Új privát üzeneted érkezett!

Zsofiiiiiiiii, gratulalok a kis pöcsöshöz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink: :lol:
Vendég

Köszi Evu a bátorítást és a megnyugtatást!
Tegnap tényleg jól kétségbeestem, de aztán megnéztem a strepto-s topikot meg kutakodtam a neten és jól kialudtam magam az éjjel, így már fényesebbnek látom a helyzetet! :P

Most hoztam el az étkezőasztalunkat!
Hétvégén azt is összerakjuk :lol:
Fürdőszoba, gyerekszoba és hálószoba teljesen kész!!!
Már csak a nappali és a konyha van hátra - terveink szerint max 1,5 hét! Annyira várom már!

:wink:

Kép
bogen

[quote="kevinszpészi"]L írta:kevinszpésziányok,
Mondja meg nekem vki pls, hogy milyen papír kell az első védőnős látogatáshoz? Elfelejtettem kérni a dokitól bármit is, egyelőre hivatalosan csak UH leletem van, elég ez is?
Van egyébként vmi határidő is arra vonatkozóan, hogy meddig kell regisztráltatnom magam?
kÖSZI,
Kata

Kata!

Nekem ugyan adott a doki papírt, de a védőnő nem is kérte és pozitív megdöbbenéssel fogadta, hogy nekem ilyenem is van. Ha csak egy felesleges kört jelentene a doki, akkor telefonálj be a védőnő szolgálatra, hogy feltétlenül vinned kell-e papírt jelen körülmények között. (Vsz. ahány hely, annyi szokás.) Ha nem tudod kideríteni a védőnő szolgálat tel.számát, a körzetiorvosi rendelőben vsz. tunak segíteni.

Eszter

Kép
eszter.eu

Bogi! No para!!!
Én is strepto-s voltam, szülés előtt 1 héttel derült ki. Vajúdás alatt kaptam infúzión keresztül antibiotikumot, hogy ne legyen semmi baja a babának, ellenkező esetben hüvelyi szüléskor kaphat a baba egy kis tüdőgyulladást, szemgyulladást és hasonló finomságokat. Éppen ezért tették ha jól tudom 2005. decemberétől minden kórházban kötelezővé a streptococcus-szűrést, pláne, hogy igazuk van a csajoknak, minden 2. kismami strepto-s, csak nem tudnak róla. És akár mennyire ügyelünk a higiéniára és minden másra, nagyon könnyen fertőz.
Úgyhogy ne aggódj, szüléskor kapod a gyógyszert, és a babókád is, miután kibújt. Az én lányom még hazajövetel után kapott egy ötnapos antibiotikumkúrát (Ospen-kanalas, ha jól emlékszem), és tényleg azóta is makk egészséges.

Jó lakáscsinosítást, és vigyázz magatokra!

Kép
Kép
meli30

Ja, és még annyit az előző témához, hogy IGEN, benne marad a szervezetedben, minden szüléskor kapnod kell antibiotikumot!

Pussz!

Kép
Kép
meli30

Gratulálok, Zsófi!!!
Örülnék én is nagyon, ha a két törpe közül legalább az egyik pöcsös lenne - de szerintem akkor se cseréljük vissza őket, ha két lány lesz :) :) :)

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Hát nem jó hír ez a strepto izé, de már egész jól megbarátkoztam a gondolattal és nem aggódok! Csak elsőre mikor körülnéztem a neten, minden rémséget találtam meg :roll:

Köszi meli30!

Kép
bogen

kellemes 7veget!!!
Vendég

Sziasztok! Új vagyok, 12 hetes a pocaklakó kismanóm. A Jánosban szeretnék szülni, az első kettőt máshol szültem, de ez van a legközelebb és ide tartozunk. Szóval, csatlakoznék közétek :oops: Ezeket a centiket amik a hozzászólások alatt vannak, honnan lehet feltenni ide, hogy hány hetes a baba, és hány évesek a lurkók? Köszönöm előre! Mindenkinek jó babázást és babavárást kivánok!
Vendég

Sziasztok!

Bogi - én is streptos voltam. A mi dokink Fatimával, Ágicával, Mazsolákkal még a terhesség közepe táján ezt szűri, és ha pozitív megpróbálja 1 hét antibiotikum szedésével kiirtani ... nálam nem jött be, a 36.heti szűrés is pozitív maradt ... szal nehéz kiirtani, ha egyáltalán lehet.

