Új privát üzeneted érkezett!

Hát Ildóca, téged se irigyellek. És akkor ebbe a 40 ropiba még gondolom nincs benne a ruháztatásuk szórakozásuk, stb. Még jó hogy a 2 kicsinek "csak" pelenkára kell költeni. Na jó, meg némi ruhára, de azt gondolom öröklik egymástól amit lehet. Mindenesetre gondolj arra, hogy mire Kincső meg Csanád isibe mennek, addigra jóformán a többiek már leérettségiznek, na jó persze az egyetem is pénz, de akkorra már elküldheted őket dolgozni :D:D:D:D:D Csak vicceltem. Sose lesz vége, mert az ovi eszembe se jutott. Hát Ildóca, majd úgy 20 év múlva :)

Wf: Csecse poci :) Csak így tovább. Már a fele sincs hátra.

Szonja, Balázzsal mizu?

Lilypie Third Birthday tickers

Mindenkinek köszi!
Most már Huba-mami jön! ;) Persze csak ha akarja... :)

wf

Kép
wf

Lesz kép, lesz. Előbb-utóbb. :-D :-)

Ezen az iskola-ovi kezdés szerintem minden átlagpolgárnak necces több gyerekkel. Nem is tudom anyumék, hogy bírták minden évben hármunkra mindezt megteremteni. Ja, mondjuk egy fillérbe sem került a könyv nekünk (Kolozsváron nem kell fizetni a tankönyvekért, év végén vissza kell adni), de táska, füzetek, borító, tolltartó, ceruzák, hegyező, radír, rajzcuccok, tesicucc... Te jó ég, nemsoká minimum két gyerekre ki kell mindezt teremteni.
Ildóca, Te csúcs vagy! :-D

Örülök, hogy senki nem ír betegségről stb...

Hogy telik a hétvége? Ki-mit csinál? Mi lagziba megyünk. :-) Férjemmel ez az első közös lagzi a miénk óta, senki nem akart házasodni. :-D

Szép hétvégét Nektek!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Bejja!

A 40 ropi csak az Angol oktatás! :? Még nem kajáltak nem vettem bérletet és cipőt meg kabátot,bugyit , zoknit stb.....
Tudom, hogy vicceltél ! De viszont Csenge mostanában azzal nyúz, hogy ő már úgy szeretne menni nyári munkára. Mondjuk legalább van is célja, hogy mit szeretne a pénzzel! aminek én annyira nem örülök mert ez a cél Jogsi és Robogó! :roll:
különben én is úgy számolom, hogy 20 év és talán szuszanhatunk apával :) !

Huba mami!

Köszi! A tankönyveket mi is ingyen kapjuk a sok gyerek miatt csak, viszont felsőben nagyon sok tartós tankönyvet kapunk mi is amit évvégén vissza szednek!

Mi a Szentendrei Skanzenba megyünk szombaton! :)
Vasárnap meg délelött főzőcske délután meg bekötöm a maradék tankönyvet! Jó buli lesz. :?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Köszönjük, Balázs jól van. Szerintem már oviba is mehetne. De mingdegy a dokinő azt mondta, hogy még ne a szövődmények miatt. És hát ő tudja, jó sokat tanulta. Két héten már nem múlik semmi. Igaz baromira unatkozik és ilyenkor rosszalkodik.

Szerintem régen a mi időnkben is sok volt a suli kezdés, meg szegények is voltunk ... csak valahogy nem tűnt ennyire ki. És most úgy érzem, hogy még két fizetésből is durva, de hány helyen van csak egy. Vannak akik 50-60 ezreket költenek csak egy vacsorára, másnak az egy fél havi fizetése. Úgy érzem, hogy akik egy szinten túl jól keresnek, elfelejtik, hogy milyen havi 100-200 ezerből megélni. Vagy milyen, mikor az ember sakkozik: a gyereknek adjak enni, vagy fizessem be a villanyszámlát. Vagy amikor már villany sincs, meg étel sem, meg a házat is viszi a bank. És amiért ez számomra gyomor szorító, az, hogy ez gyerekeket is érint.

