Új privát üzeneted érkezett!

Deni, én is ilyen ajándékra vágyom a legjobban!!! :D

Lindi, 2 gyereket is megőriznek? és csak spinning bérletre szól az ajánlat? vagy sima kondi is ?
ha jön a tavasz, veszek végre egy bringát, és inkább odakünn spinningek, ahol jó a levegő és senki se lát :P

Ma megkérdeztem Istit:
- Mi a kedvenc állatod?
- Lili!
:lol: :lol:

Neet, Johi, ne izéljetek már ezzel a félórás altatással :wink: én fél 7-kor kezdem, Józsi fél8-ra lesz ágyérett, Isti pedig a du-i alvástól függően 9-10-11... :roll:

votiv 8)
votiv

Lindi:
10 körül megyünk!
Ha nem találjuk egymást (mert pl én bent leszek a személyzetin), akkor csörögj. A számom a profilomban a msn, vagy egyéb elérhetőségeim alatt leledzik!

Zsan:
Gyertek, lóvé nem akadály... :lol: :lol: :lol: Max csak nézelődsz :wink:

nukada

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Egy ismerősöm nem abban a kerületben lakik, ahol a szt imre van. A dokija magánrendelésére jár, aki azt mondta, hogy azért amiért nem abban a kórházban akar szülni ahova tartozik és nem oda jár terhesgondozásra, ezért nem tud beutalólt írni neki az uh-ra és vérvételre a szt imrébe. Elküldte magán uh-ra és magán vérvételre. Azt is mondta, hogy elmehet ingyen ezekre a vizsgálatokra, abba a rendelőbe ahova tartozik, de a lány nem akar másik dokihoz menni. Az első gyerekét is ennél a dokinál szülte, 1 éve, akkor még nem volt ilyen. Mehetett ingyen a szt imrébe a vizsgálatokra. Szerrintetek csúnyán átveri az orvosa vagy tényleg így van ez?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Kép
Kép
Kép
ecsv

Barbi: szerintem kötelező következetlennek lenni. :) De most komolyan. Ezt jelenti a rugalmasság is, nem? HOgy vannak kivételek. Én spec. utálnám, ha az anyám tökéletes lenne. :wink:
Amúgy tök vicces, de Tünci már megissza a vizet, és erre ma jöttem rá. Eddig nem itta meg. Gondoltam, ma kipróbálom. És lőn. Úgyhogy ma éjjel is vízivás lesz. Mondjuk ez annyiban gáz, hogy akkor mégse fog leszokni az éjjeli kelésről mondván, hogy "csak" vízért nem kel fel. Mert neki a cumizás számít, úgy tűnik.
Deni: a mellem azóta rendben. Tünci helyre hozta. :) Nem tiltakozott az ellen, hogy gyakrabban szopizzon.

Kép
Kép
tinu

Votívia! 2 gyereket is megőriznek, persze. Én már többször vittem le a gyerekeket együtt. Apjuk segít őket behappolni a kocsiba és már mehetünk is. Ez legalább nekik is kikapcsolódás. Ráadásul Bajnira már rá is ragasztották A SÍRÓS nevet, mert senki más, de ő mindig bömböl, mikor otthagyom. De a nőci elhajt és már kapja is fel és szórakoztatja. Olyan jó látni torna után, ahogy békésen játszadoznak, úgyhogy én az 1 órás torna után még jó nyugisan le is szoktam zuhanyozni.

A bérlet nem csak spinningre szól, hanem kondira, aerobicra és szaunára is. Mondjuk ez az 500 ft/óra csak a délelőtti bérletre érvényes, és gyerekmegőrzés is csak délig, illetve utána 3-4-ig van.

Nuk! Hát, ez a 10 nem tudom, hogy jön össze nekünk. Bajni most megint visszaszokott a délelőtti alvásra is, ami 10-től esedékes, de mondjuk azt éppen a kocsiban is megejtheti. Viszont 9-kor én biciklizek, és akkor onnan megyünk. De akkor előtte még hívlak.

KépKép
KépKép
lindicita

SZiasztok!
Végre van egy kis nyugi, az egész család alszik. Ma még nem volt ovi, és eléggé kemény napja volt a csajoknak, keveset tudtunk kint lenni, mert nagyon fújt a szél. Mostanában nem nagyon tudnak együtt játszani, mert P épít (főleg síneket, meg duplót is, legót B miatt még nem vetettük be), B meg rombol...

Zsan, Meme hogy van?

Vot, gyújtogatás :shock: A tesóm is megcsinélta ezt egyszer, kb annyi idős lehetett, mint Isti. Még én is emlékszem, h Anyuval a konyhéban voltunk, Hugi ordít, bemegyünk, ő ül az ágyamon teroszben, és a lábai között ég az ágy...Sokkoló volt, de anyu rádobott egy összehajtott vastag takarót, amitől elaludt azonnal.
Hű, Liliróza már majdnem 1 éves!! És kedvenc állat :lol:

Lindi, mi is magyaráztuk Pnek a Húsvét lényegét, megnéztük a templomban a szetsírt, hogy nincs ott, stb. Erre ő a mise közepén, a csönbe beszól,h "Föltámadt a Boji!" :lol:

Nuk, Nyuszilány éééédes!!!!!! És a sünike is, meg Réka, hoyg így nevet rá és szereti! :) A húsvéti asztal is guszta nagyon, és ott a háttérben a villanó kuyaszem. :)
Tegnap mi is csinálhattunk volna "felháborító" videót Bről, és Anyósék öreg németvizslájáról: B simogatta, telefont tett a füléhez, átlépte, ráült, stb, ééés: azt mondta: KUTTTÁÁÁ!

Szellőke&Kispo :lol: :lol: :lol:

Deni, voltatok táncizni? B úgy aludt, hoyg elég későn értünk volna, meg Apjuk is későn jött, úh inkább meglátogattuk a törött lábú Dédit, szegény úgyis eléggé unatkozik.
Ágy alá bújó Bencus nagyon édes! Kis vagány:)
Gabi :) Nagycsaládoslét :) :) :)

Johi, de jó,h jól sikerült a síelés! Esküvő?

Tinu, nekem pont az a bajom, amitől néha becsomósodik,h B nem hajlandó enni belőle, mert abból gyengébben jön (mindig is így volt). Azért néha eszik onnan is, és akkor beindul jobban a termelés, és akkor jönnek a csomók.

Ikeába mennék, de nincs kocsim. :(
Lindi, te egy szupervumen vagy! (én meg egy kripli:()

Vica? Mása? Leni?

Na, L aludni, jó8!
rídonli#

Bocs a sok mellégépelésért... (Baromira fáj a bal csuklóm,meg már a kézfejem is, napok óta. Megerőltettem, vagy ínhüvelygyula, nemtom... A borogatás jót tesz, meg ajánlottak egy krémet, ami szoptatás alatt szigorúan tilos, úh elvetettem.)

ER-t meg nem bírtam nézni...
Az öngyilkos anya mellett zokogó kislány kiborított, ilyenkor mindig elkezdek rettegni,h a gyerekeim mellett lehessek, amig kicsik és szükségük van rám. :(
Neet, hogy bírtad?
rídonli#

még remélem beleférek a mai napba
NAGYON BOLDOG 3. SZÜLETÉSNAPOT BENDINEK!!!! :D :D :D
Kép

Votiv,
De jó, h nem lett semmi baj a golyók miatt :D Gyújtogatás meg :shock: :shock: húh leizzadtam rendesen.
Tesóprojekten még egyenlőre nem dolgozunk, még mindig fogdokizok, meg előjött egy újabb nyavalyám :roll: Szeretnék először ezekre pontot tenni, meg mondjuk egy formábarázás sem ártana 8) :lol:

Zsini,
Mennek továbbra is ++++++++++!!! És drukkolok, h sikerüljön egy jó dokiváltás!!!

