Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Na akkor meg is nyugodtam. :) Barnuskám így is óriás. Már a 56os rugik kicsik :( :( És van egy body amiben 62/68 van és épphogy be tudom patentolni :? Egyik rokon azt mondta hogy 3 hónaposnak néz ki nem 3 hetesnek, hát tény és való nagy. :)

Olyan rossz lehet mikor egy ilyen kicsibaba beteg, tudom hogy mi sem kerülhetjük el majd.

Én úgy látom, hogy Barnabáson semmi nem jön a ki a tejtől, elég sok tejet, kakaót, vaniliás tejet műzlit eszek egy nap. Hüvelyeset nem ettem eddig de holnap csinálok borsófőzeléket, majd meglátjuk, hátha az sem fog ki rajtunk és nem fog fájni a pocak.
Mikor kakil, elötte kicsit sírdogál meg húzzal fel a lábát és amikor már kijött a kaki akkor már nem sír, de van amikor "sunyiba" kakil. :)

Gabesz Barnusom olyanokat büfög kajcsi után hogy a hajam lerepül :D :D

Lányok ma amikor magyaráztam hozzá kaptam két hatalmas mosolyt :) :):) Persze edig is mosolygott csak nem ránk és legtöbbet álmában. :)

Kép Tegnapi kép :)

Kép
dius87

Sziasztok!

Nem voltam pár napig mert bedöglött a gép, igyekeztem utána olvasni mik történtek.
Utólag is BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDEN BABÁNAK ÉS MAMÁNAK!
Utólag is boldog névnapot minden babának, a betegeknek pedig minnél előbbi gyógyulást kívánok!
Mindegyik baba nagyon aranyos! :)
Susy Azon a képen még nem mosolygott csak a kép minősége nem volt túl jó. Viszont tegnap este sikerült megcsípnem egy mosolygós képet. Meg is osztom veletek. Kép Levi mosolygósan!
Dius Nekem is ki szokott kakilni a pelusából néha én például pamperst használok és pelusozáskor nálam is volt már olyan hogy pisilt és nem egyszer szegény a saját kis fejét meg az arcát is lepisilte :) . Sőt velem már olyan is volt, hogy meg akartam mérni a lázát. beledugtam a végbelébe a lázmérőt és akkor kakilt :wink: tiszta kaki lett a lázmérő meg minden :) .
Ugabesz Nálunk is megy a gép meg a tv is. Sokszor jobban alszik ha szól a tv mint amikor csend van teljesen.
Mankabi Nekem is próbálkozik már mikor felveszem akkor a lábaival tolja magát felfele, mikor pedig hason van próbál mászni, de még nem igazán megy neki.

Azzal kapcsolatban hogy a baba császár után veletek lehet e nem tudom, én természetes úton szültem 12:50 - re volt meg a baba, mikor megszületett rögtön mellre tették majd el is vitték (fürdetni, mérni stb. ) majd miután összevarták a gátsebet vissza is hozták (kb fél óra múlva), utána velem és a párommal volt 3 órán keresztül a szülőszobán. Közben feküdtem és pihentem, majd átvittek a végleges helyemre ahol töbszöri szólásra 1 óra múlva meg is kaptam a picit, de meg is jegyezte a csecsemős legkésőbb 10-ig vigyem be éjszakára. Bevittem, de pihenés helyett egész éjjel azon járt az agyam, hogy mi lehet a kisfiammal. Aztán reggel fél ötkor látta a csecsemős hogy fent vagyok és hozták is. Velem ez történt igaz nem császáros.

Remélem nem baj hogy így utólag válaszolgattam mindenkinek kicsit lemaradva. :D Hosszura is sikreült egy kicsit. :) És még egy kép a végére.
Kép

anitapo20

anita egyátalán nem baj hogy utólag válaszoltál :) a lényeg hogy már jó a gépetek!

Vettünk citromsavat mert nagyon vízkövesek amiket kifőztem. Hogy kell használni? Ha forr a víz szorjak bele egy kicsit? Utána gondolom nem kell leöblíteni a cumikat, vagy igen? Nem lesz semmi baja a gyereknek tőle?

Azt hiszem itt olvastam egyszer hogy valaki citromsavat használ h ne legyenek vízkövesek a dolgok, Susyra emlékszem, de bocs ha nem így van :)

Kép
dius87

Dius
Én voltam. :)
Én akkor tettem bele, amikor oda tettem kifőni a dolgokat. Utána leöblítettem, mert a citromsav savanyú, és érezni rajta. Simán öblítsd le, semmi baja nem lesz tőle a gyereknek.

Anita
Nagyon aranyos a kis Levente. Milyen méretekkel született? Egyemmeg a kis body milyen nagynak tűnik rá, lecsúszott a kis válláról. :)

Kép
Kép
susytunder

susy köszi, hát arra készülök, hogy nem jöhet be velem, max. kellemes meglepetés ér :)
Hű, mekkora nagy fiú már Kristóf!

nikuc megértem, az én első éjszakám a lányom nélkül rettenetes volt. pedig tudtam, hogy szüksége van a melegítésre, és jobb helye van a csecsemősöknél, de akkor is vacak volt.

Kép
Kép
Kép
iricc

Susy, köszönöm!
2970 g - al született és 52 cm - vel. Nem nagy rá a body csak mikor alszik nagyon mocorog és lecsúszik a válláról hiába igazítom meg mindig.
Hétfőn viszont voltunk méreckedni és már 4500 g. Hízik :) jó gyorsan. lehet hogy nagyon gyorsan is, mert
2970 - nel született -> 2820 - al jöttünk haza -> nov.28-án 3070g ->dec.15-én 3780g -> dec.29-én pedig 4500g volt. Kb két hét alatt 710g - 720g - at hízik. :) Ez nem sok két hét alatt? A védőnő nem mondta hogy sok. Azt mondta, hogy csak az elején hiznak ilyen sokat és majd le lassul a hirtelen növekedés.

anitapo20

Anitapo: Petim is így nőt, Ő is kisebb súlyú baba volt. Az orvosunk is azt mondta, hogy nem baj, majd egy idő után lassul. Addig meg örülj neki! :lol: Nagyon aranyos baba! Az a mosoly különösen... :D

Nektek nincs bajotok a bodyk hosszával? Nálunk már néhány 68-as is kicsi, mert a pelus már nem fér bele, viszont olyan bő... ha meg belepréselem, akkor meg tuti kifolyik a kaki, mert nem tud lefele menni.

