Új privát üzeneted érkezett!

Azt hiszem elteszem magam holnapra mert egyre többször van tátva a szám mint csukva, mármint sokat ásiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiitozok.

Jó éjt!

Holnap egy kicsit leszel este? Holnap azért napközben is majd benézegetek, mert nem tervezünk sehova menetelt. Vasárnapi pihi lesz. :lol:

Kép

Kép
melcsike70

Még azért mindig vannak dolgok, amik rosszul esnek, de úgy fogom fel, hogy ők nem tudhatják, hogy min is megyek keresztül valójában, nem is tudhatják (szerencsére), és már nincs kedvem, erőm elkezdeni ecsetelgetni az én oldalamról a dolgokat.

Ha a jó Isten is megsegít, nemsokára már itthon leszek és akkor teljesen ki lehet zárni a negatív dolgokat a környezetünkből. Legalábbis remélem.

Engem is nagyon gyötör a bűntudat, hogy nem töltöttem elég időt a kicsikémmel, éjjel nappal ott kellett volna lennem mellette :cry: kihasználni ezt a csepp időt.
Vendég

Igen, jövök holnap, csak itthon takarítgatok meg főzőcskézek majd :)

Jó éjt Melcsike, én is megyek aludni
Vendég

Én sem számitottam rá, hogy ilyen gyorsan vége lesz mindennek, mert hiszen nem biztatott senki, tényleg de azért valahol még is azt gondoltam, hogy nem lehet az hogy Bogika elmenjen. Tényleg sokszor amikor álmodoztam, láttam ahogy egy kis totyogós kicsi lánnyal sétálgatok két kis copjfija van és sötét a haja, kis kerek pofija. És ott is eszembe volt mindig milyen nyugodt lennék , ha ott lehetnék éjjel is, de itt meg volt a nyitvatartási rend.

Kép

Kép
melcsike70

Most már tényleg megyek.

Puszi.

Kép

Kép
melcsike70

Jó reggelt!

Legyen mindenkinek szebb napja.

Kép

Kép
melcsike70

Jó regelt, Melcsike!

Neked és mindenkinek legyen ma nagyon szép napja! :)
Ne haragudjatok Bobokával, el kellett mennem altatni, és elaludtam a kicsi mellett. Pedig ki akartam jönni még írni nektek és egy kicsit dolgozni, de nem ment... :?
Mostanában 9-10 órákat alszom éjjel (most reggel 9-kor ébredtünk), de az elmúlt hónapokban nagyon szédültem, valszeg a kimerültségtől, merg féltem a méhtükrözéstől is, mit találnak odabent. A szédülés már kezd múlni, talán összeszedem magam.

Melcsike,
bízzál benne, hogy ott lesz még a kis totyogós. Hogy kislány lesz-e, azt apával beszéld meg... :lol:

Boboka,
engem is gyötör a bűntudat. Tizedét sem tudtam annyit foglalkozni vele, mint Bencussal, de ez ugye talán természetes, egy kétéves mellett és nayagi gondokkal küzdve nagyon nehéz is már annyi időt szakítani rá. Nálunk Bence mintha megérezte volna, hogy nincs minden rendben, sokáig puszilgatta a hasamat, jóéjtpuszik a kistesónak, aztán hirtelen abbahagyta, nem volt hajlandó többet a hasamat megérinteni, és azt mondta, már nincs ott a kistesó. (Szerintem kb. akkor halhatott meg.) :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép

Kép
lyly

Jó reggelt:)

Sikerült felébrednem :lol:
Vendég

Melcsike, remélem ma már nem fáj a fejed.
Vendég

Boboka

Szia!

Huuuu de korai voltál ma! :lol: Ma nincs fejfájás. Elment a front. :wink:

Kép

Kép
melcsike70

Lyly

Barci valahogy mintha nem mert volna közeledni a hasamhoz, amikor mondtam neki, hogy simogassa meg, idegenkedett tőle. Egyszer sikerült de úgy fogtam a kezét. Azt gondoltam, talán majd ha itt lesz a kis tesó, akkor majd jobban fogja szeretni. De ez már nem sikerült. Barci valahogy igy nem került közel Bogikához.

