Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Úristen mennyit írtatok!Sajna nállam tegnap nem akart működni a babanet!Sehogysem akart bejönni az óldal! :evil: :(

Először is,köszönöm mindenkitől az eggyütt érzést az ovival kapcsolatban,és Henus tőlled különösképpen jól jött a válasz,köszönöm!!!!!!!!!! :wink: :D

Öltözködés!
Hát igen,ezen is túlkell esni,csajok!!!!!!!!A gyerkőcöknek most átkell állni,megint a sok ruhára,de majd idővel belátják,hogy nem érdemes küzdeni,ellene!Határozottnak kell lenni!A sapeszt meg neféljetek nemfogja levenni egy babó sem télen,mert ők is fázni fognak!(erre saját maguk rájönnek) :wink:

Pellenkázás!
az mindég gáz,de ahogy Pilla írta,az jó!Én is mindég kicselezem egy olyan dologgal amit egyépként nem szokott megkapni!Zsani nagyon szereti a stift dobozkát!Popsikrémet,stb......!Kikell tepasztalni,hogy mitől nyugszik meg a babó!Ja és a Bugyi pellus tényleg jóAzt csak leveszitek,és felhuzzátok! :wink:

Piroska!
Törülközöt,persze,hogy vihetsz,sőőőt!Mondjuk,nállam nagyon bevált zuhany után(a problémás helyen)a papírtőrlő!így a törülköző sem lessz olyan!!!!! :wink: Minket háromszor a szomszédom vitt be(igaz rokon),de ezeket a dolgokat(főleg,hogy felajánják)ell kell fogadni!Akkor nem azon fogsz agyalni,hogy húúúú de ciki,meg stb......!Ha nem akarnának segíteni,akkor nem is mondanák!!!!!!! :wink: De ha va Taxi és a Mentő között vacilálsz akkor inkább a mentő!!!!Mondjuk én a szomszédot választanám!!!!! :wink: :D A jóslófájások,tök normálisak!!!!!!!!! :wink: :D

Jutta!
A nyákdugó az egy hosszú,nyálkás,rózsaszines(kevés vérrel)dugó!Amikor WC -n vagy pisilés után vreszed észre!Felfogod ismerni,mert olyan nincsen normális esetben!Nekem Rolinál reggel távozott,és délután 5-re lett baba!(reggel fél8-kor kezdődött)Mondjuk már éjjel éreztem,hogy valami nincsen rendben! :D

Pilla!
Jó a vonalzó nagyon!Én is akartam multkor ezt a fajtát készíteni,de nem jött össze! :lol: :oops: :? Béna vagyok??????????? :( :lol: :lol:

Cipő!
A Siesta kezdésnek a legjobb! :wink:
tényleg olyan ólcsók a márkás kiscipők ...............????(oetle?nem voltam még ott!Így írják? :oops: :oops: :? :roll: )

Verna!
Megnézem,hogy mit tehetek a kiscipők érdekében!!!!!Utánna nézek!Érdeklődök!!! :wink: :)

Czakoca!
Átérzem a helyzetedet!Essőben nagyon utálok úton lenni!Főleg ilyen kicsikkel! :oops: :(

Katica!
Nagyon szépek a naptárak!Majd a családi kupaktanács összebújik!!!!!!!! :lol: :wink:

Nem tudom,hogy mondtam-e,de Zsaninak kijött +2 fogacska!Így immár 6 db van! :lol: :lol: Nem kapkodjuk el a fogacskákat!!!!Nekem ez fura,mert Rolinak és Aninak ennyi évesen már több foguk volt! :? :roll:

MINDEN HÓFORDULÓS BABÁNAK KÍVÁNOK BOLDOG HÓFORDULÓT!
NEHARAGUDJATOK,HOGY NEM EMELEK KI SENKIT,DE NAGYON SOKAT ÍRTATOK,ÉS ÍGY IS SOK IDŐMBE TELLETT (ZSANI MELLETT )AMÍG VISSZA OLVASTAM!

SZIASZTOK!SZÉP HÉTVÉGÉT MINDENKINEK!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Nagyon röviden jövök, mert tegnap jöttünk haza és kicsit nagy itthon a kupi még egyelőre... :lol: Majd egyszer vissza is olvasok!
Amúgy nem semmi "kémhálózat" működik itten, szegény férjem nagyon meglepődött, mikor Giga megszólította a kórházban, de nagyon ari volt, köszi a gratulációt.

Szóval Veronika aug 31-én 10.50-kor megszületett, 4060 gr és 56 cm méretekkel. A szülés (császár) részleteit inkább csak a horrort kedvelőknek írom le priviben, ha igénylik, legyen elég, hogy nagyon nagy szerencsénk volt, hogy a műtét mellett döntött a dokibácsi és nem próbálkoztunk a hüvelyi szüléssel, mert akkor most nem írnék nektek, hanem a tepsiben feküdnék a hűtőben, lehet, hogy a babával együtt. De a lényeg, hogy mindketten jól vagyunk mostmár, és nagyon jól választottam orvost magamnak, azt hiszem, megmaradok a Fábiánnál amíg csak van rendelése!!!

Itt egy kép az 1 napos "csöppségről":

Kép

Majd jövök, ha kicsit összeszedtem magam és a családom... :roll: :D
andibab

Andi:
GRATULAAA!!!! :):):)
Jajj, most nem merem megkérdezni, mi volt, mert félek, hogy ijedtemben itt helyben lebabázok!
Húúú....
Hála Istennek, minden rendben!!!!
Jó egészséget kívánok nektek! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Andi!
Jó egészséget nektek mégegyszer!! Szép baba Roni! :D
Engem érdekelne a történet, persze nem a horror miatt, hanem hátha tanulok valamit belőle.

Mi jövünk-megyünk egész nap, csak az ebéd utáni pihit töltjük most itthon.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Megvettük ma a cipőket. Végül egy Siesta sokcsatos szandit és egy Nike sportcipőt vettünk. Annyira cukik. :) Olyan kis picikék a mi nagy cipőinkhez képest. :)
Andi, Bogi gyönyörű! Gratulálok még egyszer. A születéstörténetet pedig nagyon szeretném elolvasni.
Tiop, nem vagy béna. Sára vonalzója pl. csak harmadszorra jött össze, nem tudom miért. A picúré egyből sikerült.
Jutta, a nyákdugóm Sáránál egy véres, sárgás akármi volt, Lauránál pedig egy átlátszó zselé.
Vendég

Sziasztok!

Andi még a hideg is kirázott attól amit írtál, Roni baba gyönyörű gratula mégegyszer és sok egészséget nektek.

