Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Most csak beköszönök, csak délután leszek (ha engedik a gyerekek), indulunk Borcsival moziba, megnézzük a Harmadik Shreket. :D
Niki, én is írtam a szülészetisbe a szopi/fejés témakörrel kapcsolatosan :wink: .

Beteg kisfiú issszonyat édes!! Láza van még?? puszik a kis pepe buksifejére.

pusszok,Zsóka :mrgreen:

KépKép
logi

Jaj, Marcsi tegnap elfelejtettem válaszolni: sajna nem tudom, meddig tart a pelus akció :( :shock: .
logi

Kata: Lizu édespofa, mint mindig. Nem semmi kis csapat zsongja körül! Igazi társasági életet él már most .

Zsófi: JOBBULÁST a tudós, szépkobakú Samunak!!!! :)

Timi: Nagyon szép a kisfiad!!! Én még nem láttam róla fotót, mert mióta itt vagyok te elfoglalt voltál. Igazán helyes kissrác és hát én amellett szavazok, hogy legyen neki egy másik ilyen helyes kistesója. :lol: Az anyagiak is fontosak, de ha megteheted......

Szerintetek az baj, ha nappal nem akar aludni Beni. Éjjal alszik 8-9 órákat, de nappal csak éppen elbóbiskol néha, hiába teszem a kiságyba és simizem vagy akárhogy altatom. Félek csak azért alszik éjjel ilyen sokat mert nappal nemsikerül. Tapasztalat???

Kép
viky30

Brühühü, elmarad a 1/411-es előadás :cry: .
Sebaj, megyünk a félkettesre. :wink:
logi

Kérdés: anyukámtól kaptunk alma reszelőt, meg almát, meg kekszet :lol: (biztos ami biztos, mindent megvett), hogy már kezdjem el Majának adni.
Szerintem ez még túl korai, szeretném még csak szopiztatni. Nekem is egyszerűbb, és azt gondolom, hogy még korai. Bár régen, nem voltak ennyire úgy oda, hogy 6 hónapig csak anyatejci, de nekem ez a módszer szimpibb.
Szóval, bár már eldöntöttem, hogy nem adom oda neki, de azért érdekelne (a későbbiek miatt), hogy ki mikor kezdett a babának mást is adni???

A másik, hogy képzeljétek, Maja tegnap 3szor is megfordult. Hasról áttúrja magát hátra. Aztán persze sír, mert úgy nem szeret lenni, de olyan édes!!!!

És még valami, bár lehet ezzel kellett volna kezdenem. Olyan jó köztetek lenni!!!!!! Olyan nagyon sokat segítetek, és erre tegnap jöttem rá!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
b79andi

Jajj Andi, milyen kis érzelgős vagy ma:)
Tényleg jó itt lenni a sok tapasztalt Anyuci között. És mindig van aki segít, megosztja velünk a tapasztalatait, tanácsait.

Átfordult Majácska? Ne már! Aztamindenit! Nagyon ügyes!
Olyan izgi, h. már ilyeneket csinálnak.
Nálunk most a mosolygyár van toppon. Iszonyat sokat mosolyog, vigyorog Emma és sokszor még hangot is ad ki hozzá. Olyan cuki!

Kép
niki30

Andi, szerintem még nagyon kicsi Maja, korai lenne neki az alma, pláne a keksz, én még biztosan nem adnék neki semmit a helyedben, főleg hogy van tejecskéd!! :wink: Borcsinál viszonylag hamar elkezdtem a hozzátápit, nem is tudom miért, talán mert anyósom már nagyon aggitált ezirányban (mint Anyud), de 4 hónapos koráig azért tartottam magam.
Szóval szerintem várj még!!!!Ez az én véleményem, bizti a csajok is írnak majd.. :wink:
Marci hathósan kezdett mást is enni az anyatejen kívül, bár sokáig nemigen volt ínyére a kanalas kaja.

