Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tényleg ekkora a pocakom?
Márti! Kamilla mekkoráak született? A dokim azt mondja 4 körülire tippeli. A 27. héten volt 1,5 kiló saccra.

Dius! Már ilyen korán fityisz? Az én lányaim is bőszen mutogatták kicsinek. :lol:

Nagyon Boldog, Egészségben Gazdag új Esztendőt kívánok nektek!

(remélem túléljük, mert nagyon nem szeretem a szilvesztert. Nem birom a durrogást! A lányok meg nagyon félnek tőle!)

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Edina!

Kamilla 3580g-mal,51cm-rel született, 1 héttel kiírás előtt! De ez a poci nagyság alkati dolog! Nekem minegyik babával hatalmas volt,én meg pici vagyok,hát nagyon látszott! Egyszer nem volt ott a dokim aszisztense a rendelésen,erre a helyettes ctg-zni akart 28 hetes terhesen! :lol:
Minden anyukának és babának nagyon boldog,egészségben,örömben gazdag,babázással teli új esztendőt kívánok!
Márti
borossné becz márta

Húú lányok de bele húztatok így az év utolsó napján. :)

Tea
Én Kristófnak a Pickwick gyermekteáját adom, ami filteres erdeigyümölcs ízű vörös tea. A vörös tea jótékony hatással van a szervezetre. Teszek bele neki pár csepp citromlevet, de néha abba cseppentem a Cebion cseppet. Édesítésnek én gyümölcscukrot használok, gyógyszertárban veszem, és egy pici kanállal teszek bele, de nagyon sokszor ezek nélkül kapja, mert alapjában véve is nagyon kellemes az íze. Szoktam még limonádét is adni neki, azt is az említett cukorral, ill. zöldség levet 2x 1 héten, azt nagyon szereti. Az instant teákkal nem árt vigyázni, mert tele van cukorral.

Edina
Valóban nagy a pocid, legalábbis képen nagyon úgy hat. Remélem a lányaid nem fognak nagyon félni a durrogtatástól.

Szalamandra
Porszívós orrszívót vegyetek, bár előfordul azzal is, hogy nem jön ki, de ritkán. érdemes a babát olyankor ültetni, aki persze már ül, mert az arcüreg részből jobban kijön, ha fekszik akkor pedig le van folyva, ezt a fül- orr- gégész dokinéni mondta.

Manka
Én Kristófot sokáig úgy ültettem, hogy a földön a lábamközé fogtam, azt szerette, de az ölemben is szeretett üldögélni, azt hiszem nagyjából ilyen korban, ahol ti jártok. A baba tudja mi jó neki, ha nem tiltakozik, hagyhatod, amit tehetsz, ha nem vagy biztos, hogy rövid ideig hagyod úgy.Csinálhatsz olyat is, hogy félig ülteted, félig fekteted párnákal kitámasztva.

Iricc
Én is sokszor agyaltam minden félén álmomban. Nem semmi lehetettél, szegény párod, lehet azt se tudta, hogy hol van. Nem tudlak megerősíteni abban hogy oda fogják adni apának a baát, de legyetek határozottak, egy biztos, sajna nem lehet veled apa sokat a császáros őrzőben, csak amíg kipakol neked. Ha azóta változás van lányok javítsatok ki.

Lányok! Nekem is lenne egy kérdésem. Mit tehetnék, kristóf egyáltalán nem hallgat a nemre. Kipróbáltam, hogy picit ráütök a kezére, mert folyton a konnektornál jár, de csak nevetett rajtam, szerintem azt hitte játszok. Abban sem vagyok biztos, hogy megoldás az, ha ráütök. Erről mit gondoltok? Sajnálom szegényt, de valamit ki kell találni, mert nem hallgat, és folyton olyat csinál, amit nem kellene, de a tengernyi játék pedig nem köti le.

Kép
Kép
susytunder

Manka

Én a teát cebion cseppel ízesítem :wink: 5 csepp bőven elég bele, és lesz egy kis íze is. Már csak akkor tedd bele, amikor kihűlt, így még a vitamin tartalmát is megőrzi. (remélem :D )

Köszönöm a dícsérő szavakat! :lol: :lol: Jövök máskor is. :wink:

Gabi
A pancsi ülőkét csak ajánlani tudom, imádja Zéti, és szépen le lehet benne mosdatni is. Persze muszáj kinyújtóztatni is a kádban, hason fekve is szeret "úszkálni"

(hú lányok, beleittam a söröcskébe, amivel locsolom a malacunkat, és igencsak fejbe csapott :lol: , és még hol az este? :wink: )
Vendég

Nagyon boldog új évet kívánunk mi is, kicsit szét vagyok csúszva, elkaptam a calici vírust, már kifelé jövök belőle, de a terhességi előtti súlyom alá fogytam 2,5 kilóval :? Komoly... majd ünnepek után igyekszem visszatérni a körforgásba :D
Vendég

Manka: Én Petim már most ülni akar, hisztizik, ha fekszik. Szépen tartja már a fejét, meg a hátát is. Ha a mellkasomnak háttal üldögél, sokszor el is emelkedik a mellkasomtól a testével egyenes ülő pozícióba, de persze még nem tudja tartani. Ő is sokszor próbál állni a lábával, ha a hóna alatt fogom, és "megy". Hason is "kúszik", tolja magát előre a lábával. Nem tudom, ezt mikor szokták csinálni. Szerintem minden gyerek akkor csinálja, mikor jól esik neki, nincs szabály.

