Új privát üzeneted érkezett!

Iricc: genetikai uh a Rippl-Rónai bejárat felől a 2 emeleten van egy beugróban. Meg fogod ismerni. Rendelés fél 8tól, érdemes korán menni. Mikor én voltam kb fél 8ra értem oda és 6. voltam, negyed 9re végeztem is, bár akkor nem a Hajdú doktornő volt, de kedden ő van.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Keddenként nagyon sokan vannak! Én akkor voltam Hajdú doktornőnél. Direkt mondta az orvosom, hogy korán menjek, talán fél 8-ra értünk oda, és már a beugróban nem tudtunk leülni, de még előtte is sokan álltak.

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok,

igaz, ezt már korábban kérdeztem, de most újra aktuális vált az együtt alvás-külön alvás téma.
Tegnap este eldöntöttem, hogy nem keltegetem fel a gyereket, hogy meglegyen a 3 óránkénti szoptatás, hanem amikor kel, akkor eszik. Jól indult a napunk, mert éjszaka velem aludt, 2+4 órát aludtunk! :D , délelőtt 2 gyors szopi volt, magától elaludt egyszer a kiságyában 1 órás nézgelődés után (zenélő forgó + fejvédőn lévő figurák), másodjára szopin bealudt és betettem a kiságyba gond nélkül aludt tovább. Szóval eddig jól alakult az alvás, de most megint nyűglődik kicsit, másfél órája nem tud elaludni. Szopiztatni is próbáltam újra, de csak cumizta, szóval nem éhes.
A szoptatási tanácsadó azt mondta, hogy az első 1-2 hónapban nagyon fontos, hogy együtt aludjunk éjszaka. Nekem kényelmesebb volt, mert nem kellett kimásznom az ágyból, rekord mennyiséget aludtam, viszont férjem tuti nem tudja kialudni igy magát. Ő persze nem ellenkezik.
Aggódom, hogy utána nem tudom visszaszoktatni a kiságyba. Igazándiból lehet, hogy csak hozzá kell szoknom Dávid alvás közbeni hangjaihoz, mert most még ilyenkor rohanok a kiságyához és lesem, hogy minden rengben van-e. Lehet, hogy ha megszokom, akkor külön kiságyba aludva is kipihenjük magunkat?
Nálatok mi a tapasztalat?
Tényleg megsinyli a baba-mama kapcsolat és a tejtermelést, ha külön szobában alszik a baba?

Gabesz

Kép
ugabesz

Sziasztok!

Szalamandra!
4 hónaposan tényleg felesleges a tányérfertőtlenítés. Ez az egész fertőtlenítés nekem kicsit sok. Nem a munka miatt. Egyszerűen azt gondolom, hogy ha alapvető higiénés szabályokat betartunk, akkor felesleges. Vagy, akkor még a ruhánkat is fertőtleníthetném, ha magamhoz veszem a gyereket?

Susy
, a deichmann ajánlom én is. Ha az elefantenek között nem találsz jót, a Bären Schuhe is ugyanolyan jó kiképzésű. Nekünk annak idején ortopédorvos is jóváhagyta! :) Nemrég meg a Minimanó bejáratával szemben (ugyanabban az épületben) vettünk cipőt Benének egy cipőboltban. Nagyon jó, és viszonylag jó árú cipők vannak. Nekem is kell venni még Villőnek béleltet.

Ja, képzeljétek, ma eljátszottam az aggódó anyukát, mindkét gyerek taknyos, Villő már 3hete. Elvittem őket fülészetre, hátha gáz van. A doki persze nem talált semmit, de hát ez a fülészet nekem már parám lesz. :)

Kincsesi
, Most éppen asszem narancssárga tubusban van, kis, tenyérnyi magasságú a babylove-os krém. Ez is természetes anyagokkal van, és szerintem jó Jana szája szélére.

mtunde

gabesz, szép történet, és szép gyerek, pont úgy néz, mint dorka szokott :)

KépKép Kép
mzsperx

sziasztok, köszönöm a non-fertőtlenítéssel :) kapcsolatos megerősítéseket!

gabesz, édes pici fiad van! :)

a naptárkészítős programot mi is megnézzük, tavaly a férjem csináltatott ilyet (mármint naptárt), az 4000 Ft volt.

Kép
Kép
szalamandra

Iricc!
A genetikai uh-n eddig(2x voltam) minimum két órát kellett várnom. A rendelés 12-ig tart, de gyakorlatilag addig amíg van kismama. Előtte jelentkezz be a földszinten! Olvasnivalót, vagy apukát vigyél, hogy ne und magad halálra! Érdemes megkérdezni, ki volt az utolsó, mert néha vannak érdekes emberek, akik érdekes dolgok miatt háborognak, és s képesek beelőzni és ölre menni :twisted: !
Sok sikert, és jó eredményeket!

