Új privát üzeneted érkezett!

Köszönjük a köszöntéseket.

Sajnos pocsék éjszakánk volt, fél 5 és fél 6 között Lolo csak sírdogált, mocorgott, felült, felállt, nem akart aludni. Előtte is keltünk egyszer inni, de ez a hajnali nagyon rossz volt. A férjem most először ment át a másik szobába aludni Lolo születése óta.
Remélem, most már túl leszünk ezen egyszer... :(
Vendég

Szantre:
tegnap mi is voltunk az Ikeában :), de kár, hogy nem futottunk össze.!
Ichtus:
nekünk még nem olyan izgi, mint neked :), de majd az lesz, igen. Az idő mindent megszépít. Legalábbis remélem! :)
Verna:
szegény férjed és szegény te! :( Jön a foga a kis Flórának?
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ichtus!
Mibe kerül a naptár?

KépKép
tüccs

Ichtus, de jó Sárát ilyen picúrnak látni. Mekkorát nőtt azóta! :lol: Mi valószínűleg idén is fogunk Tőletek naptárt rendelni, mert a tavalyi nagyon nagy sikert aratott. Nemsokára már válogatom is hozzá a képeket, hogy most ne az utolsó pillanatban kelljen megcsinálni.
Vendég

Levinek még egyszer boldog szülinapot!

Flórának boldog hófordulót!

Bocsi, ha valakit kihagytam, de alig bírtam visszaolvasni, annyit termeltetek! :lol:

Wikyanya!
Az előzménye az ismerősömnél az volt, hogy szinte egyfolytában megvolt neki a szülés után, nem volt rendes ciklusa sem. Nem szoptatott, ami bezavarhatta volna. Sajnos elég sokáig húzta (egyik legfelkapotabb főorvosnál :evil: ) a dolgot, mire rászánta magát a váltásra. Szerencsére, mert nála már kezdődtek volna rosszabbodni. De ő 2 évig húzta, úgyhogy ne aggódj! Keresd fel a dokid, hogy megnyugodj!

Lányok!
Bocsi az OFF-os kérdésért, de szokott még nektek fájni a gátsebetek :shock:

Cipőből mi is Siestát veszünk, aranyárban :shock: de megéri. A sima kocsicipő elázik, ő meg ezerrel megy a kertben és a homokozóban.
Sajna, eljött az az idő nálunk is, hogy az 1 alvás kevés, a 2 meg sok :? Tegnap éjfélkor aludt el nagy nehezen, de 6-kor már kukorékolt :evil:

Tüccs!
Mi ide fogunk járni jövő héttől, igaz az Új-Hatvaniba keddenként!
www.csilingelo.hu nézd meg, érdemes! Csak jót hallottam róla, eddig azt hittem csak a belvárosban van, ez meg kb. 5 perc séta, ma ajánlotta egy anyuka nekem! 8)

Kép
klmaria

Sziasztok!
Még egy kérdésem lenne:
szerintetek mentőt vagy taxit kellene hívnom, ha szülésre kerül a sor? Lehet, hogy már kérdeztem, de már nem is tudom, hol tartok. Egyébként egy csomó szomszédom már nem kapcsolja ki a telefonját éjszakára, ha esetleg engem kellene bevinni a kórházba. De ez olyan nehéz, mert nem szívesen kérnék meg senkit, hogy pont egy ilyen állapotban elviseljenek engem. Az egyik szomszédomnak már megígértem, hogy ha este hat és reggel hat között jön rám, akkor szólok neki és lehet, hogy ha úgy alakul, tényleg szólok, de nem szeretnék senkit ezzel zaklatni, nem tudni, hogy alakul, inkább azon agyalok, mi legyen. Mert a taxi hamarabb odaér, de a mentőben kaphatok segítséget, ha szükséges. Ti mit gondoltok?
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Klmaria:
11 hónap után fáj a gátsebed? Ez kicsit szokatlan, nem?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska! :lol:
Kicsit kínos, de közben néha, ha olyan pózban, tudod 8)

Kép
klmaria

Piroska!
Amúgy nem leszel elviselhetetlen állapotban, nem ciki stb. Majd te is meglátod, én pl. átsétáltam a szülőszobára :lol:
De a szülés sem pillanatok műve, már akinél :lol:
Elsőre is hosszadalmas, órákig tartó folyamat, úgyis észreveszed, ha elkezdődik. 8)
Ne izgulj! :D

Kép
klmaria

Czakocza!!!!!!!!!!!!
Merre vagy, eltűntél!!! :wink:

Kép
klmaria

Sziasztok!

Piroska!
Szerintem se foglalkozz azzal, hogy milyen állapotban leszel. 16.ker. nincs olyan messze a kh-tól. Szerintem ha felajánlották a segítséget fogadd el! A taxisok nem rajonganak a terhes nőkért... A mentő meg ki tudja mikorra érne ki. És tényleg nem olyan gyors lefolyású az első szülés (többnyire), hogy addigra jöjjön ki belőled a "nem kívánok senkit a környezetemben" érzés. :wink: :D

Boldog hófordulót Flórának, és asszem Lellének volt még. :? :lol:

Mennem kell, mert Lili nem bír magával.