Dius: Most biztos két lépéssel vagy a föld felett. Én is így voltam az első mosoly után :lol:

iricc: Azt viszont nem sikerült megtudnom, mi az indoka annak, hogy első este el kell vinni a babákat. Akkor még lenne is értelme, ha egy szobában csak egy nap szültek lennének, és lehetne aludni, már aki tudna a babája nélkül. De úgy, hogy melletted babáznak, neked meg fáj a szíved utána. :(

Susy: Hol vesztek ilyen natúr citromsavat? Én mindenféle vegyszer helyett olyat használok, ami citromsavat tartalmaz, de magában még nem találtam.

Kép

Kép
nikuc

kNikuc, nekem is van baj a body használatával ugyan az mint neked csak nekünk még 56-os. A hossza kicsi viszont mindenhol máshol bő. Ha például hosszú ujju akkor az ujját vissza kell kicsit hajtani, mert hosszú.
Igazad van, nálam is minden nap volt egy új szobatársam. Utolsó este például be akartuk adni a szobatársammal a babaát éjszakára, de csak azért mert három napja nem aludtam már éjszaka se nappal semmit csak kb. 1- 1,5 órát. Meg este kaptunk egy szobatársat aki nagyon el volt fáradva és hogy legalább ő is tudjon piheni egy kicsit. De mikor megkérdeztük a csecsemősöket ,hogy be e adhatjuk. Közölték hogy hát nem igazán lenne jó ha beadnánk meg ha csak azért akarjuk beadni, hogy a szobatársunk pihenjen akkor ne adjuk be. Ez is igen furcsa. Aztán elmondtuk a kórház védőnőjének, hogy mi volt azt mondta, hogy ezt nem csinálhatják. Ha mi be szeretnénk adni akkor nekik kötelességük bevenni a pici babát, hogy pihenjünk egy kicsit. Azt is mondta, hogy nem mi vagyunk a csecsemősökért hanem ő értünk.
Végül aztán maradtak velünk a babák. Nem bántam meg hogy nem adtam be végül, szerintem bármlyen fáradt lehettem akkor se tudtam volna aludni ha nincs velem. :)
Na most én is jól kipanaszkodtam magam. Bocsi :oops:

anitapo20

Csak gyors bekukk, mert most értünk haza, pakolok ezerrel, próbálom újra itthon érezni magam. :lol:
Köszi, hogy együtt örültök velünk! Nagyon jól esik!!!!

Gabesz - Pontosan úgy értem, ahogy mondod. :D Elfogyott a 2. 60 db-os doboz, és még utána 1-2 napig adtam a pótlást szopi után. Aztán arra lettem figyelmes, hogy bár megeszi az üvegből, de utána rengeteget bukik és tekereg, hogy fáj a hasa. Aztán 30-án reggel, amikor tudtam, hogy rengeteg tejci lehet a cicimben, mert iszonyatosan feszült, miután abbahagyta a szopit nem adtam semmit. Gondoltam, ha éhes maradt, előbb utóbb úgyis kiabálni fog kajáért. Majdnem megvolt a 3 óra! Ezt azóta is így csinálom, amíg el nem alszik rajta vagy el nem engedi, addig cicin van. Aztán, ha 1 óra múlva kér újra akkor adok neki, de előtte kipróbálok minden mást, amiért reklamálhat. Fejni már csak reggel szoktam, mert akkor annyira feltelnek a cick, hogy egyből jól lakik, de a másikon meg muszáj könnyítenem, meg olyan éjfél körül, mert éjjel Szabi már nem eszik, max hajnalban. Ha viszont nem fejem le, akkor reggelre szét akarnak robbanni.
Szóval ne add fel!!! Én is pontosan azt csináltam amit te! :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

nikuc gyógyszertárban. :D

susy köszi, úgy csináltam :)

anita nekem 3 hetesen 4680g :D igaz nagyobb súllyal született :) Gratu szép "kis" hízás. Ilyenkor arra gondolok hogy vajon 6-8 hós kórára nagy duci baba lesz? vagy megáll majd ez a hízás?[/b]

Kép
dius87

Nikuc
Már Dius válaszolt. Gyógyszertárban lehet kapni.

Iricc
Látom már a 32. hetet taposod, még úgy van, hogy 37. héten indítás?
Azt hiszem előtted nincs senki, úgyhogy a te Milosod lesz a következő baba. :)

Kép
Kép
susytunder

bettyna, nagyon ügyesek vagytok a cicizéssel!

mankabi, én simán használok vanisht már most is...
amúgy gyümölcsre a dr beckmann megfelelő szerét szoktam.

dius, a 270 egy hétre nem sok??? mi neked a sok? :) 100-200 között a normális :D

nem értek egyet, hogy egy kis táp nem a világ. egy kis éhségtől éhen halni nem fog. viszont hozzászokhat a cici, ha este pótolva van...

dorka is kicsike volt, és hízik, mint a malac, lassan kezdjük a 62-eseket.:)

KépKép Kép
mzsperx

Nahát!

Erről most hallok először, hogy öblítőt sem szabadna használni... arról hallottam hogy van babamosópor...

Én a normál mosóporunkat használom, a normál öblítővel, amit eddig is a saját ruháinkhoz. Hál istennek úgy tűnik nem érzékeny a bőre, mert semmi baja tőle. Vagy ez attól még irritálhatja?