Kép
becsengo

Ugabesz!
Nálunk közös szoba, de külön kiságy vált be. Persze ez nem kizárólagosságot jelentett. Ha úgy volt jó egy ágyban aludtunk! Bár nálunk apának extra jó alvókája van :lol:
egyébként meg napról-napra változnak a babák. Ilyen kis korban még biztosan nem fogod "elrontani" , és a lényeg, hogy te is tudj pihenni!!!

Kép
becsengo

dius, gabi, becsengo köszönöm szépen, így már biztosan odatalálok!
sajnos 8-nál előbb tuti nem érek oda, hiszen ovi csak f8-tól van. mindegy is, viszek egy könyvet, aztán egyszer csak sorra kerülök :)
sajnos a férjem nem tud velem jönni, nagyon nagy hajtás van a munkahelyén (most is még dolgozik), így majd csak egyedül szorongok ott magamban, amíg sorrakerülök :)
nem szeretem ezt a sorbanállósdit, mert ebből szükségszerűen mindig morgás van. nem is értem, miért nem lehet a lenti bejelentkezés sorrendjében szólítani az embereket...

Kép
Kép
Kép
iricc

Susy!
Köszönöm szépen. Jó lesz holnap is. Messze van még Karácsony! :wink:

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Nálunk Pálmi külön ágyban és külön szobában is alszik. Igaz, kicsi szobák, nagyon közel vannak egymáshoz, nyitva van mindkettő ajtaja, így minden nyöszörgését hallom, kb. 4 méterre van tőlem.

Én is át szoktam rohangálni megnézni, ha megnyikkan :)

Nappal viszont végig vele vagyok, szinte végig rajtam van - így pótoljuk be, hogy éjszaka nem érzi a mamit :)

Az már más kérdés, hogy így nem sok mindent tudok csinálni... de majdcsak alakul...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Megint jó rég nem voltam. Sok oldallal előbbi dolgokra reakció:

Ugabesz - Nem tudom, hogy megoldódtak-e azóta az altatási problémáitok, mert ott még nem tartok az olvasással, de nálunk is hasonló volt a helyzet, azzal cifrázva, hogy Szabinak még tápi is kellett, mert nme volt elég a tejcsi. Szóval, tudom, hogy itt szinte mindeki cumisüveg ellenes, de nekünk bevállt és Szabi azóta is cicizik, ugyanúgy kiszívaj, ami van és csak utána kapja az üveget. Amikor ő is még sárga volt és ugyanazt csinálta, mint a te Dávidod, csaak mellettem is felriadt, arra gondoltam, hogy nem tud aludni, mert éhes, de enni se tud rendesen, mert álmos. Így aztán lefejtem neki a tejcsit, megkapta üvegből. Abból ugye könnyebben jön, így jól lakott és tudott egy jóízűt aludni. A köv etetésnél már tovább bírta ébren.
Nekünk a bebugyolálás nem jött be, Szabi ki nem állhatja, a gúzsba van kötve, jobban ordított, mint anélkül. RAjtunk alszik el és amikor már totál KO, akkor tudjuk letenni. :)
Közben olvastalak tovább, tejtermelésnél ugyanez volt nekem, a kevésből még kevesebb lett. Ezért folytattuk a fenti taktikát.
A történet nagyon szép Dávid pedig gyönyörű!

Susy - Szabi arca is nagyon száraz volt, szintén a DM-ban vettünk Weleda nevű gyógynövényes baby arckrémet, bevállt.

A babák gyönyörűek!!!! :wink: Gratula hozzájuk!

Rólunk - Nem emlékszem, hgoy mondtam-e, de képzeljétek a 15-i hétvégén otthon voltunk Tatán a nagyszülőknél és ott valami csoda folytán megkaptam az a mosolyt, amire vágytam. :D Persze könnybe is lábadtak a szemeim tőle. :wink: Azóta is jóízűeket mosolyog, de fotózni még csak felemásat sikerült.
Kép
Kép
Gagyarászik is ezerrel, nagyon édes. Kb 1 hete, nyálazik veszettül és tömködi a szájába a kezét.
Voltunk kint az Expon, megkapta a karácsonyi ajándékait (játszószőnyeg, pihenőszék, rugdodód zongora stb), a családon meg majd behajtuk az árát. Az alvás még mindig nem igazán megy éjfél-1 óra előtt rendesen, utána viszont reggelig. :wink:

Szép napot mindenkinek!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

bettyna Megnéztem a képeket, nagyon nagyon aranyos baba Szabi :) És amit a képekhez írtatok... jót mosolyogtam. Aranyosak. :)

Kép
dius87

Bettyna!
Szabi nagyon helyes a képeken :lol:

Gabesz!
ahogy írták fentebb, ahogy nektek jó, mi külön szobában aludtunk, nem lett tőle tejcsi gond, de semmi esetre se rontod el a gyereket, ha magad mellé veszed akkor sem... Mi nyaraláskor jöttünk rá, hogy nem igazán fekszik nekünk az egyágyazás, senki nem tud jól aludni, mert Lilla és én is elég mocorgósak vagyunk, ketten már sokak voltunk apának :wink:

Susy! jól látom, hogy ezzel csak angol nyelvű naptárt lehet készíteni? nekünk a nyolcvanéves dédmaminak kellene, neki magyart szeretnék... ha meg lehet vele oldani engem is érdekelne a progi.
A másik kérdésem, a kisfiú ajándéka meddig kell, hogy odaérjen hozzátok?

