Gondoltam én is megosztom tapasztalatom a Rókusról:
- nagyon jó orvosok vannak a rókusban, nem csak a szülészeten, de az újszülött, patológiás gyerek orvosok is kiválóak.
Surinya doktornő, Molnár doktor és Berecz doki
Mi nagyon sokat köszönhetünk nekik...
És itt kell megemlíteni a nővéreket, csecsemősöket. Olvastam, hogy azt írta valaki kriminálisok... Én ezt cáfolom. Mi egy hónapig voltunk a Rókus lakói és az igazság az, hogy mi a berkek mögé is beláttunk... Tudom, hogy milyen kemény munka folyik odabent. Nem csak az újszülött csecsemőknél, de a koraszülötteknél is. Úgy gondolom, hogy a gyerekek nagyon jó kezekben vannak...
Csak egy történet, hogy tudjátok mivel küzdenek meg a nővérek és hogy viszonyulnak a gyerekekhez, újszülöttekhez:
az egyik kisfiú szívproblémával született és egy nappal a hazaadás előtt derült ki ez... Sajnos műtéttel sem volt menthető, de látnotok kellett volna, hogy hogyan próbáltak segíteni rajta, dajkálták, amikor anyukája nem tudott a csöppséggel lenni, anyja helyett anyjuk voltak azok a nővérek, akikről azt írtátok, hogy kriminálisok... Tudták, hogy a babának nincs sok hátra és felvették amikor sírt, ringatták és próbáltak segíteni rajta... Aztán egy reggel a kismanó már nem sírt többet... Ilyen dolgok is történnek ott bent... Csak az ajtók mögé nem mindenki lát be
És ugye az élet megy tovább... Mosolyognak, de sírni lenne kedvük, de nem akarják az anyukákkal ezt éreztetni, hogy ilyen is történik. Egyszer rákérdeztem, hogy mi van a kisfiúval, pont aznap halt meg, elterelte a szót, mert nem akarta, hogy mi is el kezdjünk aggódni.
És tudjátok mit, nekünk, akik koraszülött gyerekekkel bent voltunk és láttuk, hogy milyen kemény munka folyik, minden kérdésünkre válaszoltak, holott biztos sok mindennel lefárasztottuk őket... De pl Molnár doki mindig azt mondta, kérdezzen Anyuka, ezért vagyunk itt. Surinya doktornőtől egyszer megkérdeztem, hogy szedhetek neocitránt, nem árt a babának... azt mondta, az a fontos, hogy anyuka meggyógyuljon, mert a babának az a legfontosabb...
Vagy a nővérkék, Viki, IgniBébi, Judit, Gina, Orsi, Csilla, Ági és elnézést, azoktól akiket kihagytam és a főnővér Mariann, védőnéni Julika.... tőlük is bármikor bármit kérdezhettünk. Emlékszem 3 napos volt a kisfiam, amikor Viki először a kezembe adta... Előtte a SOTE voltunk, ott csak az inkubátoron keresztül simogathattam meg a törpét... Ignibébi dobta először a férjemre a gyereket és azóta a férjem folyamatosan a mellkasára veszi a gyereket. Dórika is amikor a férjem valamitől tartott, csak azt mondta ugyan már apuka és a gyereket rátette... Megtanítottak dolgokra, mit, mikor hogyan....
Szóval sajnálnám, ha a hülye kormány miatt (és elnézést, hogy politizálok) de bezárnák a Rókust... Nagyon jó kórház, az igaz, hogy ráférne egy felújítás és a nőgyógyászaton az ágyakat kidobhatnák, de a gárda mind szakmailag, mind emberileg kiváló
Köszönjük Rókus