Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Koszonom az egyutterzo szavakat. :-)
A dolog ugy kezdodott, hogy a bal alhasam baromira faj/fajt, elmentem a regi nogyogyaszomhoz, aki egy Istvanos sztardoki. Mar a tavalyi rakszuresen is mondtam neki, hogy faj, de elkuldott azzal, hogy ne aggodjak. Most decemberben is elmentem hozza, de olyan flegma volt, hogy ugy dontottem orvost valtok. Nektek hála valasztottam a Margit Korhazat es onnan az egyik dokit (korabbi hozzaszolasaimbol kiderul, hogy kit). Dec. vegen abbahagytam a gyogyszert, es elmentem az uj orvosomhoz januarban, mondtam, hogy babat szeretnek, mondta, hogy varjunk egy-ket honapot, amig elmulik a gyogyszer hatasa, utana akciozzunk elesben.
Rendben. Vartam 2 honapot, mensim nem jott meg egyaltalan, vissza az orvoshoz, talalt egy 4.5 cm-es cisztat. Kaptam Norcolutot, amitol megjott. (Erazmusz kozben itt a topicjaban azt irta, hogy mindenkeppen vedekezzunk, mert amig nem all be a hormonhaztartasom a gyogyszer utan, beteg lehet a baba) Vedekeztunk. Aprilisban kontrollra visszamentem az orvoshoz, a ciszta magatol eltunt, de mivel magatol megint nem jott meg a menzeszem, elkuldott hormonvizsgalatra. Kozben menzeszem megjott ugyan (Norcolutos ciklus szerint 2 hetet kesett, de a gyogyszer abbahagyasa ota, vagyis a termeszetes menzesz szerint ez a 109. nap volt mar.)
Hormonvizsgalat eredmenye nem volt jo, ezert tegnap ujra orvosnal voltam. UH-n latszott, hogy nincs rendes meretu petem. Kaptam valamit a pajzsmirigyemre (Thyroxin?), es mivel nem hagytam annyiban a dolgot, ezert a kov. ciklustol Closty-t kell majd szednem, es ujra visszamenni UH-ra. A doki eloszor vonakodott felirni a Clostyt, mert meg csak januarban merult fel a baba gondolata, de mondtam neki, hogy ha mar talalt valamit nem akarok honapokig arra varni, hogy hatha magatol rendbejovok. Igy vegul megiscsak felirta.

Hat ennyi a teljes "sztorim". Koszonom, hogy meghallgattatok.

Viki, nekem is az ikrek az almom. :-)) Hogy hoztattok ossze? :-)))

Doris, ha jol olvastam, Te sem vagy meg babocas? Ti miota probalkoztok? Ugye, nem baj, ha megkerdeztem?

Sziasztok,
Gombóc
gombóc

Viki!

A szülésznõmet Bálint Viktóriának hívják, nagyon aranyos, kedves fiatal lány.
Én is úgy tudtam, hogy a spinális érzéstelenítés után nem mozoghatsz, fejedet nem emelheted, stb., de úgy tûnik, ez nem így van, mert engem már 3 órával a mûtét után Viki megmosdatott. Emelhettem a fejemet is. Felkelni viszont csak 12 óra után kellett, de mivel az nekem hajnali 1/2 3 lett volna, hagytak aludni 5-ig. Na, akkor viszont kötelezõ. Mivel Viki úgy adott át az ügyeletes nõvérnek, hogy nagyon jól mozgok, nekem ki kellett menni a fürdõszobába, nem a kórteremben volt a reggeli fürdés. Nem mondo, hogy szuper jól esett, de utána szinte nem feküdtem vissza, hogy a felkelést minél kevesebbet kelljen gyakorolni.KépEgyébként én nagyon jól viseltem, mûtét utáni délelõtt még mielõtt a kanült kivette volna a doki lementem a 2.-ra, mert a kajám ott volt. (Én már 3 nappal korábban befeküdtem.) Szóval nem kell a császártól nagyon félni, nem szabad magad utána elhagyni.

A tejtermelõdésre nem tudok mit mondani, nekem is csak a harmadik napon lett, de nem tudom, hogy ez általános-e. Én azt gondolom, lehet, hogy tévedek, hogy ha a szülés magától indul be, csak mûtét a vége, akkor a szervezet tudja, hogy mit kell csinálnia. Más a a helyzet esetleg egy indított szülésnél.(mint az enyém is volt)

Sziasztok, Rita
ritasol

GombócKép
Bizony, jól értetted, sajna még nincs babácskánk de dolgozunk rajta...Kép Engem néhány éve méhpolipokkal mûtöttek. Aztán teherbe estem de a 14. héten sajna kiderült, hogy elhalt a babácska így a terhességet mûszeresen kellett befejezni. Aztán a szövettanból kiderült, hogy mérgezést kaptam a babától és újra mûtöttek. Aztán méhszájsebem lett és lézeresen mûtöttek. Most 13 ciklus óta (nem hónapokat írok, mert volt 75 napos ciklusom is) próbálkozunk sikertelenül... Ezért is fordultam orvoshoz tavaj ismét és kiderült, hogy endometriosisem van ami akadályozhatja a teherbe esést. Hormoninnyekciókat kaptam ezért fél évig nem eshettem teherbe (fizikálisan kizárt volt, nem menstruáltam) . Most a kezelések utáni 3 sikertelen hónapon vagyunk túl és hétfõn megyek orvoshoz, hogy hogyan tovább... Ne szomorkodj, bár tudom, hogy nagyon nehéz. Gyere át hozzánk ha mégis úgy gondolod de azért itt is írogathatunkKép Fel a fejjel és sok sikert kívánok Neked is meg MindenkinekKép

Puszi: Doris
doris

Sziasztok!

