Új privát üzeneted érkezett!

Szia Doris!
Lehet, hogy nekem is az áprilisban betömött fogam a hunyó? A "kezelés" után szerencsére most már 3-4 órára nyugisabb a helyzet és az éjszaka már tudtam aludni is. Meg egy kicsit várok a fogorvossal (jövõ keddet beszéltük meg, ha nem változik semmi sem).
A kis pocaklakó valószinûleg fiú. Nevére csak tippek vannak: apukája szerint Zsombor, én az Ádámra szavaznék. Lassan ezt is el kellene dönteni...
Szép napot!
Lekvárka
lekvarka

LekvárkaKép
Remélem akkor megnyugszik a fogad...de ha mégsem akkor ne kockáztasd, érdemes idõben meggyökérkezelnizni, mert nagyon alamuszi dolog... Nekem végül megoperálták mert a bal felsõ egyes fogam volt a hunyó és le kellett vágni a gyökerek tetejét, hogy ne kelljen kihúzni... Most már minden rendben van veleKép Nekem személy szerint az Ádám tetszik jobban de azért is lehet ez így, mert a családban két Ádámka is van és imádom ÕketKép A Zsombor viszont kedves és ritka névKép Nehéz lesz a választás de ez már olyan örömteli dolog lehetKép Jobbulást és írj ha lesz valami.

Puszi: Doris
doris

Sziasztok!
Ma megjott. :-(((((
Viki, ugye, vegetertek a mehosszehuzodasaid es nincs semmi baj????

Lekvarka, jujj, a fogorvostol felek a legjobban. Bar a fogfajastol meg jobban. :-( Remeljuk, hamar rendbe jossz. :-))))

Rita, boldog nevnapot! En ugyan meg nem tudom, mi az az AFP vizsgalat de drukkolok, hogy ne legyen semmi baj.

Pusszantas,
Gombóc
gombóc

RitaKép
De bunkócska voltam...Boldog NévnapotKépKép
VikiKép
Mi van Veletek? Ugye minden rendben?

doris

Sziasztok!

Lányok, mindenkinek köszönöm a névnapi jókívánságokat, meg a drukkolást! Nemrég jöttem haza az UH-ról, ahol smmi eltérést nem találtak.
Minden rendben van, úgy tûnik, talán megnyugodhatunk. Holnap megyek az AFP ismétlésre, majd ha annak az erdménye is jó, akkor aztán tényleg minden a jó lesz. Pálffy Dr. csinálta az UH-ot, azt mondta, talán fiú.Kép
Ebben azért ott van a talán, de nekem annyira mindegy, csak egészséges legyen. Már van egy fiam, nem lesz újdonság, hogy mit kell vele csinálni.

Tényleg nagyon aranyosak vagytok, hogy gondoltatok rám, mindenkinek köszönöm!

Viki!
Elmúltak az összehúzódások?

Sziasztok, Rita 19(a mai UH szerint)
ritasol

RitaKép
Gratula a Manócskához és olyan jó, hogy minden rendbenKép Jaj de lennék már a helyedben...Kép Mindegy mi lenne csak baba legyenKép(És ide most egy óriási óhajtó jelet kell képzelni)

Kellemes babavárást és hidd el az AFP-vel is minden rendben leszKép Nagyon drukkolokKép

doris

Sziasztok Lányok!
Aranyosak vagytok, hogy aggódtok. Ma szerencsére jobban vagyok, megpróbálom a pénteki UH-ig visszafogni magam. Ma egész nap lustálkodtam, meg tanultam, de azt is az ágyban. Este már összepakoltam pár cuccot, hogy ha esetleg menni kell a kórházba, ne szegény férjemnek kelljen kapkodni.

Rita!
Elõször is csatlakoznék az elõttem szólókhoz, és szeretnék Neked boldog névnapot kívánni! Bár elkéstem az AFP-hez való hozzászólással, de én is csak megnyugtatni szerettelek volna. Az én eredményem a két baba miatt nagyon magas lett. Az UH-n azt mondták, minden rendben van. Ennek ellenére megismételték, persze még rosszabb lett az eredmény. De tudtam, hogy nem szabad aggódni (persze mondani sokkal könnyebb), és szerencsére a 2. UH-n is mindent rendben találtak. Egyébként a védõnõm szerint az AFP vizsgálat teljesen felesleges, mert semmi olyat nem tud kimutatni, amit az UH ne tudna. Remélem,a cukrod is rendben lesz!

Lekvárka!
Nálam mindkét név nyerõ. Ádámnak hívják a tesómat, én Zsombort szerettem volna, de a férjem leszavazott. Igazságtalanság, a két fiú közül legalább az egyik lehetne Zsombor... Megfenyegettem, hogy ha nem jön be velem szülni, akkor az egyik fiúnak a Zsombor nevet fogom bemondani.

