Új privát üzeneted érkezett!

Milyen ha büdi?
Le akarnám fagyasztani... olyan bociszagú... nemtudom, hogy merjek-e hozzá fejni. Két napos adagokat szoktam lefagyasztani.

...kis családunk...
Kép
Kép

pucerka
Kép

morcverseny
Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka,
ez a pucerka kép !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Remélem nem bántok meg senkit, de a legjobb, amit idáig láttam! KépKépKép
Látszik, hogy művészek vagytok, a fotóitok is olyan művészi! Kép

Ha büdi a tej, azt hidd el megérzed és egyértelmű lesz. Kép Fagyaszd le nyugodtan!

Kép
Kép
Kép
ilba

Hát, olyan büdi... Most sokat segítettem.Kép Figyi, ha nem sok, inkább öntsd ki, az a biztos.

Hát az a pucérkodós kép Áronról! Mind naccccerű, de attól nagyon odavagyok! Le is mentettem a gépemre izibe!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Mamac, csak ismételgetni tudom a többieket, de ezért most valószínűleg nem fogsz homlokráncolni, szóval istenien bántok a fényekkel, vagy a fények veletek, tehát hatásos fotók készülnek, olyan mindenki mástól különbözők...

Kép Kép
coolasa

Na, ki vagy velünk segítve!KépKépKép
Az egyik aszongya fagyaszd le, a másik, hogy öntsd ki, látod, érdemes minket kérdezni!Kép

De a pucér Áront illetően egyetértünk.Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

KépKépKép
Csak azért mondom, mert 2 óra szobahőmérsékleten, az semmi, én volt hogy reggeltől-estig gyűjtögettem szobahőmérsékleten és utána fagyasztottam.
Mamacka, egyébként kérdezz minket, vond le a következtetéseket és csináld azt, amit az ösztöneid súgnak!!!! KépKépKép

Kép
Kép
Kép
ilba

Szisztok!

Mamacka!
Szerintem kérdezd meg a Szoptatás topikban, hogy a tejcsi mennyi ideig áll el és milyen hőmérsékleten. Már nem emlékszem és nem akarok badarságokat írni!
A képek nagyon nagyon tetszenek, ügyik vagytok!

Most hívtam a klinikát, hogy mi újság a Gerivel. Hát szív Uh csak a jövő héten lesz, igaz a szívzörej miatt vitték be, na de segond...Kép
Geri kapott feles tápszert 10 ml-t és felpuffadt tőle és egy nagyot hányt, de már szebb a pocakja. Az esti etetést kihagyják, csak teát kap. Még jó, hogy kiszenvedtem neki 20 ml előtejet és délben bevittem. Meg se nézték, hogy van-e neki?! Na most aztán vagyok olyan mérges és csalódott. Azt a fránya 20 ml is 4x 1 órás fejés alatt tudtam összeszenvedni. Most 1 fejés alkalmával már sikerült kicsivel több mint 10 ml-t kicsalogatni, ami duplája az eddigieknek egyszerre! Egy kis öröm az ürömben. Csak a cickók ne fájnának így!
Bocs az offtopikért, de most nagyon elszállt a nyugalmam. Remélem csak a tápszert nem bírja és nem ment le a fertőzés a pocakjára... na megálljanak csak, holnap úgyis megyek be és remélem ki tudom faggatni az egyik nővért, hogy mi volt az pontosan.

sasha

Kép
sasha

MINDENKINEK KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!!!
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok,

egész este nem jött be a babanetKép

Mamacka,
gyönyörűek a képekKép
Mindegyik nagyon tetszik.
Szerintem is nyugodtan lefagyaszthatod a tejcit.

Szonja, Beni, Bogi nagyon cukik vagytok a képeken.

Hol lesz a találka?
Mikor??

Gabuska,
felhívtam a doki nénit, ő is dentinoxot ajánlotta.
meg is vettem, de este nem kentük be, mert papa altatta és elfelejtetteKép
A bárányhimlőt elfelejtettem megkérdezni.
De ha neked 1 hetet mondtak az már lejárt.

Minden nap megyünk majd valahova. Kiváncsi vagyok Zsófi hogy fogja bírni.
Most nagyon nyügi a foga miattKép

Jó éjt

Kép

Kép
sajtine

Gyors kérdés: kaptam még friss céklát a biopiacon, hogyan tegyem a fagyasztóba? Megfőzve, turmixolva, nyersen lereszelve?

Kép
Kép
Kép
ilba

Gyors válasz: én megfőzve+turmixolva szoktam.Kép

Már ülünk is egyedül, de még csúnyán.Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

mekkora adagokba?

