Új privát üzeneted érkezett!

Pako!

Itt felénk ami Cinkontán van Faller cukrászda ott nagyon finom és szépséges tortákat csinálnak! Meg van mégegy az pedig Mátyásföldön van az pedig a Szamóca cukrászda ott mi már rendeltünk esküvőre is tortát!Az is nagyon finom és szép volt! Az egy 3 emeletes torta volt és mellette még 3 kiegészítő torta! Nekik vannak katalógusaik még külföldi is és teljesen ugyanazt kaptuk mint ami a képen volt! És még házhoz is szállították illetve az étterembe ami kint volt Budakeszin! Mind a két cukrászdát azt hiszem megtalálod a neten!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Pako, igen sajnos nincs honlapjuk, megnéztem.
Sikerült lekicsinyíteni a képet úgyhogy megmutatom milyen volt a torta :) A kráterek a felső szinten ujjlenyomatok, és a leveleknek sem úgy kellett volna állniuk :) Meg ahogy elnézem néhány rózsa is elég csálé :)
Kép

Lilypie Third Birthday tickers

Bejja, ez a torta nem semmi :shock: :D

Huba mami:
én is 2 hetesen bölcsőset kötöttem és úgy mentünk sétálni, de 1 hónaposan már elöl keresztezett zsebesben vittem egészen 8 kilós koráig, aztán váltottunk háti hordozásra. Igaz dokihoz még most is elöl viszem. Szerencsére nem kell messzire menni (konkrétan 3 p séta).

Köszönjük mindenkinek, aki gondolt ránk a féléves hófordulón (képzeljétek Apával meg éppen 8 éve jöttünk össze, dupla ünnep :) ). Tudjátok így elnézem a fiamat, és mintha eltűnt volna az a bababája, olyan nagyfiú, gyorsan cseperednek.

Hozzátápit 2 hét múlva kezdjük, jövő héten jön az anyós, de már alig várom, hogy elmenjen... 4,5 hónapot vártam, hogy együtt lehessünk mi hárman, és végre szabin is lesz a Párom, erre .... na mindegy, nem panaszképpen mondom, de most nem vagyok vendéglátós hangulatomban...nagyon nem...

Kép
Kép
csipetnyusza

Kicsit kuszák a napjaink. Gondolom fejlődési ugrás van.

Nem szép dolog ilyeneket mutogatni, imádom a tortát, konkrétan beindult a nyáltermelésem.

Nyugi Csipet! Lesz ez még így se.

Pako! Látom nagy az izgalom :)
szilvi35

nekem is még összefut a nyál a számban ha rágondolok:)

Hja, és még valami. 2 napja elkezdtem iszogatni ezt a laktoherb tejját, mert a porontyom már annyit eszik, hogy nem birom lekövetni.
nem is rossz valamennyit használ is, de: azóta piros kis kipattogzások jelentek meg Hanna arcán, lehet, hogy ettől van? valaki más tapasztalt ilyet aki szintén itta? Vagy lehet hogy csak apa méretes szakáll-bajusz kombójától van?

Tivadarnak a nyálától pöttyös az arca egy picit (vagy szakálltól? :) )

A Laktoherbtől kicsit zöldet kakil (neontól a sötétes árnyalatig).
szilvi35

Szonja?
Bea?
Adrienne?

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!

Igen, igen igaza van Kattkatnak!
Holvannak a többiek?
Tessék egy kicsit jelentkezni!

Remélem mindenkinek nyugis hétvégéje volt!
Nálunk zajlott az élet rendessen! Csenge pénteken megírta a felvételit a 6 osztályos gimibe! De erdmény majd csak később! Ma meg vizsgáztak töriből! És még lesz ccsütörtökön egy fuvola vizsgája! Persze szünet majd csak márciusban lessz! :( Addig megy a talpalás!
kincső meg megfázott egy kicsit! Bár a múlthéten mondta is a doktornéni, hogy olyan ovis torka van! Látszik, hogy itthon közösségbe van a gyerek! Na de úgytűnik, hogy a bogyók megint bejöttek mert már fokokkal jobban van! És aludni is tud már nincs annyira tele az orra sem!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Hahó lányok!