Kép
Kép
giga1

Piroska!
Én összeírtam annak idején néhány taxivállalat telefonszámát, hogy kéznél legyen ha kell, és nincs senki itthon, aki be tudna vinni, de szerencsére nem volt rá szükségem. Viszont egy ismerősöm figyelmeztetett, hogy ha taxit hívok, ne mondjam, hogy szülni kéne menni, mert a taxisok baromira féltik a kocsijukat, és akár ott is elfolyhat a magzatvíz, vagy ilyesmi.. ami persze természetes, de egy taxis biztos nem örül neki, és félő, hogy inkébb ki se jön... :?
Mentőt hívni ilyen esetben is lehet? Nekem ez eszembe se jutott.. de nem valószínű, hogy szükség lenne orvosi beavatkozásra az elején, ahogy Klmaria is írta, a szülés órákig eltarthat, hiszen az anyuka testének (és persze a babának is) időre van szüksége, míg ekkora változásokon megy keresztül. (Persze vannak extrém gyors első szülések is :roll: )

Mano, neked majdnem elfelejtettem válaszolni :oops:
Márkot másfél hónapja mérték 7750 grammnak, legközelebb csak 2 hét múlva megyünk méreckedni, de mostmár tuti túl van a 8 kilón..

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Piroska: ha fájásokkal indul, akkor taxi, vagy szomszéd, ha a magzatvized folyik el (úgy, hogy dől), akkor mentő. Utóbbi esetben ugyanis ritkán, de lehetnek komplikációk. Ha meg fájásokkal indul, akkor nyugodtan fürödj meg, moss hajat, öltözz föl - legalábbis ezt írja a "szakirodalom". :)
Én nem tudom, sajnos ez a része kimaradt, pedig nagyon szerettem volna szülni rohanni...

Jól megsétáltattam Lolot, hátha jobban alszik éjszaka... ;)
Vendég

Verna:
Boldog hófordulót! :) Hát nem tudom, most nem lettem sokkal okosabb. De akkor azt fogom csinálni, amit mondasz. Ha elfolyik a magzatvíz, akkor mentő, egyébként taxi. Végül is így logikusnak tűnik.
Szantre:
lehet mentőt hívni. Ne mondjam meg a taxisnak, hogy szülni megyek? Hááát, nem tudom... Én azért inkább megmondanám...
Giga:
állítólag ha mentőt hívsz, és jelzed, hogy szülni készülsz, hamar odaérnek.
Klmaria:
hát az esetleg lehet, de azért nem is tudom... Az én anyukám azt mondta, hogy amikor kijövök a kórházból, akkor cickafarkfű teával mossam ott és akkor hamarabb begyógyul. Az nagyon jó női bajokra és aranyérre. Mondjuk, azt a hatását már ismerem, mert amikor be volt gyulladva az aranyerem, egy ülőfürdő után már jó lett. A cickafarkfű tea csodákra képes. Csak nem tudom, ilyenkor már nem nagyon segít :(. Csak a friss sebet lehet vele gyógyítani. Elképzelésem nincs, mit tudnál tenni vele...
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Babakocsiban ordító gyerekre én sosem rosszallóan nézek, inkább sajnálattal. Az enyém utálta. Orvosok világosítottak fel, hogy a picik gyakran klausztrofóbiások a babakocsiban, főleg ha be vannak bugyolálva, esővédő, meg egy csomó minden. Mondjuk én mindig kivettem mihelyst nyekkent. Azzal jelezte, hogy neki az nem jó. persze vannak olyan helyzetek mikor várnia kell a csöppnek, mint nálatok is volt, Szantre.

Tiop, jól tetted, hogy nem vitted Anettet. Én mindig sajnálni szoktam azokat a gyerekeket akiket cibál az anyuja az oviba, esőbe hóba fagyba, pedig megtehetné, hogy otthon tartja. Elég akkor ha már tényleg muszáj. Szerintem akkor teszel jót neki, ha ilyenkor otthon fogod. Semmiről sem fog lemaradni.

Ichtus, nekem már tavaly is tetszettek a naptárak, az idén majd én is szeretnék néhányat! :wink:

thenus

Piroska: hát azt nehezen tudom elképzelni, hogy szülő nőhöz jobban sietne a mentő, amikor az órákig is eltarhat, azért annál minden más inkább sürgősségi esetnek minősül (gondolok itt az infarktustól az agyvérzésig mindenfélére).
Szerintem ha a szomszéd felajánlotta a segítségét, fogadd el, az a legjobb. Nem tudhatod, milyen lesz a taxis, lehet, hogy kifogsz valami extra bunkót... hidd el, a vajúdás elején még nem annyira gáz, akkor még nem fogod utálni az egész világot. ;)
Vendég

Klmaria!
Dejó, hogy ajánlottad ezeket a foglalkozásokat!! :) Tervezem én is, hogy ellátogatunk, legalább kimozdulunk mindketten és a kicsi is fejlődik. Mit értettél azon, hogy az Új-Hatvaniba fogtok járni?? Nem a Kastélyban vannak? Ti mikor kezditek?