Gombóc nagyon szorítunk,hogy minél hamarabb összejöjjön a kis pocaklakó! Nekem januárban volt valami, amitõl nem jött meg - a régi orvosom nem tájékoztatott csak gyógyszert írt fel amitõl megjött és 3 hónapig kellett fogamzásgátlót szednem. Ezután váltottam nõgyógyászt és novemberben sikerült a kis pocaklacót összehozni.
Kato: megkérdeztem a császárt. Egy kis vágást készített (mindkét esetben) és utánna szétszedte az izmokat.
Nálunk úgy néz ki minden rendben (és egy kis örökmozgó fiam lesz), csak szigorúan szednem kell a vasat.
Nagyon szép napot Mindenkinek!
Lekvarka
lekvarka

Sziasztok!

Koszonom szepen a vigasztalast! :-))
Nem tudom, Ti hany evesek vagytok, en iden leszek 29, ezert nem hagytam magam a dokinal se lerazni. Eddig - hulyen hangzik-, "tudatosan" eltem, vagyis szeretem iranyitani a sajat sorsomat, de ez a januar ota tarto csoborbol vodorbe allapot neha kiakaszt. Igazabol a bizonytalansag tenyleg a legrosszabb, mert eddig ezeket a problemakat megallapitotta a doki, de mi van, ha van meg mas is....
Na mindegy, Doris, hozzad kepest en meg csak panaszkodni se panaszkodhatok. :-((( Es beloled megis arad az optimizmus. :-)))
Azt hiszem, nem OFF-olom szet a topicot, inakbb atmegyek a ma megint megjottbe...

Sziasztok,
Gombóc
gombóc

Lekvárka!
Örülök hogy veletek minden rendben
Köszi hogy megkérdezted a császárt.
Nálunk is minden rendben jövõ szerdán megint mehetek CTG-re, sajnos én nem tudom hogy fiu vagy lány mindig takarja.

Gomboc, Doris!
Remélem minnél hamarabb lesz nektek is pocaklakotok!

A tejem nekem is csak harmadik napon indult be pedig nem császárral szültem, szerintem ez is alkati kérdés.
Szia mindenkinek
Kato
katalinka

Drága GombócKép
Az én "bajom" sem nagyobb mint a Tied, egyformán keményen küzdünk azért, hogy végre bebabásodjunk és hidd el sikerülni is fogKép Örülök, hogy "átjöttél"Kép

doris

Sziasztok Lányok!

Rita!

Köszönöm a "felvilágosítást". Szülés után osztályos szobában voltál? Azt mondják, legalább az elsõ napot érdemes pihenéssel tölteni, és csak utána menni baba-mama szobába. Már ha van hely.

Lekvárka!

Te milyen vaskészítményt szedsz? Én is vérszegény vagyok, a védõnõm mindenáron a Humet-R-t akarta rám erõltetni, de nem bírta a gyomrom. Most Maltofer-t szedek, napi 2 szemet, de most voltam vérvételen, és sajnos ugyanolyan rosszak az eredményeim. A védõnõm nagyon szörnyülködött, de a doki szerint nem vészes, úgyhogy nem foglalkozok vele.

Gombóc!

Én 26 éves leszek a nyáron, és már nagyon be voltam zsongva egy babáért (aztán kettõ lett...). Ha szeded a Clostilbegytet, jó eséllyel pályázol az ikrekre! Ezt nem mondta a dokid? Remélem, hamar összejönnek!

Doris, Ti is ügyeskedjetek!

Sziasztok:
Viki
Viki

Viki!

Elõször minden császárost a császáros szobába visznek, én csak a 2. napon mehettem babásba (a szülés napja a 0. nap), mert nem volt hely. Most mindenképpen megpróbálok minél hamarabb babásba menni, mert szuper volt. (lett volna, ha Gergõ nem szárad ki..., de ez hosszabb történet)Azt mondják a második császár a legrosszabb, rosszabb mint a harmadik.Remélem, azt is olyan jól fogom viselni, mint az elsõt.
A friss kismamában (azt hiszem) láttam, hogy az aláírás mellé odaírják, ki hányadik hétnél tart. Mi lenne, ha mi is bevezetnénk? Nem kéne mindig kérdezgetni, meg visszaolvasni.