Viszont, én is paráztam emiatt, de aztán megkaptam én magam a két antibiot a vajúdás során, és a kicsit már nem is kellett szúrni!

Még egyet kért az én dokim, hogy Betadine hüvelykúpot tegyek fel a szülés előtti hetekben. Naponta egyet, két hétig. Ez sem tűnteti persze el a Streptot, csak valamennyire fertőtleníti a hüvelyt a szülés előtt, ahol ez a mocsok baci fertőzheti a kicsit, ahogy átjön.

Szóval nem kell aggódni emiatt, csak mondani kell, ahogy beérsz szülni!
Emese

KépKép
emese1974

Nyuszi!

Gratulálunk a kislányotok érkezéséhez és Nagyon Sok Boldogságot kívánunk az egész családnak!!!

Emese és Hanna

KépKép
emese1974

szia bogen!!!
egy rövid jó tanács strepto-mizériával kapcs,. mivel én is mint sok kismama átestem ezen és halálra izgultam magam (főleg úgy, h nekem már a 12. héten a vizeletemből kitenyészették + a 38. heti hüv.váladékból is):

BÍZZ AZ ORVOSODBAN jó helyen és jó kezekben vagy és NE AGGÓDJ!!!!!

igaz én az istvánban szültem, de ahogy a lányok mesélték a jánosban is nagyon-nagyon odafigyelnek, kapsz antibiotikumot!
sőt én megmerem kockáztatni azt, h ennek ÖRÜLNI KELL, H KIDERÜLT, ui velem egy nap szült egy anyuka, akinek negativ volt a hüv.váladék tenyésztése, és a baba háromnaposan belázasodott..... mégis voltak kis csíraszámban streptoc a hüvelyében és a kicsit a szülőcsatornában megfertőzték. sajnos amin keresztül ment a baba és a család.....két hónapig kórházban volt a pici.

tényleg bogen, én is azt kell hogy mondjam, h örültem annak, h kiderült. mondjuk aztán természetesen még aggódtam sokáig és lestem minden kis mozdulatát, ha sírt féltem, h talán a strepto miatt van, de mára megnyugodtam. most van újabb dolog amin izgulunk, de ez hosszú történet.

ÖRÖMTELI POCAKOSSÁGOT KÍVÁNOK NEKED / NEKTEK :lol:

puszi
niki
Vendég

Emese1974 és Stellina!
Köszönöm nektek is a jó tanácsokat és a bátorítást! Örülök, hogy nem nagy a baj, s annak is, hogy tényleg nem én rontottam el valamit, mert elsőre ez jutott azonnal eszembe, hogy én nem vigyáztam...stb.

Ami a Betadine hüvelykúpot illeti, hétfőn megyek is a gyógyszertárba és megkérdezem, hogy lehet-e recept nélkül kapni... ha nem szerdán mikor megyek a dokihoz íratok vele.
Köszönöm az ötletet!

ÁGI MÉG MINDIG NEM TUDUNK RÓLAD SEMMIT! KOMOLYAN AGGÓDOM ÉRTED!!!! :(

Kép
bogen

Sziasztok!

Én egészen véletlenül keveredtem ide. Engem is érint a Streptococcus agalactiae baci. Nekem a 16. heti szűrésen tenyészett ki a leadott vizeletemből. Teljesen kétségbe estem! Szedtem rá 2 doboz antibiotikumot, utána ismét adtam le vizeletmintát, ami negatív lett. De a dokim szerint ez nem jelent semmit, attól még bennem van. Nem lehet, vagy csak nagyon nehezen kiirtani.

Jövő héten megyek a II. szűrésre, most megint nagyon izgulok miatta.

Nem akarok senkit megijeszteni, de elég komoly következményei lehetnek, ha megfertőződik a baba, mint pl. szepszis, agyhártyagyulladás. A dokim úgy mondta, ebbe a babák bele is halhatnak. Nagyon megnyugtatott... :cry:

Aki érintett - és már erről írtatok feljebb is - érdemes elolvasni a Strepto-s topikot. Én is írogattam már ott.

Bogen, nagyon remélem, hogy minden rendben lesz veletek, majd szeretném tudni, hogyan alakult a szülésed! Neked már nem sok van hátra. :wink:

Kép

Kép
martyr

Szia Pumpóka!

