Dius, köszi a hiányolást
Egy kicsit el vagyok még havazva az ünnepek miatt, meg ma is volt egy vizsgám, meg csütörtökön is lesz egy... Csak nagyon felületesen tudok visszaolvasni is, de látom, a lányok már megnyugtattak szopi-ügyben. Szerintem se parázz, gondolj bele, ha ezt a gyarapodást folytatná Barnus, mekkora nagy kölök lenne fél évesen! Ilyenkor az elején belehúznak (Samu 1-1 kilót gyarapodott az első két hónapban, neki sem voltak sokáig jók az 56os cuccok), aztán belassul, de az sem azért, mert elromlik a tejed vagy ilyesmi, remélem, akkor sem fogsz megijedni!
Samu kb fél éve havi 20-25, max 30 dekát gyarapszik, de ezzel én teljesen ki vagyok békülve, 9 kiló felett van most, az pont elég.
És nagyon jók a képek Barnusról!
Láttom, milyen sok kis beteg van, mindegyiknek jobbulást! Samu szerencsére csak rövid ideig volt beteg, láza nem is volt, én mondjuk sokkal tovább szenvedtem az ünnepek előtt, de most már szinte egészségesnek nyilvánítottam magam.
Panndi, neked aztán kijárt mostanában minden! Dokid mit mondott, nem akart befektetni? Mintha az elején lett volna valami ilyen kilátásban, ha sokat fogysz... Mostmár csak nem jöhet semmi, ezek után!
Veronika! Milyen Monapelt használtál, all in one-t, vagy sima nadrágpelust külsővel? Tapasztalatom szerint az all in one-juk sokkal kevesebbet bír, mint a nadrágpelus a hozzá való betéttel.
Vadiúj volt? Mert a nedvszívóképesség pár mosás után éri el a maximumát.
Ugye nem öblítőzted azt is? Az öblítő megtapad a szálakon, és amellett, hogy az anyag nedvességfelvevő kapacitását 20%-kal csökkenti, a pisitől ki is ázik, és ez nem éppen jó a baba bőrének. Ugyanígy a hagyományos mosóporokat sem ajánlanám a pelenkához, mert azokban is rengeteg foszfát, tartósító, illatosító, enzim és még ki tudja, mi van, amit a pisi kiold. Ami jó a pelenkamosáshoz, az a mosószóda+öblítőnek ecet, illetve biomosószer+ecet. Ezek biológiailag lebomlanak, így a környezetet sem szennyezed annyira a mosással, ráadásul a mosószóda, ha van helyed tárolni egy nagy zsákot, akkor piszok olcsó: az Azúr vegyszerboltban egy 25kilós zsák kevesebb, mint 4ezer forint. Ugyan úgy kell használni, mint egy sima mosóport. Emellett ha a ruháitoknál nem akarsz lemondani a hagyományos mosóporról teljesen, akkor kb a felét helyettesítheted a szódával, ami megdobja a mosóerejét. Mi egy ideje nem használunk hagyományos mosószert, pelushoz és világos ruhákhoz biomosópor+ecet, színeshez mosódió+ecet. A ruhát tiszták, engem annyira nem dob fel, ha illatosak, így semmilyen szaguk nincs, de tiszták. Vannak, akik az ecet mellé illóolajat is tesznek, így lesz valami illata is a ruhának.
Jól adtad rá, sehol nem lógott ki a belső, hogy kivezesse a pisit? A pelenka is tele volt, vagy csak kifolyt belőle? Nekünk a nadrágpelus a saját betétjével egy éjszakát is kibírt, amíg használtuk, szóval nem hiszem, hogy egy óra alatt át kellene áznia.
Hol ajánlották egyébként annyira a Monapelt? Mi kipróbáltunk többfélét, nekünk nem ez jött be a legjobban. Először úgy nevezett prefold pelenkát használtunk,
Bambinomio márkájút. Ez egy négyzet alakú, többrétegű pelenka, amit meg kell hajtogatni (többféleképpen lehet), és úgy adni a babára. Addig teljesen jó volt, amíg Samu csak feküdt, de amikor nagyon mozgékony lett, akkor már nem passzolt annyira a hozzá tartozó bugyi, és a perem nyomta a hasát, amikor ült. Ekkor kezdtünk átállni a nadrágpelenkára. Ami a legkevésbé vált be, az a
Kushies Basic, ez lényegében alig vesz fel nedvességet, és nem tudom, hogy gondolták, hogy szobatisztaságig jó lesz a mérete. Talán majd leszoktatáskor tudjuk majd hasznosítani, még jó, hogy csak 1 darabot vettem kipróbálásra. Vettünk pár darab Monapelt is,
All in one-t, és
Praktikát is. Az AIO hivatalosan 4-10 kilóig kellene, hogy jó legyen, de csak akkor kezdett nagyjából jól passzolni, amikor Samu már vagy 7 kiló volt. Mivel nem bír sokat, mindig csak akkor adtam rá, ha már rövid idő volt csak hátra mondjuk fürdésig. A Praktikák tépőzárja már teljesen tönkrement, alig záródik. Emellett a kemény víztől rettenetesen merev lett az anyaga, nem is szerettem egy ideje ráadni. A betét meg eléggé eldeformálódott a mosástól. Egyszóval nem annyira jó a minősége, szerintem. Hiába magyar gyártmány, csak ezért nem fogok venni, ráadásul a szabása meg mindene egy az egyben a Popolini koppintása, szóval ráadásul lopták az egész konstrukciót.
Ami most nekünk nagyon bejött, az a Popolini
One Size és az
Ultra Fit. A One Size kicsit vékonyabb, kevesebbet bír, a hozzá tartozó, patenttal rögzíthető betéttel együtt is, cserébe gyorsabban szárad. Mindkettő nagyon finom puha frottírból van, remélem, ezek nem fognak annyira megkeményedni, mint a Monapel flanellje. A Popolini igaz, hogy drágább, de sokkal jobb minőség, általában biopamutot használnak, és a nadrágjaikat Magyarországon varratják. Jó ha felkészülsz egyébként, hogy kb egy napig száradnak a gatyók (na jó, nyáron a napon gyorsabban), a prefoldok kicsit gyorsabbak ennél.
Nagyon sok hasznos információt és további linkeket találsz
itt.
Hú, most hirtelen ez jutott eszembe, de kérdezz, ha mást akarsz tudni
meg egyébként is jó lesz, ha eldugulok végre
mert már egy kész kisregényt írtam!
Ja, még 1 dolog, az éjszaka más, akkor nem is kell ébreszgetni a tisztába tevéssel a babát, ha nem kakilt be, de egyébként a papírpelenkát is 3 óránként kell cserélni. A gyártók nem nagyon szeretik reklámozni, de kb ennyi idő alatt azokból is elkezdenk kioldódni a különféle vegyszerek, amik a nedszívó magban találhatóak, és amikről nem is lehet tudni, hogy mik, mivel nem kötelesek ráírni a csomagolásra az összetételt!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára danann 2009.01.03 22:13-kor.