Sziasztok!
Noémi!
De aranyos lehet Málna, ahogy a gyümölcskosár előtt kunyizik...
Nagyon szépen köszi neked is és mindenkinek a tanácsokat! Mondjuk te speciális helyzetben voltál, a koraszülöttsége miatt, de nagyon nagy szerencsétek volt, hogy már a kezdetektől nagyon szerett enni. Gesztikémnél sincs gond az "evőkéjével" nagyon szeret enni, élvezettel eszik, ahogy a párom mondja, ugyanis szopi közben szuszog, nyögdécsel, hatalmas levegőket fúj ki és szív be, szóval nem csöndben eszik, hanem mindenféle hangokat ad ki. Nagyon aranyos...
Én ma adtam neki gyümölcspürét (asszem ezt már írtam), és délután is kapott pár kanállal uzsi gyanánt, nagyon tetszett neki, ahogy rájött, hogy ez nem is olyan rossz. Szeretnék még adni neki sárgarépapürét és almát, olyat ami 4 hós kortól adható.
Sinlac-ot is kapott ma este, úgy rábukott, hogy csak na. Nem adtam sokat persze, csak abból is pár kanállal. Utána még jóízűen cicizett is és most tettem le aludni.
Viszont azt hiszem, hogy a tejpéppel várni fogok. Vettem a múltkor Milupa vaníliás tejbedara pépet, de asszem nem adok neki, majd csak 6 hós kora után bontom fel. Mert azért a tejes cuccokkal valóban vigyázni kell. Szerintem semmi baja nem lenne tőle, de mégis. Bár a családban senkinek nincs allergiája, egyedül a párom anyukája érzékeny a tejre, de nem allergiás, csak megfájdul tőle a hasa, ezért nagyon ritkán iszik tejes dolgokat, vagy pl. a tejfölt is kerüli. Pedig imádja... szegény.
Visszatérve a babakajákhoz, nem emlékszel véletlenül, hogyan készítetted az almát, sütőtököt, burgonyát? Gyűjtöm a recepteket, hogy jó változatos legyen Gesztikémnek.
Na a lényeg, hogy mégegyszer köszi a tanácsokat, nagyon aranyos vagy!
Bárány!
Hű te aztán tényleg merész voltál, 2-3 hetesen krémtúró?...
És miért adtad már ilyen korán? Volt valami oka? Na de ez is egy példa arra, hogy egyes babáknak semmi bajuk nem lesz az ilyesmitől, persze biztos van egy pár baba akinek igen. Amúgy nem volt problémájuk tőle, hogy ilyen korán kaptak tejes alapú dolgokat meg főzeléket?