KépKép
logi

Húúú de ügyes Maja, aztamindenségit :shock: !!! gratulálok!!!! :wink:
logi

Zsóka, Zsófi! Írtam a másikba választ. Pussz

Kép
niki30

Andi: ez az etetés téma engem is érdekel, nekem is mindig avval jönnek hogy a tesóim és én már 3 hónaposan gyümölcsöt is ettünk. Eddig kitartottam, hogy én elhiszem ami mostanában az elfogadott, azaz 6 hónapig csak anyatej. Én arra gondolok, hogy még nem elég fejlett a kis emésztőrendszerük és ha szépen híznak és van rendesen kaki akkor minek??? Maja nagyon ügyes, hogy már át tud fordulni! Érdekes, mert ez nálunk pont fordítva van, Beni azért tornázza át magát hasról hátra mert utál hason feküdni, hisz úgy nem tud nézelődni. Szóval Majánál a torna a motiváció, Beninél nem.

Kép
viky30

Ja és szerintem is TÖK JÓ a TOPIC!!!! :lol: 8) :shock: :P :oops: :wink: :roll:

Kép
viky30

sziasztok, most én is csak gyorsan bekukk!!

Timi, de jók ezek a képek!!!

Majának nagyon nagy gratula, nagyon ügyes a pici lányka!!!

Andi, szerintem is korai még, nálunk Bende 6 hónapos kora óta kostolgatott más kajákat, de az elején neki sem jött be szinte semmi (ebben is hasonlít Marcira :lol: ), amúgy ismerős ez a dolog, nekem is az anyósom mondogatta, hogy amikor az ő fia kicsi volt dolgot.....de nem fogalkoztam vele. Pláne úgy, hogy valóban van tejcitek! szerintem :lol: :wink:

Samu nagyon édes, sok puszi neki!!!!

Bendének ma hőemelkedése van..... :cry: :? :( :(

mindenkinek puszi!!
mangó

[quote="viky30"][ írta:viky30b]Andi: Én arra gondolok, hogy még nem elég fejlett a kis emésztőrendszerük és ha szépen híznak és van rendesen kaki akkor minek???

ez egy örökös téma. korábban is volt már sokszor erről szó. bizton állíthatom most MINDENKINEK KB A NEVÉBEN

hogy itt a topikban egytől egyig azt gondoljuk h ha van rá mód és lehetőség akkor 6 hónapos koráig SEMMI MÁST NE KAPJON csak tejet a baba! ha tápszert is kap akkor az más tészta azt majd megírják a többiek. de alapvetően -bár mi már korán mindent kaptunk, azóta a tudomány azt határozta meg h amíg

ezt találtam:

"Sok bizonytalanságot okoz az a máig elterjedt régi nézet, mely szerint az anyatej már a korai hónapokban sem elégíti ki a kisbaba igényeit, ezért helyette hétről hétre növelt mennyiségben gyümölcslét, gyümölcsöt, főzeléket kell adni. Ma már sokan elfogadják – és ez az egészséges csecsemők táplálásának hivatalos irányelve is –, hogy a baba érdekeinek az felel meg leginkább, ha féléves koráig csak anyatejet, illetve, ha ez nem lehetséges, tápszert kap. Hogy miért éppen addig? Többnyire az első félév közepe táján vagy valamivel később válik képessé a kisbaba szervezete másféle táplálék megemésztésére és hasznosítására. Ennek ellenére előfordulhat, hogy még a hetedik, nyolcadik hónapban is emésztetlenül látjuk viszont a reszelt almát a pelusban. A közhiedelemmel ellenétben nem kulcskérdés, hogy gyümölccsel, zöldséggel vagy gabonával kezdjük el a hozzátáplálást. Bármelyik megoldást választhatjuk, de arra ügyeljünk, hogy szinte mindegyik gabonapéppor (tejpép) tartalmaz tehéntejet, ezért szopós babáknak csak egyéves kor után adjuk. Ha eleve tápszert vagy tápszert is kap, értelmét veszti ez a korlátozás. Akár szopós, akár tápszeres csecsemőről van szó, eleinte csak óvatos kóstolgatás zajlik, hiszen meg kell tanulnia, hogyan mozgassa nyelvét, hogy az ételt ne kifelé, hanem befelé tolja a nyelvecskéjével"
kerekpocak

kerekpocak

és:

Miért késleltessük a szilárd ételek bevezetését?
2006, április 20 - 15:39 - JJ

Egészségügyi és szoptatási szakemberek megegyeznek abban, hogy a legjobb, ha megvárjuk gyermekünk hat hónapos korát a szilárd ételek bevezetésének megkezdésével. A közelmúltban rengeteg kutatást végeztek ebben a témában, és a legtöbb egészségügyi szervezet frissítette ajánlásait, hogy azok megegyezzenek az érvényes kutatásokkal. Sajnos az egészségügyi dolgozók közül sokan nem naprakész információkkal szolgálnak a szülők számára, és nagyon-nagyon sok könyv sem naprakész.

