Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Kattkat!
Nyugi, valszeg elmúlik 3 éves korig. A Heim Pált tudom ajánlani, ott van ilyen ekcéma központ, vagy mi a túró. Mikor Balázsnak volt, elvittem az sztk-ba, írtak fel neki Elocomot, ami szteroidos (asszem, de lehet, hogy más sza...ság van benne). És az akkori gyerekorvos mondta, hogy menjük be a Heim Pálba. Ott adtak fürdetőt, meg kencét, azt használtuk és soha többé nem jött ki rajta. Menj fel a honlapra, lehet időpontot is kérni. És remélem Ti is megússzátok ennyivel. Ja, meg volt valami telefonszám is ott a kórházba, amit egy héten egyszer kb. 1 órán keresztül fel lehetett hívni és tájékozódni az ekcémáról. Na én azt is felhívtam, mielőtt becsattogtam :) de lehet, hogy ebből kifolyólag ezt a szolgáltatást megszüntették :)

A dokinak kell fizetni az oltásért???? Hát én még sose kérdeztem. Csak szólt volna kb. a 3. után, hogy hó-hó, kérem van itt egy kis fizetni való? Vagy nem? Mindegy, jó, hogy előjött ez a téma, mert asszem Ádika ilyen oltást még nem kapott. Holnap felhívom a dokinőt is :) ha már az oltásért nem fizettem.

Én is viseltem maszkot, és mikor apát ette a fene :) rá is rákényszerítettem, amitől egész álló nap morgott. De annyira nem hatott ám meg, mert attól is morgott, ha lázcsillapítót kellett bevennie, mondván gyógyszermérgezése lesz. Holnap megyek a bolondokházába (munkahelyemre) a papírjaimért és állítólag a fél galeri beteg. Na oda is viszek maszkot. Bár inkább kényszer zubbonyokat kellene osztogatnom.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja!
Köszi a Heim Pálos infót.
Most patikai enyhén szteroidos kenceficét kaptunk meg vettem Halicar kencét, ami homeos.
Megláttyuk...
Én úgy tudom, hogy csak azután az oltás után kell perkálni, ami szabadon választott. A kötelezők után nem.
Na nálunk most nincs szeparációs szorongás.
Konkrétan carik a búrámra, ha integetek neki, hogy indulok valahova (bolt, patika és egyéb izgalmas helyekre) és játszik tovább vidáman.
Na jó, ma azért mászott rám, de az inkább a délutáni nem alvásából kifolyólagos nyűgösségének volt köszönhető.

Kattkat

Kép
kattkat

Újabb infó oltással kapcsolatban!
Bár sajnos ez már rád Twist nem vonatkozik...:?

Ha valaki be akarja adatni a meningokókusz (agyhártyagyulladás) elleni védőoltást, de csak 1 éves kor után, hogy ne kelljen kétszer döfni a gyereket csak 1x, az még 1 éves kor előtt irassa ki a dokival a receptet, mert 1 éves kor után már nem jár a 70%-os támogatás!!!

Kattkat

Kép
kattkat

ggggrrrrr....
közben már olyat is hallottam, hogy 1,5 éves korig támogatott, meg hogy az egyik vakcina támogatott, a másik nem, szóval a legtisztább, hogy mindenki rákérdez a saját dokijánál :twisted:

oltás téma lezárva részemről :twisted: :)

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat, nekem a veresi doki azt mondta, hogy jöjjek egy évesen, akkor kapja meg, mert ajánlja. Remélem támogatott lesz!

Kép
Kép
csipetnyusza

Bocsi, csak most tudtam jönni. Kattkat, köszi szépen az infót, puszi érte! xxx
Megvettem az oltóanyagot, 2600 Ft körül van. Holnap adatjuk be. Remélem, hogy láz nem lesz utána és semmi gond sem.

Ekcéma miatt részvétem. Nálunk is van, folyamatos ápolást igényel, van már egy pár krém itthon, az biztos. Szépen karban lehet tartani, csak naponta szépen hosszasan kell ápolni a baba bőrét :? Hát evvan....
Vendég

Nem szerencsés ez az ekcéma :(
Én csalános voltam, tízen-egynéhány évesen nőttem ki. Az is nagyon rossz volt. Mindig viszketett, nem lehetett vakarni, tele voltam sebekkel vagy fehér kencefoltokkal.

