Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hazaértünk mi is. A karácsony jó volt, még anyóséknál is jól éreztem magam. Kezd végre béke lenni.

Szonját kicsit se érdekelte a karácsonyi menü, se leves, se töltött kápi. Csak a jól bevállt tejpép és a cickó. Na mindegy nem bosszantom magam. Az ajándékok se hatották meg, inkább a csomagoló papír és a szaloncukor pakolgatás jött be neki.

Raktam fel egy videót Szonjáról a g-re. Kis jó indulattal már lehet elindulásnak nevezni a produkciót :lol:

Remélem már nem beteg senki.

Huba mami tessék írni egy pár sort ( ha van időd )És nagyon várjuk a képet is Huba babáról :D

Tlindi

Kép
tlindi

Ó hát nagyon ügyes Szonja!
Részeges :lol:

Kattkat

Kép
kattkat

Tlindi, hurrá, gratula Szonja járásához!:)))) Ezek nagyon szép pillanatok:)
Nálunk is minden nap eggyel többet lép önállóan Dorka. Azt írta egy anyuci a másik fórumon, hogy "részeges lépések után" 2 héttel az ő fia "rohangált". Szóval, készülj te is:)))

Csomi papír rajongást megértem. A dobozok, papírok, masnik, stb. nagyon csodálatos dolgok, csak mi, felnőttek nem látjuk már ezt:)
Vendég

Kép
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.12.29 21:23-kor.
Vendég

Tlindi! Nem tudom hol a videjó!?

Nálunk jól siekrált a karácsony. Persze az elem lemerült a gípbű, így igen gyéren lett megörökítve.
Összességében minden oké.
A gyerekem anyjából komplett futóbolondot csinál a front :?
szilvi35

Szilvi

Írtam privit.

Szonja köszöni a gratukat :D

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!
Dorkaanyu!
Szerintem azért már meg lehet próbálkozni ebben a korban is a nem szabaddal. Én mondom Ádinak. Természetesen rám néz, mosolyog és matatna tovább. De én elveszem onnan. És naná, hogy amit nem szabad, az édesebb. Ezért, hogy a kísértés minnél kevesebb legyen, amit lehet, elrakunk. Mert ezek a műszaki dolgok (videó, dvd lejátszó, távirányító, kocsikulcs, kulcs) sajnos még évekig rettentő vonzerővel bírnak. Még így is van mit mancsolni, pl. az egyik távirányítót egy hete köröztük, majd söpörtem a fenyőfa alatt és láss csodát, mi került elő :) Nálunk van, amit abszolút nem lehet, és van amibe kompromisszumot kötünk: pl. ha főzök a konyhába, akkor kapnak műanyag tálat, fakanalat, műanyag joghurtos dobozokat. Na ezekkel elvannak egy darabig és tudok főzni. Mert hiába viszek ki egy láda játékot, úgyis a szekrényeket nyitogatják. És mindenre nem mondhatom, hogy nem lehet. Persze nem kell ám így csinálni, csak leírtam, hogy nálunk hogy meg.

És érdemes előre gondolkodni: nálunk apa mindig engedékenyebb volt. Kezdődött a kocsikulccsal, mikor Balázs kb. 11-12 hónapos volt. Írtó jopofa volt számára, hogy a gyerek elvan a kocsikulccsal, aztán dagadt a melle, hogy pár hónap múlva első kimondott szavai között volt a kocsikulcs. Aztán kezdődött a harc, amikor a gyerek a 4. emeletről nyitotta a centrál zárat. De kapott tőle és anyósomtól kulcsot. Imádta. Na igen, de nem azok a kulccsomók kellettek, amiktet nem használtunk. Ha könyvet írnék, min. 3 fejezetet szentelhetnék annak, hogy milyen kulcsok, mennyi idő múlva és honnan kerültek elő.

Aztán anyám is csatlakozott az agysebész bandához: adott a gyereknek kis kalapácsot, leselejtezett fűrészt, fúrót. A gyerek jól elvolt, és hála Istennek nem volt baleset se belőle. Ám hiába kapott ilyen játékokat, naná, hogy az igazi jobb volt. És nyáron már nem volt olyan édes, mikor a kalapáccsal leverte a ház falát, vagy szétverte a járdát. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy nálunk csak olyan szerszámok vannak, amit maguktól nem mennek ám vissza a pincébe :)

Nagyon ügyesek ezek a babák, hogy mennek. Hát Ádi szerintem kb. 2 hónap múlva indul neki. Merthogy elér mindenhova, ha mászik. Nincs, ami motiválja :)

Viszont mindent a szájába vesz: csomagolópapírt, fél centiset, pöszt, száraz kenyér morzsát. Reggel a szemöldökömet piszkálgatta. Már vagy 8x kinyomta a szememet, aztán úgy gondolta, hogy megkóstolja a szemöldökömet. Hát mit ne mondjak: félelmetes volt Ádi, ahogy jött felém, nyitott szájjal. Simán megharapott, hogy a 2 liter nyálról ne is beszéljek.

