Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi! Annyira aranyos Ákos, hogy nem tudok betelni vele! Gondolom te is így vagy vele, meg a srácok is! :lol:

Kép
zsebi32

zsebi:

Zelk Zoltán: Este jó, este jó

Este jó, este jó,
este mégis jó.
Apa mosdik, anya főz,
együtt lenni jó.

Ég a tűz, a fazék
víznótát fütyül
bogárkarika forog
a lámpa körül.

A táncuk karikás,
mint a koszorú,
meg is hal egy kis bogár:
mégse szomorú.

Lassu tánc, lassu tánc,
táncol a plafon,
el is érem már talán,
olyan alacsony.

De az ágy, meg a szék
messzire szalad,
mint a füst, elszállnak a
fekete falak.

Nem félek, de azért
sírni akarok,
szállok én is, mint a füst,
mert könnyű vagyok...

Ki emel, ki emel
ringat engemet?
Kinyitnám még a szemem,
de már nem lehet...

Elolvadt a világ,
de a közepén
anya ül és ott ülök
az ölében én.

forrás:

http://server.fotiu-bp.sulinet.hu/~siju ... saltat.htm

üdv köztünk! gyere sokszor!
kerekpocak

éééééééééééés ez a 2009. hszem!!!!!!!!!!
kerekpocak

De JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ! Már nyomtatom is ki!!!!

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Sziasztok!

Szilvi,gyönyörűek vagytok!! Sokat fogytál, ugye jól látom? :wink:
Annyira édes Ákos, meg kell zabbantani :D .
Mi kb 3 éve voltunk Zalakaroson, szintén a Freyában. Az élményfürdő szupper jó, Borcsi nagyon élvezte (akkor volt 2 éves), és ha hideg lenne, vagy esne az eső, akkor sincs gond, mert egy fedett folyosó vezet a szállodából a fürdőbe,így akár fürdőruciba is át tudtok menni pancsolni:wink: . A szobák is jók, a kajára viszont nem emlékszem :roll:.

Zsófi, nagyon ügyes Samu :wink: .

Timi, szuperjók a fotók, Bala egy tünemény. Gratulálok a szobatisztasághoz, ez gyorsan ment!! (különben Borcsi is így hagyta el a pelust, egyik napról a másikra).

Mircike, áááááá, bakker, hát ez a mostani nyaralásotok akkor nem a legjobb élményeitek közé tartozik. Sajnálom.. Azért remélem Mirkó már jobban van.

Szia Zsebi, jó,hogy jöttél! Azért ne add fel, próbálkozz légyszi a képfeltétellel, olyan jó gyönyörködni :wink: . Ha nem megy, szívesen segítek a kicsinyítésben!!

puszi Mindenkinek, további szép vasárnapot kívánok, Zsóka :mrgreen:

sorbanállás a fürcsihez :D ,csupaszcsapat 8)
Kép

KépKép
logi

Fúú de jó ez az oldal Zsófi!!! Már be is tettem a kedvencek közé.

KépKép
logi

de jó ez a kép!!!!!! zsóka!!!!!

és borka új avatarja csúcsszuper!!!!!!!!! kérjük nagyban!!!!!!!

(du már elengedte a fotelt és úgy jött oda!!! -mondjuk nagyon nagyon szépen kértem rá! :lol: :lol: )
kerekpocak

Zsófi: Gratula Samu hatalmsa útjaihoz!!!!! Éljen!!! Cak így tovább!!!
És nem vettük észre a 2000. hsz??? Nahát!!!! Most leszidom magam!!!

Zsóka: hihetetlen csupaszcsapat!!!!! Annyira aranyosak!!!! Tök szuper ez a kép!!!

Szilvi: aztaaaaaa!!! Ákos milyen nagyon szeret fürdeni!!!!! Nem semmi pancsit csinál!!! Mi lesz, ha még nagyobb lesz??? Kismedence kell!!!! :lol:

Niki
: hiányozni fogtok!!! Jó időt nektek!!!!

Zsebi
: de jó, hogy jöttél!!! Gratula a vizsgáidhoz!!!! Turbo anya!!!! :wink:

Hát, reméljük, nem lesz kistesó! Regenerálódni kellene az tuti, kemény évünk volt. No, nekem volt egy műtétem is, szóval mindenképpen kéne egy kis pihi.

No, de amiért gyorsan megszakítottam a hétvégénket, az az, hogy nem bírom ki, hogy ne dicsekedjek:

Maja ma hátról hasra fordult!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kétszer is, szóval nem véletlen. Aztán hasról hátra. Remélem nem szédül el a pörgésben!!!! Imádom a kiscsajom!!!!!!

