Sziasztok
Húúúúúúú, de sokat írtatok. Ezt nagyon szeretem
Huba gratula a kiscsajszihoz. Nagyon tudják ilesztgetni az embert. Szerintem ez külön tárgy nekik az egyetemen, hogy rémisztgessük az anyukákat.
Hiszti a köbön nálunk is. Néhány földhözvágásnál jól beütötte a féjét. Tanult belőle, most el kap a röhögés a hisztijeleneteknél. Nagyon óvatosan leül a földre, majd még óvatosabban lefekszik és nagyon lassan leteszi a fejét és mozdulatlanul fekszik. Pillázik rám, hogy nézem vagy se és mondja a magáét.
Különben egyetértek az előttem szólókkal. Egy hisztis gyerek mellett van anyunak elég baja nem kell még a szúrós tekintet mellé.
Etetőszék
Mi még használjuk, de nem mindíg. Van, hogy Szonja nem hajlandó beleülni és akkor normál széken "eszik". Betolom a fal mellé én meg a másik oldalára ülök, hogy ne essen le, de azért sikerült már így is előlről beesni az asztal alá. Az etetőszékbe feláll, felteszi a lábát a tálcára, bele a kajába és nem engedi, hogy bekössem. Mondjuk másfél hete nem igen eszik kekszen meg joghurton kívül semmit. Dobálni ő is nagyon tud. Gyúrmának nézi a kaját és könyékig mászik bele. Önállóan akar enni, egész jól betalál a szájába, de nagyon sok megy mellé is. Néhány kaja után fürdés van. Másképp nem tudom letakarítani. A leveseket kézzel próbálja enni, amit lehetne kézzel azt pedig kanállal. Ettünk már a földön /földről meg evett egy falatot elszaladt visszajött még egy falat és így tovább. Azt hiszem még várni kell a kultúrált evésre. Mindenesetre még nem megyük vele étterembe.
Ha már a cipőknél tartunk. A lakásban cipőben vannak a gyerekek vagy cipő nélkül? Én nem adok rá cipőt, mert ezt mondta a védőnő /gyerekorvos / ortopédorvos. Anyós üzenget a kisfiával ( velem nem tárgyal ), hogy befelé áll agyerek lába és adja rá cipőt. Én az a csak azért se típus vagyok, de daccból nem akarom elcseszni a gyerek lábát. Én nem látom, hogy befelé állna, de lehet csak azért se akarom látni.
Bejja
Szonja is sokat lábujjhegyezett néha még most is. Szerintem ez normális, meg a súlya is. Az én apróságom is 10 kg meg 73 cm volt 8 hónaposan. Most se kicsi, legalább 2 évesnek nézik. Szokták is mondani, hogy még nem beszél és még pelenkát is hord. Agyrém, komolyan.
Az altatással csak ismételni tudom magam. Én úgy csináltam, hogy először elaltattam ölbe/ cicin, mikor hogy. Betettem a kiságyba, ha felébredt, kivettem, ringattam ébren vissza az ágyába, kicsi simi ének miegymás, ami megnyugtatja.Mikor elkezdtük volt, hogy 3 órán keresztül tartotta kicsi simi, kicsi ének. Mindig elmondtam neki, hogy este van, aludni kell. 3 hét volt mire megtanult elaludni, ekkor még kapott éjjel cicit 1-2 alkalommal. Mikor már egész jól aludt, akkor megpróbálkoztunk, hogy éjjel nem kap cicit, ha felkelt vízzel próbálkoztam, de azt nem kérte. Azóta jól alszik, nem tökéletes, de nekem jó így, hogy 1-2 alkalommal felébred.