Új privát üzeneted érkezett!

Barni nagyon cuki apa vállán! :)

Örülök, hogy jobb a szemecskéje, igazad volt, jó hogy bevitted a kórházba, meg is őrültél volna keddig...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok

Veronika ha jól gyanítom ti is tápszert esztek (vagy anyatejet iszik Pálmi cumisüvegből??) Tudnál segíteni nekem. Kristófunk pénteken lesz 4 hetes most napi 7 alkalommal eszik 90 mlereket. EZ elvileg sok, de mindig megeszi. Nappal 3 óránként eszik , éjjel viszont van amikor 5 órát is alszik ekkor hagyni szoktam mert napközben úgyis megeszi az adagját. Nem emlékszel hogy ti mennyit ettetek ilyen "idős korban"?? Félek hogy túletetem, bár gondolom azért ellökné a cumisüveget ha nem lenne már éhes. A tápszeres doboz szerint ehetne napi 6-8 alkalommal 90-eket de a testsúlyához pedig sok ( testsúly*150ml).

Tünde
tüni75

sziasztok, remélem mindenkinek szép karácsonya volt!

nikuc, nem emlékszem, te szoptatsz? Ha igen, próbáld meg, hogy pár csepp lefejt tejbe teszed az esti szoptatás előtt - így elfelejteni sem fogod, meg mivel éhes, nálunk legalábbis az esetek többségében simán lecsúszik.

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!

Régen voltam!

Nagyon édesek a babáitok! :lol:
Van egy kérdésem! Régen adtak ruhát a babáknak a kórházban. Most is ez a módi még? Azt tudom, hogy pelenkát, popsitörlőt és popsikrémet vinni kell. Habár krém régen volt, de jobban szerettem az sajátom.
Ez a mai pocakom:
Kép

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Szia Edina

Igen ruhát azt adnak minden este a fürdetéskor öltöztetik át a babócákat. Popsikrém és alkohol , hintőpor az van a tisztába tevéshez és a köldök ápolásához.
Jó nagy már a pocid és látom még egy hónap hátra van, kitartást neked.

Tünde
tüni75

Sziasztok!
Edina: rucit még mindig adnak, de minden mást vinni kell. Textilpelust is adtak a fejük alá, és pelenkázófeltétet vittem a pelenkázóra. Hú, mekkora hatalmas pocakod van! :)

Köszönöm lányok a tippeket! Én is próbáltam a cicire cseppentős módszert, de egy csomó lefolyik, és először kanállal adtuk be tejjel. Most úgy próbálom, hogy mikor fürcsi után ordít, mert ki mertük venni a vízből, belecsöppentem jó mélyen a torkába. Utána úgyis szopizik.

Voltunk a gyerekorvosnál, és ezentúl nem ehetek semmit, ami allergizálhat a tejen keresztül. (szokásos: tej, tojás, hal, bogyós gyümölcs, olajos magok) Remélem, hogy ettől majd elmúlik neki, bár még nem tudom, hogy ezen kívül mit lehet enni???? :?
Szeretném kipróbálni a biorezonanciás allergia vizsgálatot, állítólag azzal szúrkálás és kellemetlenség nélkül meg tudnak mondani mindent, amire Peti allergiás lehet. Hallottatok már róla?

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok Lányok!

Előszőr is nagyon köszönjük a köszöntéseket! :lol: Nagyon jó látni,hogy gondoltok ránk,annál is inkább,mert a családnak(nagyszülők,nagybácsi,nagynéni,dédik stb) egyáltalán nem tűnt fel,hogy névnapja volt a kicsi lányomnak! :cry: Persze tudom,hogy csak ettől nagyobb bajunk ne legyen,de azért nagyon rosszul esett...főleg,hogy nagyon tartjuk a névnapokat a családban... mindegy,cserébe Ti kaptok előszőr képet a kis névnaposról,aztán majd rakok fel karácsonyi képeket is,mindjárt letöltjük a fényképezőről őket!

Nagyon betegek a gyerekek,főleg Kamilla és Berci! Csabi 40.2 fokos lázzal kezdte 23-án,aztán még benyeltünk pár nyavaját a rokonoktól az ünnep alatt,úgyhogy ma ki kellett hívni a gy.orvost,ráadásul helyettes jött,mert a miénk szabin van,de nagyon jól jártunk vele! 1.5 órát itt volt és nagyon-nagyon alapos volt,komolyan,ilyet még nem láttam! És nemhogy pénzt,de még egy pohár gyümölcslevet sem fogad el! A gyerekeket elvarázsolta,pedig a magas láz miatt elég rossz a közérzetük és nyűgösek! Rengeteg dolgot kell beadni a gyerekeknek,de mondta,hogy nem valószínű,hogy az antibiotikumot megússzuk,a 2 kicsinek tele a tüdeje huruttal,ahogy ő mondta. Bercinek még a mandulája is rettenetes csúnya! szóval ránk jár a rúd,szerencse,hogy a férjem itthon van 5-éig és adagolja a gyógyszert,lázat mér a nagyoknak,mert most kéne 4felé szakadnom és pl. az egyiknek 1/3,a másiknak 1/2 ampulla Calcimucsot méregetnem,ha Ő nem lene itthon!

Kép A kis névnapos,1. virágcsokrával...

Márti
borossné becz márta

Márti: Kamilla nagyon édes! :D
Szurkolok Nektek, hogy minél előbb gyógyuljatok meg! Azért a rokonok is gondolkodhattak volna, hogy gyereklátogatóba nem mennek betegen. :cry:
Nagyon aranyos a gyerekorvos, pont, mint a mienk, csak nem ugyanaz? :)

Kép

Kép
nikuc

Jönnek a karácsonyi képek! :lol:

Kép Szentestére készülve...