Mi történt senki, sehol!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Kicsit sűrűek a napjaink...
Ádi elindult. Olyan kis részeges még, de szinte egész nap talpon van. Nem akar már kicsit sem mászni. Ettől (gondolom) kicsit átalakult a napunk: most 2x alszik naponta. A délelőtti nagy felfedezések után alszik egy jó háromnegyed órát úgy 11 körül, majd kb. fél háromkor alszik el megint. Ilyenkor 1-2-3 órát alszik. Mondjuk ma 3 óra után aludt el és fél 7-kor alig tudtam felkelteni.

A múlt héten voltunk támadónőnél. Ádi 9 kg és 79 cm. Most természetesen az nem teszett neki, hogy 4 hónap alatt csak 1 kg-t hízott. Igaz, hogy ebből 1-1,5 hónapot alig evett a fogacskák miatt. Nem is csinálta meg az 1 éves státuszt, adott jövő hétre időpontot, mondván, hogy két hét alatt még hízik. Szerintem azt hiszi, hogy éheztetem.
Mindegy, holnap megyek a dokinőhöz és megkérdezem. Mondjuk kizárt, hogy soványnak minősítené, olyan kis tokája van.

Na, nem szidom a támadónőt (annyira): mert Ádi átalussza az éjszakát a saját kiságyában. Ez csak annyiban köszönhető neki, hogy adott egy könyvet, tekintettel arra, hogy ötlete az nem volt.
Sosem gondoltam volna, hogy könyvből fogom elaltatni a gyerekemet. De akkor már úgy voltam, hogy mindegy, hogy hogy, de oldodjon meg a helyzet, mert szinte alvajárók voltuk apával.
A könyvben leírtakat nem részletezném, mert nem szeretnék újabb vitát kiváltani. A lényeg, hogy az ott leírtak alaján jártam el, és első nap el voltam készülve egy két órás ordítós altatásra.
Na ebből 15 perc lett. Fél kilenctől aludt fél 4-ig. Akkor éjjel még 5-kor és 6-kor is kelt, de csak megsimiztük a hátát és aludt tovább. Szóval reggel az állam leesett. Na gondoltam, ez csak a beetetés volt, akkor majd ma este lesz cirkusz....Hát rosszat feltételeztem a gyerekemről... hang nélkül aludt el. 3-nál többszőr nem kelt a következő napokba, de ezek is szépen lecsökkentek. Most már kb. egy hete átalussza az éjjeleket, reggel 7-8 között kel.
Szóval lekopogom, kevés hisztivel, kb. egy hét alatt megoldódott az alvási probléma, aminek nagyon örülök. Mert abban az állapotban nem tudom, hogy bírtam volna az órákig tartó harcokat.
Csak tudnám, mi a francnak vártunk hónapokat???
Szóval most nagyon kipihent vagyok :D

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja!
Írd már le, hogy mi az a módszer, amitől Ádi alvása megnormálisodott!
Más is szenved az éjszakai nem alvástól. (mi nem, szóval nem haza beszélek)
Hátha ott is segít.
Ezzel nem vitát generálsz, csupán leírod, hogy nektek mi jött be.

Kattkat

Kép
kattkat

Szonja!

Tök szuper, hogy már tudtok aludni!
És örülök, hogy kipihented magad! :D
És igen nem baj az ha megosztod másokkal is milyen technikát vetettek be, hátha másnak is bejön!
Bár szerencsére mi is alszunk éjjel! Mi este 9-től reggel 8-1/2 9-ig általában! Csak a nagyok miatt kelek 6-kor és viszem őket a suliba!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ja és persze ez nem jelenti azt, hogy akár azok akik alszanak, attól fügetlenül még mi is tanulhatunk belőle.

