Új privát üzeneted érkezett!

Cas,
Édi gyerkőc:-)De ilyenek ezek, a félévesem meg hangosan kacag, mikor kajával próbálok a szájába betörni. Olyan röhögőgörcsei vannak, hogy azért már akkor se tudna enni főziket, ha esetleg megjönne a kedve hozzájuk:-)

Viki
ccviki

Nikcsi,
Küldtem mailt.

Na majd este írok többet, most a rabszolgahajcsár követel vissza. Kép
myra

Viki
Ezek a kölkök! Mennyi gond van a kajával! Kép
Nálunk most az esti alvás nehézkes... Kép Ha cicin nem alszik el vmiért, akkor ölből túrja le magát, hason nyekereg, háton nyekereg, sehogy se jó. Végül a párom tudja csak kitartó sétálgatással elaltatni... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

SZiasztok!

vezessetek!
az én anyukám mióta megszülettem nem vezetett, de a múlt karácsonyra gyakorlóórákat kapott ajándékba, így legalább elkezdte újra és most már örömmel vezet.
Ti ne jussatok idáig, de íme a példa, hogy majd 30 év múlva is meg lehet tanulni. 1-2 nem lehet kifogás!!! Kép

Szilvi
szilvamag

Köszi lányok a biztatást, igykeszem, igyekszem!
cas
aranyos vagy, de olyan szerencsém van, hogy az apukám oktató. Bár Ő már nyugdíjas, így a volt kollegája tanított vezetni.
Szerencsére azért pótórát nem kell vennem, csak szoknom kell a forgalamt:-))
A kardigánra meg lassan úgy is csak őszel lesz szüksége Sebinek, úgy majd nyáron hajrá!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Cas,
Zenével próbáltátok már Sebit megnyugtatni, elterelni ill. elkábítani?
Enyémeknél csak délutáni alváshoz szoktam alkalmazni a módszert, de nagyon hatásos volt általában. Pl. Diótörőt, Varázsfuvolát, Négy évszakot, meg ilyeneket, mert ezek a legfülbemászóbbak szerintem a kicsiknek, legalábbis a mi cd-gyűjteményünkből:-)
És a 4 és fél éves Marcink "nullakomamínusz hangja" ellenére máig nagyon muzikális, imádja a komolyzenét, fent említetteket már az első taktusokból felismeri. Ez ugyan nemtom miért jó, csak olyan fura egy ekkora fiúcskától:-)
Viki
ccviki

A vezetés gyakorlásnál nem a kedv és az akaraterő hiánya a gond, hanem az időé. Különben meg az autó pont miattam lett, hogy majd tudjunk közlekedni. Az oktató meg sajnos most nem aktuális, hacsak nem pakolhatom be az autóba a gyereket is. Kép

Cas,
Lesz ez az alvás probléma másként is. Lilla kb. 2 hetente vált alvás-elavás szokást. Mire az egyik módzserre, rutinra beállunk jön az újabb mizériája. Most például pár napja a nappali nem alvásba, estefelé beiktatott egy félóra cicinalvást. Én meg hagyom, mert legalább alszik...

Lányok az ordítani hagyni nem jött be. Ahányszor kipróbáltam mindig az lett a vége, hogy 1 óra után én adtam fel. Olyan mint a duracell nyuszi, nem képes lemerülni és beájulni, pedig akkorákat ásít, dörzsöli a szemét és nyűglődik egész nap. Kép

Szilvamag,
Nem kéne lassan megbeszélni mit vigyünk???

Honnan lehet tudni ha egy gyerek bal kezes lesz? És milyen idős kortól látszik? Lilla egyenlőre csak bal kézzel nyúl, és fogja meg a tárgyakat. A jobb kezét még nem használja.
myra

Hmmc
Kicsit megnyugtató, hogy a másodiknál semmi ilyen negatív nem fordult elő, csak ezt valaki garantálná is? Már a szülésem is olyan volt, hogy akarok-e én kistesót? De ez a szopi? Ez ráadásul nem csak fél napig tart, hanem fél év, vagy még több is?! Kép

Myra
Köszi így megnyugodtam egy kicsit, ha ez nem olyan vészes oltás! Ugye nem nekem kell majd a gyereket lefogni? Jaj bele se gondolok! Kép

Mucus
Huú a bogarak, szúnyogok még eszembe se jutottak, köszi. Akkor fogunk azt is venni!
Nem jöttök a talira? Kép Pedig már olyan kíváncsi vagyok a fiadra!

Viki
Velem lehet viccelődni! Na azé még lehet, hogy Pamelát se bűntetném evvel, csak azért mert ilyen műnő. Jaj szegény úgy megsajnáltam, hogy mi nők ilyen véleménnyel vagyunk róla...

Szilvi
Nem csinálsz listát, hogy kik jönnek? Nagyon kíváncsi vagyok, hogy kb. hányan leszünk. Még a végén hamar megöregszem, most valahogy nem is bánnám! Ja és rossz idő esetén is lesz buli? Na és akkor osszuk le a dolgokat ki és mit vigyen? Mondom én, aki feledékenységből üres kézzel "szokott" menni.