Kép Birtokba vettem az ajándékomat!

Kép Tesók...
borossné becz márta

Kép A legnagyobb és a legkisebb

Kép Csajosan...

Kép Csupaszem
borossné becz márta

Gabesz!

Most tuti én vagyok az 1.! :lol:
Nagyon boldog névnapot a Kicsi Dávidnak!

Márti
borossné becz márta

Márti! Mielőbbi gyógyulást a gyerkőceidnek! Csodajók a képek! Majd megmutizom apának is. Habár nagyon elegem van a pocakosságból, de szívesen várnám a negyediket... :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Edina
Micsoda pocak! És még van is pár heted hátra, nem ránt orra? :lol:

Márti
Gyors gyógyulást a gyerekeknek! Minden gyerkőc nagyon édes, és olyan jó látni őket együtt, aranyosak, látszik, hogy szeretik egymást. Kamillának micsoda virágos kis csajos harisnyája van, nagyon édi! A család meg már csak ilyen, a szülinapodról is elfeledkezett anyósod, bár tudom, hogy rosszul esik.
Nálunk az egyik unokatesóm azt csinálja, hogy egy asztali naptárt oszt szét karácsonykor mindenkinek az aktuális névnapokkal, szülinapokkal, és minden egyéb ünneppel bejelölve, és aki még ezek után is elfelejti, annak jajj. :)

Gabesz
Másodiknak kívánok nagyon boldog névnapot a kis Dávidnak!
Kép

Kép
Kép
susytunder

Susy!

Köszi!!!
Anyósnak ez a 4. húzása volt idén! Az,hogy az én szülinapomat elfelejtette,nem is izgat, de idén már a 3. unokájának felejti el a névnapját! Berci végül kapott utólag valami ajándékot,de Lehel egyáltalán nem! Na nem mintha hiányozna,csak nem szeretem a kivételezést! A durva csak az,hogy a sógorom 3. barátnőjének novemberi névnapjára már nyáron megvette az ajándékot! Na,ezen buktam ki,ráadásul névnapi ebédet akart neki rendezni a MI HÁZUNKBAN!!! Aztán meg jól megsértődött,hogy nemet mondtam! Mindennek van határa!
De most a többiek is sárosak,az én családom sem izgatta magát! Mindegy,mi azért megünnepeltük szépen!

Edina!

Köszi!
Mekkora lesz a babád kb.? Én is ilyen nagypocis voltam ám!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Lányok. Amióta csak szoptatok és nem fejek, azóta nem feszül a cicim, de van benne tej mert jól lakik meg nem sír meg rengeteg a kakis-pisis pelus meg hízik is. Próbáltam megint fejni abból a mellből amelyikből épp nem szoptattam de nem jön belőle semmi de ha ő szívja akkor még a száján is ki folyik. Ez normális? Attól még van tejem mert nem tudok fejni, nem? Azért már nem önt el minket a tej nem áll halomba a hütőben így el is hagytuk a cumisüveget, valamelyik nap próbáltam neki adni üvegből azt a kemény 20mlt amit egész nap fejni tudtam, de nem kellett neki csak a cici így nem is erőltettem. De örülök hogy cicis és nem üveges.
Ha egyhuzamban alszik 4 órát utána sem érzem hogy szét durranna de van benne mert nagy ( :) ) ugye az is normális hogy nem érzem a feszülést? Sokat cicizik igény szerint szoptatok ha elalszik nem keltem de ha felébred utána folytatjuk. Remélem jól csinálom :)

Szeme szebb, még kicsit váladékozik. Hétfőn jön a védőnő és mondta h kedden be kéne vinnem hogy megnézze a doki néni. De ilyen hidegbe nem szeretném kivinni. Apa dolgozik a kocsit elviszi, babakocsival 20perc séta kb. de hát -6 fokban?? Még olyan picike.

Nálunk kuki gondok vannak, rendszeresen lepisil mindent ahogy leveszem a pelust, engem, saját magát, a plüss állatokat a kiságyat mindent amit lehet... párom szerint jelölget :lol: :lol:
Ahogy leveszem a pelust rögtön letakarom a kukit de így is ha pisil lefolyik alá, van hogy napi 3x-4x át kell öltöztetni. Fiús anyukák csak én nem tudok bánni a kukival van valami tippetek? :) :)

Na megyek, alszik, pihenek kicsit mert néha úgyérzem hulla vagyok néha meg úgy hogy nem. :?

Ti forgatjátok a baba fejét? Barnus mindig egy oldalon szeret aludni, hiába fordítom el 2perc és visszafordítja... lehet kicsit meg is nyomódott már neki, párom nem lát semmit szerinte magamba beszélem mert sokat foglalkozok ezzel. Szerintetek?

Asszem most nem jut más az eszembe!

Szép napot mindenkinek!!!!!!!!!!

Kép
dius87

veronika, nikuc, köszi szépen! inni mindenféleképpen sokat tervezek, már csak a tej miatt is.
a fájdalom az egy dolog, attól nem félek, az leküzdhető, csillapítható. én azt nem akarom, hogy a császár miatt ne adják oda a babát.
hogy is van?
műtét után 12 óráig vízszint a spinális miatt, ugye?
közvetlenül műtét után is ott kell maradni a szülőszobán megfigyelésen, mint normál szülés után, vagy megy az ember a posztoperítívba?
ha ott kell maradni, megkapjuk a babát, úgy mint sima szülés után (persze ha minden ok a bébivel)?
és mennyi idő után lehet gyerekágyas osztályra kerülni?
így hirtelen ezek a kérdések merülnek fel bennem.

nikuc szerintem vidd el bőrgyógyászhoz, ha nem múlik a diétától, talán jobban értenek ott hozzá, mint egy sima gyerekorvos, akiknek a többsége jobbára csak találomra írogat fel krémeket...