Viszont felmerült egy probléma, használ valamelyikőtök mosható pelenkát?
Monapelt vettem, mert itt a neten utánanéztem, és azt a fajtát ajánlották a legtöbben. 3,5 kilós kortól lehet elkezdeni, tegnap reggel adtam rá végül az elsőt, de 1 óra alatt úgy átázott, hogy még az ágy is nedves lett...
Az eldobható meg ugye órákig bírja, egyszer véletlen éjszaka nem cseréltem és így rajta maradt 8 órán át és még akkor sem ázott át...

Szóval használ valaki mosható pelenkát? Mik a tapasztalatok? A párom nagy környezetvédő, ezért szerettük volna ezt használni... nameg nem mellesleg nagyon pénztárcakímélő is...

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika! mi moshatót használunk, majd este tudok jönni és bővebben írni, ha a gyerek alszik. Addig esetleg kitalálhatsz még kérdéseket, ha gondolod. Nekünk amúgy bevált, bár mi csak 4 hónapos korától használjuk, akkor már kevesebbet pisilnek egy kicsit :-)
danann

mzs akkor no para, tényleg kezdek megnyugodni, olyan jó hogy vagytok :lol: :lol:

Mi már most hordjuk a 62eseket :) A sok szép 56os ruhának annyi 3hétig használtuk, persze azért van még ami jó. Pedig imádtam rajta a plüss micimacis rugikat. :)

Veronika eddig sensitives mosóport használtam ami a csomagban volt amit kaptam a kórházba, most hogy elfogyott azt használom amit a mieinkhez csak neki sensitives öblítőt használok, még nem vettem észre hogy allergiás lenne bármire is.

Livi Már olyan régen írtál, írni is akartam valamelyik nap hogy mizujs veletek és a ti kis rombolótokkal? :D

Ma kinéztem délben az ablakon és 7ágra sütött a nap, hát kimentünk egy 10-15percre. 1 kört tettünk itt a játszótéren, jót aludt persze csak addig amíg lent voltunk. :)
De ma volt a tvben hogy jön az ennél is hidegebb :(
Már nagyon várom a tavaszt! Már a téltől debis vagyok.. :?

Hozzáértők! :) Az hogy a fiam nem lakott jól az lehet attól hogy icipicit visszafogtam a kajcsit? Eddig szinte minden nagyobb szopi után ettem még hajnalban is. A hajnali szopi utáni kajálást elhagytam de amióta megint eszek hajnalban is azóta nincs gond. (kopp kopp) Nem hízok tőle csak nem fogyok :D
De nem érdekel a fogyás (habár már jó lenne fogyózni), csak azt hittem hogy feleslegesen eszek néha.
Narancsot lehet enni? Vagy hascsikarást okoz?

Szép estét mindenkinek!!!!

Kép Kép

Kép
dius87

Sziasztok.

Susy, Nikuci köszi a választ!
A csipkebogyó teát milyen formában kapja ? pickwick ?
Én raktam a teába cukrot, azt mondta a doki hogy nem árt neki, kell az agynak, persze nagyon kis mennyiségben.

Márk lassan 3 hónapos, tudom, hogy minden baba másképp "működik", de mostmár nem kellene aludnia stabilan 6-7 órát ? A szomszéd baba már 8-at is alszik és csak 1 héttel idősebb. Nem hasonlítgatok...csak irígy vagyok :) :) :) :) :) :P :D

Nekem is an auchan-os sztorim, bár erről nem az auchan tehet, nekem a babavizek árától hullott ki a hajam....

Kép

NIKI
nini.n

Betty

Nekem is volt ilyen gondom az ÁEK-ben a csecsemősökkel, engem császároztak ( a kedvesek...cirka 17 óra szenvedés után), este nem is láttam a babámat, de persze északa nem tudtam aludni annyira fájt mindenem.... reggel persze megkaptam 6 óra tájékán....aznap estére már hulla voltam, de nem adtam be, úgy éreztem rossz anya vagyok ha már az első este feladom. Így hát az nap éjszaka sem aludtam...a második nap estéjén már nem bírtam, és bevittem... olyat szólt be a csecsemős amitől egész éjszaka csak sírtam, aztán bejött egy másik nővérke, aki megnyugtatott, hogy sajnos nem mindenki egyforma, és van olyan nővér aki elfelejti, hogy ő is szült. :evil: [/b]

Kép

NIKI
nini.n

Dius, köszi a hiányolást :-) Egy kicsit el vagyok még havazva az ünnepek miatt, meg ma is volt egy vizsgám, meg csütörtökön is lesz egy... Csak nagyon felületesen tudok visszaolvasni is, de látom, a lányok már megnyugtattak szopi-ügyben. Szerintem se parázz, gondolj bele, ha ezt a gyarapodást folytatná Barnus, mekkora nagy kölök lenne fél évesen! Ilyenkor az elején belehúznak (Samu 1-1 kilót gyarapodott az első két hónapban, neki sem voltak sokáig jók az 56os cuccok), aztán belassul, de az sem azért, mert elromlik a tejed vagy ilyesmi, remélem, akkor sem fogsz megijedni! ;-) Samu kb fél éve havi 20-25, max 30 dekát gyarapszik, de ezzel én teljesen ki vagyok békülve, 9 kiló felett van most, az pont elég.
És nagyon jók a képek Barnusról! :-D

Láttom, milyen sok kis beteg van, mindegyiknek jobbulást! Samu szerencsére csak rövid ideig volt beteg, láza nem is volt, én mondjuk sokkal tovább szenvedtem az ünnepek előtt, de most már szinte egészségesnek nyilvánítottam magam.

Panndi, neked aztán kijárt mostanában minden! Dokid mit mondott, nem akart befektetni? Mintha az elején lett volna valami ilyen kilátásban, ha sokat fogysz... Mostmár csak nem jöhet semmi, ezek után!