Gombóc!
Ne búsulj nagyon, új hónap, új remények...Kép!!!!!
Viki

Sziasztok Lányok!
Aranyosak vagytok, hogy aggódtok. Ma szerencsére jobban vagyok, megpróbálom a pénteki UH-ig visszafogni magam. Ma egész nap lustálkodtam, meg tanultam, de azt is az ágyban. Este már összepakoltam pár cuccot, hogy ha esetleg menni kell a kórházba, ne szegény férjemnek kelljen kapkodni.

Rita!
Elõször is csatlakoznék az elõttem szólókhoz, és szeretnék Neked boldog névnapot kívánni! Bár elkéstem az AFP-hez való hozzászólással, de én is csak megnyugtatni szerettelek volna. Az én eredményem a két baba miatt nagyon magas lett. Az UH-n azt mondták, minden rendben van. Ennek ellenére megismételték, persze még rosszabb lett az eredmény. De tudtam, hogy nem szabad aggódni (persze mondani sokkal könnyebb), és szerencsére a 2. UH-n is mindent rendben találtak. Egyébként a védõnõm szerint az AFP vizsgálat teljesen felesleges, mert semmi olyat nem tud kimutatni, amit az UH ne tudna. Remélem,a cukrod is rendben lesz!

Lekvárka!
Nálam mindkét név nyerõ. Ádámnak hívják a tesómat, én Zsombort szerettem volna, de a férjem leszavazott. Igazságtalanság, a két fiú közül legalább az egyik lehetne Zsombor... Megfenyegettem, hogy ha nem jön be velem szülni, akkor az egyik fiúnak a Zsombor nevet fogom bemondani.

Gombóc!
Ne búsulj nagyon, új hónap, új remények...Kép!!!!!
Viki

VikiKép
Örülök, hogy minden rendben és pihenj amennyit csak tudszKép

doris

Sziasztok!
Tegnap délben egyértelmû lett, hogy az áprilisban betömött fogam a bûnös. Este meglátogattam a fogászatot és gyökérkezelték. Ma már úgy ébrettem, hogy nem fáj...hétfõn betömik.
A kis picur azóta nagyon aktív.
Viki: pihenj sokat és "jó" tanulást.
Gombóc: szoritunk!!!
Mindenkinek jó pocaknövesztést és babavárást!
Lekvárka
lekvarka

LekvárkaKép
Sajnálom, de hidd el most már minden rendben leszKép Valahogy sejtettem, hogy ilyen "alattomos" fognyûvõrõl van szó. Persze én is csak utólag vagyok ám okos, decemberben nem voltam ilyen rámenõs a régi fogorvosomnál...sajnos.
Talán a babácskád is megnyugszik most már. Jól tudom, hogy Õk is érzik amit a mama? Vagyis, ha valami gond van akkor az Nekik sem jó. Jó nagy pocinövesztést kívánokKép Kedden jelentkezemKép

doris

Sziasztok lányok!
Csak most juttam géphez, de látom hogy szinte minden jórafordul.
Rita az Afp-vel ne is hecceld magad az Uh-án jó volt az eredmény.
Lekvárka!
Kösz az érdeklõdést jól vagyunk, szerdán végre megtudtam hogyy kisfiu és valószinû Ádám lesz ez volt az egyetlen amiben meg tudtunk egyezni a párommal, de ahogy olvaslak titeket nem csak nekem nehéz a névválasztás. Szerdán újra megyek CTG-re neked mikor kell legközelebb jönnöd a margitba?
Viki
Örülök hogy minden ok.
Doris
Várom a beszámolot kedden!
Sziasztok
Kato
katalinka

KatóKép
Szupi, hogy minden OKKép Szeretem az Ádám nevet, Ádit, Ádi-komát...meg mindentKép Nálunk kettõ is van a családbanKép

Jó pihenéstKép

doris

Bmarti!
Te mint régi Gulyás doktoros, meg tudod e nekem mondani, hogy hol van a magánrendelése és hol tudok bejelentkezni hozzá. Semmi problémám eddig, a doki is nagyon kedves a terhesgondozáson, de valahogy iszonyúan kevés az idõ amit velem foglalkozik és még egy csomó mindent meg szeretnék vele beszélni.
Kérlek segíts, ha tudsz!
köszi
Moxi (16 hét 2 nap)
moxi

Sziasztok!