Csipet! Miért nem kötöd magadra?
szilvi35

Szilvi, ne rémíts el, Ákos is csalános, és viszketeg még mindig, kiütés elvétve állítólag én ettem nem megfelelőt, már alig eszem valami értelmeset (ami tilos: méz, fahéj, citrusok, magvak, tej (és származékai), tojás, nem idény gyümi és zöldség). Remélem azért elmúlik. Észrevette, hogy elég száraz a bőre, kaptunk rá kencét, azért használ! Lehet azért vakarózik. De a fejbőrét hogyan kenem be, azt nem tudom...

Magamra kötöm én, de van, hogy lekívánkozik játszani és mozogni, akkor persze ott bulizik a nappali közepén, és ha mondjuk neadjIsten kimegyek pisilni, már ordít, pedig elmagyarázom, hogy kimegyek, és jövök. :) Délelőtt egész jól elvan, estefelé már csak a hátamon, akkor szoktunk vasalni és főzni :) ésss baba-mama tornázni, nagyon király!

Kép
Kép
csipetnyusza

Bejja? Huba mami? Pako? Beu? Kata05?

Tiva is estére elfárad és jobban igényli a társaságom. A babamami tornát honnan? Este fürdés előtt 40-50 perccel szoktunk mi is bohóckodni, meg nyomkurászom egy kicsit, de jó lenne egy kis frissítés.
szilvi35

...nekem azt derítették ki, hogy az állati eredetű fehérjékre voltam allerdzsi. És az eperre.
Sajnálom :(
szilvi35

Szilvi: azért az tök jó, hogy ki lehet nőni. Valszeg egyéni dolog, hogy ki mikor növi ki. De bíztató mindenesetre, hogy elmúlik:)
Különben gratula, mindjárt féléves Tiva!:)) Boldog feledik szülinapot!!

SZoktatok játszóházba, zenebölcsibe, vagy ringatóra járni?
Vendég

Vagyok, csak egy kicsit összevissza.
Hétvégén úgy tűnik végre költözünk a saját kis vityillónkba. Vagy nem.., attól függ hogy a magasságos Tigáz felrakja e végre azt a nyomorult gázórát. Ma 11 körül derül ki.
Porontyomnak egyébként a legújabb szokása, hogy sírás helyett visít, de olyan igazi vérfagyasztó, dermesztő sikollyal. Mert az hogy fáj a hasa, és ordít, azt megértem. De az hogy kiveszem a cicit a szájából mert annyira habzsol, hogy rossz hallgatni a, megbüfiztetem, mert muszáj evés közben is, és akkor kezdi el ezt az irdatlan üvöltést, hogy a sz.r belémfagy, az nem normális. A másik, hogy úgy tudja követelni a kaját, mintha hetek óta éheztetném, még akkor is ha csak 2,5-3 órája evett utoljára. Kedvencem, hogy csukva van a szeme, tömi a kezét a szájába, és úgy üvölt közben. Félelmetes, kezdek komolyan félni, mi jöhet még.
Na majd még jövök.

Lilypie Third Birthday tickers

Átadtam Tivának és üzeni, hogy "Köszönöm szépen!". Meg is puszikáltam :)

Egyelőre nem járunk olyan helyre, ahová sokan mennek, mert influenza támadás van. Majd ha csillapodik egy kicsit a sok vírus. Akkor viszont gőzerővel, mert Tivadart nem ártana szocializálni. Alig ismer valakit :( ...szégyellem is magam ezért, de nem tudok mit tenni.
szilvi35

Na úgy tűnik ma akkor költözünk. Nemtom még mikor jövök legközelebb, mert az új helyen nem lesz még net, bár az sem biztos, hogy be tudják kötni, mert ez egy új utca. Na mindegy, amint tudok jövök, jók legyetek, vigyázzatok magatokra és a babákra.

Lilypie Third Birthday tickers

Minden jót az új lakáshoz! Van ám mobil net is, khmmm :wink:

Azért írjál, ha esetleg van rá lehetőséget. .. és sok kitartást kíváonok a pakolászáshoz is :)
szilvi35

Remélem ma senki nem maradt otthon és holnap sem!
szilvi35

Szilvi, de nem ám! Kint bandáztunk egész hétvégén családilag, ma meg dombot mászunk itt Veresen :)

Bejja, majd gyere ahogy tudsz. Nekünk ugyanez volt, új utca, futár se nagyon talált ide, csak ha beírtam a megjegyzésbe merre jöjjön :)

Kép
Kép
csipetnyusza

Tivának boldog felediket!!! :)

Kattkat

Kép
kattkat

Köszöni szépen!
szilvi35

Sziasztok

Dorkaanyu

Dorkának utólag is nagyon sok boldog névnapot kívánok.