A következő szervezetek ajánlják, hogy minden csecsemőt kizárólagosan szoptassanak (gabonaféle, gyümölcslé, víz és minden más adása nélkül) az első hat hónapban (nem az első 4-6 hónapban!):

* WHO (Egészségügyi Világszervezet)
* UNICEF
* US Department of Health and Human Services
* American Academy of Pediatrics
* American Academy of Family Physicians
* American Dietetic Association
* Australian National Health and Medical Research Council
* Royal Australian College of General Practitoners
* Health Canada

A legtöbb kisbaba hat-kilenc hónapos korára jut odáig a fejlődésben, hogy készen áll a szilárd ételek fogyasztására. Egyes csecsemők számára hasznos lehet hat hónapos kornál későbbre tolni a szilárd táplálékok bevezetését; ha például a családban allergia fordul elő.
A szilárd táplálék késleltetésének okai

Bár az itt felsorolt okok némelyike feltételezi azt, hogy gyermekét szoptatja, vagy kizárólag anyatejjel táplálja, a szakemberek azt javasolják, hogy a tápszerrel táplált csecsemőknél is várjunk a szilárd ételek bevezetésével.

Folytatás a La Leche Liga honlapján.
kerekpocak

és azt nem is írtam, h voltunk dokinál és bár még szörcsög, már legalább nem sípol így a gyógyulás útjára lépett samu és közösségbe (játszó!!) is mehet!!!!!!!

amúgy a kis drága most azzal szórakázik, h fel és le mászik az ágyról egyedül és közben vihog.

jaj annyira édes volt tegnap. pakoltam a ruhákat de hallom h kuncog. pakoltam tovább- hangosabban kuncog hátranézek erre látom, h elbújt a függöny mögé és várja h megtaláljam. megtaláltam erre hahotázott!! :lol: :lol: :lol: :lol:
kerekpocak

Andi - én is csatlakozom az előttem szólókhoz. Juli 3,5 hónapos koráig csak anyatejet, utána anyatej+tápszer és olyan 5,5 hónaposan kezdtem csak az almát (konkrétan ekkor kivette a kezemből és elkezdte szopogatni :lol: ).

Szóval még ha netán elfogyna a tejed, akkor is inkább tápszer mint más 6 hónapos koráig. De ha van tej, akkor az a legjobb!!!

Anyai stb. beszólások nálunk is voltak, ne törődj vele, ha más nem fogd az orvosra hogy azt mondta most ez a legjobb (ezt még az anyák is elfogadják :lol: )

Samunak puszi!! A kis huncut! A bújócska nálunk még mindig sláger!!!

És képzeljétek! Ma Juli hajlandó volt ráülni a bilire! Igaz ruhástul, de már nem fél tőle. Utána hangos nevetéssel a maciját is ráültette :lol: :shock:

Klári
Kép
ganti

Hello!

Írtam a szülészetisbe! Ide már nincsen időm leírni a jó hírt!
Akit érdekel (és már miért ne érdekelné??? :lol: ) az olvassa el ott. OK?

Puszik.

Ja! Timi! Köszi a dícséretet. És azt is hogy leírtad te is az első hetek élményeit. Pont azt érzem énis,a mit te anno. De majd változni fog. És persze óriásit hazudok, ha azt mondom, hogy most nem vagyok BOLDOG! MERT AZ VAGYOK!!!! Csak akkor szontyolódok el, amikor Tarek sír (mert fáj a pocija) és nem tudok rajta segíteni. De az Hál'Istennek nem egész nap van! :)

Na lépek fejni! :)

F.

fatima

Andi, gratula Majának a fordulgatáshoz !!
jó korán kezdte !! :roll:

Timi, Bala nagyon édi a képeken. a fekete macska ott az igazi?? farokhúzogatás-fakanállal ütögetés megy még?
építkezéshez kitartás !!

Zsóka, milyen volt a film?
Marci addig kivel volt?