Kép

Kép
melcsike70

Állítólag a kisgyerekek éreznek olyan "természetfeletti" dolgokat, amiket mi nem. Persze Barci már nagy ehhez, kb. 1-2 éves korig látják, érzik ezeket a dolgokat. Vagy rosszul tudom? Nem akarok hülyeséget írni.

Lányok, már nagyon várom a 2. találkát :lol:
Vendég

Hát én gondoltam arra, hogy tudat alatt félt, ha mégsem lesz kis tesója akkor minek ragaszkodjon hozzá. Vagy valami ilyesmi. Talán nehezebb lett volna a dolgom, hogyha jobban ragaszkodott volna hozzá. Nem tudom.

Kép

Kép
melcsike70

Nem tudom, de lehet, hogy így könnyebb egy picikét neki.

Melcsike, nálatok mi finom lesz a vasárnapi ebéd?

Én pörköltet csinálok tésztával meg husi levest.

Bettiéknek így utólag is jó étvágyat az étteremben:)
Vendég

Boboka

Mi már ebédeltünk, Húsleves volt cérnametélttel, zöldséges rizs rántott pulykamellel, és vegyes saláta.

Kép

Kép
melcsike70

Nektek is jó étvágyat kívánok!

És hát én is remélem Bettinek jól sikerül a vasárnapi ebéd.

Kép

Kép
melcsike70

Tünci

Veled mizujs ma?

Kép

Kép
melcsike70

Boboka,
nekem is azt mondták, hogy az egészen kicsiknek még nyitva van az ún. "harmadik" szeme. De hogy meddig, azt nem tudni...

Lányok,
nekem ma is rémes kedvem van. Egyszerűen nem találok magamra. Ráadásul ez a kézzel mosás sem kedvezett a hangulatomnak...

Fincsiket főztetek. Nálunk egyszerű lebbencsleves volt, meg grilleztem egy kis cirkecombit tandori masala fűszerezéssel, és cinke (krumplipüréféle) volt hozzá barackbefőttel, desszertnek meg házi csokipuding eperrel.

Kép

Kép

Kép
lyly

Lyly

Én szeretem a lebbencslevest, de eddig még csak az izlett amit apám csinál, még senki sem tudta olyan jól megcsinálni, akárhol ettem. :lol:

És te sem főztél rosszat. :wink:

Kép

Kép
melcsike70

Lyly, ti is nagyon finomat ebédeltetek:)

Mi már csak vacsira esszük meg az ebédet, mert nagyon későn volt a reggeli. Aki sokáig alszik... :oops:

A lebbencs levest én is nagyon szeretem :lol: Jó sok házi paradicsom lével:)
Vendég

Sziaszotk Csajszik!

Lyly,mit lesz a mosógéppel, mit mondtak a szervízben???
Igen, egyébként én is úgy tudom, hogy a kisgyerekeknek még jobb a hatodik érzékük, amíg el nem nyomjuk mi felnőttek.. :wink:
lehet ebben valami..

Összepakolgattam a fiókjaimban, átlag kéthetente muszáj, mert annyira össze tudok szórni mindent.
Megint előkerült a terhességi tesztem és megint nem tudtam megválni tőle..

Férjecske megint taposózik, most a másik bejáratnál.Kérdezte, kell e akkor mennie valamelyikőtökhöz taposót lerakni? :lol: (alig nagyképű)

Az előbb beszélgettünk megint a kistesó dologról, néha amikor ilyen nagyon őszinte mindig meglepődök, hogy mennyire van az éremnek másik oldala is..hogy bizony mi nők hajlamosak vagyunk ebben a dologban csak magunkra figyelni.