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Bekukk :)

Tivadar az elmúlt napokban rendkívül aluszékony volt. Meg is ijedtem. Volt amikor napközben aludt 3-4 órát és az éjjelt is átaludta. A hője is picit magasabb lett 37-37,2.
Ma már rendeződni látszik.
Lehet a "fejlődése ugrott".
(csak így merem megjegyezni, hogy mi is este 8 után legközelebb 4-kor kelünk -pontosabban Tiva, mert én kelek állandóan és lesem mizu az ágyában).

Szonja! Adjál annak a gyereknek enni :wink: Gratulá Ádi menéséhez!
Érdekel a könyv! Sosem baj, ha bővül az eszköztár. Még szükség is lehet rá simán! Szóval kivele :)

Mit gondoltok, mennyi ideig használják/élvezik a rugós hintát? A másik topikban láttam és gondolkodom rajta.
Tivadar a kúszással próbálkozik. Popsi magasban, pofi a földön és erőlködés :) Nagyon édes :)
szilvi35

Engem is érdekelne az a könyv, mert 3 napja rapszodikusak az alvási és ébrenléti ciklusaink.

Szilvi!
Én D.-nek 7 hónapos korában vettem rugós hintát és még mindig használja!

Kattkat

Kép
kattkat

Köszi Kattkat!
Béjjá! Szerintem front van és kb. mostanában enyhül. Tiva is gáz.

Ma evett "szilárdat" (tejpépet). Csak úgy nyelte
szilvi35

Sziasztok!
Igazatok van, talán másnak is segít.

A könyv: Dr. Eduard Estivill, Sylvia de Béjar Aludj jól gyermekem!
A könyv szerint a gyerekeknek egyedül kell megtanulnia aludni. Úgy mint pl. enni. Ha a babára előkét kötünk, meg tányért teszünk elé, akkor egy idő után ezeket a dolgokat az evéssel fogja asszociálni. Tehát ki kell alakítani egy esti rutint: mesét mondani, vagy tudom is én. De nem szabad ringatni, énekelni, babakocsiztatni, mert ahogy elalszik, majd azt az állapotot keresi, ha megébred.
Majd be kell tenni a kiságyba, ahol nyilván sírni fog. Erre fel is készít a könyv. Le kell kapcsolni a villanyt, kimenni, az ajtót becsukni, de úgy, hogy legyen pár ujjnyi rés. Mielőtt azonban a kiságyba teszük, kb. 30 másodpercig szép nyugodtan kell hozzá beszélni. Ennek jelentőségére most nem annyira emlékszem, de nyilván van valami.
Szóval gyerek a kiságyba ordít. Vissza kell hozzá menni előszőr 1 perc múlva, mert a gyereket nem büntetni akarjuk, hanem aludni megtanítani. De nem szabad kivenni, csak bemenni és beszélni hozzá. Majd ki. Utána 3 perc múlva kell vissza menni, majd 5 percenként, míg el nem alszik. A következő napon már ezek az időközök nőni fognak.
Hogy melyik gyerek mennyi idő múlva alszik el, az változó. De még arra is felkészít, hogy a sírástól esetleg hányni fog a gyerek, de átöltöztetés után mindenképpen vissza kell tenni az ágyacskájába.
Mindegy, hogy ki altatja, de mindenkinek így kell, és a napközbeni altatásokkor is. És ha egyszer pl. hajnalba, amikor már totál kivagy, mégis kiveszed...na akkor lehet előről kezdeni. Mert állítólag 6 hónapos kor után evés, ivás nélkül át kell aludják az éjszakát. A könyv szerint.

Na, ezt elolvastam, és az első szavam az volt, hogy durva. Mondtam apának, hogy olvassa el és beszéljük meg, hogy mi legyen. Aztán oda jutottunk, hogy tök mindegy miért ordít.
Én kezdetem az estét. Fel voltam készülve 2 órás cirkuszra. Az első 5 perces bemenetel után aludt. Majd fél 4-kor kelt. De csak apa megsimizte a hátát és aludt, nem volt cirkusz. Másnap gondoltam, ez volt a beetetés, de sírás nélkül aludt el. Akkor meg azért rettegtem, hogy majd tutira fél óránként kel. De ekkor is kb. 3x kelt. De ezt írtam.