Kép
Kép
Kép
ilba

Nekem dobozban van, ami ugye sok, abból szoktam nagykéssel meg kalapáccsal kivarázsolni egy étkezésnyit. Szerintem fagyaszd jégkockatartóban, abból könnyen ki tudod venni. Hogy mennyi egy adag, az függ attól is, hogy mivel adom, ha csak krumplival, akkor mondjuk 6 kockányi, ha húst is teszek hozzá, akkor kevesebb.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Tegnap nem tudtam jönni,mert Tibi lefoglalta a gépet,de hagytam mert tegnap volt a névnapjaKép

Sasha:
Gratulálok Gergőhöz,és sajnálom ami történt,de remélem minél hamarabb túl lesztek a nehezén.Addig is amikor tudsz pihenj,igy a tejci is szaporodik!

Sajtine:
Nem tudom olvasod-e még,de a bárányhimlő a lappangási időben fertőz leginkább,ha már meggyógyultak a gyerekek,nincs baj.

Gabus:
A videó nagyon szupi,ügyes ez a LiviKép

Jucus:
Kitartás az éjszakákhoz!Mióta Szilvinek kibújt a foga jobban alszikKépNálatok is a ez lehet a gond!

Most ennyit tudtam irni!

Minden nyuszibabánakKép és szüleinek kellemes húsvéti ünnepeket kivánunk!

Kép

Kép
novum

Halihóóóó!
Remélem mindenki a szabadban van/volt ma! Mi már hazajöttünk, mert Gerazoli játszik 4-től.Kép
Viszont 8 hónap után végre eljutottunk a barátnőm szüleihez Livimutiba, akik 5 percre laknak tőlünk... Persze Livicsek pont elaludt, mire odaértünk, így ki sem vettem a kocsiból, csak messziről nézegették. Nem baj, majd a jóidő beálltával elmegyünk arra többször.

Ezt a babyPlayboy-ba csináltukKép
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Itten van pár kép, csak közben uzsiztunk egyet.

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Minden baba nagyon szép.
Tanácsot szeretnék kérni Tőletek.
8 hetes terhes vagyok, és a Szent Istvánban szeretnék szülni. Orvosom még nincs. Tudtok nekem ajánlani?
Köszi!
Bogi
boglárkaréka

Volt Anyuéknál sonkázás, degeszre ettem magam. Kép
1. Csini voltam?
2. Nagymama, adod már a vacsit?
3. Jó a telcsid, de a kajára gondoltam!
4. Na ez az, látod?!
5. Teli a poci.
KépKép
KépKép
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Boglárkaréka!

Van valami elképzelésed, hogy milyen legyen? Pl. férfi vagy nő, idősebb vagy fiatalabb stb.?

Beni,
de jó neked, hogy voltál a mamádnál! Holnap én is megyek, ma csak az uncsi szüleimmel sétálgattam.
Észbontó a szerkód!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Nincs nagyon elképzelésem, csak az István kórházban szült a szomszéd lány, és mikor beszélgettünk, mesélte, hogy nagyon jó volt ott.
Milyen tapasztalataitok vannak? Melyik a jobb, férfi, vagy nő, fiatalabb, vagy idősebb? Nem tudom.

Köszönöm a segítségeteket.
Bogi
boglárkaréka

Ebben az esetben szerintem bármelyiket választhatod, van egy táblázatunk, picit lapozz vissza, ott megtalálod, hogy melyikünknek ki az orvosa. De ezek csak nevek, szóval okosabb nem leszel. De az bíztató lehet, hogy mindannyian meg vagyunk elégedve az orvosunkkal.
A szomszédod nem ajánlotta a sajátját?
A szülőszoba tényleg nagyon jó, a gyerekágyas osztály nem egy Kútvölgyi, de azért nem olyan gáz az sem.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabi!

Nem ajánlotta, mert pont nem volt elégedett az orvosával, de a kórházzal igen. Õ egy iszonyatosan telt szakállas férfihez járt. A nevét nem tudom, csak 1-szer elkísértem egy vizsgálatra a terhessége végén, és akkor mondta, hogy Õ az orvosa. Szülés után mondta, hogy a kórházat ajánlja, a doktorurat nem.

Írod, hogy a szülőszoba jó. Az már fél siker. A gyerekágyról annyit, hogy a Kútvölgyit nem ismerem, de ha a Jánosnál jobb, akkor egy Hilton.

Bogi
boglárkaréka

Bogi,
nem Horváth Mihály volt az a doki?Kép Az nekem sem annyira szimpi. Én nem tudok ajánlani dokit, mert mindhárom alkalommal az épp ügyeletes dokinál szültem. Legutóbb szerencsére csak dísznek állt be mellém (fent említett uraság), mert probléma nélküli szülésnél a szülésznőé a főszerep! Õ az aki csinálja a ctg-t (magzati szívhang vizsgálat + méhtevékenység), benéz hozzád vajúdás alatt éééés hozzá érkezik a baba. A gátvédelem meg nem utolsó dolog ám. Ebben viszont minden istvános szülésznő profi.

sasha

Kép
sasha

Sasha,
hogy van Gergő?

Bogi,
a Kútvölgyit én sem ismerem, csak azt tudom, hogy a nagyonnagyemberek oda járnak. Régen assssszem az volt a Párt kórháza.
A Sasha által említett dokiról én eddig nagyon szélsőséges dolgokat hallottam. Vagy nagyon dícsérték, vagy átkozták.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabus.

