Sziasztok!
Részletes beszámoló:
18-án a kiírt időpontban voltunk a dokibácsinál. Nagyon megijeszetettük, mert felment a vérnyomásom 190/110-re na ettől én is megijedtem, azt mondta, hogy irány a kórház, császármetszés...
De aztán kaptam vérnyomáscsökkentőt, lement a vérnyomásom, hazaengedett...
Éjjel iszonyatos migrénes fejfájásom volt. Alig aludtam talán 2 órát.
Reggel felébredtem, arra hogy csordogált a magzatvíz, felhívtuk a szülésznőt, és mondta, hogy induljunk be a kórházba.
Reggel 6-kor fel is vettek az osztályra. Szokásos vizsgálatok voltak...
Nem voltak fájások, csak folydogált a magzatvíz. 9-kor megvizsgált a doki, fájás nem nagyon volt, tágulás sem. Azt mondta a szülésznőnek, csináljunk fájásokat. Kaptam egy jókis oxitocin koktélt, ettől aztán megindultak a fájások. A doki azt mondta, hogy 2-re meglesz a baba...
Ültem labdán, meg amikor kértem a szülésznő leszedte az infúziót, és akkor tusoltam egyet, de az utolsó kb 2-3 óra nagyon kemény volt. Akkor kaptam már egy kis kéjgázt is. De szerintem a fájáson nem enyhített, max csak bebódultam picit tőle, és nem tudtam ordítozni, mert a számon volt a maszk. Aztán 2:10 perckor felsírt a kis prücsök...és úgy megkönnyebbültem... Nem tudom hányadik tolófájásra jött ki, de a dokibácsi nyomta a hasamat, a szülésznő meg segített a babát kihúzni. A varrás az szörnyű volt. Elég sok belső varratom lett. Azt hiszem megrepedt a méhnyak, vagy mi...?
Köszönet Deák doki bácsinak, és Némehtné Gyöngyi-nek. Tényleg sokat segítettek! Meg is dícsértek, hogy nagyon fegyelmezett voltam, nem ordibáltam, és ügyes voltam! Megcsináltuk!
)
És persze a drága kicsi páromnak, aki végig mellettem volt, és masszírozott, fogta a kezem, és képzeljétek, még a köldökzsinórt is elvágta....nagyon ügyi volt!
Hát ennyi a történet. Viszont volt néhány rossz élményem a csecsemőápolókkal kapcsolatban. Van köztük pár igen bunkó paraszt, aki nem tud normális hangnemben beszélni a kismamákkal. Sajnos többször sírtam is emiatt. Lelkileg ez nagyon megviselt...De vannak azért nagyon kedvesek, és aranyosak is.
És a csecsemőorvosok is nagyon-nagyon kedvesek. Két fiatal dokinéni volt....
Első fürdetésünk