Márti! jobbulást a gyerekeknek! és boldog névnapot a kislányodnak :)
nagyon szépek a gyerekeid!

Kép
Kép
Kép
iricc

iricc A császár után engem rögtön kitoltak a 3 ágyas császáros megőrzőbe ahol 10óra után kötelező volt fel kelni és megfürödni, persze segítettek. Elvileg fürdés után rögtön szedheted a cuccod és kapsz egy másik ágyat egy szintén 3 ágyas szobában. Én nem kaptam mert nem volt hely... így a 3 napot ott ugyanott töltöttem amit nem bántam. Délelött 10kor született a kisfiam és délután 4-5 körül hozták ki (persze 3x szóltam hogy kihoznák e, de ez is csecsemős függő, aki akkor volt pont nem volt túl kedves, mikor kihozta azt hittem le is szúr úgy nézett:) és este 9kor vitték el :?
Másnap már korán hozták a babát addig már elvileg fel tudsz kelni nekem kb 5-8 perc volt mire felültem de ha nálam volt a baba akkor ő erőt adott és ez az idő rövidült. És onnantól kezdve csak vizitre és fürdeni vitték el.

Kép
dius87

nikuc, nálunk a pelenkázóra van készítve a vigantol, este öltözés közben egyszerűen a szájába cseppentünk. néha így is elfelejtjük azárt :)

dius, nagyon szép barnus, szeme gyógyuljon meg hamar!
kdevenc képed nagyon király! :)

edina, jó nagy pocak!

nikuc, mi voltunk biorezonanciás izén, hát nemtom, nekem olyan hókuszpókusz volt :) de azért egy csomó mindent kimutatott, miről tudom, hogy tényleg allergiás vagyok rá... itt írtam le élményeimet anno: http://muzsika.freeblog.hu/archives/200 ... vizsgalat/

márta, jobbulást a betegeknek!

dius, etetést szuperül csinálod!
nyugodtan kiviheted babakocsival, csak öltöztesd jól be... hidd el, a babakocsiban, mivel viszonylag zárt tér, melegebb van, mint amúgy a levegő.

KépKép Kép
mzsperx

Tüni,

igen, mi csak tápszert eszünk, de nem hiszem, hogy neked nagyon tudnék tanácsot adni, mert nálunk meg pont fordítva van, egyszerre jóval kevesebbeket eszik mint kéne, és a napi adagot is csak ímmel-ámmal érjük el, egyik nap kevesebb, másik nap megvan, de a testsúly-szor 120-150ml-ből inkább csak a 120ml...

Szerintem azt nézd, hogy mennyit hízik ha hetente megméred.

Én adnék neki ha akar kajálni... Szerintem az sem baj, ha kis pufók lesz, majd letornázza ha majd elindul :)

Kép

Kép
sz.veronika

Iricc,

engem is 10 órával a műtét után felkeltettek és elvittek fürdeni. Ez kötelező volt.
Nekem altatásos volt, mert a gerincembe nem lehetett szurizni, mivel becsípődéseim szoktak lenni, így nem tudom az után meddig nem szabad mozdulni.

Szerintem hogy mikor kapod meg a babát attól is függ, hogy mikor csinálják a császárt, minden reggel 5:30-kor hozzák a babákat, így én nagyon hamar megkaptam a császár után, mivel hajnal 3-kor volt... gondolom ha reggel császároznak programozottan, akkor kevésbé kapod meg hamar, mert napközben nem viszegetik a babákat, lehet, hogy akkor az esti fürcsi után kapod meg... ez csak tipp...

Kép

Kép
sz.veronika

Dius!

-5 fok alatt nem szabad kivinni a babákat,ilyen picit meg pláne nem! A doki néninek meg kötelessége kimenni,ha hívod! Én tuti nem vinném ki!

Márti
borossné becz márta

sziasztok,

Edina, tényleg óriási pocak :) Remélem, hogy amúgy jól bírod itt a végét (már amennyire ezt a szakaszt jól lehet :))

Márti, nagyon édesek a gyerekeid, tényleg kis csoda az a kiscsaj a sok nagyfiú között :) gyönyörű szemei vannak, igazi kislány, nagyon helyes baba. Sajnálom a sok betegeskedést. És akkor most nem is panaszkodom, nekem az egyszemem beteg, és ez is nagyon megvisel (mindkettőnket).

Dius, szerintem nagyon ügyesen csinálod, minden jel arra mutat hogy eleget eszik a babád és jól fejlődik, van elég tejed, ilyenkor szerintem kár gyötörni magadat. Akkor kellene fejned, ha kevés lenne a tej, ha nem tudna szopizni a baba, ha nem fejlődne, vagy valami okból gyűjteni akarnád a tejet a hűtőben, de mert ilyen nincs, szerintem szoptass vígan és tedd el a mellszívót valami felső polcra :)

Kép
Kép
szalamandra

Susytunder, Márti,
Köszönjük a névnapi köszöntéseket! Nagyon figyelmesek vagytok! És Ti voltatok az elsők!
Névnapja alkalmából ma elvittük Dávidot egy rövid vásárlásra, csak fél órára, kapott játszószőnyeget. Remélem, egy bababoltban eltöltött rövid idő alatt nem szedtünk össze semmit!

Márti,
utólag is boldog névnapot Kamillának, gyönyörű kislány, sőt már igazán nagylányos! :D
Gyógyuljatok meg mihamarabb, azt kívánom, nem lehet, most egyszerű nektek!

Képzeljétek, Dávid 50-60.70-ket szopizik mostanság, rájöttem, honnan van tejem: ha este veszek egy forró fürdőt, akkor másnap ennyit tud szopizni. Több tejet nem tudok magamból kicsikarni, pedig fejek minden alkalommal, de már ennek is örülök, a korábbi 10-20-akhoz képest ez nagy haladás!