Kép

Kép
b79andi

Zsebi: Köszi a dícséretet! :)

Zsóka: Nagyon jó a fürcsis kép! :lol: Együtt fürdenek? Gondolom ilyenkor úszik a fürdőszoba. :lol:
Köszi, csináltál egy jó napot. :D :D Igen fogytam a tali óta 10 kg-t. Ez még nem a versenysúlyom, de nem vagyok telhetetlen.

Zsófi: Graula Samunak!Kis lépés még Samunak, de nagy lépés az emberiségnek! :) :)

Andi: irigykedek. :cry: :cry: Az én lusta pasim, oldalra fordul, de tovább még nem lökte magát. Gondolom nem marad így!

Másik bratyó is hazaért.
Kép
Andi:Így fürdünk, ha van ráérő családtag. A kép érdekessége még, hogy a naggyal ma fürdött először és mit látok amikor bejön a fürdőbe?! Hát kérem szépen az én fiam előttem fürdőgatyába ment bele a fürdőkádba. :cry: :? :shock: :shock: Ezt is megértük. Nemrég még pelenkáztam, meg őt fürdettem.
Kép
Kép
Anya rábízott Árpira, aki rögtön bűnbe vitt. Elmélyülten DVD-zünk. :? :shock:
Kép

A hétvégi képfelrakás rekordját megdöntöttem! :P :lol: Bocsi!

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

SZILVI! EZ (EK) A (KIS)FIÚ(K) GYÖNYÖRŰ(EK)!!!!!!!!!!!!!!!!

HIHETETLENÜL!!!!!!!!!! GRATULA NEKTEK!!!!!!!!! ÖRÖM ŐKET NÉZNI!!!!!! MÉG MÉG KÉPET RÓLUK!!!!!!!!!!!
kerekpocak

Úristen Zsófi! Imádlak!!!!! :lol:
Tudod hogy sóvárogtam ezután a dal után? (vers) Háááááááááááát igen, Te egy igazi SZUPERANYUS vagy!!!! :D
Naaaaaaaaaagyon köszönöm!

Szilvi: Lehet, hogy azért nem tudok betelni a kisfiad fotóival, mert egy picit hasonlít az én kisfiamra?????? de elolvadok a gyönyörűségtől.....valami baj van velem :?
Ígérem valahogy megtanulom ezt a fénykép felrakósdit!

Andi: Nálunk is szóba jött a kistesó tervezgetése, csak éppen én csak fültanuja voltam, ahogy a férjem és a barátja megtervezi az időponot, amikor már nyugodtan próbálkozhatunk.... :lol: Ők decemberre lőtték be az időpontot...... :shock: de hiszen én még majdnem tegnap szültem? Talán addigra tudom ismét formába hozni magam.... :D

Zsóka: Köszi szépen, lehet, hogy igénybe veszem a segítséged, bár korábban Niki is segített, vagyis felrakta a szülészetis topikra a képeimet (Danit is). Igazából meg kellene tanulnom a fortélyt...!
Nagyon szépek a lurkók!

Jó éjt mindenkinek!

Kép
zsebi32

Sziasztok!

Zsóka!
Pancsis kép tünemény!
Együtt szoktak fürdeni?

Zsófi!
Gratula Samu első lépéseihez!
Pikk-pakk, s úgy fog szaladni, hogy nem győzitek majd Őt utolérni! :wink:

Szilvi!
Nagyon jók a képek!
Első kép a befutó nálam! Olyan csodálattal nézi Ákos a byátyust. :D
Hát igen. Gyorsan felnőnek, s előttünk már szemérmesekké válnak...
Hogy-hogy csak két vonalzótok van?

Zsebi!
Gratulálok Danihoz!
Egészséget, boldogságot, s még jó sok tejcsit kívánok nektek!
Ezek szerint nálatok kis korkülönbség lesz a tesók között?
Mi is így terveztük, aztán ahogy nőtt BAla, meg a teendők körülötte, átértékeltük a dolgokat 8). No persze nem mindenki riad meg :wink: Mostmár jöhetne a tesó, ha rajta lennénk a témán, de még először költözzünk be...

Kép

Kép
timtom

... még akartam írogatni, de a rendszerünk vacakol... :cry:
Majd még próbálkozok...

Puszi nektek: Tim

Kép

Kép
timtom

Köszönjük! Köszönjük! :lol: :D :lol: :D
Zsebi: priviben megírom, hogy tudod felrakni. Nekem is Zsófi segített.
Tim: azért van csak két vonalzó, mert két napi próbálkozás után sem sikerült a harmadikat felrakni. :oops: :cry: :?

Ma ismét fogorvos járat, a dokinéni úgy gyökérkezel, hogy nem ad érzéstelenítőt. :cry: :cry: Gábor is megirigyelte a dolgot, őt is viszem. :? A dolog szépséghibája még, hogy mi Érden lakunk a dokinéni meg Káposztásmegyeren rendel. :? Tehát: át kell bumlizni a városon. :? :? De a jó fogorvos olyan mint a jó nőgyógyász, az ember a világ végére is elmegy utána.
Délután jönnek új képek, Gábornak talán vége lesz a „rock” korszakának :D :D :D és levágatja a haját. Kérek csomó dícséretet!!!!