Vezetés: tisztára megértem Mucust és Myrát. Nekem is 10 éve van (volt épp lejárt) a jogsim. Autó vezetésben nem igazán van rutinom. 2-3 éve a párom külföldön volt majdnem egy hónapig, akkor használtam az autót. Nagyon jó volt, utána nem akartam már vezetni, mert csak vérzett a szívem, hogy milyen hideg van én pedig gyalog járok dolgozni. Nyáron nincs (ill. nem volt) gond, mert több, mint 5 éve van robogónk. Na evvel közlekedni szinte halál (de én nagyon szeretem), undorító az emberek hozzá (nem) állása. Most viszont már hogy menjek? Korit kössem a hátamra? Párom mondta, hogy hétvégétől én vezetek, jön a jó idő, és akkor itthon marad a kocsi, ő megy robogóval. A hétvégi vezetéssel az a gond, hogy még nem érvényesítettem újra a jogsim. Amúgy meg kicsit félek, hogy a gyerekkel életét esetleg veszélyeztetve szerezzek rutint az autón?

Alvás: nem tudom mi történt evvel a gyerekkel két napja? Tegnap előtt 8-kor evett, aztán fél 3-kor, tegnap 18-kor, aztán fél kettőkor. Azért fura, mert ilyenkor még 3 óra múlva evett és utána jött a hosszúzás. Szerintetek baj, ha felébreszteném?
nikcsi

Niki

Szerintem, ha Kori alszik, ne keltsd föl. Örülj neki. Biztos tudja, hogy mennyi alvásra van szüksége. Nekünk is volt ilyen. Szerintem ez idővel változni fog. Ha szépen fejlődik (és, hát ugye nem beesett az arca), akkor ne keltsd föl. Bence is csinálta ezt 2-3 hétig. Utána, megint elkezdett 7* enni, szóval szerintem ez még fog változni. De lehet, hogy elég neki a tejcsi, és így, hogy nem fáj a pocija, már nem olyan nyűgös.

Oltás
Sajnos nagy esélyed van rá, hogy te fogod le. Kivéve, ha megy a Laci is veletek. Kép Nekünk is így volt. Le kellett szorítani a lábát térdből. Kép Úgy sajnáltam. Jobb, ha felkészülsz rá lelkiekben. Kép

Vezetés
Esetleg úgy is gyakorolhatnál, hogy egyedül. Ott felétek nincs olyan nagy forgalom, de szerintem eleinte még ne vidd magaddal a Korit. Egyébként is egyedül jó gyakorolni...szerintem. Én nekem legalábbis mindig jobban ment egyedül, mint, amikor anyuék - persze csak merő segítésből - belszóltak. Kép

Zsófi
nmzsx

Cas
tényleg a zene lehet, hogy jó.
Tudod írtam, hogy nálam már a pocakban is megnyugtatta a fiamat:-)
Sőt tesóm nehezen tudta rászoktatni a másfél éves fiát, hogy napközben ne csak a babkocsiba hanem bent a kiságyba is el tudjon aludni. A védőnő tanácsolta neki, hogy tegyen be komolyzenét, és hihetetlen, de az első próba tök jól sikerült, azóta működik a dolog a bent alvással, és most már zene se kell hozzá:-)

Nikcsi
szívesen mennék, de a távolság miatt én max egy órát tudok ott tölteni, mert dél körül itthon kell lennem az evésre ill. az alvásra.
Ha esetleg jó idő lesz, akkor megpróbálok elmenni a fiammal.

Szilvi
tényleg csinálj egy listát, hogy ki megy és ki mit visz ahogy eddig is.
Minket a "nem biztosak" közé írj be lsz.

mucus
Tm

Sziasztok!

Szilvi,
Minket is a "semmi és senki nem biztos" oszlopba légyszi:-)

Nyavalygóknak, szenvedőknek és röhögni vágyóknak, hogy ki mit tanult az édesanyjától?

Megbecsülni mások munkáját.
"Ha mindenáron meg akarjátok ölni egymást az öcséddel, kint csináljátok.Most takarítottam fel."

Vallást.
"Jobb lesz, ha imádkozol, hogy kijöjjön a fehér ingedből!"

Az időutazás alapjait.
"Úgy megcsaplak, hogy a jövő héten térsz magadhoz!"

Logikát.
"Azért, mert én azt mondtam!"

Tornamutatványokat.
"Most nézd meg, hogy néz ki itt hátul a nyakad!"

Az ozmózis alapelemeit.
"Fogd be a szád, és edd meg a vacsorád!"

Türelmet és kitartást.
"Addig ülsz ott, amíg a spenót el nem fogy!"

A meteorológia alapelemeit.
"Úgy néz ki a szobád, mintha egy tornádó söpört volna át rajta!"

Az élet örök körfogását.
"Én hoztalak erre a világra, és ki is végezhetlek belőle!"

Irígységet.
"Ezer és ezer gyerek van a világon, akik boldogok lennének, ha ilyen nagyszerű szüleik lehetnének, mint neked!"