Iricc: Én is nagyon féltettem Petit egyedül, és már "szülés" előtt folyton ez járt az eszembe, hogy mi lesz az én pici fiammal, hova viszik, sőt első éjjel egy szemhunyásnyit nem aludtam, míg vissza nem kaptam. Kínlódtam, hogy szegénykémmel mi lehet, hogy félhet egyedül. (ezért is lehet, hogy legközelebb keresek más kórházat, ahol nem vihetik el) Másnap este pihentem ki magam, mikor békésen egymás mellett szuszogtunk az ágyban. :lol:

Tea: Én csak natur csipkebogyót adok neki, és semmi ízesítőt nem használok hozzá. Engem így nevelt fel az anyukám ,és mai napig akármilyen gyógy és gyümölcsteát meg bírok inni cukor nélkül, az üdítőket pedig nem is szeretem. Néhanapján egy pohárral iszom. Erre szeretném nevelni Petit is. Azt mondta az orvos, ilyenkor még nincs kialakult ízérzékelése, de most alapozzuk meg. És valóban, először fintorgott a mecsek bébitől, aztán már pár nap után úgy itta, majd megfulladt, pedig az aztán nem édes. :lol: Én ittam meg mindig a maradékot. :lol:

Kép

Kép
nikuc

Róza sem itta meg a teát korábban, Manka, én is úgy jártam mint te, csak anyatejet kapott, aztán meg semmi sem kellett :) Most hogy pótolgatnék neki ezt-azt, adtam neki egy kis teát, és megette! Lehet, hogy életkori sajátosság is, lehet hogy Zoló is egyszer csak érdekesnek tartja - bár ez ebben a pillanatban nem segít rajtatok :( Én nem tudom, mi a teendő ilyenkor, én sem bírtam Rózát korábban rávenni. Esetleg próbálj meg más ivóalkalmatosságot, mondjuk csőrös poharat, normál poharat, cumisüveget.... Hogy mondjak valami érdemit is, én a Gyermekmosolyra szavaznék :)

Én most nagyon gyenge fekete teát csináltam Rózának, mert natúr csipkebogyó nem volt itthon, meg más használható sem. Porszívós orrszívót szerencsére kaptunk a szomszédból, kíváncsi leszek a hatásra!

Vicces, hogy még szilveszter este itt netezgettünk, annó babátlan időben ez a készülődés időszaka volt :) De persze nem bánjuk, éljen a szilveszter hármasban :)

Kép
Kép
szalamandra

Húúúú Szalamandra, elnézést!!!! :oops:
Neked szólt a pancsis szössz..... :lol: , nem szabad alkoholt fogyasztanom! :oops:

Én is csipkebogyót itatok a fiúkkal, mostanság egy kis hárssal.
Amikor sok banán, alma van napirenden, akkor enyhe kamillát is áztatok bele a teájába.

Panndi
Kívánom Neked, hogy a "nehéz" pocakosság után, Örömteli, Boldog évek következzenek! Kitartás! :wink:

Épp tegnap mondtam apának, hogy jó pár éve a plázákat jártuk, mert "nincs egy göncöm, amit felvegyek!" Szillveszterre! Ma meg.........BABÁZUNK! :lol:
A tv-ben szokás szerint nem lesz semmi nézhető, így az éjféli tüzijáték után (feltéve, ha ébren leszünk) irány az ágy!
Vendég

De lesz nézhető!!!! Éjfél után a Társulatnak lesz egy 1 órás műsora,én nagyon szeretem őket! Végig izgultam a szereplőválogatást és sikerült jegyet szerezni a jubileumi díszelőadásra is,ami életem egyik legnagyobb élménye volt!

De nem is ezért jöttem! Gyerekek már alszanak,katasztrófális napunk volt,már a férjem is beteg,szegény,begyulladt a füle! A 2 kicsi már antibiotikmot szed,muszáj volt,ez zsinórban a 4. lázas napjuk volt,Kamilla hörög,rekedten gőgicsél, és mint rendes szopós baba utál minden mást,ma 2x hányta ki sugárban a gyógyszert,mire valami bentmaradt! Felsorolni is sok,mennyi mindent kell lenyelnie! Calcimusc+Cebion+Augmentin+Rhinathiol+Normaflore,szerencse,hogy a hörgőtágítót és a lázcsillapítót kúpban kapja,aztán Fluimare,Nasivin,mellkaskenőcs(na ezt az egyet szereti)! Én meg már utálom magam,hogy az én mindig mosolygós,türelmes,nyugodt kislányom feje már lilul az ordítástól,öklendezi vissza a sok gyógyszert,sosem tudom,mennyi maradt bent stb.
Berci sincs jól,de Ő már szépen beveszi a gyógyszert. Á,csak gyógyúlnának már meg!

Márti
borossné becz márta

Márti
Mielőbbi gyors gyógyulást kívánok a gyermekeknek is meg apának is. Neked pedig kitartást.

Apa most ment a barátainkért, így mi nem hármasban búcsúztatjuk az óévet, de nem lesz erezd el a hajamat. kristóf remélem tud majd aludni a nagy durrogtatástól.

Kép
Kép
susytunder

Boldog új évet mindenkinek!!! :)

Lányok ha egyedül vagytok ti hogy csináltok magatoknak kaját?
Lerakjátok? És ha sír? Egyszerűen nem tudok enni ha egyedül vagyok pedig muszáj leraknom mert úgy nem tudok. Próbáltam hogy kitolom babakocsiba de kb 5percig van el aztán sír, hagyjam sírni amíg kész nincs a szendvics? Vagy az hogy megmelegítsem a kaját?
Mert nem a főzésre gondoltam, főzni nem állok úgy neki hogy sír az hosszú idő...