Nálunk az esti rutin a cicizés. Szépen feljövünk a szobába, cicizik. Közbe kicsit elfordul, a párna mögül kukucsol, puszilgatom. De olyan is van, hogy elfordul és becsukja a kis szemét. Egy a lényeg: nem hagyom a cicin elaludni, hanem szépen beviszem a kiságyába.

Viszont ez a délutáni alvásnál nekünk ez nem működik. Akkor ragaszkodik a cicihez. És ha elslisszolok mellőle, akkor kb. 10 perc után felkel és akkor megint hozzá bújok. És így alszik min. 1 órát, de inkább 2-3-at is. De engem ez nem zavar, nekem az éjjel a lényeg.
Hiányzik is éjjel, és az első pár éjjel sokat agyaltam, hogy milyen rossz, hogy nincs mellettünk, meg hogy majd visszahozom, ha átalussza az éjszakát. De aztán beláttam, hogy hónapokig aludt köztünk, és az nem működött. Most sincs messze, kb. 3 méterre.

Hát ennyi, de a könyvben sokkal jobban le van írva, a netről is letölthető. Ja, és ez azokra vonatkozik, akiknek nagyobb a babájuk. Az újszülöttes fejezetet nem olvastam el.

Halvány lila ibolyám sincs egyébként, hogy ez most divatos könyv és szemlélet, vagy sem, megmondom a frankót, ez kivételével egyet sem olvastam. Ezt se, ha nem így alakul. Nálunk különösebb hisztik nélkül bejött, és azt mondtuk, hogy tényleg ennyi volt? Miért vártunk ennyit? És tényleg, aki másképp ért el sikert, az is ossza meg sorstársaival :)

Kép
Kép
Kép
szonja77

Na úgy tűnik lehet Szilvinek lesz igaza ezzel a fronttal, mert tegnap mintha mi se történt volna, Hanna visszaállt "normál" üzemmódra, meg ma is cuki volt. Meg ma nemtom mi lelte, de egyedül aludt el. Letettem, hogy na mostmár én is megebédelek, halottam közben, hogy csak mondja a magáét, meg gagyorászik, és mire végeztem a hamival, már csak azt láttam hogy horpaszt nagyban. Reggel meg akkorákat kacarászott a rácsvédőnek (kutyusok vannak rajta), hogy nem győztem csodálkozni. Egyre aranyosabb. A fejét is már szinte magától tartja, és hason már fel tud támaszkodni könyékre, és úgy nézelődik a nagy világba :)
Na most meg asszem éhes mert nagyon dünnyög, meg tátog.

Sziasztok! Hogy vagytok?
Mi most jól vagyunk, le is kopogom gyorsan. Dorci már 3 hete egészséges és jó az étvágya stb. Hurrá!:)
Próbáltak ma nekem dicsekedni másik kórházról, hogy húúú, milyen jó a terhességi diabéteszes és magas vérnyomásos kismamák ellátása ott és nekem is ajánlják. Na és? A Péterfyben még szuperebb volt minden és én tutkó, hogy legközelebb is ott szeretnék szülni és az én dokimnál. Előttem hiába dicsekszik más :wink:
Vendég

Bejja! Tiva most átbillent. Kicsit pöri :) Napsütés, miegyéb... Nem tudom. Ezt az oldalát most kezdem kiismerni én is.

