Új privát üzeneted érkezett!

Barbi: hát nem tudom, szerintem a gyerekeknek nincs semmi közük a szüleik szexuális életéhez, az még a szülőknek is magánügy. Meg hát a gyerek alatt lehet érteni 0-18 éves korig bármelyik korosztályt, és azért nem mindegy melyik életkorban osztasz meg vele infót a szexuális életedről. (Én egyikben sem fogok. Mihelyst felvilágosulnak, észre fogják venni, hogy ha ők léteznek, plusz még tesói is vannak, akkor nyilván van valami apu és anyu között. :) )

Kép
Kép
tinu

Vagy anyu és a postás között :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sziasztok!
Időnk nulla, energiám több, sín nem jó, javítani kell, gyorsan ennyi. :D

Amióta Zoli itthon van esténként, nem tudok netezni. N :D apközben meg Réka nem hagy! :cry: :lol:

nukada

Köszönöm-köszönöm anyukám magasztalását, de azért nem viszem túlzásba és nem csinálok babanyetből nagyinetet :mrgreen: majd ha úgy beugrik egy-egy gyerekkori szösszenet akkor spontán beírom, jóó? ;)

Nuk: mé nem lett jó a sín??? :roll:

Ríd, Móni: szerintem is teljesen normális, hogy a gyerek hárít ha rosszaságot csinál. Még pedig azért szerintem, mert nem akarja, hogy rá haragudjon a hőn csodált személy azaz ANYA. Haragudjon inkább a kezére, vagy valaki másra. Mert ahogy számonkéred, a hangsúlyból már érzi, hogy ez gáz és ő meg nem akart rosszat.
Ma Kamilla is letört egy újabb hajtást egy amúgyis nehezen növő virágról. :x :( Ez volt az utsó csepp ama pohárban és elbőgtem magam, mert ma reggel óta különsösen jó formáját hozza :? és kérdeztem, hogy ezt most miért csinálta és az mondta, hogy "nem tudom" és ez is olyan hárítás féle szerintem...aztán persze jött vigasztalni, hogy Anya ne sírj...

Akata: én olyan szerkókat bírtam magamra rántani, hogyha igy visszagondolok akkor :oops: :oops: de Anyu max annyit mondott, hogy "érdekes" :lol: vagy hogy, "hát nem túl nőies" :lol:
És igen 8-12 évesen én is még valahol Lolka-Bolka vagy nem is tudom mi után érdeklődtem, de az biztos, hogy nem a felvilágosítás volt a fő témánk! :o Oké persze a fiúk talán elkezdték az incselkedést, de ez kimerült abban, hogy fogócskázásnál a szoknyánkat emelgették :oops: :P

Ancsi: miket be nem vállalsz???!! :o :P Bár hozzánk is jönnek holnap vendégek de én nem sütök semmi extrát csak be a hurka-kolbi az sütőbe azt jóvan ;)

Rylie
rylie

Ja és Zuzi, Tinu vagy akinek még van ergo baby-je:
Olvastam, hogy csecsemőt is lehet benne cipelni, de erről sehol nem találtam képet/leírást! Amikor Ti megvettétek akkor erről volt hozzá mellékelve valami infó?? Elvileg a csecsemőt fektetve kéne valahogy hurcolni, és el nem tudom képzelni, hogy az ergoba hogy lehet fektetve beletenni a dedet ???
Mert erőst gondolkodom egy ilyen hordozón, de ha nem megy a fektetős póz benne, akkor maradok a kendőmnél és inkább elmegyek megtanulni, hogy hogy kell abba hurcolni fektetve a babócát.

R
rylie

Rylie,
mi nagy gyerek mellé vettük az egót, de itt http://www.ergobabycarrier.com/ biztos van vmi anyag arról, hogy kell egész picit vinni benne
(mondjuk én személy szerint kendőben meg ergóban is csak már 2-3hóst vinnék arra meg tuti jó az ergo azzal a betéttel amit bele kell venni, kisebbet nem, még kendőben sem; mármint a lényeg hogy ezt a fekvős megoldást én nem csinálnám a kendővel hanem csak akkora gyereket vinnék akár így, akár úgy, amelyik pocakra köthető kisbékának :lol: ) ehhez meg tök jó az ergo (de mi csak nagy gyerekkel próbáltuk, talán 9hós vagy 1éves volt Ábel, hogy vettem? nem emlékszem)

Kép

Kép

:D
szrekuc

Rylie, én úgy tudom az ergohoz van újszülöttbetét, de nézz be az életmód > hordozókendők topikba, ott többeknek van ergoja, majd megmondják mi a helyzet pontosan.

Nekem épp ma érkezett meg a vadiúj gyönyörűségesenszépséges kendőm. A gyerkőc viszont egész délután nyomja a szunyát, úgyhogy nem tudom kipróbálni. :?
kattix

Sziasztok!

Bocs, hogy zavarlak Benneteket! Lenne egy pár kérdésem: szűlt esetleg közületek valaki Dr. Urbán Mártánál? És milyen tapasztalataitok volt vele? Rendes volt? És nem tudjátok kb. mennyi most nála egy vizsgálat a magánrendelőjében és kb. mennyi nála egy szülés.

Én három gyermekemet egy másik dr.nőnél szűltem egy másik kórházban, akivel nagyon meg voltam elégedve, de sajnos azt a kórházat magán kézbe adták és 160.000Ft-ot kéne fizetni a szülésért, ami nekünk most nagyon sok lenne, ezért gondoltam keresek egy másik megbízható orvost., Dr. Urbán Mártát egy szülésznő ismerősöm ajánlotta, Váradi Sándorné, aki a Szent Imrében dolgozik már régóta.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Üdv.