Igen, kérjük a pocak képeket!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Mi holnap Szögedébe lépünk le lagziba :) tegnap elkövettem azt a hibát, hogy nem gondoltam bele, hogy elkezdődött a suli...a buszra jóformán csiszre felfértünk, szerencsére akadtak még udvarias fiatalok, akik átadták a helyet. Fürtökben lógtak be a képbe az emberek, Ákos meg durmolt. Közben pedig tanúja voltam két Y-generációs udvarlásának...hát én rettegek mi lesz, ha felnő a gyerekem..

Kép
Kép
csipetnyusza

Hát Csipet nem akarlak megijeszteni, bár remélem jól gondolom mit értesz Y generációs udvarlás alatt, de ide a szomszédba 2 nem titkoltan igen igen közeli barátságban levő fiúcska költözött. Úgyhogy gondolhatod, én majd hogy fogom ezt elmagyarázni Hannának miért lakik 2 bácsi együtt. Remélem azért visszafogják magukat, én nem ítélem el őket csak nem előttem/előttünk csinálják.

Bejja!

Y generáió alatt nem azt érti, amire te gondolsz :)
Itt olvashatsz pl az Y-okról http://est.hu/cikk/85983/x_y_z_-_interj ... namariaval

Kattkat

Kép
kattkat

Tiva felmászik a galéria lépcsőjén :( :( :( a 3. fokról lett leszedve b@sszus... azt hittem, reméltem, hogy ezt megússzuk vagy legalábbis odébb van még :?

Katt gyertek, mert költözünk!!!!!!!!!!!

voltunk ma kopa szigáton.... soha többet, tömegnyomi :(

y-ról még nem olvastam én sem
szilvi35

ja! és Tamás atyával álmodtam :D :D :D :D :D
szilvi35

Sziasztok!
Ki az a Tamás atya???????
Az Y generációból is kimaradtam. Kezdek öregedni????

Hát kövezzetek meg, de inkább két fiú költözzön mellénk, mint itt egyik másik szomszéd. Az egyik szembe szomszédnál tegnap éjjel felgyulladt a kocsi. Arra keltem fel, hogy valaki ordít: ég az autó. Mindketten a férjemmel fel az ablakba. Rohadt nagy füst, meg lángok. És azon gondolkodtam, hogy vajon, ha felrobban, akkor vajon mint a filmekbe benyomja az ablakot? Mert akkor rohadt jó lenne onnan eltiplizni a gyerekekkel együtt. Merthogy az ablak alatt van az ágyunk. Aztán eloltották poroltóval. Na ilyenünk még nincs. Lehet hogy be kellene szereznünk? De volt itt már vetkőzős fiú (nézhettük az ablakból, a zenét meg csukott ablakon keresztül is hallottuk), rendőrség....hogy az éjjeli sz@arházi kis kretén motorosról ne beszéljek. A nagy csendbe jön halkan, aztán egyik-másik ablak alatt ráhúzza. Na erre is keltünk repülésbe, a gyerek ordítva. Komolyan jó lenne egy tűzoltó fecskendő, lehiggasztanám.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Régebben néhány évig (válás után) házrészben laktunk anyuval. A közvetlen szomszédaink egy fiú pár volt (cigány, magyar)..... a mai napig jó a kapcsolat. Nem a buzikkal van a gond, hanem a ripacs buzikkal.

Tiva éjféltől reggel 6-ig 4-szer hányt, de akkorákat, hogy 110% nem maradt szegénykémben semmi. Utána a láza kezdett felszökni. Na, híttam a Heim P-t , aztán a mentőket. A mentők kiküldtek ügyeletes dokit, aszongya vírus. Most alszik a kicsim, 38,5 a láza. Már cicizett is és megivott 1,5dl vizet is. Már nincsen hányás szerencsére. Mindent összehányizott, 4-szer cseréltem komplett garnitúrát, sajna a matrac is olyan lett. Most már itt van anyum és a mosógép is dógozik.
szilvi35

Sziasztok

Szegény Titi baba. Remélem már jobban van. Lesznek még cifrább dolgok is a lépcsőmászástól 8) Mikor költöztök?

Y-gen, Nem is hallottam még :?

Itt is volt tűz. A szomszéd lépcsőházban volt egy kicsi néhány napja. Szonja már aludt, apa ment megnézni nehogy a mi lépcsőházunk égjen és húzni kelljen kifelé a házból. Nem is aludtam egész éjjel. Mindíg féltem, hogy egyszer kigyullad a panel.