Geri határozottan jó színben van, jókat mondanak róla és ügyes, erős, életre való baba. Ma már 2x is megszoptattam és mindkétszer 30 ml-t szopizott is a nővérke legnagyobb megelégedésére, na meg az enyémre! Olyan édes, úgy fúrja bele magát a cicibe és úgy kapaszkodik a kezembe, mintha el se akarná többet ereszteni. De aztán a pocak és az álommanók győznekKép Este úgy raktam vissza az inkubátorba, hogy totál szétterültKép Büfi is volt, kaki is... Hát elég érdekes az inkubátorban tisztába tenni, miközbem az egyik lábán a vérnyomásmérő (vagy mi a szösz), másikban infúzió... Küzdükl az apró kalimpáléó lábakkal oldalról, közben terelem a zsinórokat, meg próbálom megfogni a lábát amiben a tű is van... jajj. De legalább addig is megszabadul ezektől amíg szopizhat!

Doki.
Ebből is látszik,m hogy nem vagyunk egyformák és mások az igényeink.

Kútvölgyi
Ott is dokik dolgoznak nem?Kép

sasha

Kép
sasha

Nem tudom hogy hívják azt a doktorurat. Holnap megkérdezem a szomszéd lánytól. Mikor mondta a szomszéd lány, hogy nem ajánlja a doktorurat, megkérdeztem, hogy miért nem, de csak azt mondta, hogy inkább nem mesél, mert ha tényleg terhes vagyok, nem akar elijeszteni a szüléstől.

Bogi
boglárkaréka

Sasha,
jóóóóóóvan, ennek örülök!Kép És mikor vihetitek haza?
A Kútvölgyit csak az Isti gyerekágyának felszereltsége kapcsán említem, hogy hát olyan szinten biztos nincs, de azért elmegy.Kép

(Ez a fajta pelenkázás nekem is ismerős sajnos, amikor Livicsekkel alvásvizsgálaton voltunk. Tele zsinórokkal a gyerek, az orrában szonda, brrrrr!)

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Bogi!

Hát, magamból kiindulva... Mikor én terhes lettem az első babámmal, akkor én saját magamat ijesztgettem, azzal, hogy a netet elolvastam az összes fellelhető születéstörténetetKép

Gabus!
Szerdánál előbb semmiféleképen nem. Addig ugyanis kapja az antibiotikumot vénásan és a kúrát muszáj befejezni. Az ünnepek miatt meg csak a legsűrgősebb eseteket vizsgálják. Alap vizsgálatok megvannak a Gerinél is, csak pl a szív Uh keddre tolódott.
Kútvölgyivel kapcs, biztos igazad van, én ott még nem jártam, igaz más szülészetes semKép

Puszi
sasha

Kép
sasha

Jó reggelt!

Fiatalember úgy gondolta, ma 8-kor kel. Kép vagy Kép?
Szexi babyke! KépKépKép
Boldog 8 hónapos szülinapot Neked!
Kép

Sajtine,
na ez az, akkor most ki ne tudjon eljönni? Kép
És mi a legkönnyebben megközelíthető a legtöbbünknek?

Gabi,
tök jók a képek, a másodikon Andrást idézve: "Nagyon aranyos a Gabi!" KépKépKép
Persze a kiscsaj se kutya Kép, cukor falat, de ő is nagyon sokat változott ám az elmúlt időben.
Köszi a céklás infót! Kép

Bogi,
mindenki ajánlani tudja szerintem a saját dokiját, ahogy Gabi írta, keress vissza, nézd meg a táblánkat. Sok sikert! Kép

Sasha,
na, szupi, hogy jól alakulnak a dolgok Gerivel, ügyik vagytok a szopival nagyon!!! Nagyon drukkolok! KépKépKép Srácok hogyan bírják Nélküled?

Ismeritek a Holle termékeket? Vettem tegnap a piacon Beninek kölest, meg egy-két üveges kaját, ezek totál biók, gluténmentes és a lényeg, nincsen benne cukor. Néztem már elég sok bébikaját, majdnem mindbe tesznek cukrot. Majd kiderül pár hét múlva, hogy ízre milyenek, ízlik-e Beninek.

