásunkat!!Júli 2.-tól megyünk 9-ig Hajdúszoboszlóra .Sikerült egy bababarát apatrmann találnunk,már beszéltem a csajjal is aki kiadja nagyon rendesek,még az állomásra is kijönnek elénk!Fanni barátnőjét is visszük úgyhogy a csajok már be vannak sózva rendesen :D

Bubek:
cimem:novumpontbpontt@fremail.hu
Előre is köszi a képeket,de ne egyszerre küld ha lehet,mert hamar megtelik a postafiókom.

Gabi:
Nagyon édesek a videók!Min nevetett Livi ennyire?
Sajnálom,hogy nem lesztek egy hétig!
Vettetek valamit a Skálában?

Dia:
Örülök,hogy jelentkeztél!Remélem nem baj,hogy nincs meg a napló?

Sasha:
Jó lehet a kertes ház,még ha sok munka is van vele!Tényleg a kertet is Te gondozod?

Vuka:
Remélem ma jobb éjszakátok volt?

Ilba:
Remélem ez a Beni fiú egyszer rájön,hogy milyen finom ételeket adsz neki és örömmel elfogadja majd!Nagyon drukkolok!!!

Kép

Kép
novum

Timi,
ugrabugráltam össze-vissza, az tetszett neki annyira.

Vettünk neki 4 garnitúra kisnadrág+pólót meg egy cipőt. Zoli választotta ki őket, tudod, hogy csajosak legyenek. :lol:
Ti mikor voltatok? Mi szombat délelőtt.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Novum!

Most őszintén, úgy néz ki az a kert, mint ami gondozva van? :oops: Senki sem gondozza, nincs az idei tervben :D Ez úgy van, hogy a párom idén megcsinálja az előkertet. Betonozás, terasz, kapu+kerítés (ez most készül, csak épp elfogyott a cement, meg a sóder... víz az még van hozzá :lol: ... meg ugye a hozzávaló lóvé), a hátsókert azaz a dzsungel meg az én reszortom, de most valahogy nincs rá időm, meg kedvem se nagyon. Jövőre radiláis változást tervezek, na meg egy fűnyíró sem ártana hozzá, mert az sincs. De majd alakulunk, nem lehet mindent egyszerre.

na megyek fürdetni, most megvolt a vacsi is, fincsi főzelék az egész családnak, májacskával...

pusz

Kép
sasha

Ezzel még adós voltam. Az autósülés:
Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok!
Jó pocsék idő van. :( Mi nem voltunk sehol gyermeknap alkalmából.Volt valaki valahol "bulizni" :?:
Ilba :!:
Köszi,puszi átadva.Nagyon édi Beni sokat nőtt mióta nem láttam. :) Időjárás. :evil: :evil: A következő heti taliban benne vagyok!

Timi :!:
De,hogy haragszom a napló miatt,TEEEEEEE! :) Végül a suliban kaptunk 1-2 oldal fénymásolatott egy korábbi diák naplójából.Most már kezd összeállni,hogy hogy is kéne kinéznie,de fogalmam sincs mikor lesz időm megcsinálni.Ha kész lesz megmutatom. :wink: Gratula a nyaraláshoz!Mi tuti mindent majd az utolsó percben fogunk intézni,addig is még előttünk egy lakásfelújítás.

Sasha :!:
Akár milyen is a kertetek engem esz a sárga irigység érte! :D Tök jó,hogy a gyerkőcök kilépnek a házból és ott a természet.Tetszenek a képek!

Gabi :!:
Jóóóóóó a videó!!!!!! :D :D

Mindenkinek további szép estét!Puszi.Dia
lldicsi

Halihó Mindenkinek!

A pocsék éjszaka után ma pocsék nap volt. Petra délelőtt semmit nem aludt, utána végig nyügi volt és délután mindenképpen le kellett vinni az esőben, hogy végre aludjon már valamit. Rettentően kivagyok, teljesen hulla vagyok, pár dolgot csinálni kellene, de Petra csak hisztizik, a férjecském alszik, én meg már tiszta ideg vagyok. Valakinek most panaszkodnom kellett, hogy egy kicsit jobban érezzem magam, ezért most bocsi.

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Hali!