Megyek, mert megint offoltam, meg áll a bál: Ádi megpróbál ráülni Balázs parkolóházára. És fogadjunk, hogy a parkolóház nincs kiképezve buldózer Ádi rohamára :)
Szép az élet két gyerekkel! Még kellene vagy 2 kutya, macska, hal, egyebek.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja, nagyon köszönöm, amiket leírtál!!!:)
Most már kezdődött nálunk is a konyhaszekrény nyitogatása, majd kipakolása stb. Ismerős, amiket leírtál. Apa szerszámait is már kinézte magának, de a veszélyeseket elvettem a kezéből. Nálunk is a Nem szabadra abbahagyja, amit csinál Dorka, de aztán azonnal újra kezdi, újra és újra. Néha otthagyja, amire azt mondom, hogy nem, nem, néha sikerül. Máskor viszont célkeresztben van apa valamelyik kincse és bizony nem lehet lebeszélni róla. Kulcsok igaz, azok igazi kincsek. Minden távirányító maga a csoda:)) Tudom én! :wink:
Vendég

Sziasztok

Dorkaanyu

Nálunk is hasonló a fegyelmezés. Én is mondom neki, hogy nem szabad, rám is néz és vigyorogva csinálja tovább. Favorit a légfigyu "agya". Kinyúl a rácson és piszkálja és ellenkező irányba néz, mintha nem is azt csinálná, amit nem szabad. Nagyon rafkósak. Elég sok mindent elpakoltunk mi is (főleg tisztítószerek az alsó szekrényből, törékeny és veszélyes dolgokat ), de hát videó, dvd... ezeket nem tudom, meg nem is akarok mindent. Hátha megtanulja, hogy nem minden az övé. Én elmondom neki, hogy ez anyáé / apáé, egyszer csak megtanulja, ha kitartó vagyok.
Szerencsére nincs túl sok csetreszem, amit nagyon kell félteni, nem vagyok egy gyűjtögetős fajta.

Valaki valamit tud Pakoról. 1000 éve nem jelentkezett.

Tlindi

Kép
tlindi

Hát Tlindi nem akarlak elkeseríteni, én Balázsba 4 éve próbálom belenevelni, hogy nem ővé a világ.

Most ott tartunk, hogy ha valamiért rászólok és neki nem tetszik, akkor azt mondja, hogy menjek innen, mert ez nem az én házam, hanem az ővé. Gyakorlatilag minden az övé :) és ezt hangoztatja is.
De remélem a Te lánykád nem lesz ennyire öntudatos és erőszakos. Én legalábbis elég sokat őszültem az utsó 4 évben :D

Egyébként azért pakoltam egy szinttel feljebb ezeket, mert Balázs kiskorába benyúlt a videóba. És beszorult a keze. Nem a lukba, vagy valami alkatrész miatt, csak ugye a fedéltől, ami befele nyílik, nem tudta kihúzni, nagyon megijedt és sírt. Aztán gondoltam, nem kísértem tovább a gyereket. Meg a sorsot.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Írtam Pákónak!

Nálunk a nagynál bevállt, hogy 1-1 szekrényt pakolhatott, a többit nem piszkálta. A kicsit nem lehet fegyelmezni, minden pillanatban résen kell lenni. Felmászik még az étkezőasztalra is.

Kép
Kép
beubaba

Hát Szonja én is csak reménykedem, az eddigi tapasztalatok alapján nagyon valószínű, hogy az lesz a sorsom mint neked. Már most is akaratos és hisztis. De egyenlőre nem adom fel :D

Nálunk Apa hangoztatja, hogy minden az övé :roll: , majd megküzdenek egymással :lol:

Tlindi

Kép
tlindi

BUÉK!

Kép
Kép
beubaba

Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!
szilvi35

Mindenkinek Boldog Új Évet kívánok!

Tlindi

Kép
tlindi

Boldog új évet kívánok!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Boldog Új Évet mindenkinek! Kép

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

BÚÉK csajok!

Kattkat

Kép
kattkat

Nagyon Boldog Új Évet Kívánunk! :)
Vendég

Boldog szülinapot kívánunk Balázskának!!!!

Kép
Kép
beubaba

Balázsnak Sok Boldog Szülinapot! Kép

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Balázsnak Boldog Szülinapot :-) !
szilvi35

Balázs

Boldog szülinapot!

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!

Evett mindenki sok lencsét? :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

BUÉK!

Mi sok lencsét ettünk!