Éva
éva75

Tinu,
Van vmi olyan felmérés v. vizsgálat, ahol azt nézték - ezt nem fogom tudni jól elmondani, de körülírom.
Szóval engem is frusztrált a szex kiskamasz koromban. Nem csak az ismerősök/rokonok feltételezett szexuális élete, de az ismeretleneké is (tévé).
És ma, amikor mindenhol szex van, hamarosan a pelenka reklámban is az lesz tényleg a szülői szex különösen tud sokkolni egy kisgyereket/kiskamaszt? Vagy csak a prüdéria és álszentség, ami bezavar? Szóval arra akarok kilyukadni, hogy van-e olyan nép (észak-európa??? nem tudom), ahol az emberek egyrészt lazábban kezelik ezt a témát, másrészt kevésbé durván szembesül a gyerek nap mint nap a szex-szel. Tehát ez olyan-e kicsit mint a meztelenség? Hogy lehetsz meztelen a felnőtt gyerekeid előtt is (szaunázás), de ezt nem érzi senki bántónak/agresszívnak/provokatívnak vagy akárminek? Nem lehet, hogy vmi el van rontva itt nálunk a nagy civilizációban? Vagy épp hogy nem?
És tudom, hogy nem vonhatja ki magát az ember a környezetéből, tehát hiába mezítláb a legjobb sétálni az esőerdőben, ha itt csak aszfalt van...

Lindi,
Akkor ez a módszer nálunk nem jön be. Mert M. nyekergése felébresztené P-t, aki kiborulna én meg ott állnék a két üvöltő deddel. Marad a türelem. Ugye egy gyerek max. 4 éves koráig kér anyatejet? De 1.5-2 éves korától már le lehet fizetni - látom magam előtt, hogy minden éjjel M. lehúz egy autóra vagy kisvonatra...

És mi van Leniékkel?

Rylie,
Én simán beletettem a 3-4 hetes M-t állva a kendőbe. Csak jól meg kell kötni, megtámasztani a kobakot. Lábakra figyelni. Szerintem.

Móni
Kép
Kép
monisa

Rylie: ergoba van valami betét piciknek, amivel lehet vízszintesen betenni. De én nem fogom így használni, inkább elmegyek kendős tanfolyásra. Egyébként ott az Ági azt mondta, hogy nem ajánlja a kendőben sem a vízszintes kötést, hanem a függőlegest már kicsiknek is, ahogy Móni írta.

Móni: én nemtom, hogy van-e ilyen vizsgálat, sajnos, nem tudok segíteni, de szerintem is van ebben valami kulturális dolog.

Kattix: te kérdezted? Már nem emlékszem. De a sógornőm azt mondta, hogy 3 hónapig maradhat otthon a babával, utána mennie kell dógozni.

Éva: én Váradiné Ica és Urbán Márta párosnál szültem. Nekem jó volt. :wink: UM-nél asszem 7e egy terhesgondozási alkalom. A szülésre azt mondja, hogy annyit, amennyit te gondolsz.

Kép
Kép
tinu

Monisa,
szalagodat nézve: Marci egy éves 2 hetes? Pont ott hagytam volna ki pár napot? Mert nem rémlik, h köszöntöttem volna. Utólagosan is sok boldogat neki, asszem tényleg hülyülök...
A mezítláb az aszfalton hasonlatod nagyon jó!
neet
neet

Na, mi ez a pangás?
Csak én szedek Béres cseppet? ;)

Eszter egy végigköhögött-üvöltött éjszaka után 6 kor felkelt, h végül is eleget aludtunk... (de pl 4 kor még azt sikította, hogy anyúúúúú, hosszú a lábamon a köröm, vágd le! Én mást sikítottam, most itt nem ismételném meg... :oops: )
Szóval éljen márc 15, süt a nap, ki az ágyból evribádi! :D
neet
neet

Hát akkor a pangás ellen egy-két kép a kicsi angyalkámról:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
tinu

Tinu :) Hűűű, nagyon szépséges és aranyos Angyalkád van!! :D :D Király ez a szárny, tényleg igazi angyalcucc! :lol: ez vmi speckó fotózás volt, vagy beszereztetek otthonra egyet?

Ancsi :) Torkod hogy van?? Remélem nem lettél beteg!!

Móni :) Édesek lehetnek a gyerkőid, mindig olyan jókat rötyögök, ahogy írsz róluk :lol: Fejbevágásról jut eszembe, ma Bencus megpofozta Bálintot és vica-verza :lol: no és min tört ki a balhé? a kaján :lol: ugyanis Bálint beleevett a tesó kajájába, mire ő ezt nagyon zokon vette :mrgreen: de szépen elintézték egymás között 8)

Lindi :) Nagy gratula Bajninak az első szavakhoz!!! :D :D :D

Ríd :) De jó, hogy apjukotok többet lesz már otthon! :D És ovipszichomókus tök jó, nem is tudtam hogy van ilyen, sztem is érdemes megkérdezni! Mekkás hiszti :lol:

Szrek :) Hát ha hajlandó néha lábujjhegyen járni, már az is valami! :D És még tényleg ráértek gyakorolni, nem holnapra kell kinőnie, majd rákap ezen speckó tornákra is :wink:

Rylie :) Jaj, nehogymá egy virág miatt sírjál!! persze tudom, ez ilyen állapot :mrgreen: Pocakod vagy van? hányadik hétben is vagy? lassan már itt a 3. trimeszter, igaz?

Neet :) Mi volt éccaka, hogy ennyire gáz volt? ugye nem beteg Eszti? a köhögés miatt... ez még a takonykórból "maradt"?

Na ébrednek a kőcök, megyünk sétálni... Jó hétvégét mindenkinek!!
denizsa

Sziasztok!

Na kicsit lemaradtam, mert sok a meló... :? Csak röviden írok, az aktuális témákról, ami így visszaolvasva megragadt.

Szex: Én is azt hittem kis koromban, amikor már érdeklődtem ezek iránt a dolgok iránt, hogy én sosem fogom csinálni és az undorító és csak a ku...ák csinálják (mondjuk, hogy ők miért azt nem tudtam akkor se megindokolni... :) ) aztán később, amikor megtudtam, hogy így lesz a gyerek, akkor úgy gondoltam, hogy jó nem csak a ku...ák csinálják, hanem mások is, de csak a gyerek miatt. Aztán később meg mikor rájöttem, hogy nem csak a gyerekcsinálás miatt szokták az emberek, sőt a szüleim is szokták, hát eléggé elcsodálkoztam, de végül is nagyon nem sokkolt a dolog, csak valahogy előtte ezt nem így gondoltam, de elfogadtam, hogy így működik a világ és kész.