Ildicsi!

Tudom milyen érzés, hisz én is világ életemben panelban éltem és most valóra vált egy álmom a kertes házzal. Van ugyan hátulütője, hogy a gyerekek csak kilépnek a házból a természetbe, mert ugyanazzal a mozzanattal be is lépnek... Vagyis folyton kosz van, de nem is akármilyen. Több köbméter földet, homokot és egyebet seprek össze minden nap. Mert ugye míg a panellakásnál, elsétál a házig, felliftezik addig a kosz, sár 3/4 része lekopig, itt meg az is jön, sőt megy egészen a szobáig. Majd még ezzel is kezdenem kell valamit, valami rendszert, valamit ami megakadályozza, hogy a kinti kosz azonnal bekerüljön...

Jajj, csakok én úgy aggódom. A Dani akkorát esett a fotelből a fejére :( Ott voltam mellette és mégse bírtam elkapni, csak súroltam a kezemmel, mégcsak lefékezni se bírtam. Nem sírt olyan nagyon, hamar megnyugodott, csak az nem teccet ahogy elaludt. Baromi nehezen és nagyon nyűglődve. Lehet hülyeség amit gondolok, de remélem felébred reggel és nem keletkezett vérömleny a kis kobakjában. Tudom el lehetne menni megröntgeneztetni, de a párom szerint meg nem esett akkorát... hát én most nagyon rettegek.

sasha
sasha

Sasha, akkor ma biztos még kifinomultabbak lesznek az érzékelőid, mint egy átlagos éjszakán.... remélem, hogy reggel egy szokásosan aktív kisfiú után rohangálhatsz, akinek épp csak nőtt egy kisebb dudor a kobakján.

Kép Kép
coolasa

Jó Reggelt!

Dani megmaradt, eddig úgy néz ki :D Dudor nem nőtt a fejére, mert apa felkapta, én meg szaladtam a jégkockákért és lenyomtuk a dudort, max a szúnyogcsípések dudorodnak:)

Coolasa!
Köszi szépen :)

Kép
sasha

Sasha,
nagyon vártam ám, hogy megírd ezt! Tökre az jut az ember eszébe ilyenkor, hogy jaj, csak lenne már reggel, és jaj, csak azt írd hogy minden oké! Szóval most én is örülök. Ide veztetett az első utam, 6h-kor, de akkor még nem írtál. Most keltünk fel újra, és most is ide jöttem ám elsőnek.:D:D

Timi,
mennyi fér a mailboxotokba egyszerre? Egy email olyan 5-6 mb lenne, 5 kép van benne. és ebből van egyszer 7 db (04 27-i képek), egyszer pedig 4 (a mostani tali képei).

Na majd jövök még...

Kép
----------------
B&M
bubek

Sziasztok!

Bubek:

Jó lenne hármasával,ha nem túl macera.De nem kell sietned vele,ahogy időd van rá!Köszi :lol:

Gabi:
Én pénteken voltam,szintén egy-két darab rövidgatyát,rövidujjú bodyt vettem.Kaptam keljfeljancsit is amitől úgy fél Szilvi,mint a tűztől :D

Sasha:
Örülök,hogy nincs baja Daninak!
Szép lesz az a kert ,majd idővel! :D És Te igy értsz a kertészkedéshez?Én virágon kivül nem nagyon mernék mást ültetni.

Dia:
Oké!Értettem! :D
A nyaralást azért intéztem most,hogy a lehető legjobb helyet foglalhassam le!Ez úgy néz ki sikerült!

Vuka:
Meg lettek az üdülési csekkek?
Pertának küldünk altató és nyugtató puszikat!!

Kép

Kép
novum

Hali!