Üdv a Jánosos topikban. Ki a dokid, ha meg szabad kérdezni?

Vonalzókészítés:
Kattints kétszer egy vonalzóra, ami tetszik neked és utána adott oldalon adják a további infót.
A Lylipe.com-on pl.: teamtikusan vannak csoportosítva a vonalzók. A lap felső részén kattints az expecting a baby-re, ott: create a new ticker, innen már egyértelmű. Ha elkészültél: create ticker, majd kapsz egy csomó kódot, másold ki a 'PseudoHTML, UBBCode™ or BBCode' felirat alatt lévőt és másold be a profilodon állítható aláírás mezőbe. (A profilodat a babnetes legördülő menüben találod, a Társalgó felirat mellett.)

Szia,

Eszter

Kép
eszter.eu

martyr: nagyon komoly következményei lehetnek, de amennyiben a mama és/vagy a baba kapnak antibiotikumot a szülés sorás és a baba után, semmilyen baja nem lesz a babának. ez tapasztalat. is.
szóval ne aggódj. a jánosban erre 1000%ig figyelnek.

Eszter, te jánosos vagy??
kerekpocak

ja és martyr hiába lesz negatív a szűrésed, én azért inkább antibioznék. ugyanis a streptot nem lehet kiirtani. szal én nem kockáztatnék. felesleges izgulni, ez egy teljesen átlagos dolog, minden 2. anyukának- nőnek van. az a gáz, ha a szülés alatt nem kezelik.
kerekpocak

martyr: Ne aggódj tényleg, én már rengeteget utánaolvastam, és bízom ebben az antibiotikumos kúrában! Meg persze a dokimban!
A szülésemről pedig persze, mindenképpen beszámolok majd! Már jó lenne túl lenni rajta!

Kép
bogen

Szia Eszter! Köszi a segitséget, a babafalván sikerült készitenem vonalzót, csak egyenlőre még nem tudom bemásolni, majd megkérem a párom, segitsen, hátha. Dokim nincs, most nem szeretnék orvost választani. A kapás rendelőbe járok terhesgondozásra egy nagyon rendes dokihoz Dr.Németh Péterhez, de nem tervezem nála szülni. Az első kettőt fogadott dokinál szültem. Az első fiamat lassan 7 éve a Schöpf-Méreiben Villányi dr.-nál, rémálom volt, egy rakás pénzt kifizettem a terhesgondozás alatt, a szülésnél úgy otthagyott ahogy voltam a szülésznővel együtt, folyamatosan kiabált, hogy ne hisztizzek, pedig meg sem szólaltam, csak mertem szólni, hogy tolófájásaim vannak. Szóval, a másodiknál nem volt kérdés az orvosváltás, annak is már 5 éve. Az a doki nagyon jó volt, a Péterffy-ben szültem, csakhát oda bejárni nem volt egyszerü a végén nagy pocival, a szülés a doki a szülésznő egy álom volt, a kórház a nővérek hozzáállása úgyszintén. Szivesen visszamennék oda, de nincs kocsink és hallottam, hogy a János is nagyon jó lett, felújitották, jók a dokik, a szülésznők. Igy most harmadszorra kipróbáljuk, milyen ügyeletesnél szülni. :) Nem azért, mert sajnálom a pénzt, de igazából a terhesgondozás alatt amit kifizet az ember,az nem semmi a magánrendelőkben és tapasztaltam, hogy semmi különbség nincs a kettő között, itt is ugyanúgy megcsinálják a kellő vizsgálatokat, a doki ugyanúgy odafigyel rám. Mindenesetre kiváncsian várom a szülést, de egyedül úgysem leszek, a párom és a barátnőm vagy anyukám váltják majd egymást.
Vendég

Köszönöm a megnyugtató válaszokat. Remélem, hogy tényleg minden rendben megy majd. Én is olvastam már róla sokat, és általában azt írják, hogy orvosolható a dolog, de az emberben akkor is ott motoszkál a félsz.

A Strepto-s topikban pedig egy negatív történet is olvasható erről - sajnos!

Kép

Kép
martyr

Szia Kerekpocak!