Derűs napot!:-))

Viki
ccviki

Viki!
KépKépKép
rita75

Viki
Ma nem volt rá alkalom (szerencsére), de holnap kipróbálom a zenét, hátha... Kép
Bár klasszikusunk alig van, de Enya talán jó lesz? (Azt már pocakban is hallgatta...) Kép

Myra
Sebi már egész jól kialakította a napirendjét, és eddig nem is volt komolyabb gond. Ma viszont reggel 1/4 6-kor űgy döntött, ő nem álmos, és innen borult a napunk. Végül az esti fürdésnél azért (remélem) utolértük magunkat...
Csak én vagyok hulla, megyek is aludni, hogy pihenjek vmennyit az első szopiig.
Az a baj, hogy nagyon érzékeny vagyok a hangjára, ha picit is nyekereg, már teljesen kész vagyok, tehát egész nap lesem minden nyikkanását.
Ma a fáradtság miatt már megint vacogtam este... Kép Szerencsére hazaért a férjem, és elbabázott vele a nappaliban fürcsiig (én addig csukott ajtó mögött szunyókálni próbáltam Kép).
Ja, ordítás: Sebi seperc alatt úgy be tudja magát hergelni, hogy öklendezik és fuldoklik. Kép És ezt pusztán azért, mert ébredés után először merészelek pelusozni, és csak aztán kapja a cicit.

Mucus
Nálunk meg pont a kocsiban nem akar aludni... Kép Bár asszem ez sem a kocsi, sem a gyerek hibája, hanem a kezeslábasé, ami nem egészen az ő mérete... Holnap nem is adom rá, hanem becsavarom egy meleg takaróba.

Viki
Annyira fáradt voltam délelőtt, hogy csak egy nagy vigyorra futotta, de írni már nem tudtam. De nagyon jókor jött! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Nikcsi,
Hát nálunk nekem kellett lefogni kezét-lábát. Bár mint mondtam a 2 hós nem volt vészes. Hamar meg is nyugodott, pedig az agyhártya gyullandás elleni oltás miatt mindkét lábába kapott szurit. Na de a 3 hós! Szintén kapta az egyikbe az agyhártyagyuszi ellenit, azzal még nem is lett volna gond, de a másik... Az csíp! Szegénykém 15 percig sikított és húzogatta azt a lábát! Kép

Cas,
Látom, te is úgy fogsz járni mint én. Kép A pocakbajos üvéltés miatt, sokat volt kézben, és most egy kis diktátornő lett belőle...
myra

Na kipróbáltam a zenét! A Távol Afrikától zenéje nagyon jó (sok benne a vonós), szóval be kell szereznem klasszikusokat! Kép
Enya is jó, csak azon meg elkezdek bőgni... Kép
Hihetetlen ez a gyerek, eddig kb. 3 óránként evett 100-120 grammot, de tegnap óta kb. 2 óránként, és éjjel is többször kel szopizni... (ez utóbbi elég érzékenyen érint). Ja és 5-kor megint úgy döntött: reggel van! (Ki kéne tolni a fürcsit 1 órával későbbre, hátha akkor kicsit később kelne...)

Kép
Kép
Kép
cas

Myra
Hát elaludni csak cicin v. ölben hajlandó. (Igaza van... Kép) Ébren is 5 perc után unatkozni kezd, és akkor játszani kell vele. A baj csak az, hogyha elfárad, akkor semmi se jó, se ölben, se ágyban, se cicin. Most még az jött be a legjobban, hogy leülök vele, és a mellkasomra fektetve sustorgok neki, meg rázogatom. (Anno öcsikémet így altattam, és nála bejött...) Szerencsére 15-20 perc után már le tudom tenni a kiságyba, és akkor már nem ébred fel.

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
ezek az első hetek tényleg azzal telnek, hogy az ember kísérletezik, hogy mikor mi jó a babának, hogy akar lenni, aludni akar vagy szórakozni..:-))
A mellkasra fektetés szerintem sok babának az egyik kedvence, és ha így jó neki, akkor így altasd el. Úgy is csak átmeneti állapotról van szó, hihetetlen, de olyan gyorsan tudnak váltani, és ami tegnap jó volt az ma már nem és akkor találj ki valami újat:-(

mucus
Tm

Sziasztok!

Csajok!Kiváncsi leszek,hogy mikor lesz újra a régi ez a babanet???Most nálam még csak 20:02 van.
Mucus hozzászólása pedig 21:50kor történt.
Ki érti ezt?
Kicsit visszaolvasok,aztán ha engem is érint a téma úgyis írok mégKép
rita75

Séta után
Kép
hmmc

Cas!KépRégebben írtam,hogy irigykedem rátok,hogy hamarosan újszülött babáitok lesznekKépDe aztán azt is írtam,hogy nekem most nem lenne energiám,kedvem,türelmem újra kezdeni egy ilyen pici babával.Valószínűleg ennek oka,hogy 3 gyerköc tölti ki a napjaimat,valamint a kislánykám is még csak 16 hós.
Annyira áttudom érezni a helyzetet amiben vagy te is,Myra is,meg szerintem voltunk,vagytok,lesztek még sokan ebben a"vajon mért sírhat a babám?"cipőben.Sajna úgyis te fogsz rájönni igazából majd,hogy mikor mért sír az a kiskrapek,tényleg nehéz innen a távolból segítenünk.Persze az is előfordulhat,hogy egy-egy tanácsunk éppen segíthet,de úgyis az az igazi,ha mi jövünk rá magunktól.Szerintem.
Szóval most nagyon örülök neki,hogy a lánykám már "nagylány"Képna persze a ti babócáitokhoz képest és mi túl vagyunk már ezen a kitalálosdin,megnyugtatosdinKépPersze egy 16 hós is tud hisztit csapni,de azért nála már könnyebben kitalálom,hogy éppen melyik hajszála kezdett el fájniKép
Sok sikert Sebihez,gyorsan eltellik ez a pár hét,hónap és azért néha néha majd biztosan te is visszasírod ezt az egészen pincuris időszakotKép
Na szép estét,jó éjszakát mindenkinek!
rita75