Kép
Kép
Kép
ilba

Gabi,
ugye sok helyed van a hdsnet-en? KépKépKép

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztoooook!!!!KépKépKép

MegjöttünkKépKépKép Végre itthon a család, pénteken jöhettünk haza azzal a kikötéssel, hogy napi 2x még be kell vinni Petikét antibiotikumos kezelésre. Szegénykémnek egyik fejvénájába van beültetve egy branül, és oda kapja. Remélem, holnap reggel azt mondja a dokinéni, hogy már elég neki a szirup is, és akkor már nem kell menni.
Szüléstörténet ígérem, hogy lesz, de neki kéne állni, éshát mostmég olyan zavarosak a napjaink... Petike egyébként elég jó rendszerre beállt, olyan 2,5-4 óránként szopizik. Változó, és szerencsére a mennyiséggel sincs gond, a héten már 60-at evett, aztán lett belőle 70, de produkált már 100-at is alkalmanként. Itthon nem mérem (nincs mérlegünk sem), ez az egy jó volt abban, hogy éjszakánként kijártam hozzá etetni, amíg ő a kékfény alatt volt, mert így mindig meg lett mérve, és én is képben vagyok nagyjábólKép

Viszont kicsit megijedtem, mert még tegnap is olyan melankólia volt rajtam, hogy folyamatosan csak sírtam volna (majdnem így is volt), őrületesen nagy szeretehiányom van (pedig Mancsbá -aki szintén Peti- kényeztet, szeretget) és tök szar volt. Örülök, boldog vagyok meg minden, és nem tudom, hogy miért jött rám... Ti is voltatok így, ugye? Segítsetek már, hogy nem vagyok egyedül a hülyeséggemmel...Kép

A kórházi lét egyébként nagyon kiakasztott, az ember készül 3-4 napra, és 1 hét lesz belőle... Az utolsó napokban már egy csomót sírtam, amikor jött vagy ment a férjem, annyira akartam menni én is... 5 ágyas kórteremben voltunk, ami nem gáz (104-es, a folyosó legvégén), csak volt olyan, hogy egyszerre 20-an voltak bent látogatók. És így pihenni, szoptatni... lehetetlen. A seggek a számban voltak, mert a mellettem levő ágyra hajolgattak a látogatók, a fejem meg ott volt ugye...Kép A férjem elégelte meg a dolgot. Sírva mentem a csecsemősökhöz, hogy hagy szoptassam meg ott a picit, mert nem normális, ami a kórteremben van. Ez nem bababarátság...Kép

Anyukámék itt vannak, és anyósom is szabit vett ki, úgyhogy szerencsére van segítség, nomeg Mancsbá is... Már ő is gyakorolgat, halad szépenKép Törpemancsnak viszont kicsit fájdogál a pocijaKép

Ja, és az elvek...KépKépKép Cumit senkinek nem engedtem, hogy vegyen, mert ENNEK A GYEREKNEK NEM LESZ CUMI A SZÁJÁBAN!!! Erre még pénteken Mancsbá beszerezte a jáccócumitKép. Törpe ugyanis csak a cicin akart elaludni, kékfény alatt pedig az nem pálya... így az egyik csecsemősnénivel rájöttünk, hogy talán ha a kezét szopogatná, akkor elaludna. Be is jött a dologKép Úgyhogy cumival alukál, de ha nem kell neki, kiköpi, és elvan nélküle. Szépen, ügyesen szopik, ezért nyugodt szívvel mertük neki odaadni.

Most megyek pihizni kicsit, meg kezdődik a tv-ben a meccs... Gabuska, HAJRÁ FRADIIIIIII!!!! Tudod: "áléáléáléáléóóóó f......ó Újpeeest!"KépKépKép Na jó, nem vagyok ilyen véresszájú drukkerKép

Mancsbá egyébként minden nap kinyomtatta nekem a hsz termést, így nagyjából képben vagyokKép Olyan jó volt Titeket olvasni, köszönjük a biztatásokatKép

Soksok puszi mindenkinek, és BOLDOG HÚSVÉTOT!!!

Mancs + Mancsbá + Törpemancs = Mancs családKépKépKépKép

Kép
mancs

Gabuska:
playboyLivi KépKép
azt tudod, hogy most erre nagyon rácuppantak a pedofil internetlátogatók? Kép
egy szívességre szeretnélek megkérni. fotózd le léci a babakocsitokat belülről, hogy lássam hogy is néz ki a biztonsági öv. a tietek is lengyel típus, gondoltam hasonló. a miénkről leszedtem a szalagokat, hogy mélykocsi funkcióban is tudjam mózes nélkül használni, hogy ne nyomja a gyereket. erre nem tudom visszarakni KépTücsökmami a mindenféle analfabéta Kép persze az is igaz, hogy úgy elraktam, hogy nem találom, na mindegy csak fotózd le léci, hagy lássam hogy is kellene a biztonságinak állnia.
köszi előre is.

Ilba:
Beni borzasztóan nagy. és nagyon szép és aranyos meg minden.
nekünk képzeld a kaja már nagyon gáz. most már kétszer is kipótoltam a kajáját a lefejttel, de annyira tetszik neki a kiskanalazás, hogy szopizni már alig-alig hajlandó, csak ilyen hatalmas csaták után. persze félálomban okés a dolog. szóval lehet hogy utánozunk titeket.

