2002.06.03 21:10
Szerző: Anonymous
Sziasztok!
Szia BMárti!
Nem próbáltál meg együtt aludni a picivel? Így meg tudnád szoptatni úgy, hogy szinte fel sem ébredsz, másik szobába meg különösen nem kellene átmenned. Komolyan, érdemes kipróbálni. Hallottam olyat, aki úgy oldotta meg, hogy a pici ágyát a sajátja mellé tolta és levette a rácsot az õ oldalán. Így együtt is aludtak meg nem is. Én még volt, hogy az ikrekkel is együtt aludtam, mert máshogy nem voltak hajlandóak, csak sírtak. Nem lett belõle semmi gond, egy éves koruk óta nem ébrednek fel éjszaka és a saját ágyukban elalszanak szó nélkül. Igaz, nálunk csak kivételes volt az együtt alvás. Ha érdekel a téma, a La Leche ligának van egy "Családi ágy" címû füzete, amit letölthetsz a honlapjukról vagy most csütörtökön de. lesz találkozó a VÉrmezõnél. Ha érdekel, mindent megírok pontosan.
Szia Doris!
Ühüm csak kisfokú, I vagy II. endom volt (van?), és mûtötték lézerrel, illetve utána 3 hónapig Proverat szedtem és jól reagált mindkettõre. Remélem a terhesség és szoptatás is jó hatással volt, van rá. Drukkolok, az endo meg minden más miatt is.
Szia Kató!
Én ugyan már másfél éve szültem a Margitban, de akkor a piciknek vittem pótpelust, rongy pelust, kis pamut sapkát, popsitörlõt. Akkor adtak napi hat pelust, ruhát, popsikenõcsöt, vattát, alkoholt a köldökükhöz. Van, aki visz cumisüveget, én nem vittem, hittem a szoptatásban. Van, aki visz pici kesztyût, hogy ne vakarja magát a babacs, az enyémek nem csinálták szerencsére.
Ja, még a szoptatós párnát is bevitettem második-harmadik nap, de ez csak kényelmi dolog.
Magamnak vittem két hálóinget, két melltartót, Garmastan kenõcsöt, két papucsot, két törölközõt, köntöst, innivalót (szoptatós tea), poharat, evõeszközt, papírszalvétát, mobiltelefont (töltõt!), szappan, fogkefe, stb., WC papírt, ülõke papírt, BETÉTET, mert eléggé vérzel utána. Nekem nagyon bevált a Tena betét super méretben, a hozzá tartozó hálós bugyival.
A Te és a pici hazamenõ ruháját elég, ha a férjed beviszi amikor indultok haza.
A szülõszobán végülis semmire sem volt szükségem, a fentieken kívül, de lehet vinni oda is innivalót (energia italokat szoktak ajánlani, de ha nem viszel, kapsz kórházi teát), csokit, szendvicset a férjednek, papucsot a férjednek (!), papírzsebkendõt, újságot, zenét, saját CD-t (beteszik a központi lejátszóba). És feltételnül vidd el az irataidat! Személyi, terhes könyv, TB kártya, házassági anyakönyvi kivonat vagy apasági nyilatkozat.
Most ennyi jutott eszembe, de lehet az is, hogy vannak frsisebb infok is a többiektõl.
Sok sikert!
Cicus