Igen, Jánosos vagyok, pár hete időnként irogatok ide, csak nem olyan sűrűn. Balog fődokihoz járok, de csak márc. 31-re vagyok kiírva, az még nagyon messze van... :oops:

Pumpóka!

Egyre több anyukától hallom, hogy így csinálja.
Nekem még csak első babám lesz, úgyhogy tartva az ismeretlentől, szerintem örülni fogok ha egy ismerős jelenség tűnik fel időnként szülés közben a doki személyében. Meg sajnos korábbi, más kórházas 'élményeimből' okulva, már csak lelki okok miatt is szükségem volt, hogy egy megbízható, elérhető doki csinálja végig a terhesgondozásomat.

Eszter

Kép
eszter.eu

Lányok! Milyen korán tudják megmondani uh-n, hogy fiú vagy kislány? Irjatok légyszi, ki-milyen hamar tudta meg? Köszi
Vendég

Mi még nem tudjuk, hogy kiscsaj vagy kispasi, de a 2008 márciusi topikban, akik a 14. hét után mentek babamozizni, általában megtudták. A többiek a 18-19. heti genetikai UHn, kivéve egy-egy szégyenlős babát.

Eszter

Kép
eszter.eu

Hát, én sem választottam orvost, hűvösvölgybe járok Sziklay dr rendelésére, minden vizsgálatot ugyanúgy lelkiismeretesen elvégez, beutal, bármit kérdezhetek tőle - szóval meg vagyok elégedve vele! Anno 17 éve a kishúgom nála született - szóval referencia ez számomra!Szülésznőn gondolkodtam, hogy talán azt érdemes lenne választani, de aztán azt sem választottam - úgysem tudnék név és/vagy arc alapján jól választani. A párom pedig nekem is ott lesz a szülésnél - ez a lelki megnyugtatás része!
Majd elválik persze így hogy fog sikerülni, de ez főként úgyis rajtam múlik! Ha minden oké, akkor tökmindegy melyik doki van ott - ha pedig baj van, akkor sajnos azért mindegy!

Erről jut eszembe, ha úgy döntök majd ott és akkor hogy szeretnék pénztadni a szülésznek és/vagy nőgyógyásznak, akkor kinek mennyit illik szerintetek adni?! Így SZTK-ban?!

Én a 18. héten tudtam meg biztosra, hogy fiú lesz!!! Előtte nem volt hajlandó megmutatni magát
:wink:

Szerintetek az Árpád vagy a Balázs szepp név?! Igazából úgyis nekem kell eldöntenem, de kíváncsi vagyok ti mit gondoltok! Nem jutottam dűlőre eddig még... pedig már csak 3 hét! :lol:

Kép
bogen

szepp=szebb! Kicsit fáradt vagyok... :oops:

Kép
bogen

Bogi! Most csak neked!! :)
A többiek már mindent leírtak, hogy megnyugtassanak, így újat nem nagyon tudok már írni. Nekem is volt streptom. Totál kiborultam amikor kiderült és olvastam azt a sok mizériát a neten. Zokogva rohantam el a melóhelyemről a dokibámhoz. :) De sikerült megnyugtatniuk, hogy sajnos tényleg minden 2. nőnek van ilyenje, de csak terhességnél jelent gondot, ha nem kezelik. Amúgy teljesen tünetmentes! Egy dologra én azért felhívnám a figyelmeteket! Az antibios kúra után (akár még terhesen vagy szülés után) mindenképpen szedjetek valamilyen bélflóra regenerálót, mert a túlzott mennyiségű antibio azért rendesen el tudja szaporítani a gombát az ember szervezetében. Én probiotikumot szedtem.

Na szóval NO PARA kismamik és ne tessék rémsztorikat olvasni! OK? :)

fatima

én samunál is, meg most is a 12. héten már tudtam h kisfiú. mindkét pasi nagyon készségesen és egyértelműen feltárta.

eszter figyelted, h mindketten kb ugyanakkor fogunk szülni, ill. ugyanaz a neve a fiatalembereknek (ha nem tudjátok h fiú v lány akkor a "misire várva" felirat hogy-hogy?? fiút szeretnétek??)? mondjuk mi nem misinek, hanem misunak, miskának, misónak fogjuk hívni.
kerekpocak

Szia Bogen!

Nekem a Balázs határozottan jobban tetszik. Ugyan sok van belőle, de minden korban jól áll a viselőjének. Nálunk is versenyben van.