Addig is szép napot!

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

SZILVI GYÖNYÖRŰEK A FIÚK!! ANNYIRA ÉDESEN (ÉS SZAKSZERŰEN :wink: ) FÜRDETI ÁRPI A KISÖCSKÖST :D , TÉNYLEG JÓ NÉZNI A KÉPEKET.
GABÓRÓL VÁRJUK A FOTÓKAT!! :wink:

Nálunk általában együtt fürdenek a gyerekek, és ez a nap fénypontja, imádnak együtt pancsolni (egyelőre). :)

KépKép
logi

Timi, szuper az új avatarkép :wink: .

Borcsi vonalzós képe nagyban 8) (már egy fogacskát elvitt a fogtündér)

Kép

KépKép
logi

Jaj Szilvi, de átérzem, hogy "nemrég még pelenkáztam és fürdettem" hát én már most úgy félek ettől, hogy majd nem akarja megfogni a kezem, meg ilyesmi... :) Olyan helyesek a fiaid.

Zsóka: Nagyon édes a sorban állós fürdős kép :)

Amúgy mi jól vagyunk, csak tényleg kéne fél óra egyben, hogy leírjam, meg reagáljak, mert annyit, de annyit írtatok :shock: szerencsére :)

A főnököm elmegy végre szabira valamikor a jövő héttől, na akkor majd jövök sokszor, addig csak megpróbálok :)

Pusz. M.
mircike

sziasztok Lányok!
mi is előkerültünk a nagy csavargásból :)

Zsófi, gratulálok Samunak, nagyon ügyes pici fiú. Hogy van?

Timi, de jó, hogy vagy!!!! köszönjük kérdésedet, jobban van Bende, és hát igen ezek a fogak.....de egyszer csak kijönnek :wink: :lol:

Szilvi!!!!! MILYEN GYÖNYÖRŰEK EZEK A PASIK!!! DE KOMOLYAN!!!!! Ákos volt fodrásznál? nem rövidebb a haja? olyan édes cukorfalat!!! képzeld pont tegnap mondtam én is apának, hogy mindjárt csajozni fog a fiúnk, erre apa mondta, hát ezért az még arrébb van, aztán felolvastam neki amit írtál :wink: :lol: kiváncsi vagyok nagyon Gábor új frizurájára :lol: :wink: Drukk a dokihoz!!!

Mircike!! gyere ha tudsz!! mesélj!!!

Zsóka, nagyon tündérek a gyerekek a kád előtt! Bende azt mondta Borcsára, hogy etye :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsófi, én is köszi az oldalt! :wink:

Zsebi, üdv itt!! kérünk képet Daniról :) :) :)

Edus, Kata, Panni, Marcsi, Reni Ti is régen jártatok erre!

puszi!! szép napot mindenkinek!!!! :) :)
mangó

Bocsi, h megint nem voltam, de korábban írtam, h csüt., pént. fullos volt, aztán apa szomb. dolgozott, vnp. állatkert, most meg megint mennünk kell a kórházba. Talán holnap már tudok lenni....

Bocsi, most nincs reag, majd később.

Pusszok:e

(most látom, már "elmúltam 30..." 8) :wink: )
mazsolák

Hello Mindenkinek!

Előre is bocsi mindenkitől, aki a szülészetisbe is megy, mert megint átmásoltam ide is a velünk történteket. Ez van! Nincs időm átfogalmazni! Végülis ugyanazt írnám úgy is... :) :oops: :)

Szopi - sajnos nem jön össze továbbra sem. Vagyis azóta próbáltam egyszer úgy hogy megmértem előtte, utána szopi kb 10 percig, aztán megint megmértem, de az a szar mérleg semmit nem mutatott. :evil: Pedig én hallottam, hogy szív és nyel! De anyukám szerint az nem jelent semmit, mert a sima cumit is úgy szívja mintha jönne belőle valami. Na szóval így nem merek kísérletezni, mert nem akarom "éhen" hagyni. És azt sem szeretném, ha túlenné magát, ha szopi után kínálok még neki üvegből. Mert hát azt is benyomná smán. És akkor borulna a RENDSZER! Ha keveset enne ciciből, akkor 1 óra múlva már éhes lenne, ha meg "túletetném", akkor meg nem lenne magától éhes 3 óra múlva. Na szóval nem tudom, hogy mit csináljak! :roll: :cry: :?

Azt mondjátok meg nekem, hogy ti honnan tudjátok, hogy mennyit eszik a babátok? Vagy egyáltalán azt, hogy ha szopizik, akkor valóban eszik-e?