Szóval, sziasztok,
Rita 16
ritasol

VikiKép
Két babácska! Ez igenKépKép Köszi a jókívánságokatKép

doris

Sziasztok!
Viki:Maltofer-t es Elevit-et szedek, de estére olyan sápadt vagyok mindt a fal - a tegnapi vérvétel eredményére nagyon kiváncsi vagyok... A vedõnõmnél már régen voltam, inkább a dokimban bízom.
Nem tudom mi van a pocaklakommal mert ma annyira aktív (fél 4 óta felvagyok...)
Gombóc és Doris nagyon szorítunk!
Lekvárka (26)
lekvarka

Köszi a drukkot LányokKép
Hétfõn megyek UH-ra és örülök, hogy végre valami ismét történik majd körülöttem. Hosszú volt ez a 13 ciklus de nem bánom, csak legyen már meg az eredményeKép Vigyázzatok a Babácskáitokra és növesztgessétek ám ÕketKép

doris

Sziasztok!
Koszonom szepen en is a jokivansagokat!
Ikrek...hmmm...de jo is lenne...:-))

Tegnap estere lett egy kis negativ hangulatom, ugyhogy kedves ferjem eloszedett egy nagy adag brie sajtot, egy uveg finom villanyi Gere vorosbort, es kirugtunk a hambol. Minden elpusztitottunk. Aztan meg jol eldoltunk es elaludtunk....:-))) Igy aztan baba ugyben sajnos nem tevekenykedtunk, viszont tok jo lett a hangulatom...:-)

Ti pedig vigyazzatok magatokra es novesztgessetek szepen a pocitokat! :-))

Pusszantas,
Gombóc
gombóc

Lányok,
Hogyan érhetõek el a képek. Én is feltennék képet magamról!
Breki
Breki

Bocsánat ez utolsó üzenetem eltévedt!
Breki
Breki

Szia Viki!
Nincs kedved átjönni az ikres oldalra is?
A mi ikreink 17 hónaposak és õk is a Margitban születtek.
Miért vagy biztos benne, hogy császár lesz?
Jól olvastam, hogy a Sztanyik doktorhoz jársz? Hogy tetszik?
Császár után ugyanúgy lehet rögtön szoptatni, de bõvebben a La Leche oldalán olvashatsz errõl vagy Pethes Ildit kérdezd az ikres oldalon vagy ide is írt korábban Iboly, õ nagyon szuperül tud írni, magyarázni a szoptatásról vagy mail-t is írhasz neki magánban.
Vigyázz Magatokra!
Üdv.:
Cicus 0
Cicus

Sziasztok!

Még új vagyok itt. Kérlek segítsetek nekem.
27 éves vagyok. Tavaly szeptemberben sikerült teherbe esnem, de sajnos novemberben elhalt a kicsi. missed ab. 7.héten Nagyon megviselt az eset, de még mostanában is sírok, ha eszembe jut, vagy eszembe juttatják. Persze túl kell tenni magam, talán ha sikerülne, jobb lenne.

Tudjátok, jobb ha több orvos készenlétben van, hát nekem volt már négy(nem párhuzamosan).
Mindannyian azt mondták, hogy a hormonháztartásom rendben! De képzeljétek el, hogy az 5. doki ezt írta:
"A 7 hetes magzati elhalast minden esetben (csaknem minden esetben) a sargateshormon-termelés elégtelensége okozza, tehát cikluszavar kovetkezménye. Az összes lelete semmit sem ér, mert pont a lényeg maradt rejtve. A stressz ugyanis letiltja a szaporodast, részint az ovuláció, részint a beágyazódás szintjén. Ez az Ön problémája, mely gyógyszerekkel és némi lelki gondozással biztosan gyógyítható."
A lényeg: \red {A ciklusom változó: 35-42 között}, tehát evvel van a gond!
A kérdésem hozzátok, akik szültek vagy már több hónaposak: Kérlek benneteket, hogy írjátok meg, hogy a CIKLUSOTOK milyen? Hány napos, pontos-e, stb.?
PL. 1. mindig 28 napra
2. 30-32 között

Elõre is köszi! Hozzátok akarok tartozni!

Nikie
nikie

NikieKép
Igaz, hogy a kérdés nem nekem szólt (nincs még gyermekem) de azért írok... A ciklusod túlságosan hosszú. Mindenképp ellenõriztetned kellene a hormonszintedet (ezt a nõgyógyászodtól kérheted). Méred a hõmérsékleted? Csak azért kérdem, mert abból kideríthetõ pl. hogy van e peteérésed egy adott ciklusban vagy sem.
Ne szomorkodj, bár tudom, hogy milyen nehéz Neked... Hidd el sokan vagyunk akik elveszítettük a babánkat de idõvel majd könnyebb lesz... Próbálkoztok már a következõ terhességgel? Csinált az orvosod kivizsgálást, hormonszint mérést, UH-ot..stb? Õ mit javasol?

doris

Sziasztok Lányok!

Rita!

Biztos, hogy a második is császár lesz? Én most még úgy gondolom, hogy mindenképpen - amint csak lehet - szeretnék a babákkal lenni.

Lekvárka!

Nem akarlak elkeseríteni, de - mint írtam - az én vérképemben nem hozott nagy változást a napi két Maltofer. Pedig becsületesen betartom, hogy 3 óra elteltével veszem csak be a többi vitaminhoz képest (tudtad, hogy pl. a magnézium, meg állítólag a tej gátolja a vas felszívódását?). De amíg a doki nem mondja azt, hogy nagyon vészesek az eredmények, addig nincs baj...

Doris!

Várjuk a beszámolót, mit láttak UH-n! Ha eljut az emebr a dokihoz, az mindig lendít egy kicsit a dolgon, és közelebb kerülsz a "célhoz".