A sapi nálunk is gond :wink: de megkell szokja, mert különben fázni fog, olyan sapit nem is adok rá aminek nincsen kötője, mert rögtön leszedi :?

Rácsos téma nálunk nem is volt és nem is lesz rács, persze ahol lépcső van ott elengedhetetlen. Bencénél megpróbáltuk, de annyira ordított a gyerek mikor a szobában maradt, hogy inkább megváltunk tőle.

Segítsetek nekem egy kicsit, ha tudtok, a csúnya beszédről lenne szó. Olyan cifraságokat mond a gyerek amiket tőlünk nem hall, ezzel nem azt akarom mondani, hogy otthon nem hallja,azért odafigyelünk, de néha kicsúszik, de akkor sem azok a durva fajták. Én már nem tudom mit csináljak, párszor ráütöttem a szájára, de semmi különös, hiába szólok rá mintha a falnak beszélnék. Mit csináljak észre se vegyem mit mond olyankor? :oops: :roll: :roll: :roll:

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Timi:
szerintem jobb ha meg sem szokja. Nem lehet neki olyankor valamit lemondania? Tudod, mi azt csináltuk a barátokkal, hogy aki csúnyát mondott, betett egy megbeszélt összeget egy közös perselybe. Egy idő után túl sokba került ahhoz, hogy csúnyán beszéljünk. Valami lemondásra gondolok. Vagy valami ilyesmi. Nem lehet?
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ja, és mondjuk nem lenne baj, ha ti is nyitnátok egy perselyt! :) Ha nem hallja, nem mondja :).

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

sZIASZTOK!
Andibab!
Mégegyszer nagyon gratulálok nektek,és hát a "picuri".........tünemény!!!!Nagyon szép baba!!!Milyen baba?Bár most még pihen ő is,majd pár hét múlva mondasz egy összesítő véleményt! :lol: :wink: Örülök,hogy jólvagytok!Kíváncsi lennék,hogy mivólt a probléma!!!!!!!!!! Kép
Pilla!
Akkor megnyugodtam!Majd próbálkozom még!Képzeld csináltam új tárhelyet és az is eltünt!Befejeztem velük a dolgomat!Marad a Mindenkilapos oldalam! :twisted: :wink:
Czakoca!
A csúnya beszédet sajnos az ovódából tanúlják ell!egymástól szépen megtanúlják!hiába ,hogy othon nem halja!Nállunk az volt a nyerő,hogy 1x2x figyelmeztettem,hogy nagyon csúnya amit mond,de a végén már nem is figyeltünk oda és szépen lassan elhagyták a csúnya beszédet!Anett most próbálkozik vele,de már vissza vett,tudja,hogy nem megy vele semmire! :wink: Ja és már ő nagylány ilyenekre!!!!!!!!! :lol: :lol: :wink:

Szép hétvégét mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Bocsi, nem Bogi, hanem Roni. :oops: :oops: De ckiki...
Tiop, eltűnt az is? Pfff... Ezek mekkora ........-ök.
Vendég

Sziasztok!

Az ovónénit megkérdeztem, de ott nem beszél így, legalábbis tavaly nem beszélt csúnyán, aztán mikor hazajön azoviból "szófosása" van, de szinte csak ilyeneket hallok tőle, próbálom nem észrevenni, de ha olyat mond nem tudok úgy csinálni mint aki nem hallja, ráadásul annyira tudja hol használja, múltkor az udvaron mikor még jó idő volt mezitláb belelépett a kutyagumiba és spontán azt mondta ba....meg :oops: :oops: :oops: nem bírtam rá haragudni, még jót nevettem is, prdig tudom, hogy nem lenne szabad :oops: :oops: remélem én is, hogy elhagyja idővel vagy kinövi. Próbáltam már az elvonok játékot, rudit, bármit, de nem nagyon hatotta meg.

nem hiába kocsiban születtem Kép

nyaraltunk
Kép
Kép

a szószátyár
Kép

uccsó fürdőzés az idén
Kép
Kép

hajmosás után
Kép

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Timi:
remélem, nem sértődtél meg! Nem állt szándékomban megsérteni. Hátha igaza lesz Tiop-nak és abbahagyja egyszer? Az a gond, hogy nekem még nincs gyerekem, nem tudom, mit tennék :(, de megmondom őszintén, most ez jól jött, hogy szóba került, mert így odafigyelek már most, hogy soha ne mondjak csúnyát. Nem szoktam, de volt már rá példa :oops: :(. Szóval szerintem neked kell megtalálnod a tőled hiteles megoldást, mert lehet, hogy ami másnál működik, az nálad nem fog....
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

dehogy sértődtem meg, csak azért kérdeztem, mert néha nagyon tehetetlennek érzem magam ezzel szemben :oops: :( és hátha valaki más járt már ilyen cipőben, de szerintem is úgy van ahogy Tiop mondja, ha otthon nem is hall a gyerek csúnya szót az oviban vagy a játszótéren tuti találkozik vele
amúgy mi sem beszélünk csúnyán, de alkalmanként sajna kicsúszik, pedig azt mondják rólam, hogy birkatürelmem van, mikor más már rácsap a gyerekre vagy ráórdít akkor én még türelmesen szólok csak aztán végig járom az ilyenkor szokásos utunkat és ha már az utolsó utáni szál is elpatta na akkor szokott kibukni sajna :? :(

Jó éjszakát mindenkinek.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

Andibab,
HATALMAS GRATULA A "PICURHOZ"!!!!! RONI GYÖNYÖRŰ BABA!!!!
Én is kíváncsi lennék a történetre, és én sem a horror miatt! Szerintem nyugodtan leírhatod ide is, aki nem akarja, nem olvassa, de kibírunk mi elég sokat! :wink:

Czakoca,
sajna ebben még nem tudok segíteni, szerencsére mi még ehhez kicsik vagyunk, de ha valaki tud egy jó ötletet mondani, azt én is megköszönném a jövőre nézve!
Nagyon édesek a gyerekeid! És Bernadett is miylen nagy már, Úristen!!!!! :shock:

Hát, Lányok, voltunk ma Szabadkán. Bementünk a Chicco üzletbe, mert tavaly már nagyon tetszett, de akkor még Marcika csak a pocimban volt 10 hetesen, ezért akkor még nem vettünk ott semmit, de elhatároztuk, hogy majd idén fogunk. Anyós vett is egy naggggyon édi hozzú ujjú pólót hozzávaló kapucnis felsővel (Mindezt 20e-ért! :? :shock: :roll: De nem sajnálom, most egy kicsit "törlesztett" a nyárból! :twisted: :twisted: :twisted: ). Én szerettem volna venni egy gyönyörű kis sötétkék tépőzáras bőr cipőt, mert nagyon jó a felépítése, mindenféle betét van benne, és pihe-puha a talpa, de azért elég vastag, hogy ne fázzon a gyerek lába. Hát, az is 18ezer volt!!!!! Letettem az egészről, itthon már 7-8 ezerért szuper cipőcskék vannak, nem ettem én meszet, Chicco ide vagy oda! De azért vérzett a szívem, mert nagyon jó kis cipőcske volt! :cry: :cry: :cry: :cry:
Marcika ismét elbűvölt mindenkit, a rokonok is ájultak, mondták is, hogy milyen jól nevelt! Na ja, ha megyünk valahova, akkor soha semmi baj nincs vele! Még a sapit sem tépte le magáról, és a pelenkázást is csöndben, mozdulatlanul tűrte!!! Nem viccelek!!!! :? :roll:

Kép
Kép
nircee

Andibab, gratulálunk a kis Ronihoz!!! Küldd át majd lécci, hogy mi volt veletek, érdekel. Most sok pihenést(ami bizti nincs egy kis örökmozgóval) és minden-minden jót!!! A tejcsid beindult??? Sikerül most a szoptatás???

Kép

Czakoca, nagyon jók a képek, és a pedálos autó is, nekünk is van hasonló, már több, mint 30 éves a férjem most újítja Lellének, igaz még odébb van, de mire kell, remélem addig el is készül ... :)

Lelle nagyon jól érzi magát a gyerekek között, mindenkit ölelget, puszil, a kicsiket azért macerálja, de a nagyokkal nagyon jól elvan.

Na, nézek egy kis helyszínelőket, Apa sörözik...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Nircee ma mi is vendégségben voltunk, Lelle dettó ugyanez, sapi, mint ha imádná, hozzá sem ért, pedig épp előtte mondtam, hogy milyen hiszti lesz, mert nem volt ott az elterlő kissapi... Nagyon jó kislány volt, persze ilyenkor mindenki azt hiszi és mondja is, hogy jajjj de jó dolgom van, biztos mindent megtudok csinálni mellette, sok szabadidőm van, csavargunk(séta)...stb. Hát nem, de nem is érdekel, mert ezeket az időket senki nem fogja mégegyeszer nekem adni, a házimunka pedig megvár úgyis én csinálom meg. Kaja mindíg van, rend is 70%ban, kivéve a dolgozónkat...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Dorka!
Igen azt is ismerem, ez az ugye, ami éjjel-nappal nyitva van???
Ott az aszfaltbetyár a kedvencem!
Szeged a legszebb város Magyarországon! 8)
Ha tehetném leköltöznék, de egyszer még az is megeshet! :P

Nircee!
Szabadkán is olyan rég voltam :? mi a piacra jártunk ki sokat, ha Szegeden voltunk. Olyan jó dolgokat lehetett venni potom árakon.
Nade 18eFt egy cipőért????? :evil: Jó, ha 2 hónapig használja.
Igaz, van aki megveszi...De az megengedheti magának. :roll: Ha megtehetném, sem biztos, hogy megvenném ennyiért. Már magamnak sem veszek ennyiért, mert nem éri meg. Régen a drága cipők is eltartottak 1-2 évig. Most jó, ha egy idényt kihúzok velük.
Hiába veszek márkás dolgot, abba is belecsempészik a gagyit.
Egy sportboltos is belekeveri a gagyi kínai nike-t az árui közé, így többszöröse a haszna.

Andibab!
Gratulálok és jó egészséget kívánok neked és Ronibabának! :lol:

Czakocza!
Nagyon édesek a gyerekek a képeken!
Egyik ismerősöm 2 éves gyereke úgy beszélt, mint egy csikós 8) Igaz őt a nagyobb testvérek tanították direkt, mert az olyan aranyos. Az ovónéninek pedig beszólt, hogy mi van te f....pó?
Én azt olvastam valahol, hogy az a legjobb, ha nem is figyelsz rá, úgy teszel, mintha nem is hallottad volna. De ezt már tudod :wink:

Piroska!
Jut eszembe, ha az alapítványi szobába mész vigyél magaddal valami kis éjjeli fényt a szoptatáshoz. A TV vibrál, a redőnyön nem jön át elég fény, a lámpa pedig nagyon világít! :wink:

Kép
klmaria

Ju eszembe!
Tüccs!
Te is csak akkor gyere majd a foglalkozásokra, ha 1 év körüli lesz Dóri, mert nekem azt mondták, hogy a nagyobbacskák szeretnék megnyomkorászni és babázni vele :? Ha viszont már mászik és erősebb is, akkor már nem lesz vele gond. De majd leírom az én tapasztalatomat is, mi leszünk a legfiatalabbak :wink:

Kép
klmaria

Pimpoka,
én is nagyon élvezem ám, hogy Cica ilyen eleven! Csak néha tud kiakasztani, főleg ez a pelenkázás-öltözés mizéria. De ezerszer ilyen eleven, mint amolyan "leteszem, ott marad" típus! :lol: :lol: :lol: Így legalább van miről mesélni, és mindig akad valami érdekesség! :lol: :lol: :lol:

Itt van 2 mai kép:
Kép

Kép

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Czakoca: A csúnya beszéd is olyan a gyerekeknél, mint bármi más ami tiltott. Pont azért csinálják, mert tudják, hogy nem szabad. A legjobb módszer, ha elengeded a füled mellett. Beletelik egy kis időbe, de elhagyják, mert nem lesz érdekes.
Van ezzel kapcsolatban egy sztorim az oviból. Egyszer délutános voltam, és már összevont csoport volt, mikor az egyik minis kislány odajött hozzám, és a kolléganőmhöz. Óriásira nyitott szemekkel, nagyokat pislogva, és teljesen komolyan közölte: "Óvó néni, az én apukámnak nagy fütyije van ám!" :lol: Majd nézett tágra nyitott szemekkel, kérdőn, hogy na erre mit mondok. Hát semmit. Összenéztünk a kolléganőmmel, fuldokoltunk a röhögéstől, de úgy csináltunk, mint aki nem is hallotta. ( Ismertem az aput, kb nekem a vállamig ért, de hát ki tudja, "kis ember, nagy bottal jár" :lol:) Neki ez nem volt elég. Közelebb jött, és nyomatékosan elismételte, hogy pedig tényleg, az ő apukájának, bizony nagy fütyije van. Ekkor már vörösödtünk a visszatartott röhögéstől, de továbbra sem szóltunk semmit. Majd egy utolsó próbálkozása volt a kiscsajnak. "Óvó néni, de télleg nagy van neki, én láttam!" És hosszan bólogatott. Mivel ez is sikertelen volt, odébbállt.
Képzelhetitek, mikor 5 perc múlva megjelent az apuka a gyerekért, azt sem tudtuk hová nézzünk, úgy röhögtünk. Na azóta, ha megláttam apukát az oviban rám tört a vihogás. :lol:
Szóval a gyerekek próbálgatják a határaikat, és sejtik, hogy vannak dolgok amikről nem beszélünk, vagy amiket nem mondunk, de kíváncsiak, hogy mi történik, ha mégis. :wink: :lol:

Nircee, Pimpoka, Szonja ugyanez. ha vendégségbe megyünk, úgy csinál, mint egy mintagyerek. itthon meg..... :roll:

Andi, én is szívesen olvasnám a történeted! Édes a kis Roni! :D

thenus

Sziasztok!
Lolo ma meglepően hamar bevágta a szunyát - pedig reggel egy órával később kelt, arra ébredtem, hogy a kiságyban állva rángatja a zenélő forgót - le kéne már szerelni... :roll:

Andibab!
Nagy gratula - a nem is olyan kicsi - Ronihoz! :)
Engem is érdekel a szüléstörténet, szerintem is nyugodtan leírhatod ide (pl. írhatnád fehérrel, és akkor csak úgy lehet elolvasni, ha valaki kijelöli ;) ).

Czakoca: nagyon jó ez a "nem hiába kocsiban születtem" duma! :) Jót somolyogtam rajta.

Nircee: hihetetlen, milyen nagyfiú Marci ezen a sapis képen! Mondjuk Lolora is naponta rácsodálkozunk, hogy nem kisbaba már.... Amikor felállva szövegel...
Vendég

Jutta, azt hiszem te érdeklődtél homeo után. Én szedtem szülés előtt, alatt és után is. Málnalevélteát csak kétszer ittam, nekem nagyon büdi volt. Most találtam a neten egy elég jó összefoglalást kismamáknak, de ha szeretnéd elküldöm neked, amiket én szedtem.

Azért nem priviben küldtem, mert hátha érdekel másokat is. Én szeretem a hoemopátiát, sajnos a háziorvosok körében nem nagyon elterjedt még, így nyomatják a sok antibiotikumot meg azokat a szereket amikre szerződésük van.

TERHESSÉGI HÁNYINGER, HÁNYÁS

• Colchicum autumnale
Tünetek: Extrém túlérzékenység szagokra, ételundor (már az ételek látványa és szaga is hányingert és hányást vált ki), ájuláshajlam, hideg verítékezés.
Adagolás: Colchicum D6 vagy C6 2-3x1 tabletta
• Ipecacuanha
Tünetek: Szinte állandó igen intenzív hányinger, ismétlődő hányás, a hányinger a hányást követően sem csillapodik, időnként hasmenéssel és hasi görcsökkel kombinálódik, a nyelv nem szokott lepedékes lenni.
Adagolás: Ipecacunha D6 vagy C6 2-3x1 tabletta
• Sepia
Tünetek: Állandósult hányinger, ami reggel felkeléskor és délután rosszabb, extrém szagérzékenység, a beteg tejszerű folyadékot hány.
Adagolás: Sepia D12 vagy C12 2-3x1 tabletta
• Iris
Tünetek: Gyomorégés, savas felböfögés, erős nyálfolyás, a tünetek periódikusan jelentkeznek.
Adagolás: Iris D6 vagy C6 2-3x1 tabletta

SZÜLÉS ELŐTT, ALATT ÉS UTÁN

• Pulsatilla
Javasolt: szülésre felkészítéskor, 6 héttel előbb elkezdhető szedése, mint a várt szülési terminus. A szülés után akkor ajánlott, ha nem indul meg a lochia (váladék) folyása.
Adagolás:Pusatilla D6 vagy C6 2x1 tabletta
• Caulophyllum
Javasolt: szülésre felkészítéskor, 3 héttel előbb elkezdhető szedése, mint a várt szülési terminus. Elősegítheti a méhnyak „megérését”, azaz felpuhulását, a fájások rendszereződését, hatásosságát.
Adagolás: Caulophyllum D4 vagy C4 2x1 tabletta
• Cimicifuga
Javasolt: szülés megkönnyítésére, különösen akkor jó, ha túl gyengék a szülési fájdalmak.
Adagolás: Cimicifuga D1 vagy C1 félóránként 3-5 csepp
• Gelsemium
Javasolt: ha nem akar rendesen tágulni a méhszáj.
Adagolás: Gelsemium D4 vagy C4 1-2 óránként 1 tabletta
• Chamomilla
Javasolt: túlzott fájdalomérzékenységnél, idegesség, nyugtalanság esetén.
Adagolás: Chamomilla D4 vagy C4 fél-egy óránként 1 tabletta
• Bellis perenis
Javasolt: a szülés után a placenta lelökődésének megkönnyítésére, a gátmetszés sebének gyorsabb gyógyulására.
Adagolás: Bellis per. D3 vagy C3 3x1 tabletta
• Arnica
Javasolt: zúzott, fájdalmas sérülések esetén, főleg akkor, ha a betegek erőtlenek, azaz szívesebben nyomják az ágyat, nem akarnak mozogni, erős a váladék folyása, továbbá a hüvely és a végbél közti repedést is képes meggyógyítani.
Adagolás: Arnica D6 vagy C6 3x1 tabletta
• Staphysagria
Javasolt: egyenes vonalú sebzések (császármetszés) gyógyulásának gyorsítására, valamint a katéterezés okozta „sértések” miatt fellépő hólyaghurutszerű állapotok ellátására.
Adagolás: Staphysagria D4 vagy C4 3x1 tabletta

