Új privát üzeneted érkezett!

forhalom!
hihihihihihihiiihi
persze forgalom, de tetszenek érteni... :roll: :oops:
lmkata

Nahát!!!!

[color=blue]Hatalmas gratula Nikinek és babájának!!!!!!!!!!!!!!!!![/color]

Nahát, tényleg front van!!! A szülészetisbe is megszült Zsu!!! Fú, akkor nem semmi lehet most a szülőszobán!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
b79andi

Tetszik vagy nem, értünk Katám!!!! :wink: :wink: :wink:

Gyerünk Lizu, ne hagyj anyának egy perc nyugit sem!!!!!!!!!!! Mindent bele!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
b79andi

NIKI ÉS SZABOLCS ÉS ÁKOS ÉS APA!
NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT, SOK SOK EGÉSZSÉGET ÉS SZÉPSÉGET A CSALÁDNAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lizi is majdnem ekkora volt, 3750gr/54 cm
:wink:
lmkata

képzeljétek nekem meg a barátnőmet nem engedi vmi okos fődoki megcsászározni.
2 napja rákötötték az oxitocinra, de semmi fájás! aztán levették róla, mert kitalálta a doki hogy majd csak beindul, várjanak!!! :shock: :shock: :shock: :shock:
de az első babóval is épp ezért volt csaszi anno mert nem fájt és nem akart beindulni :? :? :? :?
szegény!!!! teljesen kivan!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:
úgyhogy topikdrukkot kérek szépen nekik, ez szokott segíteni :wink:
lmkata

ja, nem jánosos, mielőtt megijednétek!!...
lmkata

Lányok, az én Majám meg már kb 2 órája alszik!!!! Mióta frontok vannak, azóta kevesebbet alszik. Úgy látszik Viki, mi mindig ugyan abban a cipőben járunk. :lol:
De most 2 órája alszik. Jót dolgoztam ezek szerint!!!!!!!!!

Kép

Kép
b79andi

Azta Kata, szegény barátnőd!!!! Miért kell megkínozni a mamát??? És a babának sem tesz jót az tuti!!!!

De okosak tudnak lenni!!!!!!!!!!

Mi drukkolunk neki naaaaaaagyon!!!!!!!!!!!!!!!! És most front van!!! Az tutira segít!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
b79andi

NIKI, GRATULÁLOK SZABI ÉRKEZÉSÉHEZ!
ezek szerint úgy szültél ahogy szerettél volna!!!!
puszi az egész családnak!!!!!

úúgggyyyy öörrüüllöökk!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kata, hát remélem!! jaj de cuki lesz Lizi, bár már most is az!!! :wink: :wink:
mangó

Kata, drukkolok a barátnődnek!!!! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
mangó

HURRÁ,HURRÁ, SZÍVBŐL GRATULÁLOK AZ EGÉSZ STELLINA CSALÁDNAK!!!!!! ÉLJEN SZABOLCS!!!!!!!!!!!!! Kép

KépKép
logi

Andi betojok a vonalzódtól......
lmkata

Dolgoztunk vele mindhárman. :lol: :lol:

Kép

Kép
b79andi

én is alkottam újat, már uncsi volt a régi style...
de nemtom még tetszik e ...???
lmkata

várjatok, olyan ismerős ez az inda...
kinek van ilyen, csajok????????
lmkata

Andi ez csúúúcs!!! Fogom a hasam úgy röhögök :lol: :lol: :lol: .

Kata, igen, nekem is ismerős, de nem ugrik be kinek van ilyen indás vobalzója. Valamelyik fiúnak szerintem... :roll:

KépKép
logi

kata: nekem az előző jobban tetszett. (őszintén szólva nekem nem tetszenek a babafalvás vonalzók :oops: :oops: :roll: :oops: )
kerekpocak

lányok (paramami jelentkezik),

samu kis barátai már mind fel tudnak állni egyedül :shock: :shock:
mikor jön az? h van? nálatok hogy volt?
kerekpocak

az egyedült hogy érted? kapaszkodás nélkül? Popsi feltol kézzel támaszkodik típusú??

Az akkor van emlékeim szerint ha már stabilan tud járni.

Klári
Kép
ganti

aha, v guggolásból feláll egyedül??
kerekpocak

járó babó anyukái:

mikor hogy indult a járás? mik voltak a fokozatok?