Ahogy eddig olvasgattam, hallottam, a nem választott orvosnak max. 40körül szoktak adni, esetleg császárnál kicsit többet. Szülésznő, ha nem választott max. 10-15.000. Saját tapasztalatom nincs, de a tesómék a jó szülés miatt a 6hetes kontrolon adták oda a fenti összeget a dokinak, aki a szüléskor épp ügyeletben volt. (Ők a Baross u.-ban szültek, de gondolom annyi hasonlóság van a két kórház között, hogy ebből ki lehessen indulni.)

Hogy bírod a hatalmas pocakod?

Üdv,

Eszter

Kép
eszter.eu

Szia Bogen!

Én a Balázsra szavaznék... :lol:

Különben az én szülésemnél kértem fel szülésznőt, és állíhatom, hogy nagyon jó döntés volt! Igaz, hogy a férjem is bent volt, és a zöld békajelmezben szórakoztatott egy darabig, de a vajúdás végén megkértem, hogy inkább ne szóljon hozzám. Igaz biztatott, de valójában ő is ugyanolyan bizonytalan volt mint én. Viszont a szülésznőnk szinte végig velünk volt, és mindig mindenről tájékoztatott, mit érzek, mi miért van, és mi fog történni...nagyjából a vajúdás végén percre pontosan megsaccolta, mikor fog Réka kibújni.5 percet tévedett :lol:
Szóval rám borzasztóan jó hatással volt a jelenléte, egyetlen percig nem volt szinte egy csepp félelemérzet se bennem, és szinte így szálltam le a szülőágyról: "ennyi volt a szülés, ettől voltam úgy beszarva?" mondanom se kell, röhögött mindenki, azt még hozzáteszem, beérkezéssel együtt a születésig 5 óra volt összesen, szóval aránylag könnyű szülésem volt.

Viszont, úgy látom a dolgokat, hogy ott (Margitban), bármelyik szülésznővel jól jártunk volna.... felkérés nélkül is.... :)

Kép
Kép
meli30

Remélem, hogy a János kórházból is hasonló élményekkel és egy egészséges babóval fogok kilépni!!!!

Kép
Kép
meli30

Kerekpocak, láttam, hogy hasonló időben vagyunk :)

Misi. Szerintem olyan aranyos, meg vagány, meg minden egyben ez a becenév és amíg nem tudjuk a picúr nemét, akartunk valami 'normális' nevet adni neki. Amikor a férjemmel közöltem, hogy én Misinek hívom, kellett kicsit magyarázkodni, de hamar ráállt ő is. Mondtam, ha Miskolczi lenne a vezetékneve, tök normális lenne, ha így becézné mindenki. Persze nem az a vezetékneve, de ha abban az esetben nem számít, hogy lány vagy fiú, akkor a mi esetünkben miért is kéne, hogy számítson? :roll:

Én lányt is akarok és fiút is, úgyhogy tényleg csak az egészségének szurkolok. Eddig úgy éreztem, hogy kislány lesz, de múlt éjjel egyértelműen fiúnak álmodtam. Majd meglátjuk! Kedden megyek dokihoz, lehet, hogy már most kiderül.

Eszter

Kép
eszter.eu

sziasztok,
én már nagyon rég jártam erre - meg ritkán is olvasok -, de ezt utolsó oldalt gyorsan átfutottam, és csak megnyugtatásként szeretném leírni, h mostani bentlétem alatt a kórházban 2 kismama is ügyeletesnél szült - volt aki a kórházváltás, volt aki anyagi okok miatt - , és mindketten meg voltak elégedve, mondták, ha fizettek volna, akkor sem kaphattak volna kedvesebb, jobb, szakszerűbb... ellátást. :) :) :)
mindnekinek jó pocakosodát!!! vigyázzatok magatokra!
na csak ennyit röviden, mert már hívnak is a pasijaim... :oops: 8)
mazsolák

