Sziasztok!
Kicsit elutaztunk húsvétolni Zalaegerszegre, hogy pihenjünk egy nagyot a hosszú hétvége alkalmából. Sajnos sehogy nem tudtunk netet szerezni, így kénytelenek leszünk újítani, és majd fütyis-netet beszerezni.
De most, hogy végigolvastalak titeket, kicsit elszontyolodtam. Kata, ne legyél ennyire kishitű, hiszen olyan sok dolgot csináltál már! Én is mindig bepörgök, amikor "akció" van, és tesztelnék ezerrel, és pont én is így voltam mindig, hogy peteéréstől számítom a napokat, de olyan sokszor olvastam, hogy később lett pozitív az a fránya teszt... A másik, hogy a lombikos tízparancsolat "legrosszabb" pontjait nem tartod be - nem tesztelünk, nem olvasunk utána semminek (korábbi terhesség). Nincs egyforma terhesség, legalábbis azt mondják. Próbálj nem pörögni, kikapcsolni!!!!
Beus, veled érzek, legalább annyira izgulok, mint te!!!!!
Sonjus, megadrukkok tőlem is mennek ám!!!
Megnéztem Kata horgolásos oldalát, és én egyből olyan irigy lettem - hogy mennyi helyes figura van ott... Hogy kell horgolni????????????????
Tudom, lekéstem a húsvétot, de van sok vasárnap előttetek, és aki IR-rel küzd, annak gyors dobok egy túrótorta receptet, ami liszt nélkül készül, fruktózzal. A túró lassan szívódik fel, tehát tökéletes egy uzsira.
Hozzávalók:
50 dkg túró
1 zacskó vaníliás pudingpor (főzős)
1 db citrom
3 db tojás
15 dkg cukor (v. 10 dkg fruktóz)
3 dkg vaj (ki lehet hagyni)
Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral. A vajat megolvasztjuk és belekeverjük a tojássárgájába. Habosra keverjük. Utána beletesszük a pudingport és a citrom reszelt héját, valamint a fél citrom levét. Jól elkeverjük. Végül belekeverjük a túrót. (Én tettem bele a Sparban kapható citrushéj-keveréket is).
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, óvatosan az előző masszához keverjük. Tetejére csokiszórás Mmmmmm....
Kivajazott, lisztezett tepsibe/tortaformába tesszük és 50-60 percig 180 °C-on sütjük.
Kb. 8 szelet lesz belőle
Ölelek mindenkit, és hiányollak innen SALYGABÓÓÓóóó!!!