LÉCI ÍRJÁTOK MEG!!

úúúúúgy érdekel!!
kerekpocak

áááá az még messze van. Konkrétan Julinál MA láttam először hogy frankón minden segítség (támaszkodás, stb) nélkül feláll (igazság szerint ugrott, ha egy könyvben nyuszit lát mostanában ugrál :? :shock: :lol: )

Szóval Samunál még a kapaszkodós illetve popsi feltolós támaszkodós esedékes.

Klári
Kép
ganti

járás:

asszem ezt már egyszer leírtam, de nálunk ment, hogy

1. kapaszkodva járás, tehát asztal mentén, kanapé mentés, fal mentén (9-11 hónapos korban kb)

2. Mami és Papi kezét (2 kézzel) fogva séta a lakásban (1 évesen)
3. Mami-Papi kezét (már csak 1 kéz) fogva séta (kb 13 hónaposan)
4. Mami és Papi között egyre nagyobb távolságok megtétele EGYEDÜL (ez kezdetben 1 lépés, majd kettő) (14 hónap)
5. Már rohanhatsz is utána (azóta és mostantól örökké, amíg bírom a tempóját)

Klári
Kép
ganti

Nekünk indás vonalzónk volt!!!! De nem macival, hanem tündérrel!! De a Dudimaci macija nagyon ari!!!! :lol: :lol:

Kép

Kép
b79andi

klári köszi!
nekünk eddig így:
-feláll 9 hósan 1 órával később bútorokba kapaszkodva
-1 nappal később 2 1 hónappal később 2 kézbe kapaszkodva
10.5 hósan pár lépés.

aztán beteg lett.

tegnap már a fél szobán átment de még mindig csak köztünk és természetesen még nem túl stabilan. viszont közben iránytváltott és meg is fordult.

guggolásból felállást már a hasonlókorú haverjai produkálnak! azért lepődtem meg??!!

és kíváncsi vagyok h mikor h lesz a köv. állomás??
kerekpocak

zsóka! samunak vettem pont ugyanolyan szandit mint amilyen a marcinak van! 20as az is!!
kerekpocak

képzeljétek lányok olyan érzelgős hangulatban vagyok, most én úúgy szeretnék még egy babát!!
kerekpocak

Sziasztok!

Itt is had gratuláljak a Csajoknak!

Stellináéknak a kis Szabolcshoz, Zsunak pedig Emma babához!
(Még egy Emma, hihi)

Kata, a barátnődnek megy a szorítás!

Ma voltunk az ortopédián, minden rendben van.
Az elején még mondta a gyerekorvos, h. dupla pelust adjak rá, mert laza a bal csípő, de ma a szakemberek mindent rendben találtak. Vagy félrenézte a gyerekorvos, vagy tényleg használt a dupla pelus.
Szerencsére már nem kell, mert úúúgy melegítette szegénykémet.

Ma beugrottam a céghez dolgozgatni két órára. Összesen 4 órát voltam távol, de mire hazaértem úgy bedurrantak a cickóim.
Fejtem, de még azóta is érzem őket.

(Nekem sem tetszenek a babafalvás vonalzók egyébként).

Jó éjt mindenkinek!

Kép
niki30

Zsófi, ölellek! Te kis érzelgős!
Engedd szabadjára azokat az érzéseket! Szárnyaljanak!
És fűzd meg apát! :wink:
(jól van, tudom, h. ez nem így megye)

Kép
niki30

(apa már nagyon bennelenne- ha a fogyás nem lenne meg a félelem a kis korkül miatt.....)
kerekpocak

de jó h dolgozhattál! jól esett?
kerekpocak

Mi történt ma????? Mennyi hozzászólás és esemény!!!!
Hurrrá!!!!!!

S/Niki:
ISTEN HOZTA SZABIT a kinti világban!!!! A lehető legjobbakat kívánok Nektek!!! Legyen egészséges és kiegyensúlyozott kisbabád!!!!

Fatima:
GRATULÁLOK Tareknek a szopihoz! Csak így tovább, menni fog ez, ügyes a kisbabád!!

