Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Na ja szuperanyuk! Ettől én is sokkot kapok! :shock:
Állítólag az én drága anyósom is azt állítja, hogy az ő kisfia milyen szuper gyerek volt! Mert nem nyúlt addig semmihez amíg anyuci meg nem engedte, és már másfél évesen szobatiszta volt, és különben is az összes gyerekünk az apjára hasonlí! :evil:
És persze amikor összekrültünk akkor másfél évembe került, hogy megtanítsam neki, hogy hol a szennyestartó! :roll: Ja és még sorolhanám! De inkább hagyjuk mert csak felhúzom magam! :evil:

Kattkat!

Ez tetszik! Használat elött felrázandó! :D

Az én Kincsőm is alkot mindíg valamit! De az enyém és imádom!
De ma mondtam neki én is, hogy mostmár aztán fogja be a száját mert minden nyavajáért sikított meg verekedett és senki nem volt jó neki csak anya! :roll: Senkio nem adhatta rá a zokni meg a szandált csak anya! :x
Kedden strandoltunk persze egész nap a vízben volt és jött a sikítás amikor közöltem a tényeket, hogy öltözünk és megyünk haza! Tegnap meg egésznap tépte magáról a pólót, ha már meglátott egy pohár vizet!
Meg voltunk állatkertbe és a bivalyoknak volt egy pocsoja és az istennek sem lehetett elrángatni onnan mert egyfolytában ordított, hogy pancsi, pancsi ,pancsi! És hiába magyaráztam neki, hogy nem lehet, nagynehezen végül meggyőztem azzal, hogy koszossak meg bűdösek!

Úgyhogy én sem vagyok szuper anyu!
Ja és nem is akarok az lenni!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

ildóca! micsinász te 0.42kor? szóval hajazol a zuppemamma címre! ééértem én!

kőtözünk vidék.
szilvi35

Sziasztok Szuperanyák!...:)

Szerintem mindenki szuper,aki gyereket nevel....nem egyszerűűű dolog...de szép meg jó meg hálás feladat,meg cukkerek a gyerekeink....

Kattkat..Bálint ház..
A csaj,aki tartja a ringatót,szuper!
Nekem a hellyel van bajom...nem szellőztetik,3 ringató van egymás után,temérdek gyerekkel és szülővel...Bogi mindig ott lett beteg.
Nem értem miért nem lehet egy foglalkozás után átszellőztetni a termet..????
Úgyhogy én még átgondolom vagy keresek mást..majd írom,ha találtam...

Kép
kata35

Sziasztok!
Huhh, hogy felpörögtek az események 24 óra alatt :D

Akkor úgy tűnik, hogy a szuperanyuk mindig engem találnak meg, vagy súlyos kisebbrendűségi érzésem van. Szerintem is teljesen normál, hogy mindenkinek a saját gyereke a legjobb, legszebb stb. És lehet, hogy valaki nem is direkt akar szupermaminak látszani, egyszerűen csak örül a kölkének és én vagyok antiszociális? Mondjuk ez igaz. Én meg mindig azt hiszem, hogy az enyémek a legbitangabbak, aztán elmegyünk valahova, ahol találkozunk gyerekesekkel és nagyobb a hiszti, vagy rendetlenebbek :D , akkor összenézünk a férjemmel és csak annyit mondunk, hogy tegyük össze a kezünket.

Amit utálok, ha bemegyünk valahova és hiszti van, vagy csak a szokásos: Balázs ne mássz fel a kosárra, ne szedd le, azt nem vesszük meg, másszál le a polcról stb. akkor úgy néznek ránk, hogy úúúú ezek nem tudják megnevelni a gyerekeiket. Na ilyenkor ettől leszek nagyon-nagyon-nagyon ideges és mindig várom, hátha valaki beszól, hogy frankón elküldhessem. De nem, csak néznek a szemükkel :shock: . Szóval kötekedős is vagyok :D

Nálunk is anyósom sztorizik állandóan, hogy mit csinált a kicsi fiacskája. (Vajon én is ilyen elviselhetetlen fiús anya leszek?) Nem érti, hogy 40 évvel ezelőtt a gyerekeket nem érte ennyi inger. Hogy nem volt ennyi minden, ennyi lehetőség. Érdekes, a 82 éves nagyanyám meg azt mondja, hogy milyen jó a mai gyerekeknek, hogy ennyi minden van, milyen jó lett volna, ha ő is ennyi mindent meg tudott volna nekik adni.

Na igen, sztorik. Sokszor mikor leírom, azon gondolkodok, hogy elhiszitek-e, hogy nem én találtam ki őket. Aztán oda jutok, hogy hát bizony a mai gyerekek nagyon mozgékonyak, kíváncsiak, nyilván a Tietek is csinál hajmeresztő dolgot. És komolyan mondom, ha lenne időm, lejegyzetelném, hogy nyugdíjas koromba visszaolvashassam és mosolyoghassak, kacarázhassak.

Holnap megyünk a kórházba konrollra. Remélem az orrmandula helyén nem látszik, hogy Balázs napi 10 percet sem ült a seggén.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szilvi!