Nehogy ezen múljon... :wink:

Kép
kata35

Sziasztok!
Nagyon köszönjük a köszöntéseket!
Kicsit sűrű nap volt ma, és a fiatalúr eléggé fel van még pörögve. Kíváncsi vagyok reggel hogy sikerül az ébredés. De talán az óvónőknek jó napja lesz: alszik délbe :)
Megyek elteszem holnapra. Ha máshogy nem leragasztom a száját. Meg a szemét. És beragasztom az ágyba.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!

Na elkezdődött a suli! :(
Képzeljétek érzem mozogni a kisbabámat! :D
Nem is keveset ugra bugrál! Bár az UH-on is kis ugrálós vot!
A hAsamról meg ne is beszéljünk már most akkora mint egy kissebb görögdinnye! Mi lessz még a végére! :roll:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Úúúú! :) :) :)
Örülök! Éppen ma gondoltam rád, hogy kezdődnek a hétköznapok.

Remélem Tivadarnak sem lesz nehéz visszaállni, mert most nagyon el lett kapatva. Apát úgy tűnik nem nehéz megvezetni, de úgy is olyan keveset kap belőle.
szilvi35

Kata: mi is éjfél után azonnal lencsét ettünk, hogy hátha bejön!:) Koccintás, aztán irány a lencsés lábos!:)))

Ildóca, gratula, hogy érzed a baba mozgását, nagyon jó érzés lehet!:)

Nekünk ma doki-látogatás lesz, hogy megnézze, meggyógyult-e Dorka, mert még mindig hurutosan köhög. Ilyenkor attól félek, hogy a rendelőben lévő beteg gyerekek megfertőzik. Ott kell ülni, várni és közben elcsattan néhány ezer köhögés. Attól meg főleg rettegni szoktam, nehogy valaki skarláttal, vagy bárányhimlővel üljön ott, vagy ki tudja még mik vannak.....
Vendég

Nagyon ügyi Dorka és Jesszus...mingyá 1 éves... :shock: :shock: :shock:
Nagy buláj lesz?
Kap tortát?

Ildóca!
Hm, de jó, hogy már ficereg a babu :D :D :D

Balázsnak utólag is sok boldogságot!!!

Nálunk Domó is evett lencsét.
Tetszett neki. :D

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat: ügyes Domó a lencseevéssel! Akkor ő is gazdag lesz!:))
Igen-igen, nagy buli lesz, ráadásul több turnusban. Egyik hétvégén egyik család, másikon a másik. Több torta is lesz:) Dorkának is kéne valami saját pici torta, amibe belenyúlhat. Most vasárnap lesz az első buli, alig várom!:)
Dorci még sajnos beteg, most kapott antibiotikumot, mert nem gyógyult még semmit. El akartam ezt kerülni, de most már muszáj volt.

Szonja: milyen volt az ovi? Szoktatok az óvónéninek ajándékot vinni Karácsonyra? Hogy szokták ezt? A gyerekeknek rendeztek ovis karácsonyt?
Vendég

Dorkaanyu! Én a nagyfiamnak ezt sütöttem meg anno :
http://www.babaszoba.hu/services/babako ... torta/2193

Finom, tej, és tojásfehérjementes. :)

Most nem problémáztunk, mindegyik tortájából evett a kicsi, nem is keveset :))

Kép
Kép
beubaba

Dorkaanyu!

Mi nem vettünk egy kisebb tortát amibe belemászhat a gyerek! Hagytuk had mászon bele a nagy tortába! Akinek meg nem tetszik az legfeljebb nem eszik belőle!
Na én inkább megoldom úgy, hogy össze hívom egy napra a szűk családot ami úgy 25-30 emberből áll és egynapon letudom az egész szülinapot! Persze még ebédet is kap mindenki! Úgyhogy már elötte nap nekiállok főzni!
Nálunk is lessz majd buli de csak január végén mert Enikő meg decemberi és így egybe megtartjuk Enikőnek és Kincsőnek!

Nálunk is evett Kincső lencsét! Nem is keveset! :roll:
Na megkezdődött a suli! Jönnek a gondok is! :?
Csenge az elöbb hívott, hogy bepirosodott a szeme és felment az orvosi szobába ott meg közölte vele a védőnő, hogy menjen el szemészetre ,majd ott kap valami szemcsepett és jobb lessz neki! Akkora lángeszek tudnak lenni!
A múltkor a portás néni hívott fel és közli velem, hogy Enikő körme alá szálka ment! Erre síri csönd a telefonba miután megint megszólal a portás néni, hogy akkor érte jön anyuka? Én meg mondtam neki, hogy nem nem megyek a gyerekért mert még van órája és különben sincs kire hagyjam itthon az alvó gyerekemet! Mondtam neki vigye fel az orvosi szobába és szedje neki ki a védőnő. azt mondta, hogy ma pont nincs senki, sem orvos sem védőnő! :twisted: Mondtam, hogy akkor majd én itthon kiszedem neki inkább hagyja!
Fél perc alatt kiszedtük neki egy szemöldök csipesszel!
Bocsi, lehet, hogy nem is érdekelt senkit! :oops:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Itt nem volt lencseevés meg semmi. Minden évben eszünk, vagyonilag meg persze, hogy a béka popsija alatt kettővel (olyan átlag magyar). De sebaj. Meleg van, enni van mit... tán még szeressük is egymástat. Most kipróbáljuk lencse nélkül, talán így beüt egy ötös, mert egyébként még egyesünk sem szokott lenni :)