Én is érzelgős vagyok ma!!! Ültem a pihe-puha ágyban kezemben a selymesbőrű kisbabámmal aki az egyik kezével átölelete a hátam, a másikkal pedig megmarkolta a mutatóujjamat és szuszogva nagyokat kortyolva szopizott. Azt kívántam bárcsak örökké tartana ez a pillanat!!! Olyan finom ahogy érzem a meleg kis testét az ölemben és nagyon jó nézni a gyönyörű kis elégedett arcocskáját ahogy táplálkozik. Van ennél szebb?????

Kép
viky30

Kata: pasizós Lizu tündérke!!!! Drukkolok a barátnődnek! Remélem nem idegeskedik nagyon szegényke és hamarosan megszületik a picike.

Andi: fordulással azért nem dicsekedtem mert ez még csak véletlen eset a sok izmozástól, de akkor most dicsekedek, hogy milyen erős az én kisfiam :lol:

Alvás: úgy látszik csak aggódnom kell egy picit, megérzi Beni, mert egy hete nem aludt nappal, erre most délután szunyált 3 órát végre :P Lehet, hogy a front hat így rá mint Majácskára? Érdekes, hogy ú is pont ma aludt egy nagyont....

Hozzátáplálás: Köszi MIndenkinek a hozzászólásokat!!!!
Most már tuti hogy KITARTOK az anyatej mellett, ez nem lehet kérdéses. Eddig is így gondoltam, de most már nem fog semelyik kedves rokon elbizonytalanítani!

Kép
viky30

Sziasztok!

Micsoda érzelgős hangulatban voltatok tagnap :D !
Zsófi, de édes vagy. Írtad, hogy apa is benne lenne a kistesó projectben, csak a "fogyás...-milyen fogyás?? :roll:
Tényleg vettél szandikát? Én nagyon szeretem, de sajna már majdnem kicsi, lassan kell vennem egy nagyobbat (most csatosat fogok venni, mert marci állandóan kitépőzi ezt a tipust :? , de a márka marad, szerintem ez a legtutibb :wink: ) Majd fotózz ám!! :wink:
Guggolásból egyedül felállás---nálunk még nincs ilyen :roll: , csak kapaszkodva tud felállni
Az állás-járás alakulása a Klári által leírt időpontokhoz képest nálunk +1-2 hónap.

Emmának gratula a jó ortopédiai eredményhez!! :D

KépKép
logi

Niki dolgoztál???? Nem semmi!!!!! Milyen volt???

Hát, lassan hétvége, és szeretnék mindenkinek nagyon kellemes családdal eltöltött hétvégét kívánni!!!!!!!!!!!!!!!

Vigyázzatok magatokra!!!!!!!!!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol:

Mert én is érzelgős lettem, és mint mindig, most is nagyon várom a családi hétvégénket!!!!! Az én kis tüneményemmel és szerelmemmel!!!!

Ja, remélem, tegnap nem hoztunk össze egy kistesót!!!! :roll: :roll:

Kép

Kép
b79andi

Andi, mi vaaan? KISTESÓÓÓ??
Na szép lenne.

Pont a dokim monda, h. szülés után sokkal könnyebben teherbe lehet esni újra. De ez miért van, nem tudjátok?

Jah, melóztam. De jólesett, feltöltött, kikapcsolt. Kellett nah.

Kép
niki30

Niki: Jajjj de jó, hogy Emmánál rendben találtak mindent! Most már nyugodtan felülhet és szaladhat is :lol: Beni egy hónappal "idősebb", de mi augusztus végére kaptunk időpontot. Röhejes....
Úgy irigyellek a duzzadó cici miatt, bár tudom nem kellemes, de inkább mint a tejhiány!!! Amúgy érdekes hogy dolgozol máris, kevés részmunkaidős lehetőség van sajnos. Tök jó lehet egy kis aktivitás. Ez rendszeres lesz vagy csak ilyen kis nélkülözhetetlen vagy és besegítettél?

Zsófi:
Hajrá kistesók!!! Én azt mondtam egy gyereket merek vállalni mert nem győzzük anyagilag és csak 50 négyzetméteren lakunk, de most hogy tudjuk milyen egy baba, nagyon átgondoljuk.... Samu a legszuperebb bátyó lenne :lol: Szerintem a korához képest pont aktuális időben kezdett el járni, keresztfiam 13 hónaposan tette meg az első önálló lépéseket (most júniusban) és egy évesen állt fel először. Remélem hamar kiheveri a betegeskedést és folytatja a sétálgatást!!!

