Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok.

Köszönöm mindenkinek a segítőkész válaszát.
Azért kérdeztem, hogy lehet-e váltani, mert május 20-ra vagyok kiirva és még elötte fogunk költözködni egy másik kerületbe csak még azt nem tudom, hogy hová. Ilyen esetbe lehet majd váltani, nem?
Üdv., Hajni.
blackskorpio

Sziasztok!
Uh-n láttam a kis Pöttömöt, de még csak zsák alakban. Jövő héten megyek a kórházba szívhangot hallgatni. Megmutattuk a kisfiunknak is az uh-felvételt, először nem reagált, majd megkérdezte:
Anya, picibaba mivel játszik? Persze elbőgtem magam.
Lau, nekem is Csapó az orvosom, ma különösen aranyos volt.
Eszty, remélem jól vagy és tudsz pihenni a nagy pocaktól. Ki lesz a szülésznőd?
Anita, nagyon megértelek, hogy szenvedtek a bezártságtól. Az én kisfiam már kétéves, és muszáj vele kimenni, olyan nagy a mozgásigénye. Én meg majd megfagyok és kókadozom a hányingertől a játszótéren :-) Ő meg vígan rohangál...
Na megyek aludni, szép napot mindenkinek.
Kár hogy nincsenek más friss kismamik is itt a fórumon. Gyertek, gyertek!
Kismuki, én már néha megbolondulok attól, hogy nem ehetünk egy vacak pizzát egy gyorsétteremben! Na persze én azért bűnözök.
tigris

Sziasztok!

Tigris: én nem választottam szülésznőt. Aki bent lesz, nekem megfelel.
Egyébként ma elég jól vagyok, tudtam pihenni is.

Lenne egy kérdésem, Lányok! Vajúdás alat szőlőcukrot sem lehet szopogatni? És pici kortyokat sem lehet inni? Szomjan fogok halni: én rengeteget iszonm. :-)

Puszi, és vigyázzatok magatokra!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Eszti:
én ettem szőlőcukrot és egy pár korty vizet is ittam.Semmi baj nem lett belőle. A szőlőcukor nélkül tuti nem lett volna erőm a végére.

Nálunk a nyüglődés folytatódik tovább.Dehát ha esik az eső akkor egyáltalán nem tudunk kimenni.Ma nem esik,persze most meg alszik a kicsi.Ki érti ezt? Kép

Anita

Kép

Kép
anita23

Sziasztok!

Anita: Te mindig kiviszed a babódat, ha nem esik az eső? Mert mostanában annyira fúj a szél, hogy én ezért sem merek kimennni sétálni. A múltkor mégis kimentünk, de majdnem kifújta a szél a kezemből a babakocsit, ezért rögtön jöttünk vissza.
Lenne még egy kérdésem hozzád: te hova jársz babaúszásra, és mikortól érdemes elkezdeni? Én is szeretném vinni a kisfiamat, de az interneten nem nagyon találtam információt. Azt sem tudom, hogy minden kerületben van-e ilyen lehetőség.

Eszter
koeszter

Boeszter: Én vajúdás közben folyamatosan ittam, illetve kortyolgattam az ásványvizemből, és engem enni is engedtek (csokiztam).

Eszter
koeszter

Sziasztok!

Köszönöm a gyors válaszaitokat! :-)
Olyan arik vagytok! Igy már sokkal jobb: nem tudom elékpzelni, hogy ne igyak legalább annyi órán keresztül. Persze aztán, ha ott leszek, lehet, hogy kisebb gondom is nagyobb lesz ennél. :-)

Puszi nektek!

Amúgy én is fogom vinni ki a babót minél többször, ha meglesz, jól bebugyolálva. Csak az eső elég kellemetlen.

Puszi mindenkinek!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Köszönöm az aggódásokat az anyukámért. Sajnos agyvérzést kapott és nem tud beszélni, így eléggé el vagyunk keseredve.

Tigris: Elvileg az Uzsokiban nem lehet szülésznőt választani. (Persze állítólag, ha nagyon kitartó vagy meg lehet oldani, csak egy csomó mindenkivel kell engedélyeztetni.) Ha mégis szeretnél választani én maximálisan tudom neked ajánlani Kassai Magdit. Nekem ő volt a szülésznőm és valami fantasztikus hölgy. Kedves, nyugodt, ugyanakkor határozott és nagyon érti amit csinál.
A kitolásnál nagyon édes volt, mert folyamatosan azt hajtogatta, hogy "már láttom a haját", aztán persze megszületett a kisfiam tök kopaszon. :-)) Szóval folyamatosan bátorított. A másik előnye, hogy gátvédelmet alkalmaz, így ha már szültél egyszer, akkor vele nagy esélyed van, hogy megúszd metszés nélkül. (A szobámban két anyuka is vele szült, egyiknek 4., másiknak 2. gyerek volt és egyiknek sem metszettek, hála Magdinak.)

Koeszter: A babaúszás.hu-n találhatsz infókat az úszásról. Mi a Kolozsvár utcába járunk (XV. kerület), ez egy tanuszoda, nagyon finom meleg a vize, egy kedves néni és egy bácsi foglalkozik velünk. Szombatonként 8-tól lehet menni, 1.500 Ft, ha papa is úszik, 1.300 ha csak a mama meg a baba.