Kép
dius87

BUÉK!

Végül 30-án belázasodtunk az oltásra, de a kúp szépen levitte és azóta nem is jött vissza.
Tegnap megvolt a szilveszteri "buli", átjött 4 barátunk hozzánk és így töltöttük. Persze semmi extra, csak dumálgattunk.

Dius,
még a tegnap előtti kérdésre válaszolva, 2 hónapos korban jön az oltás, utána 3 és 4 hónapos korban is. Aztán majd csak 15 hónapos korban a következő, egyelőre ezeket tudom.

Az első 4-5 hétben én sem tudtam lerakni Pálmit, azóta már sokkal jobb a helyzet! Esetleg arra gondoltál, hogy hordozókendővel magadra kösd? Úgy szabadon maradna a kezed.

Kép

Kép
sz.veronika

Kép

NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK!
tüni75

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telt a szilveszter. Nekünk nagyon jó volt, hajnalig ment a Monopoly- party, aztán Kristóf 7 órakor ébresztett. :)

Hoztam én is pár képet kristófról.
Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
susytunder

Dius
Próbáld elvonni a figyelmét a sírásról. Beszélj hozzá, mondd el neki, hogy anya éhes, készítesz magadnak enni, de aztán újra csak az övé vagy. Lehet bután hangzik, én így csináltam, meg énekeltem, mondókáztam neki.

Kép
Kép
susytunder

panndi, gyógyuljál, hihetetlen, mik vannak. hol szerezted?

dius, akkor eszem, ha alszik.vagy kendőben van. vagy hagyom sírni...

KépKép Kép
mzsperx

Sziasztok!
BUÉK!

Én egy jó gyermek háziorvost keresnék Bp-en a XII. ker-ben vagy környékén születendő gyermekünknek.
Van valakinek jó ötlete?

ill. mit javasoltok újszülött baba ápolásához?
milyen szürővizsgálatok vannak az első hetekben?

BUÉK mégegyszer mindenkinek!!!!!

Kép

Kép
nuszo

Sziasztok!

A lányok mivel nem eröltettem a délutáni alvást, annyira kidőltek, hogy átaludták a durrogást! :lol: Mondjuk én is elaludtam a tv előtt és éjfél előtt pár perccel keltem fel. :oops:

KÉRDÉS!!! Tudom, hogy már kérdeztem(csak feledékeny vagyok!), de milyen tapasztalataitok vannak a bimbikrémekről? Melyiket nem kell lemosni? Én Garmastant használtam, mikor már nagy gáz volt. Most az a tervem, hogy rögtön az első szopik alkalmával kenegetem. Hátha így megelőzhető a repedés. Tudom, hogy sokat számít a helyes mellretétel!!!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Lányok!

Bolog új évet kívánok mindenkinek!!!

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Lányok, köszönöm szépen a segítséget a teával kapcsolatban!

Susy - Kristóf nagyon édes! A teát hol szoktad venni neki? Boltban vagy esetleg patikában?

Aki csipkebogyót főz (lehet furcsa kérdés), ez gyermek tea vagy sima csipkebogyó a patikából? Ez is érdekelne, a Cebion a teába jó ötlet! :lol:

Kriszta
- fincsi volt a malacka?

Panndi - jobbulást neked! Gyógyulj meg hamar!

Márti - nektek is jobbulást!!!! Nagyon átérzem a helyzeted! Mi is ugyanezen mentünk át! Kitartás! Hamarosan hatni fognak a gyógyszerek és könnyebb lesz nekik! Nekem is szívem szakadt meg! Egyébként nem tudtam hogy Nasivin létezik kenőcsben is. Jó ötlet! Mi most egy kúp formában kapható gyulladás csökkentőt is kaptunk, ami nagyon hatékony, állítólag fél kúp is elég ha nagy a baj. Ez kifejezetten jó, ha már nem boldogulunk a gyógyszerekkel, én sem tudtam, hogy most akkor csúszott is le valami a gyógyszerből vagy mindent kiköpött?

Dius - én amikor Zolcsi annyi idős volt és még utána sokáig, akkor ettem amikor aludt. Most már hogy nagyobb és többet van ébren, kihozom a konyhába hordozóban és addig játékokat lógatok fel neki amivel elvan egy darabig, vagy berakom a kiságyba és addig játszik, persze itt nem kell nagy dolgokra gondolni, max. szendvics vagy műzli fér bele. A rendes kajcsi még most is csak a szundi alatt lehetséges nálunk és persze a főzés is.

Edina - én Garmastant használtam a végső esetben és bevált, egyébként a tejcsivel való kenegetés és a szellőztetés is sokat segített.

Ki mennyire bátor a hozzátáplálásban? Most gondban vagyok mert ütköznek az eddig általam követett elvek (szakirodalom, védőnői, orvosi tanácsok) és a rokonságom által ismert gyakorlat. Nem tudom kire hallgassak, hiszen ők csak felnevelték a gyerekeiket, minket, ugyanakkor sokat változott a világ azóta. Itt elsősorban a következőkre gondolok: péksütemény (babapiskóta, keksz, rántás kontra gluténmentes dolgok, az ebédből kivett ízesített zöldségek kontra só és cukor szegény ízesítés, óvatos kóstolgatás kontra krumplipüré, töltött káposzta és társai, saját készítésű étkek kontra bébiétel, ivólevek). Ti hogyan csináltátok/csináljátok? Én eddig a kis könyvet vettem alapul. Segítsetek légyszi! Sajnos egyre több emiatt nézeteltérés a családban (nincs vita mert elfogadják, ha másképp csinálom, csak a fejüket csóválják) és nem tudom mivel teszek jót Zolónak, ha engedek a régi elveknek, vagy ha ragaszkodom a könyvekhez.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok !BÚÉK

