Új privát üzeneted érkezett!

Hát, nem tudom ez a sírásos dolog hogy s mint lesz szülés után! Remélem akkor nyugisabb lesz már körülöttünk minden! Szerintem mostanában azért vagyok sírós mert minden összejött körülöttünk, még az építkezéssel is az utolsó hajrában vagyunk...ettől párom is én is ingerültebbek vagyunk, hajba kapunk és persze sok ezer felé áll az agyam, intézem az ügyeket... de jó lenne már csak a babára gondolni és csak rákészülni, biztos minden könnyebb lenne :roll:
Sajnos nagyon összecsúsztak a dolgok körülöttünk, s nem a türelem mintaképei vagyunk ilyenkor :(
Na, de mindegy is! A lényeg, hogy nagy baj azért nincs - csak nem alszunk eleget! (napi 5 óra azért az kevés...) Párom még mindig fent a lakást csinosítja :wink: Nem jó ez így, dehát ... :roll:

Zizi1: hát autóval szerintem semmiképp NE merj elindulni szülni... annál bármi jobb, ahogy Kerekpocak írja egy barát, taxi... de az én barátnőm pl. úgy ment be szülni, hogy előre lezsírozta a szomszéddal, hogy beviszi majd - a saját autójukon, mert a szomszédnak csak jogsija volt kocsi nélkül...aztán haza is vitte az autót!
Szóval megoldás mindig van! Csak érdemes előre szervezkedni!
Engem a párom biztos be tud vinni, ha éjjel vagy reggel indul meg a szülés, délelőttre apukám van beidőzítve, mert ő 14-22ig dolgozik többnyire, hát délután meg remélem babóca nem próbálkozik a születéssel :P
Bár gondolom, ha elkezdem érezni hogy esemény alakul, akkor ha felhívom a páromat s csak utána indulunk akkor még időben leszünk ... kb 1 óra alatt hazaér, a Jánostól pedig kb 20 percre lakunk... aztán majd ki tudja hogy alakul. Azért izgulok picit!
:wink:

Azért tényleg jó lenne találkozni, s nem "egyedül" szülni a sok ismeretlen között! :lol:

Kép
bogen

Cumisüveg témára visszatérve nem is rossz ötlet az üvegfesték :wink:
Én is manuálok rá valami egyedit :lol:

persze nem most, lassan készülök aludni...

...holnap 9.30 CTG - remélem minden okés lesz... aztán délután meg megyek az OEP-be a papírjaimmal TGYÁS ügyben!

Szép álmokat! :!:

Kép
bogen

Szép jó reggelt mindenkinek!
Tök aranyosak vagytok! ez a szomszédos megoldás nagyon tetszik! Valószínűleg ezt az utat kell nekem is követni. Olyan egyszerű, hogy valószínűleg azért nem jutott eszembe! :lol:
zizi
1zizi

Tényleg, CTG!
nektek is csak a pulzust regisztrálja a gép?
én még csak egyszer voltam a Kiskenguruval, de csak egy görbe volt a papíron... Fura. Annyak idején mindig dupla volt, az alsó részén a papírnak volt egy (jó esetben) szép egyenes vonal, az jelezte a méhösszehúzódásokat. Plusz még a magzatmozgásokat is regisztrálták valahogy, és az a felső görbében függőleges vonalkaként jelent meg. Amit nekem a múlt héten a kezembe nyomtak, azon sem mozgás nem volt regisztrálva, sem méhkontrakció... :shock:
z
1zizi

hello-hello :wink:

na, megjöttem CTGről, minden ok, fajasok atlagban 40nel, tehat semmi dokim szerint jobb nem is lehetne(ari, mindig ezt mondja :lol: ), ujabb idöpont 1 het mulva, vizsgalat , uh nem volt tehat ma sem lettem okosabb..
:shock: 1zizi, nekem 2 görbem van :D

MA VAGYUNK 37 HETESEK!!!!!!!!!!!JUHEE!!!nem leszünk koraszülöttek :D

hat en olyan rosszul aludtam...egett a nyelöcsövem es teljes kaoszt almodtam, a szülesröl, a babarol..teljesen beparaztatom magamat minden ejjel :shock: gyagya Evu :wink:

most reggeliztem, aztan irok egy listat a dragamnak, hogy kiket hivjon ha jön Vano :wink:

Bogi..költözes, epitkezes..kemeny..en örülnek nagyon, ha mi olyan helyzetben lennek, hogy tudnank epitkezni :shock: sajnos mi alberletben lakunk..

csajok...HOL VAN AGI?

tenyleg jo lenne ugy kb egyszerre szülni, en sem szeretnek ott lenni egyedül, mint a kisujjam :shock: bar ha megszületik Vani, soha többe nem leszek egyedül :wink:

na beagyazok...majd jövök, pusszancs
Vendég

Kitartás Evu, már tényleg nincs sok hátra :) Én mit nem adnék azért, ha a két törpém bent maradna legalább a 37. hétig.... :)

Zizi, biztosan találsz majd vkit, aki bevisz a kórházba, írj össze egy listát a szomszédokról, cimborákról, családról- olyan nincs, hogy vki akkor éppen akkor ne érjen rá :)

Nem jár vki közületek kismama jógára? Azt mondta a dokim, hogy amíg a törpék is engedik, mozoghatnék vmit, nekem ez a mozgásfajta tűnik talán a legszimpatikusabbnak, de a weben eddig csak a világ végén találtam jógaközpontokat, és nekem elég nagy macera lenne a sok utazás, a legjobb vhol a 9., 11. kerület környékén lenne, esetleg vhol kőbánya-kispesten, hogy onnan óra után gyorsan hazaérjek....

Kösziiiii
Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Sziasztok Kismamik!

Na csak gyorsan jövök én is észt osztani! :) :wink: :)

A kórházba mindenképpen vigyetek több bugyit és hálóruhát, mert tényleg hihetetlen mennyiségű vérzés van szülés után még a császárosoknak is.
Cumisüveget is vigyetek, mert ha esetleg vmi miatt nem tudtok szoptatni, de esetleg fejni tudtok egy keveset, akkor az nagyon jól tud jönni. DE!!!! Jelöljétek meg mindeneteket! Nekem a kézi fejőm egyik részét tüntették el, pedig megjelöltem, de az egyik kedves csecsemős nem figyelt oda, hogy melyiket adja ki sterilizálás után. Na szóval eleinte úgy tűnt, hogy megszívtam, aztán végül kaptam egy zsír újat. Még szerencse! :) De szerintem csak azért mert látták, hogy igen dühös vagyok az ő hülyeségük miatt. :)

A sírásról meg csak annyit, hogy nem feltétlenül a szülési utáni depresszió miatt sír egy friss anyuka. Én pl egyáltalán nem a szomorúságtól sírtam, hanem azért mert olyan megható volt ránézni a pici fiamra, hogy rögtön könnbe lábadta szemem. Onnan meg már nem volt nehéz elsírnom magamat! A hormonok nagyon tudnak dolgozni. De megsúgom, hogy még 4 hónap után is van, hogy elpityeredek, ha arra gondolok, hogy Tarek a pocimban volt, most meg itt vigyorog rám! :) Olyan jó érzés! Majd meglátjátok!

Mindenkinek jó pocakoskodást! :)

Puszik,
F.

fatima

én alig véreztem, egyáltalán semmim nem lett véres. szal nem 1000% ez sem. és nekem nem keverték el a mellszívómat, pedig nem írtam rá a nevemet.
gyermekágyi depi: engem elkerült.
kerekpocak

Zsófi! Úgy néz ki, hogy te mindenben mázlista vagy! :) :wink: No vérzés, no örömkönnyek (tényleg nem pityeredtél el Samu láttán?) és még a mellszívód sem keveredett el! :) :) :) Emlékszem azt is írtad korábban, hogy te már másnap hajat mostál. Nekem pl nem engedte a dokibá, hogy fürödjek. Csak cicamosdottam, sőt még utána itthon is legalább 4-5 napig. De az én dokibám Hál'Istennek sok mindent másképp csinál/tat, mint a többi orvos, pl. én nem kelhettem fel a műtét után csak 24 óra múlva és a sózsákot is legalább 8 óráig kellett tartanom a hasamon. Cserébe nem émelyegtem, nem szédültem amikor felkeltem, nem volt migrénem és hasam sem volt mire hazajöttem a kórházból. A szobatársaim sajnos mind szenvedtek a fent említettekről, de nyílván nem 1000%, hogy így jár mindenki, aki nem úgy csinálta mint ahogy én! :) :wink: :)

Mindenesetre jobb felkészülni arra az eshetőségre a szülni készülőknek, hogy azért inkább sajnos igenis véreznek az anyucik szülés után. Aztán ha mégsem, akkor csak extrán jó minden. Nem???

fatima

Sziasztok csajcik!