Lassan itt beindulnak a szülinapok :)

Hogyne érdekelne Ildóca! Legalább kapunk egy kis ízelítőt az oktatás cudar világából, amikor még a szálka kiszedése is komoly erőpróbát és szervezettséget igényel. Végül is?! Tulajdonképpen egyik tananyaghoz sem tartozik, a gyerek meg gondolom "csak" gyerekanyag.
szilvi35

Sziasztok!
Volt az oviba karácsony: minden csoport egyenként kiment a torna terembe, ahol énekeltek, meg gitározott valaki, aztán visszamentek a szobába és ott voltak ajándékok. Azt nem hozhatták haza, hanem az ovi alapítvány pénzéből vesznek ilyenkor játékokat a csoportba.
Én vittem az óvónőknek ajándékot, hogy a többiek vittek-e, nem tudom (egy párat láttam azért). Az első szülőin választottunk olyan szülői munkaközösségi anyukákat, vártam, hogy talán szerveznek valamit, de nem. Szerintem jobb lett volna összedobni a lóvét és valami normális dolgot venni, így meg valszeg kaptak 50 tonna csokit, meg karácsonyi mütyürt. Mindegy.

Nálunk Ádi szilveszterkor hurkát, kolbászt evett. Mielőtt leültünk ebédelni evett meg egy körtét banánnal és felturbózva keksszel. Aztán meglátta a hurkát, kolbászt...mit rendezett. Mintha tudta volna mi az.

Nálunk mindig én gyártom a szülinapi tortákat, de Balázsnál már nem kellett néznem, hogy miből csinálom, mert egy éves korára evett mindent. Hát a hurka után valszeg Ádikánál se kell annyira óvatoskodnom.

Szóval evés most rendben. De az alvás???? Kész vagyok. Vagyis vagyunk. Nektek még mindig kel éjjel a babátok? Kattkat, mióta Domó levált a cickóról, hogy alszik éjjel?

Bocs, most megyek Balázsért az oviba, aztán majd jövök.
Könyörgök írjatok valamit, hogy hogy lehetne, hogy Ádi ne keljen 3 óránként???
Igaz tegnap hajnali 3-ig fél óránként kelt. Igaz, ez a fogak miatt lehet. Jönnek a rágók...

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!

Mi se lencséztük. Eddig minden évben azt ettük, az anyagi jólét miatt. Eddig nem jött be, ezért felhagytunk vele. Vettünk inkább Luxort, az se jött be....

Csülköt sütöttem pékné módra. Szonja is evett belőle szigorúan turmixolva, mert amint valami darabos kaja éri a nyelvét azonnal öklendezik. Még a tejpép se lehet sűrű, mert akkor nem eszi meg. 1x evett 6 kanállal 1x pedig 8-cal. Én már ezzel is nagyon meg voltam elégedve. Persze azóta is csak a szokásos pempő megy. Mikor fog már ez a lány rendesen enni?

Én is saját készítési tortával lepem meg Szonját szülinapján.

Jaj, hát engem is nagyon érdekelnének az alvásos ( nem alvásos ) jó tanácsok, mert nálunk is kriminális a helyzet. 11 előtt nincs alvás és nem alszik az ágyában, csak közöttünk. pedig soha nem engedtem meg neki, hogy ott aludjon. Ez megy lassan 2 hete. Fölébred, cici, pár perc múlva alszik, kiságyba be aztán 5-10 perc múlva sírás. Ha kiveszem nyugi és kezdődik minden előlről. Volt, hogy én is elaludtam és ott maradt akár 1 órát is, ha felébredtem kiságyba be és megint felébred pár perc múlva. Én annyira ki vagyok már, hogy nagyon. A férjem pedig már annyira jól tud aludni hiszti közben is, hogy néha észre se veszi, mit küzdök a gyerekkel. Persze nem akarom felébreszteni, mert attól nem jobb, hogy ő se alszik. Ja és nappal is 1x alszik fél órát. Ez pont elég arra, hogy megebédeljek meg el mosogassak.7-kor fürdés és utána még alszik kb. 20 percet. Én viszont nem látom rajta, hogy fáradt lenne, mert pörög, vigyorog, dumál egész nap. Nem is értem, honnan van ennyi energiája.