Én már hűtöttem le vízzel embereket az ablak alatt, nem tűzoltó fecskedővel, csak úgy pohárral. Éjszaka itt balhéztak az ablak alatt és már nem bírtam :?

Tlindi

Kép
tlindi

Sokkal jobban van Tiva. Most kicsit felment a hője, de hányás nem volt egyáltalán.

ÚÚÚÚ!Micsoda tűz esetek. Eddig -szerencsére- került az ilyesmi.

Tamás atya a Jóban rosszban sorozat, facér és jóképű pap bácsija 8)

Októberben már nem akarok itt lenni, de nem fog olyan könnyen menni bizti.
szilvi35

Szilvi!
Örülök, hogy jobban van Titi! :)
És itt is kifejezem sajnálkozásomat, hogy elköltöztök :?
Nálatok az a galéria lépcső nagyon meredek, nem csodálom, hogy kivagy.
Emlékszel? mikor anno voltunk nálatok D. is folyton fel akart mászni. :?

cipő, ortopédia: nekem úgy mondták, hogy akkor kő a gyereket ortopédiára cígölni, mikor már biztosan jár.
Ez nem tom mit takar, mert pl még Domó sem úgy megy, mint mondjuk én, hanem kissé pipiskedik néha. De erre meg azt mondta egy doktor a tv-ben, hogy az tök normális. Mint ahogy az is, hogy befelé dől a sarkuk. Azért kell bokát fogó kérges cipellő.
Nálunk nagyon égető kezd lenni az átmeneti cipő beszerzése, mert már csak 2 szandi van, amit rá tudok Domóra adni, abból az egyik egy adidas, amit azért vettem, hogy abban sarazzon, a másik egy Falcon magas szárú tutiszupi bőr, de arról meg kezd lelógni a lábujja.
Én amúgy Falcon fun vagyok. Domó lábára korlátozott fazonok, márkák jók csak a magas rüsztje miatt. Pl. D.D. Step hiába lenne olcsóbb kicsit, nem éri át a lábát a tépőzárja.
Ennek a gazdagréti cipész mukinak érdekelne az elérhetősége, ha valaki tud segíteni!

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!
Titinek jobbulást!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Titinek jobbulást!

Az Y-génről nem hallottam, majd utána járok.

Az ortopéd cipész elérhetősége:
Cím: Kmet Béla
Bp., 11.ker. Rétköz u. 12.
Tel: 246-8034

És egy jóóóóóóóóóóóóó hír: Hubagyerek megtette első önálló lépéseit. És húúúúúúúúú, de büszke képet vágott utána. Elsőnek az apja látta, de másnap nekem is megmutatta tudományát. Majd hétvégén mamáéknál is gyakorolta. Hihetetlen... Elkezdett járni. Jó, pár lépés, de lépés. :-) Biztos tudja, hogy jön a kistesó és önállóbbnak kell kicsit lennie. :-D

Jó éjt mindenkinek!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Tivának jobbulást!

wf

Kép
wf

Szonja!

Tök jó, hogy jól an Balázs! :D

Szilvi!

Tivának mennek a gyógypuszik! Jobban van már?
Tamás atya! :wink:

Huba mami!

Hajrá Huba! Csak így tovább! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Milyen kis feledékeny lettem...
Szóval Hubának nagy gratula! :)

wf

Kép
wf

Hát akkor benéztem ezt az Y-dzsenerésönt. Ja, amúgy a bácsik nem rossz fejek különben.
Szegény Tiva, gyógyulást kívánok, jó erősen gondolok rája, és akkor biztos meggyógyul. Olyan borzasztó látni szegényeket ilyen erőtlenül betegen, és még el sem tudják mondani mi bajuk mit szeretnének, én mindig sírva fakadok ha Hannával valami van :(
Szilvi, Tamás atya? :) A mocsok hogy visszautasítota Bettykét. Elég suttyó, haragszom rá, pedig nem szeretem Bettykét de akkor is, kis genya :D Ja meg a Soproni: "Magyarország én így szeretlek" :D
Hát Szonja, felétek sem egyszerű az élet a szomszédok terén. Nálunk tegnap borult ki a bili, akkora veszekedésbe keveredtünk a szomszéddal, hogy ihaj. Na majd ha lesz erőm elmesélem, mert hosszú, és emiatt egész éjszaka semmit nem aludtam, persze a gyerek most alig kelt fel, és reggel negyed nyolcik aludt. Pont most amikor én nem tudok aludni. Most megint szunyál, úgyhogy megpróbálok vele aludni egyet. Ja, bújik az 5. fog, és úgy néztem a 6. is készülőben.
Hubabának gratula a menéshez. Hihetetlen, ő lesz a következő szülinapos, pedig még csak most születtek.