Sajan nem alszom amióta itt vagyunk Kehidán! Jóformán jó ha éjszakánként aloszom 2 órát! Én csak otthon tudok aludni a saját ágyacskámban! Ez van.
Dehogy is akarok én a szuper anyu címre pályázni. Eszembe sincs!
Én csak megpróbálom nevelni a gyerekeimet. Amit persze időnként úgy érzem, hogy mint anya becsődöltem !
Na majd lesz neketek is kamasz gyereketek!
ÉS AKKOR MAJD MEGTUDJÁTOK! :roll:
Nem egy leányálom!
Még ezt a rohadt facebookot is figyelem kell, hogy kivel üzenget a gyerekem! :twisted:
Hova kőtőztök Szilvi? Ugye nem annyira messze?

Szonja!

Én mondtam a gyerekeimnek, hogy ha elviselhetetlen anyós leszek akkor szóljanak, hogy állítsam le magam! De remélem én sem leszek elviselhetetlen fiús/lányos anyós!
Balázs tuti rendben lesz! Drukkolok!
Tudod Szonja sokszor én is úgy érzem, hogy hülyeségeket írok le és lehet senkit sem érdekel! :?
Na mindegy azért jó kiadni magamból a dolgokat!

Képzeljétek úton az ötödik fogacska Kincsőnek! :lol:
Szóval most egyszerre hármat növesztünk!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Azért örülök, hogy Balázst nem különösebben viselte meg ez a műtét. Nekem 6 évesen vették ki az orrmandulám, nem 1 hanem 7 napot töltöttünk még akkor ott a kórházban, és nem altattak. Rettenetes élmény volt, még ma is úgy emlékszem rá, mintha csak tegnap lett volna, pedig már 20 éve :) Jól tökön is rúgtam az orvost annyira kapálóztam, le is kellett kötözni. Na de ilyet, hogy altatás nélkül, nem is tudom hogy éltem túl, valszeg azóta nem bírom a fájdalmat. Na mindegy.
Borzasztó ez a nagy meleg, Hanna délelőttönként tiszta hiszti, aztán alvás után már nagyjából lehet vele bírni, de mostmár az van hogy se a járókába, se a kisszékében nem marad meg, csak a földön hajlandó lenni. Elkezdte kibővíteni a lakásfelfedező túrát, múltkor a fürdőszobából szedtem ki. Szupi, meg a függönyről, az egyszem virágról ami a lakásban van, de az is az előszobában, ha a radiátort ütögeti,meg a széket tologatja a parkettán, azt már fel se veszem. Asszem meg kell szoknom :)
Hubamami, Wf, ti hogy bírjátok pocakkal? Nem lennék most a helyetekben, Hubamaminak még egy kis totyogiról is gondoskodnia kell mellette, hát szerintem legközelebb is télen akarok terhes lenni főleg, meg szülni is. :)

Lilypie Third Birthday tickers

szerintem senki sem ír butaságot és önzőzni ér. jó ide kiírni.... ha meg válasz is érkezik, az még jobb és talán segít is... valamiben.

iszonyat a meleg...ehhh.
szilvi35

Bejja!

Köszi, még viszonylag jól... A lábam ugyan nagyon dagad, és alaposan meg kell gondolni, hogy milyen cipőt/szandált veszek fel reggel. De az irodában szerencsére van légkondi, és még használni is lehet, nem rám jön a hideg. :)
Egyébként tiszta horror, amit Veled műveltek anno!

Ildóca!
Azért próbálj pihenni! Tudom, nem ezen múlik, sajnos...

Többiek? Ti hogy bírjátok?

wf

Kép
wf

Oh, Wf, és még a felét se meséltem el, hogy milyen attrocitások érhetnek egy hat évest, hazudtak nekem, kihasználták a gyermeki ártatlanságomat. Egy kedves doktorbá azt ígérte ha jó gyerek leszek nem fognak megműteni, de hazudoooooooooooott :cry: :cry: :cry:

:( Ez a nem semmi! :cry:

wf

Kép
wf

Sziasztok

Szilvi

Mikor költöztök? De jó neked.

Jaj én bírom a meleget :wink: Én idióta a 40 fokos konyhába még elkezdtem sütit sütögetni, most van ott vagy 1000 fok. Holnapra meg pizzát ígértem apának. Nem vagyok normális :oops:

Túl vagyok a szülőin. Szeptember 26. -án kezd a kis drágám. Nem kaptunk túl hosszú listát :D Eddig minden tetszik, mármint amiket mondtak az pozitív. Majd meglátjuk élesben milyen lesz.

Ildóca, ha pályázol ha nem te akkor is szuper vagy. 3 nagy, 2 kicsi + 1 férj. Mindíg csodállak, hogy bírsz ennyi mindent. Na jó a 2 gyerekeseket is csodálom, mert néha 1 gyerek + 1 férj is ki tudja borítani az embert.

Szerintem is hasznos dolgokról írogatunk. Panaszkodni meg kell. Ja, és jókat lehet nevetni a gyerkőcők csínytevésein.

Tlindi

Kép
tlindi

Szonja, mi volt a dokinál?

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!
Hja kérem!
Megdícsért...azért, hogy az üvegszilánk, amit Balázs tegnap este a fülébe dugott - de ki is esett szerencsére - nem vágta szét a fülét.