SZOPTATÁS SORÁN AJÁNLOTT SZEREK

• Borax
Javasolt: intenzív tejfolyáskor, ha közben a mellek nagyon fájnak, vagy ha szoptatáskor az ellenoldali mell erős fájdalmát tapasztalja valaki.
Adagolás: Borax D3 vagy C3 3x1 tabletta
• Phytolacca
Javasolt: intenzív tejfolyáskor, a mellek nagyon fájnak és csomósak.
Adagolás: Phytolacca D2 vagy C2 3x1 tabletta – ha a tejtermelést el akarjuk apasztani
Phytolacca D4 vagy C4 3x1 tabletta – ha a tejtermelést csak csökkenteni akarjuk
• Acidum phosphoricum
Javasolt: ha a tejtermelés azért csökkent, mert túl kimerült vagy fáradt a kismama.
Adagolás: Acidum phosphoricum D4 vagy C4 3x1 tabletta
• Lac defloratum
Javasolt: ha elnyúlik a tejtermelés megindulása és túl kevés tej termelődik.
Adagolás: Lac defloratum D6 vagy C6 3x1 tabletta
• Bryonia
Javasolt: olyan emlőgyulladások szere, ahol az emlők kemények, súlyosak, a fájdalmak fokozódnak a legkisebb mozdulatra is, a betegek csak melltartóban képesek tolerálni a fájdalmakat.
Adagolás: Bryonia D6 vagy C6 3x1 tabletta
• Belladonna
Javasolt: ha a gyulladás lüktetéssel jár, valamint jól észlelhető a vöröses színű duzzanat és forróság.
Adagolás: Belladonna D6 vagy C6 3x1 tabletta
A felsorolt szerek használatát természetesen célszerű beszedésük előtt homeopátiában jártas szakemberrel egyeztetni. Azt, hogy kinek melyik – esetleg itt fel sem sorolt – szerre lehet szüksége, és mit mennyi ideig érdemes alkalmazni, a szakemberek tudják leginkább megítélni.

Lelle drágaságom ma úgy gondolta, hogy neki tök jó, ha 5kor felvan. Most épp dobol a kis dobján a járókában... teljesen fel van pörögve, csak tudnám mitől... :-)

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Andi,
GRATULÁLOK MÉGEGYSZER RONIHOZ.:)
Örülök,hogy nincs semmi bajotok,és jól vagytok.
Szerintem is nyugodtan ide írhatod a szülés történetet,aki nem akarja elolvasni,az nem fogja.

Pimpóka,
Akkor valami front van,vagy nem tudom,mert Levi 3-kor ébredt és csak negyed5-kor aludt vissza,egészen mostanáig aludt,most az apukája eteti....
Csodálkoztam is,mert már nagyon régóta reggelig alszik.... :roll:

Nircee,
De gyönyörű a kis szőkeség!!!! :lol:

Timi,
Jó,hogy újra itt vagy!:)
Nagyon jók a képek,szépek a gyerekek.

Mi nemsokára indulunk,mert kisállat börze van nálunk és kimegyünk megnézni az állatokat,olyan,mintha állatkerbe mennénk. :wink:

Rakok én is 1-2 képet Leviről.
Kép
Kép
Kép

Kép
mano83

Sziasztok!
Timi:
nem gondoltam én semmi rosszat, nekem is kicsúszik néha, még ha nem is a legcsúnyább, de azért ma reggel rászóltam a férjecskémre, amikor valami kicsit csúnyát mondott, hogy: Nana, a gyerek ezt fogja megtanulni :). De az tény, hogy ha nem otthon, akkor az oviban fogja hallani, sajnos ezt nem lehet kikerülni. Szerintem nem minden anyuka gondolkodik el azon, hogy nem szabad a gyereknek csúnyán beszélni és mivel van, amelyik gyereknek ez természetes, mert ezt látja otthon, ezért sajnos az így fog beszélni az oviban és majd a te gyerekedre ráragad. Mert a gyerek nem tudja, mi a jó és mi nem, nincs még értékrendje, tehát amit lát, hall, ki is próbálja. Jól mondta Henus, hogy a gyerek próbálgatja a határait, ez teljesen természetes. Sajnos, ahhoz, hogy megtanulja, hogy mi a helyes, ahhoz helytelen dolgokkal is kell találkoznia. Ez van...
Klmaria:
köszönöm szépen a tanácsot! Ha még ilyesmi eszedbe jutna, azt megköszönném! :)
Egyébként képzeljétek el, tegnap olyan fájdalmam volt, mint menszeszkor, de nem szakaszosan, hanem egyfolytában. Fájt a derekam, a hasam, és olyan ingerült voltam, hogy az hihetetlen. Ez volt egész este. Lehet, hogy kimerültem, vagy az is lehet, hogy azért, mert nem vettem be magnéziumot, mert miután bevettem, nemsokára elmúlt. Szerintetek?
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Andi! Hatalmas gratula Ronihoz! Nagyon szép baba!

Pilla! Hol vettétek a cipőket? Már mi is nekiszaladtunk a cipővásárlásnak, de hát Daninak olyan nehéz felpróbálni egy cipőt, mintha egy polipot akarnék egy szatyorba begyömöszölni, kalimpál, lerúgja, stb... A Siestának hajlékony a talpa? Gondolom még nem béleltet vettetek. És mégegy kérdés mekkora harisnyát kell venni? Most már 80-as bodykat hord Dani.
Tudom, hogy már kérdeztem, de tyúkeszű vagyok, és elfelejtettem, milyen autósülést vettetek? Már azt használjátok?
Köszi előre is a válaszokat!

Klamaria! Túl vagyok az epeműtéten, hát nem volt túl épületes. Majd beszámolok, hogy javult-e a helyzet.

Czakocza! Nagyon édesek a gyerekek. Az autós kép az csúcs!

Képzeljétek, tegnap sokszor mondogattuk Daninak lassan, tagolva hogy lámpa és nagy koncentrálás után mondta, hogy PPPA. Azt hittem megzabálom, nagyon édes volt. Nektek már mondanak valami beazonosíthatót a gyerkőcök? Nekünk ez volt az első.

Üdv Mali

Mali
Kép
Kép
mali

Mano!

Levi nagyon szép! Csak nem szeded a szemöldökét? :D Lányoknak nincs ilyen ívelt szemöldökük!

Mali
Kép
Kép
mali

Piroska,
lehet,hogy a magnézium hiányát érezted.
Nekem is volt olyan,hogy elfelejtettem bevenni,utána meg azt hittem,hogy megyünk szülni.... :wink:

Mali,
Köszönjük!:)
Nem,még nem szedem a szemöldökét,csak festem.:) :wink:
Mikor műtöttek?Hogy viselte Dani nélküled?
Vagy nem voltál bent sokáig?

Kép
mano83

Mali,
Még Neked akartam írni,hogy Levi először azt mondta,hogy baba,utána apa,papa,most már mondja,hogy vaúú a kutyára , kuka,kaka és mivel Hello Kittys cuccokat árulok,ahogy meglát egyet azt mondja,hogy TITTI,és röhög hangosan.
Annyira édesek ilyenkor.