Na úgy túnik Kincsőben is bújkál valami! :(
Feküdt egyik helyről a másikra és ez már gyanús volt. Elég melegnek találtam és megmértem a lázát 37.7 aztán bemászott a saját ágyacskájában és el is aludt! Hogy mi lesz ebből!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ó szegény Kincső! Mielőbbi gyógyulást és sok puszi!

Hubának gratula :) ! Ügyes kis betyár :)

Titi megkapta a pozitív enerdzsit és tök jól van. Már láz sincs, doki néni szerint a torka piri, valami vackot összeszedett a téren (kérdezte, hogy járunk e közösségbe).
Szóval minden okéka, mondjuk ez a hányás ijesztő volt ám.
szilvi35

Lépcső gond megoldva, odaszereltem egy izét (bigyót). Ott aztán többet nem áll fel Titi :)
szilvi35

Ha már úgy is ilyen rég írtam és ilyen aktív a csapat....
Tamás atya a Jóban rosszban jóképű, facér papja. Bettikét nem szeretem én sem, megértem én a Tamást (eddig is csak a elfojtott ösztönei vezérelték Betti vizeire).

Nagyon kemény, hogy Huba jár. Most született, meg hát még csak 9-10 hónapos. Titi is most kezdett járni.

Tiva ma délben kelt és azóta nem aludt. Estére már totál bolondra pörögte magát, 1 órán át altattam. Semmi. Meguntam, Titi lefog, 2 perc torkaszakadt ordítás és K.O. Mereven alszik. Jajj, de mar a lelkiismeret, de mit tehettem volna még. Mindegy.
szilvi35

Húúúúúúúúúúúúúú, csajok, milyen egy pokoli napom volt... Hihetetlen.
Tegnap este a nővéremre bíztuk Hubát, mert elfogyott a tápszere és akkor nuku vacsi. Gondoltuk leugrunk a Mammut gyógyszertárba mert ott vasárnap is nyitva van este 9-ig. Elindultunk, mire a nővérem hívott kb 10 perc múlva, hogy a gyerek egyszercsak elkezdett üvölteni, mint a sakál és semmi nem használ. Remek. Egész lefekvésig ez művelte, reméltük reggelre kialussza magát.
Nagy örömömre nem is kelt fel éjszaka (hosszú idő után először), reggel 6-45 körül felébredt kapott tápit, visszaaludt, 9kor kelt. Gondoltam ez egy remek nap lesz. Áááááááááá, dehogy. Egész nap bömbölt. Néztem a fogát, semmi. Néztem, h lázas-e, de még csak hőemelkedése sem volt. Megnéztem nem ment be a szemébe egy szempilla, vagy idegesíti egy hajszál a ruhájában, szóval minden bagatel dolgot megvizsgáltam, semmi. Én nem tudom mi baja volt, de csak akkor nem bömbölt, sírt, ordított, ha evett vagy aludt. És este a fürdésnél, amit jól elnyújtottam, mert azt legalább élvezte és csendben volt. :-) Ami még jó, hogy kb 3 perc alatt elaludt, uh most húzza a lóbőrt. Én meg lassan zuzok fürdeni, meg aludni, mert kikészültem...
Vajon mi baja lehetett?!...

Remélem szép napotok volt!
Jó éjt!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Időjárkálásváltozás. Nektek nem volt szar napotok? Én tegnap éjszaka nem is aludtam, persze ebben más is közrejátszott, de az idő miatt is. Hanna is némileg nyüszis volt, semmi nem volt jó neki kb, mindenért sírt, de nem olyan hisztisen hanem olyan "anyaaaaaaaa, naaaa vegyél fel kicsit és szeretgess" sírással, igazi könnyekkel meg minden. Már ő is alszik szerencsére este már elég ritka a hiszti vacsi után, bár az anyatej nem kellett neki, úgyhogy max odaadom mikor éccaka felébred.

tuti front
szilvi35

Úristen, hányás, láz, na Kopaszira se megyünk (pedig készültünk).
Hála égnek jobban van Tiva!! Kincső hogy van?