Kata,
Új avatar rulez :D Ünnepekről tök jókat írtál. A húsvéttal pl. nekem sincs semmi bajom, de ne locsoljanak meg büdős kölnikkel, ennyi. A többi dolog jöhet :wink:

Fibi,
Bálintod dumáján mindig olyan jókat derülök :lol:

Ríd,
Pannád és a locsolás :lol:

Tinu,
Tüncid igazi nő :D :wink:

Deni,
Ágy alatti Bencus :D Bálintnak pedig hatalmas gratula a nagy teljesítményhez a bilibe!!! :D :D
Adélnak a meglepi egy kötött ruha, sapka és egy táska lett. Holnap csinálok róla képet, bár sajnos nagy lett, az első próbálkozás kicsi volt, ez meg nagy lett :roll: Mindegy, majd belenő :)
Ünnep gyorsan eltelt, néha nagyot nyeltem anyóséknál, de túlélhető volt :) A locsolást is szerencsére megúsztam, reggel nem kaptam a nyakamba apósomtól egy kis hideg szodavizet, mondjuk mondtam neki, h ha kihagyja a locsolást, nem fogok megharagudni :mrgreen:

Zsanci,
Bulást Nektek!!! És gratula az első fincsi és szép kalácshoz :D

Nuk,
Nyuszis Réka zabálnivaló :D süni pedig :D és az ablakban tükrözödő Nuk is :D :wink:

Johi,
Szia :D Szupi, h jól sikerült a síelés és Fannika is ilyen jól érezte magát :D

Ancsi,
Hajrá, hajrá, de csak akkora, amikor már kész leszel teljesen :D :wink:

Gabi,
Boldog hófordulót Botodnak :D már eltelt egy hónap, hihetetlen :o Azért majd még meséljél magatokról :wink:

Neet,
Wow, micsoda húsvétotok volt :D

Barbi,
Szerintem a rugalmasság soha sem árt :wink: Én sem tudok nagyon soxor következetes lenni, sőt :oops:

Szellőke,
De jó, h javulgat a kezed és h a kőcök ennyire hozzájárulnak az angyali viselkedéssel a gyógyulásodhoz :D 2 foghoz gratula! :D

Kispo,
Sajna én doki ügyben nem tudok segíteni

Móni,
Altatás ügyben mélyen egyetértek :lol: 8)

Ecsv,
Sajna én nem tudom, h mostanság hogyan van a rendszer, de vannak itten kismamik, akik biztos tudnak majd segíteni.

És képzeljétek hogy hogyan jártunk :roll: Ugye vasárnap délelőtt mentünk le anyósékhoz és ma este értünk haza. Ez idő alatt vmikor leállt a kazán (sajna a lájtos, folyamatos esőzéskor a kéményen keresztül beázik :() Mikor hazaértünk 13 fok volt a házban, a kazán állt a vizben :roll: Szóval mire újra tudtuk indítani az legalább félóra volt :roll: Megállás nélkül megy a kazán és még mindig csak 17 fok van, tök jó :roll:

Kép Kép
curse

Jó reggelt!

A mi kazánunk is bekrepált :( Csak nálunk meg olyan meleg van, mint Afrikában, lángolnak a radiátorok és sehogy nem lehet lejjebb venni, viszont meleg víz meg nincs. Így tegnap nem is fürödtek a gyerekek és én sem tudtam hajat mosni :(
Este ki is kapcsoltuk a kazánt, komolyan attól féltünk, hogy felrobban. Szerelő meg csak holnap tud jönni.

2 gyerekes anyukák hogyan oldják meg a bevásárlást. Én a nagy vállalkozószellemű, tegnap kalandtúrára indultam velük, azaz a postába meg a Tescóba bevásárolni. Bajninak vittem egy hátihordót, amibe még a parkolóban meleraktam. De bakker, alig bírtam vele felállni. (a hátihordót le kell támasztani a földre, gyereket belerakni, eléguggolni és guggolásból felállni. Hja, egy ruhástól 12 kilós gyerekkel). Na, akkor még után kellett Mancit kivennem a kocsiból, akinek Bajnival a hátamon nem értem el a biztonsági övét ... Szegény Bajni fejét párszor a kocsihoz vertem,mire kiszedtem Grétit.
Na, utána mikor felértünk, Bajnit leszedtem a hátamról és levetköztettem, utána újra fel a hátamra, bár már fél kilóval könnyebben. Aztán átrohanni az egész Caponána a postára, aztán vissza és még bevásárolni, majd Bajnit megint kivenni, felöltöztetni, visszatenni.
Hát, jobban kifáradtam, mint a reggeli tornában.

Nuk, ezek után lehet nem vállalom be 2 gyerekkel az Ikeát :( Bár Mancinak meg már beigértem a csúszdát. Na, majd csörgök.

KépKép
KépKép
lindicita

Lindi:
Mi mostmár biztos megyünk, mert már megígértem egy csomó emberkének bent :wink: Meg a személyzetisekkel is kell beszélnem meló ügyben... :roll: :roll: :roll: :roll:

Zsan:
Ti jöttök?????

nukada

Nuk! 99,9%, hogy megyünk, remélem össze tudok gyorsan pakolni. Viszont mi most megyünk spinningre, annak 10-kor van vége, még lezuhizok (annál is inkább megyek, mert itthon csak hideg víz van), aztán indulunk, de Bajni tuti a kocsiban fog aludni, úgyhogy azt még a parkolóban megvárjuk, hogy felébredjen.
Számodat elmentettem, hívlak. (hajam kicsit csapzott lesz, tegnap kellett volna megmosni, de nem volt kedven vizet melegíteni és azzal locsolgatni)
lindicita

Lindi, én már a gondolattól is leizzadok, hogy a két gyerekkel menjek vásározni egy hiperbe :P De ált. úgy működik, h mindkettőt bepakolom a bevásárló kocsiba. Ha Liliróza a hordozóban van, akkor őt bele a mély részbe (és körbepakolom :P), Istit meg beültetem az ülőkébe. de mentünk már úgy is, hogy Liliróza ült az ülőkébe, Isti pedig bent ugrált a kocsiban, de az nem tett jót a vásárolt cuccoknak :wink:
harmadik verzió, hogy akkor vásárolok, mikor apjuk vagy a dédi tud vigyázni rájuk, és gyorsan elszaladok, már 1 óra alatt megjárom a Metrót oda-vissza úttal.

Jó ikeázást! nekünk a mai progi a doktornéni...

votiv 8)
votiv

Lindi,
én csak a teszkoba merek elmenni 2 gyerekkel, és én is a bevásárlokocsiba teszem mindkettöt. Ábel elnézelödik a hordozoban, B meg könyvet lapozgat, ha megunja. Szerencsére posta is van itt a teszkoban, és igy egy kalap alatt megoldom azt is. Vagy kisbolt gyalogosan babakocsival ill. motorral.

Szrek,
rizsfelfujtat és gyömbéres zabkekszet :) és együtt sütés részemröl okés, legalább motiváljuk 1mást, hogy apjukok örüljenek :lol:

KépKép
fibi

Van vkinek olyan ismerőse, aki átesett már lézeres aranyér-műtéten? Bnőm eddig csupa jót hallott róla, de persze nemrég belefutott egy negatív kritikába is. És élő emberrel, aki átesett ilyen beavatkozáson még nem találkoztunk.

Móni
Kép
Kép
monisa

ecsv,
a vizitdíjas korszakkal kezdődött ez a rendszer is :evil: , 2006-ban a lányommal még simán kiírta a magándokim a sztimrébe a vizsgálatokat, de 2007-ben már nem tudta. Én igenis bementem a sztkba, s megmondtam,h más dokihoz járok, de afp-t pl. szeretném elvégezteteni "ingyen" (vajh' aTB-m mire megy?!...), rám se néztek,csak megírták és kiadták a beutalókat.(de a szemük sarkábn "csillogó" nem kedves pillantásokat érzékeltem ám,csak nem törődtem vele...)

Kép
Kép
szelloke

BENDEGÚZ BOLDOG 3. SZÜLINAPOT!!!

Ecsv: ó igen :) én is abszolút körzeten kívűli vagyok és a vérvételre a saját sztknkba járok. De nekem teljesen mindegy hol szívják a vérem csak ne fájjon :) az UH-kat meg a dokim csinálja a rendelésén. Eddig egyszer kellett a Bártfaiba mennem UHra akkor előtte fel kellett mennem az osztályra és ott írtak egy beutalót, hogy "veszélyeztetett" vagyok és azzal mentem le az UHba. Hát ennyi.

Minden gyerkő fotó szép!

Betegek jobbuljatok!

Fogzók fogasodjatok!

