Új privát üzeneted érkezett!

Kép

7 sejteske szépségem :D Ma fél tizenkettőkor meg volt a randi :)

dec 11-én kell vissza menni hcg vérvételre.

Kicsit olyan húzó mensi érzésem van, de sokat pihizek.
kockasfulunyul
Budapest XV. kerület

a műtőben a felhelyezéskor elsírtam magam, olyan rég vártam már ezt a napot, hogy nem akartam elhinni, hogy itt vagyok. Hát igen az érzések ilyenkor nagyon feltörnek. :)
kockasfulunyul
Budapest XV. kerület

Na, kedden inszem:)
Mondjuk 16mm-es a domináns, amire én azért még ránéznék egyszer inszem előtt, de hát megpróbálok bízni Szűcsben.
Viszont amit nagyon nem értek tőle, az az, hogy a mostani TSH-m
2,7 lett, és erre azt mondta, az jó 2,5-ig jó. Meg vmit dörmögött, hogy csak lombiknál számít, vagy valami ilyesmit. Na, hát az utánaolvastott vélemények alapján mindehol 1, max. 2 mondanak, írnak, Zeke is ennyit mondott, és arról sehol nincs szó, hogy specifikusan csak lombiknál érdekes, hanem hogy egyáltalán, ha "gyerekcsinálás" van, akkor.
Mi a véleményetek?
minekaza
Budapest

Minekaza :!: A TSH a felső tűrés (FTH) határon belül van. Azért mondta a doki, hogy az még belefér. pl: valamelyik labor már megcsillagoz egy értéket, valamelyik meg még elfogadhatónak tartja. Ha doki azt mondta, hogy belefér, akkor higgyed el neki :)

mennek a drukkok keddre+++++++++++++ :D
kockasfulunyul
Budapest XV. kerület

anyám, most olvastam el újra azt az orvosi tájékoztatót, és nem mindenkire általánosságban írja minndenkire az 2-es max. értéket, hanem a pajzsmirigy alulműködőknek...ezért kell végigolvasni egy szöveget, és nem kulcsszóval rákeresni...asszem sikerült beleesnem a net félreinformáló csapdájába, ami ellen úgy küszködtem mindig is:S Ideje kicsit visszavennem...
köszi a drukkot, sokat számít:)

"Minekaza :!: A TSH a felső tűrés (FTH) határon belül van. Azért mondta a doki, hogy az még belefér. pl: valamelyik labor már megcsillagoz egy értéket, valamelyik meg még elfogadhatónak tartja. Ha doki azt mondta, hogy belefér, akkor higgyed el neki :)

mennek a drukkok keddre+++++++++++++ :D"
minekaza
Budapest

Köszi lányok!!!! :D

hofeherke

Minekaza, én pont ezért nem voltam hajlandó semmire sem rákeresni sem a lombik, sem terhesség alatt... Ezért vannak az orvosaink. A net csak a frászt hozza az emberre... Olinak pl amikor véres volt a kakija, minden halálos betegséget kidobott, csak épp az allergiát nem. Ha valamit látok, érzek, hívom a dokit. Ő ezért van, max hülyének néz, azt meg lesz*rom. Megszámolni sem merem, hogy Szűcsöt is hányszor nyaggattam... Kérdeztem, válaszolt, elhittem :)

Bízz benne, nagyon jó orvos :) Neked most csak azzal kell foglalkoznod, hogy a keddi inszem sikerüljön, a többit bízd rájuk :)

Kapcsolódj ki, pihenj :)

Nagyon nagyon drukkolok, hogy minden rendben menjen! Sikerülni fog, bízz magadban!
szaboevi27
Biatorbágy

beültetés után normális, hogy vannak kisebb alhasi húzódó kis görcsölések :?: :roll:
kockasfulunyul
Budapest XV. kerület

Sziasztok!

Etna: gratula a sok tejcsihez!!!!milsen vumidüveget használsz amúgy!?!