Marcsi

KépKép
alon

Majának gratula!

viki: minden babának más az alvásigénye. a mi dokink azt mondja h 10-11 hósan (tehát nektek ennél sokkal több!!) 10-12 óra összalvás már jó. ha 9 v annál kevesebb az nem elég. szal sztem a 8-9 óra össz nagyon kevés.
kerekpocak

nagyon jók a balás képek timi!!!!!! dúl a láv :) :)

andi neked meg nem is írtam , h
1. samu visszajelölt és nagyon sajnálja h csak most, de hát beteg volt, kéri h nézd el neki, léci.
2. szereti az érett csajokat, így ha a nővéred kb 20 év múlva is fenttartja érdeklődését, beszélhetnek a dologról :) :)
kerekpocak

Viki, alvás:
szerintem ha nem nyűgösködik v. panaszkodik Beni kialvatlanságról, aki neki lehet, h. ennyi az igénye.

hozzátáplálás: én is azon a véleményen vagyok, mint a lányok. ameddig van tej, és fejlődik szépen addig hajrá szopi.
mi 5,5 hósan kezdtük pár kanál almalével, és kb.6,5 hós lett Laura, amire a szilárd almát, barackot, sütőtököt megszerette, elfogadta.

DE: amennyire utáltam szoptatni az elején, annyira szívfájdalom volt nekem az első hozzátáplálási kísérlet. úgy éreztem elvesztek vmit, ami ilyen bensőséges és csak a miénk v nem is tudom.
nem beszélve a mosogatásról, előkészítésről stb.. azt nehéz volt megszokni, h. plusz még ez is van a gyermek körül. most meg már oké, ez a természetes, de az elején furcsa volt, h. a gyors, kényelmes szoptatást felváltotta plusz pepecselés meg ez-az.. :lol:
(mondjuk ha strandra megyünk örülök már, h. nem kell szoptatni, hanem kanalazunk, de hát nem mentünk mindennap strandra :lol: )

(amúgy nekem az LLL-től néha feláll a szőr a hátamon, pedig tudjátok, h. szoptatáspárti vagyok.)

Marcsi

KépKép
alon

(amúgy nekem is)
kerekpocak

-de ez most idevágott és ok.
kerekpocak

Zsófi, örülök, h. Samu gyógyul.
végre ! és már ki is mehettek ! ez a legjobb !
(vártam tőled privit takesz ügyben... :oops: )

Marcsi

KépKép
alon

[quote="kerekpocak"]- írta:kerekpocakde ez most idevágott és ok.

tudom-tudom-tudom-tudom... :D

Marcsi

KépKép
alon

Fatima!!!! nekem is az volt a rossz, hogy Bendének fájt a pocija és sajnos sok minden nem segített, akkor én is sírni tudtam vele, sokat simiztem (meg espumizan). Sokszor még most sem hiszem el, hogy túl vagyunk a hasfájós időszakon, de túl vagyunk, van remény :wink: :wink: :wink: és itt is gratulálok a szopozáshoz :)

(megsült a csokistallérunk, nyám-nyám)
mangó

szopozáshoz = szopizáshoz :oops: :lol:
mangó

Zsófi, a doki témára én is kiváncsi lennék, ha lehet :) :wink: :roll:

Edum!! védőnő, vérvétel? majd írj kérlek milyen volt.
mangó

Köszi lányok az eddigi válaszokat! Gondoltam, hogy ilyesmiket írtok, de azért kíváncsi voltam.

Kíváncsi vagyok a többiekre is, szóval aki még nem írta meg, az légyszi tegye meg!! :lol:

Anya, anyós leépítős tippekért, pedig külön köszönet!!!!! :wink:

Viki: szóval Beni hasról hátra??? :shock: Állítólag az a nehezebb. Én nem tudom, egyiket sem próbáltam. :wink: Nem is írtad!!! Miért nem dicsekedsz????

Bendének nagy gyógypuszi!!!

Mi van, nem tesz jót a baciknak a frontok??? Mindenki beteg lesz???

Zsófi: nagyon nagyon köszi a sok sok infót mellékajci ügyben. Édes Samu!! Hihetetlenül ari lehetett bújócskázás közben! Kuncogi, zabálnivaló!!!
És kedves Samu, köszi a visszajelölést!!! :wink:

Klári: gratulálunk Julikának a sikeres bilivel való ismerkedéshez!!!! Ari lehetett!!! Jaj, olyan édesek a babák a bilire szoktatáskor. Már láttam az utcán egy párszor, hogy a bab elkiáltja magát, hogy pisi, erre a mami rohan, hogy lecibáljon róluk minden rucit, és még a fa tövébe odaérjenek, mielőtt minden elázik! Zabálnivalóak!!!!!!

