Új privát üzeneted érkezett!

Gabi,
:D szia :D :D

Kata,
aranyos vagy köszi :D :D :D de almás pitére nekem sincs időm, én tényleg szinte csak ünnepekre sütök bármit is, pedig sokkal többet kéne pl pogácsákat meg kenyérkét meg minden; de a szülinapi torta az sztenderd :D
itt Deni a profi gyerekkel együtt sütő :D :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

100-as pulzus:
még anno a háziorvos (belgyógyász) mondta, hogy van lehetőség, ha már nem bírom, gyógyszer szedésére, de erősen kihat a gyerekre, úgyhogy eszemben sincs élni vele.
tegnap elmentem a boltba, és 3x kellett megállnom, mert úgy lihegtem, mintha futnék.

Zuzi,
újabban minden du. alszom Lencsével, s ilyenkor lekapcs a teló, leenged a redőny, teljes a nyugalom. a nagy nászágyban tentézünk mindketten :D
szegény kis csalódott Zuzmókám :(, neked már nem is kell segítség, úgy látszik saját károdon megtanulod a licitálást.
amúgy az a nagy ülés, amit mi vettünk, most kuponakciós, kb. 22eFt a Brendonban. (mármint ez a Cybex) az már majdnem annyi, mint egy használt Römer.
viszont ezen a linken tök jó árú Römerek vannak, s így tényleg mindkét kocsiban lenne egy Römeretek Pannusnak.

Ruzy,
igazad van, mindenképp írjál nekik, még melegében, amíg nem szépülnek meg benned az események!

Deni,
tök jó, ha felvesznek titeket az oviba. Lencse folyton mondja, mikor elmegyünk az ovi mellett, hogy menjünk már be játszani. de Zuzinak kifejtették, hogy bazi nagy a túljelentkezés és itthon hetelő anyák elsőszülöttjét nem veszik így be. persze azért meg fogom próbálni, még ha azt is mondják, hogy délben menjünk érte, mert férjem megígérte, hogy reggel elviszi, így nem kell annyit öltözni és menni érte :)

Rylie,
olvasgattam én erről a homeos cuccokról, csak mindre az volt írva, hogy utazás előtti napon ennyiszer ennyi, mi meg nem tudjuk mindig, hogy mikor fogunk utazni.
találtam egy komplex szert is, amit mintha elég lenne utazás előtt, majd lehet, hogy azt kipróbálom.
na meg a dokinak is jelezni fogom azért.
anyósod egyedül van? szóval papa nincs mellette? talán azért iszogat?
nem ismerem ezt a Campona újságot, nekünk nem dobnak ilyesmit, csak olyat (pl. Interspar), ami még a közelben sincs. marhák ezek.

Móni!
viharban a redőnyt vagy tökig húzd le, vagy sehogy. ha lukak maradnak rajta, akkor belemegy a szél és letépheti.
nekünk Cybex nagyobb ülésünk van. annyiban más, mint a Römerünk, hogy már csak a bizt öv fogja a gyereket, s az ülés sem olyan stabil, mint a Römer, mert mozog, mikor bekötöttem. (már amennyit a bizt. öv enged mozogni) amúgy ennek kissé dönthető a háta meg a fejtámlája, a legtöbbnek nem.

Neet,
miért adod oda az ülést, ha új gyerekre koncentráltok??? :)
én már félre tettem a babakocsit, kb. 2-3x használtuk, de már nem merem használni, s még szülés előtt vissza szeretném adni, hogy ne legyen semmi baja, mert csak áll és porosodik a garázsban, tökre fosok, hogy gallyra megy és akkor megversz az ostorral, vagy adsz egy egyest! :D

Nuk,
ezek a Römer ülések fix, hogy így "készülnek", mint ahogy írod. csak ez miért baj? lehet, hogy van bajuk? vagy törtek??? :(
megveszi a figura randán és varr rá egy huzatot, azt szépen eladja.

ancsipancsi

Ancsi,
a babakocsi 5000 volt használtan, az ülés meg 4 volt, szintén used. Mindkettőbe tettünk minima 2 évet és sokezer km-t, szerinted mennyiért illene eladnom? Két hamburger? :lol:
Viccet félretéve: mire nekünk ezek újra kelleni fognak, sok víz lefolyik a Temzén, és nálunk picinyke a hely és nincs hova tenni, és majd lebótoljuk az akkori kinövéseket az akkori babák anyukáival.
Ne fárassz, amortizáljátok a kocsit, nem úgy adtam, h majd egyszer visszakérem. Persze ha jó állapotban marad és nem kelll, stb, miért ne, de ha nem, hát így jártunk. ;)
neet
neet

Szia Gabi!! :D :D légy nagyon büszke a szépséges, drága jólelkű gyerkőceidre :D Dorka is biztosan hamarosan úgy fog rajongani az öcsikéért, mint Orsi! Orsi pedig olyan nagylány mááár :D

Monisa, annál sokkal többre nem emlékszem, mint hogy a lakás közepébe kell menni, a földszintre, ill. a fürdőszobába, mert ott a legkevesebb az ablak (ablak/üvegajtó közeléből mindenképp el, de azt nem tudom, a redőny leeresztése javít-e a dolgon), és be kell mászni a kádba mert az jól véd oldalról is és elég egy egyszemélyes ágybetét/matrac is, ami alá befértek. A pincét annyira nem ajánlgatták, mert mi van ha rád omlik a ház, és lassabban mászol ki onnan/találnak meg, mintha a kádban kucorognál.