Gabi

Kép
Kép
almadi

Sziasztok!

Gabi: anyudnak mihamarabbi felépülést kívánok!!! Biztosan rendbe fog jönni! Tavaly szeptemberben az én anyukám is kapott egy stroke-ot, és ma már szinte teljesen rendbe jött, csak még nem tud mindent hirtelen kimondani, de már tud járni rendesen, emlékszik mindenre, és éli a megszokott életét. Igaz, ez kicsit más, mint az agyvérzés, de hasonló. Úgyhogy ne add fel a reményt soha! A gyógyulni akarás sokat jelent!

Vigyázzatok magatokra a babóval együtt! Irtam neked privibe választ, majd mondd meg, melyik lenne a jobb megoldás neked.

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Van egy eladó Chicco automata mellszívóm, csak egyetlen egyszer használtam, mert kiderült, hogy már nem kell fejnem (szerencsére). Ha valakit érdekel e-mailben írhat!

Eszter
koeszter

Sziasztok!
Koeszter!

Mi minden nap kimegyünk sétálni délelőtt és délután is akármilyen az idő,persze ha esik akkor nem.Ha csak 10 percre is ,de szerintem minden nap kell a séta.Ha nagyon fúj a szél akkor nem teszem babakocsiba,hanem csak fogom a kezemben.7 kg-mal gyúrokKép)
A babaúszásról: Mi a 19.kerületben a Hungária út 28-ba járunk.Ez is egy tanuszoda,kellemes meleg a víz és a levegő is.3 hónapos kortól lehet járni.Nagyon jó amúgy,legalábbis nekünk bejött.Egy alkalom 880 Ft,de ha egy teljes hónapra kifizeted akkor csak 4700 Ft és mehet az apuka is,nem kell külön fizetni érte.Ja és heti kétszer van hétfőn meg szombaton. Kb egy órát tart.A babák kellemesen elfáradnak az uszi közben.meg persze én is Kép)
Szép napot mindenkinek!

Anita

Kép

Kép
anita23

Anita: Köszönöm a válaszodat! Jól hangzik ez a babaúszás, és meglepően olcsó is (amit én néztem a neten az 2500 Ft volt egy alkalom, de gondoltam, hogy ez kész rablás), kár, hogy a 19. ker. nagyon messze van nekem.
Én mindig gondban vagyok a sétával az időjárás miatt. Most is megint szinte orkán erejű szél fúj, remélem később lecsendesedik, és kimehetünk, mert nagyon régen nem voltunk levegőn.

Eszter
koeszter

Sziasztok Lányok!

Hogy vagytok? Ma, úgy néz ki, jó idő lesz, lehet vinni a babókat sétálni! :-)

Én egyre nyűgösebb vagyok. Ma éjszaka elég rossz volt: az lehetséges, hogy már nem fér el bennem a baba? Ha egy picit is lehajolok vagy ülök, úgy érzem, valamit nyomok rajta. A szokásos hasmenés és 1,5 óránkénti pisilésről már ne is beszéljünk. Jövő pénteken lesz telihold. Olyan messzinek tűnik. Talán akkor kijön a babó, ha addig nem.

Jó hétvégét nektek!

Puszi! eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Eszty!Kép Ismerős a dolog,hogy már "nem fér el a baba"Kép Gondolom már minden mozdulatnál fáj valamid,mert esetleg beléd könyököl,vagy a kis lábával nyom valamit.Kép Hamarosan kint lesz a kiscsajKép Amikor megszületett a kisfiam,utánna kb egy hétig olyan furcsa volt,hogy senki sem ficánkol a hasamban. Ja és egy tanács! Kenjed a hasadat sokszor krémmel,mert nekem nagyon ronda maradt a pocakom a csíkok miatt.Kép

Puszi

Orsi
orsi21

Jah,monduk nekem akkora hasam volt mintha ikreket vártam volnaKép
orsi21

Sziasztok!

Hogy vagytok? Mi péneteken nagyon megáztunk,elkapott minket a jégeső séta közben.Mondanom se kell a bugyinból is folyt a víz ,meg a gyerekéből is.Remélem nem fog megfázni.Ma voltunk nagyizni,meg öcsémnek volt a 18. születésnapja.A kicsi nem nagyon élvezte a sok embert,csak az unokanővérem lányát,de azt nagyonKép)

Boeszter:

Kitartás!! Én volt hogy az utolsó napokban már sírtam a tehetetlenségtől,meg a bezártságtól.Persze kígy utólag könnyű mondani,hogy próbálj meg másra gondolniKép) De azért próbálkozz vele.

Jó éjt mindenkinek!
Anita

Kép

Kép
anita23

Sziasztok!

Akit netán esetleg érdekel,tettem fel új képeket az ördögfiókámrólKép

http://babanet.hu/album/main.php?album=3999
orsi21

Sziasztok Lányok!