KépKépKép
tünci28

Tünci, és férjecskéd mit szólna már mostanában a kistesóhoz?

Majd kb. 50 év múlva, ha kertes házba költözünk, jöhet férjecskéd taposózni :lol:

Én annyira hülye voltam anno, hogy mind a három terhességi tesztemet kidobtam amint letelt a várakozási idő. Valahogy akkor annyira természetesnek tűnt, hogy jön a baba...
Vendég

Lassan végzek a rendrakással. Utána jöhet a portörlés, a porszívózás, majd a vasalás... :cry: Pedig úgy terveztem, hogy olyan három-négy óra körül beiktatok egy kis pihenést :oops:
Vendég

Boboka!

Míg főztem az ebédet, kérdeztem a párom, hogy mi újság a barátjáéknál(kb két héttel később lett meg a baba, mint nálunk)
Azt mondta, küldött a barátja képet a kisfiáról.már nem zavarja, nincs az a sokkszerű érzés, az a nagyon éles fájdalom, mint az első időkben.Kérdeztem, hogy Ő gondol e már új terhességre, mert én néha szeretném, néha tiszta szívből elutasítom.
Azt mondta, hogy Ő mindenképpen szeretné, hogy már elmúlt az a nagy félelem és ijedtség, hogy mindennel együtt szeretné.
Mert a félelemnél sokkal erősebb érzés a gyermek utáni vágy,hogy elfogadja, hogy végig kell feküdnöm az egész terhességet, hogy rá marad a háztartás, mert ezzel együtt is akarja.És nem okvetlenül szeretné megvárni az egy évet, hogy most már mindjárt fél éve és menjek vissza a dokihoz, meglátjuk mit mond és beszéljük át utána az egészet, hátha az is segít közlebb vinni és próbáljuk meg..
Bennem meg van egy csomó félelem még, meg összevisszaság..meg az, hogy akárhogy is, de nem önmagáért lesz a kistestvér(mint Viola), hanem azért hogy végre ne fájjon annyira, hogy kitöltse az űrt, amit Viola hagyott...nem szép ez így leírva, de mégis így érzem...
Közben meg szeretném...meg mégsem.
tünci28

Tünci, ezek mind tök természetes gondolatok.
Szerintem mindannyiunkban marha nagy az összevisszaság, egyikünk sem az elvesztett babáját akarja pótolni a kistesóval, de valahol mégis... Kimondva, kimondatlanul. Szükségünk van a babára, szükségünk lenne a mi kis Angyalkáinkra, mivel Ők már nem lehetnek itt velünk mint kisbaba, ezt el kell fogadnunk. :cry:

Én is mindennap kérem Lackót, hogy segítsen, "elmagyarázom" neki, hogy csakis azért szeretném a kistestvért, mert Ő nem lehet úgy itt velem.

Mennyi idő van még a 6 hónapig Tünci?
Vendég

Hülyeséget kérdeztem, három hét kb. ugyi?

Szerintem is lassan kérhetsz egy időpontot a dokidtól.

Azt mondta az én dokim is, hogy semmilyen különbség nincsen a vágások között csak a forma.
Vendég

Három hét..
Február 1-jén lesz fél éve.
Március elejénél hamarabb nem is akarok visszamenni a dokihoz, akkor az már hét hónap, megcsinálja a rákszűrést, meglesz az eredmény, meg a kivizsgálások, akkor már nyolc hónap..úgyis olyan hamar eltelik..kicsit félnék attól is, hogy nem vállana a dokim.
Mert Ő min.egy évet mondott.
De akkor ez már 8 hónap,aztán majd meglátjuk, ha nem jön rögtön(és mért jönne) akkor már az egy év is meglesz.
tünci28

Figyu, ez a vágás dolog, leírom én hogy gondolom, aztán Te meg mond meg, hogy gondolod.