Veronika! Milyen Monapelt használtál, all in one-t, vagy sima nadrágpelust külsővel? Tapasztalatom szerint az all in one-juk sokkal kevesebbet bír, mint a nadrágpelus a hozzá való betéttel.
Vadiúj volt? Mert a nedvszívóképesség pár mosás után éri el a maximumát.
Ugye nem öblítőzted azt is? Az öblítő megtapad a szálakon, és amellett, hogy az anyag nedvességfelvevő kapacitását 20%-kal csökkenti, a pisitől ki is ázik, és ez nem éppen jó a baba bőrének. Ugyanígy a hagyományos mosóporokat sem ajánlanám a pelenkához, mert azokban is rengeteg foszfát, tartósító, illatosító, enzim és még ki tudja, mi van, amit a pisi kiold. Ami jó a pelenkamosáshoz, az a mosószóda+öblítőnek ecet, illetve biomosószer+ecet. Ezek biológiailag lebomlanak, így a környezetet sem szennyezed annyira a mosással, ráadásul a mosószóda, ha van helyed tárolni egy nagy zsákot, akkor piszok olcsó: az Azúr vegyszerboltban egy 25kilós zsák kevesebb, mint 4ezer forint. Ugyan úgy kell használni, mint egy sima mosóport. Emellett ha a ruháitoknál nem akarsz lemondani a hagyományos mosóporról teljesen, akkor kb a felét helyettesítheted a szódával, ami megdobja a mosóerejét. Mi egy ideje nem használunk hagyományos mosószert, pelushoz és világos ruhákhoz biomosópor+ecet, színeshez mosódió+ecet. A ruhát tiszták, engem annyira nem dob fel, ha illatosak, így semmilyen szaguk nincs, de tiszták. Vannak, akik az ecet mellé illóolajat is tesznek, így lesz valami illata is a ruhának.
Jól adtad rá, sehol nem lógott ki a belső, hogy kivezesse a pisit? A pelenka is tele volt, vagy csak kifolyt belőle? Nekünk a nadrágpelus a saját betétjével egy éjszakát is kibírt, amíg használtuk, szóval nem hiszem, hogy egy óra alatt át kellene áznia.
Hol ajánlották egyébként annyira a Monapelt? Mi kipróbáltunk többfélét, nekünk nem ez jött be a legjobban. Először úgy nevezett prefold pelenkát használtunk, Bambinomio márkájút. Ez egy négyzet alakú, többrétegű pelenka, amit meg kell hajtogatni (többféleképpen lehet), és úgy adni a babára. Addig teljesen jó volt, amíg Samu csak feküdt, de amikor nagyon mozgékony lett, akkor már nem passzolt annyira a hozzá tartozó bugyi, és a perem nyomta a hasát, amikor ült. Ekkor kezdtünk átállni a nadrágpelenkára. Ami a legkevésbé vált be, az a Kushies Basic, ez lényegében alig vesz fel nedvességet, és nem tudom, hogy gondolták, hogy szobatisztaságig jó lesz a mérete. Talán majd leszoktatáskor tudjuk majd hasznosítani, még jó, hogy csak 1 darabot vettem kipróbálásra. Vettünk pár darab Monapelt is, All in one-t, és Praktikát is. Az AIO hivatalosan 4-10 kilóig kellene, hogy jó legyen, de csak akkor kezdett nagyjából jól passzolni, amikor Samu már vagy 7 kiló volt. Mivel nem bír sokat, mindig csak akkor adtam rá, ha már rövid idő volt csak hátra mondjuk fürdésig. A Praktikák tépőzárja már teljesen tönkrement, alig záródik. Emellett a kemény víztől rettenetesen merev lett az anyaga, nem is szerettem egy ideje ráadni. A betét meg eléggé eldeformálódott a mosástól. Egyszóval nem annyira jó a minősége, szerintem. Hiába magyar gyártmány, csak ezért nem fogok venni, ráadásul a szabása meg mindene egy az egyben a Popolini koppintása, szóval ráadásul lopták az egész konstrukciót.
Ami most nekünk nagyon bejött, az a Popolini One Size és az Ultra Fit. A One Size kicsit vékonyabb, kevesebbet bír, a hozzá tartozó, patenttal rögzíthető betéttel együtt is, cserébe gyorsabban szárad. Mindkettő nagyon finom puha frottírból van, remélem, ezek nem fognak annyira megkeményedni, mint a Monapel flanellje. A Popolini igaz, hogy drágább, de sokkal jobb minőség, általában biopamutot használnak, és a nadrágjaikat Magyarországon varratják. Jó ha felkészülsz egyébként, hogy kb egy napig száradnak a gatyók (na jó, nyáron a napon gyorsabban), a prefoldok kicsit gyorsabbak ennél.
Nagyon sok hasznos információt és további linkeket találsz itt.
Hú, most hirtelen ez jutott eszembe, de kérdezz, ha mást akarsz tudni :-) meg egyébként is jó lesz, ha eldugulok végre :lol: mert már egy kész kisregényt írtam!
Ja, még 1 dolog, az éjszaka más, akkor nem is kell ébreszgetni a tisztába tevéssel a babát, ha nem kakilt be, de egyébként a papírpelenkát is 3 óránként kell cserélni. A gyártók nem nagyon szeretik reklámozni, de kb ennyi idő alatt azokból is elkezdenk kioldódni a különféle vegyszerek, amik a nedszívó magban találhatóak, és amikről nem is lehet tudni, hogy mik, mivel nem kötelesek ráírni a csomagolásra az összetételt!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára danann 2009.01.03 22:13-kor.
danann

Na, nem bírom ki, az aktuális kedvenc képem még felteszem:
Kép
danann

Köszönöm mindenkinek a mosáshoz kapcsolódó tippeket!

Nagyon édesek a babák! Nem győztem gyönyörködni!