KépKép

KépKép
beneildi

Gabesz!

Szerintem akkor se adj neki cumisüveget! Jó, hogy Bettyéknek bejön, de az a ritka gyerkőc,akinél ez így van! És minden korttyal, amit nem a ciciből szív ki, megrövidíted a tejtermelést! Így szépen lassan el is apadna a tejed! Nem 1-2 hát, de 1-2 hónap alatt tuti! Na, most döntsd el! Nehéz lehet egymásnak teljesen ellentmondó tanácsok közül az igazán megfelelőt kiválasztani!
Tényleg, nem is kérdeztem, mi volt a dokinál múlt héten? Ugye minden rendben veled?

Susy!

Sajna csak 1 lány jelentkezett a másik fórumról! Ma majd megírom a címedet neki!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok! Zsu vagyok, 34 hetes kismama. Időnként olvasgatlak benneteket, de sajnos nem sok időm jut netezésre. Most mégis kérdéssel fordulok hozzátok. A már szült kismamáktól szeretném kérdezni, hogy hogyan is zajlik szüléskor a kórházi felvétel. Szerettem volna elmenni a MÁV-ba szülőszobalátogatásra, hogy ezirányú kérdéseimre választ kapjak, de a szerda 13:00 óra számomra lehetetlen időpont. Kérdéseim: szülőszobák D.ép. 3.emelet, ugye? Megközelíteni nappal ill. éjszaka merre érdemes? melyik bejáraton? hogy a legegyszerűbb? telefonálni kell-e az indulás előtt a szülészetre? orvosomat a szülészetről hívják vagy én szóljak neki? Edás orvos mindig készenlétben van? adnak beöntést? hány ágy van egy szülőszobában? előfordul, hogy 1 szobában egyszerre többen is szülnek? én 2 évvel ezelőtt kislányomat a bm-ben szültem, aznap mi voltunk az egyetlenek, nagyon intim, kellemes légkör volt... gondolom ez egy ekkora forgalmú kórházban nem vlószínű... :-), vagy mégis?
Hát elsőre ennyit szeretnék, de majd még biztos eszembe jut néhány részletkérdés. :-) Segítségeteket előre is köszönöm.
Zsu
Vendég

cumisüveg igen vagy nem kérdésben én is Márti álláspontján vagyok :oops: persze ezt egy idő után lehet nem lehet kikerülni, de tejcsis gondok megoldására nem egészen működő recept Gabesz :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Mzsperx,
nagyon helyes Dorka! Még a szüléstörténetedet nem tudtam elolvasni, de nagyon kiváncsi vagyok rá! Majd pótolom!

Nagyon gyönyörűek a babák!

Éjszakáink: egyszer kialusszuk magunkat és jól sikerül az együtt alvás, máskor meg szenvedés van órákig és nem tud aludni mellettem sem. Igy eléggé el vagyok fáradva, szóval Anyukám ringatja szopi után, hogy 1-1 órát tudjak aludni napközben, de ez sem mindig jön be. Ma pl. csak 1-2 órát aludt összesen! Nagyon kevés! Szopi egyre inkább beindul, már 70-ket eszik egy-egy alkalommal, szóval gyarapszunk rendesen, csak nyűgös a sok nem alvástól és ez ördögi kör. Ma voltunk először pár percet a levegőn, de az sem segitett. Hát remélem, valahogy sikerül megnyugtatni, de tényleg már mindent kipróbáltam, csak a cici segit. De ahogy kiveszem a szájából, újra kezdni. Nem aludhat úgy, hogy a cici a szájában van!? Pedig ezt szeretné!!!

Kép
ugabesz

Sziasztok! Most jöttem uh-ról. Óriás bébi van a pocakomban!!!! :shock:

Becsült súly: 3500g és a terhesség a 39.hétnek felel meg. Most kiírt egy másik időpontra. December 15-re.
Megvizsgált, és nagyon fájt :( :( És rám szólt hogy ehhez képest a szülés semmi, (pedig csak az arcomon látszott hogy fájt meg se szólaltam) de a magától jövő fájdalmat jobban bírom mit az okozottat. Vett olyan hüvelyi mintát is. Azt mondta még teljesen zárt vagyok. Azt mondta ha még két hetet bent marad akkor lehet több mint 4kg lesz de így sem kizárt. Az uh-s doki is azt mondta hogy nagyon nagy és a feje nagyon lent van már... Kicsit félek, ha ezt ennyire fájt akkor mi lesz a többivel? Azért jól esett volna egy két biztató szó "rámszólás" helyett. :?