Senki nem ír mostanában? Én ma megyek dokihoz, remélem mindent rendben talál majd. Nagyon ritkán érzem mozogni, bár mindenki azt mondja, ennyi idõsen nem is kell folyton érezni. Már nem emlékszem, csak arra, hogy kisfiam örökké mozgott. De akkor már biztos nagyobb volt.

a cukrom a plafonon, velem együtt. Olyan magas, hogy azt mondták, már a vizeletben is meg kellett volna jelennie, de ott nem volt. Mi lesz, nem tudom.
Mit okozhat a babánál azt sem, mindenki mellébeszél, ha rákérdezek. Egyes kórházakban csak 26 hetesen csinálnak elõször cukorterhelést. És addig? Mi van azoknál, akiknek elõtte is magas, csak nem derül ki?
Azonkívül állandóan ideges vagyok, pici fiam a dackorszak közepén, nekem a rossza eredményeim, a vizsgaidõszak, szóval szegény baba, remélem nem lesz semmi baja.

Ne haragudjatok, hogy így rátok zúdítottam mindent, de legalább kipanaszkodtam magam. (Mire a végére értem, a hasamban is nagy mozgolódás támadt...KépKép )

Ha valakinek van a fent leírtakkal kapcsolatban tapasztalata, nagyon szívesen fogadom.
Sziasztok, Rita 20.
ritasol (ritasol)

Szia Ritasol! Milyen magas volt a cukrod? Elég lesz diétáznod vagy inzulint kapsz? Nekem is volt gest. diabom a terhességem alatt, diétáznom kellett vele. Nem egy élmény, de túl lehet élni. Fõleg, hogy igy összesen 6-7 kg jött fel rám. Kép Való igaz, a Margitban nézik már 16 hetesen is a cukrot, sõt, akinek hajlama van rá, már 12 hetesen is megvizsgálják. Én úgy gondolom, hogy inkább vizsgáljanak 2x feleslegesen, mint egyszer nem, és támadjon gond. A lényeg, hogy a nem kezelt gest. diab. a babánál vele született cukorbetegséget, túl nagy születési súly, koraszülöttséget eredményezhet.
bogyeszka

Szia Bogyeszka!

Köszi, hogy válaszoltál, a diétát próbálom tartani. Már az elõzõ terhességemnél is volt ilyen problémám, de nem volt ennyire magas. (12)Még csak most fogok elõször befeküdni 7 pontosra, aztán meglátjuk, hogyan tovább. Inzulinról éppen ezért még nem volt szó, de félek, hogy még szóba jön majd. Elõször gondolom diétával próbálják helyre rakni és csak utána.

Jöõ héten már többet fogok tudni, csütörtökön kell bemennem.
Sziasztok, Rita
ritasol

Ritasol, drukkolok neked, hogy minden rendben legyen! Kép Az enyém 8.6 lett annak idején.
bogyeszka

Szia Moxi!

Dr. Gulyás Péter mobil száma 30/96-21-275. A magánrendelése az Óbudai Egészségügyi Centrumban van, III. kerület, Bécsi u. 61. I. emelet. A rendelés pénteken délután 15-21 óráig tart, elõjegyzés 9-21 óráig a 436-73-44 telefonszámon. Az információ aktualitásáért semmiféle felelõsséget nem vállalok, már lassan egy éve nem jártam ott. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok Lányok,

Jó régen írtam már én is ebbe a topikba!

Rita, ne aggódj! Én is cukis voltam és a Margitban vannak a leginkább hozzáértõ dokik! Én akkor, mikor kiderült nagyon nagy tragédiának éltem meg a dolgot, de már közben éreztem, hogy semmi különös dolgot nem igényel, csakis odafigyelést. És mindig avval nyugtattam magam, hogy jót teszek a babának vele! Ez volt a leginkább motiváló, ezért tartottam a diétát is. És én sem híztam csak hat kilót a várandósság alatt.
Én kinyomtattam egy listát a gyakran használt élelmiszerekrõl a szénhidrát értékükkel feltüntetve és kiragasztottam a konyhába, így mindig kéznél volt: fõzésnél is és evésnél is. A mennyiségeket pedig két hét után megszokod és nem kell majd méregetned minden egyes alkalommal.
Szívesen leírom a tapasztalataimat, ha érdekel, de inkább e-mailben tenném!

Bóbita
bóbita

Szia Bóbita!

Én az elõzõ terhességemnél is cukros voltam, de nem ennyire magas értékekkel. Azt a bizonyos listát nagyon-nagyon szívesen fogadnám, ha megtennnéd, hogy elküldöd, annak nagyon örülnék. Most vagyok 20 hetes, (mai adat)még nem híztam semmit. Gondolom, ez is amiatt van, hogy nem "zabálok", mert tényleg nem, de egyszerûen nem mindig sikerül az idõpontokat betartanom, bármennyire tudom, hogy nagyon fontos lenne. Várakozással nézek a csütörtök elé, amikor be kell mennem egy 7 pontos cukorellenõrzésre.