Piroska!
Nyugiii! Ezerszer is nyugi. :D 1000-ből 1 van, aki fél óra alatt megszül, de hidd el, ha nálad is gyors lesz, nem fogsz aggódni a környezetedben lévő emberek miatt, legyen az taxis, mentős, szomszéd. :wink:
Végy egy jó krimit, és olvass naphosszat. Kitűnően eltereli a gondolatokat. :wink:

Jó éjszakát!

KépKép
tüccs

Piroska!
Szerintem is az a legbiztosabb, ha egy szomszédod bevisz kocsival.
Feltéve, ha szükséged lesz rá és nem fektetnek be :wink:
Én is azon agyaltam már így a vége felé, hogy hogyan jutok be a kórházba :lol:

Kép
klmaria

Szantre, Piroska,
én is voltam tegnap az IKEA-ban!!!!! :lol: :lol: :lol:

Klmaria,
sajna nem tudok ebben segíteni, nekem egy percig sem fájt (mármint közben), mert csak 1 hétig fájt, aztán még 1 hétig éreztem, aztán mintha sosem vágtak volna. Mi a 6. heti kontroll után, már aznap "csináltuk", és hát nem volt kellemes, de nem is fájt. Inkább amolyan "mikor lesz már ennek vége?" érzés volt. Aztán még 2 ilyen alkalom, azóta meg jobb, mint valaha... :oops: :oops: :oops: Bocsi... :oops: :oops: :oops:
Szerintem kérdezd meg az orvosodat, akármilyen ciki, mert lehet, hogy ez nem teljesen normális. Nem tudom.

Tiop,
jaj, ne is gondolkozz ilyeneken!!! Persze, hogy jól tetted, hogy nem vitted Anettet oviba, szerintem ezzel tettél jót Neki!!!!

[b]Lányok, lenne egy kérdésem:
Ti hogy veszitek rá a gyerekeket, hogy magukon hagyják a sapkát??? Nekünk eddig nem volt ezzel gond, télen-nyáron elviselte Marci, de mostanában egyszerűen letépi magáról. Ha nem kötős, akkor még azzal a mozdulattal leveszi, ahogy én felteszem, ha meg kötős, akkor úgy rángatja, hogy majdnem megfojtja saját magát... :roll: :roll: :roll: Ez nagyon gáz, mert télen nem lehet sapka nélkül, viszont nem tudok vele mit kezdeni!!!!!!!

Ja, és mostanában a pelenkázást+öltözést is végigüvölti, mintha nyúznák!!! Dobálja magát, rugdos, lerugdossa a gatyát míg adom rá, tépi a pelust, forgolódik, mászik, üvölt... Nem tudom, mi ütött ebbe a gyerekbe, ilyet sem csinált eddig... Mindez azóta van, hogy megtanult mászni és felállni. :roll: :? :?: [/b]

Kép
Kép
nircee

Nircee, a sapkás dologra sajna nem tudok megoldást, mert Laja nem veszi le magáról. Viszont a pelusozás nálunk is elég gáz... Egyfolytában el akar mászni, fel akar állni. Hisztizik, szenved. Én azt találtam ki, hogy pelenkázás alatt odaadok Neki valami olyan dolgot amit máskor nem szoktam (konyhai eszköz, doboz, becsomagolt szappan, stb.). Ez leköti a figyelmét és elvan vele.
Marcinak, Kristófnak Boldog Hófordulót!
Vendég

Sziasztok!

Nircee: a sapit nálunk se tépi le, de a pelenkázás és az öltözés kész rémálom, végig üvölt, hisztizik.
Én a kezébe adom a popsitörlős dobozt és akkor csöndben van, bár így elég problémás öltöztetni.

Kép
tami2900

Ja, és köszönjük szépen a köszöntést.

Kép
tami2900

És Boldog Hófordulót Marcinak, és Flórának.

És kicsit megkésve de BOLDOG SZÜLINAPOT LEVINEK!!!!

Kép
tami2900

Sziasztok!

Reggel óta nem tudom megnyitni a babanetnek ezt az oldalát... :twisted:

Tami,
Köszönjük az infót és a köszöntést!!! :lol:

BOLDOG HÓFORDULÓT MARCINAK ÉS KRISTÓFNAK!!!!

Nircee,
Sajnos Levin sem marad meg a sapka,ő még a megkötőset is leszedi,pontosabban letépi.
Újabban én úgy oldottam meg,hogy amikor ráadtam,adtam a kezébe valami érdekeset,vagy egy kekszet és utána el is felejtette,hogy sapka van rajta. :wink:

Klmaria,
Én is nagyon sokáig küzdöttem a gátsebbel,de szerencsére mostanra helyre jött.
Nekem az volt a gond,hogy nem szedettem ki a varratokat és attól utána egy cérna begyulladt,azután még hónapokig fájt.
Kaptam is rá valami krémet,az teljesen helyre hozta,valami gyulladáscsökkentő,majd megkeresem és leírom a nevét még a hétvégén.
Recept nélkül is lehet kapni.