Cicus!

Átnéztem már Hozzátok is, de lehet, hogy rosszkor, mert elég régen volt az utolsó hozzászólás. De átnézek megint. Igen, a Sztanyik doktorhoz járok, és nagyon meg vagyok Vele elégedve. Már elég sok dokihoz volt "szerencsém", eddig mindegyiket überolta. Nem vagyok biztos a császárban (sõt, nagyon szeretném elkerülni), de mégis nagyobb a valószínûsége, mint ha csak egy babát várnék. Köszönöm a szoptatással kapcsolatos tanácsot, utánanézek annak is.

Nikie!

Sajnálom a Veeld történteket, velem is majdnem megtörtént a 8. héten, de szerencsére idõben kórházba kerültem, meg gondolom, szerencse is kellett hozzá, na meg a 12. hétig sárgatest-hormon, és nem történt nagyobb baj, mint pár napi vérezgetés.
Ha valahogy fel tudnád dolgozni ezt a szomorú dolgot, biztosan hamar várhatnál újra babát. Én azt mondom Neked, hogy próbálkozz ennél az 5. orvosnál, úgy tûnik, komolyan foglalkozik a kérdéssel. A legtöbb doki egy vetélést elintéz annyival, hogy ez megtörténhet bárkivel, és legközelebb csak akkor akar látni, ha újra terhes vagy. Sok sikert Nektek, és azt kívánom, hogy minél hamarabb újabb babavárásról értesíts minket!

Sziasztok:

Viki
(28. hét utolsó napja)
Viki

Sziasztok Lányok!

Rita!

Biztos, hogy a második is császár lesz? Én most még úgy gondolom, hogy mindenképpen - amint csak lehet - szeretnék a babákkal lenni.

Lekvárka!

Nem akarlak elkeseríteni, de - mint írtam - az én vérképemben nem hozott nagy változást a napi két Maltofer. Pedig becsületesen betartom, hogy 3 óra elteltével veszem csak be a többi vitaminhoz képest (tudtad, hogy pl. a magnézium, meg állítólag a tej gátolja a vas felszívódását?). De amíg a doki nem mondja azt, hogy nagyon vészesek az eredmények, addig nincs baj...

Doris!

Várjuk a beszámolót, mit láttak UH-n! Ha eljut az emebr a dokihoz, az mindig lendít egy kicsit a dolgon, és közelebb kerülsz a "célhoz".

Cicus!

Átnéztem már Hozzátok is, de lehet, hogy rosszkor, mert elég régen volt az utolsó hozzászólás. De átnézek megint. Igen, a Sztanyik doktorhoz járok, és nagyon meg vagyok Vele elégedve. Már elég sok dokihoz volt "szerencsém", eddig mindegyiket überolta. Nem vagyok biztos a császárban (sõt, nagyon szeretném elkerülni), de mégis nagyobb a valószínûsége, mint ha csak egy babát várnék. Köszönöm a szoptatással kapcsolatos tanácsot, utánanézek annak is.

Nikie!

Sajnálom a Veeld történteket, velem is majdnem megtörtént a 8. héten, de szerencsére idõben kórházba kerültem, meg gondolom, szerencse is kellett hozzá, na meg a 12. hétig sárgatest-hormon, és nem történt nagyobb baj, mint pár napi vérezgetés.
Ha valahogy fel tudnád dolgozni ezt a szomorú dolgot, biztosan hamar várhatnál újra babát. Én azt mondom Neked, hogy próbálkozz ennél az 5. orvosnál, úgy tûnik, komolyan foglalkozik a kérdéssel. A legtöbb doki egy vetélést elintéz annyival, hogy ez megtörténhet bárkivel, és legközelebb csak akkor akar látni, ha újra terhes vagy. Sok sikert Nektek, és azt kívánom, hogy minél hamarabb újabb babavárásról értesíts minket!

Sziasztok:

Viki
(28. hét utolsó napja)
Viki

Bocsánat a dupla üzenetért, de közben kivágott ez a nyavalyás gép...
Viki
Viki

Szia Viki!
Ikrek szoptatásáról a LLL honlapján öt cikk is van:
http://www.lll.hu/archiv/ujsag/cikkek.htm
Iboly emil címe, ahol szoptatás és császár összefüggéseirõl kérdezhetsz: eboy@freemail.hu
Egyébként én úgy emlékszem, hogy a tej beindulását a lepény leválása befolyásolja és nem a szülés módja, tehát ugyanúgy beindul rögtön a tejtermelés az elõtejjel.
A mi fiaink rögtön szopiztak (igaz csak életük hetedik órájában), de rögtön ment nekik pedig látszólag semmi nem jött, és utána sem volt nekem klasszikus tejbelövellésem csak ettek mindig meg híztak szépen, és még most is szopnak naponta kétszer 17 hónaposan.
Egyébként õk is a Sztanyik doktornál születtek és sajnos császárral.
Még az ikrek könyvét is nagyon ajánlom Neked, a szoptatásról is jókat ír.
Üdv., vigyázz Magatokra:
Cicus
Cicus

VikiKép
Ahogy ígértem megjöttem a vizsgálatról. Az UH- szerint minden rendben. Az endom sajna tapintható és fáj is. A jövõ héten petevezetõ átjárhatósági vizsgálatra kell mennem. Hát be vagyok tojva, de örülök, hogy egy lépéssel közelebb kerülünk a várva-várt babácskáhozKép
Ti hogy vagytok?

doris

Viki!