Óvónénik ill. bölcsis nénik, meg ahogy már írtam engem is állandóan ijesztgetnek, amiatt, hogy Bendi nem beszél és mondják, hogy vigyem ide-meg oda. Nemsokára megyünk majd logopédushoz, de előtte meg hallásvizsgálatra, mert az kell a logopédusnak, de amúgy sztem kicsit túllihegik a dolgot néha, ha egy gyerek picit is másképp viselkedik, mint a megszokott már kárognak, mint a vészmadarak... :? persze végül is nem baj, mert figyeljenek csak oda, de néha tényleg túlzás már...

Rylie

Anyukád miatt írigy, írigy...az enyém háááááát én mindenesetre igyekeztem minél hamarabb leválni a szülőkről, nagyon másképp gondolkodom, mint ők és én a kamaszkori dolgaimat bárkivel jobban meg tudtam beszélni, mint velük.. :?

Tinu

Nagyon cuki ez a Tünde. :)

Hisztis gyerekek szüleinek meg, ez ellen csak egy orvosság van, türelem, türelem, türelem...

Magunkról annyit, hogy Bendi egyre okosabb és ügyesebb, már a bölcsiben is megérti, hogy van elég játék, nem a másét kell elvenni. És már néha azt is mondják a nap végén, hogy jól viselkedett! :D

Én meg még mindig nem tudok minden laboreredményt, szóval még mindig nem tudni, hogy tulajdonképpen mi a bajom, a magas cukoreredményen kívül. Amiatt majd még lesz terhelés. De lehet, hogy pszichés bajom van és a stressz tehet róla, mert ha kezdek rosszul lenni és sikerül elterelnem a figyelmemet, meg koncentrálok, hogy ne lovalljam bele magam az általában segít.

Na ennyit tudtam írni, puszi mindenkinek és további jó hétvégét!

ruz
ruzicsky

Den,
éjjel "csak" köhögtünk, de azt kitartóan. Kb félóra alvást követett 2 óra ébrenléti program, és ezt 11-től 6-ig. Ma meg du majdnem lázadt a ded, de végül nem volt vészes, és már kolbászt is evett (tegnap este óta először evett tisztességes kaját) és víg, úgyhogy már csak az a vágyunk, h éjjel aludjon és ne köhögjön.

Tinu-lány édes! :D

Ancsi,
hogy vagy? ++++ Olyan lelkiism.furdalásom van, h esetleg mi ragasztottunk rád valamit. :oops:

Ruzi,
bnőm fia most múlt 2 éves és 4 szót tud, és ő egyáltalán nem aggódik.

Én asszem 7-8 éves lehettem, amikor anyu beavatott a Nagy Titokba, és olyan jól mondta el, nem köntörfalazott, nem bonyolította túl, fel kellett volna venni magnóra. :D
Nekem a legriasztóbb az volt, erre szinte szó szerint emlékszem: ha egy férfi szeret egy nőt, akkor nem csak csókolóznak, hanem a feje búbjától a lábujjáig mindent megcsókol. Lábujjat? Boááá... :mrgreen: Érdekes módon maga a Nagy Dolog nem zavart, de ez a lábcsók... brr... aztán asszem a Szerelem első vérigben láttam ezt egy csónakban a főszereplőktől, és eszembe jutottak anyu szavai, és gondolom ez is megerősített abban, h semmi gusztustalan nincs benne és amit anyu mond az mind jó és úgy is van. :D
neet
neet

Baing, ötezer! Észre se vettem! :D :D Pezsgőt, valaki? :)
neet
neet

Jajj de passzív banda! Nem vagytok ma hűek a szófosó rangotokhoz :lol:
Megyek én is, teregetek némán. Jóéjt.
neet
neet

Tinu! Naaaaaaaaagyon édi képek :lol: . Brendon?

szülőszex: no arra már nem emléxem hol olvastam (nálam ált csak a végeredmény csapódik), nem szabad titkolni a gyerek előtt, hogy a szülők is szexelnek. konkrétan olyan példát írtak - ma is agyalok rajta :roll: , hogy ez tetszik-é, vagy hasznos-e :?: - tinigyereknek nyugodtan mondjuk azt, hogy elvonulunk szeretkezni. hmmm... :?: per pill el nem tudom képzelni.

Neet! akkor Eszcinek köhimentes éjszakát!!! no meg nektek is :wink:
lábujjcsók :lol: :lol: :lol:

Ancsi! te jól?

Szrek! lábujjhegy: nem én voltam bölcs, hanem Igi :lol:

Monisa! sztem tutira vmi el van rontva a nagy civilizációban 8)

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Deni: á, itthon angyalszárny? :lol: Az uram ki is volt akadva, hogy minek a gyerekre aggatni ilyen marhaságot, de a fotós csajszi mondta, hogy majd a végeredményt látva nem fogunk tiltakozni. Nos, nekem jó lett volna angyalszárny nélkül is, de végülis is aranyos. Szóval fotósnál voltunk, ez a lényeg.

Barbi: nem, nem Brendon. Fogalmam sincs, hogy ott hogyan lehet fotózkodni. Amúgy meg visszatérve a wiwes találmányunkra (bocsi, hogy tényleg nem emlékeztem rá, hogy Csepel te is), én idősebb vagyok nálad, te még az öcsémnél is fiatalabb vagy, úgyhogy emiatt nem emlékezhetek rád a suliból. Pedig tök izgi lenne.
A szexes téma pedig - szerintem egy tini tuti zavarba jön, ha a szülei csakúgy bejelentik neki, hogy akkor ők húztak szexelni. A tinit akárhogy is, de inkább a saját és barátnői szexuális élete érdekli, nem a szüleié.