Mi is kivagyunk a melegtől. A gyerekek tiszta hisztisek, én ma reggel úgy keltem, mint aki egész éjjel kapált. De most jól fúj a szél, csak fenn a hálóba még mindig meleg van nagyon. Ki van ugyan nyitva az ablak, de mikor Ádit felvisszük, akkor be csukatom apával, mert az ágyunk az ablak alatt van. És az örgdög nem alszik, nem akarom, hogy ha esetleg felkel és odamegy, kiessen. Szóval ilyenkor a katlanba megyünk fel aludni. Viszont egész éjjel jön rám a jó levegő.

Ildóca!
Facebook - ki vagyok tőle. A nyáron 2x volt itt a keresztlányom, 14 éves. Az első alkalommal 3 napot, most 2-t ült a gép előtt. Otthon elromlott a laptopja. Igaz, mikor jó volt, akkor hozta magával és azelőtt ült. Nem viccelek, csak akkor nem ült előtte, mikor aludt. De hajnali 2-ig nyomta, reggel fél nyolckor meg keltették a gyerekek. Utolsó nap éhes sem volt. Durva. És miket írogattak. Az az egy-két mondat, amit el bírtam olvasni :shock:

Kép
Kép
Kép
szonja77

Kata!
Köszi az infót a Bálint házi ringatóról! Mondjuk a MÜPÁban sincs szellőztetés, meg ablak se :)
Engem jobban zavar a tömeg. :?

Tlindi!
Én tegnap sütöttem sütit és rakott krumpli is volt :)

Bejja!
Hát jó, hogy nem Balázs műtétje előtt dobtad be ezt a kórházas élményedet a közösbe!
Biztos nagyon durván érinthetett, ha ennyi év távlatából ilyen indulattal írsz róla. Én nagyjából semmi konkrét történést nem tudok felsorolni 6 éves koromból.

Ildóca!
De jó, hogy Kincső ilyen kis vizicsirke.
Domó el van a vízben, de semmi ugrabugrálás meg őrültködés, úgy kell rávezetni mindenre, mert magától csak ácsorogna benne. Óvatos duhaj. Amíg szórakoztatom, addig benne marad, aztán tépne kifele minden mást csinálni. Pedig én vízimádó voltam/vagyok és XY oldalról is meg volt a víz szeretete.

Kattkat

Kép
kattkat

xy oldalról, hehe

ma volt a mélypont remélem. Tiva még elaludni sem tud, 30 fok van bent.

nekem 3éves koromban vették ki a torok mandulám és altatáshoz szólt at esti maci zenéje.
szilvi35

ma Tiva megharapta Bogit :-(
szilvi35

Szonja!

Ne is mond nekem ma monjuk jó volt mert kezd az én drága Csengém készülni az iskolára egész délelött pakolta az új cuccait meg elővette a fuvoláját! :D
Na de már a gépénél ül! :twisted: Úgyhogy ennyi volt a lelkesedés! És, hogy fogok örülni ha már a T-mobil is megfogja szünetetni az ingyenes Facebookot! :D Mert persze a telefon a másik! Még ha megy lefele lépcsőn akkor is nyomja!

Kattkat!

Na de azért a bivalyokkal nem kéne fürdőzni!
Ja a Balatonban meg ahogy lifegett a vizen el alukált a drága!

Szilvi!

Biztos nem adtál Tivának rendesen enni és éhes volt! :roll:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Hanna engem harapdál már most, de csak engem tüntet ki ezzel az apját nem, viszont tegnap majdnem megharapta a szomszéd unokáját (aki vele egy időd, pontosabban 8 nappal fiatalabb). Mostanában mindenhez már eleve úgy közelít, hogy tátja a száját, ami nála a harapást jelzi. Nemtom mi ez újabban.

ez a másik Ildóca! szinte már egyáltalán nem eszik, csak szopi :( :( :(
szilvi35

Szilvi!
Nem akarlak elkeseríteni, de ismerek 2 olyan csajt is, akinek a 1,5 éves gyereke még szinte kizárólag csak szopik. (1-2 kanálnál többet semmiből sem eszik)
Jó riska vagy! :)
Tápláló a tejed, oszt' nem kő neki más.
Azért megértem ám, hogy zavar!
Engem is zavarna attól függetlenül, hogy Titi nem úgy néz ki, mint aki éhezik.

Kattkat

Kép
kattkat

Szilvi, szerintem normális, ha ilyen melegben csak ciciznek. Legalábbis én nem aggódok. Ilyen melegben én se nagyon eszem, csak sokat iszom. Nálunk 29 fok, csakpelus vagy az se, napi 3-4x zuhany és pancsi, és még így is tele van melegkiütéssel. De mára vége. Hála égnek!

csajok, gallyra ment a gépem, kölcsönről vagyok, több hét mire kiderül mennyibe fájna a javítás, valszeg alaplapcsere lesz...de előtte még adatkimentés, jó móka lesz :)))) remélem hamar vissza tudok térni az éterbe!

