Sziasztok!
Gondoltam, bejelentkezem, hogy élünk és virulunk, Berci már majdnem két kilót hízott és 8 centit nőtt a 7 hét alatt.
Nemsokára megyek a nyolchetes kontrollra... Rohan az idő.
Én elméletileg olyan orvoshoz jártam terhesgondozásra, aki elfogadja az otthonszülést, és vállal mellette háttérgondozást, de nekem nem úgy tűnt, hogy ez rá igaz. Amikor kiderült, hogy szülhetek természetes úton (ugye a méhlepény volt rossz helyen), akkor mondtam neki, hogy megyek tanfolyamra. Már akkor érdekesen reagált. A szülés után meg, amikor felhívtam, hidegvízként ért a reakciója. De tudok olyanról, aki vállal ilyet, csak vele az a "gond", hogy amúgy konzervatív doki, és ha mégis kórházba kell menni, akkor csinál gátmetszést, stb. De ő állítólag rendesen végigviszi a terhesgondozást. A barátnőm az idősebbik Bálinthoz járt az Imrébe, aki kedvesen mondta neki, hogy persze, semmi gond nincsen azzal, hogy otthon szül, sőt, teljesen megérti, de sajnos nem lehet a háttérdokija. Ez szerintem korrekt.
A szabályozáshoz meg annyit tennék hozzá, hogy ha nem Ágiék dolgozzák ki, hogy hogyan lehet kiválasztani az otthonszülésre alkalmas kismamákat, hanem az otthonszüléshez nem értő orvosok alapból kizárnak szerintük veszélyeztetett csoportokat (pl. előző császár, mint kizáró ok, vagy farfekvés, vagy ikerszülés), akkor szerintem majdnem ugyanott tartunk, ahol most. Ugyanis nem hiszem, hogy Ági, miután meggyőződött róla, hogy biztonságos, azt mondaná valakinek, aki pl. császár után mindenképpen otthon akar szülni, és a kórházba semmi pénzért be nem menne, hogy bocs, nem megy el hozzájuk a szüléskor, mert a szabályok így megy úgy. Tehát ugyanúgy üldöznék, mert nem tartaná be a szabályokat. Nem tudom, hogy ezt hogyan lehetne normálisan megoldani.
Fringilla