Ruz: nekem már akkor motoszkált benne, mikor először írtad a rosszulléted, hogy nem pszichés-e, de nem akartam írni, mert nyilván egy pszichomókus mindenben csak ezt látja. :mrgreen:

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!
NA, újra itthon, hála IStennek! Kicsit megviselt ez a disznóvágás, talán egy hét alatt helyre áll az emésztésem :roll: , teljesen kipurcantot ez a zsíros kaja!
B-t nem nagyon hatotta meg a dolog (mondjuk sajnos az időjárás nem kedvezett a szabadtéri programnak, így olyan sokat nem látott belőle), másnap, amikor nézett valami mesét Apjával, akkor mondta neki, hogy "nézd, malac, abból lesz a hurka" :lol:.
Apóst elég nehezen viseltem, de ez van...
MA pedig tök jó kis programot csináltunk, elmentünk a Duna múzeumba, ami nagyon szuper, tök bababarát, van egy játszószobája, ahol pancsolós játék van, egy nagy terepasztal szerűség, ahol zsiliprendszert, meg mindenféle vizi csodát lehet működtetni, meg pecázni mágneses pecabottal, de lehet rajzolni, építőkockázni, stb. Manókáék is ott voltak, lejöttek Esztergomba, és nekik is tetszett, szóval mindenkinek csak ajánlani tudom, ma ráadásul ingyen volt, egyébként minden hónap első szombatja ingyenes, máskor felnőtteknek 500 forint. JA, és még filmvetítős szoba is volt, ahol a teljesen eszementen fel-alá rohangáló kölköknek betették a vizipók csodapókot, és legalább egy kicsit lenyugodtak. :lol: :oops: :oops: :oops: :lol:
Élményfürdőbe nem mentünk, pedig tervbe vettem, állítólag az is nagyon szuper, játszóházzal, ingyenes gyerekfelügyelettel, ingyen pelenkábal, bébiétellel, gyerekpancsolóval, stb.

NA, ez elég szolgálatira sikeredett........

Tinu!
SZuperek a képek! Ki csinálta? Csak nem Brendon? :wink:

Rylie!
Ergo-t nem nagyon használjuk :oops: , leszoktam a hordozásról mert nagyon fájt a hátam, bordáim, mindenem, és amióta nem hordozok, azóta sokkal jobb. VAlszeg ennek az az oka, hogy az én hátam, már eleve nem volt 100-as (17 évesen 2 hetet feküdtem vele kórházban, mert nem tudtam otthon megmozdulni, annyira fájt). Viszont a kendő tényleg jó, és kényelmes egy újszülöttnek, az Ergo meg a saját tapasztalat alapján inkább nagyobb gyereknek jó. Pannusnak kényelmetlen volt + nem szerettem háton cipelni, mert nem tudtam megigazítani a spkáját, amit állandóan lerángatott, meg ilyenek...
zuzmo1

[quote="gödibarbi"]
írta:
gödibarbi
- tinigyereknek nyugodtan mondjuk azt, hogy elvonulunk szeretkezni. hmmm... :?: per pill el nem tudom képzelni.

erről eszembe jutott az a vicc, amikor mórickát a szülei kiküldik a teraszra, amíg szexelnek, és kérik, hogy sorolja, mit lát. -rózsika néni a szőnyeget porolja, PIsta bácsi pipázik, a SZabóék meg b..nak. Szülők: hát azt meg honnan tudod??? - Pistike kint áll a teraszon :lol: :lol: :lol:
ez most nagyon vulgáris volt, de a párom iylen viccekkel szokott szórakoztatni :oops: :lol: :lol: :lol:

JA, és igen, szerdán volt B a tévében, kicsit meg volt illetődve, és az enyhén kinőtt melegítőnacijában elég lelencgyerek kinézete volt :oops: :lol: Persze nekem továbbra is médiasztár, kis cukimanó :oops: :D
zuzmo1

Szrek!
Összeröffenés :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
sütik: szerintem az ilyen jellgű sütiket lehet 180 fokon sütni, és ha gondolod, akkor légkeverésen, ha nem, akkor elő kell melegíteni!

Johi!
Én örülök, ha B-t felveszik majd a körzti óvinkba, ami itt van az utcánkban. ÍGy nme is néztem utána a tétényi útinak.

Kép
Kép
zuzmo1

Zuz,
szia! :D
és meddig kell sütni? ma cináltam, irtó sokáig sült, de lehet, hogy azért, mert tönköly lisztet használtam és mert a fagyi gyümölcstől túl szottyos lett
médiasztársághoz gratula és Pistike :mrgreen: :lol:

Tinu,
olyan helyes ez a lány :D :D

Barbi,
képzeld, ma libasorban lábujjhegyeztek apjával :lol: :lol: :lol: most megint őrülten apás lett Ábel, tök viccesekmeg aranyosak ketten együtt :D :lol:

Neet,
gratula az 5000hez :D :D :D

Kép

Kép

szrekuc

Zuzi: nekem is ez a legkényelmetlenebb a háton hordozásban, hogy nem tudok hátra nyúlni és a sapkáját megigazítani Tüncinek. A kendő a vállamat szorítja nagyon, az Ergonál meg az a baj, hogy Tünci nem lát ki a vállam fölött és nem látja, mit csinálok (ha itthon hordozok).
Amúgy fiacskád nagyon édes volt a Fókuszban, egyáltalán nem volt topis. :D Azt néztem, hogy milyen kis picike, és a leírásodból meg néha annyira ördögfiókának képzeltem, hogy nehéz összehozni a fejemben, hogy ilyen kicsi gyerek hogy tud ennyi galibát, félelmet, szorongást, dühöt okozni a felnőtteknek. Dehát ebből látszik, hogy az én gyerekem nem ekkora. :lol:

Kép
Kép
tinu

sziaszok,
ha már ergoról van szó: SZERETNÉK EGYET KÖLCSÖNKÉRNI KÉT HÉTRE, amig itt vannak az amerikai szüleim.
van vkinek kölcsibe????

és: egy hétre kölcsön egy mikrohullámú? esetleg??? hmmm???
lehet,hogy ott fognak lakni apukám helyén, de neki nincs mikije, viszont sztem ők el sem tudják képzelni az életet nélküle.

mennem kell, mindenki szép, mindenki jó, mindenkivel meg vagyok elégedve!!!

De Tündi nagyon édes szárnyakkal is, és anélkül is! :lol:

médiasztárról meg lemaradtam, lévén én sem nézek tv-t 9 előtt. Esetleg neten fent van? rakjátok fel jutyúbra!