Katica,
Nagyon jó a naptár,már múltkorában is nézegettem,de én pont előtte csináltattam kettőt.
De ez sokkal szebb,érdekelne az ára. :D

Cipő,
Nekünk van egy cipőboltos ismerősünk,és ő azt mondta,hogy a Siesta,az az embereknek egy berögződés,azért hajtja mindenki azt,pedig már vannak annál jobbak is.
Mutatta,hogy milyen merev,kemény a talpa,azt mondta,hogy a gyereknek nagy megerőltetés benne ,ha pl: behajlítja a lábát.
Szóval én nem vettem Levinek Siestát ,pedig nyáron kapott egy komoly szandált, Dr.Leo volt a márkája,árban ugyan annyi,mint a Siesták,de sokkal puhább a talpuk. :roll:

Szantre,
Nem semmi Márk súlya!!! :shock:
Levi "kis csoffadt" hozzá képest,még csak 9 kiló. :(

Pilla,
Jó az új vonalzód! :D

Kép
mano83

na meg vagyok nyugodva, hogy nemcsak nálunk rémálom a pelenkázás és öltöztetést, szintén mióta Lili mászik. olyan hisztiket vág le, hogy csak na. és akkorákat rúg, hogy néha majd elszállok :evil: de én is úgy szoktam, hogy próbálok neki mindig valami újat odaadni (van mikor az üres popsitörlős zacsi jön be) és akkor egy kicsit elvan. most az a legújabb, hogy úgy megfeszíti a lábát, hogy nem bírom megtörölni és ráadni a pelust. közen meg kinevet, hogy kinlódom.

Boldog hófordulót Marcinak és Kristófnak!

Piroska: én egy órára lakom kocsival a kórháztól (ha nincs forgalom) és azt mondta a doki ne aggódjak be fogok simán érni még akkor is ha egyedül vagyok otthon és mentőt kell hívnom. én mentőt hívnék a helyedben taxi helyett. de a legjobb sztem is ha ismerős visz be, főleg ha fölajánlotta.

Sapi: eddig Lili sem vette le, remélem nem is fogja.

Klmaria: én sem tudok segíteni, nekem is csak az elején fájt.

Lili elvan a babakocsiban szerencsére, napközben ott alszik a legjobbakat. viszont ha megyünk valahova és nyűglödik én is ki szoktam venni egyből. nemtom mi lesz ha be lesz bugyolálva mint nálatok Szantre.

ichtus: én is szeretnék naptárt az idén, milyen áron van?

nektek bejött délelőtt a babanet? nekem tökre nem már mérges voltam :evil:

murphyke

Kép
murphyke

Piroska!

Szerintem ismerőst hívj - a szomszéd pl. tök jó!! - taxis végső esetben, de ne mond nekik, hogy szülni készülsz....

Mentő: nekem azt mondták, hogy mivel a szülés nem sürgősségi eset (kivétel erős vérzés és koraszülés) ezért a mentő hátra sorol a sörgősségi listán... tehát hamarabb be visz bárki.

Vmi olyat is hallottam, hogy a magzatvíz elfolyása után 2 órán belül kell beérni és akkor is mehetsz kocsival, talán akkor lehet gond, ha a gyerek nem volt beilleszkedve, de ma megyek a szülésznőhöz elvileg - eddig teltház volt bent ezért nem mentem... - és minden ilyet megkérdezek úgyis...

mindjárt olvasok vissza, csak elsőre ez a téma szúrta ki a szemem, vajon miért? :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Jutta:
az a baj, hogy nem számíthatok teljes mértékben az ismerősökre, mert mi van, ha éppen akkor nem tud jönni? Arra kell tartogatnom egy B-tervet. Most az vagy a mentő vagy a taxi. Tehát ebből a kettőből kell választanom.
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok,

na ezt a sapkás dolgot én is kérdezni akartam, mert ugyanis Lelle is tépi le a fejéről, épp most varrtam meg az új sapiját amit tegnap cincált szét. Mondtam neki, ha mégegyszer elszakítja vagy leráncigálja veszek neki ufó sapkát ami a nyakrésszel egy ben van. :-)
Úgyhogy Nircee nem vagytok egyedül. Amikor tenném rá, már a levegőben elkezd hadonászni és tépi ki a kezembő. Először mindíg egy kissapi van nálam, amit kitép, közben teszem a fejére a másikat.

Pelenkázáskor pedig csakis az Apukáját és a Nagyikat tiszteli meg a rugdosással, forgolódással, felüléssel (kakis popóval....).

Loló, boldog hófordulót!
Ma pedig Marcikának és Kristófnak szintúgy!!!

Szerencsére nekem a gátseb nem fájt és rá 3 nappal a szülésnek ki is szedte a doki, onnantól kezdve meg nem is éreztem semmit. De nem tudom mit csinált ott, mert jobb mint valaha :-D.

Az egyik barátnőm két hónapja szült, ő nagyon nem akart gátmetszést, védték neki meg minden, nem is lett, viszont a hüvelyét 20 öltéssel tették rendbe... mondtam neki, hogy akkor megérte...