Ákos alvókája jelentősen javul, jobbak az éjszakáink (kivéve a mai - front), a nappal is jobban kiszámítható. Már csak az evés kaotikus néha :)

Még amikor a Nők Lapja Pszichét fizettem elő, akkor nyertem egy Y-generációs könyvet a Tari Annamaritól, nagyon jó, mivel a mi gyerkőceink is a "digivilágba" születtek, nem árt kicsit utánajárni, hogy tudjuk mi-merre-hány méter. A Manófalvi nálunk többszörösen hátrányos helyzetű, mert az apja informatikus, és khm, mi is a neten ismerkedtünk meg, ebből a kapocsból született ő is, azért remélem több hús-vér barátja lesz, mint digi :)

GRATU Huba első lépéseinek. Tényleg nagyon hamar kezd mindent :)

Esküvő nagyon jó volt (egy helyen volt az egész, kijött az anyakönyvvezető, buli, vacsi, szállás 2 emeletre, zsííír), imádom Szegedet, sokat csavarogtunk most is.

Kép
Kép
csipetnyusza

Csipetnyusza!

Rákerestem erre az Y-generációra... És nem is újdonság, mert már régebben hallottam róla, de a nevét felejtettem el. Még kb én is tini voltam, egy tanárom mesélt erről. Mert lényegében én is az vagyok már.
Mi szintén a neten ismerkedtünk meg (rátalált a blogomra és írt egy mailt én meg neten nem ismerkedem, szóval nehezen indult, de kitartott és lám mi lett a vége), a férjem mérnők informatikus, a gyereknek már most külön egere van, amivel játszhat. Hát igen. De ez kb olyan mint mikor nekem már 14 évesen volt mobilom. Apámnak meg 45 évesen lett, mert akkor terjedt el. Szóval ők beleszületnek. De szerintem a Tv is ilyen. :-)
Azért remélem a didi barátait tudom korlátozni majd.
Épp a hétvégi esküvőn, derült ki egy ismerősömről, hogy a gyerekei (13 és 9 évesek) csak hétvégén számítógépezhetnek és netezni csak egy órát szabad nekik. Nem is lázadnak, náluk ez a rend. :-)

Jobbulást a babuciknak.

Kincsőnek könnyű fogzást és Hannának is!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok!

Na tök vacak éjszakánk volt semmit nem aludtunk egész éjjel lázas vol Kincső 38.8, 39.2, 38.5! Most csak 36.8.

De dokinéni szépen ránéz hátha valami nyavaja bújkál benne!
Majd doki után jövök!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Jobbulást a beteg babáknak!

Bármennyire érdekel is, momentán nincs időm beleolvasni az Y generációba, hogy hiányos tudásomat pótoljam, de majd talán eljön az idő. Bár addigra lehet, hogy lesz újabb okosság. Én most jelen pillanatban nem engedem a gép közelébe Balázst. Szerintem 4,5 évesen nem kell még neki. A férjemnek van számítógépes játéka (a nevét sem tudom, és nem is akarom), mikor Balázs akkora lett, megkértem szépen, hogy vigye fel a padlásra. A szomszéd kisfiú ilyenkor már masszívan nyomta a lövöldözős játékokat, a barátnőm 3 éves kisfia meg simán bekapcsolja a gépet, felmegy a youtubra és nézi, amit akar. Ez is olyan, mint a tv: eltiltani nem akarom, mert úgysem lehet és az hátrányt is okozna, hiszen ma már nem lehet enélkül élni. De nekem még ne üljön a gép előtt. Hja, szép idők, mikor mi még könyvtárba jártunk, Ki nevet a végénnel, meg Gazdálkodj okosannal játszottunk. Meg kártyáztunk hajnalig. Persze ha valamit örökölt belőlünk, akkor ezeket ő is szeretni fogja, mert biztos, hogy ha eljön az ideje, akkor ezeket is megmutatjuk neki.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Huba nagyon hamar beindult :D Lehet, írtad, akkor bocs: a védőnő nem sápítozott?

Kép
Kép
Kép
szonja77

Na megérkeztünk.

Diagnózis kicsit piros torok! És ennyi! Csak homeós bogyót szedünk rá!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok

Úgy látom mi vagyunk az egyetlenek akiknek jó éjszakájuk volt.