Amúgy ezt leszámítva jól vagyunk. Feltűnt, hogy egyre kevesebbet alszik napközben. Eddig simán átaludta a 2 etetés közötti időt, most már felébred 2-2.5 órára. Az éjszakáink úgy néznek ki, hogy eszik kb 23:00-24:00 körül, aztán egyszer éjjel 2:00-3:00 körül és végül reggel 6:00 körül. Így én összesen 6 órát alszok 3 részletben. Mondjuk már megszoktam! Napközben max délután pihizek le egy kicsit amikor ő is elalszik.

Ja! És a legújabb! Képzeljétek! Tareknek FÁJ, ha tisztába tezsem! :D Egyszerűen úgy ordít mintha nyúznám! Tiszta röhej! Apával mindig jót mosolygunk rajta, mert tudjuk, hogy semmi baja! :)

A pici pocija is gyakran fáj! :( Tudtok ajánlani vmi homeo cuccot??? Ma fogok beszélni a doktornővel, de azért kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is!

Na most rohanok!

Puszik,
F.

fatima

fatima: lassan mindenki átjön/tt a szülészetisből ide, aki anyuka. nem egyszerűbb ha ide írod ezt? oda meg írd a pocakosokkal kapcs dolgokat. ezért van a 2 topik :wink:

sajnos homeos cuccot nem tudok.

olvastam a szülés/egy gyerek dolgot a másikban. csak annyit mondok, h várd meg amíg tarek 1 éves lesz és akkor döntsd el h szeretnél e még egy gyereket. az első 3 hónapban én nem akartam másikat és minden nap eszembe jutott a szülés"élményem" és minden nap beszélgettünk róla csabával, engem annyira megviselt. ide nem írtam h ne ikesszem el a többieket. most meg akarunk még egy babát majd. szal 3 hét után (ami babailag is nehéz, mert totál új élet) ne dönts ilyesmiről. az első 2.5 hónap nekem pokoli volt. :lol: :lol: :lol:
kerekpocak

ikesszem=ijesszem
kerekpocak

ne 10 perc után hanem 30 után mérd meg! és a mérleg szokása h össze vissza mér! a ejét kicsit lejebb kell tenni a közepe felé a mérlegnek! szoptasd meg 30 percig, akkor mérd meg. ha semmi még mindig odaadhatod cumisüvegben.
kerekpocak

Szilvi: ez a fürdetős kép annyira szuper!!!!! És jó, hogy felvette a fürdőgatyót, mert így legalább fel lehetett tenni a képeket!! :lol: :lol: Annyira jó nektek!!!!!!!! Hát nem is tudom. Megvan az előnye a kis körkülönbségnek, no de a nagynak is!!! Fú, de jó dolga lesz/van Ákosnak!!!!!
Így aztán szuper lehet a fürdés!! Nem csodálom, hogy úgy élvezitek!!!
A DVD-zés kép, csúcs!!!!! Mindkettő olyan nagyon egyformán, és elmélyülten néz!!! :lol:

Amióta írtad egyszer, hogy milyen gyorsan felnőnek, azóta csak ez jár a fejemben. És meg kell állapítsam, hogy ez a három hónap is nagyon gyorsan elrepült. Néha megállítanám az időt, és nem akarom, hogy nagyobb legyen. Pedig kíváncsi vagyok rá hogyan fejlődik, mi lesz belőle, de akkor is...
Tényleg nagyon gyorsan nagyok lesznek, aztán meg csak leshetünk. :cry: :cry:

Zsóka: Borcsa egyszerűen tüneményes! Én teljesen odáig vagoyk érte! De már annyiszor leírtam, hogy biztosan nem is hiszed, hogy így van. Pedig igen is!!!!! Gyönyörű nagylány!!!
A fürcsizés meg nem csodálom, hogy a nap fénypontja! Szuper jó lehet tesóval nagy kádban fürcsizni!! No meg nektek is, nézni őket!!

Mircike: dolgozó anya sorsa??? Nem egyszerű így az élet! De ezek szerint a jövő héten hallunk rólad. Lehet majd képet is kérni???? :oops: :oops:

Anzsi: és jó volt a nagy csavargás??? :lol:

Kérem, mi forgunk! Hihetetlen! Könnyedén és egyszerűen, mintha mindig is ment volna! Mindjárt iskolába megy! :wink: :lol:
És egyre szerelmesebb vagyok belé! Mindig azt hiszem, hogy jobban már nem lehet, aztán mégis!
Apának mindig mondom: tökéleteset alkottunk!! :lol: :lol: :lol:
És most a művész megpihen!!!! :lol: :lol: :wink: :wink:

Kép

Kép
b79andi

Kérdés: mostanában napközben egy egy órákat alszik. Játszunk, aztán kidől és elalszik, de egy óránál többet nem alszik.
Azt gondoltam, ha tovább játszunk, jobban elfárad, és tovább alszik. De hogy tudom ezt úgy megtenni, hogy ne pörgessem túl, és ne ordítsa végig azt az időt, amit még szerintem ébren kéne töltenie.
Mert nem baj, ha ébren van, csak ezek az elbóbiskolgatások szerintem nem valami pihentetőek, és hasznosak. Nagy alvások kellenének. Vagy nem??? :roll: :roll:

Kép

Kép
b79andi

Andi, bocsánat!!! hát nem gratuláltam a drága édes ügyes Majababának!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! GRATULÁLOK!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nagyon jó volt, apával meg pláne, nagyon élvezem amikor nem dolgozik és velünk van, hah...hiába apa hiányunk van hétköznap, de gondolom ezzel mindenki így van :roll: :wink: :lol: :? 8)
mangó

Zsófi! Tudom, hogy ide kéne írni, de hát az ottani csajok is kíváncsiak, hogy mizujs velünk. Na majd legközelebb nekik írom meg, hogy kukkantsanak át ide. :wink:

Gyerekvállalás - Biztosan igazad van! Igazából nekem nem is az a bajom, hogy milyen volt a szülésem, mert arra már rég nem olyan rossz emlékkel gondolok... Inkább tényleg az lehet a háttérben, hogy mindig is 1 gyereket akartunk. Amikor még nem tudtam, hogy mivel jár ez az egész és felvettük a szocpolt, akkor még úgy voltam vele, hogy "ahol egy gyerek van, ott a másiknak is van helye". Ma már egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy Tarek mellett (még akkor is, ha nagyobb lesz) lenne erőm és energiám egy újabb babára.
Sajnos ahogy azt már sokan írtátok itt az anyagiak nagyon fontosak. Nekem pl tutira vissza kell mennem dolgozni, ha Tarek kb 1.5 éves lesz. És akkor minimum kéne dolgozni 2 évet. Az innentől még 3.5 év. Na ha ezután esnék teherbe, akkor Tarek kb 5 éves lenne. Pont suli előtt állna. Sokkal többet kéne vele foglalkozni, mint amennyit tudnék, ha lenne egy pici babánk.

Na szóval nem egyszerű, de majd meglátjuk!

Az végülis igaz: SOHA NE MOND, HOGY SOHA!!! :)

fatima

Anzsi: köszi! :lol: :lol: Apahiány sztem is mindenkinél jelentkezik! :cry: De aztán annál jobb, mikor végre velünk vannak!!! :lol: :lol: :lol:

Most töltöttem le a képeket:

Kép

Kép
Na jó, ez még egy kicsit túlzás!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

:wink:

Kép

Kép
b79andi

Sziasztok!

Megjöttünk! Gábort is elvittem magammal a dokinénihez, /hogy vigyázzon Ákosra/ hát gyorsan ki is húztak egy fogát :? :? /nem maradandó/. Mondta is ma már semmi rossz nem érheti, erre a fodrász nyírógépe belevágott a nyakába. :twisted: :cry: :x Engem ismét szuri nélkül idegelt, de talán szerdán már megkegyelmez, mert nagyon sz…l voltam. :? :? :?

Borcsi, mint mindig most is gyönyörű!
Majácska képek is helyesek, sőt Ákos itt ül az ölemben és kérdezgetem, „Na, hogy tetszik?” Meggyőzően mosolyog!
Fatima: soha nem mértem a fiúkat, talán azért mert mindig sok tejcsim volt.

ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉssss most pedig következzenek a képek:
Ilyen volt:
Kép Kép
Ilyen lett + kamaszos grimasszal
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Kamaszos grimasz :? , ha ránéztek a vonalzóra szombaton 12 éves lesz, mit vagyok úgy oda!!! :? :lol: :cry:

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Maja nagyon szépséges!!!!!!!!!!!!!

Gábor sérója nagyon vagány!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mangó

Szilvi: azta, micsoda változás!!!!!!!!!!!!!!!!! Hát így már sokkal vagányabb szerintem!! Azért jó, hogy megörökítettétek az utókornak a régit. :lol: És a mosolygós!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Milyen nagy már! Hihetetlen, hogy ilyen nagy fiad van!!!!

A meggyőző mosolyt köszönjük. :lol: :lol: Nálunk is játszik a pali!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
b79andi

Képzeljétek, a negyedik TESCOban sikerült végre pelust venni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Alig várom már, hogy kipróbálhassam. Látszatra jónak tűnik.

De ezt tényleg ilyen nehéz beszerezni? Hihetetlen!!!