A várandósság alatt elég sok oldalt böngésztem már át, sok-sok fórumot láttam, és persze sok-sok kérdést tettem fel, amire aztán soha nem jött válasz :evil: , de talán itt, talán most megtaláltam :) :oops:

A kérdés: Azt olvastam az édeskömény teáról, hogy csak 4 hónapos kortól lehet adni, ti mit tudtok ?
nini.n

Lányok köszi a válaszokat megfogadom, akkor eszek ha alszik! :)

Tegnap délelött még úgy ahogy elvoltunk de mostanában sokat nyűgösködik, délután már bármit csináltunk semmi nem volt jó 20percet aludt maximum és állandóan cicin lenne már 2-3 napja és ciciztetem is ezáltal laposak a cicik. Tegnap este 11kor még mindig hiába ciciztettem teljesen kifogytak a készletek, és ő éhes volt :(:(:(
Adnom kellett neki pótlást :( :( :( sírva is fakadtam, annyira szeretném ha elég lenne neki tejcsi de úgy látszik nem elég, utána már nem sírt de így is volt 45perc mire elaludt pedig szinte semmit nem aludt délután. Elég nagy kudarcnak élem meg hogy nem tudom őt jól lakatni :( Vajon már tegnap meg tegnap elött is éhes volt? De elötte már este 10kor aludt most meg hajnalba aludt el és tápi elött torka szakadtából sírt :( :(
A tejcsivel max estig van el, de addig is óránként van cicin. Nem elég tápláló a tejem? Mondjuk már nincs annyi mint az elején de van benne valamennyi. Elég ha akkor adok neki pótlást ha látom még éhes? Nem baj ha keveredek az anyatejjel? Nem szeretném elrontani a gyomrát....

Kép
dius87

Dius!

Most bírd ki és ne pótolj! Ha ugyanis ilyen gyakran mellre teszed,1-2 napon belül megint több tejed lesz és elég lesz Barnusnak! Ha viszont tápszerrel vagy lefejt anyatejjel üvegből pótólsz,akkor a melled nem kapja meg a jelzést,hogy többet kéne termelnie,így ztán nem is fog többet termelni! Ha végképp nagyon tátog,adj neki babavizet pár kortyot,de vagy pohárból vagy kiskanállal,met pici még,kialakulhat a cumizavar(az üvegből könnyebben jön mint a ciciből)!Pihenj sokat és próbáld ki a Fitolac teát,nekem most az nagyon megdobta a tejcsit! Esetleg Karmalaz-t is próbálhatsz inni!

Manka!

Hozzátáplálás-ügyben én mindig a kismama naptár utolsó lapján léő táblázatot követtem,nálunk nagy az allergiahajlam,ezért óvatos voltam! Nálunk sem tetszett a nagy családnak a dolog,közölték,ha 1x nem leszek ott,töltött káposztával tömik meg majd a gyerekemet! Meg,hogy válogatós lesz! Nem érdekelt,kitartottam és bejött.Rántásos kajákat csak 1 éves koruk után kaptak a gyerekeim,addig én pepecseltem a babaételt,ha boltit vettem,akkor meg nagyon megnéztem,hogy mit,mert elképesztő,miket raknak bele egyikbe-másikba,gyártótól függetlenül!!! Nem sóztam-cukroztam semmit nekik,csak a táblázat alapján megengedett fűszerekkel ízesítettem!
A mellkaskenőcs nem Nasivin,hanem Naturland-os,citromfűvel,nagyon jó!

Nálunkl az elmúlt 2 nap volt a mélypont,Kamilla gyomra nem bírja az Augmentint,ha rászoptatok rögtön,akkor is kihányja félórán belül,még mindig hőemelkedése van,nincs elérhető gy.orvos,az ügyeleten meg azt mondták,keverjem a kedvenc szörpjébe vagy joghurtjába! Ennyi! Ha ünnepek alatt beteg valaki,magára vessen! Szerencsére jó a kedve,de még mindig hörög,úgyhogy nem vagyok nyugodt! De a 3 "nagy" már gyógyul,látványosan.
Hétfőn meg kihívom a gy.orvosunkat!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok

A kis betegeknek jobbulást kívánok.

Dius,
Tegnap nálunk is nagy volt a nyűgösködés. Én akkor eszem ha Kristóf alszik illetve az apróbb zajjal járó házimunkát (gyors porszívózás) akkor csinálom amikor elnézelődik egy kicsit. Lelkiismeret furdalásom is van hogy otthagyom őt egyedül de muszáj. Kristóf ma 4 hetes és az hogy kicsit elvan magában az kb. egy hete kezdődött el és napról napra hosszabb ideig tart. Majd te is meglátod hamarosan lesz egy kis időd. A tejcsivel kitartást, én nekem sajnos se a nagylányommal se most nem volt tejem ( genetikai probléma miatt), és bár ilyenkor vigasztalnak persze (még a védőnéni is) hogy a mai tápszerek milyen jók de tudom hogy ez nem igaz. Szoptasd minél többször a picit, drukkolok neked.
tüni75

Sziasztok!

Dius
Én is azt mondom, hogy kitartás, a babád megcsinálja magának a tejcsit, ha gyakran van cicin.