Szóval, ha tényleg nem gond, várom a listát: E-mail: soltprint@enternet.hu

Sziasztok, Rita, 20
ritasol

Sziasztok!
Nem jön valaki holnap délelõtt vizsgálatra, én 1/210-10 között megyek CTG-re, ha van kedvetek várás közben beszélgetni irjatok hogy ki jön.
Rita
Drukkolok hogy lejebb menjen a cukrod!
Sziasztok Kato 38
katalinka

Sziasztok LányokKép
Bocsánat a hallgatásért, de tegnap voltam a hsg-n és ezért nem dolgoztam. Elsõként köszönet a Nõgyógyászaton ill. Terhespatológián dolgozóknak na meg persze az Orvosomnak mert mindenki nagyon kedves, segítõkész és emberségesen bánt velem de ahogy a betegfelvételen ücsörögtem másokkal isKép
A hsg azért nem teljesen fájdalommentes beavatkozás de görcsök közt fetrengve persze arra gondoltam, hogy ha ennek baba lesz valamikor az eredménye akkor még 1000 ilyen beavatkozás is megérné....Kép Az eredményem: bal oldali petevezetõm teljesen el van záródva, a jobb oldali tekervényes ugyan de átjárható. Ez azt jelenti, hogy elvileg minden második hónapban vagyok esélyes a bebabásodásra. Hát nem mondom, hogy repestem az örömtõl mert az endometriosisem mellé már csak az elzáródott petevezetõ hiányzott de ez van. Ha 3 sikertelen ciklus (jelen esetben 6 hónap) múlva sem sikerül a babácska akkor laparoscopia lesz a következõ lépés.
RitaKép
Még minden rendben lehet, ne szomizzKép Nagyon drukkolok csütörtökön (is) és írd majd meg, hogy mi voltKép
BogyeszkaKépBMártiKép
Mi van veletek? Hogy vagytok? És a babácskák?

doris

Szia Doris! Sajnálom a hireket, de legalább tudod hányadán állsz. Elmondod mi a hsg, ill. laparoscopia? Annyiszor hallottam már róluk, de még nem sikerült pontosan megtudnom.

Én amúgy jól vagyok, pénteken szigorlatozom... Kép szóval tanulni kéne már valamit. Kép Holnap meg átlépek a 4. X-be... azaz 30 éves leszek... hajaj...

Andris továbbra is hasalgat, mellette tanul buborékokat fújni és berregni, szóval érdekes hangokat adunk ki. Kép
bogyeszka

BogyeszkaKép
Persze elmesélem bár profi csak a hsg-ben vagyok: Szóval mivel ez egy ambulanter beavatkozás ezért én nem is számítottam arra, hogy majd ágyat kapok meg át kell öltözzek meg ilyesmi... Felvételi papírok után megkaptam a szobaszámomat és elfoglalhattam az ágyamat. Kb 2 óra múlva jött a mûtõs fiú, hogy pisiljek és negyed óra múlva szabad a kismûtõ. Kikötöztek mint egy normál mûtétnél csak nem kaptam altató szurit meg semmi érzéstelenítõt. Feltették a rákszûrésnél szokásos kacsát majd bevezettek egy katétert ami egy pici szúró fájdalommal járt. Aztán jött a kellemetlen része a dolognak mert a katéter végén volt egy "labdácska"amit felfújtak, hogy kitáguljon a méhem....hát ez nálam nagyon erõs görcsöket válltott ki (sokkal erõssebbet mint a menzim...) de van aki nem érez fájdalmat. Ezzel a felfújt labdás katéterrel áttettek egy hordágyra és felvittek a röntgenbe. Ott a röntgen asztalon a katéteren keresztül befecskendeztek egy ragadós anyagot és az elszinezte a méhem a petevezetõket és a petefészkeket. Ill. nálam csak a méhem és a jobb oldali petevezetõt meg petefészket mert a bal oldalon el volt záródva a vezetõm. Aztán leengedik a labdát és kiengedik a folyadékot és akkor a görcsök már szünnek is. Végül is az egész 15 perc és elviselhetõ fájdalom de azért kicsit középkori módszernek tûnik ahhoz viszonyítva, hogy egy szimpla fogtöméshez beinnyekciózzák az embert. Egyébként mindenki segítõkész és nagyon kedves voltKép
A laparoskópia egy altatásban elvégzett mûtét amikor is a köldöködnél és alatta ejetenek összesen 3 vágást és azon keresztül kicsi kamerát meg mûszereket vezetnek be. Így jól lehet látni a belsõ szerveket és elválltozásokat ill. arra is mód van, hogy esetenként a megoldható mûtéteket végre is hajtsák. Azért ez már egy komolyabb beavatkozásnak számít.
Most a 24. napon UH és akkor kiderül, hogy a jó oldalamon sikerült-e petét érlelnemKép
Andris nagyon édike lehet, ahogy hasalgat meg berregõzikKép Nagyon ügyi vagy, hogy még tanulsz is mellett, le a kalappal!!Kép Kéz és lábtörést péntekre és nagyon szorítok, hogy minden simán menjenKépKép Aztán írd ám meg az eredménytKép

doris

Kedves Lányok!