Kép
Kép
csipetnyusza

ma 1 azaz egy darab barackot evett :(

mizu Balázzsal?

megtörtént az első cipővásárlás. alig bírtam ráadni, totál be volt gajdulva Tiva. aztán hagytam közlekedni, bohóckodni, meg cici (hátha éhes)... de semmi. aztán sikerült ráadnom egyet, meg egy nagyobbat. aztán felborult a kocsink és pörgetett és szét tudtam nézni. nehéz lenne leírnom azokat a lekicsinylő tekinteteket, amiket kaptam egy szupref@szfej anyuka és egy eladó részéről. mindegy. Tiva akkor szabadult ki és szerintem már nagyon kellett neki a mozgás. 1 óra múlva jól el is fáradt. örülök, hogy jár, így legalább kimozogja magát.

no! ez a Tamás atya meg hódoklik...

a városligetben meg egy kölök jól felborította Titit tegnap
:(

kérdeznék! akiknek már nagyobb a gyereke... mindenkinek normálisan megül az etetőszékben és aránylag kulturáltan eszik??? Tivának ez sem megy... mozognia kell.... vagy állva vagy sehogy és nagy ritkán a székben.

gyakorlatilag mindenben elcseszettek vagyunk, de boldogak :) :) :)
szilvi35

Sziasztok!
Csatlakoznék az elcseszett klubhoz :D
Köszönjük, jól van. Túlságosan is, így napjába egyszer eszembe jut, hogy felkötöm magam :D
Ádi is csak a cicimen akar lógni. Komolyan többet van rajtam, mint egy éve. Nem tudom, hogy ez normális-e még. Mindenesetre nincs erőm vele küzdeni, így is asszem beköszöntött a hiszti korszak, mert napjában minimum 5x földhöz veri magát, és pörög a hátán, mint a chemotoxos légy. Nagyon durva. Mondom neki, kisfiam gyere, vegyük fel a szandálodat. Nem. Gyere, menjünk nyamizni. Nem. Nem. Nem. Még alig látszik ki a földből és olyan, de olyan akartos. Balázs egy angyal volt ilyen idősen.
Ja, és azt mondja: cicit kakaom, vagyis cicit akarom. Otit akarom (ez a szomszéd kisfiú). Akar. Másfél évesen.

Etetőszék: 2 hónapja a padláson figyel. Mert Ádi úgy döntött, hogy ő már nagyfiú hozzá. Egyszerűen felállt benne állandóan és neki a rendes szék volt jó. De onnan, meg necces volt, hogy oldalt leesik, mivel az étekzőszéknek nincs karfája. Úgyhogy fabriákltunk: egy gyerek műanyag szék lábát levágtuk és rákötöttük a székre.

Én ebbe a melegbe a pelust is levettem róla. Olyan, mint egy törpe vízerőmű, a lakás minden pontját összepisilte már :D De sajnáltam, hogy a 40 fokba besült a kis segge. Persze ha mondom, hogy pisiljünk a bilibe: nem. Szóval nem erőletetem, csak takarítom a pisiket :D Nem kis meló volt a több mint 20 nm-es padlószőnyeget kicigőlni a lakásból, térden állva kisikálni és vizesen megint húzni vonni. De szarom le, majd jövőre megint kicimbálom.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Ja a cipőbolta nekem is kijutott egy f@szfej eladó. Igaz nem nekem szólt, a gyerekek sem voltak velem, de jó napom volt, gondoltam nem hagyom szó nélkül. D betűs cipőboltba árulnak focilabdát, amit a legalsó polcokon tartanak. Naná, az enyémeket is alig lehetett levarázsolni onnan egy másik alkalommal.
A nőci odaszólt egy hasonló áldozat :D anyukának, hogy ne labdázzanak a gyerekek. Nem amit mondott, hanem ahogy mondta. Én meg mondtam neki, hogy tán el kellene rakni onnan. Lógtak a szemei, de a hang benn akadt látva az arcom. Aztán még folytattam neki. Nem mert szólni, mert nagyszerű volt az életösztöne. Mert ha kiejti azt a száján, hogy neveljük meg a kölkeinket, tutira belezúztam volna a fejét a pénztárgépbe, mert amúgy egy agresszív állat vagyok. Vajon ha a gyerekeim megnőnek én is ilyen tetű leszek?

Kép
Kép
Kép
szonja77

húúú szonja! árad belőled a tesztoszteron :D :D :D :D :D
szilvi35

Úúútálom az ilyen seggfejeket. Tök mindegy, hogy milyen a gyereked tutira lesz olyan, hogy nyilvános helyen menten elsüllyednél. Miért is kell akkor még az egyébként is tépett egónkat lealázni egy-két ilyen pillantással, vagy beszólással? Ja azért, mert ez Magyaroszág és tele van inteligens, türelmes, toleráns és legfőképp emberséges emberekkel.
Naná, hogy túlteng a tesztonszteron szintem :D

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok.

Na most lehet nem leszek szimpatikus, de én nézni sem bírom, amikor egy bevásárlóközpontban vagy piacon vagy tömegközlekedésen rendszabályozza a gyerekét valaki. Mármint engem nem zavar, ha hisztizik egy gyerek, az enyém is fog, de az kifejezetten zavar, ha előttem ütik-vágják a gyereket. Főleg mondjuk egy totyogót. Sosem értettem miért kell ütni egy gyereket. Még a legjobban nevelt gyerek is kitörhet hisztibe egy boltban, de nem a verés a megoldás... Ja, és aki egy hisztiző gyerek anyjának elkezd magyarázni, azt szívlapáttal ütném agyon!!!!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Teljesen osztom a Szonja és Hubamami véleményét. Természetesen általában csak olyanok szólnak be akiknek nincs gyerekük, de még a közelükben sincs, fogalmuk sincs róla hogy működik egy gyerek, persze hogy azok akarják jobban tudni hogy neveld. Majd meglátom milyen lesz Hanna, de csak szóljon be valaki, megruházom ott helyben. Én is az az agrresszív kismalac fajta vagyok, először ütök aztán kérdezek.