Nekem is minden okés volt ma a CTG-n! Persze az utolsó 5 percet végigcsuklotta magzatka :lol: :lol:
Múlt héten nézték a méhösszehúzódást, e héten nem. Szerintem ez attól függ, hogy melyik gépre kerülsz a 3 közül, mert mind kicsit más...

Evu: Ami az építkezést illeti, valóban jó dolgunk van, hogy van hova meg izé... de azért már nagyon szeretném ha VÉGE lenne, mert a stressz nagy, hogy minden kész és szuper legyen időre. Persze nem óriás lakás: 1+2 fél szoba, főzőfülkével és fürdőszobával - de legalább a miénk!!!

Kevinszpészi: Ami a kismama jógát illeti, én járok már régebb óta - az Astoriához, egy nagyon kedves ismerősöm tartja, aki egyébként máshol is tart ilyet, ha érdekel elküldöm priviben a telefonszámát, hogy még hol van órája... tök aranyos csajszi!

ÁGI MIATT MÁR TÉNYLEG AGGÓDOM! Nem tudja valaki a mail címét, telefonszámát, bármijét hogy felhívjuk?!?!

Voltam az OEP-be is ma, papírügyeim lerendezve :)

Kép
bogen

Csajok!

A CTG-n valóban attól függ, hogy nézik-e a méhösszehúzódásokat, hogy melyik géore kerültök. 1 olyan gép van, ami csak szívhangot néz. Általában oda teszik azokat a kismamikat, akik még csak a 36. héten járnak, mert náluk még nem "létfontosságú" az összehúzódáskat nézni. Ezt konkrétan a szülésznő mondta, aki ott van. De sajnos gondolom van olyan amikor ezt sem tartják be és ahol van hely oda teszik a kismamát. Ha fontosnak tartja az orvosotok azt a göbét is nézni, akkor úgyis szólni fog. Bár nekem mindig jelzett összehúzódásokat, amiből semmit nem éreztem és a dokibám is mondta, hogy a gép olyat is bejelez, ami még nem számít "annak". Arról nem beszélve, hogy simán lehet olyan, hogy vkinek nem jelez semmit a gép, aztán rá fél órára elindul a szülés. Szóval ne izguljatok! Minden Ok lesz!

Bogi! Drukkok, hogy mindennel elkészüljetek mire jön a babátok! :) Hidd el, hogy így lesz!!! :)
Ágiról én sem tudok semmit!!! Nagyon eltűnt! :( Remélem csak elfoglalt és azért nemjön!

fatima

Sziasztok lányok!

Én amolyan "átigazolós" pocakos :lol: vagyok a Margitból.... legalábbis úgy tűnik, hogy a nőgyógyászom január 1-jétől a Jánosban fogja a szüléseit levezetni (a nagyszerű kórházösszevonásoknak köszönhetően) :x
Réka lányomat 2005 decemberében szültem... 100%-os megelégedettséggel. A szülészeten mindenki segítőkész volt, nagyon klassz körülményeket tapasztaltunk.
Érdekelne, milyen a János szülészete?
Egyágyas vagy többágyas szülőszobák vannak?
A dokival előzetes megbeszélés alapján kérhető epidurálás?

Kérlek benneteket, segítsetek, mert teljesen tanácstalan vagyok, bár semmivel nem vagyok elkésve, most leszek 12 hetes :lol:

Köszi!!!!!!
meli30

szia Meli,

Gratula a bébikhez! Nekem a szülészettel kapcsolatban még nincsen tapasztalatom, a tegnapi UH-on is csak annyit láttam a kórházból, hogy fúrnak-faragnak, állítólag 6 db. 1 ágyas szülőszobát csinálnap éppen - de a Lányok biztosan segítenek majd Neked. :)

üdv,
Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Szia Kata!

Most látom csak, hogy két manóval vagy várandós.... hát nem semmi!!! Ez a lehetőség már bennem is felmerült :wink: , mert most sokkal látványosabb a pocakom (bár még mindig 50 kg vagyok), mint az előző terhességemnél volt, van egy kis para bennem :? de a jövő heti 12 hetes uh-on minden kiderül :P
meli30

Sziasztok!