Gergő már ezerrel forog, és néha még a beszorult karját is ki tudja szabadítani. persze csak egyoldalra. uszival kapcsolatban, apa most azt találta ki, hogy nem az óbudaiba akarja vinni, hanem máshová. mindig különcködik a drága Kép majd ha tudom pontosan hova szándékszik, mondom. De a te véleményedre kíváncsi vagyok, ha már kipróbáltátok.

kedden felhívom a Dévény alapítványt, hogy be lehet-e jutni vizsgálatra. Gyanús jelei vannak a kölöknek, most nem akarok senkit rémítgetni, elég ha én aggódom. Majd elmesélem mi a helyzet.

Mancs:
hurrá, újra itt. remélem halljuk a szüléstörténetedet. úgy történt ahogy eltervezted? segítségedre voltak az e-mailek?
a hormonok meg hamarosan ürülnek, hidd el ezzel mindenki így volt. Azé az Újpestet ne szidd má hééééé!!!! KépKép na nem mintha én nagy drukker lennék, de mégiscsak Újpesten élek na KépKépKép

na csak kutyafuttában ennyire tellett.

sziasztok, jó sonkázást.
mi most ketten vagyunk, mert apáék elmentek, anyósék költöznek (húsvét vasárnap, jó mi?KépKép)

pusz: Tücsökmami
Vendég

Köszönjük a tejcis tanácsokat! Kép és a kistökös is köszöni a bókokat...

Gabuska
Bombajó a nő! Kép Kép Kép Kép

Ilba
A kispasi se semmi! Kép

Mancs
Jó, hogy hazajöhettetek! Örülök, hogy tudtunk bent találkozni és ha csak egy kurta-furcsát... de beszélgetni is sikerült! Kép
Vígasztalás képpen amikor én feküdtem bent, a 104-es bevolt pótágyazva... így hét baba+mama+látogatók... én valahogy ki tudtam kapcsolni és csak a saját részlegre koncentrálni... szerintem neked az ajtó melletti ágy is súlyosbította a helyzetedet... ott az a mami feküdt eredetileg aki mikor én bementem hozzátok, már az ablak felöli ágyon volt... gondolom ő is besokallt! Kép
Jó lett volna ha együtt fekszünk bent... csak egy hajszálon múlott! Kép Kép Kép Kép
Depi engem is megtalált... olyankor figyelmeztetem magam, hogy ezek csak a hormonok... Kép tökéletesen alkalmatlannak találom magam erre a nemes szerepre... és nem tudom elképzelni, hogy hogy fogom ezt bírni...
...remélem majd javul a helyzet...

Mindenkinek áldott Húsvétot!

marcsiádámáronbaba

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Csak nagyon rövid leszek, mindjárt fürdés.

MANCS,
elvesztettem a fonalat, mi van Petikével, hogy branült kapott?
Én is bőgtem az első hetekben, pedig egész életemben egy kisbabára vártam, aztán amikor hazahoztuk, olyan voltam, mint egy hülye depis p...csa. De aztán átfordultam 180 fokot és méterekkel a föld felett lebegtem.Kép

Tücsimami,
remélem, ez jó lesz:
Kép

Ilba,
küggggggyed, ne kímélj!Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok,

először is: Mancs, Mamacka, annnnnnyyyyira megértem az érzéseiteket, hogy csak na. Én ugyanígy voltam. De hajszálra. Olyan pityergős voltam, és semennyi szeretet nem volt elég. Úgy éreztem, ha a párom egy méterre eltávolodik tőlem, elsírom magam. Nagy kavar volt bennem is, és kb. a 3. hétre kezdett letisztulni a dolog. Ez biztos azzal is összefüggésben van, hogy addigra azért már a babával is könnyebben kezdtem el bánni, jobban értettem a jelzéseit, és testileg sem voltam annyira fáradt.

Én akkor azt hittem, nem fogok kijönni ebből a depikéből, de higyjétek el, nem fog sokáig tartani nektek sem. És egy kis napsütés pedig csodákra képes, főleg, ha már majd ki tudtok menni sétálni. Ami nekem még jót tett: ha van, aki vigyázza két kaja közt az ifiurak álmát, akkor menjetek el az urakkal egy sétálni, kettesben, esetleg átbeszelni az eseményeket. Nekem ez nagyon jó volt, és sokat segített. Kép

Szóval kitartás, minden nap könnyebb, és jobb lesz!

Mancs, és hogy-hogy kaptok ilyen kúrát? A sárgaság miatt? Szegény törpicsekmancsocska. Csupa-csupa jót most már! Kép

Mamacka, még nem mondtam, de tényleg fantasztikusak a fotók, amiket készítetek, még!!! Kép

Nem tudom, hogy front van-e, de az én kisfiam ma meglehetősen nyűgimanó volt, most alszik....

Playboybébicsek nagyon csini, a vőlegénye pedig szintúgy! Kép

Egyetek sok-sok sonkát, puszek!!
Vendég

Helló!

Mancs!