Zsóka: na most, hogy láttátok a filmet, mi a véleményetek??? Olyan kíváncsi vagyok, hasonlít Maja az egyik Shrek babára??? :roll: És milyen volt a film csajok??? Jó kis csajos program!!!

Niki: Vigyor Emma??? :lol: :lol: Annyira cukik!!! Úgy szeretem ezt a teli szájjal fogak nélküli kis vigyorukat!!! Le tudod fényképezni??? Mert nálunk amint meglátta a fényképezőt, már nem vigyorog. Nem úgy, mint Viki Benije. Ő meg szinte csak vigyori képeket tud feltenni. Emmácska mennyire kamera érzékeny??? :lol:

Kép

Kép
b79andi

na nekem is, pedig én aztán szopipárti vagyok. (szerintem sokmindenben túloznak...)

Shrek3 nagyon jó volt, nekem tetszett, Borcsinak meg pláne :wink: .
Marci addig nagyikával volt, amikor elmentünk aludt és akkor ébredt amikor megjöttünk :wink: .

Fatima de jó de jóóóó, hajrá Tarek,csak így tovább!! :D

KépKép
logi

Marcsi azt hiszem, ezzel majd én is így leszek. Vagyis nem utálok szoptatni, csak néha! :wink: És már várom, hogy kipróbáljuk a gyümiket meg ilyesmiket, hogy majd mit szól hozzá, de ugyan akkor már most tudom, hogy

[quote="Marcsi"]e írta:Marcsilvesztek vmit, ami ilyen bensőséges és csak a miénk v nem is tudom

:cry:

Kép

Kép
b79andi

Anzsi nyami nyami!!!!! Nem lehet fénypostával átküldeni egy kicsit??? Csak kóstolóba!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
b79andi

Anzsi a szopozást is értettük :P :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Maja nagyon ügyi!! :shock:
de látni lehetett már a múltkori popsikitolós képen is hogy ő ilyen kis turbós lesz, sztem mindent gyorsan fog csinálni :wink:
úgyhogy Andi pihi, mert mingyá szaladhatsz utána :lol: :lol: :lol:

Lizi már nagyon rutinos vén róka módon fordul hasra :lol:
vissza még gyaksizni kell, de néha összejön :lol:
csak az a fránya lusti jobb kezecske.... :roll:

hozzátápi :arrow: dettó. szal a 6 hónapot ha tudjátok, húzzátok ki!
főleg ha van tejci!!!!!!!

Lizi tápit evett: 4,5-5 hótól már csak azt, nem volt tejem.
így mi akkor kezdtük az almalevet, majd alma, őszialma.

szal ha csak tápi, akkor el lehet kezdeni kicsit előbb is, de akkor is inkább az 5 hó... én is azért adtam kicsit előbb, mert mondták sokan hgy adjak. dokinéni is.
így alakult, de semmi baja.
koppkoppkopp

na megyek mert in the meantime felébredt és reklamál h hol a fészkesben vok.

azért még feldobom: Lizu és Venci ismerkednek
Kép
Kép Kép Kép
lmkata

hoppsz mennyit írtatok amíg körmöltem :shock:

Andi, kisShrek bébik naaagyon cukkancsok (1 lány 2 fiú :D ), amúgy minden kisbabára hasonlítanak, mert kopaszok, nagy fejűek,nagy szeműek :lol: Tesódnak nem tetszett a film?

Edu?? Mi volt?

KépKép
logi

Kata, zabálnivalóa ez a páros!!! Mindenképpen tarcsátok tallonba a kispasit is Lizunak!!! Persze, ha majd Lizu be tudja suvasztani a zsufolt napirendjébe!!! :lol: :lol: Köszi a hozzászólást!!!

Jegyzetelek ám!!!!! :wink:

Ja, és még akartam írni, hogy Maja meg Lizura hasonlít. Mert ezeket az átfordulásokat eddig még nem láttam. Mindig akkor csinálja, mikor nem vagyok a szobában. Mire visszamegyek, már át is pördült. :cry: Pedig én is akarok olyan fotósorozatot, mint amit te csináltál Lizu fordulásáról!!!!!