Orsi, Anita: Köszönöm a sok kedves szót!! Annyira aranyosak vagytok.
Orsi: kenegetem a pocakot, főleg mostanában, mert lekezdett viszketni a köldök alatti terület. Eddig nem volt. Remélem, nem lesz nagyon csufi.
Anita: kitartok. Nem is nagyon tehetek mást. :-)

Ma összefutok Gabival! Úgy örülök neki, hogy sikerül valakit személyesen is megismernem, még ha csak pár perc erejéig, akkor is, ebből a szupi társaságból!

Lenne még egy kérdésem: ha már fájásokkal megyek be (vagyis nem kell előbb befeküdnöm valami miatt), akkor nem az osztályra vesznek fel, hanem a szülőszobára egyből? Igazából a kérdés az, hogy bevihetem a cókmókomat a szülőszobára, vagy külön kell pakolnom a cuccokat arra a pár órára? És a tusolásnál ők adnak mindent (tusoló, törülköző, hálóing), vagy azt vihetek én? Papucsot, gondolom, vihetek.
Jah, és a babónak akkor elég a popsitörlő és 1-2 pelus a szopihoz, ugye? A többit kapja?
Mit ajánlotol, a kézi (pumpás chicco) mellszívót bevihetem magammal arra az 5 napra, amit bent kell lennünk?

Köszönöm előre is a segítségeteket!

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Anita!

Remélem, hogy a babó nem fázott meg! Egy jó tanács, ami nagyon be syokott válni: ha van párásítód, akkor használd, esetleg enyhe eukaliptusz olajjal. Felszabadítja a légutakat és nyugtatja a nyálkahártyát: nem fog fulladni, nem tömődik el az orra.

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Hálistennek semmi baja nem lett a kicsinek.

Eszter!

Ha fájásokkal mész be akkor a szülőszobára vesznek fel.A cuccot szerinem beteszik abba a szobába ahova a szülés után kerülsz.Az után hogy meggyőződtek róla ,hogy tényleg szülni fogsz-e.De jobb ha külön teszed a szülős cuccot.Tusfürdő,papucs ,törölköző,tiszta hálóing ,betét ,bugyi.Vigyél szőlőcukrot meg egy kis ásványvizet is.Nekem nagyon jól esett szülés alatt.
Babának mindent adnak,a popsitörlőn kívül,de szerintem tegyél be neki egy sapit és egy takarót.Nálunk elkelt volna 1-2 saját ruci is ,mert 56-os ruhát adtak a manóra és igen kicsi volt rá,és én mindig levettem a rugit róla napközben.Mellszívót mindenképpen vigyél magaddal,mert a kórházi általában foglalat vagy nem működik.Több minden most nem jut eszembe." Nem akarok ám okoskodni,így egy gyerek után,de nekem pl. sokat segített amit írtak ilyen tanácsokat a lányok. Kép

Sajna nincsen párásítónk.Én egy vizes törölközőt szoktam a konvektorra rakni éjszakára.

Felébred közben a kicsi.

Sziasztok

Anita

Kép

Kép
anita23

Szia Anita!

Köszi a sok jó tanácsot!A többiek is adtak ár, és úgy örültem neki! Ezek apró dolgok, de akkor és ott nagyon fontosak, és nem kell ilyen dolgokkal foglalkozni, pakolgatni, amikor amúgy is van elég gondom.
Akkor szétszedem most a kupacomat és csinálok egy kis pakkot, és egy külön tatyót. Ez így tuti lesz.
Szőlőcukor beszerezve, ásványvíz még folyamatban, apa ennivalójával és innivalójával.
A többi már megvan, csak szét kell szednem.

Nagyon köszönöm a sok jó tanácsot mindenkinek!
Jah, egyébként iszom szorgosan a málnalevél teát, bár nem minden nap, de majdnem. Ez állítólag ellazítja a női izmokat, és a 36. héttől érdemes iszogat 2-3 pohárral naponta. És amúgy nagyon fincsi! Akácmézzel főleg.

A babóra meg vigyázz nagyon! A megfázás 4-7 napot is lappanghat. Egyébként a párásító már 8-10.000 Ft körül kapható, most van akció a Saturn-ban is. Érdemes beruházni rá, mert nektek is jót tesz: sokkal jobban elkerül az influenza és a megfázás is, mert vigyáz a nyálkahártyára, amin így nem tapadnak úgy meg a bacik és vírusok. Van hideg és meleg párásító is: mindkettő szuper, a hideg még biztonságosabb, mert nem jön belőle felül meleg gőz, így a kisgyerekekben sem tesz kárt.