Köszi a válaszokat! 29-én megyek vissza dokihoz, megkérdezem, odanézne-e jobban, hátha látni, aztán ha nem, akkor egy hétre rá megpróbálom a 4D-st. Akkor már a 16.hét lesz, csak megmondják. Nevünk nekünk is van már, Zsófi vagy Gergő, Martin, ebből még kettő van, a párom Martinra voksol én Gergőre. De csak pocilakónak hivjuk meg törpének, nem merek nevet adni neki. Várom azt is, hogy megmozduljon, Barnust már a 14.héten éreztem. Az még egy hét. Úristen, hogy tud az ember izgulni igy a harmadiknál? Azt veszem észre, hogy türelmetlen vagyok, már legszivesebben ott tartanék, hogy szülünk. :D Jujj, pedig de messze van az még... Nos, szerintem mára befejezem, mert párom nemsoká hazajön, a gyerkőcöket is kádba kell dugnom meg kiszedni a cartoon network elől, holnap ovi, én meg túl sokat lógtam ma a gép előtt, az újdonság miatt, csak szerdán kötötték be a netet, aztán azért vagyok ilyen aktiv. Meg könnyen függő lesz az ember. :)
Vendég

eszter- amúgy én is aláírtam a nevemet- zsófi vagyok, szal a kerekpocak csak a nick, ugye.
szal nektek a misi, nem igazi név, csak amolyan "munkacím"? na majd meglátjuk fiú v lány. én választottam szülésznőt. samunál nem választottam, most mindenképpen akartam. amikor én szültem nagyüzem volt, így rám szinte egyáltalán nem volt ideje a szüléásznőnek. most másképpen szeretném, pedig valszin császár lesz, mert samu is az volt. (11 óra vajúdás után elment samu szívhangja- császár, a korkül. elég kicsi így április 15-én csaszi ha csak addig spontán valahogy meg nem szülök)

árpád vs balázs én az utóbbira szavazok.

pumpóka, vmilyen keresztnév?

lehet a kislánynak drukkolni? amúgy mi egyidős terhesek
vagyunk!!!! gratula a nagyfiúkhoz! ja és képzeld én ugye zsófi vagyok, az öcsém meg gergő :) :)

egyébként gyere át az anyukás topikba! eggyel lejebb van, oda írnak a jánosos (már) anyukák. nézz át, nagyon jó a csapat!
kerekpocak

Szia Kerekpoci, azaz Zsófi!
Lehet drukkolni, remélem sikerül. Ha április 15-re vagy kiirva, alig van köztünk pár nap, én 19-re. :) Samu nagyon édes azzal a macival:) A pumpóka csak becenév itthon, kicsi párom szokott igy hivni, egyébként Ági vagyok! Átnézek majd egyel lejjebb is. Köszi: Ági
Vendég

igazából én 20-a környékén lennék "hivatalosan" csak a császárt kicsit előbbre szokták tenni- ezért a 15-e.
kerekpocak

sziasztok csajok :lol:

jajj, de hianyoztatok vissza kell meg majd olvasnom, nem vagyok kepben :?
szoval voltak anyuciek nalunk szombaton olyan jo volt latni öket!hozott nekünk töltött kaposztat..nyami :D
aztan voltunk Laci mamijanal, ott is annyit ettünk, hogy fuuuu... :shock:
aztan az öcsemeknel is voltunk(1 honapos a kisfiuk )is babanezöben az öcsem teljesen atszellemült, amiota apa lett..nem lehet raismerni :wink:
aztan voltunk Laci szüleinel tegnap ebeden..kaptunk 2 oriasi szatyor babaruhat...hat csajok, en elerzekenyültem..most megy a mosogep..ha lattatok szep rucikat, jaj, majd megmutatom :wink:

az utobbi heten megint hiztam es most latvanyosan az oldalamra, ahonnan utalok fogyni, mert nem tudok de sajnos el nem tudom mondani mennyire edesszaju lettem... :shock:
nalunk egyebkent minden ok, Vanobaba egyfolytaban mozgolodik a pocomban na, neztem fejmeretet, es mergelödve allapitottam meg, hogy en erröl hianyosan vagyok tajekoztatva...az utobbi bejegyzes a kiskönyvemben 2007.08.08. : 7.2 .. azota semmi
na majd szerdan CTG utan megyek a dokihoz es rakerdezek..es remelem uh is lesz, mert a 32. heten volt utoljara tudjatok a mehlepenyem..en is szeretnek tajekozott lenni :wink:

Bogi, Balazs..nekem az Arpi abszolut nem jön be.

nagyon nagy cupp mindenkinek, lehuzom az agynemüt
pusszancs :D
Vendég

Eszter, én is a Baloghoz járok évek óta, nála fogok szülni :)
Bogen, szerintem a Balázs ezerszer jobb, mint az Árpád!
Ma reggel sikerült megismerkednem a védőnővel, nagyon szimpatikus 50-es nő, szerintem jól ki fogunk jönni egymással :)
szép napot mindenkinek!
Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Kata, pont ugyanannyi idős terhesek vagyunk :) :) Kép
kerekpocak

Sziasztok!!!