Na lányok, mi is elég jól haladunk az alvástanulással. Elég apró léptekkel, de azért alakul. 3 hete kezdtük, az első pár nap elég húzós volt, este és éjjel is több órás küzdés volt. Szonja nem nagyon akarta beadni a derekát. Aztán minden nap egy kicsit haladtunk, velem minden apró sikerért madarat lehetett volna fogatni :D Most már 11 napja nem kap cicit éjjel, ha nagy cirkusz van, vízzel megkinálom, de ez nagyon ritkán fordul elő. Még ritkábban az, hogy el is fogadja. Mostanság már este 10-kor elalszik, egydül az ágyában :lol: és reggel 5 körül ébred először, de ilyenkor pár perc alatt vissza is altatom. Kb. reggel 7-kor kap először enni és utána még alvás 8 - fél 9-ig. A nappali alvás nem ilyen fényes, van, hogy elalszik pár perc alatt, de vannak fél órás harcok is. Ma például pont az utóbbi volt. De emiatt nem kesergek, nekem az éjszaka volt fontos, ha nappal is sikerül nyugodtan elaludnia, az már csak a bónusz. Ja és nem mártírkodtam, befogtam Apát is. Vegye ki a részét a rossz dolgokból is :oops:
Már jóval hamarbb kellett volna ezt elkezdeni, mármint az egyedül alvást, nem megvárni míg zombivá érünk A zurammal.Mondjuk vagy 10 hónappal hamarabb. :roll:

Tlindi

Kép
tlindi

Kép
szilvi35

Gratula a feledik szülinaphoz Tivának, nagyon cuki!:))) Hogy megnőtt, azta!

Köszönjük szépen a névnapi köszöntéseket:) Megvolt hétvégén az ünnepség. Kicsit összejött most, hogy karácsony, aztán szülinap és most névnap, szegény család! De meg lett tisztességesen ünnepelve most is:)
Sőt gyomorrontást is kaptam, annyiféle étel és torta volt.

Tlindi: ügyik vagytok!:)
Nekünk annak idején az almapép banánnal jött be éjszaka, jóllakott a kiscsaj és aludt tovább. Mostanában már nem kel fel, le is kopogom gyorsan.
Vendég

Boldog névnapot Dorkának így utólag!! ;)

Tivának boldog hófordulót! Féléves nagylegény, húúú, de gyorsan telik az időőő! A képen úgy ül ott mint egy földesúr :) És azok a mancsok!!! :shock: :o :D

Tlindi: szuper, hogy ilyen jól megy az alvás!!

Csajok, én lusta vagyok elkezdeni a hozzátáplálást. Egyrészt mert imádok szoptatni, másrészt pedig, mert nincs normális alma! Csak idaredet kaptam a múltkor, az meg savanya. Szerdán megpróbálom a piacon 8)

Kép
Kép
csipetnyusza

Dorkának Boldog Neve napját kívánok! (bocs a késésért)

Köszönjük a köszöntéseket!

Csipet! Jonatán Gold!!! Édes, fincsi! Hozzátáplálásban elég csehül állunk mi is. Táplálnék én, de Tiva nem táplálkozik. Volt amikor megevett egy fél almát, de az esetek 71%-ban nem szeretne csak tejcsit. És aztán, ha összeszoríjja az ajkait, oda be aztán semmit :) Így aztán eddig evett almát, banánt, krumplit és egyszer répát. Este a Sinlac lemegy akármennyi, nagyon szereti, de azon kívül ... Gondolom van elég tejcsi. Végül is 9400g és 75 centi, nem egy alultáplált bébi. Most megint 3 napja csak szopi (este 70-100ml sinlac), holnaptól újból kezdem a hozzá tápit.

Tlindi! Kitartás és a gyümölcse! Hajrá!
szilvi35

Kedves Topiklakók!

Csak azért írok ide (is), hogy szóljak: a Babaneten múlt hét óta kommentelős játék van! Írjatok kommentet cikkeinkhez, és ezt nyerhettek a héten.