Nem biztos, de szerintem valószínû, hogy megint császár lesz. Errõl még nem beszéltünk a dokival. Most azt hiszem, egy kicsit felkészültebben fogok bevonulni a kórházba, mint 2 évvel ezelõtt.

Zsani!
Most kaptam a papírt a kórházból, hogy a cukrom nem jó.Kép Kíváncsi vagyok, hogy mennyi, mert az nem szerepel a papíron. Kedden vagy csütörtökön kell bemennem 9-re a terhesgondozóba. Majd megmondják, hogyan tovább. Úgy hallottam, változott a rendszer, de többet nem tudok róla. Megírnád esetleg, hogy nálad hogy volt? Neked mennyivel volt magasabb, mint kellene?

Sziasztok, Rita(17)
ritasol

Sziasztok!
Cicus: köszi a honlap-címet, mindenképpen megnézem. Megvettem én is az ikrek könyvét, de az az igazság, hogy eddig még csak a terhességre vonatkozó részleteket olvasgattam. Nálad szülés közben derült ki, hogy császár lesz? Vagy tudtad elõre? Te nem voltál megelédedve az orvosoddal? (Vagy csak én értettem rosszul...?)

Doris: legalább el lehet indulni a baba felé vezetõ úton... Laparoszkópiád lesz? Tájékoztatót már láttam róla, az egyik kolléganõmnek csinálták is. Azt mondta, abszolút túl lehet élni. De persze ki szeret kórházba menni???? Azért remélem, bezsámolsz mindenrõl!

Rita: ne idegeskedj nagyon, az sem tesz jót a cukornak, nem? Azért szorítok Nektek, hogy ne legyen vészes a helyzet. Azért mindenképpen írd meg, hogy mi történt!

Legyetek jók, további jó pocakosodást mindenkinek!
Viki

Doris, szurkolok neked! Kép Az átjárhatóságit ugyanaz a doki csinálja?
bogyeszka

Jó reggelt mindenkinekKép
Viki, BogyeszkaKép
Köszi az érdeklõdéstKép A petevezetõ átjárhatósági vizsgálat nem egyenlõ a laparoszkópiával. Míg a lapart alatatásban végzik (3 metszést ejtenek a köldök környékén, bevezetnek egy kamerát és az esetleges elváltozásokat mûteni is tudják az altatás alatt...) úgy a HSG-t altatás nélkül "ambulanter" eljárásban csinálja meg az orvosom. (Remélem, hogy Õ, mert más keze alá be sem feküdnék, de ezt Õ is tudja...Kép) Bevezetnek egy katétert, befecskendeznek egy anyagot (ez abban az esetben fájdalmas lehet, ha elzáródás van...) és röntgenen megnézik, hogy az anyag átjutott-e a petevezetõkön. Ha igen, akkor nagyon fogok örülni, de ha nem, akkor részben annak is fogok örülni, mert legalább kiderül, hogy az endom mellett mi is akadályozza a babásodástKép Na most aztán nem tudtok rajtam eligazodni igaz? Nem a Ti hibátok... Én annak örülök, hogy másfél év után végre újra történik valami az ügy érdekében. Persze ez az idõszak sem volt tétlen, de jó lenne már babát várni és meg is szülniKép
BogyeszkaKép Veletek mi van? Hogy vagytok?

doris

Doris, akkor azt kivánom, hogy legyen olyan eredmény, amilyet szeretnél! Kép

Mi jól vagyunk, bár a szülés alatt fellépõ oxigénhiány miatt a babát beutalták a Fejlõdésneurológiai Intézetbe, ott töltöttünk egy hetet kivizsgálás miatt. Szerencsére úgy néz ki, nincs komolyabb gond, csak szigorúan a hasán kell tartani a gyerkõcöt. Négy hét múlva megyünk vissza kontrolra. Egyébként vasárnap voltunk 3 hónaposak! Kép
bogyeszka

BogyeszkaKép
Bocsáss meg, hogy eddig nem is érdeklõdtem, de teljesen magammal voltam elfoglalva... Oxigénhiány lépett fel a szülésnél? Mi történt? Nagyon elhúzódott, esetleg beszorult? Nagyon drukkolok Nektek, hogy mindent rendben találjanak 4 hét múlvaKép Szopizik rendesen? Milyen baba? Békés?