Nukkal meg tök jó volt spontán összefutni a corában!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zsanci:
Rendelj kaját a gastroyáltól/foodexpressztől, őkingyé kölcsönöznek egyet mellé :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

nukada

Lencsinek nagyon boldog névnapot!!
Kép

Ruz :) De klassz, hogy ilyen jól alakulnak a bölcsis dolgok!! :D

Tinu :) Sztem is nagyon jók a szárnyak, nagyon jóóó lett az eredmény! :wink: de nélkülük is sikere lenne a csajodnak!! :wink: :D

Neet :) Remélem ma éjszakátok már jobb volt és alvadtatok rendesen!! lábujjcsók :lol: 5ezerhez gratula! (Te kis szófosó! :wink: :lol: )

Zuzi :) Szupi, hogy jól sikerült a progitok!! :D Pistike :lol: én is sajnálom, hogy lemaradtam a médiasztár fiadról!

Szrek :) Király, hogy megy a lábujjazás!! :D

Zsan :) Szívesen adnám, de sajna nincs ilyen hordozónk, se plussz mikro. Sirály, hogy mindenki jól van! :D

Hát ha már szex... egyik reggel (amikor még nem hajnalban keltünk :mrgreen: ) rajtakapott minket Bálint :oops: mi meg próbáltunk apával tök természetesen reagálni, nem is rázta meg a dolog nagyon, mert másnap reggel amikor átjött, mondta hogy "apa vesd le a ruhádat és feküdjél rá anyára" :lol: :lol:

És nagy fába vágtuk a hétvégén a fejszénket, levettük Bálintról a pelust! Persze ha elmegyünk vhova és alváshoz még kap, de gondoltuk legalább megpróbáljuk, mert semmi előrelépés nem volt ezügyben az utóbbi időben. Az első pár óra több nacicserét eredményezett, de azóta egyre jobban alakul a dolog, mert ma már nem is kellett nacit cserélni és bugyit is csak 1x és akkor is csak pár csepp ment be! :D szóval van remény... De elég gyakran járunk pisilni, nem tudom mi a "normális" e téren? Szóval egy szobatiszta 2,5-3 éves gyerek kb. milyen gyakran csurizik? Kinek mi a tapasztalata?

Johiék elutaztak egy hétre síelni, puszil mindenkit!!

Votiv merre jár?? És Curse?? Macsot is jól lefoglalja a munkája... :roll:

Kép
Kép
denizsa

Deni! pelusozás: hajrá hajrá :lol: :lol: ! s sztem tök ügyi B, hogy már most is csak egynacis csere van. s áldás a mosógépre :lol:
rajtakapás :lol:

Tinu! most mán megírod, hogy hány éves vagy? természetesen ahogy jól esik :wink:
szülőszex: no én is úgy gondolom, hogy csak zavarba hoznám ha ilyeneket mondanék egy tininek.

Zuzi! ez a Duna múzeum nagyon szuperül hangzik! hol van?
malac-kolbász: no akkor a legfontosabbat leszűrte :lol:

Szrek! édik lehetnek a fijjjuk :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

ZSanci!
Én szívesen kölcsönadom az ergonkat :D

Tinu!
Ugye, milyen jógyerek kinézete van? :lol: Nem is lehet rá haragudni :P

Lencsének mi is nagyon boldog névnapot kívánunk!!! :D :D :D

Szrek!
Sütit addig sütöm, amíg, ha fogpiszkálóval megszúrom, már nem ragad rá a tészta. Tök jó, hogy így megy ez a lábujjhegyezés 8)
zuzmo1

ja és Szelloke üdvözöl mindenkit :D . az ujjaival küszköd még mindig :( jövőhéten derül ki, hogy esetleg műtét lesz-é. + kőcök is lebetegedtek. szóval innen is +++++++++++++

Zsan! mikor jönnek a relative-ok? megkérdezem apjukot, de sztem mi simán kibírunk nélküle egy hetet.
gödibarbi

BOLDOG NÉVNAPOT LENCSINEK! :lol:

(esküszöm Szrek nem a versenyszellem hajt :lol: :wink: :lol: :mrgreen: )
gödibarbi

Zuz,
köszi, csak a nagyjábóli időre lennék kíváncsi, tegnap én kb egy órát sütöttem és az tök sok szerintem

Barbi,
:P :P :lol:

Zsan,
odaadom szívesen ergót, csak nemtom mikor hogy juttatom el hozzátok, mikortól kéne?valamikor biztos megyek a városba de még nemtom mikor

Kép

Kép

szrekuc

Kata: puszi :)

Barbi: 34 leszek. :shock:

Kép
Kép
tinu

WOW! Ma volt először, hogy TÜnci magától elkezdte gyakorolni a járást! Felállt és szépen lassan előre pakolta a lábait. Egy-egy lépésnél nem ment többet, de tudatosan próbálgatta. Olyan édes volt! :D

Kép
Kép
tinu

Szrek!
Az egy óra nekem is soknak tűnik, úgy kb fél órára sacciolnám. De ha nem égett meg, és fini volt, akkor minden oké! Amúgy én is fagyasztott gyümiből szoktam csinálni, és nekem is lédús lesz, de én azt nagyon imádom :D ÉS ha szilvát rakok rá, akkor a felezett szilva közepére szórok egy kis fahéjat is :wink:

KÉRDÉS: MAcs marcipános tortájához hol vettetek marcipánt??? Hol érdemes? És mennyit?
zuzmo1

Zuz,
nem égett meg, úgyhogy ez valahogy most egy ilyen konstrukció volt :mrgreen: köszi :D
marcipánt végül Szamosban vettem, mert volt ugyan Intersparban, de csak piros és rózsaszín, és nekem pont nem olyan kellett

Tinu,
gratula :D

Kép

Kép

szrekuc

Ruzy!
olvastam egy cikket, hogy kutatások szerint azon emberek, akiknek hosszabb ideig volt D vit. v. kalcium hiányuk, kb. 50%-ban lettek másod fokú diabéteszesek; tehát összefüggésben van a vitaminokkal ásványokkal is az ügy. a D vit. és a kalcium ugyanis jobb működésre serkenti a hasnyálmirigyet. lehet, hogy mondjuk ez már késő vigasz, de lehet, hogy még tudsz rajta segíteni, mert azért nem olyan túl sok volt neked a cukrod. (anyumnak, mikor észrevették már bőven 10-en felül volt)

Deni!
a torkom hol fáj, hol nem, homeoval kezelem. azon imádkozom, hogy Lencse ne kapja el.
köszi a köszöntést!!!
a pelusnélküliséghez gratulálok, nagyon jól csináljátok. sok kitartás és legalább 10 bugyi kell az elején, ami 2-3 nap alatt elfogy :), de meghozza gyümölcsét. tök mindegy, hogy milyen sűrűn jár, inkább az a gáz, ha nem akar menni 1,5-2 óráig se, akkor húzni kell a hajánál fogva. :) legalábbis Lencsét, aki inkább bepisilt az előbb is, mint hogy abba hagyja a játszást.