Piroska, én is a szomszédot hívnám!
Sajna nálunk is elmaradt az _uramatyám, elfolyt a magzatvíz, indulás....!!!_ pedig aznap este megindult magától, csak sajna a kórházban...

Húú Szantre, jó kis sózsákod van, Lelle épphogy 8 kiló.

Ichtus, naptárt majd mi is szeretnénk!!!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Na úgy bealudtam kajcsi után, hogy csak most értem vissza!

Tiop, szerintem az ovi az még szerintem az ahogy tetszik kategória, és nem kötelező mint a suli, tehát ilyenkor én se vinném be a gyerkőcöt (hol vagyunk mi még attól...).

Giga, jajaj jól jönne már neked pár hét mindenféle bonyodalom nélkül!!!

Piroska még egy tipp, nekem azt mondták, hogy tegyek a fenekem alá egy nagyobb kukászacsit, hogy ne kenjek össze semmit... nomeg tena betét még ha induláskor nincs is semmi...
csajok ez tényleg működhet?

Minedn hófordulósnak sok-sok boldogságot!

Piroska, mé én is szedem a MagneB6-ot, de csökkentve és csak a hétvégéig... ezt is titokban... mert már nem szabadna... :oops:
Kedves párom ma van utoljára vidéken, nem mertem eddig abbahagyni... és amikor azt mondta a doki, hogy elsimult a méhszájam, akkor úgy gondoltam 1-2 hét még jól jönne a babának bent! De muszáj leállni róla, mert visszafoghatja a szülést vagy ami még rosszabb, beindul a szülés és az izomlazító magnéziumtól fájásgyenge leszel - ezt többszörszült barátném mondta - ami meg szívás... tehát lassan állj le te is szerintem, és jöjjenek a görcsök, meg aminek jönnie kell.... :shock: :shock:

Tényleg csajok, ti mernétek a homeos bogyót és a málnalevél teát inni? Szülésznőm azt mondta, hogy igyam, szedjem, de nem mertem, mert nem tudom, hogy nem sietteti e a szülést a dolog és ugye nekem így is bármikor jöhet már a baba a méhszáj miatt én meg még húznám a dologot pár héttel, had nőjön a gyerkőc, de annyira mondta a szülésznő, hogy segíti a szülést, hogy már nem tudom mitévő legyek... :oops: :oops: :oops:

Cipő: mi még a kocsiicipőnél tartunk, tehát abszolut kínai a téma... :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Nircee, az öltözködés, pelenkázás nálunk is közelharc szintjén folyik. Néha alig bírom elterelni a figyelmét(tárgyakkal, énekkel, mondókával szoktam), és akkor hiszti van.

Akartam kérdezni már tőletek Kati, Tiop, Klmaria, Henus (azért elsősorban tőletek, mert közel egyidősek a gyerkőceink, de természetesen más is válaszolhat :lol: ), hogy ti az akaratossággal, hisztivel hogy álltok? Sára mostanában nagyon akaratos, vannak dolgok, amiket nem engdhetek meg(pedig neki az milyen jó lenne) és akkor áll a bál. Egyébként nagy teret hagyok neki kíváncsisága kielégítésére, de amit nem lehet, azt nem lehet. Ez a hiszti korszak nem korai még?? :shock: :roll: :wink:

Sapi nálunk is elég problémás, néha észre sem veszi, néha meg lecibálná.

Kati, érdekes, amit a Siestával kapcsolatban mondasz, biztos van benne valami. Én mindenképpen olyan cipőt szeretnék, aminek puha a talpa, hogy tudja hajlítani lépés közben. Akkor jól szét fogok nézni. Hétvégén megyünk cipőt venni.

Örülök, hogy tetszik nektek a naptár. Az A/4-es 3000Ft, az A/3-as fali naptár 4000Ft. Mindegyik 13 lapos, fénykép méretétől függően igény szerint 1,2 vagy 3 kép fér egy oldalra. Ha különleges kérésetek van, írjátok meg bátran, meglátja a férjem, hogy mit tud tenni :D
Megmutatom az e havit is :wink:

Kép

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Csajok!

Van vmi fehér folyásom, nem sok, de nem szokott lenni, nem darabos... ez ugye nem a nyákdugesz? Mi lehet ez, normális? Ja és a nyákdugeszt honnan lehet felismerni??

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Köszi a hiányolást Klmaria jól esik.
Eltüntünk, mint szürke szamár a ködben :wink: , annyi minden történt közben, hogy csak kapkodom a fejem.
Andinak gratula Roni babához, végre ő is megérkezett közénk :wink:
Piroska, Jutta ne parázzatok, babó még nem maradt bent :wink: a szüléstől pedig ne féljetek, a természet egyik legnagyobb csodája, ha megtehetném egyfolytában csak gyerkőcöt szülnék
Tiop azért mert nam vitedd Anettet oviba ne csinálj magadnak lelkiismeretfurdalást, felesleges. Valamelyik nap mi 3x áztunk, mert nekem nincs kire hagyni a gyerkőcöket, viszont olyan dolgom volt, amit már nem lahatett tovább halasztani, így hát Bencére gimicsizma, esőkabát, Dettire esővédő, nekem egy ernyő és irány az ügyintézés :oops: :twisted: :twisted: képzelheted :roll:

Minden baba hatalmasat nőtt és gyünyörűek mint mindig :D :D

Magunkról, tegnap voltunk méreckadni és a lányzó már 8700 g és 73 cm, jön a harmadik fogunk is, közben felállutnk és pár lépést megyünk is, a felállás után kezdtünk el négykézláb mászni, előtte csak kúsztunk. Mióta megismerte a függőleges létet azóta csak állna és menne :wink: :wink: nincs is egy nyugodt percem, de hát ezért vagyok :wink:

Próbálok rendszeresebben jönni most már.