Szóval, azt mondták nekem ,hogy teljesen hosszában végigvágták a kinyúlt méhemet..akkor volt kb a köldök fölött két centivel(kb akkor 8-12centi), a méh összehúzógik, omst akkor kb van rajta egy 3 centis vágás.

Ha a mostanában használt műtéti technikát alaklmazzák akkor a knyúlt méhen vízszintesen ejtenek egy 2-4 centis vágást, amit kézzel tágítanak.A méh összehúzódik van rajta egy kb fél??? centis vágás..

Nem tudom, egy nőgyógyász biztos jobban tudná..

marhára félek, ohgy azért lesz koraszülés ,mert nem bírja a méhem..amikor amúgy is azt mondták, hogy gyenge.

Szerinted?????????
tünci28

Ehhez tök hülye vagyok, nem tudom :oops: Pedig kellene tudni, valahogy én is úgy gondolom, ahogyan te.

A koraszüléssel kapcsolatban: a dokim azt mondta, hogy az előző császár miatt szinte kizárt a koraszülés. Vagyis, ha még az is lenne, nem a császár miatt van.
Meg a repedés is akkor lehet, ha esetleg sokáig vajúdik az ember. Én ezért sem szeretnék természetes szülést.

De úgyis majd a doki fogja eldönteni, hogy helyrejöttek e odabent a dolgok, és lehet-e próbálkozni. Szerintem tuti, mert engem is majdnem kinevetett a doki, mikor kérdeztem, hogy rendesen összeforrt-e már minden, mondta, hogy persze, már eltelt annyi idő.
Vendég

Meg most majd tuti, hogy kezdettől fogva fogsz kapni olyan gyógyszereket, amik erősíteni fognak.

Ne félj, nekünk már vannak kis Őrangyalaink, vigyázni fognak ránk.
Vendég

Tüncike,
mosógép-ügy: pénteken jött volna egy szerelő, Siófokról, de nem tudtam hazajönni a kisbölcsiből, 4 kicsire kellett vigyáznom, ott mégsem hagyhattam volna. Talán szerdán jön valaki, azt mondta, kb. 5000 Ft-ért felrakja a gumit, ha új kell, az is kb. 6.000.- Ft. Szóval viszonylag olcsón megúsznánk, olcsóbban, mintha most kellene venni egy újat. Meg olyan jó ez a régi...nem szeretek semmit kidobni...a hűtőnk is több mint 25 évig ment, de már kinőttük, azért kellett kicserélni.

Mitől lenne gyenge a méhed? Ez elég hülyén hangzik, hogy ilyet mondtak. Ezt miből állapították meg?
Én két nődokinál voltam (akinél Bencust szültem, és akihez most járogatok), mind a kettő azt mondta, hogy a 3 hónap és kész. A test oké, itt a lelki dolgoknak kell gyógyulnia. Az egy év miatt mind a kettő tiltakozott.
Jó volt olvasni, hogy a párod már nyitott a kistesóra. Neked is eljön majd az az idő, amikor nagyon fogod akarni. Természetes, hogy most így érzel, ahogy. (na, ezt jól leírtam).

Te párodnak dicséret, én párommal társulhatna, mehetnének burkolni, lehet, jobban járnának anyagilag. Meg nekünk is több lenne a "tűpénz".
:wink:

Melcsike,
remélem, az én lebbencsem is ízlene. :) Én is várom a találkozót!

Na, holnap kezdjük a Nagybölcsit, hát....nem tudom, Bencus hogyan bírja majd.

Kép

Kép

Kép
lyly

Bencus nem izgul még az új hely miatt?
Vagy ők még nem igazán fogják fel, hogy új közösségbe kerülnek? Végül is ugyanúgy gyerekek között lesz :wink:
Vendég

Szia Lyly!

akkor jó ,hogy viszonylag olcsón megússzátok a javítást, nagyon örülök!

nekem azért mondták ezt a dolgot,mármint a gyengeséget, mert nagyon hamar görcsölgettem, feszüt a hasam..mintha nem tudott volna lépést tartan ia növekedéssel, plussz a sok magzatvízzel, ezért volt,hogy újra meg újra begörcsöltem ,ami végül megnyitotta a méhszájat..