Hasfájás:
Dávid nagyon rosszul alszik, állandóan nyekereg, forgolódik, látszik, hogy fáj valamije. Az utóbbi 3 éjszaka egy gyötrelem volt, alig aludtam. Ha hordozókendőbe kötjük, vagy vállra fektetjük, semmi baja. Férjem tegnap hajnalban találta ki, hogy fektessük a hasára és lám - végre hangtalanul, nyugodtan alszik szegény. Persze jó ideig masszírozni kellett a pocakját, hogy megnyugodjon. Ez tuti hasfájósság, ugye? Most Espumisan-nal és homeos bogyókkal próbálkozunk nála, más ötlet?

Köszönöm:
Gabi

Kép
ugabesz

Ma megkaptuk a 2 hónapos oltást, nagyon sírt szegényke.

Mondjuk az egész már rosszul indult, mert pont elaludt mikor megérkezett a doktornéni, így nagyon rosszul viselte, hogy 5 perccel később felébresztettük, aztán levetkőztettük, ami amúgy is mindig sírásba fullad nála, ráadásul eszetlenül szorította a száját, a doktor néni tiszta erőből kellett a kiskanalat bedugnia és nyomnia vagy 2 percig mire meg tudta nézni.

Szóval már ez is mind sokk volt, és akkor még le kellett fognom a combját - ebbe majd belehaltam... - először az egyiket, ebbe kapta a Dipertét, majd a másikba a Prevenart.

Aztán vagy 5 percig üvöltött, fel se öltöztettem, csak becsavartam egy takaróba és magamhoz öleltem, ringattam, így aztán pár perc alatt megnyugodott, de elég nehezen.

Most várom, hogy belázasodik-e estére, mik a tapasztalatok? Ennél az oltásnál be szoktak lázasodni a gyerkőcök?

Kép

Kép
sz.veronika

Nikuc,

a "szúrkálós" allergia-teszttől ne félj!

Én nagyon sokáig nem mertem rá elmenni, aztán most nyáron kénytelen voltam, mert terhesen nem szedhettem be az allergia-gyógyszerem és elmentem egy allergológushoz, hogy akkor mit lehet csinálni.

Na erre elkapott és megcsinálta a tesztet. Egyáltalán nem fáj, nem szúrnak meg, csak megkarcolják a bőrt, de még ez is rossz szó rá, mert ez is fájdalmasnak hangzik, pedig meg sem érezni. Mintha megvakartak volna, inkább olyan.

És hát szerintem inkább menj biztosra, "rendes" orvosi módszerrel...

Kép

Kép
sz.veronika

Márti,

ezek a kis ruhácskák... Tündéri! :) Kész kis hölgy!

Csak karácsonyra öltözött így ki, vagy amúgy is így öltözteted?

Én nagyon kényelmes vagyok, ezért Pálmira is csak nagyon kényelmes cuccokat adok, tulajdonképpen csak rugit, ami nem szorítja sehol.

Kapom mindenkitől ezeket a tündéri kis zoknikat, harisnyákat, cipőket, ruhácskákat, kardigánokat, stb., de nem kínzom vele.
Illetve a kardigánt egyszer megpróbáltam, de folyton felcsúszkált, így már azt sem. Amúgy is minden öltöztetésnél üvölt így igyekszem minél kevesebb ruhadarabra szorítkozni, amit fel kell adni :)

Kamilla hogy viseli? Jól érzi magát benne?

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika!

Nem,alapvetően én is rugi+body párti vagyok,ezek a képek karácsonykor,illetve Kamilla napon készültek! Szóval ezek a csini rucik leginkább alkalmiak,de nem tagadom,hogy nagyon élvezem-hidd el,3 fiú után Te is ráadnád Pálmira a szoknyácskákat! Tény,hogy vannak kényelmetlen kisruhák,de olyat nem veszek Kamillának! Figyeltem a reakcióit a harisnyára,de úgy tűnik,jól érzi benne magát, a kisruhák leginkább kötényruhák,amik nagyon kényelmesek,de a Hello kitty-s szoknyáján is nagyon jól van megoldva a gumírozás,cseppet sem vág be és ugyanolyan ügyesen mozog bennük mint a hétköznapi rugikban!

Szalamandra!

Köszi neked is! Hízik a májam!

Márti
borossné becz márta

veronika, nálunk az első diperte oltásnál nem volt láz. A másodiknál és a harmadiknál, amikor prevenarral együtt kapta, volt. Figyeld folyamatosan a babát, ha melegnek érzed mérd meg a hőmérsékletét. Ha 38 fok felett van, akkor már érdemes csillapítani, és ilyen láz esetén nálunk legalábbis hatékonyak is a lázcsillapítók (a Germicid és a Panadol is). A láznak nem kell teljesen lemennie, a cél hogy 38 alatt legyen (nekem így mondta a dokinéni).

ugabesz, te egy hős vagy ezzel a szopival! és klassz, hogy megtaláltad a nagyobb mennyiségek nyitját! Ez most elegendő Dávidnak, vagy lefejt tejet kap? vagy máshogy pótoltok? És, névnapja alkalmából sok boldogságot! :)

Márti, Kamilla mindig elbűvöl, bármikor szívesen látok képet róla :)

Kép
Kép
szalamandra

Márti tényleg nagyon csini Kamilla, Barnusnak is annyi rucija van hogy kidől a szekrény de én is csak a kényelmeseket adom rá, de az én Barnusom sosem sír se öltözés közben se pelusozás közben, sőt élvezi. Érdekes mert nem nagyon láttam olyan kisbabát aki nem sírt öltözés közben. Felhúzzuk neki a zenélő forgó játékot és hallgatja.
Igazad van, nem viszem ki ilyen hideg időben, ha nagyon muszáj inkább jöjjön ki és fizetek érte. Amúgy hány fokban és hány hetesen lehet kivinni? Volt már kint mert mentünk a heim pálba meg varrat szedésre is jött velünk de nem volt akkor minusz.
Az baj ha vigantolból nem 1 csepp megy a szájába? Ahogy megfordítom van hogy kettő is belecseppen. Ha nem felejtjük el mi is :) Minden nap megkapja csak mindig más időpontban jut eszemben. :)

Veronika én már előre félek ha oltatást fog kapni ha sírni fog félek h én is elsírom magam. :) Mikor kapja az első oltást?