Kép

Kép
b79andi

Maja jaj de nagyon szééép!! Azok a hatalmas kék szemek... :wink:
Hihetetlen milyen erős ez a kiscsaj!! :roll: Nem semmi, már forog?? Mindjárt elszalad :o :shock: :lol: . Köszi Andi!!!! :wink:

Gabo sokkal pasisabb így. Szívdöglesztő lett (bár eddig is helyes volt, de így sokkal jobb szerintem) :wink: Hogy sikerült rávenned Szilvi??

Mai képtermésünk:

Marci dinnyét kunyizik a nagyitól :D :

Kép

Bori hercegnő :D

Kép

KépKép
logi

Fatima: Ugye lesznek új képek Tarekről?
Szopi: nekem mindenki azt mondta, hogy ha a baba szépen fejlődik és van elég pisi/kaki a pelusban, akkor eleget evett. De ez nekem nem volt elég, ezért az elején minden etetés előtt és után mértem, csak így voltam nyugodt. Ki is derült, hogy nem elég a tejem és kell a tápszer is, de miután már kitapasztaltam, hogy hogyan viselkedik amikor jól van lakva és melyik napszakban elég a ciciből evés, abbahagytam a méricskélést. Néha kb. másfél-két hetente azért ellenőrzésképp és a saját megnyugtatásomra csinálok egy „méricskélős” napot. Amúgy ha sok a tejed akkor nem lehet baj szerintem. Túletetésről én még nem hallottam és nem is tapasztaltam, Beni ha jól van lakva akkor egyszerűen kiköpi a cicimet. A szopóreflex miatt ugyan újra bekapja, de ha már háromszor újra kiköpte akkor tudom, hogy elég volt. A cumisüveget pedig csak szopogatja, ha nem éhes és ilyenkor nem sír ha elveszem tőle. A mérlegnek elvileg jónak kell lennie, néha én sem hittem a szemeimnek olyan keveset vagy sokat mutatott, de megmértem pár tárgyat a konyhai mérleggel és a baba mérleg is ugyanannyit mutatott, így tudtam hogy jól működik. Viszont ha nagyon mozog rajta akkor nem mutat pontos értéket!!!!
Amúgy szerintem nagyon-nagyon jó érzés szoptatni!!! Ezt a meghittséget semmi nem pótolja. Az eleje nagyon nehéz volt és csillagokat láttam úgy fájt, de pár hét alatt megedződött és azóta már olyan mintha mindig csináltam volna és a nap legszebb, legnyugodtabb percei, úgyhogy szerintem érdemes próbálkozni, bár ha nem sikerül akkor se keseredj el, tudod másképp is pótolni az öleléseket.

Andi:
GRATULA Majának az átfordulásokhoz! Nagyon korán kezdte a kiscsaj, nem úgy mint a lusta kispasik mint az enyém is, ő jobban szeret háton fekve nézelődni és lehetőleg én tegyem elég a látnivalókat. Jók a képek!!! Gyönyörű szép nagy szemei vannak Majácskának!! Alvással nekem is gondjaim vannak, mert Beni egyáltalán nem alszik nappal, csak néha egy-egy órára elpilled, pedig már mindent próbáltam. Éjjel viszont 8 óra, aztán reggeli és még 2-3 óra.

Zsóka: gyönyörűek a gyerkőcök! Ez a pucér kép rettentően bájos. Fú ha ránézek Borcsi képére egyre jobban szeretnék én is még egy tesót és lehetőleg kislányt…. Persze Marci is nagyon szép!!

Szilvi: Ákos egy tünemény!! Úgy tud nézni a szép szemével hogy elolvad az ember! Azt hittem a bátyó a kép miatt vett fürdőnacit. Érdekes lehet hogy szemérmeskedik anyuci előtt, de hát ez az élet rendje. Felnő a kispasi és nagypasi lesz, aztán majd nézel ha hazahoz egy kislányt. Fú én biztos tök féltékeny leszek! Te hogy érzed ezt, mert nálatok közeleg ez a szitu, főleg hogy ilyen helyes a nagyfiad. És a középső is szép és nagyon jó lett a frizurája, így már nagyobbnak tűnik.

Zsebi: fordulgatás még Beninek sem megy, de hát mint Andinak is írtam a pasik lustábbak. Párszor sikerült hasról hátra fordulni, de szerintem az csak véletlen volt, mert nem szeret hason lenni, mert úgy nem tud nézelődni. A rúgásai jó erősek, ha pont ott a lábam már fáj pl. pelenkázásnál. Képeket kiváncsian várom Daniról!!!