Deni: Bálintnak sok drukk a további wc-hez!

Lindi: én jókat rötyögtem ezen a bevásárlásos sztoridon, teljesen elképzeltem magam előtt :lol: aztán eszembejutott, hogy aha én is fogok igy szívni, de most még jó volt rajta mosolyogni 8)

PGabi: Születéssztori mikor lesz???????????

Barbi: nekem egy csöpp lelkifurim se volt amikor rá kellett feküdni! Kb úgy voltam vele mint Móni, hogy az lebegett a szemem előtt, hogy ha elalszik akkor minima 1,5 óra csönd és méla bambulás nekem :P Szal nem érdekelt a siráma mert az én sirámom fontosabb volt :lol: arról nem beszélve, hogy megszokta az alvást és mostmár nincs semmi problémánk vele.

Deni: tejdiéta még van. Elvileg a jövő héten megyek vissza a dokihoz mérésre, hogy hogy állunk és remélem azt mondja, hogy oké lehet visszaszoktatni a tehéncucchoz a gyermeket!

Ancsi: hajrá mindjárt szülsz!!!

Lindi: ez a tornászda de szuper!! Na majd jövőre én is csatakozom! Remélem akkor is lesz még ilyen gyerekfelvigyázás!

Kata: igen én is szeretem az ünnepeket HA van rá módom rendesen felkészülni mind külsőségekben mind lélekben. Na mostanában ez nem sikerül :? ezért mindig olyan fura érzetem marad és inkább hosszúhétvégeként marad meg bennem az a pár nap semmint ünnepként...

Pl most is szinte minden nap a konyhában álltam, fáradt voltam és szomorkás...az egyetlen jó és izgi dolog most a korcsolya vb közvetítés volt nekem :oops: :(
Na jó, meg amikor Kamilla lelkesen "kereste" az erkélyen a nyuszit és vonszolta befelé a bicós dobozt. A tojásfestés se úgy sikerült ahogy elterveztem, mert már nagyon fáradt voltam ahhoz, hogy kipakoljam a festékeimet, igy csak matricákat ragasztott a gyerek az általam előre megszínezett piros tojásokra.

A bicóval nagyon penge volt a csaj, el se esett!!! Ami nagyon fura neki az a könnyen járó kormány. A baba is telitalálat volt, most is azzal alszik :)

Ja és persze csaj pörgött mind a 3 napba végig, ennek eredményeként hétfő este eltaknyolta parkolóba és lefejelte a kajásszatyrot. Igy most olyan az egyik szeme felett mint Mike Tysonnak :)

Rylie
rylie

Nem tudom, mindenki maga döntse el, de rajtam nem múlott :wink: :wink:
és bocs, nem tudtam linket küldeni mert mailen jött

Az aszpartam-(édes )mérgezés

Az aszpartam-mérgezés a nyolcvanas évek óta jól őrzött titok . Számos kutatás és a tapasztalatok egyértelműen kimutatták mérgező és betegségeket előidéző hatását. Az aszpartam egy veszélyes adalékanyag, ami a testbe kerülve rákkeltő anyagokra bomlik és elmegy modernkori horrornak, amit odabent művel. Vajon miért nem lehetett hallani erről eddig? A diéta-ipar egy dollármilliárdos üzlet. Az ember azt gondolná, hogy a könyvek szerzői, vagy az élelmiszeripari égek húzzák a nagy hasznot belőle. És nem. Persze nekik sem megy rosszul, de a játszma igazi nyertese a gyógyszeripar . . Hogy hogy jön a gyógyszer az
aszpartamhoz?
Egyszerű.
Egy gyógyszercég kutatója fedezte fel véletlenül az aszpartamot, egy fekély elleni szerrel való kísérletezés közben. A cég pedig a G.D. Searle, aki gyógyszergyártó létére képes volt 28 millió dolláros veszteséget elkönyvelni és többszáz, a gyógyszereik miatti káros mellékhatások ügyében indított pert elveszteni. Ugye, milyen megbízhatónak tűnnek? A Searle egyik leányvállalatát végül a Monsanto vásárolta meg és NutraSweet néven dobta piacra az édesítőszert.
Izgalmuk érthető volt, hiszen ez a szer többszázszor édesebb a cukornál, fillérekbe kerül előállítani és a diéta-nemzet minden ilyenre vevő. A probléma ott kezdődött, hogy az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrző Hivatal, az FDA nem óhajtotta engedélyezni a felhasználását, lévén az anyag bizonyítottan rákkeltő és az idegeket is károsítja. Később valahogy eltűntek a vizsgálati dokumentumok , a kísérletekhez használt egerek nem voltak hozzáférhetőek boncolásra és a kormányhoz eljuttatott dokumentumokban már csak néhány homályos következtetés szerepelt. Ennyi elég is volt a frissen megválasztott Reagan elnöknek, aki beiktatása másnapján(!) leváltotta az FDA addig tiltakozó elnökét és Arthur Hayest ültette a helyébe, aki azonnal felülvizsgálta a "túl szigorú" megkötéseket és engedélyezte az aszpartam használatát a száraz élelmiszerekben.

Nem sokkal később elindult az a rémálom, ami a mai napig nem hajlandó alábbhagyni. 1992-re a Nutra-Sweetnek már engedélye volt az aszpartam üdítőitalokban és gyerekvitaminokban való felhasználására, szerződést kötöttek a Coca-Cola és a Pepsi céggel, mint a cégek kizárólagos aszpartam-ellátója és az FDA ekkor fogadta el a NutraSweet kérvényét az aszpartam nagy mennyiségű, szabad forgalomba hozataláról. Ekkoriban kezdődött, hogy emberek megmagyarázhatatlan betegségekkel,
tünetekkel fordultak orvoshoz és a tudomány széttárta a karját: nem tudtak rájönni, mi okozza a bajt. Az aszpartam mellékhatásai lehetnek fokozatosak, vagy azonnali reakciók is. Dr. Lendon Smith amerikai orvos szerint rendkívül sok ember szenved az aszpartam káros mellékhatásaitól, de fogalmuk sincs, hogy a gyógyszerek, kezelések és gyógynövények miért nem enyhítik a tüneteiket.

Több, mint 90 mellékhatást tulajdonítanak az aszpartam fogyasztásának.
Hihetetlennek tűnik, nem? Pedig nagyon igaz. Hogy képes egyetlen vegyi anyag ekkora kárt okozni? Az aszpartam a vérbe kerülve lebomlik, és így képes keresztülutazni az egész testen, és bármilyen szövetbe lerakódni . A ciklamáttal vagy a szacharinnal ellentétben az aszpartamot megemészti a szervezet. Elfogyasztása után a benne lévő metanol (faszesz) formaldehiddé, majd hangyasavvá változik. A formaldehid belégzése halálos, rákkeltő.
További összetevői, a fenil-alanin és az aszparginsav pedig mérgezőek. Ha a később felsorolt mellékhatásokból többet is észleltél már magadon, esetleg fizikailag megmagyarázhatatlanul gyengülsz, azonnal tedd le a diétás kólát. És ha még semmilyen reakciót nem észleltél, azon szerencsések közé tartozol, akik visszafordíthatatlan károsodások nélkül úszhatják meg az eddigi aszpartam-fogyasztást, már amennyiben egy életre elfelejted az ezzel édesített élelmiszereket.
És ez nem vicc. Az FDA-hoz mindössze néhány év alatt több, mint tízezer NutraSweettel kapcsolatos panaszbejelentés érkezett , amely az összes beérkező panasz 80 százalékát tette ki. Ennek ellenére az Élelmiszer-és Gyógyszerellenőrző Hivatal semmit nem tett annak érdekében, hogy tájékoztassa a közönséget, akik egyértelműnek gondolják azt, hogy ha egy termék agyon van reklámozva, az csakis egészséges lehet. Az aszpartam-ellenesek elnöke szerint: "Az aszpartam az egyetlen olyan génmanipulált termék, amelyről tényleges bizonyítékaink, világos nyilvántartásaink és esettörténetek vannak, melyek azt bizonyítják, hogy tömegbetegségeket és halált okozhat".