Igyekszem lépést tartani veletek, de nálunk is ezerrel megy a lakásfelújítás, most már csak a festés, takarítás van hátra, jövő héten pedig költözés! :) A csempézés ugyan még nincs késza fürdőben, de az már majd meglesz, ha beköltöztünk, már türelmetlenül várjuk!!!

Evu! Gratula a jó ctg-hez, nekem hétfőn lesz az első, már olyan izgatott vagyok!

Sajna a bélbetegségem olyan mértékben rossz, hogy a véreredményemen a doki teljesen elszörnyülködött és azt mondta, ha nem lennék terhes már rég infúziót kapnék. :(
Most már ki kell húznom a szülésig valahogy, tényleg igyekszem pihenni amennyit csak lehet így a házügyek mellett...
Most már érzem, hogy a szervezetem is jelzi, hogy szükség van rá.

Tudtok már valamit a szülőszobák állapotáról?
Olyan izgatott vagyok, alig várom már, hogy érezzem A picurka bőrét a bőrömön, hoogy megérinthesem, megölelhessem. Szeretném, ha nem születne korábban, de mostanában egyre csak ezeken a dolgokon jár az eszem!!!

Jó egészséget minden kismaminak! :)

Kép
bvica

Sziasztok!

Ma elmentem a háromhetes labor leleteimért, mert érdekelt, hogy áll a vasam. Vas rendben, de

:?: Mi a túró az a vizelet ozmolalitás??? :?:

Tudatlan vagyok, segítsetek! Nekem ez nagyon alacsony: 144,0 mOsm/kg, amikor 300és 1000 között kéne lennie. :oops:

Tudtok valamit erről a fogalomról, meg hogy mitől lesz alacsony?

Előre is köszi,

Eszter

Kép
eszter.eu

Sziasztok!

Örömmel értesítelek Benneteket, hogy 2007. október 5.-én pénteken hajnali 3 óra 50 perckor császármetszéssel megszületett Borbála Georgina.

Tegnap jöttünk haza a kórházból, majd ha lesz időm, jövök kicsit, mesélek, van mit :wink:

KépKép
KépKép
nyuszi04

fatima: én is 24 órát feküdtem és 12 órán át rajtam volt a sózsák. hajmosás: előrehajolva. fürödni a sebbel nyilván és se fürödtem a varratszedésig. a has meg nem azért megy vissza, mert betartottál mindent, hanem mert ilyen alkat vagy :) :). a vérzés egyéni mindenkinek más van aki nagyon, van aki kevésbbé. csak azért írom le, h nem MINDENKIVEL feltétlenül a legrosszabb történik.
kerekpocak

Nyuszi!

Isten hozta a kis Borbála Georginát! Sok egészséget, boldogságot, és persze sok-sok tejcsit neki!

Kép

Petra és Teri

Teri

KépKépKép
pruci

Nagyon örülök, hogy még egy babóka a világra jött!
Légy üdvözölve ezen a világon Borbála Georgina!

Kép
bogen

Meli30: Hát most épp átépítés van, s ha jól tudom a tervek szerint nov 1 az átadása az új egyágyas szülőszobáknak, én már épp nem élvezhetem ki ezt a lehetőséget...
...de amúgy sokmindent nem tudok ... majd az anyukák biztos megírják tapasztalataikat, s 1 hónap múlva már én is "tapasztalt" leszek:)
Mindenesetre:
www.golyahaz.hu

Kép
bogen

[quote="eszter.eu"]
írta:
eszter.eu
:?: Mi a túró az a vizelet ozmolalitás??? :?:

Persze fogalmam sincs, de szerintem nyugodtan hívd fel a védőnőt vagy a dokid és egycsapásra kiderül!
Amúgy nem szabad ráparázni ezekre az értékekre, mert a dokim még pár hónapja mondta nekem is, hogy a határértékek "normális" emberekre vonatkoznak várandósoknál amúgy is más az elvárt... nekem a vizeletem üledékében volt/van anno 10-szer több fehérvérsejt mint a normális... de babásan ez normális!
Szóval csak nyugi :wink:

Kép
bogen

Na, megyek aludni... szép álmokat!