Képeket később teszek fel.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Jutta: a nyákdugó nekem véres volt, meg darabos. Nem sima folyás...
A magzatvíz-elfolyásnál az lehet a gond, hogy ha nincs beilleszkedve a gyerek, akkor a köldökzsinór előreeshet és beszorul. De ez ritka - viszont ezért kell ilyenkor hamarabb beérni, mintha simán fájásokkal indulna.
A málnalevél-teát bizony már most el kéne kezdeni, nyugi, attól nem fog megindulni a szülés. Én mondjuk egyetlen egyszer ittam, de amúgy is felesleges lett volna, hiszen császár lett (pedig tágultam, mint a kisangyal, csak Lolo akart még maradni).
Annakidején Tamesz (mostanában nem szokott írni) férje Horvátországból felért, mire meglett a baba. Pedig nem is első gyerek volt! :) Unokatesóm párja pedig Szolnok megyébe leért. Az én férjem még elment kosarazni, mikor vajúdtam, de így is időben ott volt, a nehezénél már az ő kezét szorongattam.
Szóval nem olyan gyors az, akárhol is van a párod, oda fog érni! ;)

Öltöztetés: nálunk is úgy zajlik, hogy néha utánamászok, úgy gomobolom be a bodyt. :) Most Pilla meg fog cáfolni, mert náluk kivételesen jól viselte a lányom a ruhapróbát, de nem az az általános. :)
Sapival eddig nem volt gondunk (kop-kop-kop).

Cipőügyben: olvasgattam tegnap a témában sokat, sokféle márka van, mindet dicsérik és szidják egyszerre, de olvastam egy jó tippet: Fóton van egy gyerekcipő-készítő, aki állítólag abszolút lekoppintja a nagy márkákat, mint küllemben, mind minőségben (csak árban nem). Magyarán a márkát, reklámot nem kell megfizetni.
Kutakodtam egy kicsit, és szerintem ők azok:
http://fargo.boltaneten.hu/kinalat/
A jó hír (Tami, figyelj!), hogy akár rendelésre is készítenek, ha pl. magas a lábfej (meg amúgy is, ha megtetszik valami szín, de nincs abban a méretben, vagy hasonlók).
Szerintem egy próbát megér, én szeretném megnézni.
Tiop, te nem akarsz puhatolózni kicsit?! :) Szerintem sokunknak jól jönne hosszú távon egy ilyen lehetőség! :)
Vendég

Jaj, már délelőtt akartam:

Marcinak és Kristófnak nagyon boldog hófordulót! :)
Vendég

Ja, és akik Ikeában jártatok: mi újság rács-ügyben?! Én most kaptam egy jó ajánlatot a babaszobán, de még méricskélek, hogy tuti jó-e... meg amúgy is kettő kellene...

Még mindig várom az infót a bricos ajtórácsról, ami a Csömöriben nincs. :( De most már egyre inkább a nyithatóra fáj a fogam (ez, amit ajánlottak, fa és nyitható).
Vendég

Jutta:
az én dokim azt mondta múlt héten, hogy még két hétig szedhetem a magnéziumot és ha utána nagyon görcsöl a lábam éjjel, akkor éjszakára bevehetek egy vagy két magnéziumot. Az az igazság, hogy ha én nem eszek magnéziumot, akkor nem alszom akár egy hétig sem. Nekem ez még a babavárás előtt is gond volt. Attól még a hasam keményedik, sőőőt! De a combom és a vádlim olyan görcsben van, hogy nem bírom ki az éjszakát. Nem a tűrőkémmel van gond, de hidd el, nem megy, sajnos... Nappal még valahogy kibírom. Egyébként biztos, hogy a tanulás miatt is van, mert az agymunka nagyon kiszívja a magnéziumot. Ezt úgy képzeld el, hogy ha megeszek egy nap 600 mg. magnéziumot, akkor reggelre már olyan görcs van a lábamban. sőt, volt hogy jósló fájásom is volt, hogy sétálnom kell a lakásban, szenvedek és aztán a végén egy óra kín után beveszek egy magnéziumot, ha nem sikerül elaludnom.
Verna:
mire jó ez a málnalevél tea?
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ma például megittam kb. 500 mg. magnéziumot és most a gép előtt úgy tudok csak ülni, ha ugrál a lábam, tudod, amikor egy helyben ugráltatod, mert görcsöl. Én nem tudom, miért van ez így, de már kb. négy vagy öt éve ilyen. :(
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

MINDENKINEK KÖSZÖNJÜK A KÖSZÖNTÉSEKET!!!

