Fanny!
A mi szerencsénk, hogy Érden, és épp itt Postástelepen rengeteg székely telepedett le, akiket Bácskába üldöztek, majd onnan ide vándoroltak. Butort rendelt tőlünk az az ember, aki később Dezső barátja lett, és szintén székely, bár ők a 90-es hullámmal jöttek át. Megtartották az ottani házukat, és gyakorlatilag néhány hetet leszámitva bármikor szabad. A székely ember pedig olyan, hogy mindenét kiteszi... De ha ez a barát nem volna, hát képzeld, a multkor átmentem a szemben levő játékboltba, szó szót követett, mondom, Erdélybe készülünk, hát kiderült, hogy a boltos is onnan jött el, a házuk ott áll, hát szóljunk csak bátran, és bármikor szivesen adja a kulcsot, csak menjünk... Egy baj van csak velük, hogy rengeteget tudnak beszélni, hosszan mélázva és ismételgetve egy-egy szót, és gondolhatod, hogy Ádám-Évánál kezdik, de ezzel együtt nagyon szeretnivalóak, és izes magyarsággal beszélnek, de számomra rögtön kiderül, hogy nem "pestiesen".
Tehát, ha vágysz, esetleg szervezhetünk valamit egyszer közösen. Most majd megnézem a körülményeket, és referálok.
Ja, ugy néz ki találtam tranzitszállsát, mégpedig Körösfőn, egy olyan házban, ahol be lehet öltözni a népviseletbe, és himeznek is, hát ez vágyaim netovábbja, hát még az Emeséé, akinek már keresgélnem kell itt a neten a gyöngyös pártát! Hát elájul, ha élőben meglátja, és meg is foghatja! Legfeljebb majd átugrunk Kalotaszentkirályra, de az is lehet, hogy Körösfőn is látunk bivalyt, mert bivalytej az van.
Vasárnap indulunk.
Mó!
A gyerkőceid nagyon hasonlitanak egymásra! Tényleg szép a kislányod, olyan érdekes keleti arca van
Makfalva nevü faluban lesz a házikónk, ez Szovátától nyugatra kb 10 km-re van, onnan járunk majd Parajdra.
Ja és persze hogy a parajdi sóbánya igazgatója is jó ismerős (meg a rendőr, meg a stb...
), ezért már meg is van beszélve, hogy álljunk csak be a sóbánya udvarára, nehogy feltörjék a kocsinkat, mert van arrafelé is sok jó hajlamu ember...
Azonkivül rendeltek nekünk tehéntejet, a hütőbe bekészitettek tojást, a pincében hül a pálinka meg a bor, csak éppen nem készitettek 2 heti kaját oda
Szándékomban áll főzni 1-2x, de persze egy szovátai vendéglős is az ismerősök között van, ugyhogy már oda is be vagyunk ajánlva.
És Csonka-Magyarország igen sokat vesztett a renoméjából a dec.5-i népszavazás óta... Gondolhatjátok, hogyan várták előtte a magyarokat, ha még ezek után is ezt kapjuk.
Meleg? Nálam megy a légkondi. Én máshogy nem birom a trópusi éghajlatot. Ha valóban bekövetkezik az, amit nagyon jósolnak, és 15 év mulva itt beáll a sziciliai hőség, kénytelenek leszünk elköltözni Izlandra. Én nem birom a meleget!!! A gyerekeket 12-kor behajtom, és kb 1/26- 6 körül merészkedünk ki ujra, de még akkor is arcul csap a hőség.