Valószínűleg nem véletlen, hogy a gyógynövényből nyert és teljesen ártalmatlan szteviát, mint elterjedt versenytársat viszont betiltották jó időre az Egyesült Államokban. Épp pár hónappal az előtt, hogy a NutraSweet, mint asztali édesítő forgalomba került volna. És talán az sem véletlen, hogy Új-Zélandon ma már tiltott adalékanyagnak számít az aszpartam. Hogy miért nem mindenhol? Szenzációs PR-úthengert vezet a NutraSweet. Nagyon meggyőzőek és ahol az aszpartam ellen szólók felütik a fejüket, "ok megjelennek és elhiteltelenítik a forrást. Azért a több milliárdért évente ... Szerencsére az Egyesült Királyság és az Európai Unió is elfogadta azt a javaslatot, hogy végezzenek független kutatásokat az aszpartam "biztonságos" mivoltával kapcsolatban.

Ha ez mind hihetetlennek is hangzik számodra, "biztos, ami biztos" alapon azért olvasd el a címkét és légy résen mindennel, ami "light", mert aki cukormentesen szeretne táplálkozni, lépten-nyomon csak aszpartamba botlik. Néhány tipikus termék, amit ezzel édesítenek:- szénsavas és rostos üdítőital,
- joghurt,
- fagylalt,
- reggeli készítmények,
- pezsgőtabletta,
- sportital,
- gyerekvitamin(!),
- lekvár,
- szinte minden rágógumi és diabetikus termékek,
- kevés kivétellel maguk az édesítőszerek akár folyékony, tabletta, kristályos és por alakban .

Az aszpartam néhány mellékhatása : látászavarok, szemfájdalom, fülcsengés, hallásgyengülés, epilepsziás görcsök, migrénes fejfájás, egyensúlyzavarok, memóriavesztés, állandó álmosság, végtagzsibbadás, részleges bénulás, remegés, depresszió, ingerlékenység, agresszió, álmatlanság, fóbiák, szapora szívverés, légzési nehézségek, hányinger, hasmenés, véres széklet, hasfájás, nyelési fájdalom, bőrviszketés, kiütések, asztma, herpesz, tályog, menstruációs zavarok, a haj elvékonyodása, hajhullás, hirtelen súlyvesztés, fokozatos súlygyarapodás, fájdalmas vizelés, túlzott szomjúság , bedagadt lábak, visszafordíthatatlan agykárosodás, születési rendellenességek, gyomorfekély, izületi fájdalmak.Megkérek mindenkit a dolgok súlya miatt, hogy minden közvetlen ismerősének ezt küldje el körlevélként, hadd tudódjon ez ki.

Kép
akata

Fibi :) Szerelmes Bálintod :D :D Hű, 2 süti is, jól hangzanak! :wink:

Ríd :) Igen, voltunk táncizni és taliztunk Manókáékkal is, kerestünk Téged is! :wink: de majd legközelebb! :wink: Képzeld, Bálint egyre jobban szereti ezt a táncházat, már egyedül vonatozott a gyerkőcökkel tegnap! 8) De Dédi biztos örült, hogy meglátogattátok!! Hogy van? Föltámadt Bojin behaltam :lol: :lol:

Johi :) Nekem tökre tetszett az írásod! :wink: (egy lelkes hódoló :lol: )

Barbi :) Nálunk ez a gyors esti elalvás csak Bencusnál működik, és ált. már 7-kor megy alvadni (bezzeg Bálint... :lol: ) De úgy vettem észre, nappal nehezebb "kikapcsolni" és elaludni (a gyerkőcnek nem nekem :lol: ), legalábbis Bálintnál volt egy hosszabb ilyen időszak (de lehet hogy csak beképzelgem). Vajevés :lol:

Votiv :) Isti kedvenc állata :lol: :lol: :lol: :lol:

Tinu :) Szupi, hogy jól van már a cicid!! :D vízivás rulez! Bence szerencsére még csak azt iszik, sajna Bálint már nem csak azt :lol: És éjjel nem cumival alszik Tündi? akkor is kelne?

Curse :) Kazán :evil: És persze, ruciba majd belenő Adél :wink: Képet nagyon várom, kivi vagyok a művedre!!

Lindi :) Jó kis bevásárlótúra lehetett... A nagybevásit mi apával ejtjük meg, a hétközbeni kicsiket meg gyalog (Bencus babakocsiban durmol) és így király :)
denizsa

Rylie :) Hű de ügyes Kamilla, hogy így megy a bicózás!! :D :D monoklijának bulást!!!

Bendinek mi is nagyon boldogot kívánunk!!!
denizsa

Ja: vaj evés az nálunk is megy!

Közszolg:
1. MÜPA Vince kiadós könyvesboltjában a Nézz körül sorozat megint le van árazva és igy 600 FT-ba kerül! Mi most Tanyát vettünk, de volt még Repülőtér és Építkezés is.
2. a Boráros téri Duna-házban van egy adidas outlet és a gyerekcipők 3690ért ill 5690ért vannak. Mi az olcsóbbat vettük, és teljesen jó, meg vagyok vele elégedve és az ára meg egyenesen szuper!

és íme néhány fotó:
Kamilla és a baba meg egy húsvéti nyúl
Kép
Brinyó:
Kép
Jövööööök!
Kép

R
rylie

és még1 :oops: ez a kedvencem

"Nézd mit találtam!!! Bobobács!!
Anya nézd, keresi a párját! Anya hol a párja?"
nem messze volt egy másik, amikor észrevette felsikított:
ANYA ITT a PÁRJA!!! :lol:

Kép

R
rylie

Sziasztok Lányok!

Már ezer éve nem írtam ide, de mostanában gyakrabban benézek, hogy szült-e már Ancsi, meg tegnap találkoztunk Deniékkel a táncházban, így mindez arra sarkallt, hogy írjak pár sort.
Látom sok új topikoló is van, régiek közül meg többen eltűntek, gondolom a dolgos hétköznapok miatt... viszont így nem pörög annyira a topik, tehát akár még esélyem is lehet követni :D

Röviden rólunk:
Emma már nagyon nagylány, úgy megnyúlt az utóbbi hónapokban (meg persze viselkedésben is olyan "nagyos"). Fél éve bölcsis, és nagyon szereti, ha valamiért egy-egy napot kihagyunk, azt teljesen zokon veszi. Lehet, hogy ebben az is közrejátszik, hogy ebéd után már hazahozom, így a délutánt végülis együtt töltjük. Szinte hihetetlen, de a fél év alatt egyszer volt beteg egy hétig (na ezt gyorsan le is kopogom).
Botond is nagyon megnőtt, 11 hónaposan olyan ruhákat hord, amiket Emmára kb. másfél évesen adtam. Mindenhol feláll már, és a bútorokba kapaszkodva totyog, de önállóan még nem. Szinte mindent eszik már, kis zabagép, 10 kiló fölött van. Emmával dúl a tesószerelem, hála Istennek jól megvannak, és olyan jó nézni, hogy néha már közösen játszanak - na jó, ez azt jelenti, hogy Emma csinál valamit, Botond meg áhítattal nézi, de ez nagyon jól leköti őt.
Sajnos az éjszakák nem tökéletesek. Emma velünk alszik, ennek annyira nem örülök, de mondjuk annyira nem is zavar, és egylőre nincs energiám az átszoktatásra. Botond mostanában elég sokszor ébred, valószínűleg jön valamelyik örlője. Ilyenkor szopi-ringatás-visszaaltatás van, néha odajön a mi ágyunkba, de ez már végképp nem kényelmes nekem (de legalább vízszintesben vagyok :) )
Dióhéjban ennyi, igyekszem majd még jönni, meg hátha néha eljutok egy-egy talira is (ha szoktatok még szervezni, és ha ős-topikolók is benevezhetnek). Keresek most a gyerekekről egy újabb képet.

Kép
Kép
manoka11

Kép

Kép
manoka11

Szrek! virágsprici: no jó példát mutatsz locsolásra :lol: :wink:

Lindi! ari vagy, de sajna nem fér bele egy ilyen kirucc

Ancsi! sztem a tejallergiát nem vmi kiváltja, hanem ott van oszt felszínre kerül. persze nem vagyok szakértő :roll: .