Hahó!
Többiek!!!!!!
szilvi35

Adrienne törölt :(
szilvi35

Szilvi, volt nálunk is reggel pörgés, szerintem nálunk is a jó idő, egész reggel kacarászott Hanna, meg vigyorgott mint a tejbetök, aztán most meg alig bírtam letenni aludni, és még mindig nem vagyok biztos benne, hogy nem kel föl mindjárt. Mondjuk tulajdonképpen nem érdekel ha egész nap fent is van (bár inkább aludjon legalább egyszer napközben), amíg az éjszakáink nyugisan telnek :)
Mondjuk rájöttem ám, hogy azokon a napokon ilyen nyüszis, egész nap nemalvós amikor apa itthon van + hétvégenként, mert már teljes egészében palira vette a kiscsaj. Akkor aztán ha nincs ringatva a popsikája egész nap, akkor megy a hiszti. És a popsiringatást is csak az apájától hajlandó elviselni. De mondtam is neki, hogy ha vége a vizsgaidőszakjának le kell róla lassan szoktatni, még ha pár álmatlan estébe is kerül, mert pl. esténként csak úgy hajlandó elaludni, ha szopi után apa megy vele pár kört a szobában.
Dehát ő keverte, majd megoldja :)

szuper géppel szuper kép (szerénytelenül)
:)

Kép
szilvi35

Jájj, de édes husibaba, hát meggyurmáznám :)

Szilvi: Jó a kép, szép dundi babuci és jó a képminőség is!

Nálunk is nagy apa-rajongás van. Ha már lefektettem a kislányt és apa este hazajön, Dorci meghallja a hangját és félálomban is ki akar jönni hozzá tombolni:) Jókat játszanak együtt:)
Vendég

Boldog szülinapot Ádám!!!

Tlindi

Kép
tlindi

Boldog Szülinapot Ádámnak! Kép

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szonja! Ádám bátyámnak sok boldogat az elsőre! :) Pussz

Pako! Dorka babának sok pusszancs az elsőre és persze sok boldogat is ! :)
szilvi35

Sziasztok!
Köszönjük szépen!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Ádámnak és Dorkának nagyon boldog első születésnapot! :)

Tiva pocakja ebből a perspektívából nagyon hihi :D

Kattkat

Kép
kattkat

És a cicik?
szilvi35

Szörnyen szarul vagyok. Hőemelkedésem van, szédülök, fáj mindenem -torkom, -fejem, köhögök. Folyik az orrom. Olyan gyenge vagyok mint egy egysejtű (azok közül is a leggyengébb).

Ildóca vagy bárki, aki tudja mit beszél! Mit vegyek be! Homeopátiára gondoltam.

Tiva sincs jól, de én viszem a prímet. Neki csepegtetem az orrát és így elvan, sőt nevetgél, gügyög. Körülötte fekszem és pillázom, néha dobálom, nyomkodom, aztán megint pillázás.

Várom az ötleteket a titkos kukkolóktól is :)
szilvi35

Ja! Tiva kap homeost. Belladonnát és Ipekakuánát.
szilvi35

...és véletlenül se legyen tejapasztó
szilvi35

Sziasztok

Szilvi

A homeopátiához nem igazán értek, de nekem az oscillococcinum nevű csodaszert adták a patikában a legutóbbi dögrovásomnál. Nem használt és antibiotikum lett a vége. Lázcsillapításra viszont Algopyrint vagy Rubophent nyugodtan szedhetsz és ezek fájdalomcsillapítónak is jók. Orrsprayt nem lehet használni csak tengervizeset ( én a Szonjáét nyúltam le :lol: ), vagy Salvus gyógyvízet ( lehet van több is, én csak ezt ismerem ). Vagy Delufen orrspray (ez homeopátiás ). Ja és lázasan is nyugodtan szoptathatsz. Szerencsére már nem igaz, hogy 38 fölött nem szabad, de ezt lehet tudtad is.

Mielőbbi gyógyulást.

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!
Szilvi!
Nem akarlak nagyon elkeseríteni, de nagyjából nem is szedhetsz mást, mint homeopátiás cuccokat. Meg penicilines antibiotikumot, ha a doki felírja.
Az oscilo, amit Tlindi írt, immunerősítő infulenzás megbetegedésekre. Én Coryzaliat szoktam még szedni, az felső légúti megbetegedésekre jó. Mert állítólag a homeos bogyóknál minden tünetnek jelentősége van. Azért állítólag, mert egyszer egy patikus tartott erről kiselőadást. Szívesen kiütötöttem volna egy jobbossal :) Sok tea, mézzel, mert emlékezetem szerint ezeket a szopogatós torokgyógyszereket sem igen szedhetjük, de azért inkább nézz utána. Én csináltattam anyámmal forralt bor: a bor minimális benne, de annyi szegfűborsot tesz bele, hogy lezsibbasztja a torkom. C vitamin: sok gyümölcs, de nyurga koromba, mikor a belem nem volt ilyen sz..r, egy fél kiló savanyú káposzta is sokat segített.