Mindenki

Szonja mostanában annyira harap szopi közben, hogy a könnyem is kicsordul. Napi 5-6 alkalommal úgy bele harap, hogy látszik az összes foga a cicimen, és közben néz rám és vigyorog.A ti gyekőceitek is harapnak, vagy csak engem ért ez a megtiszteltetés? Ha vki tud, írjon már valami okosat, hogy szoktassam le erről a frankó szokásáról.Előre is köszi..

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!

Mi se lencséztük. Eddig minden évben azt ettük, az anyagi jólét miatt. Eddig nem jött be, ezért felhagytunk vele. Vettünk inkább Luxort, az se jött be....

Csülköt sütöttem pékné módra. Szonja is evett belőle szigorúan turmixolva, mert amint valami darabos kaja éri a nyelvét azonnal öklendezik. Még a tejpép se lehet sűrű, mert akkor nem eszi meg. 1x evett 6 kanállal 1x pedig 8-cal. Én már ezzel is nagyon meg voltam elégedve. Persze azóta is csak a szokásos pempő megy. Mikor fog már ez a lány rendesen enni?

Én is saját készítési tortával lepem meg Szonját szülinapján.

Jaj, hát engem is nagyon érdekelnének az alvásos ( nem alvásos ) jó tanácsok, mert nálunk is kriminális a helyzet. 11 előtt nincs alvás és nem alszik az ágyában, csak közöttünk. pedig soha nem engedtem meg neki, hogy ott aludjon. Ez megy lassan 2 hete. Fölébred, cici, pár perc múlva alszik, kiságyba be aztán 5-10 perc múlva sírás. Ha kiveszem nyugi és kezdődik minden előlről. Volt, hogy én is elaludtam és ott maradt akár 1 órát is, ha felébredtem kiságyba be és megint felébred pár perc múlva. Én annyira ki vagyok már, hogy nagyon. A férjem pedig már annyira jól tud aludni hiszti közben is, hogy néha észre se veszi, mit küzdök a gyerekkel. Persze nem akarom felébreszteni, mert attól nem jobb, hogy ő se alszik. Ja és nappal is 1x alszik fél órát. Ez pont elég arra, hogy megebédeljek meg el mosogassak.7-kor fürdés és utána még alszik kb. 20 percet. Én viszont nem látom rajta, hogy fáradt lenne, mert pörög, vigyorog, dumál egész nap. Nem is értem, honnan van ennyi energiája.

Mindenki

Szonja mostanában annyira harap szopi közben, hogy a könnyem is kicsordul. Napi 5-6 alkalommal úgy bele harap, hogy látszik az összes foga a cicimen, és közben néz rám és vigyorog.A ti gyekőceitek is harapnak, vagy csak engem ért ez a megtiszteltetés? Ha vki tud, írjon már valami okosat, hogy szoktassam le erről a frankó szokásáról.Előre is köszi..

Tlindi

Kép
tlindi

Na ez nem tudo mért ment 2x :?:

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!

Hát én nem hiszem, hogy alvási tanácsdásban túl jó lennék, de azért leírom nektek, hogy nálunk ez , hogy is volt!
Még Csengénél kitaláltam illetve nem bírtam az éjszakai ébredéseket és úgy döntöttem amikor két hónapos lett, hogy ez nekem nem megy az éjszakai kelés és úgy döntöttem, hogy cici helyett kapjon teát és két éjszaka kelt még teázni viszont utána nem kellett neki a tea sem és onnantól meg végigalukálta az éjszakát! És én ezt csináltam mindegyikkel!
Szerencsésnek mondhatom magam azt hiszem mert ilyen nem alszunk éjszaka nálunk nem volt! Kincső is elalszik este 9-kor és csak reggel félnyolc és flkilenc között ébred valamikor! Ma pélául már a nagyokkal a suliba értem amikor anyu hívott, hogy volt ébren a gyerek és tisztába tettem mert, hogy csont száraz a pelusa! És ha hiszitek ha nem nem tettem tisztába gyereket reggel!
Fú most biztos nagyon utáltok ezért, hogy mi alszunk éjjel!
De veletek vagyok lélekben és meg tudlak érteni bennetek, hogy ez kikészít!

Tlindi!

Neked sem tudok harapás ügyben segíteni mert nálunk még egyiknek sem volt foga amikor ciciztek!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Tlindi!
Engem néha megharap Ádi, de már érti, hogy nem szabad, fáj.
Mert Balázst sokat tépte. Dehogyis. Mindenkit tépett. És mondtuk neki, hogy nem szabad, fáj. És a kis tenyerét kinyitva szoktuk simizni Balázs buckóját. Úgyhogy ha tépi Balázst, akkor mondom neki, hogy nem szabad, simogasd meg és simizi a kis mancsával :)

Szóval ha begorombul, hogy nincs semmi a cickóba, akkor harap. Na akkor én szépen eltolom és mondom neki, hogy fáj. És ha mégegyszer megharap, lerakom. Úgyhogy mostanába nem nagyon harapdál. Egy kis siker nekem.