Manka
Én Kristófnak kezdetektől főzök, szerencsée vagyok, mert mindenevő. Nálunk is vita van/ volt, mert én is az új elveket tartok szem előtt, nem az anyukám idejéből valót, de én vagyok az anyja én tudom mi a gyerekemnek a legjobb. Én a kornak megfelelő ételeket adom csak. Rántásos dolgokat nem evett még, csak 1 éves kor urána majd ahogy Márti is írta. Töltött kápi? Még meg sem fordult a fejemben. Húslevesből kivett zöldségeket, ill. husit már egy ideje kap, de óvatosabban bánok olyankor a fűszerekkel. Sóra semmi szükség, cukrot pedig csak gyümölcscukrot haszálok.
A teát élelmiszer boltban veszem, ott lehet kapni.

Nini
Minden teára az van írva, hogy 4 hónapos kortól, de ha alatta megnézed németül 2 hetes kortól adják. Van a Mecsek tea nem tudom ismered e, azt lehet adni egész újszülött kortól. Gyógyszertárban lehet kapni. Szerintem anyától függ, ki mikortól adja, az én kristófom 3 hónapos kora körül ivott először teát.

Tüni
Neked is Kristófod van? :)

Kép
Kép
susytunder

Igyekszem megfogadni a tanácsokat, de éheztetni sem szeretném. Rengeteget volt elötte is cicin amikor még jóllakott vele, akkor miért nem lett több tejem? Mikor kezd el többet termelni ha többet teszem cicire?

Kép
dius87

Dius
Nem aggodalmaskodtál mostanában többet? Vagy nem vettél vissza evéssel- ivással? Próbálj megnyugodni, ha egyszer- kétszer nem lakik teljesen jól nem fog éhen halni, mi sem eszünk egyformán, ezt rengeteget mondták nekem a lányok anno.

Kép
Kép
susytunder

Pont tavaly olvastam egy cikket talán a decemberi kismamában, hogy van olyan, hogy ünnepi tejválság.

Olvasd el, hátha segít:

http://www.kismama.hu/baba/unnepek_tejvalsag/3360/

Kitartás!
Vendég

Sziasztok!

Babamosolyban gzdag új évet kívánok mindenkinek!!!! :lol:

Próbálgatok visszaolvasgatni több kevesebb sikerrel. A babaképeket egyből kiszúrtam, nagyon cukik!!!

Először is minden névnapost, szülinapost isten éltessen utólag is!!!

Szeretném megosztani veletek az egyik legnagyobb sikerélményemet: dec. 30. óta Szabi csak ciciből eszik!!!!! Ehhez kellett a 2. More Milk kúra, a napi többszöri fejés és a nyugalom meg sok segítég, amit itthon a szüleimtől kaptunk! :lol:

Ugabesz: Amíg szedtem a More Milket én sem éreztem a hatásást, hanem inkább miután elfogyott. Ez az előző körben is így volt!

Edina: Hű, szép nagy poci!!!

mennem kell, majd még jövök!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Susy
Köszönöm a választ, már majdnem hite hagyott lettem :)
Akkor miért írják rá ? Ne értsd férre nem a te szavadban kételkedem, csak az okát keresem!
Én ánizs mag teát adtam a picinek.

Kép

NIKI
nini.n

Susy nem tudom/hiszem hogy többet aggodalmaskodtam volna. Ma nem kellett még tápi, nem kell minden alkalomra csak este fele kezdenek ürülni a készletek, olyan mintha nálam nem vállna be ez a több cici több tej, lassabban termelődik. Most 5 órát aludt éjjel és reggelre rengeteg tejem lett, és ahogy cicizik egész nap termelődik de nem annyi mint reggelre így estére kevés neki. Mindent megteszek és elkezdem inni a laktoherbet.

Bettyna nagyon örülök a sikerednek, gratulálok!!!

panndi köszi a cikket!

Kép
dius87

Bettyna
Örülök az örömödnek! Nincs is jobb attól, mint így kezdeni az új évet.

Nini
Megváltozott a szemlélet. Mikor a hugomnak pici volt a lánya ( most 9 éves ), akkor még 2 hetes kortól lehetett adni, mint ahogy nem magyarul is rajta van. Azóta változtak a dolgok, és a fordításban már 4 hót írnak.
Ánizsmag teát én is adtam szárított almával, és még valamivel keverve, ez egy recept, dietetikus ajánlásával. ( Ha kéred megadom )

Lányok olvastam ma egy jópofa dolgot. Kristóf nagyon sokat áll tükör előtt, olyan a szekrényünk. Ha rajzoltok egy rúzsfoltot a gyerek homlokára és azt megpróbálja letörölni akkor tudatában van annak, hogy ő van a tükörbe, ha nem akkor nem. Hát kipróbáltam, és nem pbálta letörölni, csak vigyorgott. :)

Kép
Kép
susytunder

Betty: Gratulálok a 100 %-os anyatejes etetéshez! :)

Dius: Én sem tudom letenni Petit sajnos, úgyhogy alig eszem. A főzés teljesen felejtős... Amíg alszik, addig próbálok pár falatot enni, vagy a hordozóban próbálom tartani evés idejére, de az nem nagyon sikerül. Én a tejcihez annyit fűznék hozzá, hogy sokaknak nagyon bejött a tej fokozására az alkoholmentes sör! :D

Nini: Az orvosunk azt mondta, hogy attól függ, melyik cég mit mer ráírni! Én cirka 3 hetes kortól adtam Mecsek babyt, aztán édeskömény teát, de sajnos nem múlt el tőle a pocifájása, sőt még jobban fájt - van baba, akinek nem jön be, olyankor te se ihatsz édesköményes teát - azóta sima csipkebogyót iszik.