Ma Barnus úgy bekakilt hogy hátul a nyakáig kakis lett, és moshattunk szegényt :) Ez a pelenka miatt van (pampers) vagy mert sok volt a pisi kaki a pelusban?

Kép még ilyet?? :)

Kép Barni

Kép
dius87

Dius
Lesz még ilyen máskor is, nem a pelus miatt van. Kristófnak a múltkor a hóna alatt is kakis volt. :)
Mindíg megcsodálom a kisfiad képeit, nagyon szép, formás kisbaba.

Iricc
Én is írtam neked a császárról, és írok is még. :)
Valóban attól függ mikor lesz a császár. Nekem este volt, ezért csak reggel kaptam meg kristófot, de ha programozott császár lesz, akkor biztos délelőtt csinálják, és akkor még aznap megkaphatod, de nem nagyon adják oda, amíg az érzéstelenítőnek hatása van, mert igazából nem tudsz vele mit kezdeni. Mozdulni nem tudsz, a fejed pedig nem emelheted. Amikor kihoznak a műtőből, rögtön visznek a császáros őrzőbe, ami a nővérpulttal szemben van, aztán attól függ mennyien vannak, kerülsz másik szobába, én vasárnap este mentem másikba, hétfőn meg már mentem haza.

Képzeljétek ma hogy jártunk. Elmentünk a postára csekkeket befizetni, és levelet feladni, de az egyik itthon maradt. Gyorsan visszafordultunk, nyitnám az ajtót, és nem jött ki a kulcs a zárból. Szólok apának, hogy valami nem jó, de ő sem tudott mit csinálni, így a nagy hidegbe ott álltunk az ajtóba és se ki, se be, ráadásul a kulcs meg benne az ajtóba. Hívtuk apa szüleit, hogy legalább a gyereket vigyék el, mi meg hívunk szerelőt. Aztán apósom, valahogy kiszedte a kulcsot a zárból, de kiderült, hogy a zár szétment, ki kell cserélni. Használtuk a vagyonba került ajtónkat kemény 1 hónapig, és máris baja van. De szerencsére minden megoldódott.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Nagyon régen jártam már erre, de most a lemaradásomat szeretném pótolni és újra csatlakozni hozzátok, ha nem bánjátok! Eddig nagyon lefoglaltak a kisfiam körüli teendők nap mint nap, így nem volt alkalmam sajnos érdemben hozzászólni a társalgáshoz, de most már valamennyire rendeződtek a dolgaink. Látom nagyon sok számomra új topic taggal bővült a csapat azóta, de azért bízom benne, hogy még emlékeztek ránk is. :) Igyekszem visszaolvasni!

Mindenkinek nagyon boldog, békés ünnepeket kívánok sok szeretettel és örömökben gazdag, babázós, boldog új esztendőt!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Írtam egy szép hosszút, mindenkinek valamit, és elszállt. :evil:

Márti: Nagyon szép a lányod, és tündéri ezekben a kis ruhácskákban, és a fiaid is a mellénykékben. Annyira látszik a képeken, hogy nagyon szeretik egymást, és ez olyan szép! :P

Dius: Barni nagyon formás kisfiú! Igazi kis vasgyúró! A tejci nekem is beállt, ahogy mondod. Nem feszül, mint az elején, mégis van bőven!
Nekünk is minden pelusban tudott nyakig kakis lenni, kivéve a Huggiesban, és a dm-esben eddig. (próbáltunk Pamperst, Tecsóst) De lehet, hogy azokban még nem csinált olyan hatalmasat. Sokszor az is baj, hogy szoros alul a body, és a kaki nem oda megy le, hanem felfele.

Iricc: Nekem a programos csaszi reggel volt. A császáros őrzőbe vittek utána, ami a gyerekágyas osztályon az első szoba. Peti 2 órát melegedett inkubátorban, aztán odaadták. Amikor a műtét volt, akkor a férjem kapta meg, aki nézhetett is közben mindent egy üvegfalon át. Nem küldték haza, este 6-ig bent volt. Egyszer elvitték Petit, enni (sajnos nem etettem meg, én lüke), aztán visszakértük, és csak éjszakára vitték el utána. 10 óra fekvés után keltem fel, zuhanyoztam, és saját lábon átballagtunk másik szobába, ahol már mások is voltak, az lett a végleges helyem.

Kép

Kép
nikuc

Mzs, Veronika: köszönöm az allergiával, és a biorezonanciával kapcsolatos infókat. Én kifejezetten csak erre a táplálékallergiára vagyok kíváncsi, azt meg nem tudom, lehet-e ezzel a karcolásos teszttel nézni. Ilyen pici baba gondolom még szőrre, meg ilyen egyéb dolgokra tuti érzékeny.
A tejre gyanakszom, mert terhesen eszméletlen rengeteg tejterméket, tejet fogyasztottam, és valamikor a végén olvastam valahol, hogy fél liternél többet nem lett volna szabad. Meg a családban sokan többé-kevésbé érzékenyek vagyunk rá, sőt az unokatesóm allergiás is lett, csak kinőte szerencsére.
Viszont azt nem hiszem, hogy a szója jobb lenne. Zab és rizstejet iszogatom most. :) Bár a szóját is nagyon szeretem, pudingnak, meg a vanilíás szójatejet.. nyamm...