Isti kedvenc állata :lol: :lol: :lol:

Tinu! vízivás nálunk is így volt. eleinte köpködte, oszt egyszercsak újrapróbáltam s azóta hála az megy. Zuzi fogalmazta meg egyszer - nem ezekkel a szavakkal - hogy mindent érdemes többször megpróbálni, mert a "tetszés" esetleg később jön, s mindennek megvan az ideje. én nagyon igaznak találom. :lol: 8)

Monisa! én ismerek ilyen élő embert. ők mondjuk magánklinikán csináltatták (pénzben csak kicsit volt drágább). megkérdezzem hol? ja és priviben ha akarod kérdezz nyugodtan, én meg megkérdezem.

Rylie! :)
Kamilla de éééééééééééédes!!! :lol:

Manoka! éljen a tesószerelem, s tök jó hogy így szereti a csaj a bölit! :lol:
s tényleg nagyon nagylány ez a csaj! ifiúr :D

s akkor konstatálhatom hogy csak nálam volt új a vajevés :lol:

BENDI BOLDOG SZÜLINAPOT!!! :lol: :lol: :lol:

ja és kicsi a világ. tegnap Angival sétáltunk itten nálunk, s összeismerkedtünk egy apukával és két fiával. XI.kerből költöztek, s no hol szültek :lol: ?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Monisa,
priviztem műtét-ügyben, nem lesztek feldobva tőle(m).
neet
neet

Rylie,
Írtam volna, hogy 1.5 órás csönd? Ha elalszik? Sose írtam. De álmodtam róla!! 1.5 órát pár hetesen aludt napközben. Vagy nem én Móni, hanem egy másik, mázlistább Móni?
Kamilla nagyon-nagyon helyes!

Ecsv,
Én is 'államiba' jártam vérvételekre. A zuglói terhesgondozó adott beutalót, borzasztó rendesek és kedvesek meg helyesek voltak (felhívtam őket és mondtam, hogy van egy nagyobb gyerek is, így alig kellett várnom, a vérvételnél pedig sorszám volt és nem tülekedés...) De kerületenként és intézményenként más a rendszer...(védőnő biztos segít).

Akata,
Jól látom, a hirtelen súlyvesztés is benne van a mellékhatások között? Be kéne vásárolnom bazi sok diétás csokit?? Meg gyerekvitamint?

Votiv,
Isti megnevettetett!!

Manóka,
Gyerekek tényleg nagyok és szépek! És miért Emma alszik veletek és hogy hogy Botond nem? (Nálunk ma van egy próba este, a nagyfiam úgy döntött, hogy a saját szobájában alszik, de csak ha M. is ott alszik. Sztem holnapra megbánom az egészet, hogy többször kell átmennem és újra alszanak velem. De persze van pozitív forgatókönyv is: 8-ig alszanak, csendben megreggeliznek majd megcsinálják a turmixomat és az ajtóm elé teszik mivel nem akarnak zavarni. )

Móni
Kép
Kép
monisa

Neet,
Megkaptam, írtam is mailt!

Móni
Kép
Kép
monisa

Sziasztok!
Megy vmi sorozat, vagy hol van mindenki? :)

Manoka, éédesek a kőcök, őket már tutira meg fogom ismerni a táncházban (ha végre eljutunk), majd figyelem, h kihez mennek oda! :)
2 gyerekkel alvás ismerős (+Apa is ott van vhol, az ágy szélén egyensúlyozva), bár nálunk (nem akarom elkiabálni) mostanában egész ritka lett.

Kamilla is édes, és nagyon vagány a bringával! :)

Lindi 2 gyerekkel bevásárlás...hmm...addig ment, amíg B hordozóban volt, mert ugye azt föl lehet tenni a kocsira, alá meg pakolni, P meg az ülésben. Vagy olyan is volt,h B kendőben, de már nem maradna meg. Mi vagy Apával együtt, vagy vmelyikünk külön (esetleg +P), vagy csak Bvel, amíg P oviban van. Egyszóval:BÁTOR vagy! :)

Deni, Dédink jól van, cak nehezen viseli, meg unja a fekvőgipszet. Pénteken lehet,h kap járót, de mondtam neki,h ne élje bele magát nagyon, hátha mégsem. És örült nekünk nagyon, persze! :)
Föltámadt a Bojin gondolhatod,h majdnem nyűszítettem én is, de nem lehetett a mise közepén. Meg sokan erősen mosolyogtak, akik körülöttünk álltak, és hallották! :lol:

Akata, az aszpartam károsságáról már én is hallottam, lehet,h van vmi a dologban. Ez van a sok sz#r diétás üdítőben is, azóta én inkább ritkán kólázok, de akkor rendes cukros (coca) kólát iszom.

Tojt nekem az Apukanyúl egy üvegecske Bélizecskét, most megyek és megkóstolgatom, hátha berúgok :mrgreen:

Jó8 mindenkinek!
rídonli#

Sziasztok!

A gyerekek már jól vannak. A gyógyszereket sem kell tovább szedniük. Holnap megyünk velük kontrollra. Továbbra is keressük a megfelelő gyerekorvost. Végül úgy döntöttünk, hogy a távolabbi orvosokat sem húzzuk ki a listáról, legalábbis azokat nem, akikhez egy átszállással el lehet jutni.

Votiv!
Isti esete az állólámpával biztosan be fog kerülni a családi legendáriumba. Olyan találékonyak ezek a gyerekek, el sem tudjuk képzelni, hogy mi mindent találnak érdekesnek, következésképp fel sem lehet készülni az ilyen helyzetekre.
Szeretném a segítséged kérni egy dologban, ezért privát is írok.

Ancsipancsi!
Álmodtam, hogy bent vagy a kórházban. Egyszerre hárman is meglátogattak a vajúdóban (!), és nevetgélve beszélgettetek. Szerintem itt már - tudatosan vagy tudat alatt - mindenki foglalkozik a közelgő szüléseddel. Ne haragudj érte!

Manoka!
Februárban regisztráltam, és úgy emlékszem, hogy még nem „találkoztunk” ezeken az oldalakon. Jó, hogy nálatok ilyen példás a testvéri viszony. Nálunk 22 hónap korkülönbséggel többnyire dúl a háború, igaz, nekem két fiam van. A gyerekeid nagyon szépek, és hasonlítanak az édesapjukra; igaz, veled nem is tudtam összehasonlítani őket, mert csak a férjed szerepel a fotóalbumotokban.

Akata!
Az aszpartamról már korábban is hallottam, hogy rendkívül káros. Pár hónapja meg a margarinról olvastam, hogy műanyag az egész.

Curse!
Egyszer hazavittük édesanyámat gyerekestől, és 6 °C volt a lakásában. Visszafordulni nem nagyon lehetett, mert háromszáznál is több km az út. Már gázszerelőt sem hívhattunk, mert éjszaka volt. Villanyradiátor maximumon, forró vizes palackok az ágyban. Nagyon jól aludtunk, de reggel nem volt nagy élmény kimenni a fürdőszobába! A felújításkor az volt a legfontosabb szempont, hogy kétféle fűtési lehetőség is legyen a házban, mert az előző otthonunkban nekünk is sok problémánk volt a gázfűtéssel.

Asszonykák!
Nálatok is szoktak, az egyébként már beszélő gyerekek halandzsázni? A nagyobbik negyedórákat képes ezzel szórakoztatni magát, pedig már több, mint egy éve összetett mondatokban beszél. Van pár alapmotívum, ezeket ismétli, illetve cifrázza. Galadán din-den-dun-dan, csakadám tim-tem-tum-tam, bagadám din-den-dun-dan, vagy: dendeléze káptikáp, bendeléze háptikápp, stb. Nagyon muris, de nem tudom, hogy mire véljem? A kicsi élvezettel hallgatja, és jellemző a ritmusérzékére, hogy neki ennyi is elég ahhoz, hogy elkezdje rázni a popsiját. Sőt, neki még az is elegendő a táncikához, ha a kanál folyamatosan koccan a csésze oldalához, kavargatás közben. Egyébként a kicsi szabaduló művész lett; Houdinit megszégyenítő ügyességgel mászik ki az etetőszékből. Már nem tudjuk szorosabbra húzni a hevedert sem. Azon gondolkoztam, hogy tépőzárat kellene varrni a nadrágok fenekére, a másik felét meg az ülésre ragasztani. Folyton ki kell vennem, ha valami lemaradt az asztalról, mert 2-3 másodperc alatt is fel tud állni.