Kép
bogen

sziasztok lanyok :wink:

eppen a koraszülesröl beszelnek a Reggeliben..

na ennyit erröl a felemelö erzesröl, hogy elmult a refluxom ejjel hanytam es hanytam es hanytam aztan sirtam, hogy mar nem birom tovabb, olyan erös fantomfajdalmaim vannak a nyelöcsövemben, mintha egy dühös mammut lakna ott bent es allandoan egy helyen bökdösne :cry:

Jujjjjjjjjjjj, gratulalok a kisleany erkezesehez Nyuszi!!!!!!!!!!

en örülök, ha az anyukak bekukkantanak hozzank es elmeselik a tapasztalataikat, legyen az jo vagy rossz..legalabb hallunkes kapunk hideget es meleget is..es, ha velünk csak csupa jo dolog fog törtenni, akkor annal szerencsesebbeknek fogjuk magunkat erezni :wink:

Eszter, hivd fel a vedönödet vagy a dokidat, igaza van Boginak :wink:

Bvica, nagyon sajnalom a belbetegsegedet!!!! :shock:

megyek le a boltba, szerzek valami reggelit...csak nemtom it merjek enni... :shock:

pusszancs
Vendég

Köszi Bogen a megnyugtatást! :)

Eszter

Kép
eszter.eu

Szép jó reggelt lányok!

Most ébredtem! Az elmúlt másfél-két hónapban ez volt az első éjszaka, hogy felébredés nélkül végigaludtam! Még pisilni sem kellett kimennem!!! :lol:
Nem tudom hogy lehet ez!

Viszont úgy feszül a hasfalam, hogy majd megőrülök és viszket is nagyon - hiába olajozom!!! Eddig ez nem volt! :shock:
De azért jól viselem, biztos magzatka sem fér el könnyen!

Ma nyugis napom lesz végre, pihengetek, olvasok, vásárolgatok meg megyek doki bácsihoz aztán kismama jógára...
...holnap pedig egy barátnőmet és 2 hónapos kislányát látogatom meg, már nagyon várom!!!

Kép
bogen

Nyuszi, gratula a bébihez! Várjuk a képeket és a szüléstörténetet :)
Bogen, át tudnád nekem küldeni a jógatanár nevét, elérhetőségét?
Kösziiiii
Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Sziasztok lányok!

Éjszaka meglátogatott "torokgyuszi", gyakorlatilag nyelni alig bírok... nyakalom a mézet, iszom a citromos teát, próbálom gyógyszer nélkül átvészeli, pláne így 11 hetesen :(
Esetleg valami ötlet, csajok?

Nyuszinak gratulálok a kislányához!!!!

Bogen! Köszi az infót! Tényleg klassz, amikor nem kell éjszaka budira rohangálni, átérzem, én az első trimeszterben vagyok, az eddigi 2 alkalom lecsökkent egyre :lol: apró örömök..ugyebár :)

Figyuka!
Én is csináltam babavonalzót, csak éppen gőzöm sincs, hogy kell beilleszteni. Segítsen valaki, plíííííííz!
meli30

Meli, nekem az orvos barátnőm azt mondta, hogy a lándzsás útifű szirup a legjobb orvosság ilyenko minden navalyára, DM-ben és Rossmannban is lehet kapni + mézes tea, citrom és fokhagyma.....
A vonalzód címét fent a Segédletek/ Profil/ Aláíráshoz kell bemásolni, és kapcsold be a BBCode-ot és az Emotikonokat (nekem is eltartott néhány napig, mire sikerült megcsinálni)
Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Köszi Kata! Próbálkozom... :roll:
meli30

Meli! Az elején én is sokat voltam megfázva, és annó hársfateát és kamillateát javasolt a dokim.
vonalzó: a profilodban az aláíráshoz másold be a vonalzó url-es kódját!

Teri

KépKépKép
pruci

Köszi, Pruci!
Vedelem a teát! :lol:
Na, most ugrik a majom a vízbe..... ugyan sikerült-e a vonalzók bemásolása??? :oops:

Kép
Kép
meli30

Nagyon ari a kis Petra Réka!!!

Kép
Kép
meli30

Nyuszi:

SZIVBŐL GRATULÁLOK BORBÁLA SZÜLETÉSÉHEZ!!!!
Sok egészséget, boldogságot és örömet kívánok Nektek!!!!