Biai tornádóról csak akkor hallottam, mikor már ideköltöztünk, pech :? ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy pár éve készítettem egy meteorológus-klímakutatóval interjút az extrém időjárás-változásokról, pl. az évszakok "hiányáról", globális felmelegedésről... és ő azt magyarázta, hogy ők nem beszélhetnek klímaváltozásról, mert az nincs tudományosan alátámasztva, viszont a Kárpát-medencében mindig is jellemző volt a szélsőséges időjárás, mióta világ a világ...

votiv 8)
votiv

Neet,
akkor én ötért megveszem tőled a kocsit, aztán akkor onnantól az enyém, nem féltem. ha majd jó állapotban lesz X év múlva is (amit azért erősen kétlek), akkor visszaádom a kicsidnek. nem kell szívbajosnak meg jótékonynak lenni, én is el fogok adni mindent, ami nagyobb értéket képvisel, mert 1. ne álljon, 2. én se ingyen kaptam, 3. mindenki vegyen magának. (azaz nem az lesz, hogy azonnal egy jó nagy összeget képviselő szerkentyűkkel látom el mondjuk a család következő szülő tagját, mert jól emlékszem, hogy Lencse születése előtt az egész nászajándék pénzünk [ami nem volt kevés] teljes egészében ilyenekre ment el.)
te meg tudsz Esztinek venni valamit azért az ötösért, nem kevés a kiadás a kőcökre!
ancsipancsi

Köszi a válaszokat BCG ügyben :) Szrek, akkor Neked irok privit 1 kérdéssel ezügyben :wink:

Votiv, Akata,
április elsején lesz a nyilt nap a W oviban, utána tudok csak mesélni :)

Gabi,
nagyon jooooooo amiket irsz Marcirol és Orsirol :D

Monisa,
irok pü-t ikeja és bcg témában is :)

puszi, rohanok

KépKép
fibi

Jézusom, Marcit irtam.... bocsánat Gabi!! :oops: Botondot akartam... igy jár aki keveset alszik. na tényleg megyek.
fibi

Csak én vagyok ilyen hiperszenzitív, de szerintetek normális dolog az, hogy március 9 előtt az indexen folyamatosan megjelenik valami népszavazással kapcsolatos provokatív dolog? vagy ne várjak mást az indextől? konkrétan pár nappal ezelőtt a blogajánlóban volt (főoldalon) egy kétértelmű cím, ami viszont egy elég egyértelmű kampányposzthoz vitt, ha ráklikkelt az ember, most meg szavazni lehet az indexem a kérdésekre, hisz ott "nem kell sorbanállni".
Nekem ez nézettől függetlenül egyszerűen nem elfogadható és nem korrekt, de lehet, hogy már csak nekem van csömöröm az egész politikától, azért érzem így :(
bocsi, nem akarom ezt bedobni témaként, csak nem értem - vagy az index egyértelműen tartozik valamelyik oldalhoz csak eddig nem figyeltem volna fel erre? Én úgy gondoltam eddig rá, mint vmi hírportálra, ahol viszont nem férne bele nekem semelyik oldal propagálása illetve ilyen előzetes felmérő szavaztatás sem.
grrrrr

Fíbsz,
oks :D

Kép

Kép

szrekuc

GAbi: születéssztori???????? :roll: :D Két teregetés között esetleg???? Olyannnn kiváncsi vagyok!! :P

Móni: szájpenésze nem volt Kamillának és valóban igazad (is) lehet, hogy én keresek mindennek okot, de szerintem semmi sem véletlen. :lol:

Macs: ne tessék depis rémálmos hsz-t írni, mert erre én is olyat álmodtam, hogy zihálva keltem fel: Kamilla valami négy sávos autóúton rohant előlünk és én mint az amcsi filmeken utána az autók között...borzasztó volt :(
Hogy vagy????

Szrek: mi nem igen nézünk Tv-t, nem igen jut időm olvasni se indexet se semmit és igy nem is idegesítem magam ezzel a politikai kampányolással ami egyébként felcseszné az agyam! Te is írd a szakdolidat és ne indexet olvass!! :wink:

Curse: foghoz++++++

Votiv: bakker nekünk nincs olyan helységünk ahol ne lenne ablak :roll: ööö kivéve a kamra, de oda nem férünk be :(

Ancsi: ez a cocculine komplex szer és a pocakosság elején én is szedtem pl vonaton. Nem voltam jobban, de nem is hánytam ;)
100 pulzusra azt mondták nekem, hogy kb addig van még a határ felette gyógyó kell, amit régen is szedtek a kismamák és nem volt belőle bajuk...no passz. Én csüt megyek vissza a kardiológiára, kivi vagyok mit mondanak.

Ríd: nem lehetne, hogy a közös képviselő kiírjon vlami hivatalos papírt a lépcsőházba, hogy a FŐNYOMÓ CSŐ tört el és miért??? És akkor talán leszállnának rólatok, hm?

Szülni államvizsga közben: hihihi én inkább attól félek, hogy a 6-oson a dinnyeföldön jön rám az ihlet :lol:

Neet: te se kapsz ilyen camponás újságot??? :roll:

Ancsi: Anyósnak van élettársa. A bibi ott van, hogy már egy jó ideje otthon ül és nem dolgozik. Csak épp mostmeg már bazi nehéz melót találni és valahogy nem is igen akaródzik nekilendülnie :? Igazi depiben van :(

Votiv: úúúgy izgulok: 12-én viszem Anyut Hajasbácsihoz!! Nagyon kiváncsi vagyok!! :)

Ovi téma engem is érdekel, szal írjatok róla sokat!!! És és valahol azt olvastam, hogy törvény szerint nem szabadna megkülönböztetni a 2 gyermekes azaz otthon "héderelő" anyukákat az egy gyermekesektől :x

ÉS csütörtökön egy olyan szimpa tanárral volt óránk, hogy én már rég hallottam valakit ilyen szépen beszélni a magyar nyelvről meg úgy általában és szóba jött az oktatáspolitika is és megint teljesen bizonytalan vagyok/lettem, hogy mi a jó a gyereknek: alter suli vagy a hagyományos poroszos :roll: :roll:

Na el írományozni.
Rylie
rylie

Jogászaink figyelmébe ;)

1) Figyelem! Sürgősen megkérünk minden házzal rendelkező puhatestűt, hogy ingatlanát záros határidőn belül hagyja el, az annak külső felszínén keletkezett, és azóta is folyamatban lévő tűzeset miatt. A károsultakat folyékony és félig megszilárdult tejipai termékekkel kártalanítjuk, amelyek együttes mennyisége egyelőre két napi fejadagot tesz ki. (Csiga-biga gyere ki...)

2) Sürgős figyelmeztetés minden kiskorú Katalin nevű lakosunk részére! Tudomásunkra jutott, hogy hazánkba betört oszmán csapatok Önöket célpontjuknak tekinthetik. Áldozataikat először mély nátrium-kloridos forrásban szeretnék megmeríteni, majd pedig abroncsok alsó tesztelésére használják fel. Tájékoztatjuk Önöket továbbá, hogy a nagy sebességgel közeledő oszmán csapatok megérkezésük után fejlövéssel történő kivégzést foganatosítanak. (Katalinka szállj el...)