Kép
dius87

betty nagyon édesen mosolyog ez a kismanó :D

dius az, hogy fájt a vizsgálat, csak egyet jelent. megpiszkálta a méhszájadat, hogy elindítsa a tágulást.
én a magam részéről ezt nem tartom etikusnak, bár szinte minden doki csinálja...
az UH simán tévedhet, akár fél kilót is, főleg, ha nagyon lent van a feje, és nem tudják rendesen megmérni.

köszönöm a tanácsokat UH ügyben, valóban odataláltam, végül 9re értem fel. nem voltak rettenetesen sokan, egy óra alatt végeztem.
Bal oldalon JAVULT a helyzet, csökkent a tágulat 2mm-rel, így éppen alatta vagyunk a 10 milis határnak.
Jobb oldalon sajnos sokat romlott a helyzet, 21 mm (14-ről), ez elég rossz, 20 mm felett súlyos.
A magzatvíz átlagos, ez azt jelenti, hogy mindkét vese MŰKÖDIK!
Ja, és jól éreztem, befordult menetirányba ez a kismókus :D

Kép
Kép
Kép
iricc

iricc Azért szólhatott volna hogy miért csinálja mert ilyen fájdalmat még sose éreztem, azt hittem csak a vizsgálat fájt mert 2hete is megvizsgált és akkor nem fájt. Mikor kijöttem beszélgettem egy kismamával és ő mondta hogy ne hagyjam hogy megvizsgáljon, mondom már késő, mert ő is mondta hogy kicsit rásegítenek amit ő sem díjazna és ő nem is hagyja. Hát már mindegy, én nem tudtam mit akar. És akkor most kb. mire számíthatok? Napokra még?

Kép
dius87

iricc Úgy megörültem mikor írtad hogy javult a helyzet még ha csak az egyik oldalon is. Akkor most mi lesz hogy a másik oldalon súlyosabb? Az nagyon jó hír hogy működik mind a két vese!!!!! Mondott valamit a doki, hogy várható e hogy javul vagy rosszabodik?
Minden elismerésem a tiéd hogy ezt ilyen jól viseled. Én nagyon gyenge vagyok az ilyen dolgokhoz.

Remélem minden rendben lesz veletek, már pedig miért ne lenne? :wink:

Kép
dius87

Dius,
borzasztó ki tudok akadni, az ilyen embertelen dokiktól :twisted: ne izgulj, ügyes leszel Te is a szülésnél, a baba meg kárpótol minden fájdalomért :wink:

Iricc,
ezzel a javulás-romlás helyzettel ugyanaz vár rátok, amit korábban mondtak? te nagyon erős vagy, drukkolunk nektek is ám :lol:

Gabesz,
minden percben, amit lehet pihenj, javulni fog ám a helyzet, de most még nagyon kicsi Dávid, ilyenkor nagyon változó napok vannak még :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Köszönjük a bókokat! :D

Gabesz - Na, látod ezt mondtam. Ahány baba-mama, annyi módszer. A tejem se több, se kevesebb nem lett az üvegtől, több a More Milktől lett és annyi meg is maradt eddig még. Csak Szabi étvágyát nem érem utol. De szerintem neki egy tehén is kevés lenne, 40 dekákat hízik hetente, a jövő héten lesz 2 hónapos, de már verdesi a 6 kilót. Kipróbáltam én is mindent, amit a csajok tanácsoltak, de nem ment. Az összebújás, állandó nyűglődéssel kora délutánra engem totál kikészített, a melleim üresen fityegtek, hulla fáradt voltam, Szabi meg dühös, nyűgös és éhes. Így megkapta üvegből a tápit és béke lett. Nekem többet ért mindkettőnk nyugalma. Most ott tartunk, hogy ha nincs semmi extra macera akkor csak a késő délutáni és az esti evéshez kap pótlást, a többi szopi. Genetikailag nem vagyok egy tejcsárda (az öcsém is és én is tápisok voltunk, anyukám még ennyi ideig sem tudott szoptatni, mint én), így azért nem olyan rossz szerintem.
Száz szónak is egy a vége, tégy a legjobb belátásod és az ösztöneid szerint.... :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Dius,

nekem is azt mondták, hogy nagy lesz, aztán 2,5 kilós volt, mikor megszületett :lol:

Hú, erről a "megpiszkálás"-ról még nem hallottam, de elég durva!

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Nem tudtam ma jönni, totális felfordulás volt ma nálunk, de mostantl összefelé pakolunk.

Köszönöm a cipős válaszokat, azt hiszem mindét ajánlott üzletet megnézem majd.

Ildi, MártiNem tudom mi legyen, mert nagyon kevesen jelentkeztek, és kértem a tv-től számlaszámot, és azóta sem válaszoltak. Minden olyan nehézkesen megy.
Nem tudom folytassam e. Szerintetek? :roll:

Kép
Kép
susytunder

Jajj még a naptárkészítő progit akartam írni.
Ildi, van egy másik is, csak még nagyon szét vagyunk. Ha nem sürgős, és nem találsz jobbat, valahogy eljuttatom neked és Rozsaag neked is.

