Sziasztok,
újra itt és itthon kórházi élményekkel.
Ágiboszi,
annak idjén egy kismama kérdezett felőled. A ctg-s hölgy Gyöngyi azt hiszem szeintem és végtelenül kedves.
Az előrejelzés olyan szinten bevált, hogy a 15-i ctg után már nem engedet haza a doki, tehát fel kellett vetetnem magam a terhespathológiára, mivel azonban csak a szülőszobán volt hely, onnan én már nem szabadultam és 15-én 22,25-kor megszületett a lányunk Gréta.
Szülésznő ügyben érdekesen zajlott az eset, mivel akit választottunk korábban szülésznőt T.Anna ő ugye betegállományban volt, a helyettesvel viszont előző nap telefonon beszéltem, hogy majd 16-án találkozunk........ Ezzel szemben ugye 15-én a doki felhívta, hogy valószínüleg szününk és ő bejött. G.Kati nagyon kedves, fiatal, segítőkész, figyelmes és közvetlen. Így, hogy csak a szülőszobán találkoztunk először is, csak szuperlativuszokban tudok róla nyilatkozni.
Az is igaz ugyan, hogy a későbbiekben minden szobatársamtól hasonló jókat hallottam a szülésznőkről, tehát ezek alapján úgy gondolom, hogy ott a klinikán valóban csak jók vannak.
Gyermekágyas osztályról egy dolog van amit szeretnék megosztani veletek ez a szoptatáshoz kapcsolódik:
Vanília,
előtejem nekem sem volt, de a lányzó az első perctől kezdve szorgalmasan szopott és szinte rára pontosan a hamadik napon belövellt a tejem.
A baj csak az volt, hogy ez éppen éjszaka történt és a babót azon az éjszakán elvitték "fényezni", mert sárgának találták. Este valamikor derült ki, hogy nem lesz velem éjszaka, én fejésre nem készültem, naivan arra gondolva, hogy majd a szoptatás megoldja a dolgokat. Amikor elvitték a lányt, azt mondták, ha van tejem lefejhetem, és akkor éjszaka odaadják neki. Mikor közöltem, hogy tejem éppen lenne, de fejőm nincs azt mondták,hogy jó, majd adnak neki cukros vizet,semmi alternatív ajánlat nem volt........ Másnap ugyan a lány rendese szopott, de adigra a mellem betonkemény lett. Délelőtt voltak tejkonyhások, és a "nagyon indokolt eset" alapján adtak egy fejőt, azzal, hogy többet nem tudják odaadni, vennem kell egyet (ezt ott a kórházban is lehet kézi Avent ill. Medela van kb. bolti áron)
Fentieket igazából azért írom, hogy így utólag belegondolva mindenképpen érdemes fejőt vinni a kórházba, vagy a kézi fejéssel tisztában lenni, mert sajnos előreláthatatlan milyen okok miatt lesz rá szükség. Túl sok, ill. túl kevés tej......
Fertőtlenítő tablettát adnak a kórházban is, ott van a szobában, tehát a sterilizálás megoldható, és akkor nincs az ember lánya kitéve senki kényére kedvére, az is elképzelhető, hogy később valóban nem lesz rá szüksége, a barátnőm is meg tudja oldani csak szoptatással minden gond nélkül.
Ha harmadik napon sincs tej, akkor adnak tápszert a babának, de csak átmenetileg, és közben a szoptatást minden alkalommal próbálni kell, tehát ezzel különösebb gondot nem érzek, tényleg a baba közérzete az első.
A bimbókiemelőt tényleg mindenkinek ajánlgatják, nekem is felajánlották, amikor a majd szét robbanó mellemen nyűglődött Tücsike "így ez nem fog menni nem akar egy bimbókiemelőt venni?" mondtam, hogy köszönöm nem, inkább megpróbálnám anélkül, végül is előtte szépen szopizott a lányzó. Aztán jött a gyermekágyról egy nővérke és megmutatta, hogyan tudok valamennyit lefejni kézzel, hogy a lány be tudja kapni a cicit.
A kimaradt szoptatás és a bedurrant mellem kapcsán vettem ugyan fejőt, de az akkor már önmagában nem segített, vasárnap hazaengedtek bennünket, de hétfőn döbbenten tapasztaltam, hogy a hónom alatt a nyirokmirigyek karfiolszerűen fel vannak dagadva, a védőnénink elvitt orvoshoz, ott azt mondták, hogy a beállt tejcsatornák miatt, tehát valahogy meg kell oldani a helyzetet.
Erre kaptam a védőnénitől egy nagyon jó ötletet, azt mondta, hogy amit könnyen le tudok fejni azt fejjem le, és a babót utána szoptassam. Ez teljesen bevált. Tücsikében olyan vákum van, hogy egy fejőgép sem ér fel vele.....
Na most befejezem, mert velem lesz tele a topic.
Remélem amit el akartam mondani azt siekrült értelmesen leírni, és nem ijesztettem meg senkit.
Mindenkinek jó babavárást és babázást kívánok.
Andi