Andi: gratula a kukishoz :wink:

Én hivatalosan Jan.1 vagyok kiírva :wink: de ha igy megy tovább, hogy fotós a drága :shock: :? Akkor előbb érkezik :wink:
noci85
Budapest XIII. kerület

hali lányok!
kockásfülü, magnéziumot kell szedni, a kis görcsök normálisak. magnerot a legjobb, nekem legalább is az volt

nóci!
avent, de cicizünk, üveget csak ritkán használok

jelentem időm semmi, de olvaslak titeket. drukk mindenkinek!!!!

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Sziasztok!

noci85
Hol fogsz szülni? Mi az, hogy "fotós"? Medencefekvésű??
Nekem programozott császárom lesz, mert a kisbabám medencefekvésű és eszében sincs megfordulni :( :(
Akinek császáros szülése volt minden tapasztalatot, tanácsot szívesen fogadok. Nagyon be vagyok ..... tőle, de biztos én is túlélem. A Jáhn-ban fogok szülni, vki szült ott??
tanita74
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Tegnap voltam a kombinált teszten az Istenhegyi klinikán Hajdu Krisztánál - sajna nem lett annyira jó az eredmény, mint szeretnénk. Az ultrahang rendben van, szépen látszik mindkét baba, a nyaki redő 2,2 - ami a doktornő szerint jó. Vigyorogva vártuk a vérteszt eredményét, de az sajna pozitív lett, azaz a kockázat 2 % körüli
down 1:54
edwards 40.198
patau 94.629
Úgyhogy ajánlott a kromoszómavizsgálat. Meg is beszéltük a jövőhét hétfőt chorion-biopsziára (itt az Istenhegyin csak ezt csinálják, ezt már lehet a 10. héttől és az eredmény 4 nap alatt meg van, a magzatvízvételt csak 4 hét múlva lehetne, és az eredményre 3 hetet várni kell, mert a magzatvízben kevesebb magzati sejt van mint a boholyban és azt tenyészteni kell.)
Szóval egyenlőre van egy időpontunk - amit amúgy péntekig lemondhatunk, ha úgy döntünk.
A vv után már csak a biológussal beszéltünk, minden kérdésünkre válaszolt, de nem is gondoltunk rá akkor, hogy visszamennénk/mehetnénk a doktornőhöz. Az egyik babánál látta az orrcsontot a H.K., még rá is kérdeztem, hogy azt leméri-e, mire mondta, hogy annak csak a meglétét nézik. A másik bébit nehezebb volt megnézni, de mivel egypetéjüek -ezt ő is megerősítette - ezért tök azonos a genetikai állapotuk.
Persze agyalok még, meg beszélek másik orvossal is talán, de a védőnővel tuti - csak most, hogy elültették bennünk a bizonytalanságot, tudjuk, hogy csak a biopszia vagy a magzatvízvétel ad tutira 100 %-os eredményt, a többi uhu vagy vv csak tipp. És ha nem csináltatom meg, akkor végigaggódnám a teljes várandóságot és nem tudnám élvezni.
Amúgy azt mondták, hogy az uhu adja az eredmény 75 %-át, tehát a nagyobb részét, viszont ez a vérteszt annyira rossz, hogy ezért lesz az egésznek ilyen rossz értéke.
Amúgy a méretek 6,4 és 6,1 cm! Olyan édesen kalimpáltak az elején, a végére meg bealudtak.
És van egy elválasztó membrán a két baba között, ami nagyon jó! A lepény melső fali.

Lányok, tudom, nincs két egyforma eset, de leírnátok a véleményeteket?
thimmy
Gárdony

Thimmy!

Még mielőtt halálra aggódod magad, azt ne feledd, hogy a vérteszt értéke 1 gyerekre van kitalálva! Ezt a tesztet egész európában már csak nálunk csinálják, valójában teljesen értelmetlenül.
Ha tehetitek inkább nevezzetek be mégegy uh-ra, ahol ismét megnézik, és most úgy fordulnak, hogy mindkettőnél látszódik az orrcsont.
Annyi minden más az ikreknél... Engem milliószor felbosszantott, hogy sokszor nem is tudtak mit kezdeni velünk, minden vizsgálatra 2 időpontot kellett kérnem, és persze volt olyan, hogy az egyik gyerekre kaptam délelőtt, a másikra délután... Jelzem, még pocakban! És basszus külön mérték le őket...