Nagy örömmel nézegettem az utóbbi napok fotó terméseit. Szépek ezek a babák!

Jó éjt!
zsini
zsini

Jó reggelt!

Móni :D
Emmával alvás úgy alakult, hogy amikor várandós lettem Botonddal, ő még javában nem aludta át az éjszakákat (megjegyzem, ha nem vagyok mellette, most is ébred). Én meg nem bírtam a többszöri felkeléseket, így az első ébredés után magunk közé vettük. Ez így is maradt, sőt az utóbbi 2-3 hónapban oda fajult, hogy legtöbbször a mi ágyunkban alszik el. Botondnak így nem sok esélye volt, de azért az első pár hétben (Emma akkor még a gyerekszobában aludt el), velem aludt. Aztán B 2-4 hónapos kora között átaludta az éjszakát, és azt a saját ágyában tette. Utána viszont beindultak a fogai, és azóta is többször ébred :( Így persze néha négyen fekszünk az ágyban, marha kényelmes :?

Ríd!
Táncházban csak Emmát figyeld, a fiúk ilyenkor itthon maradnak. Botond már nem bír annyit ülni a babakocsiban, lerakni meg nem tudom, nem vagyok finnyás, de azért nem örülnék, ha körbemászná a termet. Remélem jövő héten találkozunk.

Zsini!
Igen, február óta biztos nem írtam, sőt sokkal régebb óta (viszont 2005-ben kezdtem el - a csúcson kell abbahagyni, hihi :lol: ) Emma egyértelműen apukája, Botondban még néha engem is meglátnak, de egyre többen mondják, hogy kezd a két gyerek hasonlítani egymásra... hát így jártam :wink:

Árult már valaki közületek az FMH-s bababörzén? Nagyon gondolkodom, hogy kimegyek a következőre, annyi cuccunk van, már nem tudom hova pakolni őket. Én még csak vásároltam ott, úgy láttam elég nagy a forgalom, talán lenne esélyem megszabadulni néhány dologtól.

Kép
Kép
manoka11

Ecsv!
dehogy veri át a dokija, sajnos már ez a helyzet. megmondta neki, hogyha beutalót akar, akkor menjen az SZTK-ba egy dokihoz és tényleg ez a járható út. ez úgy működik (különben sztem macerás, úgyhogy én inkább nem csináltam meg), hogy attól függetlenül, hogy eljár a maszek orvosához, bejelentkezik az SZTK-ba is egy nőgyógyászhoz, akinek előadja a szitut, meg hogy beutaló kell. az én orvosom ír mindig egy papírt, hogy "kedves kolléga, XY kismamának, aki XXX hetes terhes, kérem végeztesse el a protokoll szerint szükséges XXXXXX vérvételi vizsgálatokat". nekem a házi orvosnak ír a nőgyógyászom és ő ad beutalót. ám a házidoki egy csomó mindenre nem adhat, ezért kellett volna egy idegen nőgyógyászhoz is bejelentkeznem, amit nem tettem, így pár vizsgálatért fizettem. (uh, kenet, afp, hepatitis)
nálam hab a tortán, hogy a dokim kerületi, de mivel csak maszek, így nem adhat beutalót.

Akata,
ezer éves ez az aspartam mizéria, egyáltalán nem hiszek az ilyesmi lánclevelekben. na, főleg, hogy kb. 10-15 éve iszom-eszem édesítő szereket (nem feltétlen aspartamot, inkább a teljesen "legális" természetes szénhidrátokat, mint ciklamát, meg egyéb marhaságok, amik a pöttyintős édesítőkben vannak)

Barbi,
néhol azt olvasni, hogy az allergiás reakcókat a szervezet túlterhelése váltja ki. ékes példa erre az én Sumetrolim allergiám, ami nem létezett, mígnem egyszer túladagolták. még mikor Lencsét szültem, mondták, hogy nem szabad semmit nyakló nélkül adni, mert később gondot okozhat. úgyhogy biztos van valami vele született allergia, meg valami, amit valami túlterhelés váltott ki. gondolom ez utóbbit könnyebb kinőni is.

Zsini,
utána kérdeztem én ennek a vajúdó témának. :) (ha már 3-an is benn voltatok nálam :D)
szóval, vajúdóba csak olyan nyanya kerül, akinek elment a vize, de ki tudja mikor szül. vagy akinek összevissza fájásai vannak, nem tágul és ki tudja mikor szül.
de (!) ha vki szüléssel megy be a kórházba, vagyis rendszeres fájással+tágulással, az nem a vajúdóba, hanem a szülőszobára kerül, ahol ott lehet a férj is.
a vajúdóba nyilván azért nem, mert kevés a hely, más mamák is ott vajúdnak, és nem pár óra, hanem 3 nap is lehet.

Manóka,
siess, mert úgy tudom az FHM-et lebontják hamarosan!

NST, MIEGYMÁS:
tegnap 2 busszal jutottam el az NST-re, hiába van bazi nagy hasam (meg seggem is, de az most nem számít), eszébe nem jutott senkinek átadni a helyet, sőt, gyorsan elfordították a fejüket.
a vérvételen 1 hete detto ugyanez. még a betegfelvevőt se érdekelte, hogy terhes vagyok, nem hívott előre, pedig 2 nappal korábban megkérdeztem, hogy van-e valami elbírálás a terhesekre nézve, vagy mikor menjek, hogy ne legyen tumultus, erre mondta, hogy a sort végig kell várni. hát köszi! a SzT Imiben legalább az EKG-n előre hívtak, igaz betelefonáltam akkor a csajszinak. (most meg nem kellett ekg)
jaaa! és múlt héten mikor szálltam fel egy buszra, egy csajszi egy nagy hülye drága babakocsival akart felszállni és nézett rám, hogy segítsek. há, mondom, saját gyerekemet nem emelem meg, nem, hogy neki a kocsiját, úgyhogy kénytelen volt egy ffit megkérni. szóval igaz, hogy debella vagyok, de igenis látszik, hogy egy gyerek van a hasamban, viszont letojják.

az NST-n minden oké, jövő hétfőn megyek elvileg az "utolsóra", meg egy UH-ra is, és ugye az UH alapján jövő csütörtök, menst. alapján jövő vasárnap szülök. nekem a csütörtök sokkal szimpibb. ;-)

ancsipancsi

Ancsi: sajna én is hasonlókat tapasztaltam a 9. hónapban, mint amit te is írtál. Én nagyon sokat bosszankodtam rajta, marha szarul esett, de én vagyok a hibás, mert más simán helyet kér magának és persze akkor átadják. Lehet, hogy neked is ezt kéne, nem kell mindenkinek olyan béndzsának lennie ebben, mint én vagyok. :wink:
Amúgy nálunk a vérvételen előre veszik a terheseket, de nekem soha nem volt pofám előrefurakodni. Igaz, nem kellett soha sokat várni, mert olyan baromi gyorsan lezavarják a vérszívást a nőcik, hogy ihaj.
És ilyen beutaló a házidokihoz már nálam is volt. Engem őszintén szólva nem zavart, mert hülye lettem volna a Szt Imrébe menni vérvételre, mikor Kőbányán közelebb van az Egészségház. UH-t igaz, megcsinálták a kórházban, meg a kenetcuccost is. Ezek szerint ezekért már fizetni kell majd.

Kép
Kép
tinu

Ancsi, a Fehérvári úti rendelőben kb 2 éve a terheseket és a kisgyerekeseket automatikusan előre engedik/veszik, ill. a szakrendelésekre ip. szerint hívják be a pácienseket, amihez viszonylag pontosan tartják is magukat, az én dokim mindig inkább 2 perccel hamarabb hívott be, nem váratott. Tudom, hogy ez téged nem vígasztal, csak tudd, h van ez másképp is :)

Zsini, válaszoltam!

Manóka, szépek a gyerekek, és milyen nagyok!! :o :o

tegnap a dokinéninél mi is méreckedtünk, az egyéves Liliróza már 7(!!) kg :) és majdnem 70 cm (már 62-68-as ruhákat hord). 3 éves 4 hónapos Istók 15kg és 94cm.
a jó hír, hogy az ő tüdeje tiszta, viszint Lilirózának a fülére is ráment a brutálinfluenza :? de még mindig csak homeózunk (apjuk már nem is hiszi, hogy igazi orvoshoz járunk, mert nem ad gyógyszereket :))

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Jaj, szegény Liliróza! Gyógyuljon meg hamar!!!