Kép
viky30

lányok! az hogy a srácok 2 hósan nem fordulnak nem lustaság, hiszen még az nagyon nagon korai!az a normális h nem fordulnak és az az extrém durva h maja meg igen! szal no para!!!! (samu 5.5 hósan fordult meg a hasára! hátára azóta is kb 5x- nem mintha nem tudna, csak nem akar, megoldja máshogy)

szal. majának gratula nagyon ügyi és szépséges kiscsaj!!!!!

borcsi és marci szokás szerint eszetlen szépek!!!!!!!!

gábor haja sokkal jobb! nagyon vagesz lett!!!

szal kispasis anyukák: tehát én mint durva para mama mondom 2.5 hósan milyen forgásról beszélünk??????
kerekpocak

Zsófi: jó hogy írtad, mert én is parázok mindenért :roll: Megnéztem délután én is a "Nagykönyv"-ben, de csak annyit találtam, hogy az első hat hónap során szoktak megfordulni.

Ezek szerint Maja tornász lesz.

:lol:

Kép
viky30

Hát igen, Maja extragyors mozgásfejlődést produkál (megnéztem, Marci 4 hósan kezdett el csak hasrafordulni :shock: ). Tényleg bajnok csajszi ez a Maja :wink: :D :wink:.

Köszönjük szépen a dicséreteket, aranyosak vagytok!!! :oops: 8)

KépKép
logi

Köszönjük a hajkorona dicséreteket!!!!

Kunyizós Marci zabálnivaló!
Az meg már kész kihívás, hogy Borinak mit írjak, mert nem gondoltam, hogy ezt még lehet fokozni. Csoda szép!!!

Viky30: Az én” kedves” temészetemet ismerve nem leszek az anyósok gyöngye. :? :? Mindenben találok valami kivetnivalót, szerintem ez alól a lányok sem lesznek kivételek, de majd igyekszek…… :D :) Árpinál a szerelem csak plátói, nem mintha nem lenne már jelentkező, de ahogy ő fogalmaz ez egy komoly dolog, tehát vár. Hiába mondogatom, hogy ezeket még nem kell olyan komolyan venni, azért be kell látnom az első nagyszerelmeket én is komolyan vettem. :oops: :oops: :cry: :oops: Lehet, hogy mi már apájával izgatottabbak vagyunk. :roll: :roll:

Megnyugodtam, :D hogy Ákos mozgásfejlődésével nincs gond, igaz a kisördög délután motoszkált bennem. Szegényt a hemperiben molesztáltam, hogy tessék már fordulni, mert Majácska már mint a ringlispíl forog. :D :shock:

Zsóka. Gábor magától ment el a fodrászhoz. Én már ráhagytam az egészet, mert minél többet mondtam neki, hogy mekkora a lobbonca, meg hogy milyen ápolatlan annál jobban ragaszkodott hozzá. Májusban azt mondtam neki, hogy szeptemberig még fodrász közelébe se kell mennie, de szerintem a bicajos táborban a sapka alatt rájött, hogy kicsit melegecske. :lol: :lol:

Holnap ismét fogdokihoz megyek.

Jó éjt mindenkinek!
:D :)

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

mangó: apa nálunk most egy hétre kenutúráztatni vitte a sulit (nem egymaga, több tanár) így apahiány nálunk is játszik!

szilvi: szegénykém! fogad jobban van? nagyon fáj?

zsebi: de tényleg gyere gyakran!!!

timi: ne csak reagálj, írj magatokról!

mircike: "élmény"beszámolódat várjuk!!!

edu: gyere!!! milyen volt az állatkertben? képek?

marcsi??!!! meló, mi?

kata???? lizu???
klári??

andi: maja csodaszép, tudom, már megdícsértem, de most megint megnéztem és csodahelyes!!!!!!!

rólunk: samuval ma autóztunk, és én el voltam gondolkodva így csak egy idő után vettem észre h samu azt mondogatja, h "anya, anya, anya" amikor hátranéztem h jajadecukkancskismanómvan!!!! ő csak röhögött teliszájjal!

most már elengedi a széket, v a kis taligáját és odajön hozzám! de persze a fősláger a kézenfogva vagyis inkább ujjon fogva séta a nyerő. azért ujjon fogva, mert csak a mutatóujjunkat fogja és igazából abba sem kapaszkodik, mert a kezében lötyög az ujjam. ha avicsot dugok az ujjam helyére (és nem veszi nagyon észre) akkor lazán megy tovább nélküle is. valakinek van ezirányú tapasztalata? mármint h csak tárggyal a kezében hajlandó menni a drága gyermek?

hogy vmi negatívumot is írjak: a drága gyermek, ha vmi nem az ő elképzelése szerint alakul, hisztizik és levágja magát a földre :) :) kicsit korai még, nem? amúgy én csak röhögök rajta és erre egy idő mulva nagyokat néz. :) :)

tesó project: 1 hete igyekszem v csak nem hízlalót vagy egyáltalán nem vacsizni, szal fogyás remélem lassan beindul. timi kérdezted h miért? mert nagy a hasam, meg azért, mert én jóval vékonyabb voltam azért. most olyan nagy darabnak érzem magam. igazából inkább derékon felül jelentős a súlytöbblet, derékon alul megy lefelé. ha kicsit hasizmoznék az lendítene sokat, csak lusta vagyok mint állat.
mindenesetre a project az, h nem védekezünk, de nem is "gyártunk" koncepciózusan, tehát ahogy esik úgy puffan, ha next month akkor jó, ha csak 6 hónap múlva az is.