Tegnap bevásorltunk a bölcsibe. Szonja tök jól bírta, csak amikor már a 10.-ik cipőt erőszakoltam a lábára, akkor akadt ki. Már csak néhány naci kell és kész.

Kincső babának jobbulást.

Huba babának gratula, nagyon sürgős dolga lehet, hogy már elindult. Lehet butaság amit írok, írtad, hogy Huba nagyon kész volt tegnap. Mikor Szonja elindult pár napig ő is nagyon nyűgös volt, meg ordított, mint akit nyúznak. Én arra gondoltam, hogy fáj a lába, mert egész nap jött- ment és úgy sírt mint mikor fáj valamilye. Akkor adtam neki egy pici Nurofent és utána nem volt semmi baja.

Az én uram is informatikus és Szonjának is van már billentyűzete és imádja a nyomtatót kapcsolgatni.

Én is nagyon szerettem a Gazdálkodj okosant :D

Tlindi

Kép
tlindi

Na, én is beállok a sorba apa nálunk is informatikus (programozó).
Hanna is szereti az egereket, de neki még nincs sajátja. Én se szeretném, hogy Hanna 3-4 évesem már szgépfüggő legyen. Uram bátyjának fia 4,5 éves de már 2,5 éves kora óta ismeri a szgépet, simán bekapcsolja elindítja a játékot, felmegy a netre, pedig olvasni se tud, de simán tudja, melyik neki tetsző netes játékot hol találja. Nagyon durva.

Ezek után meglepődik valaki, ha azt mondom, hogy az én férjem is informatikus/programozó?! :wink: :D

wf

Kép
wf

Na akkor apák már Y-ok? :wink: :lol:

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!
Na itt elég nagy az egy négyzetméterre jutó informatikusok száma :D
Az én férjem nem informatikus :D

Ádámnak hasmenése van, Balázsnak meg fáj a torka. Ádival ma voltunk szemészeten. Javultak a dioptria értékei, úgyhogy nem kell szemüveg, viszont tuti ami tuti fél év múlva megint megnézik. És hál Istennek elvileg nem kell neki csöpögtetni a szemébe. Most kellett, majd mindjárt megnézem, hogy annak lehet-e mellékhatása a hasmenés.
Balász meg tegnap előtt álló nap engedte a vízet a slagból. Gondolom ennek eredménye ez a szép kis torokfájás.

Tlindi!
Mikor kezditek a bölcsit?
Juj, mi nagyon szeretünk családilag társasozni, meg kártyázni. Mikor még nem voltak meg a gyerekek, nagyon sokat játszottunk. Akármilyen ünnep volt, összejött a család és mindig játszottunk. Mi még szerettük az activityt is. Te jó ég mennyit röhögtünk. Nagyon remélem, hogy a gyerekek is fogják ezt szeretni, és velük is sokat tudunk majd játszani.

Nem lehet, hogy Huba azért volt nyűgös, mert annyi új élmény érte azzal, hogy nekiindult? Meg a front is? Á, lehet, hogy hülyeség. Egyébként nálunk is van sokszor, hogy Ádi egész nap nyöszköl. Én is mindig a frontra fogom :D

Jobbulást mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Bocs, valamiért 2x küldtem el ....töröltem, mert elég 1x is :D

Kép
Kép
Kép
szonja77

Hő Szonja, jobbulást a fiúknak!!!
Kincső-torok is remélem javul!!

Úgy vagyok ezzek a számítógéppel, hogy nyilván nem tilthatom el teljesen, de tudja mi a rend, pl előtte nagyon-nagyon ritkán kapcsolom be, nem is érdeklődik utána. TV-nkban meg nincs adás, csak amit bekapcsolok dvd-n. De ez még korai, 1x néztünk Csipet csapatot, máskor meg egy Pampalini részt. De van csomó Kisvakond is, még én sem láttam az összeset 8)

Viccet félretéve most úgy látom, hogy elindult egyfajta természetimádat nála, ami remélem kitart... jó persze ebben a korban normális. :roll:

Gazdálkodj okosan, Ki nevet a végén, de jók voltak!!