Kitartás, minden rendben lesz! :)

Puszi

Lilypie First Birthday tickers
szaboevi27
Biatorbágy

Thimmy!
Nekem volt chorionbiopsziám a Bajcsyban, egy szuper csapat és orvos csinálta, de ezt régebben le is írtam. Telefonon kell hozzájuk bejelentkezni kedden és csütörtök délelőtt végzik a beasvatkozást és kb. 2 hét, míg kész az eredmény. Nekem 1 hét alatt kész lett. Abszolút megbíztam a dokiban, semmiféle kellemetlenséggel nem járt és pénzbe sem került.
Ha gondolod nézd meg a kórház oldalát, a genetikai tanácsadó száma fent van, beszélj velük és döntsd el.
tanita74
Szigetszentmiklós

Tanita
Leírnád a tapasztalataidat (jöhet priviben is) a vizsgálatról és hogy hogy teltek utána a napjaid? A korábbi hozzászólásaidban nem találtam erről infót. :oops: Előre is köszi!
thimmy
Gárdony

Sziasztok!

Bocs, hogy ismeretlenül írok, bár lehet, hogy van, aki emlékszik rám. Időként be-be nézek, hátha látok ismerőst a régi időkből....Hat éve én is a Budai Meddőségibe jártam, Szűcs dokihoz. Hatodik inszemre jött össze az első fiúnk, Milán. Azóta van még egy fiúnk, Zalán aki már spontán érkezett, csak az elején a terhesség fenntartásában kaptam segítséget Szűcs dokitól. Most várom harmadik fiúnkat, Doriánt, ő is spontán érkezett, és már semmi segítség nem kellett. Most tartok a 30. héten
Ami miatt írok:
Thimmy
Mind a három lurkóval voltam az Istenhegyin.
Az elsővel minden rendben volt, jók lettek az eredmények. A másodiknál a down szindrómára 1:180 lett az erdemény. Mo-n 1:150-től rossz az eredmény, máshol már 1:300-tól. Nagyon megijedtünk, végül a magzatvíz vétel mellett döntöttünk (mivel nem kombinált teszten voltunk, hanem integrált teszten, már csak ez jöhetett szóba) Hajdú dr-nő végezte a MÁV-ban, az eredményre sokat kellett várni, de szerencsére negatív lett.
A mostani terhességnél már kombinált teszten voltam az Istenhegyin, hogy ha van valami probléma, minél hamarabb kiderüljön. A down kóra 1:21 lett az eredmény. Fura módon már nem estünk annyira kétségbe, mint az előző esetben, de azért kértük a korionboholy vételt. Ezt a közlést követő hétfőn, vagyis pár nap múlva, meg is csinálta Hajdú dr-nő az Istenhegyin, és már csütörtökön, vagy pénteken(már nem emlékszem pontosan, de inkább csütörtök), már hívtak is, hogy rendben van, majd megküldték levélben is. Amúgy az UH-n nálam is minden rendben volt, mindkét esetben, csak a véreredmény lett nagyon rossz, meg most már 35 felett vagyok, eleve magasabb a kockázat.
Javasolni nem szeretnék semmit, hogy kérd vagy ne a vizsgálatot, ezt nektek kell eldönteni.
Így utólag, hogy nem lett következménye a vizsgálatnak, jó, hogy kértük, mert nem kell végig izgulni a terhességet, de ha meg történik valami, utólag meg az jön ki, hogy nem volt semmi baja..... Nem egyszerű a döntés az biztos.
A vizsgálat amúgy nekem nem fájt, a doktornő mindig mindent mondott, hogy mikor mit csinál. És nagyon rövid ideig tart a beavatkozás. Utána egy hétig Tp-n voltam. Pihentem, meg magnéziumot szedtem, megelőzvén a görcsöket. (de ezt mondják is)
Kívánom, hogy minden rendben legyen a babákkal.

