Sziasztok!
Köszönjük a kedves fogadtatást!
Nagyon édesek a babák!
Márti - nagyon édesek a gyerkőcök a karácsonyi képeken! Sajnálom, hogy betegek vagytok, jobbulást! Nem lehet most könnyű, átérzem. Mi is most vagyunk túl az első betegségen, aggódtam is nagyon! Ezzel kapcsolatban tudnál tanácsot adni, hogy lehet hatásosan bejuttatni egy hét hónapos szájába a gyógyszert? Már túl vagyunk mindenen (fecskendő, kiskanál, cumisüveg, gyógyszeradagoló, figyelem elterelés, de semmi nem vált be, pedig elég sok mindent kellett szednünk szájon át is, de egyszerűen összeszorítja a száját, és ha valami be is jutna, azt azonnal kőpi ki, berreg...stb.) Ti hogy csináljátok? Nekünk kellett Ca-ot, Rinathiolt és Amoxicilint szedni, ízre nem voltak rosszak, még sem nyelte le sajnos.
Dius - mi nem forgattuk a fejecskéjét, mindig azt a pozíciót vette fel alváskor ami neki kényelmes volt, viszont ha ébren volt, rácsvédővel vagy színes dolgokkal (a pucér fal nem olyan érdekes) tudtuk befolyásolni, hogy merre forduljon, mert Zolcsi mindig az egyik oldalt preferálta jobban, de ez az orvosi tanács bevált. A kukigonddal kapcsolatban (nálunk is van még a mai napig is néha, mi kivárunk. A pelust kibontom, visszahajtom, néha sikerül elkapni, néha a legváratlanabb pillanatban pisil. Én a pelust egy ideig alatta hagyom emiatt, illetve jól felhajtom a ruhát, így valamennyire kivédhető a gond, de amikor felfelé priccol, nincs mit tenni, öltözünk mi is.
Ha valakinek van tuti tippje, az engem is érdekel!
Edina - szép nagy pocak!
Sz. veronika - Minden gyerek másképpen reagál az oltásokra, mi könnyebben lázasodunk sajnos, így nem is kap Zoló egyszerre több oltást emiatt. Illetve oltás után, lefekvés előtt egy kúppal előzzük meg, hogy ne legyen gond, ez így nekünk bevált, ezelőtt pedig kúp hiányában mindig láz lett éjszakára a vége.
Nálunk az is mindegy milyen oltásról van szó, még a rota is gondot okozott sajnos, pedig attól nem szoktak lázasodni a babák elvileg.
Susy - izgalmas lehetett! Nem is értem az ilyen cégeket, ezért van a garancia, miért kell még erősködni is, hogy megkapjuk azt a szolgáltatást, ami egyébként is járna, na de mindegy, a lényeg, hogy megjavították nektek!
Nikuc - én is vettem már a tescóban sok mindent és rá is kérdeztem mi a helyzet, ha méret problémák vannak. Azt mondták tartsam meg a blokkot és a csomagolást vagy címkét ha van rajta, ne mossam ki, ha nem jó a vevőszolgálaton kicserélik.
Pelus - kinek melyik pelus válik be, de a Pampersről sokan mondták, hogy kifolyik belőle a kaki. Nekünk a Liberó bevált a kezdetektől fogva, bár kétszer nálunk is került a pelenkán kívülre is, ez elég jó arány, így maradtunk nála, viszont más ismerősöm pedig a Pampersre esküszik. Próbálgatni kell őket.
Kriszta - nagyon szépek vagytok! Remélem fogsz írogatni ide máskor is!
Ugabesz - nálunk megy a szgép, sokszor a tv is, a telefonok pedig csak a hang miatt ugyan de le vannak halkítva. Az elektromos szmog ellen állítólag nagyon jó a sólámpa, ha valaki aggódik emiatt. Sajnos annyi minden van ami miatt aggódhatnánk és nem tudunk mindent kivédeni.
Lányok, mikor kezdenek el ülni a babák, Zolcsi még nem ül magától, de szeret ölben ülve lenni. Ez nagy gond? Leginkább ölben is állásba akarja kinyomni magát, ha kitámasztom és leültetem, akkor lecsúszik fekvésbe, vagy nyomná magát fel állásba vagy hídba.