Ja, és mostmár kérünk valami fotófélét a pocakosokról. Szerintem mostmár van mit mutogatni, így a 20. hét után :)
Hubamami mikor mész Uh-ra?

Huba-mami: egyetértek!!! Én sem bírom nézni.

Szilvi: Ákos se nagyon ül meg sehol, ha mégis, és nem éhes, akkor dobálja szét a kaját. Tudjátok mekkorát tud dobni??? 4-5 métert simán!! A brokkolirózsa darabkáit alig bírom összeszedni. De toccsan minden, szilva, barack, húscafat, nyálazott kölesgolyó...
Tivának most biztos nagyon tetszik az állás, járás. Az enyém pl ha tanul valami újat, akkor éjszaka, álmában vagy félálomban is azt gyakorolja. Sokat mászott annó az ágyban, amikor megtanult, most meg fejenáll egyfolytában. Annak ellenére, hogy nemigen eszik, 4-5 naponta vannak sikerélmények szilárdkaja téren (=8-10 falat/alkalom). Csak a miénkből hajlandó, ezért már régóta úgy főzök. Most mindent kézzel, nem tudom mikor lesz ebből kulturált kanalas-villás étkezés, nem most szerintem :)

Kép
Kép
csipetnyusza

Uh... Ohhhhhhhh... Voltunk speckó uh-n az Istenhegyi Magánklinikán, ott fél óráig nézte Hajdú drnő a babucit, még azt is megmondta, hogy nem lesz nyúlszájú vagy "O"-lábu az összes porcikáját megmutatta, külön kitért a nemére (megmutatta hogy leányzó. :-) ), a szeméremajkait is láttam, sőt a méhe fejlődését is mutatta. Kaptunk DVD-t, fotókat, 4D-t is. Tök jó. Erre másnap elmentünk SZTK-s Uh-ra és közölte a doki, hogy valami szívizom kinövést lát, de semmi pánik, icipici, nem is nőhet, semmi gáz. A nődokim elküldött (SZTK-s) felülvizsgálatra, a Bajcsiba. Genetikára. Majd ezek után megmutattam neki a Istenhegyi-s uh leletem, és a doki felröhögött. Mert szerinte tök feleslegesen voltam az sztk-s uh-n és kb én voltam a 30. páciense ma, aki feleslegesen rabolta az idejét. :-) Mert ő ismeri Hajdú dokinőt és az egyik legjobbnak tartja az országban, és ez a tuskó sztk-s uh-s egy barom.
Na, mondom rendben... :-S Most mégis mi a túró van... Szóval megyek genetikai tanácsadásra, mert az afp-m is alacsony lett, mint Hubánál. Csütörtökön vagy kedden... . De nem parázok, szerintem semmi baja a babucinak.

Wf! Felétek mi hír?

Szonja! Balázzsal akkor minden tuti?

Szilvi, de aggódj, szerintem mindenki érezte már azt, hogy mindent szarul csinál... és elcseszett mindent. :-) Csak persze a szupermamik nem. Ők tökéletesek... :-D :-P :-P

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Bakker Hubamami, ha nem kérdezek rá, simán elhallgatod :)
Gratula a leánykához, akkor maradtok a Hannánál? :)
Nem is értem egy sztk-s uh-s hogyan láthat bármit is azok után hogy hiperszuperhájtek géppel előtte már megnéztek. Én is voltam már sztk-s uh-n, ne is mondjam ott milyen elavult gépekkel dolgoznak, nem is tudom hogy lehet azokkal még dolgozni, szóval ja, sztem az orvos csak sztem valami koszpacára a gépen hitte azt hogy szívizomkinövés :)
Más: Hanna pár napja feláll, de nem talpra, lábujjhegyre, mostanra mondjuk már az egyik lábát leteszi, de akkor se mindkettőt, és nem egyenesedik ki teljesen, mindig kicsit behajlítja a lábát. Kezdjek aggódni, vagy majd kialakul. Mondjuk azt még elmodom, hogy 10,5 kg, tehát van mit elbírnia a lábán. A védőnő persze el is kezdett sopánkodni, hogy nem sok ez? Csak azt nem vette figyelembe hogy 75 cm, amihez ez a súly tök normális szerintem. Vagy nem?
Új tanulás: Hanna mióta mászik, nemhogy félálomban gyakorolja, de felkel éjszaka és ezt csinálja. Mostmár ugye az állást is, illetve ott csak a térdelést, és húzózkodást, mert úgy imbolyog az ágya hogy rossz nézni, most fogunk újat venni. Az éjaszakák még mindig borzalmasak, úgyhogy most jött el az ideje a közönség segítségnek. Várok minden hasznos jótanácsot hogy szokatassam le az éjszakai kelésről.

Hát, még a Zita került szóba. Nekem mindkettő tetszik. :-D Még nem tudjuk.