tudjátok véletlenül, hogy a Margitban végez-e valaki hormonvizsgálatot? Nekem Erazmusz ajánlotta, de nem tudom, kihez kellene fordulnom.

Köszönöm
Jade
jade

JadeKép
Az én orvosom még nem csinált hormonvizsgálatot, de szerintem indokolt esetben bármelyikük csináltat ilyet... Neked van már valamilyen leleted? Van valamilyen panaszod? Eddig nem a Margitba jártál? Bocsi, de írnál néhány sort Magadról mert úgy könnyebben tudunk segíteniKép

doris

Nem jön senki holnap??
Doris
Minden elismerésem a kiállt vizsgálatért, nagyon szoritok hogy jó oldalon érleljél petétKép!!!
Bogyeszka
Egy nagy kalappal a pénteki szigorlathoz!!!
Szio Kato
katalinka

Lányok, köszi, rám is fér, mert még mindig csak távolról méregetem az anyagot... Kép

Doris, ez nagyon érdekes volt! Igy már sokkal jobb képem van a dologról, mert eddig csak hallottam róla egysmást. Például azt, hogy az a folyadék, amivel megnézik, hogy átjárható-e a petevezeték esetenként képes azt meg is nyitni. Hátha veled is ez történik! Olyan jó lenne már olvasni a két csikos hiredet! Kép

Kedves Kato, mennék én veled, de ha egyszer nem vagyok terhes... Kép Talán majd jövõre. Kép
bogyeszka

Sziasztok LányokKép
KatoKép
Köszi de nem érdemlek elismerést...nem voltam ám hõs. Bár nem sírtam el magam, de azért küzködtem a könnyeimmel... Bár nem is a fájdalom miatt mint inkább a tény, hogy csak féloldalas vagyok... Azt hiszem a szüléshez képest ez hali-gali voltKép De ha arra gondolok, hogy egyszer talán anya leszek én is, akkor megéri a fájdalmakatKép
BogyeszkaKép
Én is úgy tudtam, hogy esetenként segít átjárhatóvá tenni a vezetéket. Sajna nálam a bal oldalon nem volt mibe besegíteni mert a röntgenen is tisztán látszik, hogy el sem indult az anyag...mintha petevezetõm sem lenne azon az oldalon. Drukkolok, hogy jövõre meglegyen a pocidban Andriska kistesója és akkor talán csatlakozhatom Hozzád az orvoshoz mászkálásbanKép 24. napon megyek UH-ra, hogy kiderüljön ezuttal hol növesztgettem petétKép Majd beszámolok rólaKép Jó tanulást és drukk-drukk a vizsgádhozKép
RitaKép
Mi van Veletek és hogy alakul a cukrod? Izgulok ám értetek isKépÍrj majd ha idõd engediKép

doris

Sziasztok!
Viki: Nagyon szoritok!!!
Bogyeszka: A pénteki vizsgádhoz egy Kárpát medencével!
Doris: nagyon szoritok hogy jobb oldalon érleljél petét!
Remélem a szél egy kicsit csökken...
Lekvárka
l

LekvárkaKép
Mi van a fogaddal? Teljesen jól vagytok már? Köszi a drukkotKép

doris

Szia Doris!

Köszi, mi jól vagyunk. PiciLaci már elmúlt 5 hónapos, igazi kis zsarnok, mindig és mindennek úgy kell lennie, ahogy õ akarja. Kép Viszont ha úgy van, akkor egy kis tündér. Kép Szépen nõ, de mozgásban kicsit lusta. Eddig egyszer volt regisztrált hátról hasra fordulás, kb. három hete, és egyszer fordult át egyedül a hasáról a hátára, annak is van már egy hete. De õ inkább fekszik a hátán (vagy a hasán) és üvölt, hogy csináljak már valamit. Kép Én nem vagyok olyan szorgalmas, mint Bogyeszka (akinek BOLDOG SZÜLINAPOT!), a háztartást is csak immel-ámmal vezetem, PiciLaci annyira leköt. Most is hisztizik, de már meg tudom különböztetni a "baj van" sírást a hisztitõl, úgyhogy néha válaszolgatok, õ meg nyomja a sódert, és panaszkodik. Kép Mi az, hogy anya nem vele foglalkozik!?!? Kép
Van róla egy kép a Profilomban, igaz, már két hónapos, remélem hamarosan tudom frissíteni.