3) Megkérünk mindenkit, aki lépéseit nem tudja az általunk megadott ritmushoz koordinálni, ne álljon sorba este az üzemi konyhán, mivel számukra rétest biztosítani nem áll módunkban. Emellett felhívnánk viszont a figyelmet az említett táplálék pozitív tulajdonságaira, valamint arra, hogy Honvédségünk számára kifejezetten ezt az ételtípust írják elő a hivatalos szervek. (Aki nem lép egyszerre...)

4) Mivel a körzetünkben észlelhető csókák csípése madárinfluenzával fenyegethet, valamint látásában korlátozott kis korú varjak jelenléte is aggodalomra adhat okoz, gyermekünk keresztanyja két lóerős járművéért küldetett. Meg kell azonban tagadnom ezt a kérését, mivel e közlekedési eszközt szintén potenciális veszélyforrások, pontosabban tollas baromfi(a)k foglalták el. (Csip-csip csóka...)

5) Teljesen felújított, eredeti meghajtással rendelkező nosztalgiavonat indul a második vágányról Kanizsa állomásra. Megerősítjük, hogy a vonat a kanizsai pályaudvarra megy. A szerelvény elején az irányítási funkciókért a gépész-menedzser felel, ő az, aki a szerelvényt hajtó mozdony irányvektorát és sebességét meghatározza. Más források szerint vonatkísérőként az utolsó kocsiban tartózkodik az a töltött tésztaféleség, amelynek feje táplálkozásunk egyik legfontosabb gumós gyökérnövényévé alakult. (Megy a gőzős...)

r
rylie

Közérdekű :!: annak aki nem ismeri :)

A budaőrsi Brendon mellett van a REGIO játékáruház.
Nagyon sok játék, és olcsó sőt esetenként nagyon olcsó.
Érdemes benézni!
(Nádorfehérvári úton van a másik akinek az közelebb van :) )

Most voltam és leesett az állam időnként az áraktól. Lehet, hogy csak máshol drága és nem itt olcsó, de érdemes itt megnézni először ha kell valami :)

Kép
akata

Rylie,
értettem :mrgreen: :lol: írom :roll: gyerek durmol :D

Kép

Kép

szrekuc

Akata!
én is voltam a börsi Régióban is, de ahogy átnéztem a kínálatot, hiányoltam egy jó pár cuccot, ami viszont a Nándorfejérvári úton van. úgyhogy, ha valakinek jobban útba esik, inkább oda menjen, mert a börsi hiába nagy, egy jó pár dolog egyáltalán nincs.

persze azért vettem "golyós" (dinnye, + egyéb gyümi) fa fűzőt 700 Ft-ért Lencsének, meg Masztafogó kártyát valami 270 Ft-ért, úgyhogy... :) szóval az árak nagyon jók.

Rylie,
jövőhéten úgyis benézek a házidokihoz, aki majd elmondja a lehetőségeket a pulzussal kapcs. most, hogy itt volt a védőnő, vagy 120 volt a pulzám.

ancsipancsi

bocsánat, ezt muszáj megosztanom:
B-vel egy ideje gyakoroljuk az egyedül elalvást (mese után puszi és kimegyünk Ábellel). ma is kijöttünk, erre ö fogta a párnáját meg a takaróját, és átvonult a háloszobába, mondta h ott akar aludni a nagyágyon. benéztem késöbb, ö be van takarva, a maciját az én párnámra tette, és azt is betakarta :D
fibi

Rylie, akkor találkozni fogunk!! nekem aznap 14h-re van ip-m hozzá :D nem mintha nem lenne még most is tök okés a hajam, de most kérek egy kis tavasziasan világos bolondítást is bele :wink:

Szrek, én már régóta nem olvasom rendszeresen az indexet, nem az elfogultság miatt, hanem mert egyre hanyatlik a minősége. Többnyire igénytelenül megírt, gyér hírértékű cikkeket nem szeretek olvasni. Saját anyaguk már alig van, ugyanazt közlik, mint mindenhol, csak a jellegzetes lealázós stílusukban. Sajnos az Origo sem sokkal jobb, semmi saját írás, de ott meg jellegtelenek, sablonosak a cikkek... Az indexről minden érdekes anyagot és véleményt kiraktak a blogokba, hogy ott viszont mindenféle (etikai) kontroll nélkül meg lehessen írni mindent - ebben meg ez nem tetszik... hvg.hu-ra szoktam rá mostanában, jó a stílus és a színvonal is, ajánlom figyelmedbe :)

votiv 8)
votiv

Vot,
köszi, igazad van :( nem olvasok újságot (mármint papír),pontosabban azért nem, mert nem nagyon tudom, melyik lenne az, amelyik kicsit függetlenebb és azért meg nem veszem meg, hogy az újság felét kidobjam vagy el se olvassam, mert felidegesít, az index meg a főbb hírek elolvasására jó volt. Viszont tényleg egyre minősíthetetlenebb, a helyesírásukról nem is szólva időnként, bár ha csak ez lenne egyedül a gond... :? csak tökre megdöbbent, hogy ez lett belőle, úgyhogy valóban ideje másik oldalt keresni.

Ancsi,
++++ ehhez a pulzushoz :D ne aggódj, pihenj, most már mindjárt meglesz a Csemetepicur :D

Kép

Kép

szrekuc

Deni :)
nekem is maljed el légyszi az előadás anyagát! kösziiii :) :)

Aki a BABILON játékot kereste, keresi még? :) regióban az is van :)
(fogalmam sincs ki vót)

Fibi, Bálint :D :D cukiii

Votív :)
lehet, hogy nagyon béna kérdés :oops: de mi a különbség a futóbicaj meg a pedáltólmegszabadított bicaj között?
nekem nagyon tetszik a futóbicajotok, csak érdemes ezt külön venni?

Kép
akata

Ancsi,
minket össze kéne gyúrni és átlagot vonni. Nekem 90/50-100/60 szokott lenni a vérnyomim és 60 körül a pulzus. :shock: A többit mélben.