Bubek!
Nagyon jól esett amit írtál, köszönöm:) Aztán ám fél 2-kor feküdtem le aludni (még szuszogott a Danci)és nem is tudom mikor keltett a Gergő, de már világos volt. Megnéztem a Danit, szuszizott, úgyhogy már valamelyest nyugodtan aludtam el, már éjjel is és meglepődtem, hogy a Geri világosban ébresztett, de még utána aludtam majdnem 8-ig.
Szóval minden oké, ma éjjelre is beborogattam paradicsommal a tappancskát és már nagyon szép neki, már a hólyagok is elmúltak teljesen. Gabi ma sem ment oviba. Nem tudok belerázódni ebbe a 3 gyerekes anyuciságba. Úszik a napom már korán reggel :lol: :oops: Elvileg ugye 9-ig kéne beérni, de ma is 8-kor keltem, mire magamhoz tértem volt fél 9.... És mire a Gabit is magához térítem, ahhoz is kell legalább fél óra, így ma csak az évzáróra megyünk be 4-re, le is mondtam a maradék két napot a hónapból, és legközelebb szeptemberben megy oviba...

Betegek vagyunk, még mindig. Gabi már megint és a hétvégén a szeme is begyulladt. Csipásodik, vörös a szemfehérje és olyan kis furcsa az egész szeme, kicsit be van gyógulva. Reggel meg azt mondta, hogy jajj, Dani beleszorta onnan kintről a szemembe a homokot... Persze Dani is még pizsiben a szobában volt, szóval fizikailag lehetetlent mondott, de a lényeg az amit jelent, hogy szúrt a szeme. Felhívom a dokinéninket, hanem muszáj nem megyünk el hozzá, mert amúlt héten is 2x voltunk, nem szándékozom minden nap bejárni hozzá...

Apa ebben a pillanatban adott nem kis feladatot. A Tranzitnak a törzskönyvét valahonnan elő kell bányásznom, különben nem megy a csere a Transporterre és akkor nem utazunk 3 hét múlva sehová...

Le is lettem baszva, hogy egyből megírom :wink: helyett, h ogy nekiállnék keresni... na megyek is

sasha
sasha

Sziasztok!
Bubek, letöröltem sok szemetet. Küldheted a többi képet :)
A képeket elnézegetve rájöttem, hogy Szona még teljesen lakáskímélő habár, már mindenhol az ő játékai vannak. Lehet én takaríthanék többet?
Vuka, sajnálom, hogy Petrt ennyire megviseli az idő :cry: Szonja is úgy látszik a hatása alatt volt, de nála ez úgy jött ki, hogy tegnap elaludt a babakocsiba. Éppen az Árkádban voltunk (páromnak szülinapi ajándékot kerestünk) és egyszer látom, hogy lányunk szeme félárbócon majd csukva. Nem tartott sokáig, de így is meglepődtem.
Sasha, ha megtaláltad a törzskönyvet akkor jöhetsz hozzánk is. A miénknek fél éve nyoma veszett :shock:
Ilba, nagyon tuti ülésetek van!

Mi június közepén megyünk Harkányba egy hétre. Én választottam, mert tervben van a pécsi barátaim meglátogatása esetleg egy kis bortankolás Villányban :wink: Aztán lehet még megyünk Tirolba, de ez már társasággal így ki tudja mi lesz belőle. Egyenlőre azonban optimista vagyok!

3 napja tervezem az akvárium rendberakását,....lehet most nekifogok, csak hogy ne most vasaljak :lol:

Szép napot! Remélem tévednek az időjósok!
N

Kép Kép
natasa1975

Sasha, örülök, hogy minden rendben, mármint az újonnan felmerülő problémákon kívül...szóval érted.. Kissé megmosolyogtattál azzal, hogy elégedetlen vagy magaddal, hogy ennyire nem rázódtál még bele a 3gyerekes családanyaságba, hát mélységesen egyetértek, tekintve, hogy legkisebb gyermeked már 1 hónapos is megvan, igazán összeszedhetnéd már magad! Szóval mi, egygyerekes anyukák azért szeretnénk a te napirendi pontjaidnak csak a felét megvalósítani egyszer..

Vuka, azt hiszem te írtad, hogy mostanság Petra összevissza, nyugtalanul aludt. Na nekem eddig csak néhány hetem volt, mikor Noémi csak egyszer evett éjjel, 2-3 hete éjjelente kb 3-4x, piciket, nyugtalan alvással fűszerezve. De valahogy az sem volt gond, pedig én nappal nem tudok aludni. Ma volt először megint az, hogy csak egyszer keltett, ettől most olyan fitt vagyok, hogy mindjárt lefutom a maratont 3x. (Dejó, hogy Noémit nem hagyhatom egyedül a lakásban, így van alibim, hogy mért nem teszem mégsem.)