Neet!
azért volt pangás, mert mindenki a hétvégét és a napot élvezte :)
a köhögés miatt ne fossál,mondtam, hogy nekem a te betegséged jobb, mint a szokványos, hogy torokfájás és nagy takony utána. és úgy látszik beigazolódik, mert 2-3 napig fájt a torkom, de homeos izékkel karban tartottam szépen. (mondjuk neked meg anélkül is elmúlt :D). kop-kop, eddig nem lettem takonypóc.
anyukád dumája elég jó. enyém nem mondta el ilyen konkrétan, csak sajnos előttem vette be az antibébit, ami szerintem bunkóság, mert én azt se tudtam, hogy minek veszi be, mert azt hittem, hogy az én szüleim nem szexelnek. :D elejében azt képzeltem, hogy akinek 1x lehet gyereke, annak már később magától bármikor lehet, ez ellen az orvosság:D
mai napig biztos vagyok benne, hogy pl. a fr. szexet nem próbálták. persze gondolom baromira naív vagyok.

Barbi!
sose merném a tini gyereknek ezt az elvonulóst mondani!!! :)
nem hogy a gyerekedet, de engem is zavarba hoznál (pedig feltételezem, hogy szexeltek néha :D), ha aszondanád, hogy na, te mégy szexelni, én meg addig süssek már egy karobos sütit nektek.
köszöntést köszi.

Tinu!
a fotók nagyon profik és édik is, Aliz nagyon szép rajtuk. az angyalszárny is aranyos, nekem az Eldorádó c. film jut róla eszembe. :) ott Pogány Judit folyton édes kicsi angyalkámnak hívta a beteg unokáját, mígnem Eperjes ráüvöltött, hogy "kuss! az még nem angyal! Isten nem veheti el tőlünk!" :D. én akkor gondoltam bele, hogy az angyal egyáltalán mit is jelent.
de így fotókon teljesen a babás albumok jutnak eszembe, amiket a boltokban árulnak. szóval nagyon édi!

Zuzi!
mióta Bazsi volt a tévében, Lencse folyton azt akarja nézni, úgyhogy azt hazudtam már legutóbb, hogy letöröltem :) . persze nem hiszi el, mondja, hogy ott a lejátszón.majd kiírom nektek a héten, szerintem különben tök édi volt, nagyon büszkén néztem :). (mármint, hogy ismerem a tévésztárt) holnap NST, de utána megcsinálom.
a hordozót meg bőven eleget használtad Bazskával, akinek tök sokára vettél csak babakocsit. úgyhogy...
marcipánt olcsóbban lehet kapni Auchanban, Tescoban, szóval ilyen nagy helyeken. a Szamosnál bazi drága, de mondjuk mindig van. de ha már Szamos, akkor előbb nézd meg az Auchanban is, mert ott van egymás mellett (nekünk). ja, és persze akkor vigyél engem is magaddal, ha napközben mégy, mert imádok plázázni ;-)
köszöntést köszi :)

Lencsének ma volt a névnapja, úgyhogy elvittük a játszótérre. jó szemetek vagyunk, mi? amúgy nem igen hordjuk, mert messze van, és én egyedül már nem birom, apjuk meg már mindig este 7 körül ér haza, persze nagyon élvezte. aztán apja adott neki egy szép tulipáncsokrot (L. imádja már a virágokat), meg kapott egy érintgetős játékot, ami 1 órára lefoglalta.

ja,és én vezettem a játszótérre, és azt hittem megdöglök, már nem tudok fémes melltartót felhúzni, mert vezetés közben alig kaptam levegőt amúgy is, úgy nyomja a tüdőmet a bébi. a hétvégi "forgalom" nagyon bejön nekem, tiszta vidéki hangulat... ;-)

ancsipancsi

Rylie!
már múltkor is akartam írni, hogy nem mindenki olyan frankó gondos háziasszony, mint te!! :D elképzeled, hogy rajtad kívül még sokan úgy gyúrják a szilvás gombócot?? anyósomon meg rajtad kívül nem sok más embert ismerek, aki ennek neki áll. szóval így kerülhetett be a gyors kaják közé a szilvásgombóc, mert a fagyasztottat csak be kell dobni a forró vízbe.:)
ugyanez a helyzet a terhesen készített Feketeerdő tortával is. a lapot nem én sütöttem, most nem mertem kockáztatni. csak a töltelékét készítettem én, ami ugyebár meggy (lekvár) és tejszínhab, kicsi csokipudinggal. :) szóval a díszítés volt igazán a dolgom és jól is sikerült. és persze a tortalap nem is az igazi, eléggé meggyötört lett az alsó lap a meggyemtől. kéne egy jó csokis tortalap recept, ami tutti beválik.
ancsipancsi

Szilvás gombócot én is magam gyúrom, még a dédimamám mutatta. :D A fagyasztottat is megeszem, de abból max 8at és csak frissen, a sajátból (magozott szilva, fahajas cukorral) lemegy 10-12 is (mondjuk éhgyomorra) és másnap se tökszáraz. :D

Ancsi,
ha az van neked, ami nekem, mázlid lesz, nekem kb 2 napig fájt a torkom, utána 2 napig köhögtem, de nem veszélyesen, egyedül az orrfolyás tartott ki sokáig, (közel egy hét), de semmi más-
Viszont éjjel Eszter lázas volt, nem is mértem, csak nyomtam a kúpot, úgy tüzelt és sírt. :(
Ma meg megint semmi, csak a lájtos köhögés (ez a sinecod csúcs!) viszont holnap dokibá, és no bölcsi, no suli.

