Sziasztok!
Bocs,hogy belekotyogok,de beugrottam megkukkolni Orsit (
) és olvastam,min aggódtok.
Csak azért fűznék hozzá pár szót,mert az éremnek van másik oldala is
.
A mi kórházunkban (veszprémi) már 2 éve működik a rendszer,miszerint csak ügyeletesnél lehet szülni.Ehhez sajnos egy igen szomorú esemény vezetett,egy viszonylag fialat orvos (valószínűleg) a túlhajszoltság miatt életét vesztette,3 gyermeket hagyva maga után,a legkisebb akkor volt 1 éves.Sokat dolgozott,rengeteg kismamája volt,sokszor 48 órás ügyelet után is csak átöltözni ment haza.
Nos,azóta csak ügyeletesnél lehet szülni,így én is ügyeletesnél szültem a második gyermekemet és elmondhatom,hogy uolyan ellátásban részesültem,mint anno,amikor fogadott orvosnál szültem.Ugyanis most csak akkor kap a doki pénzt,ha megdolgozik érte,így érdeke jól teljesíteni.
Másrészt abba kell szt belegondolni,hogy vajon mennyire veszélyes egy olyan ember kezébe tenni a babád életéd és saját életedet,aki mondjuk 48 órája éppen nem aludt.Mennyire tud egy ilyen orvos komplikáció esetén a helyzet magaslatán lenni?Mennyire tud felelősséggel dönteni?Mennyire veszélyeztet téged és a gyermkedet?
Vagyis mennyivel jobb egy pihent orvosnál szülni?Megnyugtatóbb így visszagondolva.
Ráadásul ügyeletben mindig két orvos van(nálunk),de gondolom,ha komplikáció támad,akkor akár 10 is ott terem.
És még valami,amin érdekes elgondolkozni.Akihez ügyeletbe kerülnétek,nagy valószínűséggel valaki másnak fogadott orvosa.Vagyis más uúgy megbízik benne,mint Ti a saját orvosotokban.Ezek szt semmivel sem ér kevesebbet technikailag
.Vagy a másik oldalról megközelítve,a Ti fogadott orvosotok másnak "csak" egy ügyeletes lenne?
Persze a lelki tényezőt nehéz megemészteni,hiszen a szülés egy bensőséges dolog,amit az ember nem akárkivel oszt meg....
Tudomásom szt egyébként itt semmivel sincs több szülésindítás,mint eddig volt....
Sőt,több panasz sincs...
Mindegyik oldalról lehet jót és rosszat is mondani,én is tudnék tragédiáról mesélni...
No,remélem,nem haragszotok,hogy megosztottam a nézeteimet és tapasztalataimat veletek
!
Mindenkinek jó babavárást vagy mielőbbi babásodást kívánok !