Ja, Bubek, amíg Gabus felébred, addig is biztosítlak róla, hogy köszöni neked a ...tudod mit.

Kép Kép
coolasa

Coolasa, szépen alakul majd ez az alvás dolog (vagy nem :roll: )
Szonja ma pl reggel 5-kor kellt pedig már fél 9-kor elaludt. Most is alszik :D

Bocsi, de van egy kép, amit tegnap csináltam és szegény gyermek láttán egyfolytában röhögnöm kell. Hülye én vakuval fotóztam pedig nem szoktunk,....
A másik képen pedig Szonja kedvenc póza. Amikor lenézheti az anyját :lol:

Kép
Kép

Kép Kép
natasa1975

Sziasztok!

Mit csinálok rosszul????
Picit magam alá kerültem megint ...
Hozzátápi. Nem megy. Most megfogadtam, ezen a héten pihizünk, nem kap semmit, nehogy egy életre elmenjen az evéstől a kedve.
Semmi, de semmi nem izlik neki, az első két kanállal mondjuk lenyeli, aztán gyűjtöget, majd ha már nem fér több, akkor lecsúszik a torkán iszonyú rázkódások, hidegrázások, könnyezések közepette. Szóval inkább nem adok. Nem is tudom, hogy a múlt héten hogyan evett meg egyszer 80g főzit. Már nem is tudom mi volt az.
Olvasom a korosztályost, ott minden baba imád mindent, sikongat érte, úgy kell elvenni előlük. Mi meg ...
Kapott már almát (levet, amit én csináltam, Hipp levet, reszelve, pépesítve, Hipp almapürét, Holle almapürét), krumplit, Hipp sütőtök-almát, Hipp sütőtök-krumplit, saját répát, Sunval répát, Hipp répa-almát, paszternákot, Frutapurát (4 és 6 hótól adhatót), Hipp őszi-banánt és őszi-almát. Na, ezek közül semmi nem volt jó neki.
Mit adjak????

Majd még jövök.

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba, sajnos nem vagyok egy tapasztalt profi a témában, de azért elmondom a véleményem. Sztem két kanál után hagyd ha nem akar többet. Egyszer majd átlendül ezen a ponton. Mikor adod neki a kaját? Lehet nincs ott 100%? Egyél te is vele! (Egyet a mamának, egyet a babának.)
Én már sok babáról hallottam azt, hogy az alma nem csúszik. Próbáld meg a banánt, tudtommal azt is lehet és azt általában szeretik. Mondjuk a répát meg a tököt is.
Lehet ezeket a dolgokat már mind próbáltad,...tuti lesznek okosabb hsz-ok is!
Fel a fejjel!

N

Kép Kép
natasa1975

Natasa,
kaja előtt próbálom neki adni, két kaja között nem jött össze, mert már az első falattól öklendezett és visszajött a korábban megevett tejcsi is. Szóval odaülünk az asztalhoz a kis etetőszékével, nekem is ott a kaja az asztalon, vagy legalábbis keksz, vagy valami és tényleg, egyet neki, egyet nekem. Majd kinézi a számból, de ő mégsem akar enni.
Igen, már adtam banánt is, az kimaradt az előbb és a kölespép is. Pedig mind-mind nagyon finom szerintem.
Lehet, hogy még nem érett a hozzátápihoz ...
Most már naponta egyel többször fejek, hogy elég legyen neki a tej. Már szinte mást sem csinálok, csak fejek. (Ugye Gabi? :))

Kép
Kép
Kép
ilba

Hát,...a nagyokosok azt javasolják hogy akkor érett a baba ha már maga is akar enni és "kinézi" a szádból. De, ezek szerint Beni már kinézi! Lehet keksz kell neki :D Bocsi, ez most hülye poén volt :oops:
Mondanám, hogy gyümi helyett legyen inkább főzi (vannak országok, ahol ezzel indítanak és később jön a gyümi), de írtad, hogy a krumplit meg a répát se eszi. De szeretnék vmi tutit mondani most neked!
Apropó, ha tejjel kevered a krumplit azt sem eszi????