Witch
talán te emlékszel ránk, gratulálok a másodszülötthöz.
hagnese
Dunakeszi

Thimmy!
Küldtem privit :)
tanita74
Szigetszentmiklós

Hagnese
Először is gratulálok a fiukhoz! További szép babavárást a kistesóhoz!
Egyre biztosabb vagyok benne, hogy el fogunk menni megcsináltatni a vizsgálatot, így jövő hét csütörtökre meg is lesz az eredmény. Nem tudnék még öt hetet várani a magzatvíz vételre + három hetet az eredményre, abba belebolondulnék.
Most jártam a védőnőnél, ő is nyugtatgatott, hogy az uhun minden rendben van, ez így lesz a boholyvételt követően is.
Én is a doktornőhöz megyek, csak jókat hallottam róla, bízok is benne nagyon. És ha ezen túlleszünk, megszűnik a találgatás, pontos infóink lesznek. A vizsgálat után megpróbálok nagyon vigyázni magamra, másfél napot feküdni fogok, az már biztos, ha másért nem, hát hogy megnyugtassam magamat.

Tanita
E-mail-t írtam! Köszi neked is!
thimmy
Gárdony

tanita!
dupla császár, a jóisten kezét csókolgatom érte. én soha nem szülnék máshogy. semmi extra nincs benne. mostani császárom is tökéletes volt, bár én állat megfingattam magam, már párdon. 10 perces fájásoknál gondolkodtam,h ezek vajon fájások, addig gondolkodtam míg pik-pak 4 percesek lettek. botinál oxittocin mellett fájásgyengeség, semmit nem éreztem. gyors gyógyulás, császár után 6 órával fürödtem, este szoptattam. ami gáz, de ez rendes szülésnél is van a méhösszehúzódások. na azok igen-igen jók. én 3,5 kg-os nagyfiút szültem, ki lehetett rendesen tágulva, mert falat kaparós élmény volt. szóval nem kell egyáltalán félni a császártól. nekem minden tiszteletem a természestes szülő nőké, én meghaltam volna. igaz 2 perces fájások mellett szűk 2 ujjnyira voltam tág, valszeg az életben nem szültem volna meg, de aki azt kibírja, az egy hős. itt nem érzel semmit. végig dumáltam az egészet. alig vártam az epidurált, azt is imádtam, a szemem ugrált a fájásoktól, megváltás volt. szóval minden szép és jó császárnál, ne hidd el, aki mást mond. az biztos nem ment át annyi mindenen mint mi, nekünk az már csak bicajozás. majd meglátod. no para, koncentrálj arra,h kb20 perc alatt megláthatod a te életed értelmét. hajrá+++++++

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

thimmy!
én is voltam ikerterhes, de ez hosszú történet. az eredményeim nekem tökéletesek lettek, de javasolták a hasbaszurit, mert ikreknél ahogy évi is írta fingjuk nincs róla,h mi a normál érték. mindig mindenhol közölni kell, h ikrek, mert minden vizsgálat szar lett, kivéve a genetika, az csodák, csodájára jó. én nem engedtem a hasbaszúrást, mert 4 vetélésen voltam túl, de a te esetedben én mindenképp a vizsgálat mellett döntenék. nekem ezt a boholy vizsgálatot fel sem ajánlották, én csak a hasbaszuritól félek. de akinek ezt csinálták, mindenki csak pozitívan nyilatkozott. sőt van barátnőm, aki semmilyen fizetős vizsgálatra enm volt hajlandó elmenni,csak ilyen boholyvételre. (bocsi nem tudom a pontos nevét) szóval a bizonytalanságnál rosszabb nincs, én támogatom a vizsgálatos döntésedet, ha ez számít valamit. mivel nem fáj, nincs akkora kockázata, mindenképp jobb tudni a tutit. bár szerintem minden ok, de legyen róla hivatalos papír is. drukkolok, h minden ok legyen. egypetéjű ikrek, soha nem fogják tudni megkülömböztetni őket :D király lesz!!!! nem lesz semmi baj, általában az uh mutatja, ha gond van, nem a vér.