Szorítok neked, hogy hamarosan te is babasírásra ébredj az éjszaka közepén! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

BMártiKép
Köszi, kicsit megkönnyeztem amit írtál...ez a babasírásos dolog elérzékenyített de nem itatom az egereketKép A Párocskám ma volt vizsgálaton és Nála minden tökéletes "átlagon felüli" így most nagyon boldog vagyokKép Az orvos ennek ellenére azt javasolta a "kortörténetünk" alapján, hogy vágjunk bele a lombikba de én kivárom ezt a 6 hónapot amit az orvosom javasolt és bízom a nyaralás, tenger és pihenés hatásosságábanKép
Megnézem a PiciLacit és várom a friss fotókat isKép
BogyeszkaKép
Boldog szülinapot!!!KépKépKép

doris

BMártiKép
Megnéztem, csodaszép és milyen nagy márKépKép Így repül az idõ??? Kép

doris

Már nem kezdõként-2 Györey-s szülés után- a 3.kkal kétségbeesve keresek pótlékot , vagyis aki legalább olyan nagyszerûen emberi szülész lenne mint õ.Vajon miért nem vezethet már szülést?Ha valaki tud pletykálni és mellesleg segíteni , tegye meg! Köszi! Annli
Névtelen

AnnliKép
A Nõvérkém is nála szült volna de sajna átadta másnak...Kép Pletykákat hallottam de én nem terjesztek semmit mert a valóságalapja is kétséges...meg nem is szeretek pletykálni. Õ nem irányított el Téged valakihez? Ha nem én Pálffy dr. úrat szívbõl merem ajánlaniKép

doris

Sziasztok!

Köszi az érdeklõdést a cukrom felõl, sajnos nem tudta ma befeküdni a 7 pontosra, mert tegnap este belázasodtam.Kép
Úgyhogy tolódik.

Bogyeszka! Mibõl szigorlatozol? Mostanábn én is folyton vizsgázom, nekem múlt pénteken volt egy szigorlatom, írásbeli, ha az sikerült, jön a szóbeli jövõ csütörtökön. Holnap brit történleem, szombaton iskolapedagógia. Mondanom sem kell, hogy még szinte semmit nem tudok. Ez a láz teljesen levert, egész nap aludtam. Ma Anyunál van Gergõ, úgyhogy igyekszem alkotni valamit...
Egyébként BOLDOG SZÜLINAPOT!!

Sziasztok, Rita
ritasol (ritasol)

RitaKép
Jobbulást és minden jót a szóbelidhezKép

doris

Lányok, csak beugrottam, mert egyébként tanulnom kellene... Köszi szépen a köszöntést, aranyosak vagytok! Kép

Ritasol, angol irodalomból vizsgázom, ráadásul XX. századi, brrrr, utálom.

Annli, én is szivbõl ajánlom Pálffy dr-t, akárcsak Doris! Kép Nagyon jó szakember, 3 és fél hónapos szuszogó csemetém a tanúja! Kép
bogyeszka

Kedves Lányok és Doris!
Köszönöm az érdeklõdést.

A terhesség magzatelhalás után címû topicba írtam le a történetemet: 7 hetesen volt egy spontán vetélésem, amit mûszeresen fejeztek be. Az orvosom szerint semmi gond, félév pihenõ, utána próbálkozhatunk. Viszont engem nem hagyott nyugodni, hogy a teszt sem az 5.héten, sem a vetélés elkezdésekor nem volt pozitiv, az UH sem láttak semmit, viszont 2 doki is manuális vizsgálat után terhességet állapított meg. Ezt leírtam Erazmusznak, aki így látatlanban hormonzavarra gondolt. Ezért szeretném kivizsgáltatni magam. Bár kb egy éve voltunk a férjemmel az Opt.Csal.Terv. Intézetben -Bolgárkerék u-ott megvizsgáltak, csak nem emlékszem, hogy hormoneredményeim vannak-e akkorról (elõ kell vennem).Egyelõre Erazmusz válaszát várom, és a nyaralás után elkezdem kivizsgáltatni magam.

Üdv
Jade
jade

Köszönöm ,megkeresem talán Pálffy dr.-t.Manapság már szülésznõt is praktikus választani? / Nagy gyerekeim 13 és 10 évesek,akkor még más világ volt a Margitban./Annli
annli

Ha történik hozzászólás, utána eltûnik a nyúl
Gabi
szerk

Szia Jade!
Andi összefoglalta a Margitos orvosokról itt elérhetõ infot, nézd meg az oldalait!