Susy: Nem semmi , hogy jártatok! Nem is volt garanciás? Vagy a zárra nem vállaltak garanciát?

Én meg ma úgy jártam, hogy a tescoban vettem Petinek ruhát. Nem volt rajta a papír cimke, így a vállfán néztem, hogy 3-6 hós korig (lassan már az kell neki, és nem esne jól egyszerre megvenni majd egy halom rucit), a pénztáros a belevarrt címkéről ütötte be a vonalkódot. Itthon vettem észre, mivel olyan gyanúsan kicsinek tűnt, hogy a benne lévő címke szerint újszülöttekre való méret. Szerintetek visszacserélik két mérettel nagyobbra? A blokk szerencsére megvan, és a vállfán is látszik a - rossz- méretmegjelölés.

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok!
Szia Manka! :wink:

Szeretnénk Mindenkinek Nagyon Boldog Új Évet Kívánni, és persze Lottó Ötöst, Gazdagságot, de főleg Jó Egészséget, nagy Szeretetet!

Kép
Kép
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Manka ez nem is kérdés, ha tudnád hányszor hiányoltunk. :wink:
Mi újság veletek, írj bővebben, ha lesz időd.

Kriszta
De jó, hogy te is írtál, jöhetnél sűrűbben is. :wink:
És micsoda fotók, elájulok Zéti mosolyától a hajáról nem is beszélve. :)
Ééééés persze ISTEN ÉLTESSE A TE DÁVIDODAT IS!!! Kész nagyfiú.

Nikuc
Biztos, hogy visszacserélik, a vevőszolgálati pultnál kezdj, ott panaszkodj nekik.

Megcsinálták az ajtót garanciába, csak kicsit eréjesen kellett fellépni, szerencsére ez apának ment, nekem nem ment volna.

Szeretnék én is nagyon boldog, sikeres új eszetendőt kívánni mindenkinek, egészség legyen, a többi megoldódik.
Kép

Kép
Kép
susytunder

Névnaposoknak mi is boldog névnapot kívánunk!
Minden baba és anyuka nagyon helyes a képen! :lol:

Manka, üdv újra itt, gyere gyakran! :lol:

Lilluval mi is boldog új esztendőt szeretnénk mindenkinek kívánni!

Kép [/b]

KépKép

KépKép
beneildi

danann, hol veszel didymos kendőt elfogadható áron? szeretnék egy 6-osat, elhatároztam. körülnéztem az e-bayen (német), használtakat csak magánszemélyek árulnak, ott meg nem lehet paypallal fizetni... mást meg nem szeretnék. az újak ára meg elég horror. az angolon meg csak pár új volt...
esetleg valami más márka is jó lenne?

KépKép Kép
mzsperx

Szalamandra,
köszi, Dávidnak sajna nem elég a lefejt tej sem (a legutóbbi mellgyulladás után újra elapadt, előtte 100-kat fejtem egy alkalommal, most 10-20-at :( ) - mivel 100-120-kat eszik, szóval táppal pótolom, de így is jobban állunk, hiszen nem 1/6-a anyatej a napi adagjának, hanem a fele!
Nem akarom elkiabálni, de ma reggel 115-öt szopizott!!! :D :D Nem kellett pótlás!!! Ilyen nem volt hetek óta! :D :D

Lányok,
anyós probléma: anyósom fel van háborodva, hogy be merjük kapcsolni a tv-t és a számítógépet, miközben egy csecsemő is van a lakásban, sőt, az összes telefont ki kellene kapcsolni!!! Szerinte ez sugároz, és rengeteget ártunk a gyereknek! ??? Mit szóltok ehhez?

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánunk!!! Minden beteg baba gyógyuljon meg és egészségben gazdag új év köszöntsön ránk!

Gabesz

Kép
ugabesz

Köszönjük szépen a dicséreteket, nagyon arik vagytok. :)

Kicsi fiam ma reggel tanult meg rendesen és folyamatosan sírni olyan édes :) Eddig olyan furin sírt. Most már üvölteni is tud, teljesen megijedtünk a párommal. Aztán Cicizés után sokkal jobb kedve lett :lol:
Most már annyira nincs el egyedül unatkozik és nem szeret mindig feküdni úgyhogy popsi rázás van meg sétálgatás.

Gabesz nálunk is megy a tv meg a számítógép, sőt sokszor ő cicizik én meg titeket olvasgatlak vagy fél kézzel írok... A számtógép elött van a legkényelmesebb bőrös "főnöki" szék nagy puha és karfás, sokkal kényelmesebb ezen etetni mint ágyszélen aztán ha itt is elfáradok ledőlök és úgy próbálom de úgy még nem mindig sikerül hogy neki is meg nekem is kényelmes legyen. Az igazat megvallva be van állva a nyakam a vállam és az egész hátam, biztos a rossz pózoktól, de nehéz is Barnus, mi lesz késöbb?

Mi is szeretnénk mindenkinek Boldog új Esztendőt kívánni!!!!

Kép
dius87

nikuc, ha a tejre gyanakszol, teljesen hagyd el, de figyeld a felvágottakat, pékárút, mindent. ha ettől javulás lesz, akkor szinte bizonyítottál. amúgy gasztroenterológushoz érdemes elmenni, m iekcémával voltunk, vérből nézik első körben az allergiákat.

KépKép Kép
mzsperx

Én is Mindenkinek szeretetben és egészségben gazdag boldog új esztendőt kívánok!!

Kép

Kép
dius87

sziasztok, én is boldog új évet kívánok mindenkinek!