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Tanita :!: mindenféleképpen azt a fajta érzéstelenítést kérjed, ami után néhány óra múlva felkelhetsz. A másik fajta az brutális. 24 óráig még a fejedet se emelheted fel. Ha mégis megteszed, borzalmas fejfájás , iszonyatos görcs az agyadban. Nagyon brutál. Jobban szenvedtem a fejemmel mint a heggel a hasamon. A másik meg azért is jobb, mert nekem bent hagyták a császár után a csövet a hátamban és tudtam magamnak még az nap nyomogatni be a fecskendővel a fájdalom csillapítót. Szóval a spinál és epidurál között nagy a különbség.
kockasfulunyul
Budapest XV. kerület

Thimmi: Én néhány oldallal ezelőtt írtam Andinak, hogy nálunk 1:2 volt a Down kockázat az integrált tesz alapján. Magzatvízvételt csináltattunk a SOTE-n, és ott 99%-ra mondták, hogy egészséges, és az is lett. Nálunk is rendben volt minden az UH-n. Szóval fel a fejjel!!!!!!!!!! Drukkolok nektek!!!!!!!
Csináltasd meg a vizsgálatot, mert csak akkor fogsz megnyugodni. Egyébként nagyon megterhelő lelkileg az a 7 hét, amíg eredmény lett. Ha lehet ne tedd ki magad neki! Én legközelebb a korionboholy vételt csináltatnám.
Az istenhegyin voltunk a 2. UH-n. Kérték küldjem vissza nekik a magzatvízvétel eredményét. Amikor megtettem 3-an is visszaírtak tőlük, hogy köszönik! Nagyon jól esett.
A Bajcsyval is beszéltem még az integrált teszt előtt, ott azt mondták, ne csináltassam az integrált tesztet, hanem menjek inkább hozzájuk genetikai vizsgálatra. Nem fogadtam meg amit mondtak, 30 évesen elvileg nem volt valószínű, hogy kedvezőtlen eredménnyel jár a vérvétel. Csak megnyugtatni akartam vele magam. De a telefonban nagyon kedvesek voltak, és csupa jót hallottam róluk.

hofeherke

Lányok!

Köszönöm szépen a tanácsokat és a vígasztaló szavakat, nagyon jól esik olvasni. És lelket is öntöttetek belém!
Évi
Igen, én is olvastam, hogy ikrek esetében egészen másként kell nézni a dolgokat, csak azt nem értem, hogy a sok szakember miért nem tud kitalálni erre valami okosságot már, hát nem csak egy-két ikerbaba születik egy évben!!!

Etna
Ez a vizsgálat is hasba szúrós, csak ezt már most is meg tudják csinálni, és az eredménye sokkal gyorsabban meg van, mint a magzatvízvételnek.
Most már szinte biztos vagyok benne, hogy megyünk hétfőn, szeretnék biztosat tudni!
NAgyon bízok benne, hogy ha valami gond lett volna az ultrahangon, azt a doktornő mondta volna, de semmi ilyesmi nem volt, sőt, elégedett volt a látottakkal. Most nekem ez a legfontosabb!

Hófehérke
Ahogy mondod, a két hónap várakozásba bele is őrűlnék, úgyhogy irány hétfőn az Istenhegyi!

MA már sokkal nyugodtabb vagyok, nagyon sokat jelentenek a megnyugtató információk, tapasztalatok. A védőnéni ajánlott egy homeopátiás nyugtatót, ez tegnap délután kiütött, azonnal el tudtam volna aludni :) Minden esetre az éjszankám nyugodtan telt! :)

Kockásfülü
Hogy vagy, hogy érzed magad? Még egy hét a tesztig!

Minenkaza
Meg volt tegnap az inszem? Mesélj!
thimmy
Gárdony

Szia Thimmy!

Igen, megvolt:) Nagyon nincs mit mesélni róla:)
Itt írtam egy élménybeszámolót:
http://reprodukalas.blogspot.hu/2012/12 ... -resz.html

"Minenkaza
Meg volt tegnap az inszem? Mesélj!"
minekaza
Budapest

ma vagyok a 8-ik napon. azon kívül, hogy fel vagyok puffadva és a melleim marhára fájnak, semmi extra. dec 11-e TESZT. Gondolom előbb nem érdemes. :roll: bár legszívesebben már pénteken tesztelnék.
kockasfulunyul
Budapest XV. kerület

Sziasztok!