Andi: Jó dolog a kistesó, de azért vigyázzatok mert a szervezetednek még kell a pihenés, egy újabb babára fel kell készülnie. Nekem azt mondta a doki, hogy másfél év minimum legyen köztük. (Nem mintha kérdeztem volna.) Shrek bébi édes!!! Egymás mellé kéne tenni két képet hogy összehasonlíthassuk...

Kellemes Ásítós Lustizós Napot Mindenkinek!!!

Kép
viky30

Viki, így állapodtunk meg a főnökömmel, h. egy hónapban egyszer besegítek rendbetenni a papírmunkát. Nélkülözhetetlen vagyok hiába:)
És ennyi jól is esik, nem megterhelő.

Kép
niki30

Niki: hát ez jó érzés lehet!! Én meglepődtem magamom hétfőn amikor felhívott a kolléganőm aki a helyemre került és segíteni kellett és rámtört, hogy hiányzik a munka. Ezt sose hittem volna, de hát végülis 9 évig 9 órában tevékenykedtem, nem csoda. Viszont az Anya-munka azért jobb nem?

Kép
viky30

Ja de ez 24 órás meló! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
viky30

húha, micsoda szentimentális gondolatok itt mindenkitől kérem szépen !! öröm olvasni !! :D :wink:

Viki, hol dolgoztál?

Marcsi

KépKép
alon

Helló Csajok!

Megvagyunk mi is, de a fonalat már nagyon rég elvesztettem.... :lol: :lol:

A héten Zsolti meg a barátai másodállásként ipari alpin munkát végeztek közel hozzánk, ezért mindennap hazajöttek ebédelni, ergó mindennap kellett főznöm, ráadásul kétfélét, mert az egyik vegetáriánus. Egésznap pörögtem, estére meg eldőltem. MA meg megyünk apukámhoz a velencei tóra, és mindjárt kezdem a pakolást...

MInden Baba gyönyörűséges!!!!!

Edusom! Csak annyit akartam neked írni még két hete :lol:, hogy fantasztikus család vagytok, és az, hogy én már egyáltalán nem zárkózom el a kistestvér gondolatától az nagyon nagy mértékben neked, nektek köszönhető. :)

Kutyafuttában láttam egy két körkérdést, de sokszor sajna, bocs, de nem tudom kitől származik, tehát:

rágás :arrow: ezt, tudom Marcsi kérdezte. Úgy tudom, hogy addig nem baj ha nem rág, amig nincsenek kisőrlői. Mivel Farkónak már 4 van, ezért rág. A pépeset már egyáltalán nem fogadja el. Én már nem is villázok, csak aprítok picit. Nehezen tértünk át mi is, de hogy hogy, azt nem tudom. Apródonként, de nem volt praktikám... :roll:

body: én is body párti vagyok, tavaly egyáltalán nem volt pólója, most meg nagy melegben adok rá néha pólót.

hozzátáplálás:nekünk az orvos mondta 4 hónapos korában, hogy adjak neki őszibarackot, mert nem gyarapodott jól. Sokat őrlődtem ezen, aztán végül adtam neki. iszonyúan szerette, de aztán mégis felfüggesztettem, mert ki akartam húzni anyatejjel 6 hóig. A 6. betöltött hónap előtt 1 héttel aztán már adtam sütőtököt és almát. Mi ezzel kezdtük. De brutál két hónap volt az biztos. Állandóan szoptattam. éjjel 4 szer is.

egyedül feláll:ahogy elindult, utána egy héttel, mint az ősember :arrow: felnyomta a popóját, kezét lent hagyta úgy egyenesedett fel. :)

JAj, és el ne felejtsem:

Isten hozta kicsi Szabolcsot!!!! Gratulálok Niki!!!!

Samunak és Bendének pedig nagyon boldog hófordulót kívánok!!!! Öregszetek ti is Fiúk!!! :lol: :lol:

Nyomdász Timinek szintén gratulálok!!!!!Ügyes vagy!!!!!