Marcika kapott az Apjától egy 20-as Adidas cipőt, a Hervisből! Nem volt olcsó, ezért is furcsállottam a dolgot, mert a férjem Rák, tehát NAGGGGYON spórolós!!!! :shock: :shock: :shock: De olyan édes Marcika benne! Mikor az üzletben meglátta, felsikoltott örömében, lehet, hogy emiatt is vette meg a férjem. :lol: :lol: :lol: Persze nem ez lesz az igazi cipője, ezt melegítőhöz (mint a nagyok :lol: ), vagy akkor húzzuk fel mikor megyünk valahova, és nem kell sokat sétálni. Holnap megyünk Szabadkára, ahol van egy hivatalos Chicco bolt, és ott nézünk neki télikabátot és rendes betétes bőr kiscipőt.

Köszi a tippeket pelenkázás ügyben! A figyelemelterelést én is alkalmazom, de csak pár másodpercet nyerek vele, aztán rájön, hgy át akartam verni, és folytatja a hisztit. De ezek szerint ez életkori sajátosság, ami azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel kinövi. Ugye? Ugye?
Sapira semmi ötletem egyelőre, az egyetlen reményem, hogy ha úgyis megyünk valahova, akkor lesz annyi dolog, ami eltereli a figyelmét. :?

BOLDOG HÓFORDULÓT KRISTÓFNAK!!!!!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Kristófnak, és Marcinak, boldog hófordulót!
És így utólag Flórának is! Tegnap elfelejtettem :oops:

Cipő: Én vettem ugyan, de azt tanultam a gyógytesis továbbképzésen, hogy a legjobb a mezítláb. Én sokszor úgy tornáztatom a gyerekeket az oviban. :wink: Szülők utálják. :P

Pelenkázás, öltöztetés: Eddig nem is mertem írni, hogy nálunk ez hogy zajlik. Volt idő a nyáron mikor rendesen halogattam a tisztába tevést, mert egy rémálom volt. Azért is kezdtünk el Up&Go-t használni, mert azt menekülés közben is rá tudom húzni. :oops: :roll: A krémezés a gyengéje, így van, hogy a pelusba nyomom a krémet. :oops:
Nálunk már nem működött, hogy adok neki valamit. Olyan erővel tekeredik....mostanában kicsit jobb, lehet fázik a feneke. :wink:
Sapival tavaly volt gondunk, eddig még nem. Szerintem csak idő kérdése, hogy megszokják a gyermekek, hogy hordani kell.
Pimpoka, tetszik a cseled. Van egy külön sapi amit kitéphet... :wink: :lol: :lol:

Akik az IKEA-ban jártatok, tényleg olyan nagy olcsóságok vannak, mint a reklámban mondják?
Ágyneműt kéne vennem...ott

Ja és két kép. Szonja el akart utazni a nagynénjével Új Zélandra :lol:

Kép

Kép

thenus

Sziasztok!

Hófordulósoknak sok puszi!

Ma voltunk AsiaCenterben a Manóval és hordozókendőben vittem, viszont kocsival mentünk, csak az épületben kendőztünk. Holnap pedig babaúszás, és a babakocsival nagyon körülményes ennyit utazni, átszállni, jobb lenne a kendő, de nem tudom mit adjak a Márkra, hiszen kendőben betakarni nem tudom. Szerintetek :?: :?: :?:

Amúgy jól viselte a megpróbáltatásokat, nagyon aranyos volt.

És képzeljétek, éjszaka csak 1-szer ébredt :!: Este 10 óra körül aludt el, és háromnegyed 5-ig aludtunk egyhuzamban, majd reggel 7-kor keltünk. Annyira büszke vagyok rá :lol: :lol: :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Henus, az Ikeának mindig vannak akciói, az ágyneműk között is, de én ajánlom neked a honlapjukat: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/categ ... 374/10651/
(ahogy nézegettem, ki is szúrtam egyet, persze, hogy 9 ezer forintba kerül :oops: Persze van olcsóbb is, de az nem olyan szép :? ) Nekünk is Ikeás takarónk van, és ez nagyobb, mint a taarók általában, ezért csak az Ikában lehet rá huzatot venni - azért jól ki van ez találva... :roll:
Szonja nagyon édes. A kis utazó :lol: :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Ja, tényleg: IKEA RÁCS:
néztem, van egy fajta, a Patrull fast, amit sajna csavarozni kell, így nekünk nem jó. Szerintem a zár sem olyan szuper, elég nagy a holtjátéka, egy ügyesebb gyerek simán kinyitja. Viszont 8900 ft, és 75-110 cm-ig jó, de lehet venni hozzá toldókészletet.
Én tegnap a Vaterán találtam egy második rácsot, meg is vettem, így kedden már megoldódik a helyzet.

Nekem is mindig az tetszik, ami a legdrágább... :roll: :roll: :roll:

Nekünk is IKEA paplanunk van, tavaly anyós vett nekünk hozzá 3 huzatot, így már nincs ilyen gondunk. Én tegnapelőtt párnát vettem hozzá, mert eddig csak tollpárnánk volt, és azt utálom.