Én a 103-asban voltam. Nálunk is volt nyüzsi a szobában, de engem nem zavart, pedig én is ajtó mellett voltam. Igaz én szolidaritásból kiterelgettem "kicsiny" családomat a folyosóra (anyós, sógórnő, 16 hónaposom, párom, anyám), mert egyszerre bírtak befutniKép

Amit most érzel, azzal nem vagy egyedül. Nálam nagyon sokáig tartott az első fiamnál. Hiába vártam rá én is és hiába készültem rá 9 hónapig, mert erre a hormondömpingre nem lehet, képtelenség. Főleg, ha a baba olyan hasfájós mint az enyém volt 6 hétig... brr. Aztán van még egy depresszió fajta ami nem szülés után rögtön, hanem a gyerek 1 éves koráig bármikor előtörhet. Hát nálam elő is tört a Gábor 9 hónapos korában, na de mire rájöttem, hogy mi a bajom a gyerekkel, hogy nem is vele van bajom, hanem nekem, na, az 2 hónap voltKép És persze a babanetnek köszönhetem, hogy rájöttem.
A szülés utáni hormondömping második szülés után már nem volt annyira intenzív szerencsére.
Most is van hormonváltozás, de most "csak" annyiban nyílvánul meg, hogy nem bírom, ha a párom eltávolodik tőlem 2 cm-reKép

Ma is voltunk bent a Gerinél 2x. A 12-órás etetésnél 30-g-ot evett és azon a kezén ahol a kézfeje már csupa kék ott ellőttek egy eretKép Biztos nagyon hadonászott, vagy csak a nővér bénázott...
Este 6-kor is voltunk etetni, akkor szopott 30 g-ot. A nővér még kint hagyta nálunk, amíg még egy babát megetetett. Geri viszont olyan mohó keresésbe kezdett, ahogy bölcsőtartásba vettem, hogy muszály voltam még egy kicsit visszatenni a cicire. Hát még 20 g-ot kiszívott, így összesen 50 g-ot vacsizottKép A nővér jól megdöbbent, de aztán ott újságolta a másiknak, hogy 50-et evett. Oldalra fektette, mert egy kicsit szokott bukni, de szerencsére nem sokat. És nem is puffad, nem hányja ki, ez csak a tápszernek volt köszönhető. Úgyhogy nagyon nagy érdek most, hogy menjen a szopi, mert úgy tűnik a tápszert nem bírja.

pusszancs mindenkinek!

sasha

Kép
sasha

Na sziasztok!

Gyerekeim alszanak végre.Kép

Benike köszönjük szépen a köszöntést! Tök ari vagy, ahogy integetsz!Kép

Én aranyos??? Kíváncsi vagyok, Zoli ugyanezt állítja-e?KépKépKép De köszönöm szépen! Nemtok olyan elpirulós arcot beszúrni, de azt kell ideképzelni:_________

Mancs,
nagyon gáz lehetett, amit a látogatókról írtál. Én is 5 ágyasban voltam, de nagyon normális szobatársak-látogatók voltak. Biztosan helyreraktam volna őket egy idő után, ha az lett volna, mint nálad.
Szopi hogy megy? Mármint a Te részedről, mert írtad, hogy Peti nagyon ügyi. Cicid fáj? Ha igen, akkor kitartás, nem lesz ez mindig így, ha meg nem, akkor szupiiiiiiiiiiiiii! Utólagos engedelmeddel csináltam Petikés frame-et, remélem teccccccik!Kép

Eddig nagyon jól telik a Húsvét, sonka, rántotthús, franciasaláta, képviselőfánk, zserbó stb.Kép
Livicsek meg ünnepi uzsit kapott, alma-szőlő-rizs Hipp-et. ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚgy benyomta, hogy csak na!
Nagyszülők, keresztszülők is kilivibabázták magukat. Tök jó fejek, mindegyikük azt kérdezi tőle, hogy "ugye, megismersz?".Kép

Timi,
kedden reggel etetés után elviszem Livit a Nagyihoz, aztán jövünk értetek. Sopppppppppingolás után hazaviszünk Titeket, aztán megyünk vissza a Nagyiékhoz. Ha elindultunk tőlük rádcsörgök, vagy sms-ezek inkább, onnantól 15 perc, amíg odaérünk hozzátok. Kábé fél tíz lesz szerintem, de majd reggel írok sms-t, mert csak akkor tudom pontosan kiszámolni. Ülés lesz Szilvinek a kocsiban.
Ha bármi van, hívjál nyugodtan!

Mindenkinek további kellemes időtöltést!

Livi a vilin:
Kép
Kép

Séta a Nagyihoz szó szerint félcipőbenKép:
Kép

Ilyen szép a kerítés előtti kertjük:
Kép

Uzsonna:
Kép

Sajnos hazafelé már nem sétáltunk, mert esett az eső:
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Na sziasztok!