Kép
Kép
csipetnyusza

Húúúúúúú, é imádom a társasokat. Nekem van két tesóm, volt kivel játszani. Anyum és mamám is szerettek játszani. Apa inkább kártyázni szeretett, de mi azt is. Férjemmel már most elkezdünk társasokat venni, egyszer úgyis használni fogjuk alapon, belenőnek a gyerekek.
Gazdálkodj okosan, Monopoly, Ki nevet a végén, Aktivity, 64 játék és egy csomó minden mást szeretek. :-) Várom már, hogy Huba elérje ezt a korszakot, hogy játszani lehessen. Mondjuk én még építőkockázni is szeretek. :-)

Jobbulást mindenkinek!

Ui: Azt hiszem Hubával a front végzett a minap, de akkor ez nem jutott eszembe, pedig front érzékeny szegénykém... :-S

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Nálunk apa nem informatikus!
De imádja a szgépet! Az a baj, hogy mi is elrotottuk mert Csengének van egy laptopja bár korlátozva van a használat. Csak félóra facebook a többi minden más lehet egy órában meg persze ha valami kell a suliba akkor lehet használni.
De jelentem amióta megkezdődött a suli be sem kapcsolta gépét. Tegnap is tanult mint a güzü este kilencig! :( Pedig korán itthon volt tegnap !

Köszi lányok!

Úgynéz ki Kincső torok javulgat. Tegnap már nem volt láza de nagyon legyengíthette mert fájlalta a lábait tegnap délután meg kicsit nyafogós is volt. Viszont éjjel tudott aludni rendesen.
Most meg éppen jó kedve van aztán mi lesz napközben meglátjuk!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Beteg babáknak jobbulást!

Apák tuti Y-ok, biztos genetikailag is. :)

Nem csodálom, hogy a front megviseli a gyerkőcöket, mi is nagyon nehezen bírjuk. :(

wf

Kép
wf

ildóca! hogy kell úgy nevelni, hogy a gyerek magától, kötelességtudóan tanuljon, mint Csenge? komolyan kérdezem.
szilvi35

Szilvi!

Hát ez jó kérdés! :D
Úgy gondolom, hogy sok múlik rajtunk szülőkön, hogy a délutánt mivel töltjük iskola után! Mert ha azzal foglalkozunk, hogy megbeszéljük azt, hogy mi volt aznap a suliban mi volt a lecke megcsinálta-e a gyerek ha napközis ha nem és foglalkozunk/foglalkoztatjuk őt akkor jó irányba terelődnek. De ennek sajnos van egy fordítottja is, hogy nem haza megyünk a gyerekkel hanem csavarogni és este csak bepakolunk a táskába és csókolom az szerintem nem elég. Nekem nem mindíg voltak a gyerekek napköziben és sokat csináltuk itthon a leckét de mindíg együtt kikészítettük a házi feladatot és megbeszéltük mit kell megcsinálni és ott hagytam, hogy kezdjen neki, persze ha kellett akkor mentem és segítettem neki. És természetesen amikor elkészült leellenőriztem. És a másik, hogy azért felsőbb osztályra meg már kialakul, hogy számára mennyire fontos a tanulás és addigra talán vannak céljai. Persze ez nem minden gyereknél van így.
Szerintem ha egy gyereknek vannak céljai a jövőre nézve akkor inkább tanul magától, hogy oda el is jusson ami célt kitűzött maga elé ! Persze idáig is el kell jutniuk. Most Csenge 7-es és tavaj felvételizett 6 osztályos gimnáziumba, de a matek iszonyat nehéz volt és ezért kevés pontot ért el és nem jutott be gimnáziumba és most maradt a suliba ahova eddig járt. De őszintén nem is bánom, hogy maradt mert sokkal nagyobb választék lesz számára 8-tól.
Viszont tényleg szerencse, hogy kötelesség tudó mindegyik! És tudod büszke vagyok rájuk és magunkra is, hogy sikerül jó irányba terelgetni mindegyiket. Mert mindegyik azért megtanul és megcsinál mindent. Na azért ne gondold, hogy fenékig tejfel az élet mert ha valami nem tetszik Pl: Enikőnek akkor ha fejem tetejére állok sem hajlandó megcsinálni!
Szerencsére jó feje van mindegyiknek!
A másik meg még, hogy rengeteg mindent megpróbáltunk a kezükbe adni zenét tanulnak, táncolnak és két nyelvet tanulnak.
Azért remélem ezzel már fognak tudni mit kezdeni az életben! :)
Hát nem tudom, hogy adtam-e kielégítő választ!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Az enyém férjem villamosmérnök és informatikus...hehehe....