Fibi,
alvósmaci :)

Eszter a minap Kisvakondot nézett, közben apja gitározott, fülén fülhallgatóval, én meg hajat mostam. Eszter kifogásolja, h az a rész jön, amit már látott és un. Kiabál, h tegyünk be másikat, én visszakiabálok a tus alól, h szóljon az apjának, erre neki kiabál, de ő nem hallja, lévén gitár.. erre Eszter: "- Ez süket."

Nem lehet, h a gyártási hibás bringákat (pedál lemaradt) kihozzák, mint szuperdizánjnos-feljesztős csodák, és eladják tripla áron? ;) :mrgreen: (Kéretik nem komolyan venni.)

Rájli,
egyértelmű: poroszos! :lol: És újság nincs, és remélem, sose lesz, így is jön elég szemét.
neet
neet

[quote="neet"]A írta:neetncsi,
minket össze kéne gyúrni és átlagot vonni. Nekem 90/50-100/60 szokott lenni a vérnyomim és 60 körül a pulzus. :shock: A többit mélben.

Neetecsém,
csak akkor gyorsan csináljuk, mert szülés után adunk egy pofont a szarnak. nevezetesen nekem totál uilyen, mint neked (alacsony vérnyomi+60-as pulzus), tehát az átlagolással is uilyen maradna.
múltkor, ahogy megszültem Lenkét, hazamentem, azt már 60-as is volt.
ancsipancsi

Akata, a futóbicajt kisebb méretben (10-12") gyártják, mint a legkisebb bringát (14"), és a miénkhez kiegészítésképp akár lehet venni pedált is.
Istinek van már egy pedálos bringája, és első körben mi is arra gondoltunk, hogy levennénk a pedálját, de nem érne le róla a lába. Kb 4-5 éves korában fogja tudni használni - akkorra nő fel hozzá és tanul meg rendesen pedálozni :P
Ezt viszont tök jól tudja már használni, és még emelhetjük is vagy 10cm-t az ülését, szóval jó lesz addíg, míg a nagy bringához felnő.
Szvsz akkor érdemes ilyet venni, ha a 3 kerekűhöz már túl nagy, a biciklihez (akár átmenetileg leszerelt pedállal) meg még túl kicsi a gyerek. vagy ha még esetleg a családban más is fogja tudni használni :wink:, akkor még inkább megéri. Tényleg, Ti terveztek még Ákosnak tesót?

votiv 8)
votiv

Ancsi,
nekem terhesen is ennyi volt, sőt.
Jut eszembe, nem ma van-lesz ketteskétek neve napja? :)
neet
neet

Kép

jaaa én ám szakdolit írok, de közben gondoltam rátok ;)
R
rylie

Rylie,
ez nagyon aranyos!

Vot, Kata,
nekünk a legkisebb bicó 12", a nagyobb 14"-es. De a 12"-es is 2+2 kerekű. Ami miatt a futóbicaj érdekes lehet, h nem kell vacakolni a pedál leszerelésével. És több gyereknél már megéri.

Zsini,
Boldog szülinapot, a nagynak!!!!
zsancikant

Rylie :) Afta :( Anyós :roll: :roll: Szakdogához hajrá!! Pici babával csak azért jó vizsgázni, mert mindenki olvadozik tőle és persze hogy átengedik kismamit, mindegy mit tud :lol: (legalábbis volt pár évfolyamtársam, akik így csinálták és bejött :wink: ) Pocakod hogy bírta az utazást?

Fibi :) Újraoltás? ennyire nem látszik a szuri helye? mert először Bencusnak is alig látszott (csak sokkal később lett dudor), de aszonták az tökre elég. És mikor döntenek róla vagy Neked van beleszólásod? W-ovihoz drukkolok, bizti jó lesz, majd mesélj róla! Mi még megnézünk még1-et, ami esetleg szóba jöhet, már csak azért is, hogy legyen összehasonlítási alapunk. B. alvása :D :D

Votiv :) Ezüstfenyőben voltunk (Beet Lillusa is ide jár), kívülről elég szocreál épület, de belülről nagyon barátságos, és tök jó kertje és eu-s játékai vannak, és nem utolsó sorban naaagyon közel van. Megvan a gyógyuláshoz a hiányzó 11 %?

Ríd :) Szerelő járt Nálatok? Minden oké? Szomszéd és beázás :evil:

Ancsi :) Pulzusodhoz ++++++++++ Felvételünk még nem biztos ám, csak mondta a nőci, hogy a körzetesek előnyben vannak. És azt is, hogy a tesó nem akadály, de ebben nem merek hinni... :roll: Egyébként ezt olyan igazságtalannak tartom a gyerekkel szemben, hogyha kistesója van, akkor nem veszik fel, ez olyan mint egy hátrányos megkülönböztetés.. persze megértem az indokokat, de akkor is. Szóval jó lenne hinni ennek az ovivezetőnek, hogy itt nincs így, csak nehogy úgy járjak, hogy aztán megkérdezik, hogy "hiszek-e még a mesékben?" :mrgreen:

Gabi :) De jó, hogy jöttél! Tesószerelem :D :D (Ma a 2 gyerkőcöm fürcsi után együtt hempergett és hancúrozott és puszilkodott az ágyon, mi meg olvadoztunk apával :oops: :D :D ) Remélem majd még tudsz jönni és mesélsz!!!

Móni :) Ti februárban kezdtitek az ovit? És egy egész hónapig volt beszoktatás? Ez a magánovi lehetősége? (mert itt csak egy hétig, remélem elég lesz.)

Curse :) Bulást és továbbra is ++++++++++

Nuk :) Megkapta Réka a sínt? Hogy viselte a tortúrát? És ez jó hír, hogy már nem kell Dévényezni! :D

Zsini :) Nagyobb fiadnak nagyon boldog szülinapot!!!!!!!!!!