Manka, nagyon jó hogy újra itt vagy, írj majd Zolóról!!!

dius, ha két csepp megy (Vigantol olaj), másnap ne adj neki (by védőnő).

susy, örülök hogy hepiend lett! tényleg rossz lehetett babával ácsorogni a hidegben :(

jkriszta, helyesek a fiaid, Zéti nem is babás, hanem kisfiús már, és ez a pancsoló nagyon tetszik! Apának is megmutattam, hátha veszünk mi is :)

ugabesz, nálunk is megy mindkettő, szgép korlátozottan, a tévé, sajnos vannak olyan napok mikor sztem sokat. Sztem inkább a zaj a gond, ami alig hallható (bár én hallom mindkettő alapzaját), de nagyon le tudja húzni (nekem legalábbis) az energiáimat. De, szerintem egyiket sem kell kidobni a lakásból, csak a szükségletekhez igazítva ésszel használni. És, hogy ne csak okoskodjak: örülök, hogy sikerült 100 ml fölé menni! :) hajrá, próbálj minél többet lazítani, ezek szerint meghálálódik a dolog :)

Kép
Kép
szalamandra

Mzs: Két napja nem eszem semmi tejterméket. Azt eddig is tudtam, hogy a felvágottakban is van, mert mániákusan szeretem elolvasni az összetételt, és a boltban is direkt vizes pékárut veszek. Tojást sem eszem, igaz tésztából eddig is olyat vettem, ami anélkül készül. Úgy néz ki, hogy látványos a javulás szerencsére! :) Ja, és kipróbáltam a Babylove krémet, ha kimegyünk, akkor a bőrvédőt, amit itt ajánlottatok, reggel meg este a simát. A dokibácsi javaslatára este fürdésnél az arcát is megmossuk a koszmó ellenes samponnal. Lehet, hogy az is jót tesz neki. :)

Ugabesz: Én is épp Petivel a kezemben ülök a gépnél. :) Az elekroszmog nem jó a babának, de napi szellőztetés, estleg egy sólámpa és kész. Ja, meg ne aludjon közvetlen elektromos berendezés mellett. Mi kivisszük a mibilokat a hálóból.
Dávidnak nagyon boldog névnapot kívánok! :lol:

Kép
BUÉK mindenkinek!!!!

Kép

Kép
nikuc

lányok, kérdésem lenne, kettő:

Mivel takarítjátok a gyermek orrát? Mi jött be nektek? Nekünk a sosem használt fejőgéphez van orrszívó funkció, de igen gyenge, alig van eredmény, pedig Róza igen náthás, és még folyékony neki (bocs).

A másik: milyen teából érdemes neki teát készíteni? Olyat nem szeretnék, amiben kamilla van, mert az hajt egy picit, Rózának pedig amúgy is hasmenése van, a gyógyszer mellékhatásaként (szerintem).

köszönöm!

Kép
Kép
szalamandra

Szalamandra: Nekünk Pisze porszívós orrszívónk van. Még a tecsóban is kapni. Na az még az agyát is... :lol: Szóval mélyről is jól kiszívja, ennek ellenére Peti úgy tünik, jól viseli.
Tea: édeskömény, ami a hasát is megnyugtatja, de van baba, akinek pont attól fáj. A másik a csipkebogyó. Én azt adok Petinek. Egy filter a cumisüvegbe, forrázom, és vagy egy órát áll. Arra vigyázz, hogy ne legyen benne hibiszkusz.

Kép

Kép
nikuc

dius, veronika, susy köszi! hát igen, én is ettől tartottam, hogy rögtön elviszik a babát.
de a császáros őrzőre nem vonatkozik a látogatási tilalom, ugye? jó lenne,ha apa ott tudna velünk lenni a babával, amig feküdnöm kell, bár ez lehet, hogy csak egy vágyálom marad...
Végülis emma sem maradt velünk ott születése után, csak nagyon kicsit, mert fázott, melegítőágyra rakták. őt is csak reggel kaptam meg.
de ivánnal olyan jó volt szülés után 3 órán keresztül hármasban voltunk a félhomályban, cicizett, bámult a nagy kék szemeivel, aztán elaludt. elég szomorú, hogy császár után ez nem opció...

susy fú ez nagyon bosszantó lehetett. nekünk a kertkapun van egy ezer éves lakat. vacakabb időben megmakacsolja magát, és akkor még a kulcs is beleszorul. már van a kocsimban egy nagy csőkulcs, azzal szoktam elhajlítani a fület, amibe bele van akasztva...
egyszer csak lesz már elektromos kapunk :D

nikuc jaj de jó, hogy ezt írod, na ez már közelebb áll a vágyaimhoz :D
gondolom minden attól függ, mennyire vannak tele a szobák, mennyire leterheltek a csecsemősök. én nem bánom, ha milost nálunk felejtik, a férjemnek ő az ötödik gyereke, kiválóan gondját tudja majd viselni, amíg nekem feküdni kell. szerintem simán cicire is tudja nekem tenni :D
tudom, tiszta hülye vagyok, de éjjel, mikor nem tudok aludni, ilyesmin agyalok.
egyszer fel is keltettem, hogy adja a szavát, hogy amíg nekem feküdnöm kell kiharcolja, hogy neki odaadják a babát.
szegénykém, mit tehetett, ha egyszer a legszebb álmából vertem fel ezzel a kéréssel, hát megfogadta, persze reggel remmire sem emlékezett :lol:

Kép
Kép
Kép
iricc

Lányok, remélem mindenkinél ázik már a lencse, sül a malacpecsenye! :D

Kívánok mindenkinek egy nagyon boldog, sok szerencsével és pénzzel degeszre tömött új esztendőt :D:D

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok!