Ugabesz - nekünk is kellett/kellett volna szednünk a sűrítőt, de sajnos Zolcsinak abszolút nem jött be így a tápszer, ezért elhagytuk. Helyette egy savlekötő gyógyszert kapott, amit kimértek a gyógyszertárba sok kis adagba, ezt adtuk be neki vízzel feloldva, segített. Néha még most is kijön neki egy kicsi, ha hason fekszik, de ezt nem tudjuk sajna kivédeni, csak akkor ha sikerül neki evés után szépen büfizni. Nekünk még azt is javasolták, emeljük meg az ágy egyik végét.

Nikuc - a bodykkal kapcsolatban, de más ruhával sajnos már úgy vagyok, hogy ahány márka, annyi méret, hordunk mindenfélét. Nem tudom másnál hogy van ez, de számomra hihetetlen, hogy van amiből 74-est van amiből még csak 68-ast hordunk, viszont néha a 74-es kicsi már. Tök jó így vásárolni! Ezért mindig meg kell őriznem a blokkot. :roll:

Ma banánt ettünk, Zolcsinak nagyon ízlett. Ha citrusfélékkel próbálkozom, azt milyen formában tehetem, facsarva, pürésítve vagy passzírozva? Nem tudjátok zabpehellyel, kukoricapehellyel dúsíthatom már ebben a korban a Picúrom gyümijeit?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Lányok a citrusfélékkel mind babának, mind mamának vigyázni kell.
Dius
Ehetsz narancsot, de napi 1 darabot. Nekem anno így mondták.
Manka
Nem tudom hol jártok a hozzátápival, de a naranccsal még vigyázz. Holle gabonapelyhet tudom a figyelmedbe ajánlani elsősorban, de én a tejpéppel is sűrítettem a gyümölcsöt, vagyis sűrítem mai napig.

Danann
Samu szép nagyfiú. Aranyos a képen.

Nini
Forralt vízbe áztatom a filtert, akár hidegbe is, úgyis kiázik annyira, amennyire a babának kell.

Kép
Kép
susytunder

dius, jók a beöltözős képek!
evés: persze, hogy lehet köze egymáshoz, egyél, ami jólesik! már, ha éhes vagy :)

danann, mit tanulsz? nagyon csodállak, hogy gyerek mellett képes vagy rá...
samu micsoda huncut kispasi!

tegnap nálunk nagy nyűglődés volt, sejtésem szerint, mert egész nap nem volt kaki... délután már akármit csináltunk, semmi sem volt jó... végül beültünk a kádba, na, azt élvezte :) a tarkójánáél fogtam, ő meg lebegett. nem lesz gond asszem a babauszin a medencével :)

KépKép Kép
mzsperx

mzs kösi :) Tegnap este ettem az esti szopi után is meg a hajnali után is de csak rozskenyeret sonkával, reggelre arra keltem h izzadok, aztán láttam hogy nem izzadok hanem folyik a tejem :D :lol:
És reggeli szopi után még 70mlt tudtam fejni :D
Asszem minden rendben :) Már 1 hete nem volt ennyi tejem. (kopp, kopp)

Hát Livi tényleg nem tudom hogy csinálod h gyerek mellett tanulsz én gyerek nélkül sem nagyon akarnék tanulni :D
Samu nagyon édes pasika!

Lányok néha olyan nyugtalanul alszunk. Barnabás valamikor úgy alszik h álmában nyűglődik, röfög, dártvéderes hangokat ad és kalimpál. Ha csitítgassuk akkor abba hagyja és 10perc múlva megint. Ez miért lehet?? Kinövi majd? A kórházban is így aludt. Ha ölben alszik akkor nem csinálja csak néha kalimpál. Ha nappal alszik és lerakom akkor is 10percenként kell csitítgatni mert nyüszög. Nem alszik úgy hogy elalszik lerakom és alszik tovább nyugalomban, mert ha csinálok is valamit állandóan csitítgatni kell vagy tologatni a babakocsiba, próbáltam azt h nem szólok hozzá hátha álmodik és abba hagyja de úgy sírásba tör ki... Gondoltam most már megkérdezlek titeket... :?

Kép
dius87

Dius
Egy szoptató anyukának nem is szabad fogyóznia.
Kristóf is csinált ilyet, mint Barnabás, de érdekes mód csak hajnalban. Aztán egyszer csak elhagyta.
Amikor nyugtalanul aludt, akkor én mindíg bebugyoláltam és úgy tettem le, ez az anyaméhre emlékeztetni, mert korlátozott/véges a mozgástere és ettől mindíg megnyugodott. Ha csak a fejéhez teszel valamit, kispárnát, vagy hasonlót, már az is segíthet, mert az által is érzi, hogy van ott valami nem a nagy tér.

Kép
Kép
susytunder

Este mindig bepólyázzunk és úgy alszik valamikor csöndben 5 órát is, de ma hajnalban is cici után elaludt vissza pólyáztam és 2órát ilyen nyugtalanul aludt apa mellett én jót aludtam kívül na de apa.... :)

Kép
dius87

Manka, egyelőre gluténmentessel sűríts, kukorica vagy rizspehellyel. A Holle is biztos jó, de bioboltban lehet másfélét, sokkal olcsóbbat is kapni. A zab, rozs, búza gluténtartalmú, azzal talán még várhatnál. Szerintem nem kell feltétlenül egy éves korig, inkább az fontos, hogy miféle dolgokat evett már addig a baba. Mi kb 8 hónaposan kezdtük az erjesztett tejtermékeket (kefír, joghurt, túró, sajt), és utána valamivel a gluténeseket. Ha savlekötőt kell szednie, akkor viszont nem tudom, mennyire ehetne majd tejtermékeket, úgy tudom, azok nem ajánlottak, ami fura, mert a tej pl nálam csodákat tesz, ha ég a gyomrom. Ezt majd egy okosabb mondja meg neked :-)