Van a falon egy nagy oroszlános kép,amikor meglátja elkezd morogni.
Az apja most megtanította neki,hogy morogjon akkor is,mikor valaki megkérdezi,hogy milyen a félelmetes baba... :D
Videon megvan,majd ha lesz időm felrakom a gépre és belinkelem.

Kép
mano83

Mano!

Kedden műtöttek és már csütörtökön itthon voltam. Dani jól elrosszalkodott az apukájával. Szerintem élvezte, hogy mindent megenged neki. Nekem szerintem rosszabb volt nélküle. Most már egész jól vagyok, csak nem nagyon tudom emelgetni, így meg nehéz. Vagyis felemelni fel tudom, csak állandóan rugdossa a hasam, mert úgy irányít, hogy merre menjünk és az fáj. Jövő héten veszik ki a varratokat, remélem akkor már nem lesz semmi gond.
Most még nagyon fáj a hátam is, állítólag ez is normális, olyan, mint a fogfájás, bírja egy darabig az ember, azután meg kiborul, így vagyok vele én is, de nem akarom magam fájdalomcsillapítókkal tömni. De hát ez van. Majd kiböjtöljük valahogy.

Aranyos lehet Levi, ahogy beszél. Várom a videót.

Puszi Mali

Mali
Kép
Kép
mali

Sziasztok!

Köszi a tanácsokat, megpróbálok nem odafigyelni arra amit mond, remélem hamar elhagyja :wink:
Thenus az ovis sztori nem lehetett semmi még így olvasva is igen vcces :lol: :lol:

Mennem kell mert felébred, majd még később jövök, a kaja után is utána kell néznem.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Ez az ovis sztori nagyon jóóó!
Egyik ismerősömnek a kisfia azt szokta az ovónéninek taglalni, hogy ő látta apáékat szexelni :lol:

Mali!
De jó neked,már túl vagy rajta :oops: Ugye megkereshetlek priviben ezügyben? :wink:
Még azelőtt szeretném én is kivetetni, mielőtt visszamegyek dolgozni. Csak amíg szopizik Alexa, addig nem merek befeküdni, mert elalváshoz is kellek 8)

Kép
klmaria

Sziasztok!

Mali, a Pólusban vettük a Siestát. Van ott egy baba- és gyerekcipő bolt. Van mindenféle márka. A sportcipőt meg a Nike boltban, mert csak ott volt 18 1/2-es mérettől.
Az autósülésünk Römer King. 3 fokozatú: 1 ülő és 2 fokozatban dönthető. Azóta használjuk, hogy Laura tud egyedül biztonságosan ülni (kb. július óta).
A harisnyából pl. a C&A-ban van méret, ugyanúgy, mint a ruhákból. Amúgy én ránézésre vettem eddig őket. :D
Bocsi, hogy másnak most nem írok, de nemrég jöttünk haza és még szalad a lakás, meg kaja sincs... Majd jövök.
Vendég

Sziasztok!

Mano,
Levike ismét gyönyörű!!! Hihetetlen szemei vannak!!! Imádom!!! :lol: :lol: :lol: Milyen édes lehet, mikor így dumál!

Pilla,
Marcinak már 20-as cipő kell! :roll: Férfi....

Mali,
jó, hogy túl vagy a műtéten, minden elismerésem, hogy be merted vállalni! Nem lehetett könnyű Dani nélkül, de biztosan tényleg jól elvoltak az Apjával! :lol: Gratulálok a PPPA-hoz! :lol:

Henus,
az ovis sztorin én is jót derültem!

Pimpoka, Mano,
Marci is 5 után nem sokkal ébredt, ma meg alig akart aludni. :roll: Mi meg tiszta hullák vagyunk. :?

Kép
Kép
nircee

Sziasztok! Vajon ez látszik???

Csak kipróbáltam a fehér betűt. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Andi: HATALMAS GRATULA RONIHOZ!!!
Szívesen elolvasnám a történetedet, én is császáros voltam.
De az a lényeg, hogy rendben vagytok mind a ketten!!! :D

Verna: Nagyon érdekelne az a cipő készítő. Ha megtudsz valamit írj légyszi!!!

Kép
tami2900

Sziasztok!

Túl vagyunk az ebéden, meg a mosogatáson :wink:

Átrendeztem a gyerekszobát ebédfőzés közben, Bence sokat nézi a meséket - persze azért játszik is, meg az udvaron is kint van - és már az őrületbe kerget minket vele, pláne mikor 10x-re nézi ua-t. Tudom, hogy nem a legszerencsésebb náluk a tv ezért anno ki is hoztuk, de most nem tudok mit tenni vissza raktuk :oops: :? ehhez az egészhez a Bence ágy át is át kellett rakni, a kisszekrény kihozni a másikat be, képzelhetitek :evil: arra jó volt a pakolászás, hogy megint egy csomó mindent leszanáltam :lol: így megint lett egy csomó hely a szekrényben :lol: :lol: :lol: hurrá

Tudja valaki, hogy kell feltenni videót ide, va a VIDEA-n egy a Dettiről és veletek is megosztanám annyira édes.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!
Czakoca!
Tölzsd fel ide!
Aztán a linket linkeld be! :lol: :lol:
http://www.youtube.com/
Ez nagyon jó !
Ha NEM MEGY SZÓLJ!! :wink:
sZIASZTOK!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Mano, egyre ritkábban jössz. Pedig Levi nagyon édi. És mekkora!!! :shock:

Óvoda: Bizony bizony mondom néktek vigyázzatok a csemetékkel, mert minden olyat elkotyognak az oviban, amire nem is gondolnátok. :wink: Tudnék mesélni. :lol: :lol: :lol:

Nircee: 20-as cipőt hordotok??? :shock: Szonja még most is csak épphogy 19-eseket. Sőt van a H&M-ből néhány kis benti vászoncipink, és azok, 18-asok. Marci tényleg férfi :wink: :)

Mali, Szonja is a lámpát azonosította először, az volt a "ba" Na azóta minden "akka" :roll: :D

Na ma nálunk is törvény szerint működött a "rosszat hamar megtanulod kisfiam" szitu. Beszélgettünk a párommal, és vmire mondtam neki, hogy te gyagya vagy, közben meg még mutattam is a fejemnél; tekertem egyet az ujjammal. Kb 5 perc múlva Szonja odament az apjához, és szó nélkül ő is mutatta. Tekert az ujjával a fejénél. :lol: :lol: Na???? Csak ennyi kellett. Észre se vesszük, hogy tőlünk is mennyi minden olyat tanulnak amit nem kéne.

thenus

Sziasztok!