Hát téged sem irigyellek az éjszakáidért.
Én sem akartam közénk szoktatni. De a helyzet ugyanaz, mint nálatok. A kiságyba nem marad meg. És nagy átlagba köztünk legalább 3 órátkat alszik. Úgyhogy inkább köztünk, minthogy pattogjak a kiságy és az ágyunk között. Olyan is volt, hogy Ádi aludt hajnal 4-ig. Na igen, jól gondolod: Én keltem óránként. Forogtam az ágyba, mint a grillcsirke a nyárson.

Na megyek, ki tudja mi lesz ma éjjel.
Kérlek, írjatok valami okosat!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Ildóca!
Dehogy utállak azért, mert Ti alszotok!
Ez is olyan, mint a vesegörcs, meg az epegörcs. Az ellenségemnek se kívánom. Merthát gyerekek, boldogság, meg minden, de a hosszú hónapok óta tartó kialvatlanságtól már fizikailag is fáradtabb vagyok. Reggel azt hittem nem vonszolom el a gyereket az oviba. És van, hogy valami kb. 2 hét alatt jut el a tudatomig. Már visszasírom a terhességi koncentráció hiányt. Mindegy. Hamar felnőnek. Még max. egy év :cry:
Azért ha valaki valami okosat tud...

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja, Tlindi!
Sajnos én sem tudom a frankót alvás ügyben.
Nálunk sem zökkenőmentes az éjszaka, de sose legyen rosszabb.
Este 8 és fél10 között valamikor elalszik és reggel 8-9-ig nyomja.
Bár sokszor felsír, sőt, néha fel is áll és félkábán egyik lábáról a másikra állva hintázik, de elég odamenni és megsimogatni, lefektetni és a mancsába nyomni a nyuszókáját, extrémebb esetben 1 percre kivenni, megölelgetni aztán vissza és szunyál tovább.
Viszont amióta fogzik, minden hajnalban az ágyamban köt ki, mert van egy olyan felsírása, amikor vigasztalhatatlan.
De én nem is bánom, mert különben ki tudja hányszor kéne még felpattannom hozzá, így meg ha felsír mellettem, megsimózom és már alszik is tovább.
Ágyam nagy és rajta kívül senkivel sem kell megosztanom, úgyhogy annak ellenére elférünk benne, hogy folyton derékszöget zár be velem, mire végre megleli az ideális alvó pozíciót.
Ezt tőlem örökölte, mert én is sajtkukac vagyok.

Egyébként eddig úgy volt, hogy délelőtt 11-fél12 körül tudtam lerakni aludni 1 órára, meg délután 4-től 5-ig, de egyre kevesebbszer hajlandó a két alvásra, pedig az egy alvás kevés neki, látom rajta.
Harapni is akkor szokott, amikor már fáradt, nyűgös, nyervogós, csimpaszkodós.
Rászólok, Ő meg általában vigyorog.
Hajhúzást is favorizálja, amitől roppant morcos vagyok.
Hajszálanként próbál megfosztani a tollamtól.

Mostanában egyszer volt olyan, hogy mikor átvittem az ágyamba egy felsírás után, teljesen felélénkült, nem volt hajlandó tovább durmolni én meg tök ingerült voltam már ettől az egy esettől is
:oops:
Hiába, el vagyok kapatva.
Szóval minden elismerésem a virrasztóknak.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok! Végre beindult a topic!:))
Beubaba, köszi a torta tippet, megpróbálom megsütni a kislányomnak. De ebben nem vagyok valami ügyes, mindig száraz, keksz-szerű lesz a tortám.
Nálunk pont az a gond, hogy nem szereti senki, ha a kisgyerek belemászik a nagy tortába, mert utána nem akar senki enni belőle. Ez egy több évtizedes konfliktus forrás a családban...sokat tudnék erről mesélni. Az a lényeg, hogy nálunk külön kis torta lesz, mert jobb a békesség.

Alvás ügyben nálunk minden este máskor alszik el a kiscsaj. Van, hogy nem álmos és itt tombol a nagy ágyon akár éjjel 23 óráig. De ha bevisszük a szobájába, hogy aludjon, akkor sír, hogy nem akar. Szóval, tombol, amíg bírja, aztán eldől, és be lehet vinni a szobájába és onnantól alszik szépen. Nátha idején többször felsír éjjel és ilyenkor én sem aludhatok, mert kelnem kell hozzá orrot szívni stb. Napközben pedig kétszer alszik, reggeli után és ebéd után.