Szrek :) Nem hinném, hogy csak Te lennél hiperszenzitív, nekem is herótom van a politikától, csak nincs időm indexet olvasni (akkor ezekszerint ez még jó is) :mrgreen: :lol:
denizsa

Neet :) Eszti szövege :lol:

Zsan :) Bultok??
denizsa

Den,
nem akarok okoskodni, meg nem is vagyunk egyformák, de egy hónapig beszokni szerintem ultragáz. Nem azért, mert nekünk 3 napban volt az egész, de egy hónap... hivatalosan elvileg 2 hét, (bölcsikben) de sztem egy hét lehet az ideális. 1-3 napig ott van anyuka is, majd egyre hosszabb időkre el, majd ded bent is eszik, majd alszik és ennyi. Ehhez miért kéne egy hónap? Van, akinek a munkahelye egyáltalán kultiválja ezt? Én már most azon gondokozom, hogy hogy lesz ősszel, amikor Eszter óviba megy, mert az csak szept elseje körül nyit, nekem meg aug 20 után mennem kell a suliba, mondjuk 2 hét bölcsi, aztán beszokás az óviba, pont akkor, amikor nekem meg kezdődik az év? Ha a bölcsik képesek aug közepén nyitni, az óvik miért nem?
A hátrányos megkül. meg onnan jön, hogy ha 10 gyerekre van hely és 30at akarnak beíratni, akkor azt a 10et veszik fel, ahol anyuka dolgozik, és nem azt a 20at, ahol anyuka otthon herevere a kisebbel. Ez szar, de nem azért van, h kiszúrjanak a többgyerekessel, hanem mert szar az egész rendszer, és kevés az eszkimó és sok a fóka.
Persze itt is vannak olyan ügyes anyukák, akik viszik a munkáltatóit, majd otthon hereveréznek, de erre születni kell...

Mielőtt valaki nekem esne, nem érzem az otthonlétet szimpla hereverének, de ebből már szállóige lett. Aki kitalálta, azzal veretném otthon pár hónapig, aztán megfogalmaztatnám vele újra a dolgot. Bár tény, h meló mellett a hereverés sokkal macerábbnak tűnik, mint anélkül, de anélkül is épp elég.
neet
neet

Fóka= fióka. 8)
neet
neet

Sziasztok!

Neet, nálunk aug. 25 körül kezdődik az ovi, az már jobb, nem?
Tényleg szar lehet a rendszer, ovikat zárnak be, mert állítólag nincs gyerek, de közben mindenhonnan azt hallom,h otthon kell tartani a gyereket, meg magánoviba befizetni, mert nincs elég hely. Se gyerek, se hely??? :shock:

És 1 hónapos beszoktatás sztem is gáz! Ha 1, max 2 hét alatt nem kezd el beszokni a gyerek, akkor ő még nem óvódaérett sztem...vagy nagyon speciális eset. Nálunk is 3 nap vol, amíg vmennyit ott voltam, persze még utána kellett egy idő, mire azt mondthattuk, hogy P "beszokott", azaz vmennyire otthon érezte magát az oviban. Igaz, nálunk elég simán ment a dolog, de a többi gyereknél sem volt nagyon eltérő. P csak néhányszor nyafogott, és egyszer hisztizett,h nem akar bemenni, volt, aki kicsit többször.
Sztem, ha túl sokáig bent van az anyuka, akkor a gyerek úgy szokja meg az ovit,h anya is ott van, aztán egy hónap után jpgpsan balhézik,h eddig itt maradt, most miért megy el...nem?
rídonli#

Na, most meg fölébredt, pedig nem szokott...
rídonli#

Deni,
sajnos még nem jobban, kénytelen leszek holnap Memét elvinni ahhoz a másik dokihoz. Most már csak azon izgulhatok, h tudok e holnap menni, mert mi van, ha nincs időpont.
Egyébként tényleg: nekem már volt olyan, h a Boriszt nem tudtam dokinénihez vinni, mert nem volt ip, és utána meg jött a csúnya betegség, de mi van egy 9 hóssal??? azt is simál lepasszolhatják, mondván, nincs hely??
és ilyenkor mit tegyek? vigyem oda anyway?

ma talákoztam egy barátnőmmel, neki is akkora gyerekei vannak, mint az én utsó kettőm, és ők is betegek, nekik azt mondta a dokinéni, h nincs rá semmi, és nem is gond, amig tiszta a tüdeje.
én sem izgulnék ezen, de nem vagyok biztos benne, h még tiszta a tüdeje.
Tegnap óta berekedt, már szakadt fel, de most meg mintha abbahagyta volna a felszakadást, és lefele folik neki minden. És egész nap olyan bágyadt, bár már nem lázas. Ma voltunk bevásárolni (itthoni herevere...hehehe...még azt sem tudom megoldani,h ne egy beteg gyerekkel menjek vásárolni...) és elaludt a KEZEMBEN...úgy kellett mindent kipakolnom, h a jobbkezemen aludt a baba...a mögöttem levők meg néztek szánakozva, bár a végén megszántak, mert olyan mély volt már a kocsi,h egyszerűen nem tudtam úgy hajolni, h elérjem...
na, de ez nem olyan érdekes, de a szivem szakadt meg ezért a kisfiúért, h ott kellett lennie velem.
Egyébként a nagyokat meg fel kellett vinni oviba, pedig még nem gyógyultak, de annyi a munka, és ha ők itthon, akkor Levi nem tud dolgozni...mert még én is beteg voltam reggel. (Szerencsére du már csak náthás voltam...)
Na, EZ a való világ! :lol:
zsancikant

Visszaaludt, azt mondta, fáj a torka. Bakker, 1 hét volt az egészség??

Szrek, az index sztem inkább balos, vki jav.ha tév.
És amit a hírértékről és stílusról írtok, az nagyon igaz, sajnos.

Gabi szülsztorira én is kíváncsi lennék! :)

Rylie, roszz álom :( azt mondják, h a terhesség egyik velejárója!

Zsan, hogy vagytok????
Nuk, és ti???

Akata, babaszobán 13e-ért láttam most zsírúj futóbringát.
Mi most vettünk Pnek, de még nem kapta meg, csak kipróbálta az ovis haverjáét. Olyan 104-105cms a csaj, és a legalacsonyabbra állított ülés pont jó neki. (De nem nagy gáz, ha hamar kinövi, mert akkor B örökli.)
Csak most kitalálta,h nem kell neki bringa, se rolli, mert VAN. És a triciklire mutatott...nem akarja elfogadni, hogy kinőtte. :( (Nem is tudja tekerni, mert béna a pedálja, ez inkább olyan szülőkormányos izé totyogóknak.)