Pilla! Köszi a gyors választ! Szerintem holnap mi is útra kelünk...

Klmaria! Persze, hogy megkereshetsz! Szívesen leírom, hogy mi volt!

Nircee! Hát igen bevállaltam, de ha nem ijesztettek volna meg a belgyógyászaton, biztos húztam volna még. Aggódtam nagyon, hogy mi lesz Danival, de tényleg jól megoldották a dolgokat Apával. De azért nem szívesen hagynám őket itthon mégegyszer!
Jó a fehér betű!

Czakoca! Ügyes vagy, hogy főzöl és rendezgetsz egyszerre két gyerek mellett!

Csatolok egy pár képet Daniról:

Kép

Kép

Kép

Mali
Kép
Kép
mali

Hűű lányok, ti aztán termeltek rendesen.. :shock:

Gyönyörűek a gyerkőcök, Levi szemei még szebbek mint valaha, Dani is zabálnivaló és Marci is csodaszép kisfiú. Ha kihagytam vkit ezer bocs , rengetegen vagyunk. :lol:

Kis segítség kellene tőletek. Az a bajom, hogy Dóri nem eszi meg a főztömet. :oops: Eddig krumpli, répa, rizs, és a gyümik keverékével próbálkoztam, anyatejesen, anélkül is de egyik sem ízlett neki. Sót, cukrot eddig elhagytam. Szerintem nem jól keverem az arányokat egy-egy főzelékbe. Leírnátok nekem 1-1 példát, ti hogy csináljátok/tok??? Pl. 1 db krumplihoz, mennyi répa, stb.. ízesítetek-e valamivel.
Ezer köszi.

Ezek az ovis sztorik nagyon mulatságosak. :D Persze itt jót derülök rajta, aztán majd pár év múlva rajtam fognak az ovónénik.. :lol:

Jóéjt mindenkinek.

KépKép
tüccs

Klmaria!
Gondolkodom azon, amit írtál és majd légyszi mesélj milyen volt a foglalkozás. Voltak-e fél év körüli gyerkőcök.

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Andi, nagyon gyönyörű Roni!!

Jajaj, akkor ez a picit zselésebb - ellenben nem darabos és hófehér cucc - marad gyanús... vagy nyákdugesz vagy nem...

Piroska, akkor nem mondtam a magnéziumról semmit, ha te ilyen spéci eset vagy!

Pimpoka, és ezt te mind szedted? Nekem csak a Caulophyllumot mndták? Azt hogy szedted?

A gyerkőcök még mindig gyönyörűek egytől egyig! :lol: :lol:

Na nálunk hétvégén vendégjárás volt... még mindenki meg akart nézni egyben!!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!
2 napja csak visszaolvasok. Nem semmi amennyit ti tudtok írni. :P

Andi!
Még egyszer gratulálok Ronihoz! Remélem mindenki jól van, és Bogi imádja a kistesót!
Én is elolvasnám a történetet, bár én pont szülés előtt vagyok, de engem a rémtörténetek Lilinél se tudtak megijeszteni! :wink:

Gyönyörűek ezek a gyerekek! Olyan jó látni ezeket a fényképeket, mert lehet csodálkozni rajtuk, hogy mekkorát nőttek. Én is tegnap fürdés közben néztem Lilit, és gondoltam arra, hogy nemrégen még apa két kézzel fogta a kádban, most meg már garázdálkodik és megkapaszkodva feláll a kád szélénél. :o

Nem semmi ez az ovis sztori! Asszem ezekből mi sem fogunk kimaradni. :oops: :P De azért később ez is csak egy jó vicc lesz, még ha rólunk szólt is! :wink:

Ma megyünk egészséges tanácsadásra. Kíváncsi vagyok, hogy most mekkora ez a lány. Majd még jelentkezem!

Kép
Kép
giga1

Jutta, nem mind szedtem, ezeket csak böngészés közben találtam, de jó összefoglalónak tartottam és azért küldtem el.
Ha konkrétan érdkelel miket szedtem, akkor majd megírom neked, szerintem nekem jó volt, alig négy óra alatt megszületett Lelle és a gátseb is észrevehetetlen volt. Meg a felépülés talán gyorsabb, de ebben a nagyik is közre játszottak :-). Sajnos a szoptatánál nem igazán használt nekem semmi, leginkább a költözés nem....

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka, lszi írd meg! ÉS akkor bevetem én is!

Jutta

KépKép
jutta

Hi!

Apa elment dolgozni, :cry: Bogit elküldtem anyuval cipőt nézni - iszonyatosan nő a csaj, és ugye őszre kell egy zárt cipi... vajon mennyiért találnak? Roni meg itt szuszog a vállamon.