Gyerekeim alszanak végre.Kép

Benike köszönjük szépen a köszöntést! Tök ari vagy, ahogy integetsz!Kép

Én aranyos??? Kíváncsi vagyok, Zoli ugyanezt állítja-e?KépKépKép De köszönöm szépen! Nemtok olyan elpirulós arcot beszúrni, de azt kell ideképzelni:_________

Mancs,
nagyon gáz lehetett, amit a látogatókról írtál. Én is 5 ágyasban voltam, de nagyon normális szobatársak-látogatók voltak. Biztosan helyreraktam volna őket egy idő után, ha az lett volna, mint nálad.
Szopi hogy megy? Mármint a Te részedről, mert írtad, hogy Peti nagyon ügyi. Cicid fáj? Ha igen, akkor kitartás, nem lesz ez mindig így, ha meg nem, akkor szupiiiiiiiiiiiiii! Utólagos engedelmeddel csináltam Petikés frame-et, remélem teccccccik!Kép

Eddig nagyon jól telik a Húsvét, sonka, rántotthús, franciasaláta, képviselőfánk, zserbó stb.Kép
Livicsek meg ünnepi uzsit kapott, alma-szőlő-rizs Hipp-et. ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚgy benyomta, hogy csak na!
Nagyszülők, keresztszülők is kilivibabázták magukat. Tök jó fejek, mindegyikük azt kérdezi tőle, hogy "ugye, megismersz?".Kép

Timi,
kedden reggel etetés után elviszem Livit a Nagyihoz, aztán jövünk értetek. Sopppppppppingolás után hazaviszünk Titeket, aztán megyünk vissza a Nagyiékhoz. Ha elindultunk tőlük rádcsörgök, vagy sms-ezek inkább, onnantól 15 perc, amíg odaérünk hozzátok. Kábé fél tíz lesz szerintem, de majd reggel írok sms-t, mert csak akkor tudom pontosan kiszámolni. Ülés lesz Szilvinek a kocsiban.
Ha bármi van, hívjál nyugodtan!

Mindenkinek további kellemes időtöltést!

Livi a vilin:
Kép
Kép

Séta a Nagyihoz szó szerint félcipőbenKép:
Kép

Ilyen szép a kerítés előtti kertjük:
Kép

Uzsonna:
Kép

Sajnos hazafelé már nem sétáltunk, mert esett az eső:
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Bocsánat!!!!!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sasha,
húúúúúú de jóóóóóóóóóó!
Drukkolok nagyon, bár úgy néz ki, nincs okod aggodalomra, mert Geri ráérzett végre a szopira! Te meg már gyakorlott vagy, úgyhogy nem lesz itt gond!
Puszild meg helyettem is, ha legközelebb mész hozzá!

Én is a 103-asban voltam, a pelenkázó melletti ágyon.Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabi!

Én meg azért választottam az ajtó mellettit, mert ott volt egy asztalKép Utálok az ágyban enni, főleg levestKép
Szopi!
Hát azért, hogy sikerüljön tenni kell és ma még csak 2x volt időm fejni, igaz 2x szoptatni is voltamKép Most még jön az esti fejés, aztán éjjel nem, mert nem bíííírok sehogy sem felébredni, pedig, a Geri tuti fog enni éjjel is. Nem baj, az majd kialakul, csakhát úgy vettem észre egyre jobban nő az igénye. Csak győzzem beszállítmányozni az anyatejet. Most kb 130 ml-t vittem be neki. Ha 30-50 ml-t eszik egy adagra az nem tart ki sokáig... A nővér ma már 3 kis üveget adott... eddig kettőt kaptamKép
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!
Pár nap babanet nem olvasás volt...Kép
Ilba:
Köszönöm a névnapi köszöntést!Kép
Milyen nagy már Beni!Van már időpont a találkára?(nem tudtam mindent visszaolvasni).
Mancséknak hatalmas gratula Peti babához!
Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket(jobb későn,mint sohaKép) és sok locsolót!Vagy inkább azt mégse?Kép
Tibimbó

Kép

Kép
novum

Tibimbó,
én is boldog névnapot kívánok (jobb későn, mint sohaKép)!
Na és Te? Ma szódásszifonnal ébresztetted a lányokat?Kép
Én kaptam tegnap egy kis vizet a virágpermetezőből...

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Mancs,
ugye majd beszámolsz, mi volt ma a kórházban!Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Hát a lányok aztán jól kidőltek Kép

Kép
Kép

Üdv: Livi apukája

Kép

Kép
liviapu

Eszti aranyos vagy! Kép köszönöm... Kép ...mindig jókor vígasztalsz! Kép Kép Kép Kép Kép
Remélem én is, hogy gyorsan elmúlik most még nehéz elképzelnem, hogy fogom ezt egy életen át csinálni...
A séta nekünk is jót tett... egyszer már sikerült eljutni... Kép
A lakáskérdés is tetőzi a gondjainkat... férjem is elég depis...munkahelyet akar váltani, ráadásul nyakunkon a hiteligénylés... lehet túl elhamarkodottan vágtunk bele... no mindegy nem panaszkodom...

Örülök, hogy tetszenek a képek... majd még teszek fel, csak le kell tölteni!