Most szdogáznom kéne, de lehet,h inkább lefexem, mert nagyon fáj a fejem Apjuk megint dolgoz, és úg ynéz ki, a jövőben egyre több esti munkája lesz. :(
Budinkat megcsinálták, ill.majdnem, mert tátong egy lyuk mögötte, padlótól a plafonig...ezt majd még megcsinálják. De ezen az egész részen kicserélték a "főnyomócsövet", így remélhetőleg nem lesz vele többet galiba. (Fél éve már foltozták egyszer.)
Az alsó lakó meg bekaphatja (már bocsánat, de annyira dühös vagyok rá, pedig nem szoktam ennyire dühös lenni senkire, csak ritkán), kb annyira tehetek a csőtörésről, anniyra van közöm a ház közös nyomócsövéhez, mint neki. A kképv. elmondta,h ez egy 1928-ban épült ház, régiek a csövek, és ahol gond van, ott cserélik, ezt ált.fizeti a biztosító, de arra nincs pénz,h az egész házban felújítsák az összes strangot. (Megértem a pasit, nyáron újították föl a lakásukat, persze,h mérges, de miért rám, én ennek ugyanígy szenvedő alanya voltam, mert nálun kis szétverték a budit, és a fal is ronda lett, és nem is a mi csövünkből jött a víz, hanem a közösből...)
Máv biztosító 3 napon belül telefonál,h mit kapunk a kocsink összetöréséért. (Sőgornőm meg tegnap levizsgázott forgalomból, úh vissza kell adni neki a kocsit, ami apóséké volt, de neki adták, csak ő még nem tudta eddig használni.)
rídonli#

Hehe, Zsan, ez aztán a herevere!!!!
Szegények...
Adsz Memének vmi köptetőt/hurutoldót?
rídonli#

Na, most meg a másik ébred. M a franc van ma??? :evil:

Megyek, és elalszom vele. Jóéjt lányok!

Zsan, gyógyuljatok!! És szebb napot holnapra!
Macs, milyen a meló??
rídonli#

Mi megvagyunk, dúl a háború a családban, hogy hova vigyük, hova ne a gyereket... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :evil:

Ma ez volt:

Kép

Ez pedig az új tavaszi kabát a kocsihoz választva :lol: (nekem is van zöld bőrdzsekim, de sajna nem jön rám... :cry: :cry: :cry: )

Kép

nukada

Mielőtt valaki megijed, nem tört el a gyerek lába, hanem kapja a sínt... Rózsaszín lepkéset kértem neki... hamár homár... :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsan, meg mindeki gyógyuljatok!!!!
Jó lenne, ha már a régi formámban tudnék jönni ide (nem egy-egy odaköpött mondat, hanem rendesen, mindenkihez, de ugye itthon hereverélek :lol: :wink: és nincs időm másra)

nukada

Ríd, ha lenne kocsim, nektek adnám :wink: soksok+++, most már remélem nem lesz több vis maiorotok!

Zsanci, legközelebb szóljál, írj egy listát, és bevásárolok neked és elviszem, ne beteg gyerekkel menj vásárolni! a doki fogadni fog és kész, hiszen ez a dolga. (mai híradóban volt, hogy kirúgtak egy orvost, aki nem vizsgált meg egy beteget, aki odament a rendelésre!) Úgy sajnálom, hogy Meme épp most beteg, amikor a drága doktornénink nincs itthon :(

Deni, Isti már nagyon fain, de Liliróza még határeset, picit taknyos és egyfolytában baromi nyűgös, de ez lehet a fogaktól is akár. Megtanult panaszkodni, tíz percig tudja kántálni, hogy Mámámámámámámááá - még úgy is, hogy az ölemben ringatom és tutujgatom...

egy apró siker: Istóknak kitaláltam egy mesét a hisztis kisfiúról (róla), és akárhányszor hisztizett ma, mindig emlegettem neki, és abbahagyta a vernyogást! még én voltam meglepve, hogy ez hatott! :)

Nuk, Réka nagyon jól néz ki a volán mögött :P és az új kabátkában :) a sín már kevésbé tetszik, de ha muszáj :roll: még nem mondtad, miért nem mentek Dévényre, mit mondott a neurológus? és van fejlemény Zoli munkahelyi ügyében? Te mész még cranióra?

Ruz, voltál orvosnál? vagy teszteltél? :wink:

Macs már most nagyon hiányzik, pedig még csak 2 napja dolgozik...

votiv 8)
votiv

Nuk,
azt ugye tudod, feb. 22-én pénteken MELLETTETEK álltunk az ikea parkolóban... :lol: már azóta meg akartam kérdezni a kocsid szinét, de most már látom.És biztos voltam benne, h a tied, mert volt benne egy pöpec autósülés... :lol: :lol: ugye, ti voltatok azok? :wink:
rózsaszin sin meg naggyon trendi, kár, h szükségetek lesz rá... :roll:

Rid,
sajna nem kap köptetőt, egy van itthon, Prospan, arra rá van irva, h 1 éves kor felett...ti mit szedtek?

Votiv,
nagyon aranyos van, de az az ipari mennyiség, amire nekünk tegnap szükségünk volt, az nem fért volna be a kocsidba.... :wink: :lol:
de tényleg kedves vagy, viszont nekünk nagyon sürgős volt, mert mikor máskor fogyott volna el az ÖSSZES pelus, úgy nagyhirtelen??? 8)
úszópelusba mentünk, és csak azon izgultam,h nehogy kakiljon, mert azt nem birják... :lol:
de ezzel legalább mázlink volt.
viszont ma megint shoppingolás, mert tegnap nem vittem be a gyereket a hűtött dolgokhoz, igy a felvágott, sajt elmaradt. No, meg a zöldség is, de az csak azért, mert rengetegen voltak ott.
És a Levi épp közölte, h az Ákoskának is vehettem volna vmit, ha már ott voltam a boltba....igy néztem rá: :evil: :evil: :evil:
mert persze Iginek is kellett vennem vmit, igy jár az ,aki megkéri a rokonokat, h NE ők vásározzanak ajándékokat, vagy ha már ők, akkor vegyék azt, amire szükségünk van!
na megyek, 3 gyerekből 2 még alszik!!!!
és az a kettő ma megint megy oviba!!! és olyan kevesen vannak, mindenki beteg, és nemcsak én vittem fel a még tüdőbajosan köhögő gyerekemet, hanem még legalább hárman voltak, szal nem is szégyellem magam.
zsancikant

Blondytta,
szia, üdv!
a kórházban asszem már senki nem "rendel", ha olyat akarsz, akinek nem fizetsz minden alkalommal, akkor sztk-ba kell menned. Viszont az ott dolgozó dokik egy része nem vállal "privát" szüléseket, csk akkor, ha maánba jársz hozzá.

most nem tudok senkit ajánlani, mert reggeliztetni kell, de irok majd még, mag a többiek is biztos.
zsancikant

Votiv (és akit még érdekel):
Felbuzdulva egy ismerősömön :wink: írni fogk privát blogot, ahol mindenkiről (fejlesztés, dokik, egyebek) szó lesz, mert az az iazság, hogy nem nagyon szeretném ezt a fejlesztő ügyet nyíltan tárgyalni, főleg, hogy már családon belül is megy a harc, hogy kihez, mikor, miért... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: A lényeg, hogy most még nem mndtam le semmit, és senkit, keressük a megfelelő kombinációt!

