Sziasztok!
Már én is kezdtem azt hinni, behal a topik.
Nálunk a helyzet annyit változott, hogy:
1. az elmúlt hónapban próbáltunk átállni a főzelékekre, tejpépekre, gyümölcsökre. Eleinte rengeteg gondot okozott, mivel evett 1/3 üvegnyi főzeléket utána mindkét mellből szoptatás és kihányta a cuccot. Lehetett folyton takarítani, öltöztetni. Aztán 3 napig ment a bőgés, mert csak a napi első és utolsó etetés lett szoptatás, a többi alkalommal pép, főzelék, gyümölcs és forralt-lehűtött víz. Így elmúlt a bukás és min. 1/2 üvegnyi kaja lement.
Tegnap nagy változás történt: este írtózatosan sírni kezdett, amikor az utolsó etetés (szoptatás) következett. Akárhányszor nekifogtunk, mintha nyúzták volna. Nem volt más ötletünk: tejpépet kapott. Teljes adagot, amennyit még azelőtt sosem evett és 10 perc alatt benyomta aztán alvás. Reggel 5 után ébredt és még nem volt éhes. Megkínáltuk anyatejjel, de csak ímmel-ámmal kellett neki, majd egyszer csak méla undorral elfordult.
Ma este is próbálkoztunk szoptatással, de csak sírt, így jött a tejpép. Most már alszik is.
Áldom az eszem, hogy elkezdtünk mást is etetni vele, mert biztos, bepánikolok, hogy nem akar szopni és akkor mit adjak neki.
Úgy tűnik, elég volt neki a tejből és nagyfiú lett.
))))
2. Már forog össze-vissza, kúszik, mászik, egyedül felül (már a kádban is), és nagyon küzd, hogy felállhasson.
3. Alul a 4 metszőfog már kint van, felül a bal szemfog már kibújt egy kicsit, a többi meg hamarosan, mert nyálcsóvát húz maga után és piszkosul meg van duzzadva a felső ínye.
Jó volt olvasni Rólatok! Csak így tovább.
Az nagyon valószínű, hogy egy baba lusta. Férjem kollégájának az első kislánya nagyon későn kezdett el csinálni mindenfélét, de semmi baja sincsen amúgy. És szerintem ez nem verseny.
Üdv: Linamina