Főzés: Én szigorúan be fogom tartani amit most mondanak a védőnők. Jó okom van rá. Egyrészt Peti arca szépen javul, mióta nem eszem tejet és tojást, tehát az volt a ludas, és nem szeretnék egy allergiát, amit vagy kinő, vagy nem. A másik, hogy nemrég olvastam, hogy a korai tejfogyasztás szív és érrendszeri problémákat okozhat felnőtkorban. Nos, én korán kaptam, akkor még ezt nem tudták, és most hiába tartok elég szigorú húsdiétát, mindig a normális felett van valamivel a koleszterinszintem, ha meg egy kicsit merek enni zsírosabb ételeket... akkor jujujj....
A harmadik ok: Amit akkor bátran ehettek a gyerekek, vagy még mi is, azt ma azért nem szabad, mert környezetünkben minden televan vegyszerekkel, a levegő is piszkos, az ételek adalékanyagoktól hemzsegnek, és bizony ezt a babák már a méhen belül megkapják, így allergiával válaszolnak olyan anyagokra is, amire nem kéne. :(

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok!

Márti, Susy - köszönöm a tanácsokat!

Márti - az ünnepek alatti betegeskedés tényleg nagyon szörnyű. Mi vidéken voltunk. Először én lettem beteg, irány az ügyelet, gyógyszert nem is adtak, menjek a körzetihez, na de az több száz kilóméterre, azért egy szurit kaptam. 24-én szintén ott töltöttem a délelőttöt, akkor már írtak fel antibiotikumot is, végre! Ha hamarabb adják, már régen jobban lennék. És ez egy városban volt. Zolóval ugyanez. Tovább utaztunk vidékre, jött a láz, a hörgés, a karban alvás, a fojtogató köhögés...és a rémület, hogy most akkor mit is kellene tenni. Hívtam az ügyeletet, gyerekorvos nincs már este, nem is tudja mit mondjon, szívjam az orrát...........hmmm!? Aztán vittük vissza Debrecenbe egy ismerős magán gyerekdokihoz aki megnyugtatott, gyógyszert írt, megvizsgálta és utána javulni kezdett. Nagyon átérzem a helyzeted és még egyszer gyors jobbulást nektek!!!! Olyan kicsikék még, szörnyű így látni őket! :cry: Minket felnőtteket is letaglóz a betegség, nem hogy őket.

Susy
- aranyos dolog, én is ki fogom próbálni!

Bettyna - gratulálok! Ez tényleg nagyon jó hír!

Ilyen idős korban ti mit használtok a mosáshoz, hogy kijöjjenek a gyümölcs és zöldségfoltok a ruhácskákból? Lehet már Vanisht használni, én még öblítő helyett is ecetet használok még mindig.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Képzeljétek, ma annyira felhúztam magam, hogy majd felrobbantam! Elmentünk jó 50 km-t utazva nagybevásárolni nekem speckó kajákat a budaörsi madaras tecsóba... Peti útközben bekakilt. Sebaj, majd ott tisztába tesszük. Képzeljétek el, a takarító néni közölte, hogy nincs pelenkázó, mert megszűntették, az ország legnagyob osánjában... :shock: Félredöntöttük a bevásárlókocsit, hogy Petit tisztába tegyük, de persze olyan kemény volt, és rácsos, hogy nem volt elég a pelenkázófeltét, alatta kellett hagyni a bundazsákot. Peti persze pont amikor a tiszta pelust tettük alá, érzékkel lepisilte a bundazsákot. Be akartam menni a wc-be, hogy a kézszárítóval kicsit megszárítom, nehogy megfázzon, az se működött. Úgyhogy rettegtünk a kocsihoz visszafele menet, hogy megfázik-e vagy sem... és persze a bevásárlás ugrott, potyára utaztunk annyit. Hát az biztos, hogy én oda be nem teszem a lábam többet, de egyik üzletükbe sem! Ja, és közben ebben a 10 percben jött még egy hölgy kisgyerekkel pelenkázót keresve, aki a padon a járókelők között volt kénytelen pelenkázni!

Kép

Kép
nikuc

Nikuc
Én ilyen esetben a kocsiban pelenkázom kristófot. Sőt, inkább nem is próbálkozom máshol, mert csak felhúzom magam. Szegény ti, remélem nem fázott meg Peti baba.

Manka
Wanish szappan. Még az őszibarack is kijön vele.

Kép
Kép
susytunder

Susy - köszi a tippet, közben lejárt a mosás és minden tiszta lett. Azzal dörzsöltem be, csak nem tudtam lehet-e már ilyet használni!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Susy: Ezentúl mi is ott fogunk, de én úgy gondoltam, ilyen helyen már alap, hogy van pelenkázó, meg a kocsiban már sötét volt eléggé. :? Szerencsére Peti nem fázott meg, mert nem vagyunk túlöltöztetős típusok, és igyekeztünk minél gyorsabbak lenni. Itthon meg megfürdettük, ahogy hazaértünk.

Manka: Én is a szappant használom, de lusta vagyok bedörzsölni, bele szoktam reszelni egy késsel a mosóporadagolóba a mosóporra. Úgy is kiszedi a foltot minden ruhából. :)

Kép

Kép
nikuc

Manka!

Ez sem semmi történet,ami veletek történt,nem mondom! Ma sem értem el egyik gy.orvost sem! Holnap,ha igaz,van gy.orvosi ügyelet,oda elviszem Kamillát,aggódok,mert még mindig hőemelkedése van,már 5.napja és eléggé hörög is. Viszont jókedvű,jó étvágyú,mozgékony továbbra is,de örülnék,ha valaki meghallgatná a tüdejét!