Most komolyan, szerintem kifogásokat keresek... :roll:

tértjünk vissza a témára kb két hónap múlva, amikor megjártam a dokit. :!:

Bencusnak szorítok, hogy szeresse az ovit, bár ahogy láttam hamar feltalálja magát! :D
tünci28

Nálam is marha sok volt a magzatvíz, de egyszer sem görcsöltem be. Ki érti ezt...

Ne keress kifogásokat Tüncike :wink:

De tényleg, látod nálunk egy-két hónap is mennyit számít a dolgok megítélésében. Egy a lényeg, majd valamikor csakis azért akard azt a babát, mert te akarod :wink:
De szerintem már ha eljutottatok odáig, hogy foglalkoztok a kérdéssel, akkor nagyon jó úton haladtok :wink:
Vendég

Tegnap olyan kis buta voltam, elkezdtem bőgicsélni, aztán gyorsan abbahagytam Lackó fényképeinek a nézegetését, mert nem akartam kínozni magam. A nap minden percében gondolok rá, de rájöttem, hogy azzal nem segítek semmin, ha direkt olyanokon gondolkozok, amivel csak szomorúságot okozok magamnak.
Vendég

Tünci, írtam privit.
Vendég

Na sziasztok.

Ma délután eltüntek nálunk a karácsony utolsó jelei. Vagyis leszedtük a karácsonyfát. És visszarendeztük az eredeti állapotokat.

Végigolvastam amiről irtatok, hát nem tudok túl sokat már hozzáfűzni, mert látom kibeszéltetek mindent.

Lyly

Remélem összejön a szerelő és nem kell ilyen nagy költségbe verni magatokat. Az új bölcsivel nem lesz gond, ha Bencus szeret gyerekek között és nem félénk. Akkor egyik napról a másikra megszokik. De hát azt úgyis tudod, mennyire barátkozó vagy sem. Mert ha félénkebb akkor egy kicsit tovább tart. Legalábbis ahogy visszagondolok az ovis évekre. Nekem sosem volt ilyen problémám, de láttam olyan kis gyereket, aki még hetek elteltével is sirva kellett ki venni az anyukája kezéből, de az már nagyon szélsőséges.

Tünci

Azt most nem tudom hogy van e olyan, vagy nincs de nekem is mindig azt mondták, hogy gyenge a méhem. Úgyhogy ezek szerint mégis csak lehet benne valami. Sőt én amikor jártam a K...ba akkor kaptam kimondottan méherősitő gyógyikat is.

Boboka

Szerintem az nem is olyan nagy baj, ha néha a fényképeket nézegetve elsirogatod magad. Jó nem azt mondom hogy mindig, de mi igy tudunk emlékezni csak rájuk, a mosolygás a képek felett nem hiszem hogy menne bármelyikünknek is. És is könnyekkel szoktam küszködni ha nézem Bogi képeit. Vagy ha másnak megmutatom.

Jaj és képzeljétek akit tegnap meséltem, az kérdezte, hogy van e Bogiról valami képem vagy emlékem. És mondtam hogy igen mindig magamnál tartom az ő képeit is. És mondta, hogy ha nem haragszom meg érte megnézhetném és nagyon dicsérte, hogy milyen szép és mennyire kifejlett baba. Nem is hinné el az akinek nincs ilyenben tapasztalata. És ez nekem annyira jólesett, mert tényleg láttam rajta, hogy szivből mondja.

Kép

Kép
melcsike70

Tünci

Mondd meg az ezermester uracskádnak, ha valaha is költözök, akkor csak Ő fogom hivni. Lapozni és fugázni is. :lol:

Kép

Kép
melcsike70

Sziasztok!
Kajcsi tök jó volt, tényleg jól főznek, ilyenkor mindig olyat eszek, amit itthon nem, valami különlegeset.