Ancsi, bakker, annyira durva, hogy milyenek az emberek...
Nekem is volt olyan, hogy középkorú hölgy elfordította a fejét, hogy ne kelljen átadnia a helyét, sőt olyan is, hogy nagy pocakkal+ kis gyerekkel ácsorogtam a villamoson, utóbbi még nyafogott is, úh elég feltűnőek lehettünk, mégsem vett észre minket senki...
Szomorú, de olyan nagyon rossz lelkiállapotban vannak manapság az emberek. Nem segítenek a rászorulókon, mindnki mindenkin átgázol, és csak a rosszat feltételezik egymásról. :(

Kórh.-i téma: nekem 2007 legeslegelején az utsó vizsgálatokat a választott szülésző végezte (másik kh), ő vett vért, vizeletet, a cukorterhelést (ott 3x van) is vele csináltam (2db csokis keksz a szőlőcukorlé helyett!), kikerülendő a bürokráciát. De az még a rendszer legeleje volt, vagy még csak az előtte lévő kaosz. de baromi 1xű volt így.
rídonli#

Én akkor a "hülyegyerek" kategóriába tartozom... Alapból sosem ülök le buszon (kivéve, ha tök üres), mert úgy is biztos jön valaki, akinek át kell majd adni a helyet. Egyszer nem adtam át, de jót röhögtem, mert egy susogósdzsogingos nő a telefonjába üvölötte a buszon, hogy igen, most megyek ki a falura (ez Tbálint), de ezek a falusi parasztok nem adják át a helyet! --Érdekes módon mindenki belesüppedt kényelmesen a műbőrbe :lol: :lol: :lol: :lol:

Votiv:
Gyógyuljatok má' meg!!!!
Amúgy Réka is taknyol minimálisan, de nem tudom, hogy ez most takonykór, vagy fog... Mert semmi egyéb.

Viszont mostmár help-help ivás ügyben, mert már kevés vacsira neki a táp, de amíg nem iszik rendesen, addig nem hagyhatjuk ki... Max 1dl-t sikerül bele-erőszakolni (és reggel este 2-2deci tápi).

A másik: "büdös" a szája... Szerintem ez is a kevés folyadéktól lehet. Meg ugye mossuk a fogát, de utána meg issza a tápit...

nukada

sziasztok,

Nuk,
E sem volt nagy (víz-)ivó,de tök jól bejön neki a Hipp babateából a málna-csipkebogyó és a narancs-őszibarack verzió! És a legtöbbször akkor iszik,ha az enyémből ihat (piroska szörpöket iszom), szóval tessék kb óránként inni látványosan előtte :wink:
Jön a nyár, addigra bele kellene jönni a folyadékpótlásba, ne akkor kelljen kapkodnod,h mi is legyen... Saját véleményem szerint inkább legyen édes,ha az kell,csak igyon vmit.Egyébként meg ha nem cumisüvegből nyomja órákon át,akkor meg annyira azért nem lehet gáz.

Ancsi,
naja, én vékony is vagyok,s egyértelműen voltam terhes is, mégis sokszor simán végigálltam az utazásokat. 9hós terhesen mikor felszálltam a kombinóra a vezető benyomta a Süsü-s dumát :-) Így lett helyem. :?

Manóka,
Neked és a gyerkőkenek külön örülök ;-) (titán Dj...) Látod, mostanra nekem is nővér-öccs gyerekpárosom lett :-) Milyen terveitek vannak a jövőben? Csak hogy tudjam,h nekünk is mire kell gondolni...
Érdekelnek engem is az FMH-s börzéről szóló infók, még az is lehet,h a vásárlód is lennék ;-)

LiliRóza meg gyógyuljon a szép időben végre!!!

Nekem van szerencsém újra termékenynek lenni, azaz megjött :cry: .ezzel kapcsolatban kérdeznék is... Vélemyények és infók fél évvel a szülés utáni tamponhasználatról????? Nem nagyon fűlik a fogam a betétezéshez..Ugyanakkor érdekelne ,h szerintetek melyik márkában lehet megbízni manapság???
(Vot, Te találkoztál két oldalán ragasztóssal? :lol: :evil: )

ésésés: Azt hiszm kihagynám a 17ruppós 6hónapos BZS -féle kontrollt, s gondolkodom a KOvács dokin. Mit lehet róla tudni? Hol rendel (Sztk-ban is?), mennyiért és milyen is nagyjából...

Kép
Kép
szelloke

Nuk, nem Hipp, Milupa a teamárka
szelloke

Nuk: büdi szája Kamillának ébredés után van mindig! Akkor elő a 3 dl almalét azt általában egy húzóra benyomja és helyreáll a ph érték a szájában :lol: viccet félretéve simán lehet attól büdi a szája, hogy szomjas vagy éhes!
Ha nem issza a vizet akkor próbálkozz valami gyümilével ami cukormentes! Eleinte én is nagyon ellene voltam, de nekünk kell ez a 3 dl gyümilé ahhoz, hogy legalább a 9 dl átlagunk meglegyen naponta :roll: úgyhogy evvan.
Egyébiránt már tisztára égek, de jövő hét megint nem lesz jó, de utána kövi héten elugorhatnánk hozzátok? (lego miatt is)

Manóka: Szerintem Emma rád hasonlít :) és Botond is milyen nagy fiúúúú már!
Milyen rucikat szeretnél kiárusítani? Mert lehet, hogy vevő lennék egy-két holmidra és akkor még asztalpénzt se kéne fizetned, csak elhívnál pár babanetest és elfogyna a cucc 8)

Ancsi: itt CSCityben általában gyalogosan közlekedünk és úgy teljesen normálisak az emberek: közért, posta, piac
Ja az SZTKban nálunk is vérre menő harcok folynak a helyekért :lol: de én ezen jót nevettem eddig mindig.
BKV-n legutóbb akkor ültem amikor Anyuval voltunk a HL fodrászdában. Én a tömeget nem bírtam meg a büdit ami egy-két emberből áradt :?
Egyébként az autós közlekedésben pont ugyanez van! Egyszerűen felháborító, hogy némelyek mennyire tojank magas ívből a kreszre :!: :twisted:
NST-t a Vera csinálja neked? Hol? Fenn a szülőszobán vagy hol?

Móni: hát te írtad, hogy az alvás érdekében mindent bevetettél! Ebből arra gondoltam, hogy aludtak is a srácok és alvás közben csaknem dumálnak már? Vagy mégis? :P :roll:

Votiv: jobbulást Lilinek!

Rylie
rylie

Szellő: Mi az a Süsü-s duma???? :roll:
tampont mindig is utáltam, úgyhogy passz

Manóka: látod Szellőkével már ketten lennénk vevők ;)

R
rylie

miután megszültem Lencsét, kikerült egy felirat a Bártfaiban, hogy a terhesek előre mehetnek. úgyhogy nem vígasztalt az már akkor :))). pláne, hogy már a XXII. kerbe járok vérszívásra, teljesen más "környék", sokkal több a "paraszt", legalábbis nekem ez a tapasztalatom. múltkor pl. rám szólt egy nyárspolgár nyanya, hogy menjek beljebb a buszon és álljak arrébb. mondom a pöcsömet megyek bárhova is, hogy terhesen elessek és beverjem a hasam, ott van kapaszkodó, át nem állok én sehova. a háziorvosnál meg mindig előre vettek (legalábbis 15 percnél többet nem igen kellett várnom) és múltkor egy nő megjegyezte, hogy ő diszkriminálva van, és elege van belőle, hogy minden jöttmentet bevesznek előtte, és hagyják abba. :) a nővér mondta, hogy nem kéne betegek között ülnöm 8 hónapos terhesen, amikor csak egy vérvételes beutalóért érkeztem, persze a nő mondta tovább a magáét...
és hab a tortán, hogy még jócskán pocakosan közlekedtem BKV-val Lencsével babakocsival, és ott is löktek, ahol tudtak. ez viszont nem környékfüggő, bármelyik kerületben ilyenek az emberek.