Puszika, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

EsztyKép Hogy vagytok? Még egyben?Kép Már nagyon várom a kis névrokonomat!Kép Ugye teszel fel képet miután hazajöttetek? És ugyi írsz ,vagy valakivel üzensz,hogy ha megszületett a pici? Az lenne a legjobb,ha gyorsan írnál ide pár sort mikor indulnátok a kórházba!Kép Egyébként szerintem nem muszály rögtön a kórházba rohanni,mert jobb otthon vajúdni...
Mivel én első babámat vártam,már minden kis apró pici jelentéktelen jelre a kórházba rohantam...hát nem kellett volna...
Ja és neked még megvan az úgynevezett nyákdugód? Nekem szülés elött egy héttel távozott.Kicsit vérzett is,de ez állítólag normális. Csak azért kérdezem,mert én teljesen beparáztam tőle,azt hittem a magzatvíz folyik,vagy valami baj van.
-------
A kérdéseiddel kapcsolatban: Én délután 16 körül értem a kórházba,és kerestem,hogy most hová is menjek...ekkor rám szóltak,hogy ugyan már tegnap is ott voltam,menjek a szülőszoba elé és csengessek. Bementem,párom nem jöhetett be még. Aztán kaptam "jó kis hálóinget" ,ezután az ügyeletes orvos megvizsgált,majd mivel elnézte a dolgokat(azt hitte mindjárt szülökKép),előkészítettek./beöntés,borotválás/ Aztán mehettem zuhanyozni.
A szülés utáni dolgokról: Volt egy-két nem szimpi csecsemősnővér,de a legtöbb nagyon aranyos volt.Ha megkéred őket,szívesen segítenek mindenben.A babaruhák tényleg kicsik néha a gyerekre.A fiam 54 centi volt mégis kicsik voltak rá. Popsitörlőt nem adnak,azt vigyél,de minden mást megkapsz. Pelenka,popsikrém,hintőpor,betadine,minden van!!!Egyébként popsitörlő helyett vizes vatta van,ami néha jobb a popsitörlőkendőnél!!! A babák első kakija nagyon makacsul ragaszkodik a popsihozKépés én pl.csak a vizes vattával tudtam leszedni a gyerekről. Egyébként az első pelenkázásomnál teljesen leizzadtamKépKépKép
Nekünk(3 csajszinak) megmutatta az egyik nővérke,hogy hogyan fürdetik a piciket,mert nagyon nagyon szépen megkértük ráKép Azt mondta,na jó most az egyszer csak nekünk csak mostKép ...hát nem volt valami bizalomgerjesztő látvány.Szegénykéket odatartják egy erős,ráadásul forró vízsugár alá.

Na eldugulok,mert kisregényt írtam már...

Puszi

Orsi
orsi21

Sziasztok!

Anita, neked mennyit gyarapodott a bébid a 4. és az 5. hónap között? Képzeld mi 4 hónaposan voltunk 6000 gramm és most 5 és fél hónaposan 6280...
Kicsit el vagyok keseredve, mert nem igazán akarok tápszert adni neki, pedig a dokinéni már felírta. Próbálom, hogy hátha ki tudnánk húzni ezt a két hetet, ami hátra van addig, amíg Bence 6 hónapos lesz és már több mindent ehet. Mindenesetre most is inkább főzeléket, meg tejpépet adok neki, mint tápszert. Hátha ezzel is sikerül "felturbózni".

Pussz, Gabi

Kép
Kép
almadi

Sziasztok!

Almádi!

A manó holnap lesz 5 hónapos.4 hónaposan 6630 gramm volt ,most meg 7000 gramm.370 grammot hízott, én is megijedtem kicsit,de nekünk azt mondta múlt hónapban az orvosunk,hogy amíg a gyerek jókedvű ,nem beteg és eszik valamennyit addig minden rendben van.Szerintem semmi esetre se adjál neki már tápszert.Már nyugodtan adhatsz neki bármilyen gyümölcsöt,zöldségeket.Semmi baj nem lesz tőle.Mi már eszünk almát,banánt,krumplit,sütőtököt,sült krumplitKép
Persze én még csak ritkán adok neki,mert ő még jóllakik a tejcsivel.Általában kap egy falatot abból amit én eszem,ha nincs tej vagy tojás benne.Sőt már túrórudit is evett.Persze ezeket csak kostólás céljából engedtem neki.
Szóval ha tudod,akkor kerüld ki a tápszert szerintem.

Anita

Kép

Kép
anita23

Sziasztok!

Almádi!

A manó holnap lesz 5 hónapos.4 hónaposan 6630 gramm volt ,most meg 7000 gramm.370 grammot hízott, én is megijedtem kicsit,de nekünk azt mondta múlt hónapban az orvosunk,hogy amíg a gyerek jókedvű ,nem beteg és eszik valamennyit addig minden rendben van.Szerintem semmi esetre se adjál neki már tápszert.Már nyugodtan adhatsz neki bármilyen gyümölcsöt,zöldségeket.Semmi baj nem lesz tőle.Mi már eszünk almát,banánt,krumplit,sütőtököt,sült krumplitKép
Persze én még csak ritkán adok neki,mert ő még jóllakik a tejcsivel.Általában kap egy falatot abból amit én eszem,ha nincs tej vagy tojás benne.Sőt már túrórudit is evett.Persze ezeket csak kostólás céljából engedtem neki.
Szóval ha tudod,akkor kerüld ki a tápszert szerintem.

Anita

Kép

Kép
anita23

Sziasztok!

Gabi és Anita!