Cas!KépRégebben írtam,hogy irigykedem rátok,hogy hamarosan újszülött babáitok lesznekKépDe aztán azt is írtam,hogy nekem most nem lenne energiám,kedvem,türelmem újra kezdeni egy ilyen pici babával.Valószínűleg ennek oka,hogy 3 gyerköc tölti ki a napjaimat,valamint a kislánykám is még csak 16 hós.
Annyira áttudom érezni a helyzetet amiben vagy te is,Myra is,meg szerintem voltunk,vagytok,lesztek még sokan ebben a"vajon mért sírhat a babám?"cipőben.Sajna úgyis te fogsz rájönni igazából majd,hogy mikor mért sír az a kiskrapek,tényleg nehéz innen a távolból segítenünk.Persze az is előfordulhat,hogy egy-egy tanácsunk éppen segíthet,de úgyis az az igazi,ha mi jövünk rá magunktól.Szerintem.
Szóval most nagyon örülök neki,hogy a lánykám már "nagylány"Képna persze a ti babócáitokhoz képest és mi túl vagyunk már ezen a kitalálosdin,megnyugtatosdinKépPersze egy 16 hós is tud hisztit csapni,de azért nála már könnyebben kitalálom,hogy éppen melyik hajszála kezdett el fájniKép
Sok sikert Sebihez,gyorsan eltellik ez a pár hét,hónap és azért néha néha majd biztosan te is visszasírod ezt az egészen pincuris időszakotKép
Na szép estét,jó éjszakát mindenkinek!
rita75

Sziasztok!
Kisfiamat Mátét 2004. július 15-én szültem itt a Margit kórházban.
Sok-Sok puszit és ezt a két képet küldjük Tóth Antalné Mártikának a Szülésznôk Gyöngyének
és Zita Szülésznôt is pusziljuk!!!

Nekik is KÖSZÖNÖM, hogy idén Anyák Napján
már én is elmondhatom Anyuka lettem!!!

Kép

Kép

A.
almaa

Almma!
nagyon szép a kisfiad:-)))
Én is a Mártinál szültem és teljesen egyetértek Veled:-)

mucus
Tm

Sziasztok!

Almaa!Nekem is nagyon tetszik a kisfiad,nagyon szép,formás kisbaba.Gratulálok a lurkóhoz és a következő is legyen legalább ennyire szép!Kép

Nikcsi!Hogy vannak a cickóid?Most olvasgattam a neten és találtam még pár dolgot ami esetleg segíthet a bajodon.Nem tudom te hány percig szoptatod Korit,de a tanácsos 20 percnél tovább nem a cicin tartani és nem hagyni aludni a cicin,mert ugye ettől felázik és bereped a mellbimbó.Gyakrabban rövidebb időre kell mellre helyezni a babát,mert a kevésbé éhes baba nem annyira erősen szívja a mellet.A babaát előbb a teltebb mellre kell helyezni és amint a tej jól ömlik akkor áttenni a másikra.Különösen jót tesz ha szoptatások között szabad levegő éri a mellet,vagy a fájdalom enyhítésében segíthet a jégkocka a bimbókra.Szoptatás után kellene megpróbálkozni a hajszárítóval,(ezzel megszárítod a mellbimbót)vagy a napocskának is jótékony hatása van a cickókra.Tehát szerintem a szoli is segíthet még a bajodon.
Ezekből mondjuk a felét már leírtam régebben,de egy két újdonságot legalább most én is megtanultam ezek közülKép

Szép napot mindenkinek!
rita75

Sziasztok!
Bekukk! Remélem mindenki jó van! Küzdenek az új anyukák? :-) Kitartás! Vissza fogjátok még sírni ezt az időt! Főleg a szoptatást!
Mi elkezdtük MAtyiaval a gyümölcsöket, hétvége óta elég jókat eszik belőle, pedig előtte vagy 3 hétig szenvedtünk. Ma már zöldséget is kapott. Egész jól fogadta! :-)
Na nyűglődik, megyek elaltatom!
aranyhold

Nikcsi most olvasom, hogy sokat bajlódsz a szoptatással. Szerintem írj az nlc-n a szoptatási tanácsadónak, ő nagyon ott van szoptatással kapcsolatos dolgokban! Nem szégyen segítséget kérni ha nem megy.
Én azt tapasztaltam, szinte minden bajt az okoz, hogy a baba nem helyesen van a mellen.
aranyhold