Puszi mindenkinek és Áldott Húsvétot!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamac, én 1-2 hete még átlag éjjelente 3x gyártottam arra vonatkozóan különféle kreatív elméleteket, hogy hogyan szüntessem meg a gyereksírást. A legbarátibb ezek közül még az volt, hogy valahogy vissza kéne gyömöszölni őt a hasamba, mert akkor még csendben volt.... most, hogy mindezt elképzeled lelki szemeiddel, biztos totálisan eltörpül a saját kis depressziód...
Tényleg, ugye te írtad korábban, hogy férjed hajókészítő vagy hasonló? Mármint nagy hajókra kell gondolni, vagy makettekre? És hol dolgozik egy ilyen munkakörű friss apuka?

Lányok, jelentem, ma telt le születés óta a 6. hét, és nem is őrültünk bele, sőt kialvatlanok sem voltunk ez idő alatt, juhéééé.

Kép Kép
coolasa

Mamacka!

Hát elég nehéz most még akár a holnapi napot is túlélni, még én is emlékszem. Pedig, ha én is visszagondolok hihetetlen, hogy már 3,5 éve történt velem is mindez. Az áttörést a séták jelentették, amikor már ki lehetett menni a szabadba és jó idő volt. Én októberben szültem a Gabit és hát igazán április-május volt amikor jó idő volt, akkor meg már a gyerkőc is fél éves volt.
Tudod, meg kell tanulni anyukának lenni és fel kell dolgozni, azt, hogy Te már egy ilyen kicsi lényért felelős vagy. Az a baj, hogy nincs előttünk példa. Én egészen az első terhességem 38. hetéig nem is láttam újszülöttet, vagy egyáltalán csecsemőt, csak ahogy más anyuka tologatta. Mikor az unokatesóm kislánya megszületett és a kezembe adta a két hetes kislánytát, akkor voltam 38. hetes terhes a Gáborral... Majdnem elejtettem, és vissza is adtam gyorsan. Akkor láttam először szopizni kisbabát is. Gondolhatod, hogy meg voltam rémülve, hogy a saját kicsimet, hogyan is fogom majd ellátni, ha az unokatesómét még megfogni sem tudtamKépKépKép Megoldódott, aztán a későbbi depis-hormonos idők is rendeződtek. Sovány vigasz, tudom, de hinned kell benne, hogy nem lesz örökké így. Nemsokára rádvillantja első igazi mosolyát!!! Kb 6 hetes korukban teszik meg először és amikor majd utána először kacagnak hangosan, hát az meg valami haláli édes!!!! Nekem ezek hozták meg az első változást és innentől kezdtem a gépanyukából anyukává válni. Nem mindig van az ám úgy hogy a pici megszületik és elöntenek a mindent elsöprő anyai érzések, sajnos nálam sem, hanem fokozatosan alakult ki, máig nem értem miért. Nehéz elfogadni ezt is. Persze szerettem akkor is, csakhát ott volt, bömbölt és volt, hgy 5 órát kínozta a cicijeimet egyhuzamban és olyan is volt, hogy 2 nap alatt aludtam 4 órát.
Ez már a múlt, ma már kiscsoportos óvodás és megnéz egy másfél órás rajzfilmet a dvd-n, kirakja az egyszerűbb puzzle-ket, és már nincs szüksége pelusra sem és még sorolhatnám... Igazi kisgyerek lett belőle az én első újszülöttemből. A Bambi 2-n még sírt is, hogy hol a Bambi anyukája!Kép Kitartás, csak ennyit tudok mondani, mert erre tippek nincsenek, csak túlélni kell ezeket a heteket. Nem hiába mondják az öregek, hogy az első 6 hét az bizony gyermekágy és az anyukának pihennie kell, nem főzni, mosni takarítani... és még babázni.

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok, nagyon köszi a múltkori tanácsokat, Sasha, Gabuska, hogy azonnal doki és húzzak el a kórházba, hát el is húztam, csak sajnos nem volt retúrjegyem. Fenyegető koraszülést állapítottak meg, rákapcsoltak egy infúziós zacskóra és kisebb megszakításokkal egy hetet töltöttem infúzión, aztán még egy pár napot, mire hazaengedtek de itthon is feküdnöm kell, úgyhogy csak most merészkedtem odáig, hogy egy kicsit ideüljek a gép elé. Mikor hazajöttünk, a férjem meg is fenyegetett, hogy elviszi a kábelt, ha sokat számítógépezek, de eddig fegyelmeztem magam. Azért most is inkább megyek vissza feküdni, csak meg akartam köszönni a tanácsokat meg az érdeklődést mindenkinek.
füge

Füge!

Örülök, hogy jelentkeztél, és végül semmi bajotok nem esett! Ez a legfontosabb, úgyhogy pihizni tessék sokat, remélem ezt a hozzászólást is majd az archívból olvasod vissza!Kép Legközelebb, majd a 36. hét után gyere!Kép (na nem mindtha nem érdekelne a hogylétetek, de amit muszáj, azt muszáj.)

puszmusz
ssha

Kép
sasha

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?