Az én kisfiam most 8 hónapos,és 7 hónaposan volt 7500gramm!!! Nem tűnik soványnak a gyerek és kis ördögfióka egésznap. Tehát semmi baja.KépGabi! Szerintem se adjál neki tápszert,ha még van tejed!!!! Simán pótolja a védőnő szerinti hiányt,a főzelék és gyümi! Ja és a védőnőnek se kell ám mindent elhinni.Én pl. naggggyon nem szeretem őket.
orsi21

Jah,és az egyik könyvemben azt olvastam,hogy 6 hónapos kortól lehet adni tehéntejet,és mindent amibe az van. Jó én még nem adtam a gyereknek,de azt hiszem mostmár fogok,de csak kis mennyiségben. Ezt csak azért írtam le,hogy lássátok mindenki mást mond.Mi meg próbáljunk rajta kiigazodni.
orsi21

Sziasztok Lányok!

Puszi mindenkinek!
Ma voltam UH-n: Orsi baba 3,18 kg! :-) Most jó lett az NST is: kicsit jobban mozgolódott. A szülésznő (Maki vagy Meki Mária, nem emlékszem) olyan aranyos volt. A múltkori leányzó: tüsi vörös hajjal nem volt valami kedves: fél óráig sokkolgattta a babát, és engem: babát a "stift"-tel, engem meg, hogy miért nem ittam kávét, és az én hibám, ha meg kell ismételni. Most megvoltunk 10 perc alatt, és most se volt sokkal aktívabb. Hát, Orsi alszik inkább, csak egyet-kettőt rúg, mindig pont a vizsgálat idején. Ez van. :-)
Sikerült bejutnom a szülőszobára is: szerintem tök barátságos! Mindenféle helyeken azt írták, és a felkészítőn is sokan mondták, hogy először sokkoló volt nekik, és jó, hogy bementek, és hozzá tudtak szokni a dologhoz. Én megnyugodtam: sokkal rosszabbra számítottam. Szerintem teljesen emberi, mondhatni kellemes. A szülésznő is aranyos volt, aki körbevitt, és elmondott mindent. Nagyon jó volt ez így.
Utána felugrottam pár percre Gabihoz is (Almadi) a légzésfigyelőért, és emiatt is nyugodt vagyok már. Gabi: mégegyszer köszönök mindent!!! Nagyon vigyázok rá! És a beszélgetést is köszönöm, sokat jelent nekem! Sajnos Bencét nem láttam, éppen aludt, de majd talán legközelebb. :-)

A pakkomat átrendeztem ma hajnalban: párom 5-kor indult munkába, utána már nem feküdtem vissza. Viszont mostanra el is fáradtam. Talán ledőlök kicsit.

Tudjátok, mi az érdekes? Eddig, nem volt ennyire nagy a pocakom és bírtam is a strapát, sokan átadták a helyet a járművökön. Most, hogy már nagyon nehéz, nehezen mozgok, és rosszul is leszek, ha sokat állok vagy megyek, senki nem adja át. Az állók érdeklődnek, hogy kislány vagy kisfiú, és ezzel vége. Én nem értem. Mindenki megkótyult? Az idő teszi, biztosan. Nem várom el, tényleg, csak olyan fura ez.

Gabi: tényleg ne aggódj, szerintem. Nekem nincs tapasztalatom, de amíg a baba jókedvű, nem fogy, és van tejed, nem kell aggódnod. Ahol kajcsi volt, baba éhen még nem halt! Most másképpen fejlődik, nem kilókban. :-)

Pusszancs nektek!!!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Eszty!

Vigyázz azzal a vöröshajú csajjal!!!!!!! Ő volt nálam a szülésznő,és hát iszonyat egy nőszemély!Semmi emberi együtt érzés,vagy hasonló sincs benne.Kép Ha érdekel mit csinált szólj,és leírom e-mailben.Van egy rövid barna hajú,kicsit duci nagyon aranyos szülésznő,őt válaszd ha lehet. Legalább is ez az én véleményem.
orsi21

Sziasztok!
A rövid barna hajú szülésznőt Mike Máriának hívják, tényleg nagyon aranyos. A 2. babámat vele szültem.
Üdv:
M.
mamaya

Sziasztok!

Olyan arik vagytok!
Orsi, Mamaya: nekem is pont ez a benyomásom róluk. Annak a vöröshajúnak biztos egy gyereke sincs, és az is nagyon antipatikus volt, hogy a hátuk mögött fikázta a bent fekvő anyukákat a dokinak (aki azért vette a lapot, és ez nem volt szimpi), mert az egyik anyuka átkérte magát egy másik szobába, ha lesz üresedés. Na, sebaj. Marika, vagyis Mike Mária, ő nagyon aranyos (csak nem bírtam megjegyezni a nevét): ő volt a tegnapi NST-n, és hihetetlenül kedves.

Azt hallottam, hogy szülésznőt választani csak sok-sok engedély megkérésével lehet. Azóta ez a helyzet változott? Az tuti, hogy ha a vöröske elkezd szórakozni ott velem, elküldöm melegebb égtájakra, nem hiszem, hogy a diplomáciai érzékem nagyon a helyén lesz abban a helyzetben.
És a páromnak sem fog kelleni sok.
Orsi: leírod nekem, milyen volt a vöröshajú? boeszter@freemail.hu, nagyon köszönöm előre is.

Egyébként mikor vannak a váltások a szülőszobán? Gabitól tudom, hogy reggel 6-kor van egy.
És hány szülésznő van az osztályon?