Kép
Kép
nircee

Pilla,
jó a vonalzód!!!

Mindig lemarad valami. :oops:

Kép
Kép
nircee

Köszönöm a hozzászólásokat!

Czakocza!
Már feltűnt, hogy nagyon el vagy veszve :lol: De jó hallani felőletek!
Jó nagyot nőttetek ti is! 8)

Tüccs!
Jövő héten szeretnék menni, remélem nem lesz álmos akkor még.
Hatvanban 2 helyen is tartja a csajszi a foglalkozásokat, bent a városban hétfőn, kedden pedig a kertvárosi részen a Máv oviban. Fent is van neki a foglalkozások menüpont alatt.
Állítólag nagyon sokat fejlődnek a gyerekek ettől, főleg a ritmusérzékük, ami a matekhoz is jól jön. Meg végre a kortársaival lesz! :P

Szantre!
Nekünk nem volt hordozókendőnk, csak kenguru azt is kb. 2 hónapig használtuk.
De mi lenne, ha a kabátod alá kötnéd a kendőt és amikor hidegebb az idő betakarod vele őt is? :wink:
Amúgy meg szerintem te is elég sokat melegíted! Lehet ez így neki is kényelmesebb lenne. :roll:

Kép
klmaria

Szantre, kössz a linket. Meg is néztem. Sajna... :( Pár hónapja amit vettem ágyneműt a töredékébe kerül... :evil: Viszont kinéztem tök jókat :D Na a hétvégén el is megyünk, úgyis megyünk a BNV-re. :wink:

thenus

Sziaztok!

Nagy nehezen előkerültünk!
Hazaértünk Horvátországból, ahol nagyon jó volt idő csodálatos volt.
Csak nagyon messze van. 850km.
Kicsi lányka elég nehezen bírta, még Budaörsig se jutottunk, már meg kellett állni. :)
Meg mi is nehezen bírtuk indulás előtti estén lagziba voltunk, éjfélig bírtuk a tánci táncit.
Remélem mindenki jól van, olvasgattam, de rengeteget írtatok.
Sapka gond nállunk is van lazán lekapja a fejéről, még a nyári fehér napvédőt is, nemhogy a vastagabb őszi sapit :D
Pelenkázás nállunk még működik az erterelem a figyelmét, a DM es popsikrémes dobozt kapja meg, azon ott van a baba és vele beszélget, kíváncsi vagyok mikor unka meg, hogy nem válaszol :D

Lidi még mindig nem tud ülni. Így ha áll a kiságyban mindig visit, míg ki nem veszem. :(

A babakocsi témát olvastam, szerintem a babakocsiba való sírás, abból is adódhat, hogy nem szereti a babakocsit, nekünk Gracó ts van, a ide oda forgatós a fekvőfelülete 2003 modell, azt a Dorka imádta, Lidi úgy ahogy el volt vele fél éves koráig, majd kaptunk kölcsön Chicco poni sx -et azt nagyon megszerette, így vettünk neki, abban nem órdít, a gracoban igen. Talán máshogy fekszik benne, pedig elő kell venni, mert a Graco téli kocsi, minden fajta huzatja van, vagy öltözetem még jobban a gyereket, végül is választhatok. :D
Na lassan befejezem késő van már.
Jók legyetek
Manó2

Kép
Kép
dorka2

Ja igen!
A sapka az ismerős nálunk is!
De van, amikor tényleg elfelejtkezik róla :lol:
A pelenkázás meg nálunk is ekkora nyűg!
Viszont az UP@GO nekünk is sokat segített rajta :lol:
Lassan már a figyelemelterelés is kevés :shock: végigordítja, ma is szétkente a pelenkázót meg engem is :lol: , mert nem mertem jobban lefogni, holnap megyek és adok fel lottót!

Ichtus!
Igen! Nálunk is eljött már ez a hiszti korszak, meg erőpróbálgatás, meddig mehet el! Úgy hátra tudja magát vágni, hogy csak na. Ívbe feszíti magát, mint egy sült virsli 8) Próbálom elterelni a figyelmét valami mással vagy egyszerű nevetéssel.

Kép
klmaria

Nircee!
Szabadkára mentek???
Jaj, de irigyellek most! :wink:
A piacon nagyon finom a hamburger!
Szegedre mi is jártunk nagyon sokat, de oda még nem merek vele kimenni :oops:

Kép
klmaria

Sziaztok!

Szegedre mi is járunk, sokat.
Szeretem az a várost, ott nőttem fel, 14 koromig ott lakam.
A Mars téren a buszmegállónál tényleg jó a hambuci, és még a buci zsemlébe adják.

Na sziasztok!
Manó (Dorka) 2

Kép
Kép
dorka2

Köszi csajok! Nekem is tetszik az új vonalzó. :lol:

Holnap megyünk cipőt venni, vasárnap meg Sárának nadrágokat, mert mindent kinőtt. Mondjuk Laura is, de Neki majd kedden bevásárolok.

Mindenkinek nagyon kellemes hétvégét!
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?