Sziasztok!
Hát jól eltűntem, de Sebi ad elég munkát, amint alszik pedig én is alszom, mert kikészítenek az éjjeli szopik... Kép
Most azonban szerencsére sikerült aludnom egy picit, így van 5 percem idenézni. (Micsoda vihar volt?!)
Szóval Sebi egy kis tündérbaba, teli hassal nagyokat vigyorog ránk, kaja után kicsit elnézeget a kiságyban, aztán játszani kell vele, na és akkor. Aztán benyűgizik, és az ölemben szeret legjobban elaludni, ahogy hallgatja a szívdobogásomat, és 10 perc után le is lehet tenni a kiságyba.
Tegnap meg ma már sétálni is voltunk, kicsit macerás a kocsicűgölés (végül levittük a pincébe), anyuval levisszük Sebi a földszintre mózesben, én gyorsan felhozom a kocsit, aztán irány!
Tegnap nagyon jót aludt, de ma hol a Nap "sütött a szemébe", hol a szél fújta meg, az már nem tetszett, így csak a végén aludt egy jót.
Azért jól esett kimozdulni!

Aranyhold
Visszasírni a szopizást? Ennyire nehéz kóstoltatni?

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!
Igeeeen! Ennyire nehéz más kajákhoz hozzá szoktatni, űgy hogy tényleg élvezzétek ki a szopit.

mucus
Tm

Sziasztok!

Cas,
Annyit mondhatok, tényleg nem gondoltam volna, hogy létezik gyerek, aki a fini édes gyümiket is olyan szánalmas tekintettel és nyögvenyelve eszi,mint Olivér. Pedig a tesói egész hamar ráéreztek az igazi és fini ételek ízére, nem voltam ekkora gonban az etetéssel, mint most Olivérnél. 4-5 kanálnál többet nem hajlandó magához venni, a próbálkozásaimat és trükkjeimet szabályosan kiröhögi. Közben száját szorítja, öklét szorítja és rázza felém fenyegetve és hasbeszélve közli, hogy anyáddddddal etesd meg:-))))) Ez egy csodabogár:-))

Viki
ccviki

Kiélvezzük a szopit, főleg Sebi! Kép 30-40 percnél hamarabb nem is hajlandó lecsatlakozni róla! Kép
Viszont engem nagyon nyomaszt, hogy ennyire függ tőlem... Kép Ti hogy dolgoztátok ezt fel?
Na a választ már csak holnap tudom meg, megyek aludni...

Kép
Kép
Kép
cas

Én úgy dolgozom fel, hogy a depresszió szélén állok. Kicsit besokalltam, hogy mindenkitől nekem kell függeni. Ha el akarunk menni vásárolni - mivel elegem van a négy falból - alkalmazkodnom kell, hogy mikor van és mikor lesz a következő szopi, mikor ér rá az ember, mikor jön haza Dorina a suliból, stb.
Ez egy kicsit sok nekem!!!!

Képzeljétek Dorina bejutott a nyelvtanverseny országos döntőjébe. Szegeden lesz május 14-én. Szorítsatok akkor is Kép

Megyek még én is szunyókálok egyet, mert a börtönőröm éjszaka 3 órát hagyott aludni. Úgy üvöltött, mint akit éppen nyúznak. Sehol nem volt jó, de apa olyan édesen aludt mellettünk Kép
Most is agresszívan alszik (mérgesen nyöszörög). Szerintem valami front lehet, mert a térdeim is leszakadni készülnek.
hmmc

Nyugi lányok! A pár hónap úlva a kölkök 10 perc alatt lerendezik a szopit.
Hmmc, szoptatni manapság már sokhelyen lehet, pl a budakalászi corában nagyon jó baba-mama szoba van!
Szorítok Dorinának! Ügyes legyen ám! :-)

Én most kicsit azon vagyok letörve, hogy pár hónap és vége a szopizásnak. :-( Sebaj, majd jön a tesó! :-)
aranyhold

Aranyhold: miért lesz vége?

Hmmc: én is azt akartam mondani, hogy sok hleyen lehet szoptatni. Ha szégyenlős vagy, akkor pl próbafülkékben is Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

én is szoptattam az OBI parkolójában, a Heim Pál melletti egyik kis utcában parkolva stb.
Gondolom Hmmc, Ti is kocsival jártok, ennek nem lenne nagy akadája. Szerintem ha nekünk is meg lesz a második, még többet fogok útközben szoptatni, mert tényleg lehetetlenség négy ember programjait össze egyeztetni.

mucus
Tm

Sziasztok,

úgy látom, hogy mindenki átjött ebbe a topikba. Persze miért ne, ti már nem a 2in1-ben nyomjátok. Úgy hogy a társaság kedvéért én is inkább itt nyomulok.

Függôségbôl sok? Hát igen, ez ilyen. Iszonyú nagy a kötöttség, de minden idôszaknak megvan a maga elônye és hátránya.
Gyertek kedden Szilvamagékhoz és meglátjátok "jobban lesztek".

Szoptatás: Mucusnak igaza van! Vissza fogjátok sírni.

Hmmc,
gratulálok Dorina teljesítményéhez. Egyébként milyen a viszony a két lány között?
Segít a nagytesó? És tud aludni az éjszakai mu˝sorok mellett?