Ne haragudjatok, hogy állandóan zargatlak titeket ezekkel a kérdésekkel, de csak ti tudtok segíteni nekem.

Van még egy furcsa dolog. Tegnap este, mikor lefeküdtem, olyan ürességet éreztem belül. Olyan volt, mintha Orsi sose születne meg, illetve hogy én sose szülnék. De az okát nem éreztem: se azt, hogy neki valami baja van, se azt, hogy nekem, se azt, hogy történik velünk valami, csak ezt a nagy űrt. Miért lehet ez? Nagyon szeretnék túllenni rajta, de egy kicsit másképp kéne hozzáállnom: ma kicsit elmélyedek majd ebben. Nem túllennem kéne rajta, hanem átélni percről percre, és a babót is megnyugtatni belül. De így, hogy én sem vagyok az, nem könnyű. Neki nehezebb lesz, mint nekem, és szüksége van rám. De ezt még nem sujkoltam eléggé magamba. Túlságosan lekötnek a külső dolgok: hol mi fog történni, kivel, stb. És már 2 hét is eltelt azóta, hogy a doki javasolta a még egy hétig bent tartást, és hogy decembert már nem húzzuk is: és tessék, mindjárt ott vagyunk. Tudom, hogy csak dec 10-re vagyok kiírva, mégis úgy érzem, mintha már jönnie kéne a babónak, de nem jön, mert nem érzi magát biztonságban, mert én ideges vagyok. Pénteken pedig telihold is lesz. Ki tudja, mi történik.

Na, nem húzom az időtöket tovább.
Puszi, és ne haragudjatok, ha hülyeségeket írok!

Minden jót kismamáknak, babóknak és pocakosoknak!!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Képzeljétek!

Beszéltem az Uzsokival, és azt mondták, hogy lehetséges szülésznőt választani: Szilvivel, a védőnővel kell beszélni, és ő intézi.
Ma és holnap szabin lesz, de pénteken már bent lesz. Ha akkor még nem lesz késő, akkor megkeresem. Jó lenne, ha sikerülne.

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Elértem Máriát telefonon, és azt mondta, hogy igazából, akik kint vannak a nőgyógyászaton, azok nincsenek a szülőszobán, és ő már kint van. Remélhetőleg a vörös is. Szóval ő sajnos nem tud vállalni ilyet. Ezt akkor gyorsan kiderítettem. Mindenesetre legalább nem kell péntekig várnom a válaszra.
Hát, drukkolok, hogy a vöröshajú is kinti legyen, és akkor ő sem jöhet be. Aki meg tegnap a szülőszobán volt, szőke hajú, ő is nagyon kedves volt.

Na, puszi nektek!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Eszty!Kép

Írok neked e-mailt,amint a Domi elalszik,de most játszani kell veleKép Igyekszem!Kép

Orsi
orsi21

Eszty! Írtam!Kép
orsi21

Szia Orsi!

Köszönöm szépen, meg is kaptam. Délután írtam is rá vissza egyből. Köszi az infókat.
Remélem, akkor és ott nem akadok össze vele még egyszer, mert annak egyikőnk sem örülne. :-)

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Szia Eszty!Kép

Köszi megkaptam a választ!Kép Ne haragudj,hogy még nem írtam,de hűtőmágneseket gyártok,mert úgy néz ki el tudom adni őketKép Már 12 db-ot eladtamKép

Puszi

Orsi
orsi21

Sziasztok!

Eszty: ez annyira természetes, hogy a végén már ilyeneket álmodsz, hisz minden gondolatod a szülés körül forog, és azok nem mindig csak pozitívak. De hamarosan itt van a december is, még maradjon addig a babád ott a pocakban, az a legbiztonságosabb helyKép

Azon gondolkozom, ki lehet a vörös hajú szülésznő? Mert van egy, aki csak tanuló, és majd csak lesz szülésznő, ő magas, vékony, talán rá gondoltok? Nekem mindkét szülésnél nagy szerencsém volt, először Kassai Magdit, majd Judyt fogtam ki. Bár Magdinak nincs gyereke, mégis olyan hihetetlen empátiával foglalkozott velem, hogy tényleg jól éreztem magam szülés közbenKép Judy pedig először olyan mufurcnak nézett ki, de aztán kellemesen csalódtam benneKép Valószínű, azért viselkedett úgy, mert épp lejárt a műszakja és nagyon fáradt volt már.
Az nagyon jó, ha már van rá lehetőség, hogy szülésznőt válassz az Uzsokiban, eddig ezelől nagyon elzárkóztak, és tényleg jó előre be kellett jelenteni, ha esetleg mégis valaki úgy dönt, hogy választani szeretne.

Orsi: megnéztem a képeiteket, hogy Te milyen fiatal vagy!KépKép Nagyon-nagyon zabálnivaló a kisfiad!!Kép Milyen hűtőmágneseket csinálsz? Férjemmel együtt bolondulunk értükKép

Lányok: ne kérjetek elnézést azért, mert esetleg sokat kérdeztek, ez egyáltalán nem idegesítőKép Azért vagyunk itt, hogy segítsünk egymásnak!

Pussz
Lau
lau

Sziasztok Lányok!

Én annyira örülök, hogy ti vagytok!