Tantina: igen faros a drága :roll: ez van nem tudunk mit tenni, ha ő igy érzi jol magát akkor igy :wink: én a MÁV kórházban leszek meg császározva!
És remélem ahogy Etna is írta 6 ora elteltével már fürdeni fogok tudni es at kerülök a gyerekágyas szobában!!!
Mert a dokim azt mondta a császár után 6-7 ora alatt felépülsz addig vagy elkülönített szobában persze ha nincs nem volt komplikációk akkor 6-7 ora múlva már gyerek ágyas szobában vagy itt igy működik de sok helyen ezt kevésnek tartják meg meglepődnek mikor írom :roll: pedig nekem az orvos, itt ezt mondta !
noci85
Budapest XIII. kerület

noci: Én is a mávban szültem, de a császárról nincs infóm.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!
Dec. 28-án lesz a progis császárom, amitől teljesen be vagyok sz.....va. Ma voltam bent a kórházba és ma szembesültem ezzel az egésszel. Abszolút nem vagyok egy stresszelős, de most :shock: :shock:
Noci
Te mikor fogsz szülni? Neked is progis lesz?
Mennyit adsz a dokinak?
tanita74
Szigetszentmiklós

lányok!
frankón mondom, h ne féljetek a császártól. a természetes szülésnél sokkal, de sokkal többet szenvednek. nem véletlen, h a sztárok is a császárt választják.:D program császár meg főleg nem vészes, lesz pár fájás az oxitól és után irány-surány. de valamelyik korházban nem is várnak fájásokat. a kettes nőin várnak. jó sokat, mert edzik a méhfalat. én inkább a torkukat edzeném ezért, jó szorosan :D szóval tudom,h mindenkinek más a fájdalom tűrő küszöbe nekem állítólag elég magas, de a fájások nagyon durvák, jobb, ha inkább gyorsan jön a császár. negyed óra az egész. mármint a műtét része. minél hamarabb talpra kell állni, nem baj, ha húzódik a seb, a gyerek úgyis ösztönöz majd titeket, mert menni kell szoptatni, stb. nem is éreztek fájdalmat, mert tele lesztek endorfinnal, a boldogságtól. hajrá és sok sikert!!!!!

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Hát nem tudom, nekem még csak természetes szülésem volt, de a gátseb és az aranyér nem volt leányálom. A szülés is rohadtul fájt, de az oxi nélküli talán nem ennyire kemény. Meg van, aki 2-3 óra alatt túl van rajta. Azért a császár seb sem lehet egyszerű, de a szülés biztosan gyorsabb. Nem is tudom, ha választhatnék inkább programozott császárt szeretnék-e, vagy természetes szülést. De csak mert már tudom milyen simán szülni.
vicky79
Budapest III. kerület

lalexandra

Sziasztok!
Még új vagyok itt, viszont a történetem régi és még most is tart:-(
Ezer doki elküldött, hogy minden rendben velem próbálkozzak nyugodtan, de a 3.vetélés után már a magam útját járom.Trombózishajlam vizsgálaton kiderült,hogy mthfr mutációm van mindkét allélen:-( Voltam már a Dr.Rose-ba a Versysben és Fülöp dokinál is.Fülöp doki összeférhetőségi vizsgálatot ajánlott,amire jelenleg várni kell,hogy megszavazza -eaz oep hogy igénybe vehessék az emberek.A versysben magzati génvizsgálatot ajánlottak(3 naposan megnézik, hogyrendben van-e és 5 naposan ültetik vissza). Járt már valaki hasonló helyzetben?Köszönömelőre isa segítséget!
lalexandra

lalexandra, pontosan mthfr mutációt nem ismerem, de úgy tudom, ha konkrét genetikai probléma van, akkor a BMC-ben is és más támogatott helyen is meg tudják vizsgáltatni az embriót (és ez nem fizetős mint a Versysben). Annyi a különbség a Versyshez képest, hogy a támogatott helyen csak a konkrét genetikai problémára nézik meg a embriókat, míg a Versysben sokkal szélesebb a spektrum, de ezt Vereczkeytől biztosan tudod már. Ha biztosan emiatt vetélsz el, akkor érdemes "kiválogatni" az egészséges embriókat, kérdés, a pénztárcátok mit bír el. Ha a BMC-ben is szeretnél próbálkozni, akkor ezzel a szituval menj egyből Konc, vagy Zeke dokihoz. Egyébként van egy LOMBIK ÉS PGD nevű fórum, ott hasonló problémával küzdő lányokat találsz. A fórum nem nagyon él, de ha priviben írsz nekik, biztosan válaszolnak. Fülöp doki is nagyon jó, ha tényleg az is gond, amit ő mond, csak ahogy írtad is, azt most nem tudod végigcsinálni :(
dorkabab