N

Kép Kép
natasa1975

Ilba,
Marcival megkóstoltattam a frutapurát, és attól őt is kirázta a hideg. :) vagy :(
Az igazság az, hogy ez szerintem tök gyerekfüggő, hogy melyik mit eszik meg.Tulképp szerintem ha annyira szar lenne neki, akkor kiköpné, nem? Vagy ez hülyeség? Viszont lehet hogy tényleg nem ízlenek neki ezek a kaják. (Egyszer próbáld ki a pörköltet, már csak kíváncsiságból.:D)
És mi van akkor ha egy kanál tej, egy kanál gyümi, vagy más ilyen cucc?Próbáld meg, hátha. Akkor érzi a gyümi ízét is, de mégis ott lesz a megszokott tejci. Lehet hoyg Beni sokkal nehezebben fogadja el az új ízeket, mint más. Ő ilyen megszokott dolgokat kedvelő babicsek! :D:D:D

Kép
----------------
B&M
bubek

Hali!

Ilba!
Gábor detto így csinált kajálás ügyben, nincs mivel bíztassalak :roll: Igazándiból ő akkor kezdett igazán enni amikor már a felnőtteknek való kajákat is ehette. Mikor 8 hónapos volt és jöhettek a savanyított tejtermékek én reménykedtem kis naívan, hogy majd a joghurtot enni fogja, de sajnos tévedtem. Szóval a Gabiba mindig pontosan ugyanígy kellett beleimátkozni a kaját. Mondhatni 1 éves koráig anyatejen élt, némi kivétellel, és nem halt éhen. :D Ha nem akarja ne erőltesd, akár ki is hagyhatod az étkezést 1-2 hétig, had nyugodjanak a kedélyek, majd próbálkozol később. (Egyébként nem szoktam vele dicsekedni, de a Gabi 1 éves kora előtt csak a vajas-májkrémes kenyeret ette meg, amit még elvileg nem lehetett volna akkor, na meg a boltiban sok a mű dolog is)
Ja és még hogy bíztassalak egy kicsit, azóta is nagyon rossz evő, ha rajta múlna egész nap csak inna :!: :!: :!: Ezt halál komolyan mondom. Minden reggel kapnak 1-1 üveg kakaót, de ez után a Dani megreggelizik, ma pl 2 szelet kenyeret feltéttel, de a Gabi nem. Evett 4 kis kockányit a kenyérből és kész. Azóta délben megint kakaóztak (elalváshoz a Dancinak, de akkor már a Gabinak is kell adnom) és szerintem max uzsonnázni fog majd kb 3-4 óra felé... Szóval ha naponta 1x megeszi a normális adagnak a felét akkor én már boldog vagyok, egyébként meg kakaón él a gyerek. Pedig nem mondhatom, hogy hamar elválasztottam (igen én voltam az a szívtelen, de lehet, "korai" volt), már majdnem 2 éves volt..

Coolasa!
Tudod az ember mindig elégedetlen magával. Az meg, hogy napirendi pontjaink lennének enyhe túlzás, inkább csak össze-vissza pontjaink vannak. 3 biztos dolog van az életünkben: Reggeli ébredés, déli alvás (amikor már a Danci nagyon nyavajog, hogy kakaí-kakaí és folyton hozzámvágja a cumisüvegét) valamikor és hogy este este van, tehát lassan fürdetni és altatni kéne... Aztán kifújt :oops: De jó is lenne ha lennének napirendi pontjaink és mindenki (főleg a gyerekek) betartanák. Pl reggel 7-kor kelés, reggeli, kakaózás, 8-kor indulás az oviba, hazajövés 10-kor tízórai, Danci általában 2-3 órával a reggeli ébredés után kidől, tehát olyan 11:30 alvás, addig én főz, mos, takarít, mosogat pakol, szoptat, pelenkáz, stb, aztán Danci ebédeltetése, kis játék, és irány a Gabiért az oviba kb fél 4-kor, utána játszótér kifulladásig, közben uzsi valami "mobil", majd haza, vacsi, fürcsi, esti mese és alvás legkésőb 9-kor.