A szülésznő problémával már nem foglalkozom, próbálok a babóra koncentrálni.
A vöröshajú elég fiatal, de már nem tanuló. Lehet, hogy akkor még az volt. De igazából mindegy.

Nem siettetem a babót, úgyis akkor jön, amikor úgy érzi, már minden OK. :-) Olyan jó lenne, ha már itt lenne velünk!

Orsi: milyen mágneseket csinálsz? Engem is érdekelne! Hol vannak a képeid? Kutakodok, hátha megtalálom.

Ma sincs valami fényes napom, pedig nagyon szép idő van. Lehet, hogy sétálok egy kicsit. Olyan, mintha egy úthenger ment volna át rajtam. Kezem és lábam egyre vizesebb: már nem is látszódik a bokám és az ujjperceim. :-) Erről is le tudnék már mondani. :-)

Puszi nektek, és legyetek jók!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Orsi: megtaláltam a képeket! Tök arik vagytok! Az egész család! Nagyon szépek voltatok az esküvőn is!
Hogy sikerült lebonyolítani a nyaralást ilyen picur babával? Mi is tervezük, hogy nyáron kimegyünk Svájcba a rokonokhoz autóval babóval, akkor már 7 hónapos lesz. Szerintetek mennyire húzós? Szépen kényelmesen mennénk, a legmelegebb órákban inkább megállnánk valahol, sétálgatnánk, aludnánk, és a hűsebb időben mennénk tovább.

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Anita, Orsi: Köszi a biztatást. Én is eltökélt vagyok tápszer ügyben, de amikor még mindig 6280-at mutat a mérleg, kicsit elbizonytalanodom. Mindenesetre esszük a főzelékeket, tejpépet, gyümiket, egyszer csak elindul felfelé az a fránya mérleg!
Ti mit tudtok a Sinlac (nem biztos, hogy jól írtam a nevét) nevű készítményről? Állítólag ez egy teljesen természetes szentjánoskenyérből készülő valami, telis teli jobbnál jobb vitaminnal és ezt szokták felírni, ha nem gyarapodik kellően a baba. Mindkét barátnőm adja a bébijeinek - az én dokinénim meg rögtön tápszert írt fel. Van közületek valaki aki ismeri ezt a készítményt?

Eszty: nagyon aranyos vagy! Szerintem ha mégis akarsz még szülésznőt választani, akkor a Kassai Magdi is nagyon jó döntés!
Gabi

Kép
Kép
almadi

Sziasztok!
Sajna rég nem volt már időm bekukkantani ide, de nagyon jó látni, hogy mennyire pörgős a topik. A sok kérdés meg csak jó, hiszen így mindenki tudja, hogy kit mi foglalkoztat éppen, és ha a válasz is megvan a kérdésre, akkor hamar rövidre lehet zárni egy-egy kérdést.

Örülök, hogy mindenki jól van.

EsztyKép
A vizesedés nem tart már sokáig, bár állítólag a szülést követő 1-2 napban csak még rosszabb lesz, utána azonban villámgyorsan visszalalkulnak a végtagok. Bocs, ha ez rossz hír, de legalább nem ér meglepetésként.
Mi a hat hónapos babánkkal szeretnénk majd síelni menni márciusban. Szerintem addigra jol fogja bírni az utazást. Majd énekelünk, meg mesét mondunk a kocsiban. Megállni meg akkor fogunk, ha azt ő igényli, de terveink szerint nem sokszorKép

Húú, mennem kell, mert bejelentkezett a sógornőm, és az apósom egy gyors vizitre (10 perc múlva itt is vannak), a fürdőben meg kupleráj van a szennyesruhák miatt. Már szétválogattam őket, de a gépbe még nem kerültek beleKépKép

Csók mindenkinek:
Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Most csak ennyire van időm,még visszaolvasni se tudok ne haragudjatok!

Ezek a hűtőmágnesek:

Kép

Puszi

Orsi
orsi21

OrsiKép
Szépek a hűtőmágnesek,és engem érdekelne belőlük jópár darab. Mármint szívesen vásárolnék Tőled, ha lehet.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok Lányok!

Olyan arik vagytok.
Babó még mindig bent van. :-)
Sikerült elintéznem egy csom formaságot a táppénzzel és a szülési szabadsággal, hogy ne anyuéknak kelljen rohangálniuk, amíg kórházban vagyok. Persze az anyasági támogatást csak a szülés után, sőt csak a születési anyakönyvi kivonattal együtt lehet intézni.

Ma már nem megyek sehova. Elfáradtam. Olyan furcsa. Már tök nagy a hasam, és pont most nem adják át a helyet sehol. Sőt, csak belebámulnak a képembe, és ülnek tovább, mintha hibás lennék, miért vagyok terhes. Olyan furcsa. Nem várom el, mert nem lényeg. Ha rosszul lennék, úgyis kérnék helyet vagy leszállnék, csak furcsa. Bár minden más helyzetben is furcsán viselkednek az emberek mostanság. Na, nem filozófálgatok ezen tovább.

Anyutól most kaptunk egy pamut belsős százegy kiskutyás takarót Orsinak! Olyan ari, tegnap is vett edényeket! Mindig vesz nekünk valamit. Olyan sokat jelent, hogy így segítenek!!!