Szívbõl kívánom a legjobbakat és gratulálok a 3 hónapos babácskáhozKép Hogy repül az idõ...Kép

doris

Doris, hát ilyen baba: [url=http://kep.tar.hu/aandris2/index.phtml?aid=27522310" TARGET="_top]http://kep.tar.hu/aandris2/index.phtml?aid=27522310[/url]

Azért is lett a vége császár, mert leestek a magzati szivhangok, pedig már 4 ujjnyira ki voltam tágulva. A mûtét során derült ki, hogy a nyakán volt a köldökzsinór, ez okozta a gubancokat. De azt nem hittem volna, hogy ilyen hosszúra nyúlik a gond... Egyébként szopik rendesen, bár nem éppen gombócka, inkább hosszra gyúr, mint súlyra. De nagyon békés, nyugodt baba, ideális kezdõ szülõknek. KépKép
bogyeszka

Szia Viki!
Nagyon szívesen.
Szülés közben derült ki, hogy császár lesz, még ma sem tudom pontosan, hogy miért. Egyébként ez az egy (mármint, hogy most sem tudombiztosan, hogy miért) elégedetlenségem van Sztanyik doktorral szemben, minden másban nagyon felkészült, nyugodt és emberileg is nagyon korrekt és tényleg jó, hogy tudott idõben dönteni a császárról és nem a gyerekeim bánták az esetleges hezitálást.
Persze a császár is tudom, hogy mindannyiunk érdeke volt, csak hiányzik az élmény, amire egész életemben készültem, de ez egy másik téma.
Nagyon irigyellek! Kb. a 28. hét volt a legnyugodtabb, legboldogabb terhes idõszakom. Hogyan fekszenek a kicsik? Mekkorák most? Mikor mész CTG-re? Minden OK? Nem kell feküdnöd? Dolgoztál? Ugye most már pihensz? Jársz terhes tornára? Miért kellett a Clostit szedned? Óbudáról jársz a Margitba vagy a környékrõl? Mikor tudtad meg, hogy ikrek? Tudod már, hogy fiúk vagy lányok vagy meglepetést szeretnél? Egy vagy két burokban vannak?
Pihenj sokat és véletlenül se lépcsõzz!
Mindenkinek jó babavárást illetve sikeres pocakosodást!
Üdv.: Cicus
Cicus

BogyeszkaKép
Gyönyörû ez a babácska és milyen kerek kékséges szemei vannakKépKép Tökéletes!!!!KépKép Nagyon nehéz lehetett a szülés meg a császár közötti idõszak de most már megnyugodhattokKép Csodaszép babóca lett belõle és külön "ajándék", hogy nyugodt a természeteKép További sok boldogságot és nagyon jó egészséget kívánok Nektek aztán ha "bebabásodom", akkor biztosan kérdések tömkelegével foglak majd elhalmozniKépKép
Ha a jövõ hétig nem történik semmi, akkor majd beszámolok a HSG-rõlKép

doris

Sziasztok!
Bogyeszka nagyon gratula a tünderi Andrishoz (nekem a 4-es képen teszik legjobban!)
Mindenkinek jó pocaknövesztést és babavárást!
Lekvárka
lekvarka

Doris, Lekvárka, köszi szépen! KépKép

Doris, most kezdek rájönni, hogy igazán sosem fog megnyugodni az ember; valami mindig lesz... Kép De hát gondolom, ez az anyaság... Kép Szülés és császár közötti idõszak? A vajúdásra gondolsz? Hát, az valóban nem volt egy fáklyásmenet, hogy finom legyek... Kép De miután megkaptam az EDÁ-t sokkal jobb lett a dolog.

Cicus, teljesen megértelek a császárral kapcsolatban. Nekem is nagyon hiányzik a szülés élménye, és bármennyire is tudom, hogy a baba életét ment(h)ette meg a mûtéttel az orvosom, ez azért még tény marad.
bogyeszka

BogyeszkaKép
Az aggódás amirõl írsz valószínûleg az "Anyaságot" jelenti, és törvényszerûKép Remélem hamarosan én is megérthetem és átérezhetem a Ti aggódásotokat...Kép
Puszi és vigyázzatok MagatokraKép Ha lesznek friss fotók kérlek mindenképp szólj és jelentkezz, hogy mit mondtak a kontrollonKép A jövõ héten beszámolok a HSG eredményemrõlKép
CicusKép
Nektek is jó egészséget és sok boldogságot kívánokKép
Sõt ezt Mindannyiotoknak kívánomKép

doris

Sziasztok!

Doris! Ügyes légy, és ne izgulj nagyon! (Persze könnyû mondani, mi?!:-))

Bogyeszka! Gratulálok a kisfiadhoz, nagyon tündéri!