Facebook csoportunkhoz is megéri csatlakozni, mert ott is leesik ez meg az hébehóba!

További szép napot kívánok a Babanet csapata nevében:

Dia
dia
Budapest

Sziasztok!

Bocs az eltűnésért. Tiva nem semmi kis pasi lett! :D
Mindenkinek kitartás az alvásért!
Mostanában nálunk sem alakulnak jól a dolgok alvás ügyben.
Mondjuk az éjszakával nincs gondunk csak a napközbeni alvással. Csak úgy hajlandó Kincső elaludni, hogy vagy az ölemben alszik el vagy a vállamon. És hát ez így eléggé rossz ötlet tőle mert a hasamtól már nem igen fér úgy hozzám!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

És igen tegnap voltunk Uh-on és képzeljétek kispasim lesz! :lol:
Kaptok egy képet is róla de sajnos eléggé el van mosódva!
Meg most még olyan kis ufós ahogy a doktornő mondta! Kép

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok

Ildóca

Gratulálok a kispasidhoz :D Írtad már, de elfelejtettem, mi is lesz az úrfi neve? Ja és mikorra vagy kiírva? Kiszámolhatnám, de egyszerűbb megkérdezni 8) Sajnálom, hogy Kincső megmakacsolta magát alvás terén.

Csipet, Szilvi

Kitartást a hozzátápihoz, valóban nem egyszerű megszeretteni velük az almát a tejcsi után. Nekünk még mindíg nem sikerült :twisted: :roll: Eszeget már a mi kajánkból, de 2-3 falatnál többet nem kér :?

Tlindi

Kép
tlindi

Úúú! Ezek nem valami jó kilátások! :(

Ildóca! Óriási Gratula a Kicsikéhez!!!!!
szilvi35

Köszi lányok!

Csanád Magor! Ha csak a kis családom nem talál ki mást, mert a lányoknak nem igen tetszik ez a név! Elvileg július 6 a kiírás!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Ildóca,gratula!
A hugom is hasonló időben jár,ő is július elején szül..és kisfiút vár ő is:::)

Húú,én nem is kértem a meningo(vagy mi?)szurit...
Az én dokinőm csak a kötelezőket adja be...ő ilyen..nem támogat semmi mást....nem tudom ez jó vagy rossz...:)
Bár én nagyon szeretem őt....

Kattkat,lassan egy éve..!!!
Emlékszel,hogy szurkoltunk egymásnak?Húúú,de jó volt...:)
Alig vártuk,hogy megszülj....:)

Kép
kata35

Ildóca, szuper, gratula!!! nekem kifejezetten tetszik a Csanád!!

Szilvi:
sikerült beszereznem a Jonagoldot, hehe, hétvégén kipróba! ;) Nem semmi méretei vannak Tivának, Ákos kilóra ugyanennyi, de centiben alaposan le vagyunk maradva, 72 centik voltunk nemrég.

Csajok, ma volt nálam egy UNIQA-s, ajánlotta ezt a MedHelp csomagot, van ilyen valakinek??

Kép
Kép
csipetnyusza

:shock: Pedig Ákos mindig fél kilóval Tivadar előtt járt. Akkor gondolom most már Tivadar is megáll hízásban. Lehet ezért nem akar semmit enni tejcsin kívül.

Csalánka :wink: nekem is tetszik. A volt főnököm (jó barátok lettünk 9 év alatt) rokona is Csalánka :) Szeressük ezt a nevet :)
szilvi35

Szilvi: Ákos félévesen volt 9410g, azóta nem mértem :) de nem hinném, hogy 10 kilósra duzzadt volna 3 hét alatt. majd megmérem vmikor.

Kép
Kép
csipetnyusza

Ildóca: Gratula a kisfiacskádhoz:)

Csipet: én nem ismerem ezt a csomagot. Kórházi biztosítás-féle?

Képzeljétek, szegény Dorka tüszös mandulagyulladást kapott, egyfolytában lázas. Azaz újra és újra felmegy neki. Nagyon rossz ez az egész:(( Nem kívánom senkinek sem:(
Vendég

Szegényke :(
Kívánom, hogy Dorka gyógyuljon meg hamar!!!
szilvi35

Ildóca!
Juhujjjj!
Javul a nemek aránya nálatok:-)
Gratulálok Csaneszhoz! :lol:

Domó is betaknyosodott tegnap éjjel.
Ma egész nap a porszívóval üldöztem.
Szegény nagyon rühelli, pedig szó szerint 5 percenként szíííni kell, mert folyik ki a cuccos.