Andi írta: "...Mivel azonban nehezen igazodtam ki a sok hozzászólás között és a végére elfelejtettem, amit az elején olvastam, még egyszer végigmentem az egész topic-on és megróbáltam rendszerezni az információkat. Gndoltam a végeredmény másoknak is hasznos lehet, megnézhetitek a következõ címen:

www.tar.hu/andia/margit_orvosok.html (ez egy összefoglaló táblázat néhány adattal minden orvosról)
www.tar.hu/andia/margit.html (ez pedig a konkrét hozzászólásokat tartalmazza orvosonként csoportosítva)..."

Nagyon klasszak a táblák, érdemes átolvasnod!

Amennyire emlékszem Sztanyik doktor és Béres doktor, akiknek az endokrinológia szakterületük a szülészet-nõgyógyászat mellett.

Sok sikert!

Szia Doris!
Az endodat hogyan fedezték fel? Nekem a dokim a petevezetõ átjárhatóságot rögtön laparral javasolta vizsgálni, mondván, hogy így rögtön orvosolható, amit esetleg találnak. A vezetõk átjárhatók voltak, viszont rátalált az endomra, amit rögtön orvosolva, rá 5 hónapra (az elsõ lehetõ alkalommal) spontán terhes lettem.
Nem akarlak összezavarni, tényleg csak segíteni szeretnék, mert én is emlékszem mennyire fontos volt minden info.
Sok sikert, drukkolok én is, mi is:
Cicus
Cicus

JadeKép
Szívesen segítettünk és ha úgy gondolod az orvosokról Te is kaphatsz infot a fent említett táblázatbólKép
AnnliKép
Én még nem szültem (sajnos...) de egységesen az a vélemény, hogy mindegyik szülésznõ nagyon kedves és segítõkész a Margitban. Ha biztosabbnak érzed, akkor érdemes választanod közülük, de talán nem létfontosságú...
CicusKép
Az endomat egy rákszûrés alkalmával fedezte fel az Orvosom és egy altatásban végzett szövetminta vétel is alátámasztja a diagnózist. Hormonkezelésre jártam a II.Nõi klinikára amely azonban hatástalannak bizonyult, mert nem minden esetben múlik el az endó és sajna bizonyos típusú endok nem is mûthetõek (az enyém ilyen...). Nem zavarsz össze, köszi, hogy leírtad a tapasztalataidat de ebbõl arra gondolok, hogy a Te endod a kezelésekre jól reagált vagy esetleg mûtötték?

doris

Sziasztok!

Doris, jaj, ne haragudj, nem akartalak bántani! Annyira sajnálom! Csak az jutott eszembe, amikor olvastalak, hogy én milyen nyûgös tudok lenni, mikor egy éjszaka 5-10 alkalommal is át kell robognom a gyerekszobába, más (pl. te) meg milyen boldog lenne, ha ilyen okból nem tudna aludni. Mégegyszer bocs...

Andi táblázata tényleg szuper, esetleg kiegészíthetem annyival, hogy Dr. Mousa Moustafa magánrendelése az V. kerületben, a Nyáry Pál u. 9. Fsz.: 11.-ben van szardán 17-19-ig. Dr. Sóvágó ugyanitt rendel csütörtökön 16-18-ig. UH nincs a rendelõben. (Kb. fél éves az infó) Dr. Gulyás magánrendelésének helyét és idejét már leírtam néhány napja, remélem, hogy aktuális még. Ja, és még annyit, hogy Dr. Mousa Moustafa is támogatta az EDA-t, de a döntést rám bízta, hogy akarom-e. A döntéshez szükséges információkkal maximálisan ellátott.

BMárti

BMárti
bmárti

BMártiKép
Bocsi, teljesen rosszul fogalmaztam a korábbi soraimat... Szóval én annyira érzékeny vagyok érzelmileg, hogy sokszor csak addig gondolkodom, hogy terhes leszek újra egy kisbabával és a továbbiakat végig sem nagyon szoktam gondolni mert már annak is örülnék, ha a terhességem "normális" és problémamentes lenne... Aztán olvasom a szoptatásos, gõgicséles, buborék fújkálós és persze éjjeszaka sírásos dolgokat és mindig elszorul a szívem, hogy vajon nekem is megadatik ez valaha? De én egyáltalán nem haragszom és nem bántódom meg ezért hisz bármilyen furcsa, pont ezek az apró kis dolgok adnak erõt ahhoz, hogy kitartó legyek és tdujam megéri a küzdelem bármilyen nehéznek és kilátástalannak is tûnik ez az egész...Kép Tehát tessék csak bõségesen írogatni a nehézségeitekrõl meg minden egyébrõl, mert nem baj, ha készülünk ám mi is arra ami az élet rendje és az bizony nem mindíg "rozsaszínû"...KépKép