Huba azóta lett rossz alvó, hogy jönnek a fogacskái. Kezdetben még a babaágyában altatgattam, majd karban, aztán magunk mellé tettem. Na, ezeket SOHA ne tedd, kivéve, ha beteg, vagy nem otthon alszotok. (olvastam mindezt én már régebben is, de nem láttam be, hogy jó így). Most én is azzal próbálkozom, hogyha felkel a babaágyába teszem vissza (mert ugye, ha megébred, feláll és zakatol) babusgatom, és simizem, általában beválik, ha nem jön a cumi és simi egyben. De mondjuk, ha lázasnak érzem, akkor magunk mellé veszem. Nem tudom jó-e a technikám, de remélem eljutunk odáig, hogy csak visszateszem, és visszaalszik, majd odáig, hogy mondanom sem kell, hogy alvás van és alszik, sőt a távlati terv, h fel sem ébred éjszaka. :-) :-)

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok

Húúúúúúú, de sokat írtatok. Ezt nagyon szeretem :D

Huba gratula a kiscsajszihoz. Nagyon tudják ilesztgetni az embert. Szerintem ez külön tárgy nekik az egyetemen, hogy rémisztgessük az anyukákat.

Hiszti a köbön nálunk is. Néhány földhözvágásnál jól beütötte a féjét. Tanult belőle, most el kap a röhögés a hisztijeleneteknél. Nagyon óvatosan leül a földre, majd még óvatosabban lefekszik és nagyon lassan leteszi a fejét és mozdulatlanul fekszik. Pillázik rám, hogy nézem vagy se és mondja a magáét. 8) Különben egyetértek az előttem szólókkal. Egy hisztis gyerek mellett van anyunak elég baja nem kell még a szúrós tekintet mellé.

Etetőszék

Mi még használjuk, de nem mindíg. Van, hogy Szonja nem hajlandó beleülni és akkor normál széken "eszik". Betolom a fal mellé én meg a másik oldalára ülök, hogy ne essen le, de azért sikerült már így is előlről beesni az asztal alá. Az etetőszékbe feláll, felteszi a lábát a tálcára, bele a kajába és nem engedi, hogy bekössem. Mondjuk másfél hete nem igen eszik kekszen meg joghurton kívül semmit. Dobálni ő is nagyon tud. Gyúrmának nézi a kaját és könyékig mászik bele. Önállóan akar enni, egész jól betalál a szájába, de nagyon sok megy mellé is. Néhány kaja után fürdés van. Másképp nem tudom letakarítani. A leveseket kézzel próbálja enni, amit lehetne kézzel azt pedig kanállal. Ettünk már a földön /földről meg evett egy falatot elszaladt visszajött még egy falat és így tovább. Azt hiszem még várni kell a kultúrált evésre. Mindenesetre még nem megyük vele étterembe.

Ha már a cipőknél tartunk. A lakásban cipőben vannak a gyerekek vagy cipő nélkül? Én nem adok rá cipőt, mert ezt mondta a védőnő /gyerekorvos / ortopédorvos. Anyós üzenget a kisfiával ( velem nem tárgyal ), hogy befelé áll agyerek lába és adja rá cipőt. Én az a csak azért se típus vagyok, de daccból nem akarom elcseszni a gyerek lábát. Én nem látom, hogy befelé állna, de lehet csak azért se akarom látni.

Bejja

Szonja is sokat lábujjhegyezett néha még most is. Szerintem ez normális, meg a súlya is. Az én apróságom is 10 kg meg 73 cm volt 8 hónaposan. Most se kicsi, legalább 2 évesnek nézik. Szokták is mondani, hogy még nem beszél és még pelenkát is hord. Agyrém, komolyan.
Az altatással csak ismételni tudom magam. Én úgy csináltam, hogy először elaltattam ölbe/ cicin, mikor hogy. Betettem a kiságyba, ha felébredt, kivettem, ringattam ébren vissza az ágyába, kicsi simi ének miegymás, ami megnyugtatja.Mikor elkezdtük volt, hogy 3 órán keresztül tartotta kicsi simi, kicsi ének. Mindig elmondtam neki, hogy este van, aludni kell. 3 hét volt mire megtanult elaludni, ekkor még kapott éjjel cicit 1-2 alkalommal. Mikor már egész jól aludt, akkor megpróbálkoztunk, hogy éjjel nem kap cicit, ha felkelt vízzel próbálkoztam, de azt nem kérte. Azóta jól alszik, nem tökéletes, de nekem jó így, hogy 1-2 alkalommal felébred.

Tlindi

Kép
tlindi

Huba-mami!

Gratula a kislányhoz! :) Már én is akartam kérdezni, mi újság...
Minket is Hajdú drnő vizsgált, és az én dokim azt mondta, ha ő mindent rendben talált, akkor nem kell aggódnom semmin. Mert nálunk kérdés volt a magzati szív UH, sok helyen automatikusan küldik erre a vizsgálatra a cukros kismamikat. Nekem a drnő alaposan megnézte, mert kértem emiatt, és ő egyáltalán nem látta indokoltnak a külön vizsgálatot. Bocs, kicsit bonyolult lett.

Bejja!