Cicus! Most az egyik baba fejfégû, a másik sajna keresztben van (pedig igazán megtalálhatná a helyes irányt!!!). Így elég érdekes, mikor egyszerre mocorognak, mert olyan érzés, mintha négyfelé akarnék szakadni. De azért nagyon szeretem érezni, mert gondolom, az aktivitásuk azt is jelenti, hogy jól érzik magukat. Két és fél hete voltunk UH-n (4D UH-n, a 27. hét elején), akkor 1.100 grammosak voltak. Szerencsére egyformák, tehát egyenlõre egyikük sincs lemaradva a fejlõdésben. Kétpetéjûek, külön burokban, külön lepénnyel, és mindketten kisfiúk. Szerettük volna tudni elõre (leginkább a férjem, meg volt halva egy kisfiúért, hát most lesz Neki kettõ:-)), de egyébként annyira egyértelmû volt, hogy ha nem akartam volna tudni, akkor is látszott a monitoron. Terhestornára nem járok, pedig lehet, hogy kellene, de most már egyre nehezebben jutok el bárhová. A férjem dolgozik, Õ nem tud napközben hurcolászni, és már annak sem nagyon örül, ha én vezetek (na meg a belvárosba öngyilkosság kocsival bemenni). A lépcsõzést nem nagyon tudom kihagyni, mivel a 3. emeleten lakunk, és nincs lift. Ezért háromszor is meggondolom, hogy egy nap hányszor mozdulok ki itthonról. Már nem igazán dolgozom, próbálok minél többet pihengetni. CTG-re még nem kellett mennem, de a következõ UH 24-én lesz (jövõ pénteken), utána megyek a dokihoz is, gondolom, akkor már okosabban leszünk. Egyébként Zuglóban lakunk, innen járok Óbudára (de 14 évig laktam Óbudán). A 8. héten, a 2. UH-n tudtuk meg, hogy ikrek. Enyhe kifejezés az, hogy meglepõdtem, szerintem szerencse, hogy feküdtem. El kellett telnie egy kis idõnek, míg felfogtam, de most már nem cserélnék senkivel.
Én is nagyon szeretném elkerülni a császárt. Bár valaki azt mondta, nem attól lesz valaki jó anya, ha sokat szenved a szülõszobán, hanem utána kell bizonyítani. Biztos ebben is van valami, de én is szeretnék természetes úton szülni, ha lehet.
Remélem, mindenre válaszoltam. Azt nem értem, hogy miért nem tudod, hogy végül miért szültél császárral? Nem mondták meg? (Gondolom, kérdezted...)
Bocsánat, hogy ilyen hosszú lettem...
Sziasztok!
Viki
Viki

VikiKép
Megkönnyeztem amit írtál a babákról, mert olyan megható lehet, ahogy látod Õket az UH-onKépKép Én is úgy gondolom, hogy nem attól lesz valaki "igazi" anya, hogy normál úton szül de kétségtelenül egy semmihez sem hasonlítható élmény lehet. A lényeg utána következik és egészen életünk végéig elkísér minketKép Ezt csak azért írom, mert engem nem az "édesanyám" nevelt, hanem a Nagyikám akinél csodálatosabb embert, anyát még sohasem láttamKépKépKép
Sok boldogságok kívánok Nektek és vigyázza a kis "batyuidra"KépKép

doris

Kedves Doris!
Köszönöm a jókívánságokat. Az ikerterhesség egyik elõnye, hogy gyakrabban csinálnak ultrahangot. Nagyon szeretem nézegetni a fiúkat, eddig majdnem minden UH-t felvettünk videóra, nem is tudom, már hányszor láttuk...
Melyik nap lesz a HSG?
Viki

Szia VikiKép
De jó, hogy gyakran látjátok a babukákatKépKép Jó kis mozidélutánokat lehet nálatok rendezni Kép
Úgy számolom (persze ez nem csak rajtam múlik...), hogy holnap reggelre már 37 alá esik a hõm és akkor holnap megjön a menzim. Ha így lesz kb.csütörtökre múlik el, tehát ha szerencsém lesz akkor péntekre még beférek, ha nem...akkor marad a rákövetkezõ hétKép

doris

BogyeszkaKép VikiKép
Ahogy ígértem most jelentkezem, hogy 27.-én hétfõn lesz a hsg-mKép Nagyon izgulok de örülök is, hogy kiderül talán a "turpisság". Majd kedden beszámolok, hogy milyen lett az eredményeKép

doris

Doris, szurok, szurok! Kép Kép
bogyeszka

Köszi-kösziKépKépAztán majd írjál ám a kontrollrólKép

doris

Doris, nagyon ügyes légy! Nem is tudom, akkor most azért szorítsunk, hogy kiderüljön valami? Gondolo, akkor egyszerûbb lenne a folytatás.
Mindenképpen várjuk a beszámolót!!!

Ritasol: Veled mi van? Mi lett a cukroddal? Remélem, nincs nagyobb baj!!!

Lekvárka! Mi van a vérszegénységeddel? Már javult a helyzet?

Gombóc: Veletek mi újság? Te is régen jelentkeztél!

Viki
Viki

Sziasztok!

Doris, en is nagyon drukkolok neked! Inkabb deruljon ki valami, azon hamarabb lehet segiteni. :-)))

Viki, olyan jo neked, ugy irigyellek! :-))))

En most jarok a ciklusom 32. napjan. Egy tesztet csinaltam, az negativ lett, de mivel a legutobbi ciklusom 42 napos volt, szerintem meg nyugodtan varhatok a tesztelessel. Lelekben eldontottem, hogy nem fogok aggodni, jovo honaptol ugyis Clostit kell majd szednem, igy inkabb arra koncentralok. :-))
Igazabol gyakran emelygek, de ez lehet a pajzsmirigy gyogyszertol is. Hetvegen meg biciklizni voltunk (persze a foszervezo elfelejtette elemondani, hogy csak foldut van arrafele), igy azt gondolom, ha lett volna valaki, szegeny biztos kirazodott..:-(((((

De azert most leugrom mindjart a gyogyszertarba, veszek uj tesztet. :-))

Egyebkent a kedvem nem tul rozsas, a legjobb baratnom, aki meg evekig nem akart gyereket, tegnap ketcsikos tesztet produkalt. Most o sem boldog, meg en sem vagyok happy (marmint, hogy nekem meg nem)...:-((

Pusszantas,
Gombóc
gombóc

Szia Gombóc!
Jó, hogy jelentkeztél! Annyira ne irigyelj, mert most éppen aggodalmaskodom, mert 15 percenként méhösszehúzódásaim vannak. Remélem, nemsokára elmúlik... Ha reggelig nincs változás, felhívom a dokim.