Kép

Kép
viky30

Lányok,
Mondja meg nekem vki pls, hogy milyen papír kell az első védőnős látogatáshoz? Elfelejtettem kérni a dokitól bármit is, egyelőre hivatalosan csak UH leletem van, elég ez is?
Van egyébként vmi határidő is arra vonatkozóan, hogy meddig kell regisztráltatnom magam?
kÖSZI,
Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Meli! Üdv itt közöttünk! Szerintem itt mi mind elégedettek vagyunk a Jánossal. :) Idáig 1db 1 ágyas szülőszoba volt és 1 db 4 ágyas. De most építenek a 2. emeletre egy pár 1 ágyasat, ha jól hallottam a többiektől. A dokidtól persze, hogy kérhetsz epidurált. Sajnos gyógyszer vagy egyéb más homeos cucc terén nem tudok segíteni. Hívd a dokidat és kérdezd meg tőle, hogy mit szedhetsz, ha rosszabbra fordulna a dolog. :(

Bvica! Tessék sokat pihenni. Sokat segít ám, ha nem pörögsz és nem stresszelsz! :) Hajrá-hajrá!!!

Eszter! Sajnos én sem tudom, hogy mi az a leleteden. Kérdezd a védőnődet vagy a dokidat. És nyugiiiiii! :)

Nyuszi! Isten hozta a kislányodat! Gratula Borbálához! :)

Zsófi! Na végre valaki, aki hasonlóan élte át a csasziját, mintén. Tök jó! Tényleg! Neked ki is a dokid??? :roll: Amúgy meg nekem egyáltalán nem volt semmi sem rossz. Persze a baromi hosszú vajúdást leszámítva! :(

Evu! Szegénykém! Jól megszenvedsz ezzel a fránya refluxal. :( Lassan vége lesz és akkor nem lesz több hányás! Kitartást!!! :)

Bogi! Jó is az alvás! Tessék is kihasználni, mert a baba érkezése után bizony kevesebb idő jut pihenésre. Ká, hogy előre nem lehet "betankolni" alvásból! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

fatima

Kata!
Nem tudom, hogy elég.e az UH-os papír. Nekem a dokibám írt egy "levelet" a kolleginának, hogy igazolt X hetes várandósa vagyok és hogy állítsa ki nekem a kiskönyvet. A "regisztráltatásra" (:)) nincsen konkrét határ, de azért illik kb mostanában bejelentkezni a védőnéninél! :)

fatima

[quote="kevinszpészi"]
írta:
kevinszpésziBogen, át tudnád nekem küldeni a jógatanár nevét, elérhetőségét?

Priviben átküldtem az előbb, szólj ha nem kapnád meg :!:

Kép
bogen

Kata!

Nincs határidő a védőnénihez való regisztráláshoz, de azért morcosan néznek ha már a 14-15. hét után megy először az ember!
Nekem elég volt az UH-os papír, meg a vérvételes az alapján simán kiadta a kiskönyvet, pedig az akkor még csak 6 hetes UH volt!!! :lol:
S hogy elrepült azóta az idő, pedig akkor azt hittem milyen sok lesz kivárni babóka születését! Most meg, kapkodok össze-vissza, hogy még mennyi feladat van addig :lol: :P :oops:

Na, indulok doki bácsihoz :)

Kép
bogen

Kata!
Én is osztom Fatima véleményét, pár soros levéllel ballagtam el a védőnőmhöz, és így három hónap után már tényleg menj el hozzá :wink: , pláne, hogy ikres mami vagy! :lol:

Kép
Kép
meli30

Csajok!

Tudja valaki, hogy hol tudnám megnézni a lakcím szerinti kórházlistát??? annó tavasszal amikor elkezdődött ez a fejetlenség az egészségügyben, az eüm. honlapján megtaláltam, de most sehol nem akadok rá :evil:

Kép
Kép
meli30

Sziasztok!

Én egyenlőre csak olvasgatni járok ide. Érdekelnek majd a most pocis mamik tapasztalatai az új szülőszobáról, a szülésindításról és a szokásokról. Gondolok arra pl, hogy támogatják-e a homeopátiás szerek szedését szülés közben, adnak-e pótlást a piciknek, míg nincs tej és bevett szokás-e a cumiztatás? De bármi érdekel. Dokit szeretnék váltani, ehhez szeretném az infókat.

meli30:

http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=3 ... ema=PORTAL

Itt tudod megnézni, hogy hova tartozol!

hrenata

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

még nem volt időm ide is megírni, evu, kata és a többiek, h tegnap a 12 hetes uhán már 99%ban biztosra vehetőenlátszott, h KISFIÚNK LESZ. amúgy minden ok, 60mm.
kerekpocak

Kerekpocak!

