Pandamaci!
Ne aggódj, biztos minden rendben lesz Borsótokkal! Tessék pozitívan gondolkodni, és megnyugodni, mert a babának ezzel teszel jót!
Védőnőről: Nekünk egy nagyon aranyos volt, de sajnos csak volt, mert nyugdíjba vonult. Még nekem is ő volt a védőnénim, és nem volt egy piszkálódós, vészmadár fajta!( most nekünk is egy ilyen van...
) sajnos nagyon sok kismama ismerősömtől hallottam, hogy állandóan szörnyű lehetőségekkel riogatják őket, hogy "ha többet hízik, mint", " ha nem szed ezt, vagy azt".... stb. és ezek többnyire kiöregedett, nyugdíj előtt álló védődnők ( tényleg tisztelet a kivételnek!!) mindemellett igazán hasznosan pedig nem tudnak segíteni. A fiatalok, frissen végzettek pedig, akik már frissebb szemlélettel és tudással!!! rendelkeznek, azok sokan más állásban helyezkednek el, mert nem fizetik meg őket eléggé.
Jóga:
Jársz kismamajógára? Bár ha te amúgy is jógázol, akkor tudsz légzőgyakorlatokat, de azért mégiscsaj jó tudni, melyikeket lehet vajúdás alatt hasznosítani!
Én is jártam, és vajúdás alatt használtam is, és nagyon jól átsegített a fájásokon!!!
Amúgy pedig kellemes mozgás a várandósság alatt. Azért jó, ha szakemberrel csinálod együtt, mert nem szabad mindent ugyanúgy csinálni a kismamáknak, mint 'normál' jógánál!!!
Másik ami nekem hasznos volt belőle: az om mantra, mondta a jógaoktató, hogy ezt a hangrezgést kint is megismerik utána a babák, és megyugaszanak tőle. ha Anna nagyon lefárasztotta magát, és nehezen alszik el, belebújok a nyakába, és ommozok, azonnal megnyugszik!
Felújítás:
nem kis munkába fogtatok! Biztos szép lesz a babaszoba, de ne erőltesd meg magad semmiképp!!!
Kitartást a zhjavításhoz is!
Szoptatós tea:
A hasznát általában az orvosok szokták kétségbe vonni, mint majdnem minden gyógynövényes kezelésnek (tisztelet a kivételnek megint!) Szerintem, és még nagyon sok más kismama tapasztalata alapján használ. és tényleg növeli a tejmennyiséget!(olyanok is használták, akiknek elég volt a tejük, csak kíváncsiak voltak, hogy használ-e. hát majdnem szétdurrantak a sok tejcitől, abba is hagyták az ivását!
)
nem beszélve róla, hogy addig is iszol, és az édeskömény eleve benne lesz a tejedben, ami segíti a baba emésztését.
Mellszívó:
nekem aventos kézi mellszívó van, mikrós fertőtlenítő tállal.
bevált, mert egyszerű fertőtleníteni ( persze kell hozzá egy jó mikró, amibe befér), és tudok vele fejni. Akinek lenne teje, de nehéz fejni, annak lehet hogy jobb az elektromos. de szerintem ezzel érdemes várni.
Viszont a kézit érdemes előre megvenni, mert
- fertőtlenítve vár otthon, amikor hazamentek a H-ból
- ha sok a tejed: a maradékot le kell fejni, hogy ne legyen tejpangás, ne gyulladjon be a melled.
- ha teljesen kiüríted a melled, azzal azt üzened neki, hogy kell az a tejmennyiség, ha benne hagyod, akkor egyre kevesebbet fog termelni, mondván, hogy nem kell annyi!
- jól jöhet a lefejt tej, ha sebes a cicid, és egy napig szünetelteted a szopit, hogy gyógyuljon ( közben persze szopik helyett fejsz!!!) nekem is volt ilyen, és egy nap szünet annyit segített!
- a fejés hátránya, hogy időigényes a fertőtlenítésekkel együtt, de nekem rengeteget segített, mikor megcsappant a tejem (mensi miatt a 3ik hónapban, és azóta minden mensi előtt)
- ja, ha a baba nem tudja bekapni a melledet( lapos, befelé forduló bimbó) akkor segít kiemelni egy kis fejés, + beindítja a tejledó reflexet, és könnyebben hozzájut a baba a tejhez!
Nos asszem ennyi egynelőre, bocsi a km-es sorokért!
Reméljük, Anyukáddal minden rendben lesz!!! Ne aggódj!
Pocinövekedés:
Magnézium: én napi kettőt szedtem, nekem is sokszor görcsölt. Amint érzed a görcsöt, feszítsd le a lábfejed, nekem bejött, és azonnal el is múlt!!
Edina!
dvd-hez nem tudok sajna hozzászólni, nekünk még kazi volt.
Biztos felveszik! Nekünk is felvették!
a 7ik héttől már látható a szívcső lüktetése, 8ik héttől a gerincoszlop és már akár testmozgások is láthatók! Ez nem jelenti azt, hogy feltétlenül mozogni is fog az uh alatt, valamikor ő is pihen!
Persze ezekhez szakértő szem szükséges, tehát az orvos mindent látni fog, és el fog mondani!!
Ügyesek legyetek, vizet vigyetek, és utána lakmározzatok egy jót a büfében! A kakaót én is szerettem, és a vegyesfelvágottas szenyót is! Persze szerintem minden finom ( szülés után a kaja is!, még a háztartási keksz is
)