Kép
nóri8

Nóri, akkor a 6. hónapig még ennyi tejed volt, h. szinte csak azzal tápláltad Farkast?
Nem semmi.
Hiába, ha az ember nagyon akar valamit... :)

Kép
niki30

Hahó, megjöttünk a Balatonról. Lemásoltuk Zsókáék tavalyi büki nyaralását, úgyhogy mi sem nyaraltunk semmit, hanem első naptól kezdve négy napig láz volt, kis kórházzal spékelve, aztán ahogy megszűnt a kánikula, rögtön aznap jobban lett a gyermek is, esőben hegyet másztunk, majd hazajöttünk ma este :) Fú, majd leírom, hogy mi volt. Egy percet se fürödtem a Balcsiban. Bááá. A gyermek idén két hetet volt beteg, de nem ám táppénzen voltam, hanem mindkétszer a szabadságom bánta. Munkásnő panaszait hallottátok :) Na most alszom valamit, aztán holnaptól visszaolvasok és jövök beszámolni is.
Puszi. M.
mircike

Sziasztok!

Aztaaaaaaaaaaaa! Mennyit írtatok....

Mangó!
Hogy van Bende? Ugye csak a fogai, s nem valami kórság...

Marcsi!
Köszönjük a dícséretet. :lol:
A cica igazi, bár teljesen olyan mint egy plüss cica. Kicsit fóbiás ugyan, de gyönyörű. Bala pedig még mindig nincs kibékülve velük. :? :roll:

Zsófi!
Hát igen... Imádjuk egymást :lol: És olyan aranyosan jön, s próbálkozik, hogy na, Anya, akkor mostmár ráérsz erre-arra? :lol:
Fogyás? Neked minek?
(nekem lement 10kg, így akár jöhetne is a tesóprojekt :wink: , de először költözzünk be...)

Kata!
Aztaaaaaaaa! Lizu már kész hölgy! És hogy szemez a kis sráccal! Az a bohócos kép, ahol csücsörít, tündéri! :lol:

Szilvi!
Köszönjük a jó hírt Nikiékről! Hatalmas gatula és puszi nekik, ha beszélsz velük!

Fatima!
Csak így tovább! Menni fog az a szopizás!

Niki!
Karrier? Sosem voltam karrierista, s azt hiszem nem is leszek, de sajna a fránya anyagiak... A házikó hitele mozgatja a rugókat sajna...
Bár egy félidős, közelben lévő állás csak kikapcsolódásként is jó lenne, ha nem lnne az előbb említett rugó.
De majd meglátjuk. Ha nagyon szorul a hurok, akkor úgy sincs mást tenni... :(

Vicky!
Kicsit ugyan megkésve, de gratulálok Benihez!
Köszönöm Bala dícséretét!
Mi is mindig azt éreztük, hogy Bala keveset alszik nappal. De a dokink azt mondta, ha fejlődik, akkor nincs gond. Ennyi az igénye és kész. Pedig ha összeadtuk az össz órákat, rémisztően kevés volt. :? S amint látod, Bala makk egészséges, s huncut nagy legény már. :lol:

Andi!
Hozzátápról egy a véleményem a többiekkel.
Az akaratos ősökknek meg nem szabad bedőlni, mert akkor mindenben próbálkozni fognak. Szerencsére, nálunk kajálással nem voltak ilyen gondjaink, de biliztetés témában nagyon is. :evil: Anyósom már 1 évesen biliztetni akarta a Lelkem, míg az én elvem az volt, hogy két éves koráig még csak meg se próbáljuk, játékból sem. No persze, a bili ott figyelt, s Bala nem tudta, hogy mire való, de üvöltött tőle, ha valaki megmutatta neki. HIába mondtam, meg mutattam cikkeket a mai álláspontokról ebben a témában. Nem volt foganatja. De nem hagytam magam. Szerencsére veszekedések nem voltak belőle. Ahogy én, szerintem úgy Anyósom is pufogott magában. Aztán amikor BAla már elmúlt két éves, egy jó meleg, kánikulás napon, nem adtam rá pelust, s úgy pisilt be. Na ekkor vettük elő a bilit, smutattuk meg neki, hogy ha rácücsül, akkor a pisi oda kerül, s nem csurog végigi a lábán...,ja és pluszban zenélt a bili, ha belecsurizott :lol: Ez doppingolta Őt, s ezek után szólt, hogy "pisi!" És három nap alatt teljesen szobatiszták lettünk. Kakaszinten is :lol: Végeredményünk ugyanaz lett Anyósommal, mert a teljes szobatisztaságot Ő is két éves korára érte el a gyerekeknél, csak Ő egy év alatt, mi meg 3 nap alatt. És ennek biológiai háttere van, nem pedig szoktatás kérdése. Mindenesetre most nagyon büszke az uncsijára :lol:
(na ez jó hosszú lett)
Úgyhogy ne hagyd magad semmiben! Tanácsokat el lehet fogadni, hisz nagyon sok dolog van, amiben tnyleg segítenek az "öregek",de mérlegelni, a tanácsokat megszűrni, majdan alkalmazni már nekünk kell őket. És ez a szűrés dolog néha nagyon nehéz. Főleg, ha egy akaratos, sétődékeny valakivel állsz szemben... (szerencsére én nem, de van egy pár példa rá a környezetemben :? )
Kistesó? :shock: Barátnőmnél (szintén Andi :wink: ) szintén ilyen nagyon kicsi korkülönbséggel készült el a kistesó. De ezzel most nem akartalak idegelni. Ha így is van, annak is meglesznek az előnyei, csak az elejét (egy pici+egy mini) túl kell élni valahogy.