Nekem foltokra az jött be,hogy ahogy lehet, hideg vízbe áztatom pár órára a foltos ruhát és utána megy a mosógépbe! Minden folt kijön így,ha nem hagyom beleszáradni! És van egy nagyon kímélő,rém olcsó folttisztító,Dalma varázs néven,amit már pici babáknál is lehet használni! Auchanban vettük mi!

Dius!

Nem fog éhezni! Anatómiailag vagyunk úgy beállítva,hogy este kevesebb a tej,ez legtöbbünknél így van. Reggel pedig több,akkor kipihent az ember,jobban megtelnek a cicik is! Az éjjeli szoptatás pedig valóban jót tesz a tejtermelésnek!
Már akartam kérdezni,hogy alakul a viszony a párod szülei és Barnus között? Tudom,sokat aggódtál emiatt pocakosan.

Susy!

Ez így van,ha jól emlékszem nose-tesztnek nevezik,amivel valóban az vizsgálható,hogy a gyerkőcnek kialakult-e az éntudata már? Van,aki kethup-pal csinálja! :lol: Viszont általában másfél éves kor körül szokták letörölni a picurkák!
És még mindig imádom a Kristóf-képeket!

Nikuc!

Ez durva! Panaszkönyv? Én bizony 2 éve,amikor Berci volt pici és Tesco-ba mentünk szóvá tettem,hogy klassz,hogy van pelenkázó,de jó lenne,ha nem kényszerülnék arra,hogy a földön ülve szoptassak! Elnézést kértek,mondták,hogy volt ott szék,nem értik,hova lett? Viszont legközelebb,mikor arra jártunk volt szék!
Én a helyedben megirnám a Kismama magazinnak e-mailben akár! Nagy dobra verik az ilyesmit,felkeresik az üzletvezetőt,levelet írnak,amit válasszal együtt közölnek a lapban is! Így tehetnél valami konkrétat is,hogy legyen pelenkázó,még,ha Te már nem is mész oda többet! Egy ilyen megkeresésre kénytelenek lépni,ha nem akarják,hogy az újságírók nyilvánosan pellengérre állítsák!

Márti
borossné becz márta

Csak felugrottam mert szaladok zuhanyozni.
Megmértük Barnust mert megint eltelt 1 hét.

12.27: 4410gramm
01.02: 4680gramm

Hízott, de nem sokat, az előző héten 430grammot hízott. De tudom hogy nem híznak minden héten ugyanannyit és hogy van hogy több kevesebb. Ma csak cici volt, este is. Most be van ájulva ezek szerint jóllakott :) De már hül a laktoherb teám.

Na jó éjt mindenkinek!!!!!!

Kép
dius87

Jah és Márti, Susy, meg a többiek köszi a sok tanácsot!!!!!

Kép
dius87

Márta: Én is gondolkodtam ilyenen. Egy kis boltban még elnézi az ember, de egy olyan helyen, ahol az emberek órákat töltenek! :o

Petinek is van új tudománya. Ma elkezdte élvezni a húzóckodást. Ha megfogom a két kezét, jól megmarkolja az ujjamat, befeszíti a hátát, meg a nyakát, és a karját is, és fülig ér a szája, aztán fel kell húzni ülésbe. Akkor rettentő boldog, és végig szépen tartja magát, aztán vissza. Nem igazán unja meg. :lol:
Az előbb meg azzal játszott, hogy dugosta a kezét a szájába, de nem mindig sikerült, közben feszülten figyelte.
Már mindkettőt csinálja régóta, csak most már lászik, hogy szándékos, és hogy nagyon igyekszik koncentrálni a feladatra. :P

Kép

Kép
nikuc

Márti - remélem holnap már sikerül orvosnak megmutatni Kamillát! Nekem is az volt a gond, hogy nem ment le a láza, már láz volt sajnos. A kúpokat adtuk egymás után, de azt sem lehet gyakran, legalábbis az útmutató szerint, így a hűtőfürdőt is be kellett vetnünk. Ami nálunk a javulást hozta az az amoxicilin volt (azt hiszem így írják), talán egy másik gyógyszerrel nektek is elmúlik a hőemelkedés és enyhülnek a tünetek. Érdekes módon amikor újra megmutattuk Zolót a dokinak azt mondta, nyugodtan adjam a kúpot neki négyóránként legközelebb ha láz van, sőt szirup formában is mellé+hűtőfürdő. Ez meglepett, hogy így lehet őket kombinálni, de ő csak tudja! Idősebb, nagyon jó doki. Az evést nem vetette vissza nálatok a betegség? Nálunk az volt még a nagy gond, hogy nem nagyon akart enni, inni, féltünk, hogy ki ne száradjon. Most pedig még az orrszívással bajlódunk, mert hallom, hogy van ott neki valami, mélyebben, de hiába cseppentek, fújok be neki, nem nagyon jön ki. :cry:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Dius: ez még mindig a "normális" felett van! :lol:

Kép

Kép
nikuc

nikuc akkor lehet én vagyok túl parás, és csak rossz estéje volt tegnap a fiamnak? Húú de paramami vagyok.. csak nem szeretem hallgatni ha kétségbeesetten sír akkor tudom éhes. Lehet nem is kellett volna neki pótlást adni? Már úgy bánom :( De hát csak éhes volt ha 60mlt megevett belőle.. vagy én nem tudom. Na legközelebb nem nyúlok egyből a tápszerhez!!!!!! Inkább éjszakázok ha kell.