arról már nem is beszélek, hogy a füstöt a képembe fújják, beállnak a buszmegálló védett helyére bagózni, meg ilyenek. én meg annyira utálom a cigit, hogy szívem szerint kirúgnám a képükből, de legalábbis mindig dörzsölöm a tenyerem, amikor újabb és újabb megszorításokat tesznek törvényileg a bagózásra.

na, most jól kipanaszkodtam magam, kissé bunkó módon is, de mostanában úgysem lesz részem ilyesmikben, nem hinném, hogy lesz 3. gyerekem is :)

Tinu,
nem a házidokihoz menés zavart, azt elintéztem, csak nem volt kedvem még nőgyógyászhoz is 2x sorban állni. (azaz egy sztksnál is minden alkalommal)

Nuk,
de miért akarod kihagyni a tápot? nálunk Lencse nyáron lesz 3 éves, de minden reggel és este 2 dl tejet iszik. s több ilyen gyerekről is hallottam. persze ez a 4 dl még édes kevés, ehhez kell a víz...(különben neki is van szájszaga ébredés után, de úgy tudom, hogy ez mindenkinek van. de az igaz, hogy a szájszárazság okoz ilyesmit.)
a vízivásra meg kell 1-2 hónap, hogy rászokjon, nálunk az vált be (érdemes kipróbálnod), hogy vettem egy Avent csőrös itatót, amiből nem folyik ki a víz és oda adtam neki, hogy nyomassa befelé. pár nap alatt rájött, hogyan kell és utána folyton lögybölt, élvezte, hogy egyedül csinálhatja.

Szellőke,
miféle 6 hós kontrollt??? nekem azt mondta a 6 hetes után, hogy taláxunk 1 év múlva, rákszűrésen.

HELP:
darazsak ellen mit lehet tenni? cca 1 óra alatt elérték, hogy már kiabáltam Lencsével, hogy nem minden darázs, ami a fejére száll, de tényleg idegesítőek voltak.
+ kéne valami jó és nem túl drága szúnyoghálós
infokat kérek! :)

ancsipancsi

Rylie,
NST-t Vera BZS rendelőjében csinálja maszekon. (mármint maga a rendelő szedi be a lét, gondolom Vera fizetést kap)

és ahogy írtál, eszembe jutott, hogy pár hónapja (kb. 7 hós terhes voltam), felszállt egy terhes csajszi a családjával a vilire, én meg ültem. és akkor az öreg figura elkezdett mérgelődni, hogy milyen szemét világ ez, hogy egy terhes nőnek nem adják át a helyet, blablabla. látszólag nekem, a kövér ülő nőnek mondta :), és én voltam olyan nyúl, hogy ne világosítsam fel, biza nekem is bébi van a hasamban.
nem is lustaságból ülnék ilyenkor, hanem iszonyatos kínokat élek át a derekam miatt. most is Zuziéknál voltunk délelőtt játszani a kertben, de én már csak ülni tudok. illetve még az ülés se frankó. valójában már sehogy se jó.
ancsipancsi

Sziasztok!

Curse és a többiek! Nagyon szépen köszönöm az ünnepelt nevében, hogy megemlékeztetek róla! :) Bocsi, hogy mostanában nem jövök, de nagyon el vagyok havazva! Remélem mindenki jól van, Ancsi látom még egyben. :) Szép napokat kívánok mindenkinek, remélem már jön a tavasz és nem fog hó esni! Nincs időm most többre, de néhány kép a 3 évesemről, bár nem sikerült igazán jó fotót csinálnom.

Üdv

ruz

Kép

Kép

Kép
ruzicsky

Ancsi,
hát, nekem még ha jól emlékszem E-nél is féléves kontrollt mondott, vagy mittudom én, mertmivel visszamentem 6hónap elteltével,h terhes vagyok :-) :lol:
És most is valamilyesmi volt,h ha megjött menjek utána a rákszűrése, a 6 hót lehet,h csak én kreáltam :? :lol: :roll:

Bunkóemberekről és cigiről köszönöm,h leírtad a véleményemet ;-)

Darázsra: büdöske ültetve vagy vázában tök mindegy, de útálják.

Rylie,
a Bodrogi Gy. Süsüként köszön az utasoknak és megkéri,h nézzenek körül, és adják át a helyet a rászorulóknak, időseknek, terheseknek :wink: 8) (addig én sem tudtam erről, de nem is nagyon BKV-zom)
szelloke

Jééé, ez a KOvács Doki cirka 32éves :shock: :shock:
szelloke

Szellőke,
én ugyan nem nézek Vészhelyzetet, de mintha ott is lenne egy dr. Kovács :)

büdöskének utána nézek, hogy azmiaz holveszem miegymás

és tényleg, aszonta, ha megjött, akkor majd utána. de utána volt az 1 évvel is. én meg nem is mentem rákszűrésre :D, Lencse már volt 2 éves, mikor újra terhes voltam és akkor vették a rákkenetet.
de lehet, hogy én is a XXII. ker. sztkba megyek majd később ilyen szűrésekre.
megjegyzem, a tesóm (olcsóbban!!!) olyan rákszűrésre jár, ahol monitoron is láthatja magát belülről, meg persze a doki, szóval megnézik "videon" a méhszáját, nem csak úgy kenetet vesznek.
ami engem izgat, hogy nem taperolták meg a melleimet kb. 10 éve. mostanában azért nem, mert mindig mirigyes volt a tejtől, meg ilyesmitől. ahogy nem szoptatok, el fogok menni rákszűrésre, és melltapira főleg.

ancsipancsi

Ancsi: a méhszájamat én is láttam már kivetítőn bibbiiiii :lol:
(UMnél is van ilyen)
büdöske magot ha kell szívesen adok. De amúgy egy pár tövet elég ha veszel a piacon és utána ezek szétdobálják a magjaikat ezerrel!
Nst: jaa aha!

Szellóke: mármint a hangosbemondóba szól bele a Süsü? Mik nem vannak??? :roll: De ez tutti csak a combinóba ;)

Ruz: torta nyamiiiiiiiii
Bendinek sokat nyúlt az arcocskája, neeem?
és TE hogy vagy? cukormizériában kiderült valami?

R
rylie

Ruz,
BOLDOGOT A 3ÉVESEDNEK utólag is :D :D :D
nagyon nagy fiú és nagyon megnyúlt :D olyan kis komoly :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Öööööö.... hát igen UM-nél lehet videózni, de én aztán oda nem nézek :mrgreen: brrrrrrr (mármint műtétet se bírok nézni semmi ilyesmit)

Ancsi,
+++++++ :D :D :D akkor csütörtökre koncentráljunk? :D ;)

Kép

Kép

:D
szrekuc

Ruz:
Bendinek innen is boldogot!!!!!

Ivás:
Én is úgy vagyok vele, hogy már mindegy, csak igyon, most amit megiszik az a sztkirályi sütőtök-bébiital. A tápit nem akarom elhagyni, sőt! Csak ha kap valamit vacsira (uzsi 5 körül), kb 8kor, akkor utána már nem issza meg a 2decit. De most még kell. Viszont éhezve felkel hajnalban. Nem bánom, mert eszik és vissza alszik, de gondolom neki sem túl jó, hogy arra ébred, hogy éhenhal... :lol:

De boszitopik rulez, mert ma már túl vagyunk az 1decin!!!!

És csőrös itatója van, de sokszor fújja és olyankor az orrába megy a cucc :lol: :lol: :lol:

Rylie:
UMnél ez új masina? Mert én még nem láttam magam belülről... :cry: :cry: :cry: :lol:

nukada

Ja és tampontéma:

Szülés előtt én sem szerettem, mert nem volt kényelmes, de testi adottságaim miatt a betét sem volt túl jó néha... Úgyhogy amióta szültem, tamponozok (most már kényelmes 8) ). Én OB-t vettem, sztem jó. Amúgy érdekes, mert uye külön kihangsúlyozzák, hogy szülés után (közvetlen) nem szabad tamponozni, hogy tisztulhasson a dolog rendesen, erre a maxi ob-ra rá van írva, hogy erős vérzés, szülés utánra is... :roll: :roll: :roll:

Ja, mert azt nem is mondtam, hogy megjött nekem is! Így augusztus óta sikerült másodszorra is menstruálnom... :roll: :roll: :roll: De remélem, most már beáll!!!!!!!!

nukada

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?