Először is köszönöm, hogy ilyen sokan írtatok nekem :lol:

Ami azt illeti a fiunk mostmár tuti BALÁZS lesz, már nyár óta is ezt a nevet beszéltük meg a párommal, de aztán most pár hete elbizonytalanodtunk - neki tetszik nagyon az Árpád is... de én kitartóan a Balázs mellett érveltem, ami persze neki is tetszik, így könnyen ment! Ez most már fix és nem változtatunk! :wink:
Pedig csak most olvastam vissza ki mit írt és az összes szavazat a Balázs névre érkezett, szóval köszi a megerősítést!

:)

Fatima: Strepto ügyben én már túl vagyok a kiboruláson, tudomásul vettem, hogy ez a helyzet velem és bízom a János kórházban - szóval várom a nagy találkozást babócánkkal!
Tanácsodat mindenképpen megfogadom és bélflórát regenerálunk, köszi!!! :wink:
Ma meg megyek a gyógyszertárba és bepróbálkozom a betadin hüvelykúppal... hátha :roll:

Eszter
: köszi az infókat "hálapénz" ügyben - mi is ilyen körüli összegekre gondoltunk, persze ott a szülés után fogjuk eldönteni, hogy adunk-e vagy sem!
:twisted:

Te jó ég, most látom a vonalzóm! Már csak 3 hét!!!!!! :?

Képzeljétek, tegnap este vette észre a párom, hogy szakad a hasam alul több helyen is! Eddig tök jól bírta a bőröm - semmi de semmi ilyen nem volt. Épp kezdtem örülni, erre 3 helyen is... én észre sem vettem volna, mert totál a hasam alján van :shock:
Most kenegetem ezerrel, meg majd utána is, hogy elhalványuljon... :roll:

Na, megyek lassan főzöcskézni, pakolászni!
Aztán majd még délután benézek!

Kép
bogen

Kép
Vendég

Evu, én az utolsó 2-3 hónapban őrültem meg az édességért. És sajnos azóta is tart. Én ennyire sosem voltam édesszájú, mint a terhességem vége óta. Kegyetlen.
És lasszan visszaszedem azt a súlyt, amivel bementem szülni. Még jó, h. akkor nem híztam túl sokat.
De édi a pocakod. Élvezd, míg lehet. Én imádtam.

Kép
niki30

Sziasztok,

Most vagyok 16 hetes kismami és az orvosom a Jánosban dolgozik, ezért valószínű, hogy a második porontyot is ott fogom szülni, Olvastam, hogy sokan jártok szülés felkészítőre és lenne egy kérdésem. Látta már valaki az új szülőszobákat? Lehetséges pl. nem neonfényben vajúdni/szülni? Valójában nem tudom mi változott tavaly szeptember óta. Akkor nekem elég nagy trauma volt az ott eltöltött pár nap.

Köszi,
A.
arizona

Hahó Lányok!

Zsófi!
Nem is tudtam, hogy ilyen előre megmondják a programozott császár időpontját. Lehet, hogy buta kérdés, de miért kell programozni?

Kata!
Mikor mész legközelebb doktorbácsihoz? Tőled megkérdezte a 12.héten, hogy mennyit híztál? Mert nálam elfelejtette, de holnap nem biztos, hogy be merem majd vallani az igazságot :oops:

Évu!
Nagyon szép és nagy pocid van! Én mintha valahol azt olvastam/hallottam volna, hogy 38. heti UH szokott lenni, ha a baba még bent van akkor.