Képzeld el, hogy ránk is hasonló dolgok várnak, de egy 3,5 éves "nagytesó" mellett! Nemtom Vilmos mennyire lesz megértô!?

Ccviki,
jössz Szilvamagékhoz?

Laga 37+2
laga

Az a baj, hogy csak 1 autó van a családban és esélyem sincs egyedül elmenni bevásárolni Sárával. Remélem hamarosan lesz lehetőségem saját autót venni és akkor talán nagyobb lesz a szabadság-érzetem. Szerintem a nagy korkülönbség a gond a két gyerek között,elszoktam a kötöttségektől. De remélem hamarosan belejövök újra.
Dorina imádja a kistesóját. Ma nagyjából ölbe vette, de Sára idegesebb volt a kelleténél (várta a szopit) és dobálta magát, nagytesó pedig inkább visszaadta. A kakis pelustól rosszul van. Általában beszélgetni szoktak - szóval Dorina folyamatosan beszél Sárához ő pedig figyel, így elvannak akár félórát is.

Köszönöm Dorinához a gratulációkat!
hmmc

Sziasztok!

Aranyhold,
Szerintem Nikcsi túl van a szoptatási tanácsadón is, neki már csak egy "szopatási tanácsadó" segíthet:-))

Ja, és ha Ti is gyakran jártok a b.kalászi Corában (én hetente 2-szer a kölkökkel), akkor látásból már bizti ismerjük egymást:-))

Hmmc,
Akkor szurkolok Dorinának és 2 jóóól megrakott vagon szerencsét küldök neki virtuálisan!:-)
Egyébként a bátyám kislánya is szinte évente bejut a szegedi döntőbe, de tesóm már megunta a Keszthely-Szeged ingázást a verseny kedvéért és idén nem viszi:-)

Laga,
Hú-húú, emelkedik az adrenalin nálatok is! Hamarosan babaszag terjeng a levegőban:-))
Elvileg szeretnék menni, gyakorlatban is, de 3 gyerekkele eelég nehéz összehangolni, hoy egyiknek se legyen semmi nyűge aznapra.

De láttatok/hallottatok időjárás előrejelzést? Jövő hét elejére, így keddre is (akkor lesz a tali, ugyi?) tök szar esős időt jeleztek:-(

Szilvi,
Esőnap esetén mi lesz? Hány ember fél el egyszerre a házban? Vagy turnusokba szerveződjünk? :-) És mit szoktatok vinni a talikra?
Nem szólnék bele, mert egyáltalán nem bizti a jelenlétem, de nem kéne rákoncentrálni nagyon a kajálásra, az mellékes, inkább a lánkorunk siratása jegyében zajló traccsparti a lényeg, nem?:-))

Viki
ccviki

Tiszteletem!

A Margit Kh. szopatási főtanácsadójaként jelentkezem és csak itt, csak nektek csak most az egyszer elárulom a cickók kisebesedését megelőző módszereket:
1.A babák 1 éves korukig igen fogékonyak a külvilág ingereire, ezért SOHA ne toljátok a babakocsit babával (anélkül lehet) harapós és ugatós kutyák lakta területen. A babák ui. a másodperc tört része alatt elsajátítják a vonyítás, ugatás és harapás különböző fajtáit és otthon azonnal hasznosítják. Azonnali és állandó cickózásért vonyítanak, a mellbimbókon gyakorolják a harapás fortélyait, majd az etetés végén anyjukat leugatják.

2. Soha ne tartsátok a babát függőleges helyzetben szoptatáskor, mivel ő a testen való fennmaradás érdekében a cicibe harapva kapaszkodik tovább.

Egyéb kérdésekben szivesen állok rendelkezésre, csak ne szopassatok.

Dr. Dee Lee
dilidoki

Sziasztok!
tudjátok, sok jó ember kis helyen is elfér . . . Kép
nem írtam össze (mert egy undok lusta ember vagyok) ki jön, ki nem. Én mindenkinek örülni fogok, aki eljön.
Sajnos az időjósok nem kecsegtetnek gyönyörű napsütéssel, pedig már úgy örültem, mert pont addigra fog az egész kert virágpompában díszleni, Nektek!
Ne cipeljetek semmit, csinálok néhány kencét kenyérre, meg zöldségekhez. Pia lesz. Ha valakinek kedve van sütni, az viszont jól jönne, mert arra nem biztos, hogy lesz időm. Ha valami extra igény van, szóljatok, vagy azt az egyet hozzátok magatoknak.
De semmiképpen ne hagyjátok magatokat és a kölköket otthon és addig mindenki énekelje hangosan és sokszor a "süss fel nap"-ot!!!
Kedden 10-re mindenkit várok! Bizonytalanok se kíméljenek!
Nem biztos, hogy netközelbe kerülök addig, de majd igyekszem .
Lábhoz vagyok apjuknál rendelve . . .

puszi
SZilvi
szilvamag

Cory! Tudom, hogy akármeddig lehet szoptatni, de valahogy nem tudom magam elképzelni, hogy egy futkározó kölköt még ciciztessek. De még megváltozhat a godnolatom erről, és persze erőszakkal nem fogom Matyit elválasztani, rajta is fog múlni a dolog.