Köszi a csodálatokat, de azért annyira nem is durva a suli, hiszen csak egy, mostmár nagyobbacska baba mellett csinálom :-) Egy három féléves másoddiplomás képzés, Public Relations. Direkt jó szombatonként egy kis agytorna, szerintem egy idő után baba mellett nincs annyi szellemi kihívás, mint amit megszokott az ember munka mellett, és nekem egy kicsit hiányzott már. Tanulni remekül lehet, ha már elaludt este :-D Szerencsére csak maroknyian vagyunk az évfolyamon, megosztjuk a jegyzeteket, stb, és a tanárok sem arra mennek, hogy szivassanak bennünket, mint egy alapképzésen. Munka mellett is tanultam kicsit, akkor sem volt több időm, és azt vettem észre, hogy hihetetlen mélyről tudok infókat előbányászni vizsgán, amik amint kijöttem a teremből, újra visszasüllyednek a feledés homályába :lol: de akkro már mindegy is ;-)

Dius, szerintem is az a biztonság hiányzik neki, hogy valaki átöleli, hogy érzi, nincs egyedül. Mivel tényleg lehetetlenség egész nap a kezedben tartani, vagy a bugyolálós módszert próbáld ki, vagy szerezz egy hordozókendőt, és abban tartsd magadom :-)
danann

dius, röfögés nálunk is van éjjel. ez attól van, hogy ilyenkor emészt :) majd elmúlik, ha megérik az emésztőrendszere. én azt figyeltem meg, hogy ha karomba veszem, vagy magamra fektetem, csökken a fájdalma. ma éjjel végig így aludtunk :)
látom, nagyon hasonló babát kaptál, mint dorka, ő is megébredget állandóan, szenvedünk vele rendesen. most kint alszik a teraszon, úgy sokkal jobban megy neki. a szomszéd fűrészel, édesen alszik rá. mondjuk elég idegesítő, hogy sokszor ki kell menni megtologatni. ha bent alszik, akkor meg hozzábújni. de akkor jobban megébred, nehezebb visszaltani.

KépKép Kép
mzsperx

Danann!

Én is így voltam a tanulással! Én azért mertem belevágni a szakvizsga megszerzésébe,meg a fejlesztő szak elvégzésébe,mert Csabim 3 hetes korától kezdve angyali jó gyerek volt,konkrétan végigaludta a napot és csak szopizni kelt fel,ez így ment 8 hónapig,de utána is kiszámítható volt a napirendje,sokat aludt és egyedül is szeretett játszani. 14 hónapos volt Csabi,amikor elkezdtem a sulit, közben terhes lettem Lehellel,megszületett és hála Istennek,ugyanúgy működött 8 hónapig mint Csabi,simán lehetett mellette tanulni! Aztán,mikor államvizsgáztam,már Berci is a pocakomban volt (bár még nem tudtam róla,biztosra is vettem,hogy az államvizsga+védés előtt 1 héttel biztos nem esek teherbe a stressz miatt,bár próbálkoztunk,de,ha egy gyerek jönni akar...)!

Márti
borossné becz márta

Márti anyósékkal megint nem vagyok kibékülve. Itt voltak karácsonykor azóta nem hívtuk őket, gondolom meg is vannak sértődve. Egész végig a kezében volt a gyerek és ha közelmentünk a gyerekhez elhesegetett hogy menjünk innen most nála van a a gyerek, párom adott Barninak egy puszit és rászólt a páromra hogy ne puszilgassa ha nála van, mikor mentek el akartam venni tőle a gyereket és nem adta oda, majd ő leteszi a kiságyban :? :?
Nem akartam kirakni őket karácsonykor de mondtam a páromnak ez volt az utolsó hogy ezt szó nélkül tűrtem. Hát konkrétan mi a f*szt képzel? Jah és nyávog neki hogy atyalapatyal meg stb.. a hangjától falra mászok persze mi is kedvesen szólunk hozzá de miért kell nyávogni?

Kép
dius87

Dius: Hát ez nagyon kiakasztó! Tényleg mit képzel magáról? Én is utálom, ha valaki gügyög!
Meg azt beszéltük egyik este a Párommal, hogy lehet mi vagyunk ilyen irígyek, de rossz nézni, ahogy mások húzkodják néha szegény gyereket. Úgy sajnáljuk olyankor. :oops: A tesóm úgy szereti fogni, de mindig úgy nyeklik-nyaklik szegény gyerek a kezében, hogy a hátamon égnek áll a szőr. :lol:

Ti kiviszitek ilyen hidegben a gyerekeket minden nap egy órára? Én bevallom, mi csak vásárolni visszük, annyi időt van kint, míg bemegyünk a bevásárlóközponta, de szégyen bár, mi is így szoktunk "sétálni" télen, hogy minden nap máshova mentünk nézelődni. :oops: Utáljuk a hideget. Viszont azért minden nap alaposan szellőztetünk. Többször is.

Danann: Olyan jó, hogy ilyen környezettudatosan éltek. Én is úgy szeretnék, csak felül kéne emelkedni a lustaságomon. Mi mondjuk szelektáljuk a szemetet, meg igyekszem mindenből magyar terméket venni, és méginkább olyat, amit nem állatokon tesztelnek, de tovább nem jutottam. :oops: Elképedve látom, hogy a környezetemben még a legtöbben így is hülyének néznek.
Samu gyönyörű nagyfiú! :)

Én Herbáliás, vagy Naturlandos csipkebogyót veszek, a többiben mindben van valami más is. A Naturlandnak is van hibiszkuszos, úgyhogy meg kell nézni.

Na, Peti üvölt..

Kép

Kép
nikuc

nikuc, dorka kint alszik többnyire :D

KépKép Kép
mzsperx

Nikuc
Nálunk tegnap és ma is -3 van, így fél órát voltunk kint, de ha ez alá megy max 15 percre viszem ki Kristófot. Szellőznie kell, de az sem jó ha teleszívja magát ezzel a hideg levegővel.

Kép
Kép
susytunder

Köszönöm a tippeket! Mi most visszük ki Petit, de mi is csak 15 percre, elurunk a szelektív szigetre, mert elöntenek minket már a válogatós szatyrok. :lol:
Olvastam valahol, hogy ilyen hidegben is maradjon kint a gyerek akár 1-1,5 órát is, mert Norvégiában is blabla... de azért szerintem egy magyar gyereket nem lehet egy norvéghoz hasonlítani. :?

