Andrea!
Üdv ujra! Én egész másra emlékeztem Veled kapcsolatban
de ezen már nem lepődöm meg, az utóbbi időben roppant gyengült a memóriám
3 kisfiu! Gyönyörü család, gratulálok! Hogy hidalod át azokat a heteket, mikor nem látják Apát?
Fanny!
Számomra is meglepő kicsit, hogy ennyire előtérbe helyezi Luku Apát, de valóban ez van, pl. ha itthon van, csak Ő adhatja a teát, csak az Ő ölébe akar ülni, evésnél szinte belebujik az apjába, hogy a szerencsétlen nem tud enni rendesen, és éjszaka is szorosan mellé teszi a fejét, engem meg rugdos
.Imaként mormolja maga elé: Apa,apa,apa, amikor nincs velünk este vagy reggel.
Egyetértek Veled, a szenvedélyekkel kapcs., sajnos sokszor nem elég a pozitiv családi példa, mi pl. soha életünkben egy szál cigit el nem szivtunk, sőt a tágabb családban is csak 1 dohányos van, soha nem kávézunk, erre a gyerekem már 6.-ban!
bagózott, és gondolhatjátok, hogy az iskola mellett levő mini abc-ben gond nélkül hozzájutottak az osztálytársaival! És kb 8.-ban már kávézott is. És szerintem elég erős dohányos is vált belőle, kb napi 1 dobozzal sziv, és persze Adri is, együtt szivják, hát én nem tudom hogy nem félnek a betegségektől amit okozhat, na és a leendő gyerekeik egészségére! Tehát a mi esetünkben a haveri befolyás erősebb volt, nem tudtunk tenni ellene! Ez nekünk igen nagy szivfájdalmunk, pl. ezért is szeretnénk elköltözni. Ugy gondoljuk, egy kisebb közösségben, egyszerüen nehezebb feltételek mellett a gyerekek talán kevésbé tudnak egyáltalán elmenni otthonról, faluhelyen még mások a szokások. Itt Bp. határában valóban az megy, hogy már 8.-ban de legkésőbb 9.-ben mennek a bulik hétvégén, "mindenkit" elengednek, és ebben sok igazság van, mi a buszmegállóban lakunk, számtalanszor láttunk itt leszálló lányokat-fiukat egyaránt az osztályból, és az én felfogásom szerint rendes családból származó lányt ugyanugy... És szerintem az én fiam is rendes családból származik és mégsem volt elég a példánk
Ez fáj nekem. Mostmár igaz, papiron felnőtt, és azt gondolom egyszer majd Ő is tisztes családapa lesz csak érjem meg! Vagy én vagyok tul maradi felfogásu, és a köztünk lévő ellentétek egyszerüen generációs különbségek? Nekem nem élet a buli, a haverok, én nem éjszakázom (ha nem muszáj), és reggel felkelek korán, mint a korosztályom többi tagja, a mai fiatal felnőttek mintha épp forditott életet élnének! És nemcsak az én kajla gyerekem, aki otthagyta az iskolát, mert a sógornőm magasan kvalifikált egyetemre járó gyerkei ugyanezt nyilatkozzák a kollégiumról!
Regina!
Örülök hogy szépen és emlékezetesen sikerült Emese keresztelője! Kár hogy a pappal nem volt szerencsétek.
A tornával kapcs. viszont azt kérdezném, hogyan dönti el az ember lánya, hogy egy gyerek valszeg. lemaradt valamiben? Minden gyerek más, én pl. a türelmesebb fajtához tartozom és azt hiszem, hogy ha valamiben le is vagyunk esetleg maradva, de nyilván megoldódik magától, csak lassabb a gyerek, vagy ilyesmi. Ezzel szemben rendszeresen olvasom a másik topicon is, hogy az anyukák siettetnék a fejlődést, viszik a "dévényeshez", aki persze hogy talál valami lemaradást. Icus, Te is irtad ezt Leviről. Nem lehet hogy egyszerüen csak lusta, vagy más érdekli? Vagy annyira fontos mindent minél korábban csinálni? Ne haragudjatok, és egyáltalán nem sértésnek szánom ezeket a kérdéseket, csak bennem felmerülnek olyanok, hogy az aggódó anyukákból igen jó hasznot huznak mindenféle "fejlesztő pedagógusok" és társaik. Én már csak ilyen gyanakvó vagyok, és egyszerüen nem tudom elhinni, hogy a mai gyerekek között ennyi lenne a problémás, hipotón meg egyebek. Akkor én mit szóljak, amikor a kétéves fiam a buszra következetesen azt mondja, hogy "Paaa" (nem pá, az stimmel), és nem hallgat senkire ezzel kapcs. Azt gondolom, még néhány hónapot várhatunk és egyszercsak beszélni kezd.
Betti!
Azt hiszem akik fenyegettek Titeket, be is tudják váltani azt olyan módszerekkel, amikre álmotokban nem gondoltok! Légy résen, és azt hiszem tényleg jobb ha elköltöztök!
Nika!
Hihetetlen, hogy ebben a számitógépes világban ez az ügyintézés ennyi energiába kell hogy teljen!
True!
Na mostmár tudom, miért törvényszerü nálunk a kupi!
Mikor még nem voltak, olyan szép rendben volt a lakásunk, senki nem mozditott el egyetlen könyvet vagy képet sem a helyéről, és én most képtelen vagyok valami minimális rend tartására! De olyan hamar eltelnek az évek, aztán megint nem lesz senki aki kiboritsa a levest... Örülök hogy vannak, és remélem tényleg boldogok!
A kislányom két éve kitartó nevelése ugy látszik ma meghozta gyümölcsét! Emese már aludt, tehát teljesen szabad akaratából Lukum ma az "aludó babával" feküdt le, odaadta neki a peluskáját
, cumit is akart adni neki, de nem fért a szájába, ráhuzta a takarót mitn valami kotlós, és ugy aludt el a baba mellett!!!