Próbálok képet feltölteni, remélem, sikerül. :)

Egyébként szuperanyuk szerintem nincsenek, csak a szájuk jár! :D

Kép

wf

Kép
wf

Nálunk most a következő van amúgy. Az esti elalvással nincs gond, az esetek 90%-ban a vacsi után megfekszik, olyankor belerakom a kiságyba és pont, ha nem alszik el egyből, akkor már általában olyan fáradt, hogy apja percet ringatja és már el is alszik, ez sem gond. A probléma az éjszakai ébredésekkel van, ennek is 2 fajtája van. Általában 6-8 alkalommal ébred egy éjszaka (tegnap pl fél 12, és fél 2 között 4 szer) Van hogy hisztisen sírva, olyankor nem is akar visszaaludni, nem segít se a cumi se a tea, inkább játszik, stb, hiába mondom neki hogy aludni kell, aztán ha megunta, jön megint a hiszti, hogy miért nem veszem ki, játszom vele, olyankor jön megint a cumi, tea, simi, aztán egyszer csak álombavirnyogja magát. A másik amikor csak rosszul fordul, felébred rá, de akkor a cumitól, és/vagy a teától egyből visszaszunyál, de akkor is nehéz fél/egy/másfél óránként kelni hozzá, éppcsak elaludnék, és már újra kelhetek hozzá. Én nem vagyok híve a kikapkodásnak, de lehet akkor rosszul csinálom, mert nem akar működni, de azt sem látom megoldásnak, hogy kivegyem, és ringassam, mert akkor meg
ahhoz szokik hozzá. Vagy nem? Nemtom már mi lenne jó.
Ja, és nálunk akár egy egy éjszaka egy 260ml-es cumisüvegnyi tea is elfogy (nem ízesítem semmivel, néha citromlével)
Dorkamami megnyugtattál a súlykérdéssel :)

jesszus! Tiva 2-3 nap alatt iszik meg annyit.

sééép a pocid wf!

gratu a kispunishoz Hubamuti!

alvás: Tiva 8 hónapos koráig kitűnően aludt. Napközben buksisimi oszt kész, este cici. Aztán hirtelen mozgásfejlődés + 6 fog egyszerre = éjjeli ébredések, rengeteg mozgás. Na én kivettem magunk mellé hamar, a cicit félálomba is a szájába lehet tenni. Így nem haláloztam el végkimerülésben. Eredmény: napközben és este is cicin elalvás. Az utóbbi hetekben többször elfordult még ébren és egyedül aludt el (dobolt a lábikóval). Aztán meg Isten tudja mi lesz a vége.... Majd 20 év múlva kiderül.

köszönet az etetős hozzászólásokért. akkor sokat vártam el.
szilvi35

Huba mami: gratu a kislányhoz :) Engem is Hajdú doktornő vizsgált anno, mert kevés volt a magzatvíz, és ki akarták venni Ákost, de megnyugtatott, hogy ő szerinte nem kóros, viszont látta nála a szívizom-vastagságot, mondjuk nem számottevő, de ez még most is hallható a Manónál, pedig aszonták kinövi... Valóban, ha valaki a Hajdú doktornőnél járőnála jár, és szerinte minden rendben, akkor 99,9%-ban úgy is van. Nekem is alacsony volt az AFP-m, de épp letojtam, szerintem teljesen elavult vizsgálat (persze érteni azt nem értek hozzá)

Cipők: Ákosnak még nem kell, de mindenképpen elviszem majd ortopédiai kontrollra (ezt javasolják is mindenkinek, szerintem fontos, ha már a baba 8-10 lépést megtesz önállóan - de itt ő még nem tart). Addig mezítláb, lehetőleg görönygyös talajon essen-kelljen, aztán ha úgy látják, írnak fel speckó cipőt, amit bent is hordani kell, amúgy nem indokolt, de azért figyelni kell, hogy lehetőleg megfeleljen az alapelvárásoknak (supinált legyen meg mittumomén, van egy listám). Ezt csak onnét tudom, mert mi Dévényen is voltunk lábtartás-problémák miatt, ki vagyunk képezve :)

Alvás: Ákos sosem volt jó alvó, inkább meg sem említem hányszor képes kelni éjszaka :) Bár lekopogjam napközben egész jól húzza a lóbőrt.

WF: nagyon szép poci ;)

Kép
Kép
csipetnyusza

tiva itthon meztényláb vagy zoknedliben. mi sem cipőben vagyunk otthon....
szilvi35

Sziasztok

Wf nagyon csini kismami vagy.

Szonjának is szupinált cipője van, eddig nem is volt másmilyen. Mi Salust veszünk. Tartja a bokáját és erős a kérge. Nekem csak az a bajom vele, hogy elég merev a talpa. A bölcsibe benti cipőnek lehet Elefantent kap, mert azok is nagyon jók, csak nem szupinált a sarka viszont ruganyos a talpa. Még nem döntöttem, túl sok fajta cipő van és túl sok az információ. Mind a saját termékét dícséri és még az ortopéd szakorvosok is mind mást ajánl.

Tlindi

Kép
tlindi

Huba már kapott cipőt, amikor oldalasan járni kezdett. Van egy nagyon jó ortopéd cipész Gazdagréten aki saját kézzel készült cipőket gyárt (receptre is), meg is nézte Huba lábát, megvizsgálta (ilyen tükrös ízére állította, meg ilyesmi) és azt mondta, hogy az ő gyerekének biztosan olyan cipőt venne aminek a talpa ékelt, (Nem tudom mi a szakszó.) erős a kérge, jól tartja a bokáját. Mi ilyet vettünk. Szandi 6500Ft. Nem drága, bőr és szép is, garancia is van rá.
De azért adtam rá cipőt, mert azt többször is hallottam, hogy a mezítláb járás valóban jó, ha mindenféle talajon jár a gyerek és nem betonon, meg padlón odahaza, hanem pl, kavicsos út, girbe-görbe talaj, szántás, homok, stb... Igaz, megtorpant az első napokban, alig akart járkálni, pedig könnyű a szandi. És mondjuk ebbe a melegbe mostanában nem is adtam rá, én meghülyültem volna ha szandit kéne hordanom itthon.
Szóval, mi adtunk rá. Aztán ki tudja, ha az apja ízületeit örökölte, adhatok én rá bármilyen cipőt laza lesz a szallagja.