Kép
Kép
susytunder

Iricc!

Na, örülök, hogy azért jó hír is van! És tök jó, hogy már befordult a picurkád!

Dius!

Szerencsére az én dokim nem tágítgat kézzel, szerintem rúgnék egy nagyot,ha ilyesmivel fájdalmat okozna!
És nagyon utálom, ha így beszólnak egy kismamának! Jó lehet, hogy látott már több1000 szülést,de át nem élt egyet sem, ha férfi! Akkor pedig ne kritizáljon, főleg, hogy meg sem szólaltál! :twisted:

Susy!

Ha nincs számlaszám, mit tudunk tenni? Cím sincs, ahova küldeni lehetne csomagot?

Márti
borossné becz márta

bettyna, a fiacskád továbbra is csodaszép! A táplálással kapcsolatban: a lényeg, hogy Szabi eszik, nyugodt, fejlődik. Ne legyen rosszérzésed. Igaz, hogy itt szinte mindenki szoptatás-párti, meg megy a küzdés ezerrel (pl. most nálunk is), de ez tényleg így van, hogy az a legfontosabb, hogy a babának jó legyen.

iricc, sajnálom a rossz hírt és örülök a jónak, tényleg nagyon bátor vagy meg optimista, csodállak, és csak így tovább :)

susy, ti hogy álltok a munkálatokkal?

Csajok, sajnálom, hogy megint ugyanazzal jövök, de megosztanám veletek a mai nap tapasztalatait. Volt itt a doktornő 4 hónapos oltáson. A 3 hónaposon is mondta, hogy vékony Róza, de akkor még gracilisnek nevezte, s nyugtatott, ne aggódjak, ő ilyen alkat (ekkor volt 4470 gr, és 3050-nel született). Most 4940 gr, és úgy tűnik, vége a toleranciának: kedvesen ugyan, de azt mondta, hogy Róza alultáplált (az oltási könyvben lévő növekedési grafikont is mutatta), már fél kilóval többnek kellene lennie. Mondta, hogy látja, hogy jókedélyű, kiegyensúlyozott, nyugodt baba, és hogy mindent csinál, ami ennek a kornak a jellemzője, de vékony. Javasolta, hogy kezdjek el neki alma kifacsart levét adni, aztán meg magát az almapürét, utána jöhet a banán.

Őszintén szólva, nincs ellenemre, hogy adjak gyümölcsöt Rózának, kíváncsi vagyok, hogyan fogadná, meg ez levenné a táplálás felelősségét picit rólam (nem azon múlik az élete, hogy a mellemben van-e tej - egyszerűen mondva). De ugyanakkor tartok is tőle, nehogy a szopi rovására menjen, mert most szopizik Róza, jellemzően 6, néha 7 alkalommal egy nap, éjjel alszik kb 10-től reggel 4-5-6-ig (nem mindig így, de kb ilyen időtartamot), és én azt szeretném hogy amíg lehet szopizzon is. Minden tök okés vele, csak picinyke. De mindegy, megpróbálom neki a gyümölcsöt, hátha jobban fog fejlődni. Remélem, hogy nem döntök rosszul.
Ti mit gondoltok?

Kép
Kép
szalamandra

szalamandra: én sem vártam meg a hat hót a gyümölccsel, pedig volt tejem. Én nem bántam meg, bár tudom, fél évg csak anyatejet kell adni, ha van.
Vendég

Sziasztok!

Túl vagyok egy nagyon rossz éjszakán talán ez volt az első borzasztó éjszakám. Tegnap a vizsgálat után úgy éreztem hogy kezd enyhülni a fájdalom, itthon pihentem is. Aztán hazajött este párom elmentünk vásárolni és a bevásárló központban olyan fájdalmaim voltak hogy alig bírtam állni és elindulni, furcsán is néztek az emberek de nem tudott érdekelni. Ugyanaz az erős fájdalom mit amit doki okozott és szinte minden mozdulatomra a kocsiba szinte a párom rakott be mert nem bírtam a lábam szétrakni sem és tartani sem magam. Éjszaka 3-4 is felkelek pisilni és most nem tudtam. :?
De ez a folyamatos pisilés érzés is enyhült. A pocakom csak néha görcsölget de inkább belenyilal az oldalamba valami meg a derekamba. Ezek a tünetek normálisak egy ilyen "vizsgálat" után?

Kicsit megvagyok rémülve, de nem is így képzeltem el, hogy szülés elött még szenvedek egy sort...

Kép
dius87

Dius!

Nagyon megpiszkált a doki, ettől lehetett! Nagyon durva és tök etikátlan dolognak tartom! Miért nem várja meg, míg elindul? Még majd' 3 heted van!

Szalamandra!