Párom elment "bulizni". Tegnap megszült a szomszéd csajszi, és most van a tejfakasztó.
Én meg elmentem tornázni, tele hassal, azt hittem sosem lesz vége. Úgy mozogtam, mint egy dömper, de a futást nem mertem bevállalni, mert biztos kijön belőlem, erre a tornán végig ugráltunk.

Pestiek van még levegőtök?

Most nézem a hírekben, milyen új média testületeket akarnak létrehozni?! Jó lesz benne dolgozni, 1 millió felett fognak minimum keresni.

Betti
Kép
betti0412

Azon gondolkodtam, hogy ezentúl minden este hallani fogok kisbabasírást....
Vajon meddig dörgöli még a Jóisten az orrom alá, hogy mit tettem? Olyan, mintha mindig szembesíteni akarna vele, lépten nyomon, ennyi kismama és kisgyerek soha életemben nem volt körülöttem...

Tünci!
Februárban akkor, ha jól értem Ti is? :wink:

Jaj, férjem azt mondta, most megvárjuk, hogy megjöjjön, utána ő veszi kézbe az ügyeket, hőmérő, teszt egyéb, ő fogja figyelgetni, mert én már két alkalommal elesélytelenkedtem a dolgot. Na mit szóltok? Nekem csak jó, több szem többet lát nem?
Amilyen precíz kész terv lesz a jövő héttől, hajaj.

Betti
Kép
betti0412

Azt mondta szó szerint, elég volt a tökölésből.... :D

Betti
Kép
betti0412

Betti

Nagyon komoly amit a férjed eltökélt :shock: . Akkor gatyába leszel most rázva, saját házi dokid lesz. :lol:

Este jövök lányok hátha lesz valaki.

Kép

Kép
melcsike70

Betti, nem semmi férjed van :lol: Jó fej, legalább leveszi a terhet a válladról :lol:

Sajnálom, hogy hallgatni kell a babasírást :cry:

Amikor beindul vedd marha hangosra a rádiót/tv-t :twisted:
Bár remélhetőleg nem is olyan sokára már a ti babátok fog versenyt sírni vele :wink:
Vendég

Igen, kíváncsi leszek majd, amikor vezetgeti a hőmérséklet adatokat, meg elemzi az ovulációs teszteket.... :D

Hétfőn jön a gáz, nem fagyunk meg, marha hideg van.

Betti
Kép
betti0412

Az mennyire durva már, hogy az Irakiak kijárnak valami dombra, ahonnan jól lehet látni a harcokat, és fényképeznek, meg videóznak, és viszik a gyerekeiket, mint valami látványosság lenne, hogy nem messze gyerekek, meg emberek hallnak meg. Kirázott a hideg.

Betti
Kép
betti0412

Olyan mérges lettem, most nézem, hogy kálcium krolid, meg kálium nitrát van a trapista sajtban. El is ment a kedvem tőle, hogy megegyem.

Betti
Kép
betti0412

Betti, pont hogy nem. :)
Legeslegeslegkorábban márc vége, ápr eleje..de inkább még azután.

Boboka, olvastam, válaszolok este, most megyek a temetőbe.

Uram üzeni, hogy nyert a Manchester!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
tünci28

Tünci, én úgy értettem, de tényleg visszaolvastam, és úgy van, ahogy te mondod, csak én kavarodtam bele.
Violának nagy puszit küldök.
Öltözz fel jól, marhára hideg van.

Betti
Kép
betti0412

A Tények ott van, ahol az Uram lakik!

Betti
Kép
betti0412

Mi is teljesen felháborodtunk azon a média tv-en... :twisted: Jó pár milliárd elmegy megint a tök hülyeségre... :twisted:

A háborúhoz no comment. Az emberi hülyeség határtalan :roll:
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?