Mellharapás nálunk is volt, nagyon fájt. Amikor éhes volt, akkor szépen odafigyelt, hogy ne harapjon. De amikor annyira nem érdekelte a dolog, akkor inkább rágókának használta, jaj, az fájt.
Vendég

Tivadar alvási szokásai is rapszodikusak. Most próbálkozunk a fél 9-es elalvással. Eddig 22-23:30 között aludt el. Besokalltam, hogy semmi időm magammal lenni, meg egyébként is késő este már ne randalírozzon, hanem próbáljon aludni.
Mondjuk most a napközbeni alvások is változnak. Gyakorlatilag össze-vissza történik minden. Kb. 2 órát alszik nappal, esetenként 30 percekre osztva, máskor meg egyszerre alszik 2 órát.
Az evés is tébolyda. Gondolom ilyenkor már normális, hogy nem hízik.
Persze a karácsony is jól elkapatta Tivadart.
Most küzdünk.
szilvi35

Sziasztok

Köszönöm a hsz-et. Összegyúrok belőle valamit és hasznosítom. Én is mondom, hogy nem szabad , fáj, mármint a harapásra és a másodiknál elveszem tőle a kajazsákot. Akkor van nagy hiszti.Kicsit később persze visszakapja, de remélem tanúl belőle.

Ildóca dehogy utálunk, legalább neked ( és Kattkatnak )jó dolga van :lol: Pont most éjjel próbáltam ki, hogy vizet kap éjjel inni, úgy fintorgott meg tekergett tőle, mint egy kukac, el is nevettem magam.Nagyon szigorú anyuka vagyok :roll: Meg neked kell is a pihi, mert hát egy akkora családot összefogni, mint a tiéd. Nem is tudom, hogy bírod. Gratulálok :lol: :!:

A hajhúzás nálunk is menő, pedig alapból nem túl dús hajkoronával rendelkezem. Elfordítja a fejemet, hogy tudja húzkodni a coffomat ( vagy mimet )

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!
Mi próbálkoztunk a vízzel itatással - asszem írtam is - hát nem sok sikerrel. Pohárból nem issza, cumit meg most adjak neki???? Egyébként abból se biztos, hogy inná a vizet.

Most éjjel "csak" kb. 2 óránként kelt. Mikor felmentünk aludni, rögtön megneszelte :) és felkelt, de kb. 3 perc alatt hajlandó volt ölbe elaludni. Na de 10 perc múlva felébredt. Volt is hiszti. Mert cickót nem kapott. Ordított, mint akit nyúznak, de közbe azért tartott hatásszünetet. Mászkált köztem és az apja közt, mert a végén szerintem már az is jó lett volna, ha az apja riszálja kicsit a seggét. Aztán mikor odabúj hozzám, kicsit ringattam meg énekeltem és kb. 3 percig elaludt.
A következő keléseket én nagyjából átaludtam, vagyis ájultam. Aztán hajnali 4-kor megéledtem és akkor adtam neki cickót. Asszem elrontottam. Na majd ma, ha nem ájulok be és erősebb leszek, nem kap.

Ádi is állandóan a hajamba matat a kis kezével. A legjobban azt "szeretem" mikor a hajamba kapaszkodva feláll. Nem nagyon szeretem egyébként, ha ki van engedve a hajam, de nem lehet állandóan összefogva.

Ma megtalált az oviba egy apuka. Hogy állítólag Balázs bebokszolt a gyerekének és mondjam meg neki, hogy ilyet nem szabad csinálni.
Majdnem agyvérzést kaptam. Én ebből nem csinálok ügyet, több okból. Mi van, ha csak úgy füllent egyet és nem is bántotta senki. Mert ugye ebben az életkorban ez teljesen normális. Vegzáljak minden szülőt, hogy utasítsa rendre a gyerekét. Meg az óvónőt is. Mert jött úgy is haza, hogy anya, a Zsuzsa néni bántott. Kérdem, hogy hogy bántott. Erre kitalál valamit, majd a mamájának már azt mondja, hogy az egyik kisfiú bántotta.
Aztán olyan is van, hogy bántják egymást. És? Ha most szólok a szüleinek, akkor nem fognak verekedni? És majd iskolába is boldog boldogtalannak szóljak?
Én mindig azt szoktam neki mondani, hogy szóljon az óvónéninek. Mert a konfliktusait neki kell majd kezelni, nem nekem.
Egyébként megkérdeztem az óvónőket, egyik se látta és a kislány se sírt. Pedig állítólag sírós fajta, burok alatt nevelik (valszeg még majd az egyetemen is megkeresik annak a szülejét, aki ferdén nézett a lányukra :evil: )
Azt is mondták, hogy pedig Balázs nem verekedős. Hát lehet, hogy nem, de azért nyilván fog verekedni, nem hiszem, hogy a glória ott lesz a feje felett.
Úgyhogy már látom, hogy éjjel emiatt nem fogok aludni. És szerintem ennek még lesz folytatása. Már most rágom magam előre, hogy hogy küldjem el őket szépen, kúltúráltan a jó francba.