Ha nem cserélsz le szopit gyümölcsre, nem lesz gond! Úgy csináld, hogy megszoptatod és mindig közvetlenül utána add neki a gyümölcsöt (bár attól hízni nem fog, mert se fehérje, sa zsír nincs benne, szerintem a doktornőnek fel kéne írnia Sinlac-ot, az, gyümölccsel keverve már tápláló is lenne, de vehetsz Holle bio rizspépet, az is nagyon jó gyümölccsel)! Így nem veszi el a kiegészítés a pocakból az anyatej helyét! Szerintem ez a titka, így minden szopi megmarad, csak 1-1 szopi után kap gyümölcsöt is! Így nem apad a tejet, Rózi pedig annyit szopik, amennyi jólesik neki!

Márti
borossné becz márta

Szalamandra, szerintem Márti ötlete tök jó, lesz gyümi is és szopi is marad. Lillával sokáig így csináltam. Én a Holle rizskrémet nagyon szerettem, könnyű vele egészséges babakaját készíteni.

Vigasztalásul én kilenc hónapos koromig alultáplált baba voltam, anyut néha szoktam is szívatni vele, "hogy kaját sem adott nekem". Mondjuk mindig mondja, hogy mennyire rossz volt, hogy nem ettem, hiába csinált bármit és mindig a fejére olvasták ezt az alultápláltság dolgot. Most meg sajna annyi kiló vagyok, hogy le sem merem írni, meg különben sem akarok a kövérségnek propagandát csinálni :oops: szóval semi baja nem lesz ám Rózának :wink:

Susy, a naptár készítő programmal most ne foglalkozz, majd szólok, ha nem sikerül keríteni. :lol:
a gyűjtésről nagyon sok gondolat kavarog a fejemben, jó ötletnek tartom, csak sok falba ütközik szerintem... írok majd róla egy privit jó?

KépKép

KépKép
beneildi

Márti Gondolom azért mert uh szerint 39.hetes babának felel meg a méretei alapján. De sokan mondták hogy közel sem lett olyan súlyú a babájuk mint amire becsülték.
Hát most már csak várok, nem tudom most mi fog történni. Pihenek...

Kép
dius87

Sziasztok!

Nem vagyunk otthon, ma lesz délután valamennyi takarítás, remélem már látszata is lesz.

Szalamandra
Jó haladunk, csak nagy a kosz, szét van minden. vannak dolgok, amit sajna elfuseráltak, de javítható. Pl. a konyhába az ablak 10 centivel kisebb, a terasz ajtó pedig másik irányba nyilik, mint ahogy szerettük volna. Ma helyre állítják az ablak cserével okozott hibákat, aztán lehet takarítani ezerrel. :)

Ha Róza vékony testalkatú, és ezt tudja is a dokinéni, akkor nem tudom mit tudsz tenni. Te tudod mi a legjobb nektek, próbáld a gyümit, aztán várjuk a híreket, mi a változás.

Feketeretek használt? meggyógyultál?

Márti
A tv- sek azt mondták, ha összegyűlt az adomány írjak egy mailt és eljönnek érte. Emailben rákérdeztem, hogy kaphatnék e számlaszámot, na erre nem válaszoltak.
Úgy döntöttem nem hagyom abba, a kevés meglepinek is biztos örülni fognak.
Esetleg, ha valaki szeretne még csatlakozni, megteheti, és nagyon örülnék.

Kép
Kép
susytunder

dius, az a baj, hogy nem lehet tudni, hogy mire számíthatsz, ezért nem jó ez az egész piszkálás.
ha valami alakulóban van, arra rásegít, de ha nem, akkor bizony csak ettől semmi sem fog beindulni...
ezek a tünetek simán lehetnek attól, hogy megpiszkált a doki. pihengessél inkább.

nem lehet tudni, hogy mire számíthatunk Milos veséjével kapcsolatban, tényleg nem. Nagyon nagy meglepetés volt, hogy egyáltalán javult az egyik, erre nem is számítottunk. A másik viszont kicsit többet romlott, mint én azt reméltem...
De az nagyon jó, hogy az egyik veséje így egészen biztosan teljesen jó lesz, és ez nagyon fontos...

beneildi, igen, rákérdeztem, minden terv marad a régiben, 37. héten indítás, utána kivizsgálás és műtét.

szalamandra én aztért erről megkérdezném a gyerekorvost is. szerintem ha egy gyerek alapvetően kiegyensúlyozott, jókedvű, termel elég teli pelust, akkor nem kéne még a hozzátáplálással foglalkozni. arról nem is beszélve, hogy az almalé a hízlaló tejtől veszi el a helyet a pocakjában (bár amit Márti mond, az nagyon jó ötlet).
én valószínűleg nem foglalkoznék még ezzel (+ gyerekorvos). nem tudom mennyit eszel és mit, lehet, hogy neked kéne zsírosabb kajákat enned (bár ez lehet, hogy csak babona).