Cranióra járunk, me mindjárt indulunk Pestre anyu prána mestereihez is... Mivel Réka fényképét látva csak csóválta a fejét :roll: gondoltuk megmutatjuk élőben. "bemérik", hogy melik fejlesztés jó a gyereknek (bár megmondom őszintén, ha azt mondják, hogy ne hordjam sehova, akkor körberöhögöm őket és eljövök :twisted: )

nukada

Ugye tudjátok, hogy (legalábbis a katalógus szeritn) ezen a héten féláron van minden meleg étel az Ikejában? :wink: :D Bár nekem nincs a héten kocsim, úgyhogy talira nem tudnánk mneni, de hátha kedvet kaptatok :lol:

Zsanci!
Én mindig felhívom az aszisztenst, és ha mondja, hogy nincs időpont, akkor megkérdezem, hogy és akkor mi van?????????? 8) Beteg a gyerek, mit csináljak????????????? A válasz persze az, hogy menjünk, esetleg megkér, hogy mikor, inkább rendelési idő elején, stb. Bár nekünk nem nagyon ajánlotta ezt az alexát :?
Nálunk 2 hétig tartott ez a taknyosság-köhögés, és PAnnusnál is lázzal kezdődött. De szerencsére se a torka, se a tüdeje nem volt beteg. Viszont tegnap is olyan öklendező köhögés jött rá a déli elalvás után 8 perccel, hogy elhányt :cry: Azóta meg egyszer sem köhögött. Szóval most nem is tudom, hogy ezt miért írtam, a lényeg, hogy gyógyuljatok meg mihamarabb!!!!!!!!!!!

Deni!
Szerintem az 1 hét beszoktatásra pont jó!!!! Szerintem az a gáz, ha NINCS beszoktatás, csak belöki a gyereket. ÉS az se mindegy, hogy csak délelőttös lesz, vagy ott is alszik. Szóval szeritnem ez tök korrekt.
zuzmo1

Zuzi,
nekünk sem ajánlotta ezt a dokit :lol: :lol: :lol: , és lehet, h adok még neki egy napot. Majd elmegyek gyógyszertárba, és kérek vmi köptetőt. Éjjel volt hőemelkedés, de most már nem, és egyre jobban tud sikitani is.
Szegényke, akkor sajnáltam igazán, mikor orrszivóztam, és még sikitani sem tudott... :( csak tátotta a száját, de belátta, h onnan nem jön semmi rémisztő hang, igy abbahagyta...
Remélem Pannusnál sem lesz semmi komoly!!!!
És csak azért félek a tüdőgyulától, mert B-nél pont úgy jött ki,h nem tudtuk dokinénihez vinni, mert épp vizsgázott, telefonon beszéltünk, meg másnap mentem Memével egészségesre is, és akkor is mondott bogyót, de csak szerdára tudtunk menni, és akkor már gyula volt.
Mondjuk ez egy nagyon szerencsétlen véletlen volt, de azóta mindig görcsben a gyomrom, ha nincs ip a dokinénihez.
és ha hurutos a gyerök, akkor mindenképp szeretem megnézetni. Bnél sem látszott eleinte semmi...kezdett jobban lenni, oszt jól visszaesett... :roll:
zsancikant

Neet,
sajnos sík hülye vagyok a névnapokhoz, így nem tudom, hogy kinek mikor van. még a Henite napot se tudom pontosan, asszem márc. 16. persze ajándékot kap, csak mindig a naptárt kell néznem.

ha tegnap volt Adjita névnapja, akkor biztos azért mozgott annyit este. mondjuk adtam neki egy kis "kekszszalámit", hadd örüljön a hasnyálmirigy, hogy dolgozhat :)

Deni,
én majd elhívom a mamáékat, hogy vigyázzanak a kicsire és bemegyek Lencsével, mintha egyedül lennénk. hátha beveszik. nem érdekel most az erkölcs, meg ilyesmik, Lencsének társaságra van szüksége, és nincs lóvém folyamatosan játszóházazásra.

Neet, Deni,
állítólag az ovikban nincs is beszoktatás...vagy rosszul tudom?
és úgy tudom semmiféle munkáltatóit nem kérhetnek az oviban, hogy az anyuka igazolja magát. a gyereknek alanyi jogon jár az ovi 3 éves korától.

Ruzy,
láttad a híradót? kirúgtak egy dokit, aki nem vizsgált meg ügyeletben egy nőt, akinek elakadt egy halszálka a torkán! az ügyed nem reménytelen! panaszkodjál nekik!!!

Blondytta,
oda mehetsz vérvételre, ahova tartozol, csak abba a kerületbe. (a kórházban amúgy sincsen már vérvétel, hanem az SZTK-ban) oda mehetsz nőgyógyászhoz hivatalosan (ingyenes SZTK), ahova tartozol. tehát, ha nem vagy XI. v. XXII. kerületi, akkor maszek doki útján juthatsz be a Szt. Imrébe majd szülni, s ehhez maszek rendelésre kell járnod! egyéb esetben a saját kerületileg illetékes kórházhoz tartozol, s ott szülhetsz.
ha ezek stimmelnek, akkor újra beszélünk neked a dokikról :).

ancsipancsi

Nukada,
sín ijesztőnek tűnik, de ha segít, biztos nem az! ++

Ancsi,
alanyi jog? Muhaha. 5 éves kortól kötelező, de hogy jogod lenne-e, arról nem tudok. Rendszar, tudod...
neet
neet

Neet,
3 éves kortól alanyi jog, 5 éves kortól meg az anyát csesztetik, ha nem adja be. csak gondolom az alanyi jogba bejátszik a férőhely.
ancsipancsi

igen, és az a vicces, h 3 évesen nem tudod beadni, viszont ha 5 évesen sem viszed, AZONNAL rádszállnak, mint vmi bűnözőre...