Szerintetek a palackok csomagolásáról a fóliát, és a szatyrokat is be lehet dobni a műanyag palackos gyűjtőbe? :?

Kép

Kép
nikuc

anitapo az előző kettőt az uzsokiban szültem, ott kötelező volt beadni éjszakára a babákat minden nap. én nem is nagyon bántam, kb. 11 körül leadtuk őket, sorban lezuhiztunk (öten voltunk egy szobában), és reggel ötkor újra zuhi, és spuri a bébikért. kb 5 órát tudtunk egyben aludni, az nagyon jó volt.

susy micsodaaa? te jó ég, tényleg én vagyok a következő.
holnap sok minden ki fog derülni, mert holnap megyek a dokihoz, és alaposan átbeszélem vele a dolgokat.

dius szerintem simán ráérsz még a kilókkal foglalkozni. ha úgy érzed, attól van rendesen tejed, hogy eszel szopi után (ami egyébként teljesen reális), és nem is hízol, akkor inkább egyél.
egyébként meg gyönyörű kisfiú, és nagyon csini ruhákban van :D

dannan azta! nagyon jóképű fiúcska :D

Kép
Kép
Kép
iricc

Nkuc,

be lehet ezeket dobni a muanyagos gyujtobe.

Danann,

koszi, tobb minden nem jutott eszembe, de most beugrott, hogy tenyleg irtak hogy vagy 3-szor ki kell mosni mire eleri a teljesitokepessege maximumat.
Sajna hasznaltam oblitot is... na akkor mosom ujra ki oket...
Holnap ujra atolvasom amit irtal, most sajna rohannom kell..

Kép

Kép
sz.veronika

iricc Köszi a dicséretet!! :wink: Majd számolj be mi volt a dokinál!

Képzeljétek este 11től reggel 5:30ig aludt a fiam. :) :) :)

Hát olyan jó aludtunk, de így nem evett hajnalban. Remélem az nem gond. Ugye ne reménykedjek hogy mostmár minden éjszakát átalszik?? ez csak valami véletlen lehetett! :)

Na megyek sírás van....

Kép
dius87

Hú lányok, nem semmit termeltetek itt az ünnepek alatt, alig győztem visszaolvasni :wink: nem baj, majd gyakrabban jövök ezután :lol:

Betti neked külön gratulálok a csak szopihoz :D

Kis betegeknek meg gyógyulást kívánunk!

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok Anyukák és Kisbabák!

Az ünnepek alatt csak arra jutott időm, hogy néha átfusslak Benneteket. Gyógyulást kívánok a betegeknek.

Márti őszintén együttérzek, tényleg nagyon nehéz az ünnepek alatt megfelelő gyerekdoit találni. Remélem már remdben vannak a dolgok.

Dius és Bettyna gratulálok a szopis sikereitekhez!!!

Nálunk most betegség nélkül teltek az ünnepek, de azért nem zavartalanul.
Párom szüleitől azt kaptuk karácsonyra, hogy apósom kilambériázza a konyhát és a bejárat falát. Egész jól haladtak a dolgok, mígnem 30-án 5 óra körül sikerült egy falban lévő fűtéscsövet megfúrni. :( Senki nem emlékezett (gondolt) rá, hogy ott megy a cső. Pedig nekem kellett volna, mert mindig én voltam otthon, amikor a fűtést, vizet szerelték. Szóval a falból víz spriccelt. Radiátorokat elzárni, kint mínuszok. Aki szerelt nálunk anno. már külföldön dolgozik, nem voltak itthon szerszámai. Másik ismerősünk 300 km-re az erdélyi határon haladt át mikor hívtuk. Végre találtunk egy falubéli szerelőt. El is jött, de azt mondta az egész rendszert vízteleníteni kell, csak úgy tud szerelni, de másnap jön....
Gyerekeket beültettük a dvd elé és apával elkezdtük vízteleníteni a rendszert. Ekkor még 20 fok volt. Lavór, felmosó, vödör, büdös fekete víz... de a Vuk mese időtartama alatt végeztünk ügyesen :lol:
Mivel éjjelre fűtés nélül maradtunk így az egész család átköltözött a szüleimhez... Egy gyerek a nagyszülők közé, egy a hugom mellé, egy mellém került és apának is találtunk fekvőhelyet :lol: Szerencsére nem kellett messzire mennünk, mert anyukámék a szomszédban laknak...
Másnap persze vártuk a szerelőt... nem jött. Vagyis a felesége, mikor elmentünk hozzájuk azt mondta járt nálunk, dudált, de nem tudott bejönni.....Hát kicsit kételkedem a történetben. Már nagyon idegesek voltunk szilveszter délutánján, mígnem apukámnak eszébe jutott még egy közeli ismerős aki ért a dolgokhoz. Na ő megszerelte, de ekkor már csak 13 fok volt a házban.
Akkor apa feltakarított amennyire csak bírt, felvette a fűtést maximumra és a szilveszeteri kölyökpezsgőt már otthon ittuk meg, igaz csak 17,5 fok volt, de mindenkit jól bebugyoláltunk és 1-re már velünk együtt mindenki az igazak álmát aludta...

Kép
becsengo

Húú becsengo nem semmi szilveszteretek volt. De örülök, hogy végül megoldódott, még ha nehézkesen is.

Nikuc
Igen, a magyar klíma más, a mi babáink nem ahhoz vannak szokva. Jó a hidegben való séta, mert valóban erősíti az immunrendszert, de nem ebben a ködös időben.

Kép
Kép
susytunder

Nálunk most volt a védőnő azt mondta ha nem esik semmi vigyem ki minden nap egy kicsit... itt a panelek felfogják a ködöt, amúgy is ha kiviszem max 10percre...

becsengo hát nem lehetett kellemes még jó hogy megoldódott minden ha nem is azonnal. Előfordulnak az ilyen bakik...