Kép
Kép
Kép
iricc

Szalamandra!
Szerintem a Sinlacnak eléggé intenzív íze van, én nem adnám. Bár a dokink szerint az összes baba közül az enyém az egyetlen aki nem szereti. Potyognak a könnyei annyira utálja, én meg nem kínzom. Inkább Holle rizspépet próbálj adni gyümölccsel, annak eléggé semleges íze van.
Egyébként az is lehet, hogy teljesen jó a tejed, elég zsíros, csak Rózi szervezete nem hasznosítja olyan jól mint más babáké, illetve ebben nagyrészt genetika is van. Ilyen esetben teljesen mindegy mit csinálsz, nem fog jobban hízni a tejtől.
Mi is hasonló cipőben jártunk és ezt a dokink mondta. Emiatt én sem vártam meg a 6 hónapot, 4,5 hónaposan elkezdtem a hozzátáplálást, bár nálunk volt napi 1x-2x tápszer. Kizárólagos anyatejes táplálás mellett is elkezdtem volna.

Iricc!
Drukkolok nektek, hogy minden rendben legyen Milossal.

Susy!
Köszi, ha megtalálod a másik programot azt is megnézném, de nekem is ráér.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

sziasztok lányok, köszönöm a véleményeket! A Holle rizspépet mindenképpen meg fogom nézni. Holnaptól próbálkozunk az almával, és igen, csak szopi után fogom adni, hogy desszert legyen és ne tej-helyettesítő. Rozsaag, egyébként én is attól tartok, hogy ez genetika (én is vékonyka baba voltam), vagy pusztán egy adottság, pont mert amúgy annyira kiegyensúlyozott, és nagyon kedves baba - csak nagyon fájdalmas azt hallani, hogy a gyerek alultáplált. Majd mesélek, hogy mire jutottunk. Most oltás után vagyunk, tegnap 39 fok feletti volt a láz, ma szerencsére 38 alatt járunk, de nagyon alszik a drágám.

susy, a feketeretkek még mindig a hűtő aljában laknak :), de közben spontán jobb lett a helyzet, köszönöm.

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok,

úgy tudom, hogy mei tai-t már újszülött kortól lehet használni. Mivel nyűgösködik sokat, gondoltam, napközben kipróbálnám néha-néha, csak nem tudom, hogy mennyit lehet függőleges helyzetben a kicsi? Tényleg használhatom már most, 2 hetesen? Mennyi időre?

Másik kérdésem, hogy azt olvastam, hogy hason is fektessük a kicsit. De alapból azt javasolják, hogy háton aludjon. Ilyen pici gyerek még nem sokat van fenn napközben, de akkor próbáljam meg hasra fektetni? Vagy néhány napközbeni alvást próbáljam ki hason? Nem igazán tetszett eddig neki, de állitólag igy jobban fejlődne. Ti hogy csináltátok?

Gabesz

Kép
ugabesz

szia gabesz, a hason altatást általában azért nem ajánlották sokáig, mert bölcsőhalálos babákat sokszor így találtak. Ugyanakkor, hasfájós babának jobb hason aludni, és sok gyerek amúgy is jobban, vagy csak ezt szereti. Róza hasfájós volt, először nem akart hason aludni, aztán rákapott az ízére, nappal hason aludt a nagyágyon, éjjel háton a kiságyában. Mióta hasról átfordult, nem tettem hasra. Viszont, hasonfekvésből indul egy csomó mozgás, emiat is érdemes hasra tenni a babákat. Sztem ha veled van, nyugodtan lehet hason, plusz érdemes többször próbálkozni vele, a babáknak is hozzá kell szokniuk.

Kép
Kép
szalamandra

mei tai: én Róza hat hetes korában felhívtam a forgalmazót (babaközelben.hu), azt mondták, 3 hónapos kor után ajánlják. De, vannak itt akik nálam jobban értenek a hordozózáshoz :)

Kép
Kép
szalamandra

Szalamandra!
Milyen oltást kapott Rózi? Míra ma kapta meg az első prevenart és egyáltalán nem lázasodott be. Remélem már nem is fog.

Kép Kép
rozsaag

Sziasztok!

Mi is ma voltunk oltáson, Kamilla egész jól bírta, Bercim kevésbé... ami a Prevenar-t illeti:mi NEM KAPTUNK!!! Ugyanis hiába rendelték meg, valószínű nincs elég belőle, mert nem jöttek meg az oltóanyagok! Már jól kimérgelődtem magam,mert azt lenyeltem, hogy Berci csak később kapja meg (ugye október 1-jén még Ő sem volt 2 éves),mivel a csecsemők elsőbbséget élveznek.de, hogy a 2 hónapos kislányomnak sincs,azért az felháborító!
Milla cica egyébként 4840g,55cm! 80dkg-t hízott és 4cm-t nőtt 1 hónap alatt, úgyhogy minden ok. vele. Vigyorgott a doktor nénire egész addig, míg az oltás elő nem került...szegénykém be is lázasodott tőle!