Na megyek lefekszem mert a kicsifiam nemsokára kel (3-4 kb.) :)

Kép
dius87

Inkább pótlás, minthogy éhes legyen. Én sem bírnám hallgatni. :( Nem egyből nyúltál tápszerhez. Olyan sokat küzdesz, hogy szopizzon, néha egy kis táp szerintem nem a világ. Szerintem. :wink:

Kép

Kép
nikuc

Dius!

Amikor nekem 2 hét alatt 50dkg-t hízott Kamilla,a védőnőm összecsapta a kezét,hogy Úristen,de sok! Szóval szerintem,ha egy kiadós szopi után még sírdogál,szerintem próbálj vizet itatni vele,lehet,hogy szomjas! Ha nem,még mindig ráérsz pótolni!Egy csecsemőnek,ha heti 12 dkg-t hízik,akkor már jó! Az a heti 40valahány dkg-mos hízás kimagasló! Ez nem baj,persze,hogy egyen,amennyit akar! Viszont számítani kell rá,hogy a következő héten kevesebbet hízik! Képzeld,mi lenne,ha minden héten majd' fél kg-ot hízna! A babák általában féléves korukra duplázzák a születési súlyukat!

Márti
borossné becz márta

Márta: Peti már majdnem megduplázta, szerintem 3 hós korára meglesz, mert ő is 3-400-akat nőt, most már csak 200-250-et. Szerintem vannak ilyen "beles" gyerekek, csak nekem szerencsére van elég tejem hozzá. :lol: Lehet, hogy alkati kérdés, meg kéne kérdezni az anyukákat. Én konkrétan szintén nagyevő voltam.

Te most éjszakázol? Jajj úgy remélem, túllesztek már rajta! :cry:

Kép

Kép
nikuc

Márti
Remélem semmi baja Kamillának, gyere majd hírekkel.

Nikuc
Igaza van Mártinak. Mi a Kikába voltunk karácsony előtt és kérdeztem van e a mosdóba pelenkázó, erre mondták, hogy menjek fel az étterem mellett van egy külön szoptatós helyiség. Mikor beléptem igencsak meglepődtem, hintaszék, kisasztal, hangulat világítás, selyesmvirág, és egy szép nagy pelenkázó. Ilyen is van, de még mindíg jobb a kellemes meglepi, mint a kellemetlen.

Mi apával megint társasjátékoztunk, jól belehúztunk, reggel meg csak pislogunk majd, ha Kristóf ébresztőt fúj. :)

Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
susytunder

Bettyna,
ez fantasztikus hír!!! Gratulálok! Nagyon kitartó vagy és meg is lett az eredménye! :D :D
Én is ezen "dolgozom", hogy újra legyen annyi tejem, hogy táp nélkül meglegyünk. Én is a 2. More Milk kúrámat nyomom :) Hogy érted azt, hogy amikor befejezted, akkor érezted a hatást? Megetted az egész dobozt és utána lett elég tejed? Nem kellett újabb doboz? Én is minden szopi után fejek (6-szor), meg eszem-iszom eleget, próbálok lazítani és valóban jobb nálunk a helyzet (esti forró fürdőknek köszönhetően), de még mindig nagyon ingadozó a tejhozamom :) Egész napi adagjában 100-as ingadozások is vannak - hol jobb, hol rosszabb napok!

Dius,
Barnus nagyon gyarapodik, heti 150-200g gyarapodás az átlag, a múlt heti 400 felettitek nagyon sok!!! :D :D A mostani 270g sem kevés, szóval én nem aggódnék a helyedben, nem éhezik Barnus, az tuti!!! Rengeteg tejed lehet és nagyon ügyesen szopiztok, ha ennyit gyarapodik, nagyon hamar belejöttetek!
Saját és barátnők tapasztalata: ha egyszer elkezded a tápot adni (rendszeresen), akkor nincs visszaút! A melled nem fog többet termelni! Szóval ha csak egyszer-egyszer adsz, az nem katasztrófa, de ne rendszeresítsd a dolgot, mert akkor mindig ki kell egészítened. Nem lehet, hogy csak nagyon fáradt este és nyűgös? Vagy a pocija fáj és büfiznie kellene? Jó, igaz, ha 60-at még megevett, akkor éhes volt még, de cumisüvegből könnyen túl lehet etetni a babákat! Inkább ahogy a többiek javasolták, újra cici és legközelebb lesz elég tej (állítólag 3-4 nap és beáll az új igényre a tejtermelés).

Mihamarabbi jobbulást a kis betegeknek!

Rólunk:
Dávid sokab bukik és pocakfájós. Kaptunk sűrítőt, de csak éjszaka használom, akkor is a javasolt adag alatt adok, de most pl. 3-kor evett, azóta altatom és át kellett öltöztetni, annyit bukott!!! Őrület! :D Nem lehet szegényt letenni a kiságyába kaja után, mert sok visszajön. Érdekes, napközben alig bukik - nem értem. Nálatok volt ilyen probléma? Mikor növi ki? Vagy lehet, hogy a pocakfájása miatt rándul össze a kis gyomra és löki vissza a kaját? Espumisan-t használunk most meg homeost, de nem sokat ér! Vagy nekem kellene másképp táplálkoznom? Én sem iszok tejet, mert attól kiütéses lett szegény, meg tojást sem, másra nem vettem észre, hogy allergiás lenne.
A pocakfájásának jobb a hason alvás, mióta így altatjuk, sikerül napközben és éjszaka is jókat aludnia (korábban alig aludt napközben). Ez is hatalmas előre lépés, ami a szopizásának is jót tett. Na megyek, megpróbálom letenni, hátha sikerül még aludnunk...

Gabesz

Kép
ugabesz

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?