Viki! Elég sokat járunk, bár inkább hétvégén, és persze még az is lehet, hogy már láttuk egymást, csak nem tudtuk, hogy ismerjük egymást! :-)

Azt hiszem Nikcsi szopis kálváriájáról lemaradtam! :-( Néha annyit írtok, hogy nincs lelki erőm visszaolvasni, ha egy ideig nem tudok jönni!

Tali! Bár ennek előkészületeiről is lemaradtam, ennek ellenére 1000%, hogy nem tudunk menni. A kedd a legzsúfoltabb napunk. Nektek azért jó mulatást!
aranyhold

Zsófi
Nem keltem fel, oké, rájöttem, csak nekem lett volna jobb, de nem az a lényeg!

Mucus
Gyertek má, annyira kíváncsi vagyok a fiadra.

Viki
Nagyon jók!
Újabb nagyon jó!
Dilidoki
Áhá, itt a gond! Mi teccik tudni hegyen lakunk, és kislányomma itt szoktunk sétágatni, de itten nagyon sok kutyákok vannak, csahónak is rendesen. Tanácsa után inkább csak üresen tologatom a kocsit, még könnyebb is lesz.

Cas
Na igen, ezek a hangok?! Egy idő után már majdnem immunis leszel.
Nekünk van elég sok klasszikus cd-nk, vigyek keddre?
Mivel tegnap a nagy vihar és villámlás hatására szétment a modemünk, ezért ma vett a párom egy újat és a babanet oldallal tesztelte. Elolvasta ezt a klasszikus zenés dolgot, és míg én lent voltam a bátyámnál a nagy művelődésre jöttem fel. Állítólag Kori sírására is jól hat. Kép

Myra
Jaj ne, én már most becsinálok a gondolattól, hogy én fogom ott a gyereket. Egyáltalán nem csodálom, hogy miért szeretik jobban az apukájukat a gyerekek?! Kép

Hmmc
Mintha Korit látnám! Ma a Margit szigeten voltunk, és már kaja idő volt, de nem ébredt fel. Babakocsiból áttettem a hurciba, akkor kicsit felnézett, de ahogy elindult az autó ismét szunya.
A mindenkitől való függést megértem, de Te ezt legalább tudtad, nekem fogalmam se volt! Kép

Rita
A 3 gyereket (még) nem is, de a 16 hónaposat irigylem! Cickók, most rendben. Kori már elég gyors evő, ma épp lemérte a párom 5 perc elég neki és a pocok tele van, bár most csak 105-t szopizott. Köszi, hogy utána néztél! Kép

Aranyhold
Már nagyon hiányoltalak! Köszi a tanácsot, Cory is őt/őket ajánlotta. Honnan tudod, hogy lassan vége a szopiidőszaknak?
A Corába hol van az a baba-mama szoba? Kedden voltunk vásárolni és én bunkó nem néztem az időt, fizettünk és akkor kezdett Kori sírni, megkérdezem hány óra, és szegénynek kajaidő volt. Gondoltam megkeresem azt a szobát, de a keresgélés helyett inkább hazaindultunk, és szerencsére a kocsiba bealudt.
NAGYON SAJNÁLOM, HOGY NEM JÖTTÖK!

Útközbeni szoptatás: korábban írtam, hogy én biztos nem leszek képes nyilvánosságba szoptatni. Aztán múltkor a kórházba rájöttem, hogy a gyerek jóllakotsága szinte mindent megért. Viszont ma, amit a Margit szigeten láttam nem tetszett (akivel voltam sem) tó mentén a (fő)úton a padon szopiztatta a csaj a kb. 2 hónapos gyerekét. Nekem ez a látvány olyan volt, mintha kiülnék a 10-es út szélére vagy valamilyen nagyon forgalmas helyre... Láttunk ám sokkal szimpibb szopiztatást is! Bocsi, ha evvel valakit megbántottam.

Ha nem haragszotok, akkor én a kíváncsiságom miatt átvenném Szilvamag szerepét, szóval kik jönnek?
nikcsi

Aranyhold: tudom, mire gondolsz, anno én is pont így gondolkoztam erről. Aztán Balu nem így gondolta. NEm gondolom, hogy az a helyes, amit Baluval csinálunk, de azért nektek még az 2-3 hónapnál több van, ebben biztos vagyok.

Nikcsi: szerintem mindenki azt gondol, amit akar erről az egészről, hisz különbözőek vagyunk, különböző tűréshatárral. Én pl nem szoktam nézni, hogy egy pad merre fordul... HA a gyerek éhes, hát éhes. Akinek meg nem tetszik, ne nézzen oda.

cory

cory
Budapest

Cas,
A hangokra egy idő után tényleg immunis leszel, és már csak a szíved dominál majd.
Depresszió... hát igen... Én nagyon készültem a kötöttségre lelkiekben, de nálunk a helyzet minden elképzelésemet felülmúlta. El tudod képzelni, hogy az volt a hetem csúcspontja amikor vásárolni mentünk a Corába, és amíg apa az autóval körözött (benne a csak így alvó gyerekkel), én egyedül bóklászhattam és vásárolhattam! Kép Most már 1 hónapja szervezem, hogy eljussak fodrászhoz, egyenlőre reménytelenül...

Nikcsi,
Mi megyünk.