Megjártuk helyettes doktornénit! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
olyan hű-bazd-meg érzésem volt, mikor eljöttünk, szegény dokinéni sztem egésznap csuklik igy a szabi alatt... :roll:
szerencsére tüdeje tiszta, igy folytatjuk a vajákolást.
többi meg majd később...

sziasztok.
zsancikant

Lindi,
lemondtam faxon és levélben is (bőven időben) a GYEST, és persze cseszték figyelembe venni, teljes összeget utaltak erre a hónapra is.
mikor neked sokat utaltak mit tettél?
ancsipancsi

Zsanci,
bocs,hogy ismeretlenül...kérdezted a köptetőt,nekünk az Ambroxol-Q volt a legjobb ajánlat,Bogicám 8hónaposan már kaphatta,recept nélkül adják a gyógyiban...hátha segít.
Csak 5óra után már nem ajánlotta a dokinénink,hogy az éjszaka ne a köhögéssel teljen.
Jobbulást Nektek!

Szilva
szilva001

Zsan: mini képregényt elsősorban neked tettem fel ;)
Remélem gyorsan meggyógyul Meme!!+++++ és máskor kérjél segítséget a pénztárnál a mögötted levőtől, ne csak a szájukat tátsák!! Ha kérsz akkor meglepő módon szívesen segítenek, csak valahogy maguktól nehezen mennek már a dolgok :roll:

Bicó téma: 12" bicó kb meddig jó??? Mikorra növi ki a gyerek???
Mert most a HErvisben lesz akciós és Sogórnőm venne egyet Kamillának Húsvétra, de azért olyat szeretnék amit tudna is most használni és viszonylag sokáig...Ja és ez kontrafékes persze.

Votiv: mi meg 15 órára megyünk HL-hez!!! Dejóóó úgyis olyan rég láttalak ;) És (ha nem felejtem el) viszem a könyvedet is, mert bezzeg médiatantárgyból egy darab tétel sincs az államvizsgasorba :x

Ríd: álom: tegnap/ma éjjel meg szültem egész végig a régi házunkba miközben az udvaron tracspartizott Vera és UM :lol: :lol: kissé fáradtan keltem....
Babaszobán hol találod a futóbicókat?? Mert én is kerestem már, de nem leltem meg :(
Klotyó ügy stöbbi :?

Blondytta: Ancsi megírta a tuttit. Én spec abszolút körzeten kívüli vagyok, de magán dokihoz járva én is odapofátlankodom szülni a SZImrébe :oops: :P vérvétel és minden egyéb körzeten belül a helyi sztkba!

Zsan: Stodal esetleg.... :roll: vagy kakukkfűves inhalálás???

Rylie
rylie

Ríd :) Remélem P. nem lesz beteg!!

Zsan :) Bulást továbbra is Nektek és sok +++++++++++!! Pakolás gyerekkel a kezedben...ááá.. hátad bírta? Jó, hogy tiszta a tüdeje!! és ip. ide vagy oda, ha beteg a gyerek, akkor azért van az orvos!! úgyhogy nehogy már ezen vacilálj!! A betegség sem kér ip.-t hozzátok, nem igaz?? :wink:

Votiv :) Hisztis mese szupiii! ügyi vagy!! :D panaszkodó Lili :lol: és ugye hogy anyának szeretnek a legjobban panaszkodni? :wink: és szuper, hogy már bultok!! :D :D

Zuzi :) Öklendezős köhögésre emlékszem, hogy nagyon jó szert ajánlott az ea-n a dokinéni!! de remélem ez csak extrém eset volt és nem lesz folytatás!! de azért ++++

Nuk :) Rózsaszín lepkék rulez :D :lol: kabát szintén!!

Ruz :) HOgy vagy??

Ancsi :) Beszoktatást nem tudom, lehet hogy minden oviban más. De sztem kell, hiszen nem minden gyerek jön közösségből (bölcsiből) és azoknak még nagyon új lehet a helyzet. Jogokról meg olvasgattam az ide kapcs. törv.-t és azt hámoztam ki belőle, hogy igen, 3 éves kortól jogosult minden gyerek, DE helyhiány miatt elutasíthatják, csak akkor kötelező nekik bevenni, ha a szülők nem tudják a gyerek napközbeni ellátását másképp megoldani (asszem ez volt a hivatalos duma), vagyis ez munkát jelent gondolom... :roll:

Rylie :) Álom :lol:

Neet, Ríd, Zuzi :) Nem okoskodtok, sőt köszi az észrevételeket, már kezdek megnyugodni, hogy elég lesz az 1 hét! Meg tudom, hoyg nekem is ki kéne venni a zabszemet a hátsómból és akkor a gyerkőc is könnyebben veszi majd az akadályt :lol:

Neet :) Értem én a fiókákat meg az eszkimókat, és ezért is írtam, hogy az indokokat megértem, és nehogy azt higgye vki, hogy azért adnám oviba B-t, mert nem akarok otthon foglalkozni vele, dehogy! Csak míg eddig úgy éreztem jól elvan itthon (és így fel sem merült bennem a böli), sztem egy 3 éves gyerkőnek nem árt, sőt azt merészelném mondani hogy KELL a közösség és a társaság (persze nem musz egész nap, de pár óra biztos). És pont ezért írtam, hogy a gyerekkel szemben nem fer, mert őt fosztják meg ettől a lehetőségtől az én hibám (=vagyis az otthoni hereverém) miatt.
(És akkor már tovább is csavarhatnám a dolgot, hogyha már ovis a gyerek és közben születik meg kistesó, akkor meg kirakják, hiszen otthon van az anyja? ha meg nem rakják ki, akkor megint nem stimmel a dolog, hiszen az ő anyja otthon lopja a napot :mrgreen: na ez lassan megér egy ombucman-t :lol: )
denizsa

Szerintetek ez 9e-ért???
Kép

Deni: mit is mondtál melyik az az oldal ahol az össze oviról van infó?? Ringató vagy Dúdoló vagy mi volt???

R
rylie

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?