Játszó miatt nehogy lelkiism.f.od legyen (ilyen hülye hosszú szót, mint ez!), én sem vittem Esztert sűrűn, amíg nem vezettem, félóra séta oda, félóra vissza, és neki ráadásul itt a kert, a bölcsi, szal sztem feldolgozta a kiesést. ;)

Csokis tortalap: épp ma du sütöttünk Eszterrel, írjam?
6 tojás
6 kanál cukor
6 kanál liszt (nem kell túl púposra)
2 van.cukor
1 sütőpor
kakaópor (maci vagy arany, nem nesquick!)
vajazott-lisztezett sütőforma

Tojássárgákat a cukorral habosra. Lisztet, sütőport bele, jól elkever, kakaópor bele, jól elkever, tortaforma előkészít, sütő előmelegít.
Tojásfehérjéket géppel gyorsan felver, egy-két kanállal kivesz és lisztes sárgájás masszába belekever, h aztán könnyebben keveredjen, mert a fehérjét nem szabad törni (bár én töröm), szal ha lazább már a kombó, akkor bele a fehérjét és elvileg nagy, körkörös mozdulatokkal kell hozzáadni a fehérjét és sütőbe betol, ennyi. Én 200 fokra melegítettem, és amikor feljött magasra, levettem 150-re, h a közepe is átsüljön, és volila, tökjó lett.

Félbevágtam, cukrostúrót és őszibarackot szeleteltem közé, a tetejére meg csokimázt, ami elfolyt, de sebaj, holnap megkóstoljuk, apa szerint ma már késő van. Mihez, kérdem én?
neet
neet

Sziasztok!
Gyors leszek, leragad a szemem...

Tünci nagyon édes a képeken! A haja pedig továbbra is szuper (B-nek még szóba sem jönne a csatt...) Lépegetéshez pedig gratullla! :)

Deni, pelusnélküliséghez gratullla! Sztem időnként kérdezd meg,h kell-e, vagy "invitáld" meg egy wc-zésre, aztán majd megy magától is. A gyakoriság sztem az ivástól is függ. Táncházat tervezzük keddre, jó lenne talizni! :)

Bazsit sajna nem láttam, tényleg jó lenne, ha föltennétek vhova! :)

LENCSÉNEK BOLDOG NÉVNAPOT!! (Még épp időben...) Nehogymá' l.furid legyen a játszótér miatt, főleg , ha L. jól érezte magát!
P is közölte,h reméli fog kapni virágot a szülinapjára. Mostanában, ha megyün kvkinek virágot venni, akkor kis kosaras csokrot vagy orchideát választ, nagyon tetszik neki.

Zsan, nekünk nincs ergónk, és fölös mikrónk sem :( De látom, születtek már felajánlások! :) Amcsik jól érzik itten magukat? Hogy tetszik nekik Hungary?

Votívia, nagyon el vagy tűnve! És Indike is! És Macs is! És Mása is!

Mi ma kicsit kertészkedtünk a nyaralóban. Szerencsére nem jött be, hogy du-ra esőt ígértek, csak estére. P rettentően élvezte a kertet, és mostmár B is! Apjukkal megbeszéltük,h el kéne gondolkodni vmi kertes lakhelyen... A Duna-part is nagy szám, de most nem lehetett az ártérben mászkálni, ahol P a múltkor olyan jót játszott, mert nagy volt a víz.
Jut eszembe: zuzi és Curse, kérdeztétek a Kopaszi gátat, nemtom pontosan, de vhol a Lágymányosi hídnál van, és még nem teszteltük, de majd fogjuk. :)

Jó8!!
rídonli#

Sziasztok lányok!

Lencsének nagyon boldog névnapot kívánunk, még épp a napján :)

Tinu! Szuperek a képek :)

Ma mi is kiélveztük ezt a szupi időt. Felmentünk a Normafához, elsétáltunk a libegőig, aztán onnan Peti meg Bajni visszasétáltak a kocsihoz, mi meg Grétivel lelibegőztünk. Annyira élvezte Gréti, pedig azt hittem félni fog.

Bajni a héten két fogat is növesztett, nem is akárhogy. A meglévő 8 bellé most kijött a bal alsó szemfog és a bal alsó örlőfog :shock: Grétine mintha előszőr kijött volna 4 örlő és csak utána a 4 szemfog.

Kép

Kép

Kép

KépKép
KépKép
lindicita

Boldog névnapot Lencsinek! :D :D :D

Kép

Kép

szrekuc

Ancsi!
Akkor engem is vegyél föl a listádra, én is magam gyúrom a szilvásgombócot :wink: , és van nekem is nagyon finom csokis totrtalapom, abból szoktam sacher tortát csinálni :P

további marcipán kérdések: ÉS MENNYI KÖLL BELŐLE? :P Ésésésés, az auchanban az édeswséges sorban keressem?
zuzmo1

Ancsi: utólag is boldog névnapot Lencsének! Tök jó névnapi ajándékot találtatok ki.

Lindi: nagyon jók a képek! ÉDesek vagytok a csajoddal az egyformában és Bajni az utolsón meg naggyon cukki azzal a minikokárdával. :)

Kép
Kép
tinu

köszöntéseket újfent köszi!

Neet,
ez a recept kísértetiesen emlékeztet a piskóta receptre, ami nekem eddig nem vált be, mert némiképp puhább, lazább, mint a torta tésztája, s emiatt össze vissza széjjelnyomja a töltelék, dűl borul, nem bír el 3 emeletet. vagy nem?

Lindi,
gyerkőcök annyira édik, és a cuccok... :D, tök egyformák vagytok!

Zuzi,
sajna nem tudom hol kell keresni, talán nem az édességnél, hanem lehet, hogy ott, ahol a torták is vannak, hátul, a pékárunál. de lehet, hogy nem :(
és hogy mennyi kell belőle? hát mit akarsz készíteni? csak két sor piskóta közé, vagy a tetejére is, vagy egy panel lakótelepet akarsz modellezni belőle? :)

majd a receptet kérem, de ráér, és inkább mélben.

és ti mind nagyon menők vagytok, hogy gyúrjátok a tésztát. férjem is gyúrt nem is olyan régen szilvásgombit, meg gombócleves tésztát, de én nem...:(

ancsipancsi

Votiv remélem csak a lapzárta miatt van elhavazva, nincs semmi bajuk..., mert nagyon régen írt :(
ancsipancsi

TündeAngyal nagyon édes, és a zongorázó Lindigyerekek nemkülönben :) Lehet, hogy csinálhatnánk egy bnetes fotoalbumot. Olyan szépek ezek a képek, néha az ember csak úgy nézegetné őket kicsit, de hát visszakeresni :shock:

Ancsi,
én is kézzel gyúrom a gombit, igaz csak 1x2x egy évben, akkor viszont jó sokat és megy a fagyasztóba :)

Deni,
rajtakapás nagyon :lol: meg :mrgreen: is.