Nekem amúgy a harmadik teszt mutatta ki a terhességet Kép
Ne aggódj, szerintem hamarosan Te is belépsz a pocaknövesztõk társaságába!

Puszi:
Viki
Viki

Szép jó reggel MindenkinekKép
VikiKép
Mi van Veletek??? Írj légyszi! Ugye elmúltak a méhösszehúzódások? Nagyon szorítok...Kép Tény, hogy ha kiderülne, hogy elzáródásom van akkor biztosan tudnánk az okot és nem kéne mindent az endommal magyaráznom... Majd hétfõn vagy kedden beszámolokKép
Drága GombócKép
Szia-szia itt isKép Próbálj meg nem idegeskedniKép Tudom, hogy könnyû mondani... Pénteken tesztelsz? Drukkolok a két aprócska csíkocskáértKép Furcsa az élet... Aki nem szeretné annak könnyen "becsúszik" aki meg nagyon szeretné annak még véletlenül sem... De ne szomizz nem lesz ez így mindigKép Mi is leszünk még boldog pocaknövesztõkKép A hõdet méred? Magasan van, esetleg emelkedett?

doris

Sziasztok!

Viki!
Köszi az érdeklõdést, az utóbbi idõben kicsit el voltam havazva, folyamatosan vizsgázom, és nem merek leülni a gép elé, mert akkor itt ragadok.Kép
Azt írtam, hogy a terhelélses cukrom magas lett, csütörtökön kell mennem vérvételre megint, reggeli elõtt és után. Ha azok az értékek jók, akkor, 3 hetente nézik, ha nem jók, akkor be kell feküdni 1-1 napokra 7 pontosra.Kép

Tegnap meglett az AFP, az meg túl alacsony. A csütörtöki UH-t (18 hetes) elõbbre hozták, ma 12-re megyek.(0,6 lett) Remélem, minden rendben lesz, most már kellõképpen ideges vagyok. Nem érzem túl sokat mozogni, tegnap elmentem a védõnõhöz, hogy a szívahngokat megnézze, tökéletes volt. nígyon remélem, nem mutat az UH semmi rendelleneset. Az AFP azt hiszem, meg kell ismételni.

Remélem, neked elmúltak a méhösszehúzódások, írjál feltétlenül, mi a helyzet. Ha túl leszek az UH-n jelentkezem.

Sziasztok, Rita 18
ritasol

RitaKép
De jó, hogy írtálKép Sajnálom, hogy az AFP-d alacsony lett de próbálj nem idegeskedni a dolgon. Attól is lehe alacsony az érték, hogy túl korán nézték meg. A családban nálunk volt ilyen és a második eredmény tökéletes voltKép Hidd el nem lesz semmi bajKép Írjál majd, hogy mi volt az orvosnál meg a cukrod is érdekel!

doris

Sziasztok!
Ritasol-Boldog névnapot! Nagyon szoritunk, hogy minden rendben legyen! Az a fõ, hogy ne idegeskedj!
Viki- mi újság veletek?
Kató-hogy vagytok?
Illetve a többieknek akik a két kis csikocskát várják nagyon drukkolunk.
Rólunk: a kórházat még nem hívtam a vérvétel eredményéért - gondolom,ha gond lenne, akkor keresnének... A pocaklako nagyon aktív-igazi kis izgõ-mozgó mocorgó (már 28. hétben vagyunk el sem hiszem...).
Sajnos a jobb felsõ inyem vagy valamelyik fogam begyulladt, 2 napja szenvedek vele - a fogorvos már látott, de nem tudta megállapítani, hogy melyik fog a ludas. Most szorgalmasan öblögetek és pakolást teszek rá.
Nagyon várom a jun.5.-ét, mert akkor megyunk legközelebb UH-ra.
Sziasztok: Lekvárka
lekvarka

Szia LekvárkaKép
A fogfájás az szörnyû... Nem kéne megnyitni a fájdalmas fogakat? Én Karácsonykor jártam úgy, hogy egy hónappal korábban betömött fogam kezdett el fájni. Elõször csak hõérzékeny volt aztán már a teljes bal felsõ arcom annyira fájt, hogy végül is ügyeleten kötöttem ki... Három fogamat nyitották meg és végül (két hónap után) két gyökérkezelés és egy fogmûtét után fejezõdött be a kálváriánk. Kiderült, hogy nem gyökérkezelték meg a régi helyen idõben ezért nagyon csúnya csonthártya/foghártya gyulladást kaptam... Szerintem ha két nap alatt sem enyhülnek a panaszaid vissza kéne menned és talán több fogat is meg kéne nyitni... Bocsi, nem akarlak ám megijeszteni csak én úgy megjártam pedig mindig is ügyeltem a fogaimra... Gratulálok, hogy már a 28. hétben jártokKép Vannak már becsült méretei a Babácskának? És tudjátok, hogy mi lesz a neme vagy legyen inkább meglepi?

doris

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?