Márti
borossné becz márta

Kis oltásos babáknak javulást kívánok!

Rozsaag
Tudsz nekem egy másik email címet adni, ez valamiért nem akarja az igazságot. Egyfolytába hibát jelez. Apának van vagy 3 naptárkészítő progija.
Ildi
Neked is elküldöm.

Mi alakulunk, bár most este derült ki, hogy a festő csak pénteken tud jönni javítani, jót sírtam is, mert addig minden így marad, és én már hétvégén elakartam feledni az egészet, de majdcsak túlleszünk rajta.

Kép
Kép
susytunder

Szalamandra - Köszi, de nincs rossz érzésem. Csak azért írtam, mert nálunk így működik. Én is szoptatás-párti vagyok, de vannak korlátok, amiket hiába akarok ledönteni, nem tudom. Ez már nem fejben dől el. Büszke vagyok rá, hogy legalább ennyi van és oda is adom a kisfiamnak, aki szépen kis is szopizza. Az első hetekben sírtam eleget emiatt, de már túl vagyok rajta, mert felfogatm, hogy megtettem/teszek mindent, amit tudok. :)

Ugabesz - Az én Szabim csak hason tud igazán jó ízűt aludni. Már a kórházban simán átforgatta a fejét, sosem volt arccal lefelé. Háton csak a babakocsiban és a hurciban alszik, ha autóval megyünk valahova. Szerintem nyugodtan próbáld ki, max. ne hagyd egyedül míg hason van.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

susy, szegény, kitartás! mindjárt itt a hétvége!!!

rozsaag, a 4 hós oltást kapta és Prevenart. A múltkor a 3 hós, Prevenart, Rotat. Akkor is, most is belázasodott, csak a 2 hós oltást úsztuk meg láz nélkül. Az jó, hogy Míra nem lázasodott be!

Márti, szép nagy baba Kamilla, és nagyon kedves a Milla név :)

Kép
Kép
szalamandra

Szalamandra, te jó ég, 3 oltástól én is tuti ki lennék ütve! Nálunk sosem volt láz, de mi csak a kötelezőket adattuk be, nem vagyunk oltás-pártiak annyira, megkérdeztem az orvosunkat, ő ajánl-e valamit, de azt mondta szerinte nem kell egyik sem. Mivel ez a legújabb csak opcionális, egyelőre úgy néz ki, kihagyjuk.

Gabesz, a mei tairól, illetve hogy mikortól lehet használni, megoszlanak a vélemények. Van, aki azt mondja, csak 3-4 hónapos korban szabad elkezdeni, mások szerint ha nem kiteszed terpeszbe a baba lábát, hanem belül van béka-tartásban, és nagyon-nagyon ügyesen kötöd meg, hogy a hátát tökéletesen tartsa, akkor lehet. A Kozy amerikai gyártója pl újszülöttkortól ajánlja, itt a bemutatkozó oldalon oldalt pl van egy kép, amin a 3 hetes babáját viszi a hátán. Persze nem tudom, de úgy képzelem, hogy Ázsiában, ahonnan a mei tai származik, szintén nem vártak sokat a használatával, de erre nincs adatom. A babakozelben.hu-n is van itt leírás arról is, hogyan hordozzunk újszülöttet. Szóval ez szerintem csak rajtad múlik, te hogy érzed. A kendő vagy az erszény mindenképpen mehet már újszülött kortól, ebben mindenki egyetért, erszény csak fekve, de a kendő keresztezett kötésekkel függőlegesen is. Magával a függőleges helyzettel nincs semmi baj, ha kézben tartod egész nap, arra senki nem mondaná, hogy rossz, a kendő meg még jobban is tartja, mint te ;-)
Alvás: Samu is csak hason tudott jót aludni, amióta forog össze-vissza, azóta álmában is variálja, bejárja az ágyat egy éjszaka alatt. Ha bukós a baba, akkor is jobb hason letenni, hogy ne folyjon a torkára a cucc. 'Edzés' miatt szerintem még ráér a hason fektetés, de ha úgy jobban alszik, akkor szerintem nem aggódj ezen.

Susy, mostmár látszik az alagút vége, kitartás!

Kis lázasoknak gyors jobbulást!
danann

nálunk sajna más elbírálás alá esnek az oltások, van a környezetünkben olyan, aki a legdurvább fertőzéseket is haza tudja hozni, így "veszélyes környezetben" élünk. Gondolhatod, én is kivoltam, mikor Rózát kétszer szúrták, plusz még kapta a Rotát a szájába. Hát még ő hogy kivolt...

Kép
Kép
szalamandra

Betty, szerintem jól fogod fel a dolgokat a szopitokkal kapcsolatban, ne is keseredj, az lenne a gáz csak, ha nem is érdekelne, de ettől Te nagyon messze vagy :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Ú úgy látszik tegnap oltás nap volt, Lillu is begyűjtötte a 18 hóst :cry: nekünk már csak egy prevenarunk van hátra januárban :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?