na jó hosszú lettem, ugye? puszi mindenkinek:
zsófi
kerekpocak

és a fogalmazási, szóismétlési hibákért ezer bocs, nem olvastam át és MARHA álmos vagyok!!!!! :oops: :oops:
kerekpocak

Sziasztok Anyukák!

Próbálok egy pár fotót feltenni Daniról...remélem sikerül :D Kép

Kép

Kép Kép

Kép
zsebi32

ÉLJEN SIKERÜLT!!!!!!

Naaaaa még! Úgy is esik az eső..... :D

Kép

Kép
zsebi32

Nem bírok magammal....nem hiába a sikerélmény miatt van.... :lol:

Kép

Kép
zsebi32

Velem sajnos nem sok kép van, mert mindig én fényképezek!
Ok ez lesz az utolsó!
Kép

Kép
zsebi32

Timtom: Köszi szépen a jókívánságokat! A tesó kérdésében most még bizonytalan vagyok, ugyanis Dani is másfél éves próbálkozás eredménye....viszont olyan nagy korkülönbséget nem szeretnék...meg hát a suli végett is kellene a tesó. Ez a másfél*két év ideális számomra....majd meglátjuk! :D

Andi: Sajnos még nincs teljesen vége a tanulásnak. Van egy halasztott vizsgám, amire viszont folyamatosan tanulnom kellene, mert nagyon gáz...akkor vizsgázom le belőle amikor felkészültem, de még nem igazán vettem rá magam....
Naaaaaagyon édesek vagytok! Ezek a gyönyörű kék szemek!!!!!!Kérünk még fotókat rólatok!!!!!

Zsóka! sikerült feltölteni a képeket!!! Éljen! Úgy örülök neki, mint egy dedós....de olyan jó vissza nézni Danit!

Kép
zsebi32

Zsófi! Gratulálok Samu lépéseihez!!!! Az unokahugom 15 hónaposan produkálta ugyanezt. Háááááát igen, azt hallottam, hogy a fiúk előbb elindulnak. Hidd el pár nap is egyedül is elindul, segítség nélkül. Max. 1-2 hét. Az ismerősöm kisfia is 10 hónaposan felállt, majd pár hétre rá úgy kellett rohanni utána.
Eszméletlen, hogy milyen gyorsan fejlődnek! Nem csak testileg, szellemileg is napról napra változik Dani is. Olyan jó ez megélni :D

Na most már abba hagyom mert a csapból is én folyok. :lol:
Jó éjt mindenkinek!

Kép
zsebi32

Hát valami hihetetlenül szép Dani!! Látod Zsebi,megérte a fáradozást a képfeltétel, most aztán bezsebelheted a sok-sok dícséretet. Tényleg eszméletlenül szép és formás kisfiatok van. Az apucis annyira édes, meg ahol veled van, az is nagyon jó. meg a többi is szupper :wink: . Marcinak is van ilyen majmos next napozója :wink: (milyen autósülésetek van? ez concord hordozója?)

Zsófi, múltkor még azt írtad, hogy nagyon fogysz, azért akarod abbahagyni a szoptatást. Nem is hiszem, hogy van miből leadnod :wink: . Samura mennyi időt vártatok?
Nagyon ügyes a kislegény!!

Szilvi, kitartást a fogorvosnál!! :wink: Csak túlleszel már rajta egyszer :wink: . Megnéztem mégegyszer Gabo fotóit, sokkal-sokkal helyesebb így --légyszíves mond meg Neki!! :D --.
Köszi Borka és Marcus dicséretét, ez mindig jól esik :oops: :) .

Nálunk jó vacak az idő, ahogy elnézem, ma szobafogság :cry: .
Tegnap ujjatlan napozó volt Marcin, most meg melegítő :roll: .

Edu? Kata? Panni? Nóri?
:roll:

KépKép
logi

Ja, Zsebi, Marci is 15 hósan kezdett lépegetni (azaz most nemrégen).
Szerintem mindegy,hogy fiú vagy lány, genetika meg izom/izület fejlettség határozza meg,hogy mit mikor csinál a gyerek. Egy a lényeg, TILOS erőltetni bármit is, hagyni kell a saját tempójában fejlődni a gyereket.
puszik

KépKép
logi

na, ezt jól megfogalmaztam, tele szóismétlésekkel.. :roll: .
logi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?