Ehelyett ma elaludtunk, én keltem 8-kor, a gyerekek 9-kor, reggeli, majd babanet, aztán iűtörzskövkeresés címén óriási kupleráj csinálás, aztán újabb próbálkozás Gabit megetetni, Danci fél órát rángat, hogy kakaíííí, majd altatás, közben a Gabi számítógépezik, ami elvileg csendes tevékenység, főleg hangszórók nélkül, de ő megoldja, hogy hangos tevékenység legyen, folyton kommentál és kiabál közben, apa folytatta a pakolást, némi megrendszabályozással (Gabi hallgass már), de közben ő meg a székeket huzigál a kopott parkettán iszonyat hangzavart okozva, így az altatás elhúzódik kissé, majd anya úgy dönt, hogy reggelire kevés volt a 2 szelet kenyér héja és leül pótolni, majd leül a babanet elé, ahelyett, hgoy mosogatna és ebédet főzne.... És még képeket is felrak, csak, hogy tovább húzza azt a csekélyke másfél órát, míg lenne ideje a konyhát rendbe szedni, mert se tiszta tányér, pohár és evőeszköz nincs már... fazékról ne is beszéljünk :lol:

na a képek és aztán húzok a konyhába.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
sasha

Sziasztok,

Jó csúnya idő volt tegnap :(
Szombaton mi is kinéztünk a ligetbe.

Ilba, én is el voltam keseredve mikor elkezdtem etetni zsófit.
Nem volt hajlandó enni.
Aztán egy hét múlva összeszedte magát.
Sajnos tanácsot én sem tudok adni, csak azt amit Natasa mondott, hogy mikor kinézi a szánkból az ételt akkor készült fel rá.
Védőnőd mit mond? Nemtudod megkérdezni?

Natasa,
milyen nagy már a kis Szonja.
hány kiló?
Zsófi ebben a hónapban semmit nem hízott :(
5-én lesz 8 hónapos.
Azt mondta a doki néni, vékony csontozatú.
Az igaz gyakran eszik, 2-3 X kakil egy nap.
És persze állandóan zizeg.
Azért jó lenne ha hízna valamit. Hihetetlen.
Biztos modell akar lenni
:lol:

Kép

Kép
sajtine

Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Helló!

én is itt vagyok!

Bubek:
a bőrgyógyász igazolása elég nagy feladat lesz, de majd valahogy kivitelezzük. mi olyan lusták voltunk, hogy szombaton megint nem voltunk babaúszáson. szóval ahhoz, hogy 10-re odaérjünk, azért nagyon sok mindent kell tenni, minimum 1,5- 2 órával kell előtte enni, hogy ott ne hányikázzon, tehát a hajnali evés után 8-kor már fenn kellene lennie, ez nem mindig jön be. de valahogy csak össze kell hogy hozzuk, mert olyan jó móka
Apropó, mikor látogatjuk meg Ilbáékat?

Ilba:
szerintem Beninek egyszerűen még nincs itt az ideje mást kajálni. lehet hogy elég lenne mindennap egy-két kiskanállal kóstoltatni, és nagyon-nagyon lassan emelni az adagokat. én szombaton megkínáltam egy kis almalével, útálta, aztán kihányta a tejet is, még szerencse, hogy előző napról volt egy kis lefejt. pedig csak egy kiskanál volt, úgyhogy úgy döntöttem én is várok még. bezzeg amikor arról van szó, hogy nyalogatni kell, akkor a hagymát :!: :!: a pick szalámit :!: :!: :!: és a banánt is nagy előszeretettel szopizza. mondtam is a páromnak, hogy a gyereknek a hozzátápit csak nyalóka formájában lehet majd adni :D :) De azért a sok fejés miatt nagyon nem irigyellek, én biztos nem tudnám csinálni.

Képzeljétek Gergő új formáját hozza a négykézláb állásnak, nem a térdén, hanem a lábfején + a karjain tartja magát és néha 2-3 másodpercig is megy, pedig szerintem ez sokkal nehezebb mint térden + karokon.

Gabus:
a videókat, hogy kell oda felrakni, ahova te raktad fel?
Vendég

Ilba!

Én barom! Most olvastam vissza a hozzászólásomat és a neked szántból kimaradt a legfontosabb... Szóval azt szerettem volna írni, hogy én bizonyos szempontból erőltettem a hozzátápit és lehet ezért lett rossz evő, de nálatok más a helyzet és csak nehezen szokja meg az új ízeket :) Drukkolok, hogy így legyen.

sasha

Kép
sasha

Haha!