Úristen, már a szülőin tudtam, hogy nem normális a társaság fele....
Az egyik azt találta mondani, hogy számlával igazolt helyről vigyük a szülinapi tortákat, meg a gyümölcsöt. Mert ő biotermelő, és csak azt ad a gyerekének. Na ominózus anyuka rögtön átintegetett, hogy jaj igen, ők is onnan vásárolnak és akkor vegyen mindenki ezektől bio gyümölcsöt. Ránéztem a férjemre és mondtam neki, hogy fussunk innen, ezek mind bolondok :) Ezt egyébként hallotta biotermesztő anyuka is - igaz azt jobban, amit a többiek adtak neki - és visszavonulót fújt.
Egyébként most dög leszek: biotermesztő anyuka és biovásárló anyuka (aki gyerekének Balázs bebokszolt) kisminkelve, műkörömmel, fukszok ezerrel. Cuccuk nyilván nem a kínaiból, de még csak nem is a H&M-ből. A társaság nagy része - Szilvi után szabadon :) - a béka segge alatt kettővel. Mibe került volna biotermelő anyunak az a heti kb. 5 kg gyümülcs?

Na bocs, de muszáj volt kipanaszkodnom magam. Nem is megyek szülőire, most mondom. Majd az uram. Elvégre eskü alatt vallotta, hog gazdagságba, szegénységbe....

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!

Éjszakai élet....nálunk is van ezerrel!
Most épp kb.1 hónapja Bogi 2 óránként ébred...már a hajam hullik...
És szopik ezerrel,mintha éheztetném nappal.
Aztán most azt gondoltam ki,hogy lehet,nem jó már a tejem?kevés neki?
Jó,persze kap már nappal mindenfélét,de az miért nem tart ki éjjel?
Vagy ez már függőség?
Rámszokott?
De eddig meg olyan szépen aludt és volt,h 5 órát is egyhuzamban.
karácsonykor anyuméknál hajnali 6ig aludt..ott miért?Mondjuk az őt körülvevő 7-8 ember kifárasztotta...ezt itthon nem tudom produkálni...:)
Nem tudom....:(
Bár a foga is jön már régóta,a metszők,de csak nyálzik és néha odakap.

Mindegy....most kipróbálom éjjelre a Beba tápszert....hátha bejön..
aztán majd meglátjuk...
utána jön a siratás,mert valahogy le kéne redukálni az éjjeli szopikat...főleg úgy,hogy hajnalra el is fogy a tejem...

És képzeljétek,a bal mellemet már nem is hajlandó elfogadni,tegnap óta megharap és kiköpi.
Ebből a mellből mindig is lassabban jött a tej,hiába treniroztattam rajta többet is a gyereket,hátha beindul...
Most eljutottunk odáig,h nem is telik meg olyan hamar és nem is kell neki.
Dehát nem szoptathatok egy ciciből!Hogy fogom megtelíteni,ha el sem fogadja?Hiába használom a kézi mellszivót,nem nagyon jön belőle..

Ez már a vég....

Kép
kata35

Kata35!
Már így is nagyon szép ideig szoptattad Bogit!!!!
Ne ostorozd magad.
Nálunk is akkor volt mellbimbó csonkítás, mikor már kevéske volt a tej.
Gondolta, ha már nem jön belőle kaja, hát rágókának még jó lesz.
Na jó, eltúlzom, mert 2x ha megharapott ott.
Próbáld meg a tápot.
Hátha tényleg éhes és nem csak rossz beidegződés ez a sok kelés.
Kíváncsi vagyok a fejleményekre.

Szonja!
Panaszkodj csak a gyík szülőkre.
Vizet próbáltad már itatós (csőrös) pohárból?
Én abból adom.

Kattkat

Kép
kattkat

Ba...s, csőrös poharat felejtettem el venni. Szép kis anya vagyok.
Na erről beszéltem ám. Ez a fáradtság.

Csak gondoltam felkészítelek benneteket az ovira :)

Kata!
Te még érzed, ha megtelik a melled? Nekem tök olyan üresen, mint telin. Mondjuk jócskán kortyol belőle, de nekem tök olyan, mintha semmi nem lenne benne.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Ennek "örülök" mert nekem is üresnek tűnnek sokszor, mégis nyel.

Kata 35! Nekem is a bal a gyérebb.

Úr Isten! Mikre kell felkészülnöm! Vehetünk egy 180-as ágyat, hogy mindhárman elférjünk benne.
szilvi35

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?