Mircike!
De jó hallani rólatok!
Szegénykéim! Remélem azért már Mirkó jobban van!
Bosszantó, hogy így jött ki ...
Gyere és mesélj!

Puszi: Timi

Kép

Kép
timtom

mindenesetre nem írja senki véresre az ujjait :) :lol: :lol: :lol:

samu új rekordja 16 db lépés! mindez leányfalun. persze még mindig nem csak úgy magától (illetve igen de mégsem), hanem köztünk. ez kb 2.5 -3 méternek felel meg.

amúgy meg bepakol és tornyot épít meg kutyázik.

klári: vettünk babaőrt, olyan mint a tiétek csak aksis is.

amúgy szép az idő, bár ezt tudjátok, hiszen azért nem ír senki :) :)

mircike???? gyere és mesélj!

timi magatokról is írj mééég!!! (gratula a szobatiszta balához amúgy!!!)
kerekpocak

Zsófi, gratu Samukának, ügyes nagyon!
És ez egyre jobban fog menni.

Kép
niki30

Sziasztok!

Mostanra mindenki elvonult a szobájába, így én is a géphez férkőzhettem. A nagyok ma értek haza a nyaralásokból, :D :D ki innen-ki onnan. Koszosan, fáradtan és rengeteg szennyessel. :? Ákos először csak nézett rájuk, aztán rájött, hogy látta már őket valahol. :lol:
A húgom itt volt pár napig, nagyokat dumáltunk. Két nap fogorvosnál voltam :cry: :cry: és a jövő hetem is rámegy, mert gyökérkezelnek :cry: :cry: , ráadásul ma reggelre valami vírus is úrrá lett rajtam, hasmenéssel küzdök. :cry: :cry: A héten megpróbálok sűrűbben jönni, mert aztán két hétre nyaralni megyünk. Még ilyen kicsivel nem voltam, ha van valakinek jó ötlete vagy tanácsa szívesen fogadom, akár priviben is. Helyszín: Hunguest Hotel Freya *** Zalakaros.
Előre is köszi!
Nikivel beszéltem, a szopizás nehezen indul be, de bíztattam, hogy ne adja fel. Írtam neki, hogy mindenki gratulál.

Teszek fel képet.
Jó éjt!

Húgommal
Kép
Kép
Hazaért a bratyó
Kép
Látjátok a falat, ezért fürdök már a nagy kádban?!
Kép
................, de anya nem haragszik! :lol: :lol: Csak apa! :? Azt mondja beázik a pince :oops: :lol:
Kép

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Sziasztok Anyukák!!!! :)

Engedjétek meg, hogy csatlakozzam hozzátok. A szülészetis topikból "vánszorgok" át végre, bár az utóbbi időben sajnos ott sem tudtam aktívan részt venni.....(tanultam :roll: )

Röviden rólunk annyit, hogy április 24.-én reggel 8óra 05-kor született meg Dániel természetes úton (bár nem könnyen), 3550 grammal és 53 centivel. Fekete hajú, kicsit kreol börű pasi, aki az apukájára hasonlít. Hál istennek van anyatejem és remélem még sokáig lesz. Per pillanat nem tudom elképzelni, hogy cumisüvegből kell etetnem....annyira természetes számomra a szoptatás. Bár az elején 2 hétig igazán megszenvedetem érte, mert mind a két mellbimbóm kisebesedett és a kínok-kínját éltem át minden etetésnél. Szegény DAni, eleinte biztos észrevette az anya szenvedő arckifejezését....aztán amikor ezt én is észrevettem...mosolyogra szenvedtem tovább :lol: .