A mágnesek tényleg nagyon aranyosak. Orsi: írsz privibe, hogy mennyibe kerülnek, és hogy postai úton tudsz-e küldeni belőlük: boeszter@freemail.hu a címem. Engem az ajándékcsomagos maci és a télapó érdekelne nagyon.

Almadi, Csirkesz, Lau: köszönöm a sok jó tanácsot. Már nagyon várom a szülést. Kíváncsi is vagyok, és túl is szeretnék lenni rajta.

Puszi nektek!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok Lányok!
Tegnap voltam uh-n a kórházban, még csak hét hetes és három napos a kis pöttöm. Velünk volt a kisfiunk is, és amikor meglátta az uh-fotón a kistestvérét, felkiáltott: "Anya, halacska!"
Persze elbőgtem magam.
Eszty, nagyon szorítunk Neked. Tegnap megnéztem az új kórtermeket is, Te melyikbe szeretnél kerülni?
Én kiegészítem a többieket azzal, hogy egy kortyot sem ihattam egész vajúdás alatt, de azért titokban a férjem innivalójába bele-belekortyolgattam. Ne felejtsetek el apukának ennivalót bevinni, ha apás szülés lesz.

Ami a nyaralást illeti, mi 10 hónaposan vittük a kisfiunkat 10 napra Olaszországba. Útközben egy napot Ausztriában töltöttünk, hogy ne legyen hosszú az út. Mindig az ő igényeihez igazodtunk, ami az időbeosztást illeti. NAgyon élvezte a tengert, a homokot. Persze a városnézős programokat most kihagytuk.
Szerintem kis csecsemővel könnyebb utazni, mint tipegő gyerekkel. A kétévesnek már saját akarata van, és ki akar szállni minden érdekes látnivalónál :-)
Megyek, fel is ébredt...
ORsi, nagyon helyesek a hútőmágnesek, nálunk sajnos nem lehet alkalmazni, mert Vik begyűjti és leszereli róla a mágnest :-)
tigris

Sziasztok!

Akiket érdekelt a hűtőmágnes,ígérem holnap válaszolok,de most rohannom kell befejezni a többit. Ne haragudjatok! Mindenkinek puszi!

Orsi
orsi21

Sziasztok!

Egészen idáig csináltam a hűtőmágneseket,és a képeket...azt nem tudom mikor fogok aludni.

Eszty!Kép
Estefelé írok e-mailt neked. Köszönöm amiket írtál,jól esett! Megnéztem én is a képet A pici Orsiról!Kép Nagggyon aranyos már most,így hason keresztül is!KépMi is a Megatoysban csináltattuk a 4d-t. Hú,már tényleg nincs sok hátra a szülésig...úgy drukkolok értetekKép

Csirkesz!Kép Megbeszélhetjük a dolgotKép Írok majd neked is e-mailt estefelé,ha így jó.Megnéztem a profilodat az e-mail cím miatt,és egy olyan de olyan tündérien aranyos baba képe fogadottKép Szép kisfiú! Arra az e-mailcímre küldhetem az irományomat?

---------------
Egyébként jövőhét szombaton lesz a Petőfi csarnokban egy karácsonyi vásár,ahol én is fogok árulni,képeket és a mágneskéimetKép Akit érdekel esetleg:
Reggel 9-től tart délután 2-ig.
-------------------
A nyaralással kapcsolatban: Mi most nyáron lementünk Balcsira a nagyszüleimhez.Domi 3 és fél hónapos volt.A levegőváltozás miatt az első 3 napot szinte egyhuzamban végigaludtaKép Csak néztünk,mert nem volt akkoriban túl jó alvó. Egyébként olyan gyorsan megnőnek a babák...már 8 hónapos,és még csak most született...amikor terhes voltam.az bezzeg éveknek tűnt,főleg,hogy végig itthon voltam.Na megyek aludni,azt hiszem már ideje,így fél 5 feléKép

Puszi mindenkinek!

Orsi
orsi21

Sziasztok!

Irok majd később bővebben, csak lenne egy kérdésem.
Milyenek a fájások? Tegnap este olyan rosszul voltam, mindenhol fájt és keményedett a hasam, de állandóan, és nem szakaszonként, visszatérően. Ez ment 2 órán keresztül, aztán jobb lett és elaludtam. Olyan furcsa volt. A fájások hol fájnak? Alul, felül, mindenütt? Kicsit a menstruációs fájdalomra hasonlítottak, de mindenhol volt, még a gyomor tájékán is.
Szóval teljesen tanácstalan vagyok. Eddig olyan egyértelműnek gondoltam, hogyan fog fájni és csak az ismétlődésre és a percekre kell figyelni, de a tegnap este óta már nem így gondolom.

Később jövök.

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Eszty, ezek a jóslófájások.
A fájás mindenkinél más. Nekem pl csak a derekam fájt,illetve csak azt éreztem, hátul a keresztcsontnál. Én azt hittem, hogy majd a hasamban fogom érezni. A többiek majd biztos mást írnak, mindenkinél máshogy jelentkezik.
Kitartás!
tigris

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?