Coolasa, Ilba, látom ám, hogy itt vagytok, az új babanet előnye :lol:

Tessék írni!

Apukám itt volt és elvitte a Gábor, és a Danit szerda délelőtt hozza őket vissza. most kicsit nyugi van, de van ám dolgom, egy szép nagy játékkupacot hagytak nekem szanaszét :?

sasha
sasha

Halihó Mindenkinek!

Na ma éjszaka azért már tudtam aludni, úgyhogy jobb napom van. Tudod Coolasa, amikor már van egy kialakult rend (11-től fél 8-ig alvás, kétszer átmenni és cumit beadni a szájba), akkor már nagyon ki tudja akasztani az embert, hogy 15-ször kell felkelni és beadni a cumit, aztán még délelőtt se alszik a gyerek, hát az már tényleg kétségbeejtő. :?

Ilba sajnos én sem tudok semmi jótanáccsal szolgálni, így csak egy kis pozitív energiát küldök és kitartás, mi drukkolunk ezerrel :!: +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tücsökmami miért nem olyan helyet választotok úszásra, ahol van délutáni foglalkozás, én is ilyet kerestem, mert Petra délelőtt mindig alszik és nem akartam a rendjét megzavarni.

Sasha nálatok meglett a törzskönyv, mert nálunk továbbra sincs meg az üdülési csekk (130.000 Ft). :( :cry: :evil: :twisted:

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Vuka,
130 000?!?!?! Az nagyon gáááááááááááz! Hú, nagyon drukkolok, hogy meglegyen.

Tücsimami,
be kell regisztrálni, utána belépni. A képernyő középső részén látod majd a Spongya Bobbal kezdődő Screen Savers-t, mellette, pedig a tallózást. A tallózásnál menj rá a New Video-ra, a felső sor lesz a tallózás, alatta meg a Description, ahova a hozzá tartozó szöveget írhatod.

MEGNÉZTEM SPONGYA BOBOT! Nagyon tecccik! Köszíííííííííííííííí! (Bubek, neked is a párnát! :twisted: ) Legközelebb vissza is adom.

Ezeket a barátnőmék csinálták hétvégén, mi gépünk még mindig rossz.

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

[quote="gabuska"](Bubek, neked is a párnát! :twisted: )

:lol: :lol: :lol:
sasha

[quote="gabuska"](Bubek, neked is a párnát! :twisted: )

:lol: :lol: :lol:
sasha

Na szóval, a babanet is tudja, hogy nekem teccet a beszólásod Gabuska :lol:
sasha

Ennyire érdekes a TV:
Kép Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba,
így könnyűűűűű! Még jó, hogy így elvan Beni a járókában! :twisted:

Sasha,
:wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Köszi mindenkinek a kajás tippeket, Sasha, Neked is a bíztatást. :roll:

Gyerkőcök arik, mindenki rakhatna fel sok képet ám!!!
Sasha és Gabi meg vagytok dicsérve! :lol:

Én meg totál kivagyok. Ez a mai nap! Vuka Te küldted hozzánk a hisztimanókat????
Egyrészt nagyon ari volt, tök jól eljátszott, nevetgélt, de mikor a kajáláson a sor ... El volt romolva jó 1 hétig, evett mint a kisangyal, úgy látszik kezd megjavulni. Megeszi a kaja felét, aztán az utolsó falatot hosszan tartogatja (este 8!!!! percig). Végre lenyeli, böfizünk, de ugye még kéne enni. Eszement hangosan morog, szorítja össze a száját. Úgyhogy kb. másfél órát ettünk mindig, kivártam, míg pár kanállal hajlandó enni. És fejtem ma 5x, de csak azért 5x, mert éjjel képtelen voltam rá. Ezzel szinte el is ment a napom. Este meg fürdés előtt elkezdte a nyűglődést, komolyan mondom, alig tudtam fürdés után felöltöztetni. Ketten csináltuk a fesztivált neki.
Már totál zsongott a fejem.

Megyek is alukálni.
Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
ilba

Jucus!
Merre vagy????