Jó babázást és sok sok boldogságot kívánok MindannyiotoknakKépKép

doris

Szia Lányok!
Járt valaki mostanában szülésfelkészítõre?
Engem az érdekelne hogy mit vigyek a korházba, magamnak meg a babának???
Bogyeszka, Rita !!!!!!!!!!
Hogy álltok a vizsgákkal, remélem sikerültekKép!
Szia Mindenkinek
Kato már a 39. hét
katalinka

Sziasztok!
Szia BMárti!
Nem próbáltál meg együtt aludni a picivel? Így meg tudnád szoptatni úgy, hogy szinte fel sem ébredsz, másik szobába meg különösen nem kellene átmenned. Komolyan, érdemes kipróbálni. Hallottam olyat, aki úgy oldotta meg, hogy a pici ágyát a sajátja mellé tolta és levette a rácsot az õ oldalán. Így együtt is aludtak meg nem is. Én még volt, hogy az ikrekkel is együtt aludtam, mert máshogy nem voltak hajlandóak, csak sírtak. Nem lett belõle semmi gond, egy éves koruk óta nem ébrednek fel éjszaka és a saját ágyukban elalszanak szó nélkül. Igaz, nálunk csak kivételes volt az együtt alvás. Ha érdekel a téma, a La Leche ligának van egy "Családi ágy" címû füzete, amit letölthetsz a honlapjukról vagy most csütörtökön de. lesz találkozó a VÉrmezõnél. Ha érdekel, mindent megírok pontosan.

Szia Doris!
Ühüm csak kisfokú, I vagy II. endom volt (van?), és mûtötték lézerrel, illetve utána 3 hónapig Proverat szedtem és jól reagált mindkettõre. Remélem a terhesség és szoptatás is jó hatással volt, van rá. Drukkolok, az endo meg minden más miatt is.

Szia Kató!
Én ugyan már másfél éve szültem a Margitban, de akkor a piciknek vittem pótpelust, rongy pelust, kis pamut sapkát, popsitörlõt. Akkor adtak napi hat pelust, ruhát, popsikenõcsöt, vattát, alkoholt a köldökükhöz. Van, aki visz cumisüveget, én nem vittem, hittem a szoptatásban. Van, aki visz pici kesztyût, hogy ne vakarja magát a babacs, az enyémek nem csinálták szerencsére.
Ja, még a szoptatós párnát is bevitettem második-harmadik nap, de ez csak kényelmi dolog.
Magamnak vittem két hálóinget, két melltartót, Garmastan kenõcsöt, két papucsot, két törölközõt, köntöst, innivalót (szoptatós tea), poharat, evõeszközt, papírszalvétát, mobiltelefont (töltõt!), szappan, fogkefe, stb., WC papírt, ülõke papírt, BETÉTET, mert eléggé vérzel utána. Nekem nagyon bevált a Tena betét super méretben, a hozzá tartozó hálós bugyival.
A Te és a pici hazamenõ ruháját elég, ha a férjed beviszi amikor indultok haza.
A szülõszobán végülis semmire sem volt szükségem, a fentieken kívül, de lehet vinni oda is innivalót (energia italokat szoktak ajánlani, de ha nem viszel, kapsz kórházi teát), csokit, szendvicset a férjednek, papucsot a férjednek (!), papírzsebkendõt, újságot, zenét, saját CD-t (beteszik a központi lejátszóba). És feltételnül vidd el az irataidat! Személyi, terhes könyv, TB kártya, házassági anyakönyvi kivonat vagy apasági nyilatkozat.
Most ennyi jutott eszembe, de lehet az is, hogy vannak frsisebb infok is a többiektõl.
Sok sikert!
Cicus
Cicus

Sziasztok!
Mi tegnap voltunk az elsõ szülésfelkészítõn. Dr. Szép beszélt a szülésrõl, mikor kell már menni, hol kell jelentkezni... valamint bemutatták a szülészetet is. Sajnos Kató a jövõ vagy az azt követõ héten lesz csak olyan elõadás ami a kórházba beviendõ dolgokról fog szólni. A doki csak azt jegyezte meg "Nem kell nagybõrönddel jönni." és javasolta az energia italt is (elõtte célszerû megkóstolni és nem a Redbul-t választani). Férjednek fehér pólót, ha papas szüles lesz.Kb ennyi jutott eszembe,de a babaneten van olyan oldal ahol ez össze van szedve, ha jol emlékszem.Holnap megyünk UH-ra, már nagyon kivancsi vagyok a picurra!
Üdv Lekvárka
lekvarka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?