Jutta: a nyákdugó nekem véres volt, meg darabos. Nem sima folyás...
A magzatvíz-elfolyásnál az lehet a gond, hogy ha nincs beilleszkedve a gyerek, akkor a köldökzsinór előreeshet és beszorul. De ez ritka - viszont ezért kell ilyenkor hamarabb beérni, mintha simán fájásokkal indulna.
A málnalevél-teát bizony már most el kéne kezdeni, nyugi, attól nem fog megindulni a szülés. Én mondjuk egyetlen egyszer ittam, de amúgy is felesleges lett volna, hiszen császár lett (pedig tágultam, mint a kisangyal, csak Lolo akart még maradni).
Annakidején Tamesz (mostanában nem szokott írni) férje Horvátországból felért, mire meglett a baba. Pedig nem is első gyerek volt!
Unokatesóm párja pedig Szolnok megyébe leért. Az én férjem még elment kosarazni, mikor vajúdtam, de így is időben ott volt, a nehezénél már az ő kezét szorongattam.
Szóval nem olyan gyors az, akárhol is van a párod, oda fog érni!
Öltöztetés: nálunk is úgy zajlik, hogy néha utánamászok, úgy gomobolom be a bodyt.
Most Pilla meg fog cáfolni, mert náluk kivételesen jól viselte a lányom a ruhapróbát, de nem az az általános.
Sapival eddig nem volt gondunk (kop-kop-kop).
Cipőügyben: olvasgattam tegnap a témában sokat, sokféle márka van, mindet dicsérik és szidják egyszerre, de olvastam egy jó tippet: Fóton van egy gyerekcipő-készítő, aki állítólag abszolút lekoppintja a nagy márkákat, mint küllemben, mind minőségben (csak árban nem). Magyarán a márkát, reklámot nem kell megfizetni.
Kutakodtam egy kicsit, és szerintem ők azok:
http://fargo.boltaneten.hu/kinalat/
A jó hír (Tami, figyelj!), hogy akár rendelésre is készítenek, ha pl. magas a lábfej (meg amúgy is, ha megtetszik valami szín, de nincs abban a méretben, vagy hasonlók).
Szerintem egy próbát megér, én szeretném megnézni.
Tiop, te nem akarsz puhatolózni kicsit?!
Szerintem sokunknak jól jönne hosszú távon egy ilyen lehetőség!