Kép
dius87

Dius
Én a ködöt arra értettem, hogy hosszú ideig kint lenni a babával, úgy mint, ahogy Nikuc említette Norvágiát. :wink:
Mi fél órát sétálunk minden nap.

Kép
Kép
susytunder

Danann,

mégegyszer köszi, hogy írtál.
Most elolvastam mégegyszer, mert tegnap nagyon futottam csak.

Sajna All in One, de akkor megpróbálom a tippeket, amiket mondtál!
Kimosom mosószódával vagy biomosóporral (amelyiket sikerül szerezni) és öblítő helyett ecetet használok.

Mossam ki egymás után 3-szor, vagy közben tegyem is rá a picúrkára?

Lehet, hogy még kicsi hozzá, ha más nem, akkor kivárom, hogy nagyobb legyen még egy kicsit, bár a 7 kiló még odébb van :) Most 4.45 kg :)

Jó lenne, ha nem dobtam volna ki feleslegesen rá a pénzt és valamikor tudnánk használni... Legalább nappal és akkor éjszakára adok rá eldobhatót.

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Mindenkinek Boldog Új Évet kívánok! Nagyon sokat írtatok, mióta nem voltam...
Nálunk is betegesen teltek az ünnepek, először Adél, aztán Jana, most meg én... hááát, vége lehetne már!

Márti! Nagyon aranyosak a gyerekek! Tündéri Kamilla a kis ruhákban! A fiúk gondolom, imádják! Nagyon jó dolga lesz a kiscsajnak! :)

Holle pelyhet hol vegyek? És milyet?

Kép
Kép
kincsesi

Ildi!

Köszi! :lol:
Bioboltokban és nagyobb patikában kapsz,én 1.körben a Holle bio rizspépet ajánlom,ez gluténmentes és bármit sűríthetsz vele+anyatejjel is jó,én éjszakára adtam Bercinek,így jobban kezdte átaludni az éjszakákat.
Jobbulást!
mi végre túl vagyunk a nehezén!

Márti
borossné becz márta

Még lenne egy kérdésem: 7 hónapos korban hányszor "kell" szopiznia a babának? Adél hirtelen elkezdett csak 4x enni + két szilárd. Elég ez a szopi? Gőzöm nincs ml-ben ez mennyit jelent.
Ja, és pár napja elkezdte elutasítani a cicit. Hajnalit nem, de a többi szopira alig bírom rávenni. Odateszem a fejét és egyből elfordítja, kicsavarodik a kezemből és ezt lassan minden szopinál eljátsza. Olyanokat kell trükköznöm, hogy felállok és sétálok vele, akkor nagy nehezen elfogadja. Mi lesz ebből? Le akar szokni? Én nem akarom! Hogyan tudom "meggyőzni", hogy egyen?

Remélem, tudtok segíteni!
Köszi!

ildi

Kép
Kép
kincsesi

És egy kép... Jó kis hipp reklám, mi?! :)
Kép

Kép
Kép
kincsesi

susy okés, értem. Csak én a ködre nem is gondoltam asszem magamat nyugtattam meg hogy neked leírtam. :lol:

Kép
dius87

kincsesi: Zsófi három hónapos korától naponta négyszer szopott, mást nem evett mellette, és havi egy kilókat hízott :wink:
Vendég

Sziasztok! Próbáltam keresni földit, de minden dunaújvárosi topic halott. :(

Mi tegnap is csak a szobában szellőztünk. Úgy beájult a friss levegőtől, hogy három órát aludt. Ez nála ritka, mert két óránként szopizik még mindig. :lol: Kivéve éjjel.

Jana nagyon édes ezzel a kis fejkendővel! :lol:

Márta merre van? Remélem, már jobban vannak mind. :?

Kép

Kép
nikuc

sziasztok lányok, én egy ideje csak olvasgatok, mert Róza után apa és én is betegek lettünk. Róza már egész jól van, bár az orrában mélyen még mindig liftezteti a váladékot. Kértünk porszívós orrszívót, de le kellett volna fognunk a gyereket hogy használni tudjuk, így felhagytunk vele :? Védőnő szerint nem muszáj orrszívózni, fel fog szívódni magától a váladék. Nektek mi a tapasztalatotok?

Manka, Zoló meggyógyult? Jó hogy mondtam h issza Róza a teát, na az volt az első és utolsó :) De ma csőrös pohárral próbálkoztam, kb két picike korty talán benn maradt :)

Márti, én nagyon együtt éreztem veled a betegeskedés miatt, sztem mi is az 5 napos gyerekorvos-mentes időszak miatt kaptunk antibiotikumot, öt nap nagyon hosszú idő, ha rosszabbodott Róza állapota a frász kerülgetett. Most meg viszket a lányka, vakarja a pociját, foltszerű piros dolog van rajta és van pici közepe. De rövid időn belül el szokott múlani és máshol jön elő. A Curam mellékhatásai között ott van a viszketés és a kiütés. Szerintetek aggódjak? menjünk orvoshoz? (nem szívesen, mert pót-pót dokinéni van, két orvost is helyettesítenek, rengeteg a kis beteg és én is beteg vagyok).

Susy, kis bájos továbbra is Kristófod! :) És Samu is nagyon aranyos! Meg Barnus, és Levi! Remélem, senki nem maradt ki :)

Még a sétáról: mi lassan egy hete csak egy alkalommal voltunk kinn. A védőnő szerint -5 alatt nem kellene, 0 és -5 között mérlegelni kell, nyirkos időben nem, napos időben a napos oldalon lehet sétálni. Azt javasolta, Rózát ne vigyem ki míg ilyen hideg van, nehogy rosszat tegyen neki a gyógyulófélben lévő torkocskájának. Szerintetek? Nekem nagyon fura h nem viszem ki, azt csináljuk amit nikuc írt, alapos szellőztetés után ott alszik a gyermek.

Kép
Kép
szalamandra

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?