Gratula a kis "pöcsöshöz"!!! Jövő héten lehet, hogy én is tudok ilyen infóval szolgálni :lol:
Rékát annó a 16 hetes UH-on ismerték fel, de több anyucitől hallottam, hogy a fiúkat már a 12 hetes UH képes kimutatni.
Majd meglátjuk!

Reni! köszi az infót, hát, körzetileg a központi Honvéd vagy a MÁV jön szóba... de hát én megyek a dokibácsim után.... a Jánosba :oops:

Kép
Kép
meli30

Sziasztok!

Mindenkinek üdv!

Gratulálok Borbála születéséhez, isten hozott kiscsillag!!

Aztaaa, Zsófiii, kispöcsös?! Fúú de jó! És mit szóltatok hozzá?
Gratulálok Nektek!

Akik már a finisben vannak, azoknak nagyon szurkolok! Veletek vagyok!!!!

Kép
niki30

niki: örömködés részletesen az anyukában van. természetesen NAGYON ÖRÜLÜNK!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kerekpocak

Na, itt vagyok újra lányok!
S kicsit elkeseredtem a dokimnál... mára lett meg a hüvelyváladék tenyészet eredménye, és sajnos találtak streptococcus agalactiae baktériumot. A dokim szerint semmi vész, majd kapok a szüléskor antibiotikumot és minden rendben lesz, de engem ez azért nagyon aggasz!
Mitől lehet ez? Én aki mindig mindenre annyira odafigyelt, vagy hát legalábbis ezt hittem... Remélem babámnak nem lesz semmi baja tényleg!
Ráadásul ingerült, hülye voltam jól össze is vesztem a párommal... nagyon nem az én napom ez!
Ráadásul NEM lesz UH, a doki szerint nem kell már! 4 UH-on voltam összesen... de a 4. már régebben volt... honnan fogják akkor tudni, hogy magzatka befordult-e?! Vagy én ezt most nagyon nem értem!
Furi, majd jövőhéten ha megyek hozzá, akkor megkérdezem csak nem értem ... akkor meg hülye voltam és a fertőzéssel voltam elfoglalva, az UH már nem is érdekelt!

:oops:

Kép
bogen

streptoja minden 2. nőnek van. nem kell miatta parázni. én is hordozó vagyok, és én is iszonyúan aggódtam, annak idején fatima és stellina/niki is megtudták h ők is azok, ők is aggódtak. de aztán megnyugodtak! valóban nem para! egyáltalán nem. az a nagyon fontos, h vagy te a szülés alatt vagy ha nagyon gyors a szülés lefolyása akkor a baba kapjon antibiotikumot. hidd el nem veszélyes, ha kaptok antibiotikumot. a jánosban erre NAGYON NAGYON ODAFIGYLENEK. nem te vagy a hibás, ezt nem lehet óvatossággal elkerülni. nyugtasson meg h a nők felének van! és a babaneten van streptos topik olvass bele, ha megnyugtat. az anyukásban is sokunknak van!
kerekpocak

Kerekpocak: Köszi a megnyugtatást, meg is nézem mindjárt a topicot! És ez valóban kiirthatatlan, ha vkinek egyszer van? Tehát minden terhességemnél figyelnem kell erre és szólni, hogy kapja antibiotikumot?! Vagy ez ki is kezelhető!?

Kép
bogen

 Streptococus pozítív lelet esetén mire lehet számítani
~ Antibiotikumos szülés
~ 2x2 szuri a kics bébinek, ha nem tudtak 2x antibiotikumot adagolni a mamának megfelelő időközzel a vajúdás alatt (mert már nem volt idő – nem volt esetleg elég hosszú az idő)
~ a mamának 2x kell antibiotikumot kapnia 4 órás különbséggel
~ Emiatt nem nő meg a kórházban töltött napok száma

Bogi, nyugodj meg!!!es ez tenyleg nem a te hibad!!!!!!a mi oktoberi topicunkban is több kismamanak lett + eredmenye, es a vilagra hozott babocak teljesen egeszsegesek!!! :wink:
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?