Köszönjük a kedves fogadtatást! :lol:

Nagyon édesek a babák! :)

Márti - nagyon édesek a gyerkőcök a karácsonyi képeken! Sajnálom, hogy betegek vagytok, jobbulást! Nem lehet most könnyű, átérzem. Mi is most vagyunk túl az első betegségen, aggódtam is nagyon! Ezzel kapcsolatban tudnál tanácsot adni, hogy lehet hatásosan bejuttatni egy hét hónapos szájába a gyógyszert? Már túl vagyunk mindenen (fecskendő, kiskanál, cumisüveg, gyógyszeradagoló, figyelem elterelés, de semmi nem vált be, pedig elég sok mindent kellett szednünk szájon át is, de egyszerűen összeszorítja a száját, és ha valami be is jutna, azt azonnal kőpi ki, berreg...stb.) Ti hogy csináljátok? Nekünk kellett Ca-ot, Rinathiolt és Amoxicilint szedni, ízre nem voltak rosszak, még sem nyelte le sajnos. :cry:

Dius - mi nem forgattuk a fejecskéjét, mindig azt a pozíciót vette fel alváskor ami neki kényelmes volt, viszont ha ébren volt, rácsvédővel vagy színes dolgokkal (a pucér fal nem olyan érdekes) tudtuk befolyásolni, hogy merre forduljon, mert Zolcsi mindig az egyik oldalt preferálta jobban, de ez az orvosi tanács bevált. A kukigonddal kapcsolatban (nálunk is van még a mai napig is néha, mi kivárunk. A pelust kibontom, visszahajtom, néha sikerül elkapni, néha a legváratlanabb pillanatban pisil. Én a pelust egy ideig alatta hagyom emiatt, illetve jól felhajtom a ruhát, így valamennyire kivédhető a gond, de amikor felfelé priccol, nincs mit tenni, öltözünk mi is. :wink: Ha valakinek van tuti tippje, az engem is érdekel!

Edina - szép nagy pocak!

Sz. veronika - Minden gyerek másképpen reagál az oltásokra, mi könnyebben lázasodunk sajnos, így nem is kap Zoló egyszerre több oltást emiatt. Illetve oltás után, lefekvés előtt egy kúppal előzzük meg, hogy ne legyen gond, ez így nekünk bevált, ezelőtt pedig kúp hiányában mindig láz lett éjszakára a vége.
Nálunk az is mindegy milyen oltásról van szó, még a rota is gondot okozott sajnos, pedig attól nem szoktak lázasodni a babák elvileg.

Susy - izgalmas lehetett! Nem is értem az ilyen cégeket, ezért van a garancia, miért kell még erősködni is, hogy megkapjuk azt a szolgáltatást, ami egyébként is járna, na de mindegy, a lényeg, hogy megjavították nektek!

Nikuc - én is vettem már a tescóban sok mindent és rá is kérdeztem mi a helyzet, ha méret problémák vannak. Azt mondták tartsam meg a blokkot és a csomagolást vagy címkét ha van rajta, ne mossam ki, ha nem jó a vevőszolgálaton kicserélik.

Pelus - kinek melyik pelus válik be, de a Pampersről sokan mondták, hogy kifolyik belőle a kaki. Nekünk a Liberó bevált a kezdetektől fogva, bár kétszer nálunk is került a pelenkán kívülre is, ez elég jó arány, így maradtunk nála, viszont más ismerősöm pedig a Pampersre esküszik. Próbálgatni kell őket.

Kriszta - nagyon szépek vagytok! Remélem fogsz írogatni ide máskor is!

Ugabesz - nálunk megy a szgép, sokszor a tv is, a telefonok pedig csak a hang miatt ugyan de le vannak halkítva. Az elektromos szmog ellen állítólag nagyon jó a sólámpa, ha valaki aggódik emiatt. Sajnos annyi minden van ami miatt aggódhatnánk és nem tudunk mindent kivédeni.

Lányok, mikor kezdenek el ülni a babák, Zolcsi még nem ül magától, de szeret ölben ülve lenni. Ez nagy gond? Leginkább ölben is állásba akarja kinyomni magát, ha kitámasztom és leültetem, akkor lecsúszik fekvésbe, vagy nyomná magát fel állásba vagy hídba.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Szalamandra - nekünk Csöpi porszívós orrszívó van és bevált, bár most is, hogy betegesek vagyunk azért kell mellé a orrspray, most az orvos által javasolt (Nasivin, Otrivin), máskor csak a sima tengeri sós oldat (Fluimare, Sterimar). Ma pedig vettünk egy Arianna típusút, mert a szokásos nem volt, ez is porszívós, remélem ez is jó lesz. Kell a tartalék, mert már egyszer eltörtünk egyet, egyszer pedig megolvasztottunk egyet streilizálás közben. :oops:

A teára én is kíváncsi lennék, mert nagy bajba kerültem miatta. Azzal a címszóval, hogy elég a babának a tej, illetve a tápszer, mint folyadék, Zoló eddig nem is kapott teát. Hiba volt, mert most, hogy beteg lett és nem nagyon evett, a folyadékot és teát sem fogadta el. A vizet soha nem itta, a teát pedig nem ismeri. Most egy Herbária Babamosoly nevezetűt kaptunk csak a Patikában, a többi istant volt, de nem tudom melyik lenne a legjobb. Ebben csipkehús, kamilla és hibiszkusz virágzat is van, a hibiszkusz nem jó? És mivel ízesítsem? natúrban nem kell neki, most kevés citromot rakok neki bele, így is csak akkor issza, ha éhes és azt kapja először. Esetleg cukor, de mennyivel? Bár eddig hanyagoltam mindenféle ízesítést még a kajájából is. Szeretném ha kapna folyadékot, de most tanácstalan vagyok, mi is legjobb a gyereknek.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Kép

Boldog új évet kívánunk mindenkinek!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: