Új privát üzeneted érkezett!

Katyerina :)
A 4D-n még rejtegette, mije van, de most egész reggel mondogattam neki, hogy szeretném tudni, hogy kisfiú, vagy kislány és meg is mutatta :)

Zsebi :)
Nálunk mostmár kérnek 1000 Ft-ot és azért adnak 3 képet, de ennek ellenére sajnos nem volt papír. Közben a szomszédunk mondta, aki szintén a Margitba jár, hogy ha viszek kazettát, vagy DVD-r, akkor 3000 Ft.rt felveszik. Ezt nekem nem is mondták. Na mindegy, úgyis megyünk majd még. A lényeg, hogy minden rendben van és édesen kalimpált a kis kezeivel :)

Erika :)
NINCS tuti módszer. Fontos, hogy egészséges legyél (ebben segíthetnek a vitamonok, kúrák és kiegészítő kezelések) és lelkileg kiegyenesúlyozott, de még ez sem garancia. Én egy évig jártam akupunktúrára és ettem mindenféle csodabogyót (vitamin, Maca, homeos gyógyszerek) és mégsem sikerült. Aztán fél év agyturkálás és egy felejthetetlen nászút után meg igen.

wish

Wish! :D
Gratulálok a kisfiuhoz! Kép

Erika! :D
Ez szuper!
Nagyon örülök! Kép

Hajni! :D
Tüneteid?

Katyerina! :D
Én is ugy tudom hogy védönő terén nincs válogatás!
Ők vannak lakrészekve osztva és az van aki oda van beosztva :( !

Zsebike! :D
Andi hogy van?
Irt magárol mostanság?
Tegyél fel pocakos képet magadrol tuti már oriási!!

Orsi! :D
Hogy vagy?

Melcsi! :D
Most már nem sokára ultrahang!!!!

KépKépKépKép
aniko24

Erika!
Gratulálok! Kértél már időpontot? Siess, tudod Krizsa most nincs itthon, aztán biztos tumultus lesz nála!
Mindent ugy csinálj, mint ezelőtt, az lesz a befutó! Én se hiszek semmi kütyüben, nem is ettem -ittam semmi egyebet, mint máskor, sőt most nem is hittem volna, hogy babás leszek, aztán mégis. Ez csak szerencse kérdése biztosan, na meg optimizmus az kell hozzá.
Zsebike!
Köszi. Épp ma ugy keltem fel, hogy nem tudok semmit tenni ellene, nekem teljesen minimálisan van, ugyhogy remélem hogy hamarosan elmulik. Csak lenne már jövő szerda, hogy tuti hogy él és rendben van! De küldi a jeleket, ugyhogy baj nem lehet.
Wish!
Trónörökös fegyverhordozó! Igy kellett lennie, elsőre fiu, aztán majd jön a kishuga!
Katyuska!
Te milyen ügyes vagy, hogy csak elballagtál a Kaális papiroddal! Mifelénk a nőgyógyász hivatalos megállapitása kell a kiskönyvhöz! Védőnőben nincs válogatás, akihez tartozol, az jut. A miénk nagyon gondos pl, március óta nem láttuk Pörivel...(2 hetente kéne jönni 1 éves korig)
Ki is irta hogy a doki huhogott az ikrek miatt? Szerintem ahhoz a dokihoz nem kéne többet menni, mert nem azt kell az orvosnak elhitetni a kismamával, hogy mennyi baj lehet (arra valók az okos kismama könyvek), hanem hogy kihordja és megszüli azokat a babákat, ha BETARTJA AZ ORVOS UTASITÁSAIT!
Aniko!
Te is kezdesz gyorsitani! :D 1 hónappal jársz előttem majdnem! Mostanában csak keveset irsz, pedig régen olyan jókat irogattunk egymásnak mi ketten. Igaz, most én is vissza vagyok fogva...

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

A mai jogszabályok szerinte védőnőhöz _nem_kötelező_ járni. Az sszes juttatáshoz - tehát, hogy jrtál tehresgondozásra- az orvosnak az igazolása kell.

én azt hiszem a picivel nem is fogom ezt a témát erőltetni... eddig sem tudtam miért jók, nem is hiányoztak - a mienk nem járt sűrűn miután megmondtam, hogy felesleges 2 hetente jönnie, ha kérdésem van úgyis felhívom, ha nincs akor meg ne nézzük egymást.

Wish :D
gratulálok a kisfiúhoz.

Melcsi :D
azért többes terhességnél nem azon múlik a dolog, hogy betartod-e az orvos utasításait.
sőt!!! még 1esnél sem.
nem egy olan 1es koraszülésről tudok, ahol anyu teljesen egészségesen élt, és mégis 24-25 hétre megszületett a baba... nem csak ezen múlik.
2es vagy 3as ikerterhességnél meg végképp nem. Igen vigyázni kell, de nagyon sok esetben akár az állandó fekvés ellenére is emgszületnek nagyon korán a babák.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Nem tudom, hogy kit érint még nálatok, de ehhez nincs mit hozzáfűzni.... vagy nincs rá szó. :evil:

Bocs csajok!

Friss infó!
http://origo.hu/itthon/20061102szazezreket.html

:twisted: :cry:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
hajnoca
Dunakeszi

Sziasztok

Melcsi
már tegnap reggel kértem randi időpontot - dec. 7. 11 óra. Én végülis nem csináltam a kisfiamnál sem semmi fortélyos praktikát, csak beszélgettem velük az első pillanattól és biztam benne hogy sikerül.

Védőnő = nálunk a terhesség alatt 1X járt állítólag környezettanulmányon, de csak az étkezőig jutott ott leült a kisfiával kóláztak egyett és kész. Utána még 1X volt mikor a babával hazajöttünk, + most szeptemberben. Nálunk 6hónapos kóráig 2 hetente van az orvosi rendelőben méreckedés és orvossal és védőnővel tanácsadás, 6 hónap után csak havonta, + ezeken az alkalmakkor lehet receptet is iratni (fürdőkrémek, testápoló, tápszer stb.) Úgyhohgy nálunk a kijövetel nincs túlzásba víve, amúgy meg amennyit a védőnő eddig nyújtott a tudásával annyit én is tudok a józan paraszti eszemmel. De most új védőnéni - lány van. Hát kiváncsi leszek hogy milyen. De nem akarom bántani az előzőt sem, mert neki is nagy fia lombikbaba, most pedig öribabájuk van.

Megszeretném kérdezni, hogy tudja e valaki hogy a lepény miért kezd el idő előtt öregedni, mert januárban az orvosok nem tudák megmondani hogy mi is lehet ennek az igazi oka. Vagy hogy mit lehet ellene tenni esetleg megelőzésképpen.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Melcsi :D

nem én voltam ügyes, hanem zsebi, én még csak problémázok a védőnőn :), majd a következő uh után fogok lejelentkezni, de gondolom a hajdú doktornő ugy is elmond mindent.

Orsi!

ti a fiúkkal meddig maradtatok egyben? Nekem nagyvalószínűséggel a vége felé ágy nyugalom lesz, mivel nem vagyok egy sportos alkat, a térdszalagjaimat minden tavasszal sikerül elszabnom, és a gerincem sincs rendben :)
szóval a beteg ló orvosi esete :)

Ja amugy a rendelőben elolvastam hogy mit irnak az ikerterhességről, miért aggódnak a dokik. szerintem az jó.

katyerina

Katyerina! Én csak 12 hetesen mertem elmenni a védőnőhöz (aki volt olyan cuki és azt mondta, túl korai, mert ugye nekem volt vetélésem? - gondolom nem akart irosgatni "feleslegesen" - úgyhogy most is és régi tapasztalatok alapján is utálom a rendszert). Nem voltál még a Hajdu doktornőnél?
Orsi! Védőnő ügyben is egytértünk! :lol: Mivel most költöztünk, így most másik védőnőm van, aki már a költözés után 1 héttel meglátogatott. Nem tudom, mit akart tőlem a dobozok között? Egyetlen jó húzása az volt, hogy az AFP negatív eredményemet is magával hozta.
Melcsi! Remélem sokat pihensz! És minden oké! Értem a parát, tudod én is mindig nézegettem, milyen színű... Vagyis még mindig nézegetem! :cry: Belénk van oltva...
Wish! Gratulálok! Nekem is azt mondta a doki, hogy valószínúbb, h fiú a baba, most szeretnék 4D-re menni.
Lányok, tegnap sajnos elcsábultam... Vettem magamnak egy csomó mindent... Melltartót (szép rózsaszín), hálóinget (pocakos és szoptatós is egyben), egy kord nadrágot felsővel, és 2 hosszú ujjú felsőt. Ja, meg egy harisnyát. Tegnap majd megfagytam, olyan hideg volt, hát ma már nem fogok. Minden kombinálható mindennel, és olyan szépek! Én imádom, hogy pocakom van! Ha végre vki lefényképez, lesz képem is, kb. 2 hónapja nincs.

dkata

Sziasztok

megjöttem az UH ról, olyan de olyan csodás volt. Mind a két manócska megvan, már 2cm-ek, és ezerrel ver a kis szivük. Az egyik úgy kalimpált a lábával meg a kezével :lol: Még a hányingerem is elmúlt egy kis időre :D
megpróbálok feltenni képet, felül mind a ketten rajta vannak, lent meg csaz az egyik. Elég furin feküdtek, és nem igazán fértek be egyszerre :oops:
Wish :) De szuper hogy kis fütykössel gyarapodik a család :lol: Kép
Kép
pbj12

Sziasztok

Pbj
gyönyörűek a babócáid

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13

pbj!

nagyon szépek a képek :)
hányadik hétnél vagytok?

Kata!

tök jó, hogy vettél magadnak cuccokat, már én is várom, hogy nőljön a pocakom :) szerintem nőtt egy picit, ha behúzom akkor is ugyanakkora marad :)
Viszont ma kaptam pihepuha köntöst, egyszámmal nagyobbat vettünk, hogy majd a hasam is beleférjen :)
Valahogy védőnővel kapcsolatban, annyira nincs kedvem hozzá. A doki ugy is ellát nem? Méregetni meg én is tudom magam, és valamiért annyira az maradt meg bennem, hogy a védőnő az aki idegenként okoskodik és akadékoskodik. A barátnőm védőnőjétől kirázott a hideg, a megbeszélt időpontban nem ment, ha meg ment akkor meg inkább ne ment volna...

Zsebike!

ma nagyon hallgatag vagy. Merre vagy?

katyerina

Katyerina!
Itt vagyok, csak anyós vendégeskedik nálunk és nem tudok olyan sokat gépezni. :)
Én vettem egy ikres könyvet Métneki Júlia Ikrek könyve II. szerintem nagyon jó érdemes megvenni. :) Ír a fogantatástól a serdülőkorig. Felhívja a veszélyekre a figyelmet.

Védőnő a könyv miatt menj el aztán ennyi. Engem felhívott hogy valamikor kijön szétnézni jöjjön. Amúgy semmi értelmeset nem mod soha.

Ja a befektetés a kórházba. Kórház és orvosfüggő. Sok ikrest ha minden ok már nem fektetnek be. De én saját magamra azt mondom hogy ha anyum nem tudna ennyit segíteni főzésben pl. akkor jobb lenne ott. De tud segíteni így nekem jó itthon mert egész nap fekhetek. Sokat is pihenek hisz ezzel tudom a legtöbbet tenni hogy minél tovább mentmardjanak.

Kata!
Örülök, hogy bevásároltál. :) Kell is a meleg cucc mert nagyon hideg van.

PBJ!
Szépek a képek. Csinálj vonalzót, hogy lássuk hol tartsz.

Ma voltunk az Elefániban a Bocskai utcaiba (CSAK itt van ikres kedvzmény) megrendeltük a kicsik ágyát. :) El is fáradtam rendesen most fájdogál a ahsam szóval pihi van ezerrel. Ja és az OBI-ban kinéztem a lámpát a szobájukba (mert a régi nagyon gáz mivel ezt a szobát nem használtuk ideglenesen volt csak ott) meg is akartuk venni mert ugye a héten elvileg ki is lesz festve és akkor mehet a helyére, de természtesen csak a kirakott darbb volt és hát nem veszik le. :( Szóval megnéztem a típust és keresek a neten ilyet. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Katyerina :D
a fiúk 35+0ra születtek. A 33. hét végén kerültnk kórházba idő előtti fájástevékenység miatt.
nem alkat kérdése, hogy hogy bírod!!!! ezen ne agyalj!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Pbj :D
gyönyörűek a képek!!!

ha szerdán minden OK, akkor én egy terhes has alatt menő farmert veszek. mert hoányzik az 1 db farmerom, a fiúkkal ált. azt hordom ha sétálunk.
bár a pocim nem igen nőtt, iszonyú kényelmetlen a nem csípőnadrágom.

Orsi
KépKépKép
icsilya

tök jó, hogy alakul a szoba.
orsi!

akkor nagyon ügyik voltatok :)
nekem többnyire csak csípő gatyáim vannak, csak a baj az, hogy most igencsak rövidek a felsőim. ugyhogy többnyire egy hatalmas sálat tekerek a derekamra ugy közlekedem, nagyon menő :)

katyerina

Katyerina :D
ezek a mai modern felső tényleg elég rövidek :D
nekem ezzel nem terhesen is van elég bajom... 10ből 9 rövid és mivel nem kockás a hasam eléggé zavar, ha minimális is kilátszik. :D
úgy gondolom, hogy ez a szül. idő már teljesen jó :D
de azt szoktam mondani, hogy a 30. hétig nagyon fontos, hogy egyben legyenek :D

Orsi
KépKépKép
icsilya

Katyerina!
Lehet kapni egy ilyen kifejezetten terheseknek való haspánt a neve pamutból van különböző színekben 2400 forint és a poló alatt kezdődik de túllóg rajta. Ha nem értelems amit leírtam a Kismama újságból bemásolom neked ide a képet hogy miről is beszélek. :)

Igen én is örülök, hogy alakulnak a dolgok. :)
A háló is átköltözött ma alszunk először az új szobában. :) Szép tiszta minden. A gyerekszoba még totál káosz, de már csak ott van káosz. Hamarosan ott is rend lesz már látom az alagút végét. :)

Kép

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Hello, csajok! :)

zsebi,
jó lehet látni, ahogy készül már a szoba. Mi most találtuk meg az új lakást, ahova majd költözünk. Ott is lesz majd egy kis felújítás, de már ennek is örülök, hogy legalább ez megvan, és nem kell menni többet idegen helyekre.

melcsi,
nekem is megfordult a fejemben ez "az ilyen dokit ott kell hagyni", de igazából ezt leszámítva, hogy már nem az volt mint a Kaáliban, hogy milyen csodálatos, hogy 2-ből 2 megmaradt, minden más szimpi volt. Kicsit talán még hasonlított is a stílusa a Krizsa dokiéhoz, ami viszont megnyugtatott.

katyerina,
örülök, hogy kicsit mindig megelőzöl a kérdésekkel, mert én sem tudtam semmit a terheskönyvről, sőt kérdezni se nagyon mertem... :roll:
Amúgy mit olvastál konkrétan a rendelőben az ikerterhesség veszélyeiről?

+ 1 :?:
Tudja valaki, hogy az ikreseknek hogy jár a GYED és a GYES? Duplán vagy nem? Olyat is hallottam, hogy ikrekkel 6 évig is otthon lehet maradni. Nem hangzik rosszul, de kérdés, milyen juttatások mellett... Tudtok erről valamit?

+ még egy :?: (ez egy ilyen kíváncsi nap) :wink:
Hogy tudok magamnak vonalzót csinálni? Bocsi, de egyszerűen nem találom...

Pompi
pompomlány

Sziasztok

Pompomlány
vonalzó = szerintem a legegyszerűbb ami magyar nyelvű
www.babafalva.hu - címen találod
de ha rákattintasz az enyémre akkor is bejön a babafalva

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13

szia pompi!

na bemásolom a linket, ha nem sikerül megtalálni akkor majd bemásolom az egész szöveget.
a kérdés az volt, hogy milyen veszélyekkel járhat az ikerterhesség.
a választ igy kezdi " Az ikerterhesség nagyon szép dolog, és bár dupla örömet jelent a kismamának a családnak, szülészeti megítélésében a szövődményes terhesség tárgykörébe tartozik"
A többit meg elolvasod ott. Szerintem a dokid sem akart ijesztegetni, ebből a mondatból megértheted a reakcióját.
Szerintem kötelességük kicsit negatívabban beállítani a dolgokat, hogy tisztában legyél vele.
Amugy amikor én most voltam uh-n a kaáliban, félre ne értsetek, mert harcimókus is és a doktornő is nagyon aranyos és kedves volt, de a 3 petezsák láttán olyan nyomasztó és kétségbeesett hangulat alakult ki, hogy basszus 3, hogy majdnem elsírtam magam és igazán még csak most tudtunk elkezdeni örülni...

ja a link:
http://www.babanet.hu/faq/tergon20.php

A gyesről ugy tudom, hogy az duplán jár addig amig iskolába nem mennek a porontyok. A többi minden ugy jár, mint az egy gyerekeseknek.
de ha valaki többet tud, tényleg irja már meg. meg most hogy változik minden kitudja, lehet nem is lesz gyed meg gyes.
amugy ezeket meg a babanet nyitó oldalán az iránytű alatt tudod elolvasgatni. bár én sokszor nem értem miről karattyolnak...
na hirtelen ennyi

katyerina

Pompi :D
a tgyásnak és a gyednek az alapja a korábbi béred, az nem függ a gyerekszámtól
a gyes - ami alanyi jogon jár- az dupla és 6 évig jobban mondva a tanköteles korig lehet igénybe venni.
(tehát ha évvesztesek a gyerekek, akkor 1 évvel tovább)

a tgyás: szüléstől 168 napig jár, a korábbbi béred 75%a
gyed:tgyás után a gyerek 2 éves koráig, ez maximalizálva van max. asszem 85e ft. a béred talán 65%a... de ezt nem tudom
ezek _bruttó_ számok, járulékot és szja-t vonnak belőle.

Orsi
KépKépKép
icsilya

ami még magasabb össze az az egyszeri anyasági támogatás. valahol a dupla felett van, de a mostani pontos összeget nem tudom.
(azt hiszem a min. nyugdíj 300%a/gyerek, egy gyereknél meg a 200%a)

Orsi
KépKépKép
icsilya

Ikresek! :)
Igen az anyasági duplán jár amit akkor kapsz ha megszülettek a babák gyerekenként 2006-ban 77.000 forint. :) Azért ez nem rossz. Utána 2 éves korági a a fizú 75 % max 85 e forint és 2-6 éves vagy iskolás koráig jár 52.000 forint 2006-ban. a két gyerekre együtt. :)
Szóval kicsit azért kommpenzálják azt hogy kettő baba születik.

Pompomlány!
Szerintem is jó hogy azért nagyobb hangsúlyt fektetnek az ikres terhességre azért nem elrettentésképpen de valóban sokkal több odafigyelést igéynel mind orvos mind a "beteg" részéről. Főleg ha már ilyen nehezen jöttek össze.
Az én dokim is elmondta az összes rosszat és jót is és hozzátette de ezekkel a babákkal nem lehet baj. Egészségesen fognak időre születni. :) És még megbeszéltük az amniócentézist sem szeretném kettő szurás kté babánál elküldött plusz vérvételekre ami alátámasztotta hogy egészségesek a babáim.

Mert ikreknél nagy százalékban az AFP érték sem lesz jó. :(

Kertes házba költöztök?

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Zsebi :D
a tgyás a 1-168 napig nincs maximalizálva :D
a yged van :D

tegnap megtudtam, hogy rosszul számoltam a heteinket :D
merthogy Harcika felvilágosított, hogy _transzfer_ mínusz 14 nap... szóval nem a punkciótól-14 számítva számít.
szóval így mi még nagyon kicsik vagyunk :D

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok

Icsilya v. aki tudja
ti hallotatok már arról hogy esetleg az a kismama aki nem a lakóhelyéhez legközelebb eső 3 kórház egyikében szül akkor fizetnie kell ?(ezt a Kútvölgyiseknél olvastam)
Vagy szerintetek ezt honnan lehetne megtudni?

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Erika
Tegnap volt a hírekben erről szó. Most dolgozzák ki a tvtervezetet. Sajnos azt tervezik, ha nem a közül a 3 kórház közül választasz, ami neked lakóhely szerint van, akkor fizetned kell ktsgtérítést, ami maximum 100ezer Ft. Szóval én pl a Schöpf-Mérei-ben szülnék, ha egyszer már ott tartanánk, de az tutti nem lesz kijelölve nekem..... Plusz még az orvosod sem jöhet be, hanem az ügyeletesnél kell.... Szerintem nagyon szar az egész tvmódosítás.
emma1976

Judit :)
Nagyon jók a képek :) Két kis édes babszem :)

Már nagyon haladtok :) Mi még mindig csak nézegetjük, hogy mit hova kéne tenni, a hétvégére mér beterveztünk egy kis szanálást.

Kata :)
Tegnap nekem is majd befagyott a melegebbik nadrágomban, úgyhogy én is fogok venni még harisnyát is. Azaz elösször megnézem mennyire gázok a régiek :)

Nekem szerencsém van a védőnővel (kopp- kopp :) ). Nagyon kedves, abszolút nem tolakodó, mikor mondtam , hogy nincs kérdésem, nem jött az okosságokkal, szóval egyelőre szimpatikus nagyon. De a házban lakó anyukák szerint is, úgyhogy remélem így is marad :)

Ja, voltunk a Minimanóban övterelőért, minden úgy van, ahogy Zsebike leírta. Árulnak pelenkától elkezdve kiszokniig mindent, szóval nem hiszem hogy gond lesz levásárolni a 6000 Ft-ot.

wish

Zsebi :lol:
Bocsi, hogy beleugatok, de az a 87.500 Ft tudod, hogy bruttó összeg, ami nettón olyan 65.000 Ft körül van? Ez már egy kicsit másképp hangzik nem?

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Sziasztok

Emma
és azt nem mondták hogy ezt mikortól akarják bevezetni?
Mert ha sikerül a tesó, ill. ha más nőgyógyászati problémám lenne hát akkor lehet hogy belehalnék, mert én biztos hogy nem megyek ide a helyi kórházba, Csak azt nem értem ha egyszer szabad orvosválasztás van akkor miért ne mehetnék ahoz akiben én teljes mértékben megbízom.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

VIki :D
szakmabeliként :D :D szóval, hogy X bruttóból mennyi nettó lesz azért nagyon egyénfüggő.
OK. a járulékokat nem, de az szja nagy részét ekkora összegnél azért jópár féle adókedvezménnyel vissza lehet igényelni.

Erika :D
ugyanazt tudom, amit korában leírtak.
nekem sem lesz benne a sote... de én veszprémben nem szülök.
egyébként nem csak a nem "körzeti" kórházra vonatkozik, hanem arra is, hogy ha nem az ügyetelesnél kérsz akármilyen kezelést, hanem behívják az orvosod. akkor is ugyanez a 30% max. 100e ft a tarifa.

szabad orvosválasztás: ez a szakellátásra sosem vonatkozott!!! csak és kizárólag a körzeti orvosokra.
a szakellátásnál beutalási rend (nek kellett volna lennie), erre tesznek most nyomatékot.

Orsi
KépKépKép
icsilya

A tvmódosítás alapvető elvével egyetértek, mert pl. látom, hogy anyu is mennyit dolgozik feleslegesen amiatt, mert az épp nyaralók vele csináltatják meg a szűréseiket... amit elvileg a helyi bőrgyógyásznál kellene.
az a gond, hogy az elszámolásban neki kb. a munkája 15%át már nem fizetik (vagyis éves szintem olyan ca. 1.5 hónapot dolgozik ingyen), mert ennyivel a kvóta felett van a betegszáma... így legalább aki jönne kifizetné a munkáját.

egyéb szakellátásokra is ez a jellemző.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Viki!
Ja igen azt tudom hogy bruttó, csak elfelejtettem írni. Hát az egész nem hangzik egégyként túl jól. Csak én azért írtam agy mert pl. nekem az elején mindenki azt mondta az ikrekre minden úgy jár mint egy gyerekre, na nekem ehhez képest jólesett mikor utánaolvastam hogy azért 2-6 éves korukig nem kb. 25 ezeret fogok kapni hanem 52 ezret.

Hogy vagy? Nem is írsz magatokról? Kicsik dolgoznak bennt rendesen?

Lányok!
Azért ez a szülés körüli mizéria még csak tervezet, bízzunk benne hogy nem vezetik be.
De én nemcsak ezen vagyok kiakadva hogy 3 kórház közül választhatok. Egy mi van ha ott nincs koraszülött intenzív egyikbe se?? A másik hogy a dokikat ha választott nem hívják be ha épp akkor nem ügyeletes. Ennek megint mi lesz az eredménye? Az hogy időzítve leszenk a szülések ez megint kinek jó? Én ezeket a hülyeségeket annyira nem értem meg? Ezen milyen pénzt spórolnak meg?

Wish!
Hát igen haladunk. :) De az árak azért nagyon magasan vannak szabva úgyhogy mindent meg kell gondolni hol vesszük meg.
A lámpa amit írtam hogy az OBI-ba kinéztem ott 2490 forint a neten ha megrendeljük elvileg 1925 foritn. Jó nem az a 600 forint de akkor is.

Örülök hogy övterelő ügyben pontos volt a leírás. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Hu lányok ez az ügyeletesnél szülni meg helyi korház dolog borzalmasan hangzik! :shock:

Pbj! :D
Nagyon édes a két kis babszemed!

Katyerina! :D
Neked a legközelebbi ultrahang már nem a Kaáliba lesz?

Zsebike! :D
Örülök,hogy ilyen szépen haladtok,akkor lassan kész!
Andirol van valami hired?

Orsi! :D
Mikor mész ultrahangra?

Melcsi! :D
Hogy vagy?

Erika! :D
Annyira örülök a teso projektnek!

KépKépKépKép
aniko24

Sziasztok!

Bocs,hogy belekotyogok,de beugrottam megkukkolni Orsit ( :)) és olvastam,min aggódtok.

Csak azért fűznék hozzá pár szót,mert az éremnek van másik oldala is :).
A mi kórházunkban (veszprémi) már 2 éve működik a rendszer,miszerint csak ügyeletesnél lehet szülni.Ehhez sajnos egy igen szomorú esemény vezetett,egy viszonylag fialat orvos (valószínűleg) a túlhajszoltság miatt életét vesztette,3 gyermeket hagyva maga után,a legkisebb akkor volt 1 éves.Sokat dolgozott,rengeteg kismamája volt,sokszor 48 órás ügyelet után is csak átöltözni ment haza.
Nos,azóta csak ügyeletesnél lehet szülni,így én is ügyeletesnél szültem a második gyermekemet és elmondhatom,hogy uolyan ellátásban részesültem,mint anno,amikor fogadott orvosnál szültem.Ugyanis most csak akkor kap a doki pénzt,ha megdolgozik érte,így érdeke jól teljesíteni.

Másrészt abba kell szt belegondolni,hogy vajon mennyire veszélyes egy olyan ember kezébe tenni a babád életéd és saját életedet,aki mondjuk 48 órája éppen nem aludt.Mennyire tud egy ilyen orvos komplikáció esetén a helyzet magaslatán lenni?Mennyire tud felelősséggel dönteni?Mennyire veszélyeztet téged és a gyermkedet?
Vagyis mennyivel jobb egy pihent orvosnál szülni?Megnyugtatóbb így visszagondolva.
Ráadásul ügyeletben mindig két orvos van(nálunk),de gondolom,ha komplikáció támad,akkor akár 10 is ott terem. :roll:
És még valami,amin érdekes elgondolkozni.Akihez ügyeletbe kerülnétek,nagy valószínűséggel valaki másnak fogadott orvosa.Vagyis más uúgy megbízik benne,mint Ti a saját orvosotokban.Ezek szt semmivel sem ér kevesebbet technikailag :).Vagy a másik oldalról megközelítve,a Ti fogadott orvosotok másnak "csak" egy ügyeletes lenne? :roll:
Persze a lelki tényezőt nehéz megemészteni,hiszen a szülés egy bensőséges dolog,amit az ember nem akárkivel oszt meg....

Tudomásom szt egyébként itt semmivel sincs több szülésindítás,mint eddig volt.... :roll: Sőt,több panasz sincs... :)
Mindegyik oldalról lehet jót és rosszat is mondani,én is tudnék tragédiáról mesélni... :?

No,remélem,nem haragszotok,hogy megosztottam a nézeteimet és tapasztalataimat veletek :)!

Mindenkinek jó babavárást vagy mielőbbi babásodást kívánok ! :)

anyapoc

Anyapoc :D
helló Te kis kém :D
összefoglalok: UH szerdán nov. 8. várjuk a színhangot :D :D
de remélhetőleg minden OK a kispocokkal :)

köszi a tapasztalatot.

én nem hinném, hogy ez időzített szülésekhez vezetne. aki akkor megtenné, az megtette korábban is.

én azt nem tudom, hogy az országos vonzáskörzetű kórházak hova fognak számítani.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi :D

Kéééém? :shock:
Pedig lelepleztem magam :lol: !
Drukk megy,minden rendben lesz :)!

anyapoc

Sziasztok

Orsi
vagyis hogyha a pesti orvosomhoz járok akkor ügye ő a klinikára utal be = 100.000Ft?
Ill. ha hozzájárok terhesgondozásra és beküld a kórházba vérvételre + UH + CTG-re akkor ezekért mind fizetnem kellessz?
Bocs hogy így előre gondolkozom, de nekem ez sokat számít mert mi nem bizti hogy mindezt még kitudnánk fizetni
Illetve hol lehet megnézni hogy a pesti kerületek hova tartoznak (hogy melyik az a 3 kórház ahova mehetnek)

Anyapoc
én ha sikerül is a tesó, nem szeretnék másnál szülni, még akkor sem ha az az illető is esetleg nagytudású, de emberileg meg..................
akkor inkább legyen időzített szülésem.

Sziasztok

Erika

Mindenkinek nagyon szép álmokat kívánok

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1162673291.89.jpg[/img] [/img]

Kép

Kép
erika13

Anyapoc! :D
Köszönjük,hogy megosztottad velünk ezeket a dolgokat és igen tényleg van benne igazság!
De én még is csak fenntartással vagyok az felé hogy ügyeletesnél szüljek mert akinél szülni szeretnék végig kisér a 9 honapon keresztül és ismer tudja milyen betegségeim vannak voltak milyen komplikáciok léphetnek fel és miért!
Én pl pajzsmirigy beteg vagyok befele türemkedö göbökkel ha valaki megprobálna természetes uton levezetni nálam egy szülést megfulladnék a szülőágyon!Nekem ezért császárral kell szülnöm igy is szültem a kisfiamat is!Ha esetleg addig igy alakul akkor szerinted egy ügyeletes orvos elsö találkozásra megfog engem császározni?
Mert ha igen akkor nem kételkedem a rendszer bevezetésében tovább!

KépKépKépKép
aniko24

Sziasztok!

bocsi, hogy idepofátlankodom dévisként...és még nem is biztos, hogy baba lapul a pocimban, csak a szülőknek járó juttatásokhoz szeretnék hozzászólni:
Van egyszeri anyasági támogatás - ezt az Államkncstárnál kell igényelni a szüléstől számított 180 napon belül. Egy gyerek esetében a minimum nyugdíj 225%, ami 2006ban 58 050 Ft ikergyermekek esetében 300% gyermekenként, ami 77 400 Ft/ gyermek.

Családi pótlék, ha nem kifizetőhelynél dolgoztok, akkor szintén az Államkincstánál kell igényelni
2006-ban egy gyerkes családnak 11000
két gyrekes családnak gyerekenként 12 000
három gyerekes családnak (kedves Zsebi és Katyerina:-) ) 14 000 gyermekenként

TGYÁS
a szülés várható időpontja előtt 4 héttel már igénybe veheted, 168 napig jár és a bruttó béred 70%-a, ez csak akkor van maximálv, ha nincsen meg a 180 nap biztosítási időd
Ebből csak SZJA-t vonak..per pillanat.

GYED
a baba/ák kétéves koráig jár a bruttó béred 70%, max a mindenkori minimálbér kétszerese - ebből már nyugdíjjárulékot is vonnak.

GYES
Egy baba estében a gyermek 3 éves koráig jár és a mindenkori minimum nyugdíjjal megegyző összeg - 2006-ban bruttó 25 800 - nyugdíjjárulékot vonak belőlle.
Ikergyermekekél gyermekenként jár ennyi

A www.csaladinet.hu oldalon a Kisokos menüpontban nagyon jól össze van szedv az egész.
Szép napot mindenkinek!:-)
u.i.
s azt se szabad elfelejteni, hogy a gyerek születése után két hónapon belül 5 nap apaszabi jár az apukáknak a rendes szabaságukn felül,amit az Államkincstár megtérít a munkáltatóknak.
modrooka

Anyapoc!
Van igazság abban amit leírtál és talán ha mindenhol így lesz akkor valóban max. ellátást kaphatunk egy ügyeletesnélis. Csak bennem pl. felerül egy olyan kérdés is hogy ha 10 kismama szül éppen akkor és egy ügyeletes orvos van akkor mennyi figyelmet kapok?

Orsi!
Hát lehet megtenné amúgy is. De én ezt csak azért gondoltam mert járok hozzá 9 hónapig de nem ő kapa a aszülésért a pénuzt mert nem ő volt az ügyeletes akkor lehet beidőzíti nem? Illetve talán az anyák is fogják ezt kérni. Nem tudom csak úgy felmerült bennem.

Modrooka!
Köszönjük szépen a részletes beszámolót. :)
Nekem két babó lapul a pocimban. Háromnak indult, de egyből angyalka lett.
Drukkolunk neked is és remélem minél előbb igénybe vehetet te is ezeket a támogatásokat. :)

Anikó!
Írtam neki és válaszolt is. :

Anda híradó!

Jól vannak, azt írja gyorsan telik az idő. Puszil mindenkit és Katyerina neked külön gratulál. Mert kérdezi mindig kivel mi történik és hát én lelkesen mindig mesélek.:)

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Sziasztok, lányok!

Hát, beszámolok, megpróbálkoztam a babavonalzó-gyártással, kíváncsi vagyok, sikerült-e.

Nemtom ki kérdezte, hogy kertes házba költözünk-e. Áááá, örülünk, ha kipengetünk (hitellel) egy 2+fél szobásat.

icsilyam zsebi, modrooka,
köszi a segítséget GYES/GYED ügyben! :P

katyerinának
az ikres olvasmányokért pussz! :)

pbj,
gratula az UH-képekhez, nagyon arik!

szerdai UH-soknak hasonlóan szépeket kívánok!

Ez a kórház- és orvos-választósdi kezd teljesen megzavarni. Már nemtom mit gondoljak. Mindenki mást mond... :cry:
Mééér nem lehet a Krizsánál szülni? :cry:

KépKép
pompomlány

Sikerüüült! :P Mármint a vonalzó!

Pussz: Pompi

Kép

(Valakitől lenyúltam ezt a pompomgirl-t, de nekem annyira tecc! Valaki, köszi! :lol: )

KépKép
pompomlány

Zsebi :D
én ilyen orvoshoz nem mennék.... az tuti. azért az orvosok nagy része nem ilyen!

ne aggódj már előre!!! még csak tervezetek vannak. Sehol semmi konkrét!!!
szóval semmit sem tudsz sehol megnézni.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok

Köszi Icsilya
tudom, hogy ez még csak tervezet, de én úgy vagyok vele, hogy amit ezek egyszer kitalálnak azt előbb utóbb meg is valósítják, azt is tudom, hogy lehet hogy nem is leszek érintett, de én gyerek kérdésben ilyen aggódó vagyok. Pl. a babócám sokáig úgy tartotta a lábát mint a pociban erre mi pestre vittük a Heim Pálba még akkor is ha majd 3 hónapot kellett várni, ott persze megkérdezték - Hogy 1-ső gyerek? - Most meg majd visszük megint csak most a szemészetre mert szerintem sokszor nem egyformán állnak a szemei (a Baba Paika M.-ban olvastam hogy van olyan amit jóformán csak a fényképen látni, hát ott sokszor) lehet hogy majd ott is megkapjuk hogy első gyerek. Hát ilyen aggódó vagyok, és ezért aggódom a nőgyógyászom miatt is, mert én csak benne és Krizsa dr-ban bízom meg. És itt a helyiben szerintem nincsenek meg azok a feltételek sem mint a Klinikán, semmilyen téren.

Remélem, nem untattam senkit.

Aanda-nak: nagyon drukkolok, hogy minden a legnagyobb rendben menjen.

Pompomlány
örülök hogy tetszik a kis pompi, és gyönyörű a vonalzód, és persze rajta a 2 babóca.

Zseboroszlán
voltál már terheléses vércukor vizsgálaton, milyen volt?

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1162731133.2.jpg[/img] mindenkinek nagyon jó píhenést kívánok

Sziasztok

Erika[/img]

Kép

Kép
erika13

látod, pont ezért kérdeztem, hogy mi van az országos vonzáskörzetű intézetekkel.
de pl. a heim pálba akármi lesz, beutalóval később is lehet menni - szerintem, mert pl. az egy országos gyerekközpont.
Ez a lényeg!!! a szakellátáshoz beutaló kell!!!! ill. a szakellátást körzetben kell igénybe venni.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok

Icsilya
egyszer még az ősszel valahol olyasmit hallottam, hogy mint pl. a Klinika csak a saját körzeti betegeit fogadhatja ill. + azokat akiket a helyi kórházakban nem tudank ellátni, értem úgy hogy pl. előre tudják hogy koraszülöttek, v. problémás kismamik stb.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

értem én... de most ne a szülésre konvcetráljunk.
az országos onkológiai/kardiológiai/pulmonológiai... stb. intézetbe akármi lesz mehetnek a rákos/szívbeteg/tüdőbeteg... stb. betegek _beutalóval_ és ne csak úgy... pont ezért, hogy 100 helyre ne menjenek el, és ne végeztessék el adott esetben ugyanazokat a vizsgálatokat.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Zsebi!

Akkor valamit kihagytam olvasás közben, elnézést!

Amúgymeg szívesen:-)
modrooka

Orsi!
Én se mennék ilyen dokihoz, de szerintem biztos van ilyen. Nem?
Amúgy mesélj hogy vagytok Te + a srácok? Mit szóltok ehhez a szuper hideg időhöz?
Kép

Erika!
Azt mondom én is hogy meglátjuk mit hoz a rendelet. Ha bevezetik hogy nem lehet orvost választani ill. ott szülni ahol szeretnénk csak plusz pénzért akkor az lesz nem tudunk mit tenni. Az biztos én sem tudok kifizetni ezért plusz százezer forintot.

Kismamik!
Várom továbbra is a pocakképeket. :) És akinek már van csemetéje a csemetékről. :) Imádom nézegetni. :)

Én megmutatom az én pocakomat Anikó kérdezted hogy már mekkora. :)

Kép

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Sziasztok

Zseboroszlán
nagyon irigylésre méltó györnyőrű pocakod van, remélem ezért nem haragszol meg. De nagyon irigyellek érte.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?