A születésünk kicsit moderálva a következő:
Befeküdtem szerda reggel (pontosabban inkább délben, mert úgy vettek fel az osztályra reggel egy másik kismamával együtt, hogy nem volt szabad ágy - no comment). Aztán ctg vizsgálatok napi háromszor, lépcsőzgetés, ultrahang, unalom. Csütörtök estére már voltak fájásaim, elég rendes erősségűek is, de nagyon rendszertelenül, Roninak pedig a feje még nem illeszkedett be teljesen. Péntek reggel kimondta a dokibácsi, hogy irány a műtő, én voltam aznap az első "műsorszám".
Bementünk a szülésznőmmel, Ignáthné Évával (tüneményes hölgy, mindenkinek ajánlom!) a szülőszobába, hogy valami szülés-feeling azért legyen. Előkészített (beöntés, borotva) és felmásztam a szülőágyra, kaptam infúziót bele egy kis oxytocinnal, hogy a bébi is érezze, hogy valami történni fog, aztán vártunk. Közben befutott a párom is, elnevetgéltünk hármasban egy órácskát. Drága férjem kipróbálta a szülőkereket, a labdát és minden felszerelést, amit csak talált. :oops:
A dokimra jellemző módon, ő semmit se hagy másra, amit ő maga is megtehet, így sk tette be a branült a karomba, elszórakozgatott a vénáimmal, abszolút fájdalommentesen.
Aztán jött a műtőssrác, és áttoltak a műtőbe, ahová a párom sajna nem jöhetett be, bár az ablakon befényképezgetett. :roll:
Az anesztes dokinéni rábeszélt a gerincközeli érzéstelenítésre (a későbbiek tudatában nagyon jól tette!), és ezzel elkezdődött a kálváriánk. Nem tudta oda beszúrni a tűt, ahová kellett volna, mert az előző császárnál baromi vastag tűt használtak és szétcseszték a csigolyaközömet, így kétszer kellett nekifutni (azaz összesen 4 szúrás a gerincemnél - brrr). Dokibácsira jellemzően sk kente be a pocakomat és egyéb területeket fertőtlenítővel - már itt is látszott, milyen alapos ember. Aztán kezdtük a műtétet.
Nem is volt gond addig, amíg kibontogatták a különböző hasfali rétegeket, de amikor a méhemhez értek, nagyon elhallgattak, aztán nagy pusmogás kezdődött. Szerencse, hogy a császároknál szokásos 2 orvos helyett most éppen hárman voltak, volt dolga a plusz két kéznek is. Mivel másodlagos műtétnél mindig az előző hegben vágnak, így kissé meglepődtek, hogy az előző műtétnél belevarrták a hólyagomat a méhem sebébe!!! Azt előbb biztonságosan ki kellett metszeni, az idő meg ketyegett, a babát már ki kellett volna emelni, szóval kicsit rohanósra sikerült. De végül sikeresen kinyomták azon a pici résen keresztül, azonnal felsírt, odahozta a szülésznő hozzám a köldökzsinórral, maszatosan-véresen gyönyörű babámat, rácsodálkoztam, hogy úgy néz ki mint egy mini Buddha, aztán sírtam egy jót. Közben a dokik baromira dolgoztak rajtam, lényegében a császár alatt egy összetett belgyógyászati műtétet is megcsináltak, mert a Fábián szavaival élve, ő még "egerészett egy kicsit, ha már ott van". Nem véletlenül. A vékonybeleim egy csomóban a méhem hátsó(!) falára voltak ránőve, szintén az előző műtét nemtörődöm elvégzésének hála. Szóval összerakták a hólyagomat, szétszedték a beleimet, aztán megpróbálták a placentát is kivenni, ami nem akart kijönni! Végül a doki két kézzel tépte ki, mert máshogy nem ment. Közben engem meg már a frász kerülgetett, hogy mi az istent csinálnak még, meddig tart még a műtét. Persze az anesztes dokinéni és az asszisztense próbálták elvonni a figyelmemet, mindenféle hülyeségről beszélgettünk műtét közben, csak hogy ne figyeljek a dokik dumájára, de sajnos túl jó fülem van... Viszont szerencsére nem vagyok egy ideges típus, az egész hajcihő alatt a legmagasabb 120/80 volt a vérnyomásom. Aztán jött a megváltó szózat: befejeztük. Kitoltak, ott várt a párom, mondta, hogy mindene megvan a kiscsajnak, és hogy nagyon büszke rám. Betoltak az őrzőbe, és nyomták belém az infúziókat és a gyógyszereket, mert egy picit sok vért vesztettem. A doki is bejött, és elmondta a műtét lefolyását, azt is, hogy ő még ilyen rendetlenséget nem látott, amit bennem talált. Aztán megbeszéltük, hogy isteni szerencse, hogy nem próbáltuk meg a normál szülést, mert nagyon nagy baba Roni, és ha szülök, akkor ott minden belső szervem szakad, ami csak tud és ha 10 orvos van jelen, akkor se tudnak megmenteni. Viszont még ha problémamentesen le is tudott volna zajlani az egész, a placenta miatt valószínűleg akkor is fel kellett volna vágniuk. SZóval szerencsésen megúsztuk. Az altatás pedig azért nem lett volna jó, mert elhúzodott a dolog, és a baba sok altatót kapott volna mielőtt kiveszik.
Szombaton sikerült átkerülnöm egy alapítványi szobába (526), és már épp minden rendeződöttnek látszott, amikor Roni kezdett rosszul viselkedni. Nem volt hajlandó se enni, se inni, alig lehetett felébreszteni, és másfél naposan pár óra alatt úgy besárgult, mintha kínai lett volna. Szerencsére pont Esztike volt a csecsemős, ő aztán oda is rendelte a gyerekorvost, aki amikor meglátta Ronit, közölte, hogy ő most viszi is az intenzívre, és hogy "anyuka ne jöjjön, ezt nem kellene látnia". Aztán már csak az inkubátorban láttam viszont Picurt, kékfény alatt, lekötözve keze-lába, a fejében branüllel, ahová folyt az infúzió és a gyógyszer. A doktornő azt mondta, hogy úgy besűrűsödött már a vére, hogy alig tudtak vért venni tőle. Elkapott egy fertőzést, és az teljesen kiütötte. 2 napig így léteztünk, én 24 órában bőgve, apa tehetetlenül, Picur az intenzíven. A PUR-on volt végig, míg bent voltunk, de hála az égnek az utolsó benti éjszakát már mellettem tölthette az osztályon. Az antibiotikum segített, hogy haza tudjunk jönni, igaz, hogy így a szopizásnak lőttek, mert nem hajlandó cicizni, de valamennyi tejem van, és fejek annyit, hogy kapjon a tápszer mellett anyatejet is. Amíg van tejcsi, kapja, ha meg kifogyunk, akkor ott a tápszer, Bogi is szépen megnőtt "táposan".
Ja és még annyit a dokimról, hogy míg bent voltam, ő kötözte át a sebemet háromszor, mert azt mondta, hogy így legalább tudja, hogy rendesen meg van csinálva... Ma megyek varratszedésre, remélem, minden oké lesz.

Na, haza is ért a nagylány a nagyival, indul az őrület. De Ronika negyon jól tűri egyelőre a nővére hangzavarát, kíváncsi vagyok, később milyen lesz... :wink:

Üdv!
andibab

Andibab, akkor lehet, hogy ezért voltak azok a tüneteid, amivel a pocakosodásod kezdetén orvoshoz mentél és nem igazán tudták megállapítani, hogy mi a bajod?
Vendég

Jujjjjjj! Te most tudom, hogy ezt nem mindig szoktátok megírni, mert inkább csak jót a dokikról... de ki barmolt el anno ennyire???
:shock: :shock: :shock:

Sárgaság elmúlt már?

(Piroska na ezen a horror sztorin még nem kell agyalnunk, az első szülésnél abból nem lehet gond, hogy mit csesztek el anno)

Jutta

KépKép
jutta

Andi!
Jézus!!! Hát én most csak annyit tudok mondani, hogy jó egészséget kívánok nektek! Meg a dokidat az Isten áldja meg!!!
És most emésztek egy kicsit....
Szép napot kívánok nektek!
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jutta:
de azért az elég gáz, hogy így elszúrhatnak az első szülésnél. Háááát...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?