Hmmc,
Nagy gratula Dorinának!!! KépKép Hihetetlen okos a leányzó!!!

Dilidoki,
Kutyák elnémítására nincs ötleted??? Én már nem tudok olyan messze sétálni tőlük, hogy a gyerek ne ébredne fel állandóan rájuk.

Cory,
Te jössz Szilvamagékhoz? Akkor elvinném a hordkendőt, és tarthatnál egy kis oktatást. Eddig csak a kengurut kezdtük el használni, még nem nehéz, de kérdés meddig??? KépKép

Nem tudom emlékeztek-e még a régebben felvetett kérdésre hogy cumi vagy újjszopi? Na hát úgy tűnik az én lányomat nem érdekli a véleményünk. A cumit már születése óta mereven elutasítja, pedig kész vagyont költöttünk a kereskedelemben kapható különböző alakú és márkájú cumikra, mondván biztos csak azt a fajtát nem szereti. Kb. 1 hónapja megtalálta a kezeit. Eddig az összes újját egyszerre tuszkolta a szájába, de két napja rájött, hogy bőven elég a hüvelykújja is. Azóta állandóan csak a hangos cuppogást hallom a kiságya felől. Már így is alszik. Szerintetek hogyan lehet majd leszoktatni róla, és milyen korban érdemes? Sajnos az öcsém rossz tapasztalat a családban. Ő olyan későn szokott le az újjszopiról, hogy a maradandó fogai bánták. A metszőfogai gyönyörűen előlreálltak, és felnőtt korában fogszabályzóval kellett helyrehozni...
myra

Ma szuper napom van, végre itthon az embör, úgyhogy szopi után leléptem kocsival, egészen a StopShopig, ahol vásároltam egy nagyot. nagyon jó akciós rucik vannak a Kenguruban nyárra, vettem is Sebinek pár bodyt meg napozót és a legdrágább volt 1000 ft. A férjem-uram meg addig oda-vissza kitakarított! Szóval szuper pasijaim vannak.
Na megyek,mert a kiskakas követeli a cicit! (Ma nagyot alszik, bezzeg tegnap mikor ketten voltunk egész nap összesen aludt 2 órát séta közben... Azon kívül meg sokat nyűglődött. Csak szopi után van vigyor-time fél óráig... Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Ja, és Boglárkával is összefutottam, szép kerek már a pocija!
Na majd jövök még, remélem akkor válaszolni isl esz időm! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
Azokat a napozókat én is láttam, tényleg nagyon édesek, de én még nem mertem venni, mert az ediggi tendenciát nézve kiszámíthatatlan mekkora lesz a leányzó nyárra... Kép
myra

Tali:
tudom, hogy Szilvamag már egyszer leírta, de valaki leírná mégegyszer a címet ill. a megközelíthetőséget.
Myra
Te tudod az email címem, leírnád? Vagy ha esetleg hévvel megy valaki, akkor lehet vele a megállónál találkozni?

Nikcsi
aranyos vagy:-)
ha nem fog esni az eső és elmúlik a fiam náthája akkor egy rövid időre eltudok menni remélem.
Mondjuk az utóbbira nagyobb az esély, mert már múlóban van. De az eső???????:-((((

mucus
Tm

Hmmc
Dorinához én is gratula, és én is nagyon szurkolok neki!

Most kicsit el vagyok kenődve, mert a jobb cici csak nem akarja az igazságot. Kép Sebi rosszul harap rá, úgyhogy gyilkolja rendesen... Kép
Asszem mi sem ússzuk meg a szoptatási tanácsadót...

Viszont a kölök nem fog elfogyni, ma 3 hetes, és 5160 g meztelenül. Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Most biztos nem fogtok örülni nekem, de "sajnos" nem tudok elmenni a bulira. Azért írtam, hogy sajnos, mert igazából nagyon jó okom van arra, hogy nem megyek! Kép Képzeljétek Drága Uram Teremtőm, ma hazajön Németországból, és biztos megértitek, hogy két hét után szeretnék minden időt vele tölteni, ui. 3 hét múlva megint megy.
Annyira várom már. Csináltam neki amerikai pitét is, mert egyszer kinézte valahol...háááát szerintem ez még csak egy bevándorló pite...de a szándék a fontos. Az íze meg tuti jó...remélem. Kép Kép
Meg kimostam az összes függönyt, mostam, takarítottam, szóval teljes lázban égek már. Kép
Ennyit rólam. Kép

Lányok, én olyan büszke vagyok erre a mini emberre. Képzeljétek, pénteken megkapta a 4 hós oltását, és semmi baja nem lett. Még a kedve sem lett rossz. Kép Kép Egyedül a lábát borogattam, de igazából azt sem fájlalta. Eddig még egyetlen egyszer sem volt semmi baja. Ő egy mini hős! Vagy, ahogy a férjem hívja "mini igazgató". Kép Kép
És úgy élvezi a hangját, hogy mindenféle bohóckodás nélkül is, akkorákat sikongat. Egy tündér! Imádom!!!!!!!!!!!!!

Puszi mindenkinek!

Zsófi
nmzsx

Myra: fogalmam nicns. Asszem elvesztem itt. Mikor lesz a tali?
cory

cory
Budapest

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?