Kép

Kép
b79andi

Jaaj de édesek ezek a babók Kata!!!
A kispasi min akadt ki ennyire? Pedig hú de fogja bánni, hogy nem stoppolta le magának még időben Lizit. Látom Lizus vette a lapot, különösebben nem izgatta magát, higgadtan tűrte ahogy a fiatalember méregeti. :lol: :lol:

KépKép
logi

Zsófi: Samu köszi a jelölést még egyszer. Amíg írtam, addig anyukád már válaszolt is. És hugom van, tehát a korkülönbség nem lesz olyan nagy! Mindössze 20 év!! :roll: És szerintem tud várni rád még 20at!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: Nagyon szerelmes!!!! Légyszi írd be a naptáradba, hogy majd egyszer.... :lol: :lol:

Kép

Kép
b79andi

Zsóka, tesóm nem látta, csak az előzetest. De akkor megmondom neki, hogy nézzen más kisbabákat is , és utánna mondja ránk, hogy shrek baba!!! :lol: :lol:
Kettesben voltatok Borcsával??? Anyja és lánya program!??? Fú!!!!

Kép

Kép
b79andi

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
hihihihihi
Andi a jó fotós ismérve az elszántság és a türelem!

Lizut megzabálom itt ordibál meg folyamatosan hasra gördül
aztán meg engem molesztál h fordítsam vissza - legalábbis segítsek neki... :lol:

Zsóka én is jól meglepődtem mennyi hsz lett míg gépeltem :lol:

Lizu és a bohóc, akit jól le lehet rombolni :lol:
Kép
lmkata

Andi, nálunk remélem!!! (csak) a fogak!!! nagyon remélem!!!
nyitva az ablak? küldöm a sütit :lol: :lol: :wink:
ja és természetesen Maja is jöhez a sörös-boros partyba :)

Kata!!! nagyon drága Lizu az új kis udvarlóval és milyen nőci!!! :lol: :lol: :wink: :wink:
mangó

Máris nyitom az ablakot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
b79andi

és az a kis csücsör!!!!!!! megzabálom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink: :P :P :P

Klári, gratu a bilihez, hát nem semmi csajszi a leányzó!!! puszi a buksijára! :wink:
mangó

Zsóka, Venci alapból elég nyughatatlan típus :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
na meg kicsit fáradtka is volt már, mire Lizus este fél 9kor méltóztatott felébredni a délutáni alvásából :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
amúgy őrület stramm kiskrapek! nagyon izmos már most :lol:

ma is csavarogtunk, meglátogattuk itt a fóti babanetes ismerőseinket :lol: de Lizu aludt....
a vele egyidős Dia pedig már áll, mászik, ül.. szóval ilyenkor kicsit nagy a kontraszt :? de reméljük majd elvékonyodik eccer...........
lmkata

Kata: én elszánt vagyok és türelmes, de Maja meg csalafinta és ravasz!!! :lol: No de egyszer, lecsap a lesi fotós!!!!!

Kis csücsöri Lizu!!! ZABÁLNIVALÓ!!! És még molesztál is??? Azta mindenit neki!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
b79andi

Anzsi, itt mingyá cápafogak lesznek ha hőem. is van!!!!!!
jujjj szegény cicik :? :roll: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Lizinek az egyik felső foga jobban siet mint a másik, olyan lesz mint egy öregasszony ha csak egy lesz felül elsőre :lol: :lol: :lol: :lol:
lmkata

NIKI MEGSZÜLT!
[size=7]SZABOLCS MEGÉRKEZETT![/size]
12.30-kor világrajött Szabolcs. 56cm és 3600 gramm!
Niki üzeni: csodálatosan természetesen szülhettem!
Kép

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Nagymama + hugi invázió van nálunk, utána megpróbálok jönni!

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Öregasszony???!!!! :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
Cápafogak?????? :shock: :shock: :shock: :lol: :lol:

Jaj, mi vár rám majd eccecsak!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
b79andi

aztamindenitnek mekkora forhalom van a topikban!
dejó!
rég volt iylen :wink:

Andi, én veled vagyok! meg az erő is... :wink:

molesztál, jaja. de most meg épp a fele zokniját tornászta le, és a kövön van félig... leküzdi magát már sikeresen a takaróról.
aminek én nagyon örvendek persze :lol:
lmkata

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?