Nekem az epém durrant be. Most így egy év távlatából is bizton állíthatom, hogy a szülési fájások sem voltak ilyen durvák.
Az ünnepi ebédből nekem ropi jutott.

Pako!
Isten éltesse Dorkát!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!

Képzeljétek szombaton bálba voltunk! Nagyon jó volt kicsit kimozdulni itthonról! :D És egész jól bítam hajnal 4-kor jöttünk el! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Pako! Kép Dorákának is Sok Boldog Szülinapot!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Köszönöm szépen! Akkor veszek oscilloakármit holnap. Majd addig felírom a nevét.
Jelenleg fokhagyma-méz-narancs kúrát tartok. Nagggyon kemény lehet az orálaromám :)

Köszönöm a jobbulást kívánságokat is!
szilvi35

Lányok,sziasztok!

A szülinaposoknak szép,boldog napokat!!!

Szilvi,
jobbulást!
A hagyma kúra jó,remélem bejött!
Algopirin,rubophen-nekem a homeok nem jönnek be sajnos ilyenkor!

Jól vagyunk,kijött a 8.fog is.Ezt sem vettük észre...tök jó!
Éjjelek elég jók(lekopogom).
Bogi lassan 1 éves..hihetetlen!Olyan hamar eltelt!
Majd teszek fel fotót.

Szép napokat!

Remélem nemsokára tavasz lesz!!!!alig várom,hogy sokat legyünk kint!!!

Kép
kata35

Szilvi jobbulást!! Tiva nagyon édes kis Buddha :D (milyen a szuper gép?)
nekem hallójárat-gyuszkóm volt, meg jött az anyóós, de túléltem!! :)
Ákosnak még néha feljön a csalán, meg a szájánál piros, meg száraz a füle(!) az mitől lehet...a hideg? Amúgy gyakorol szorgosan a Manó, emelgeti a popót, meg capoeirázik :) Négykézláb is sikerült kinyomnia magát, de eldőlt, mint egy fa :) na majd nemsokára :)
Szonja én is olvastam erről a módszerről, nagyon sokat dicsérik!!!

Nekünk Adamo-hintánk van, Ákos nagyon szereti, újabban felül benne, és lökdösi magát a padlóról, ahová éppen lelóg a lába.

Kép
Kép
csipetnyusza

Nekünk is "adamo " hintánk van, csak házi készítésű és a vaterkán vettem ötezeréé.
A szuper gép azt hiszem Nikon D300 (ez volt ráírva), de nem értek hozzá. Csak nyomtamnyomtamnyomtam és 1300 képből jó lett egy csomó és sorozatokat is lehetett készíteni. Persze nem állítottam semmit sehogy csak noymtamnyomtamnyomtam, mint a birka :) És tök jó hangja van amikor exponál, főleg sorozatnál.
A fülfájást nem irigylem, az anyós még kevésbé! Állítólag nekem sikerült egy életre elintézni, hogy soha többé ne jöjjenek. Remélem betartják a szavukat :)
Ákos capoeirgál, aranyos lehet. Tiva is nyomkodja a popsit és hátrafelé halad. Marha vicces. Minél inkább rá akar közelíteni valamire, annál inkább távolodik és csak les, hogy "miva?".
Ákos hajától mindig kész vagyok :)

Köszönöm a sok jobbulás, most már biztosan meggyógyulok ennyi jókívánságtól :)
szilvi35

Szilvi, én is teszveszeltem használtan a hintát, de teljesen jó, céljának megfelel :) Nikon D300 az tutter! Lehet vele lődözni! Kérünk eredményt az 1300-ból :) És tessék meggyógyulni mihamarabb!!!