Zsan,
nekem van egy kölcsön ha még nem oldódott +

Ákos 7végén rájött a műanyagmotorozás csínjárabínjára. Ennek megfelelően egész hétvégén motorozott, Anya meg futólépésben égette a kalóriákat mellette :lol: :lol:
Apa meg halad a mászókával, hű olyan kafa lesz ha kész, mindenképp megmutatom. büszkeKata

Kép
akata

Hello Lányok!

Bocsánat hogy megint itt pofátlankodok!
A szent imrébe a vajudásnál tényleg nem jöhetnek be az apukák csak a szülésre? Kezdek elkeseredni:(

Egy kis segitséget is kérek hátha volt valakinek ilyen, kb 2napja akármit eszek olyan mintha egy gombóc lenne a gyomromba folyamatosan. Semmi nem esik jól, görcsöl a gyomrom és folyamatosan hányingerem van.
Nem tudtok valami jót mondani mit csináljak?

Köszi!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi,
ez így nem pontos. Ha sok órád van vissza, elhelyeznek a vajúdóban, ide apuka tényleg nem jöhet be. (5-6 félpucér nő fetreng, nem férfiszemnek való látvány.)
A szülőszobára természetesen bejöhet és aktívan kiveheti a részét a tenyértördelésből, amikor a szülésznő úgy véli, h itt az idő, úgyis betesz a szülőszobára, ahol további sok órát el lehet ütni, a végén apuka akár könyöröghet is, h hadd menjen ki. Legalábbis neet-apuka így volt vele. ;)
18 hetesen asszem még simán belefér, h szarul legyél, esetleg kisebb adagok, sűrűbben?

Akata,
ha apa kész a prototípussal, jöhet errefelé is. :D

Ancsi,
igen, ez csak bungalow-nak jó. (Egyszintes)
neet
neet

Lencsének Boldog Nevenapját!!!!

Ancsi: lassan kiderül, hogy effektív mindenki gyúrja a gombit csak te nem :mrgreen:

Deni: "feküdj rá anyára" behaltam!! :lol: :lol:
és nem a virág miatt bőgtem, az csak az utsó csepp volt...mostanában ilyen melankólikus vagyok és csupa olyan dolog miatt vagyok szomorú/elkeseredett ami egy nagy baromság és aztán utána jó lelkifurim is van, hogy ilyenért kiborulni?? Szal megint ördögi körben vagyok, de remélem mielőbb kijövök má belőle :?
Pisiügyhöz drukk-drukk!!! És ha gondolod akkor átmegyünk Kamillával és akkor B és K ki se jön a budiból egész nap :lol:

Barbi: ez a bejelentéses dolog :o elég vicces :lol:

Tinu: képek szépek, bár én inkább kis ördögszarvat raktam volna Tüncire az találóbb lett volna és eredetibb ;)

ERGO:
válaszokat köszi mindenkinek!
Előre parázok, hogy hogy fogok két gyerkővel lemenni a játszóra és hogy futok esetleg Kamilla után...a babakocsinkat nem igazán merem a tárolóban hagyni és hát nem tudom, hogy lesz majd, hogy cipelem a 4-ről a babakocsit+hordozóban avagy mózesben a Picit és közben fél szemem Kamillán, hogy jöjjön szépen lefelé és mire leérünk pont beszarok a súly alatt...a visszafele útról már nem is beszélve :roll: és fogok kölcsönbe kapni mózest és nagyon nagyon bízom benne, hogy bele fog férni a babakocsinkba, mert nekünk egy Graconk van és lehet vizszintesbe tenni csak hát elöl-hátul kieshet belőle a ded, szal kell egy "doboz" bele amiből biztos nem esik ki...és azért gondoltam, hogy magamra kötöm a picit, mert akkor a két kezem szabad és futni is tudok (merthogy nem kell hátrahagynom a babakocsis Picit) esetleg Kamilla után.
Kendő tanfolyásra elmegyek majd én is, hogy akkor ilyen csöppet hogyan kell magamra kötni, mert nekem meg az furi, hogy a hasamra köthetem már egész picinek?? És akkor ott jól összeizzadunk...vagy kár ezen előre parázni majd adja magát a helyzet, hogy mivel hogyan közlekedünk... :roll:

Neet: betegség HUSS!! ++++
éjjeli körömvágás :o :lol:

Mecsi: lehet, hogy elcsaptad valamivel a gyomrod?? Próbálj meg többször kevesebbet enni!

Lindi: fotók szééépek! És a hajadon meglepődtem, aztán leesett, hogy jaa tényleg színt váltottál! :lol: Bajniból igen jóképű pasi lesz asszem 8)

Zuzi: marcipánt cukrászdában is lehet venni és ott kimérik neked és általában olyan színt adnak amilyet kérsz és igy olcsóbb, mitn a bolti és általában frissebb is ;)
Bazsit nem láttam én se a tv-ben :(

Ellenben kikértem magam szombat este és megnéztem a Rokonokat a tv2-n. Nem volt rossz, ámbár örvendek, hogy nem moziban néztük meg. És elkeseredtem azon, hogy apám ez egy Móricz regény és hogy ma 2008-ban mennyire ugyanitt tartunk :cry: :cry:

Szrek: lábujjhegyezéshez grat!

Szellőkének:+++a kezére!

Curse: Mi a helyzet veletek??

Zuz: ezt a Kopaszi-gátat mi is kisasoltuk már a Lágymányosi hídról, hogy majd Húsvétkor valamelyik nap odamegyünk sétálni, mert jó hosszú sétaút van és ott majd Kamilla kipróbálhatja az új brinyóját, amivel remélhetőleg nem száll bele a Dunába :roll: :P
Ez a Duna M. Esztergomban van??

Ríd: kertészkedésért irigy irigy

És és pénteken feladtam a szakdolit! Részemről a fáklyás menet!

Rylie
rylie

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?