Kattkat

Kép
kattkat

Dorkának most már gyors gyógyulást végre!!!

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!
Jobbulást a betegeknek!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!

Mindenkinek gyors gyógyulást! Reméljük már enm lessz olyan nagyon hideg és mostmár senki nem lessz beteg!

Lányok tessék jelentkezni egy kicsit!
Nagyon sokan eltűntetek!
Huba mami, Beus, Páko és a többiek ! Hahó!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Dorkának, Domónak mielőbbi jobbulást!!! A tüszős mandulagyuszkó és a takony is hess!!!!!!!!!! Engem még felnőtt létemre is leterít...

Igen, ez a Medhelp ilyen betegbiztosítás-féle, anyának és a babáinak is.

SZilvi, tegnap mértem, Ákos 9570g volt, hála égnek kicsit visszavett az ütemből.

A hétvége mérlege: jonagold leve negatív, golden leve pozitív. Ezzel folytatjuk.

Kép
Kép
csipetnyusza

Jobbulást a betegeknek!

Ákos is jó súlyban van!
Legutóbb anyum mondta Tivadarra, hogy kövér. Persze kis pufi, de hát többnyire így néznek ki a babák. Eszem ágában sincsen fogyóztatni. Minden gyerek karcsúbb lesz miután mozgásnak indul.

Tegnap voltunk vendégségben. Az első 5-10 percben félés volt és sírás, utána nagyon ügyesen, kiegyensúlyozottan játszott a kis szőnyegén Tivadar. Amikor aludni kellett, akkor aludt. Hazafelé autósülésbe akarták préselni, de kiszabadítottam. Hát az olyan mint egy satu :wink:

Fog még azóta sincs, hogy 2 hónapja mondta a doki néni, hogy fűűűű lesz. Na mindegy, szerintem így fog nélkül egyébként is cukibb :)

Többiek! Tényleg régen voltatok!
És

Adrienn, ha olvasol minket, kérlek írj nekem néhány sort, mert aggódom. Ijesztő ez a törlés mindenhonnan. Azt gondolom történt valami és aggódom!!!
szilvi35

Szilvi!

Ne aggódj a fogacskák miatt! Nézd cak meg Kincső baba vonalzóját! Még egy darab FOGA SINCSEN! :roll:
Szóval ráér Tiva még a fogakat növeszteni!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Adrienne!
Tényleg aggódunk!
És hiányzol!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

(nem aggódok a fogak miatt :) )
szilvi35

Hahó mindenki! Merre vagytok?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Kedves Topiklakók!

Ismét jó szándékkal spammelek itt (is): folytatódik a Babanet kommentjátéka, azok között, akik a héten kommentelnek, a Jaffa Kiadó könyvcsomagját sorsoljuk ki!

Facebook csoportunkhoz is megéri csatlakozni, így nemcsak a cikkekről kaptok értesítést, de további nyereményjátékokban is részt vehettek.

És végül, de nem utolsósorban: várjuk a Ti történeteiteket is A Te történeted rovatba. Kinek ne lenne a tarsolyában egy olyan történet, amit 1-2 oldalban meg lehet írni? Lehet vicces, tanulságos, dühítő, szomorú, elgondolkodtató, szüléses, gyerekneveléses, párkapcsolatos, családos. Akiből kikívánkozik a grafomán énje, történetét Word dokumentumban küldje el erre a címre: szerkeszto kukac babanet pont hu.

Köszi a figyelmet!

Üdv:

Dia
dia
Budapest

Nekünk sincs fog, nem is hiányzik, olyan édes így :)
Autósülés tényleg satu, mi még nem ültünk olyanban, csak láttam...
Kincső is jól nyomja :) Egyik ismerősöm kisfiának 18 hónaposan jött az első!

Kép
Kép
csipetnyusza

Tudod Csipet csak attól félek, hogy annyira megkeményedik az ínye, hogy nagyon meg fogunk minden fogycskával kinlódni!
Vagy abban reménykedem, hogy egyszer csak azt veszem észre, hogy egymás után bújnak kimajd!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Húú Ildóca, reméljük inkább az utóbbi!
Pocaklakó hogy van?

Kép
Kép
csipetnyusza

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X