Eszter

Kép
eszter.eu

eszter, pont fölötte írtam le. mert csak 20 hónap van a két baba között és az előző császár volt. az, hogy miért nem várjuk meg a vajúdás időpontját? ezt nem tudom, de azt hiszem mindenhol az a rendszer, h amennyiben elkerülhetetlen a császár előre le van fixálva a műtő, az anesztes stb stb. (nekem már volt egy vajúdás élményem, tehát annyira nem feltétlenül szeretném újra átélni. tehát rajtam nem múlik a dolog.) szerintem ez a rendszer. az eddigi tuti császáros anyukáknál is akár a jánosban, akár máshol szültek kb 1-2 hépttel a kiírt időponthoz képest be volt állítrva a császár időpontja.
kerekpocak

Zsófi, tök jóóó, hogy egyidős terhesek vagyunk, cserélhetünk tapasztalatokat :)
Eszter, tőlem múlt héten nem kérdezte, de még az előző alkalommal, a 9. héten büszkélkedtem én neki azzal, hogy még csak 0,5 kg-t híztam - na ez azóta már összesen 2,5 kg :oops: Ma a védőnő azt mondta, hogy ikreknél ez normális, de én azért kicsit be vagyok tojva, nem szeretnék azért 30 kg-t hízni (az étvágyamat viszont sehogysem tudom megregulázni :()
Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Evu: Furi, én múlt héten kérdeztem a dokimat, mert én is várom az UH-ot, de azt mondta, hogy mivel tökéletes a CTG, ezért nem lesz több UH! Csak akkor ha baj van, vagy túlhordanám babókát!
Pedig én is nagyon szeretném látni.... meg nem értem, nem kéne megnézni, hogy milyen fekvésű?! Vagy ezt honnan tudják különben?

Én is édes szájú lettem nagyon - és lelkiismeret furdalásom is van emiatt!!! De persze nem olyan nagyon - viszont, hogy hogyan fogom leadni ezt a rengeteg felszedett kg-t, azt azért még nem tudom!!!! :oops:

Nagyon finom vegyes zöldséglevest csináltam!!!!

Holnap hozzák végre kisebb csúszás ellenére a gyönyörű inox mosógépem!!!!

Most meg készülök és megyek az IKEA-ba....

Kép
bogen

Sziasztok lányok! Ki hizott sokat a 13-16 hetes pocisok közül? A sok itt kezdődik kérem, én 8 kilót szedtem fel a mai napig. Mondjuk 52kg-ról indultam, azt hozzáteszem, hogy cigiztem, azt letettem az elején gyorsan, akkor utána jött fel a 6 kiló és most a múlt héten hiztam 2 kilót. Nos, ki vezeti a hizáslistát? :oops: Tőlem a doki meg sem kérdezte, mennyit hiztam, mondjuk, mindig elolvassa, a védőnő mit irt a kiskönyvembe, és ott benne van. A családom még mindig soványnak lát, pedig most 60 kg vagyok, jó, hozzá 171 cm, tehát nem alacsony, de szerintem mostmár nem vagyok túl vékony. Az 52 na az már gáz volt kicsit, tényleg kezdtem megijedni magamtól. Hirtelen fogytam stressz miatt 20kilót pár nónap alatt úgy két éve és azóta csak fogytam, soha egy kiló nem jött fel rám. Ez a másik véglet, és én ezt átéltem, tehát inkább a plusz kilócskákat választanám, azt le lehet adni, ha nehezen is, de a fogyás lehet kóros is egy idő után és már nem tudod kontrollálni evéssel sem, na az a rettenetes érzés. Úgyhogy én azt mondom, ne ijedjetek meg pár kilótól, szülés után úgyis leugrik kb. 6 kiló, a gyerek meg a magzatviz meg a méhlepény súlya, nekem az első kettőnél ennyi ment le a szülés utáni napra, a fiúk 3200 és 3100 grammal születtek. Szóval ennyit vegyél le majd, és a többi a felszedett kilók száma. :) És no para :D
Vendég

Bogi, én is a Balázsra szavazok ... bár látom, már már eldőlt!

Bélflóra regeneráló - én Protexint szedtem, miután Fatima ajánlotta!

Emese

KépKép
emese1974

Ági!

Én máig 5 kg-t híztam, ami nem kevés,ha hozzávesszük, hogy 171cm-vel és 60kg-val indultam és azóta egy centit sem nőttem :lol:
(Szerintem a 171cm és 60 kg nemterhesen is teljesen normális súly, bár tényleg nem kifejezetten vékony! Csak karcsú :wink: )

Eszter

Kép
eszter.eu

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?