Háááááááááát, nem vagyok minta anyuka, akinek sikerült a napirendet beállítani....próbálkozom....próbálkozom. Igény szerint szopik a prütyök, ami azt jelenti, hogy valamikor óránként (például amikor a nagy melegek voltak én mindig megkínáltam....). De általában igyekszem, hogy nagyjából a 2.5-3 órás időket betartsuk.
Az alvás elég rapszódikus....délelőtt előfordul, hogy kétszer is elalszik 1-1 órára. Pár napja csinálja, hogy délután 3 körül bealszik és este 6-kor ébred....gondolom ezért nem alszik éjszaka egyfolytában 5-6 óránál többet.....felébresszem délután?

Fél 8-kor fürdetjük, amit nagyon imád, aztán szopi. Van, hogy elalszik a cicin (amit tudom, hogy nem jó....)de már sikerült magát elaltatnia cici nélkül is, úgyhogy nem aggódom. Ha nyűgösebb (amellett, hogy énekelek neki) megkínálom cumival, amivel sikerül elaludnia)

Annyira szeretek neki énekelni, csak az a probléma, hogy már nem igazán emlékszem azokra a gyermekdalokra, amiket még nekem énekelt az anyukám....pár sor beugrik, azt nagy lelkesedéssel eléneklem, aztán meg csak dúdolok... :lol:
Tudtok esetleg segíteni, hogy honnan tudnék dalokat tanulgatni?
A kedvenc altató dalom volt az "esti láng, esti láng.....bogárkarika forog a lámpa körül....ég a tűz, a fazék víznótát fügyül.....ki emel ki emel ringat engemet, kinyújtanám a kezem de már nem lehet, elolvadt a világ és a közepén, anya ül és ott ülök az ölében én....."szóval nekem ez nagyon tetszik, de a kipontozott résznél kihagy az emlékezet.... :lol:

Szeretnék gratulálni minden újonnan érkezett TÜNDÉRKÉNEK Szabolcs és Emma érkezéséhez!

Nagyon szép hétvégét kívánok mindenkinek!

Kép
zsebi32

Szia Viky!
Ígértem friss fotókat Daniról, de még nem jöttünk rá, hogy hogyan tudnék feltenni ide.... :( Nagyon tuti, hogy már végigalussza az éjszakát Beni. Daninak ez csak egy párszor sikerült. Most megint fél 3-körül kel hajnalban, majd 6 körül....
Rengeteget mosolygunk, gügyögünk mi is ám! Olyan mozgékony, hogy már nem tudom otthagyni sehol. A kezével kalimpál, egyensúlyoz, amíg a lábával tiszta erőből, hihetetlen energiával rúgkapál, már szimmetrikusan is dobálja a lábait. A függő macikat lerugja az ágya felett...függőlegesre felemeli a popsiját és onnan rúg felfelé....nagyon édes, órákig tudunk így játszani! :D
Nagyon sokat gügyög, mondja a véleményét :lol: Hason nem szeret lenni, (de azért délelőtt így alszik el) ezért még nem látom, hogy fordulna az oldalára....2 hete nyálzik és bugyborékol...
szeret viszon kézben lenni...(melyik csecsemő nem?)
A frontokat ő is megérzi....ilyenkor csak nyűgös, többet van kézben, de aludni azt tud...
Olvastam, hogy augusztusra kaptatok időpontot csípőszűrésre...hát igen....ez nekünk már megvolt, mert Sz. miklóson van szakrendelő, ahol gyorsan megcsinálták, de koponya és hasi UH-ra nekünk is Bp-re kell menni, a II. Gyerekklinikára szeptember 12-re tudtak adni időpontot...Jó mi? Tuti, hogy nem lesz semmi a csípőjével Beninek....1 perces vizsgálat....ha nem látsz feltűnő rácasszimetrián a combocskáján és a torna közben nem érzel kattogást....akkor nagyjából sejthető, hogy rendben lesz. De gondolom nem aggódsz.
Szép hétvégét Nektek!

Niki, Andi, Fatima szintén szép vasárnapot kívánok Nektek és a gyönyörű babáknak!

Kép
zsebi32

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?