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Wf, tényleg csini poci, csini kismami. :-P

Én nem készítettem pocakfotót Hubával sem igazán, talán 2-3-at a vége felé. De nemsoká én is teszek fel. De korántsem vagyok olyan csini, mint Wf. Meg sem különböztetik még h dagi vagyok vagy várandós. :) Bár mintha már kezdenék várandósnak látszani. :-D :-P

Jó éjt nektek! :-D

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Köszi lányok! :D
Néha még olyan fura, hogy az enyém ez a pocak... :wink:

wf

Kép
wf

Tessék kicsit nbem vagyok és, hogy felpörögnek itt az események!
Na majd lassítok mert akkor van mit olvasni! :D

Wf!

Cuki poci! :lol:

Hubamami!

Gratula a lánykához!
Szerintem akkor mi oda jártunk ahoz a cipészhez akit te mondasz Gazdagréten! Tényleg nagyon klassz cipőket csinált a gyereknek máshol nem csinálták meg olyan jól mint ott mondjuk nekünk receptes cipőnk volt még Enikőnek!

Hát nálunk általában mezítláb szaladgál Kincső mert inkább leszed mindent a lábáról se zokni se szandi se cipe, ahogy ő mondja!
Még az udvaron is!
De most szaladok megint mert holnap évnyitó és a csajoknak még valami feket alsót kell vennem!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

nem értem Ildóca...mit kell rohangálni? :wink:
szilvi35

:-) :-) :-) Sportos alkat. :-D

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Szilvi!

Hát nem tudom. Végül is igazad van. Ej rá érünk arra még........
De kamaszgyderekem kikészített mert ezt nem tetszik, ezt nem gondolod, hogy egyáltalán felfogom próbálni :twisted: Ja és szeretném ezt a nyakláncot mert nincsen mit a nyakamba tenni holnap az évnyitón:twisted:
Az igaz, hogy gönce sincsen mit felvenni de a nyaklánc az rohadtul fontos. Persze gonszosz anya voltam és nem vettem meg a nyakláncot.

Ja sportos! Csak nem látszik. :oops:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Abban a dög melegben Bogi is alig evett...kis gyümölcsöt meg vacsira tejberizst...de a krémtúró jöhet ezerrel...:)

Etetőszék...
Bogi pár hónappal ezelőtt ki akart szállni belőle úgy,hogy lefelé csúszott..beszorult deréktájékon,úgy kellett kimentenem...azóta olyan szépen ül benne és eszik,hogy ihaj...:)

Itthon mezítlábazunk mi is,Boginak a nagy súlytól a bokája néz befelé és a belső talpélére nehezedik a súly....akarok beutalót kérni majd most a 18.hónapos oltásnál...
Szonja,ti laktok Szigetszentmiklóson,ugye?Te bölcsibe adod Ádámot?Balázs már ovis,ugye?Visszamész dolgozni?Pesten dolgozol?Bejársz ide?
Azért ez a sok kérdés,mert még mindig tervbe van véve a Sz.szentmiklósi költözés,de csak tavasztól....
asszem...

Kép
kata35

Sziasztok!
Eddig azt gondoltam, hogy igenis kell a fehér ing, sötét alj. Kell, hogy a gyerekek az ünnepre felöltözzenek. (Nekem fura is volt, hogy az anyáknapján az oviba az én gyerekem kis ingbe, mellénybe, nadrágba volt, de a többi kisfiú farmerba meg legfeljebb kockás ingbe). Mondjuk ez az én véleményem.
De most, ahogy hallgatom, hogy mennyi egy könyvcsomag, füzet, stb. stb. És hogy az iskolák jutalékot kapnak a megrendelt könyvek után :evil: Hát gondolom ünneplő ruhát is lehet minden évben újat venni, mert egy év alatt simán kinőhetik.

Kata! Írok neked privit.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja!

Na ez az amiben nicsen csont! :?
Nálunk megkövetelik a fehér felsőt sötét aljat!
Tegnap vettem Csengének egy fehér blúzt ésbizony 4500 ft volt! Ma meg elintéztem a zene iskolát és mindaz mellett, hogy félévre fizetek fejenként 5300 Ft-ot azért még ma 7000 Ft-ot kihúzta a tanárok a zsebemből mindenféle kottára és ellenőrzőre! Ja és ma meg közölte a két lányom, hogy kicsi a tornacipőjük. :twisted: És még tréninget is kell neki venni mert lesz, hogy kint fognak tornázni. Ja és a klüön angolra is közölte a tanárnő a jóhírt, hogy tandíjat emel. Nem is keveset! Kiszámoltunk egy komplett hónapot és 40.000 Ft-ra jött ki a háromnak! :evil:
Na jó befejeztem a panaszáradatot!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?