Ákos is hátrafelé ment sokáig, aztán rájött hogyan kell előre, de arra is, hogy az jóval fárasztóbb :) Úgyhogy nem tud még akkora távokat megtenni előrefelé, mint hátrafelé. A Manó-féle capoeira olyan, hogy felteszi a lábait a magasba, kezét használja támasztéknak, ráteszi a lábát, közben nyomja kifelé a kezét, a feje marad a földön, oldalt, arccal fekszik. ezt jól megaszontam... szóval úgy nyújt, ahogyan Vincent Cassel az Ocean's 12 c. filmben :)
ma voltunk vérvételen, nem is sírt a Nagyfiú, olyan büszke vagyok rá!! Pedig a kézfejéből vették, ami jobban fáj állítólag..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csipetnyusza 2011.02.01 15:49-kor.

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!
Szilvi!
Ejha! A Nikon D300 nagyon komoly gép. Profi minden tekintetben.
Gratulálok hozzá.
Aztán tessék vele sokat lődözni :)
Kipróbáltad valamelyik homeós bogyót? Segített?
Mert egyébként nekem volt amikor igen, volt amikor nem :) na én is jól megaszontam :)

Jobbulást a betegeknek!
Adriennt sanálom :cry: mármint, hogy törölt.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Nem az enyém a szuper gép!!!! Kölcsönbe kunyiztam 48 órára :) és nyomtam folyamatosan :) le is merült az aksi :)

Ma vettem meg a coccinumot meg orr spray-t is. De már sokkal jobban vagyok a 2 fej fokhagymától és a méztől, narancstól amit megettem .

Mennem kell, Titi hív....
szilvi35

Szasztok, csak beköszönök! Édes pici szülinaposoknak, boldog szülinapot kívánok!!!:) Puszi nekik!

Én is megfáztam és nem akarom, hogy a kiscsaj megkapja, így maszkban teszem tisztába stb. Köhögni sem merek, kimegyek a teraszra, ha köhögni kell. Jaj, annyira nem akarom megfertőzni!!! Bár azért ő szed Broncho-Waxom-ot, hátha az azért segít. Egyelőre - lekopogom - nem kapta el.

Szeretném megkérdezni, hogy a Meningococcus elleni oltás mennyibe kerül? Mert a védőnő szerint 2800, de a neten 6800 Ft-ot láttam.
Vendég

Twist!
D. 1 éves kor előtt kapta meg és így 2 oltásból áll, melyeknek darabja olyan 2500 körül van + oltásonként 1500-at kellett perkálni a dokinőnek.
Az testvérek között is 8000 ezer. Kicsit kevesebb, mert nem volt 2500 a NeisVac-C(oltóanyag) darabja.
Egy éves kor után egy darab oltással ki lehet alakítani a megfelelő védettséget.
De több oltóanyag is van erre a célra, pl. Menjugate.
6800, az valószínűleg a teljes ára, de EÜ támogatott, ha receptet is viszel, úgy 2300 körül van.

Nálunk meg tökre úgy néz ki, hogy ekcémás D. bőre :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
...vára örülök...

Kattkat

Kép
kattkat

Hess-hess betegség és ekcéma!!!! Emlékszem, hogy én is maszkot viseltem, amikor megfáztam, Ákos volt vagy 3 hónapos, de nem lett baja. Oltásokban nem vagyok otthon, de most okosodtam megint. Ákos bőre is száraz mostanában, a vonuló csalánkiütések teljesen tönkretették amúgy is, kaptunk valami krémet (Cremor vagy mi), azzal bekentem, nagyon szép lett. De ez a szárazság lehet a vérszegénységtől is, ha az van neki, na majd holnap délután kiderül.

Lányok az lehetséges, hogy az én gyermekemnél szeparációs szorongás kezdődik? Tisztára olyan...és olyan égetlenül tud visítani, ha nem vagyok a látóterében, sokszor az sem elég, hanem egészen oda kell ülnöm hozzá.

Kép
Kép
csipetnyusza

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?