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba,
elárulom, hogy mi minden este ketten csináljuk a fesztivált, hogy rá tudjam adni a pelenkát meg a ruhát. Ha egyedül vagyok és kaksit kell pucerolni a fenekéről, előtte 30 percig hergelem magam, hogy "sikerülni fog, igen, meg tudom csinálni"! :lol: :lol: :lol:

És ez komoly! :(

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Ilba!

Ne harizz rám a "bíztatásért" :( Csak rémesen dezsavü érzésem van amikor írod, hogy, hogy kell küzdeni a kajálással és lehet én rontottam el a Gabit azzal, hogy erőltettem azt, amit nem kellett volna. Pedig itt a babaneten sokan mondták, hogy nyugodtan hagyjak 1-2 hét szünetet a próbálkozással, hiszen ott áll az egész további élete arra, hogy megismerkedhessen az ételek ízével.
Az, hogy kinézi a szánkból a kaját... minden baba kinézi az anyukája szájából, mert történik valami és érdekes ahogy történik... volt hami, nincs hami... :D Én még tejpéppel is próbálkoztam anno, de a kanalazáshoz nem volt türelme, így fogtam és betöltöttem cumisüvegbe, levágtam a cumiból, hogy könnyebbenkijöjjön... szóval én is küzdöttem az etetéssel rendesen, minden félét kitaláltam és most van egy nagyon rossz evő gyerekem aki egyre gebébb... A sült krumplit is csak azért eszi meg mert lehet a "kepacsot" nyalogatni. Mikor legutóbb kapott egy tábla csokit (nemrég befalta együltő helyében az egészet), most meg evett belőle egy kicsit és eltolta, hogy neki már nem kell több, szóval azt se eszi. Valamelyik nap, meg a fél üveg kakaó után azt mondta, hogy tele a pocakja, mindezt reggel, úgy hogy a vacsi is kakaó volt... Elméletben minél jobban eröltetjük annál jobban nem kell nekik, de amit a Gabi művel az már kóros önéheztetés. Béres cseppet adagolom neki most majd ismét, (elfogyott), mert úgy láttam amíg kapta az étvágya is kicsit jobb lett, bár lehet bebeszélem magamnak.
Szóval ne harizz, csak azért írtam, hátha le tudsz vonni valamit a mi esetünkből és akkor Beni is jó evő lehet később. Meg egyébként is minden gyerek más, lehet, Beninek még idő kell, hiszen még olyan kisbaba :)

Gabuska!
Daninál csináltam olyat, hogy odaadtam neki a pelenkázás idejére olyan dolgot amit neki nem szabad piszkálnia, és jó esetben le tudtam törölni a fenekét:) De úgy kell, hogy még a popsitörlőt is kiszeded a dobozából előre, azzal se menjen az idő és pont akkor odaadni amikor már a törléshet hozzá lehet látni, mert a pelust csak le kell hajtani... hátha így menni fog. Amikor már nem tudtam mit kitalálni fogtam és beállítottam a kádba, a kis badyját felpatentoltam valamelyik vállához, így csak a nadrágot kellett levenni, a felső részek ritkán lettek vizesek. Most már azért elmarad, de résen kell lenni mert az ördög nem alszik :twisted: Mindig bepróbálkozik egy hirtelen mozdulattal

Törzskönyv nem lett meg :cry: Felkutattuk az összes törzsköv-búvóhelyet, de a hában nem akadtunk a nyomára. Anyósék is kutatnak (mert ugye náluk is lehet, mert még ott laktunk amikor megkaptuk), és ma jön még a garázs is mint lehetséges búvóhely... Muszáj megtalálni! A kereskedő ráált a cserére!!! Csak a törzskönyv kell még hozzá és mehetünk olaszba!!! Ráadásul kiderült, hogy anyósék állják a szállást és az utiköltséget is nekünk meg csak az autót kell elintézni és magunknak a költőpénz ugye... Szóval nagyon jó lenne menni...

most viszont megyek készülődni, mert mindjárt indulunk A Gergőnek az útlevelet megcsináltatni... szerencsére protekciónk van, Csabi nagynényje ott dolgozik...hehe

sasha
sasha

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?