Szilvi,a témában csapok neked egy kiselőadást a téren,ha akarod!
De Ildóca is jókat írt.....

Az állatkertben soha többet nem lehet bemenni pedagógus igazolvánnyal,ingyen..ennyit erről ....és kerékpár tároló sincs......bénák....!

Nálunk is van már egere a gyereknek,most szerzünk billentyűt,használtat..imádja csapkodni....

A Városligetben nagyon szépek a játszóterek,csak ne lenne annyi csikk elszórva az oda-vissza úton....Bogi mindegyiket a szájába venné....Ma beletenyerelt egy törött üvegbe....vérzett a keze egyemaszívét......
Jó lenne már vége lenne ennek az orális,szájbavevős korszaknak...!Még a végén összenyalunk egy hepatitist.....de reméljük a legjobbakat!

Holnap 18 hónapos oltás.....

Kép
kata35

Ildóca, nagyon tetszik amit írtál. Anyámék szintén így próbáltak nevelni minket, meg is adtak ehhez minden szükséges eszközt, és mi is így szeretnénk nevelni a gyerekeket. pl mi is szeretnénk ha ilyen egész kicsi korától választana valami sportot ami tetszik, vagy valami zenélnivalót, esetleg mindkettőt. Majd jól kifigyeljük, hogy mi érdekli, és attól függően próbáljuk terelgetni majd Hannát, és a jövőbelieket is.
Nos mellesleg úgy tűnik, hogy Hanna, nem 1, nem 2 de 4 fogat növeszt egyszerre. Illetve már csak 3at, mert a bal alsó szélső szemfog mára áttört, és a jobb szélsőnek is látom már a zománcot a felszínen, szóval az is 2-3 nap. De tegnap mikor hisztizett éppen láttam a felső szélsőket is fehérleni nagyon, nézem mi van ott, hát olyan duzzadt az ínye, hogy viccen kívűl még a felső ajkát is kinyomja. Szóval fehérlik nagyon mint mikor a középsők jöttek, szerintem 1-2 hét és kinn lesznek. márcsak azért is gondolom, mert reggel közelítettem felé a kajával és elkezdett ordítani. Akkor nem volt hajlandó enni legutóbb mikor a felsők jöttek, úgyogy gondolom ez megint az lesz. Az alsókkal ilyen téren nincs gond, nemtom a felsők miért viselik meg ennyire.

Sziasztok

Szonja

26.-án kezdjük a bölcsit. 2 hét beszoktatás és utána élesbe megy a móka. Utána apát is beszoktatom, mert reggel ő fogja vinni én pedig du- megyek érte. Apának is kell a tanulás, hogy flottul menjen minden, mert hát a probléma megoldó képessége nem tökéletes.

A fiúknak jobbulást.

Ildóca

Szerintem szuper, ahogy terelgetitek a gyerekeket, én is valami hasonlót képzelek el Szonjának.

Szegény Bogikezecske. Hihetetlen mit össze tudnak szemetelni az emberek. Amiket eldobálnak beborítanám a nappalijuk közepébe, hogy éljenek benne.

Hanna hol tart már a fogacskákkal?

Tlindi

Kép
tlindi

Van 4 teljes meg áttört a bal alsó szélső, és úgy tűnik hogy a felsők gyorsabban jönnek mint gondoltam, mert úgy tűnik, mintha kicsit már az is kinn lenne. Annyira hisztis lett délutánra, hogy bekentem dentinoxxal, és szinte azonnal el is aludt. Nem tudom hogy segíthetnék még rajta, mostmár nagyon durván dugdossa az öklét a szájába, gyakorlatilag egész nap benne van, a fül húzogatásról meg ne is beszéljünk. Remélem ezek után mostmár tényleg tart egy kis szünetet.
Remélem bogi kezével semmi baj nincs. Elvitted dokihoz, vagy nem? Ki tudja milyen bacik vannak azon a törött üvegen. persze nem ijesztgetni akarlak.
Szilvi, Tiva hogy van? Az írásaidból nem úgy tűnik, hogy nagyon megviselte volna a betegség, ha van ereje zsiványkodni a lépcsőn.
Kincsőnek is jobbulást. Csanádról sosem mesélsz Ildóca, vele mi van? Tehetnél fel valami aktuális képet.

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?