Köszönöm a gyors választ!
Sajnos ez egy olyan génhiba amire még nem tudják vizsgálni seholsem az embriót . Csak kromoszómarendellenességet tudnak:-((( Fülöp doki féle vizsgálatot mostmár megvárjuk, de olyan gyorsan telik az idő felettünk:-((( A versysben pl.azt mondták, hogy nincs is olyan, hogy összeférhetetlenség. Akinek volt Fülöp dokinál ivig kezelése leírná,hogy hogy működik???Hány alkalom?Utána mikor lehet próbálkozni? Nem féltetek annyi gyógyszert bevenni? Nálam igazából azzal is baj van, hogynincs egy normális nőgyógyászom.szegedei vagyok,de megtudnám oldani, hogy feljárkáljak pestre.Mindent megtennék csak már biztos kezekben lennénk és lenne gyermekünk!
lalexandra

Lalexandra, ha ennyire bonyolult, nem gondoltatok még donor programra?
dorkabab

szia, én jártam fülöp dokihoz, ha lesz egy kis időm leírom. nekem utána jött össze az első kisfiam. fülöp és vereczkey párosítás. csak akor még nem a versysben volt, hanem a cirisben. sajnos azóta a tuti jó biológusa nincs ott, az új biológust nem ismerem. de a fülöpös kivizsgálás és trombocita transzplantáció után sikeres lombik lett és msot győrben minden varázslás nélkül semmi tromocita, meglett a második kisfiam. előtte 5 vetélés, 6 kisangyal. sóval hajrá!!!

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Sziasztok!

Kockásfülű: teszteltél???? Holnap 11.-e!!!

Lalexandra: én nem tudok neked segíteni ... Remélem hamarosan segítő kezekre találtok!!!

Látom mindenki eltűnt... Gondolom mindenki a mézeskalácsot süti... :) Én épp ma gyúrtam be! Egyébként jól vagyunk. Zéti huncut! :) Még nem járunk, egyenlőre csak kézen fogva és mászva közlekedünk. De elérünk bármit!! Ja, és lelkesen várjuk a karácsonyt. (én lehet jobban mint ő!) :lol:
nyulacs82
Szolnok

Szia Etna!

Gratulálok a gyermekeidhez! Olyan jó ilyen pozitív történeteket olovasni. Nálam is Vereczkey Fülöp párosítás lesz szerintem! Szerinted Fülöp doki nélkül is működött volna a dolog? Nálatok nem néztek összeférhetőséget a férjeddel? Nálunk, ha engedi az állam, akkor megnézetjük csak sajnos másfél hónap az eredmény!:-((( Majd ha lesz időd leírnád, hogy hogy működött nálatom ez az ivig kezelés?Köszönöm szépen!

Dorkabab!
Donoron nem gondolkodtunk.Azért annyira szerencsére nem vészes a dolog, bár lehet szegény gyerek jobban járna, ha nem az én génjeimet örökölné:-)
lalexandra

Nyulacs teszteltem. ------------negatív, és el is kezdtem ma már vérezni :(

Így a holnapi vérvételen hivatalosan is a pofámba vágják, hogy nuku :(

Nem tudom, hogy a fagyi babát ilyenkor mikor lehet vissza kérni :?:
kockasfulunyul
Budapest XV. kerület

kockásfülü!
nem tudok mást írni, csak azt, h tényleg nagyon sajnálom.

lalexandra!
időm semmi, így sajnos nem tudom mikor tudom leírni a történetet, mert elég hosszú, de részleteket küldök majd, a végére csak összeáll a történet.

szóval én fülöphöz egy csúnya véget ért ikerterhesség után kerültem, mikor 20. héten elvetéltem. (hivatalosan így hívják, n szülésként éltem meg) nagyvetélés. vagy 4 hónapig tarott a kivizsgálás, mert akkor volt a kórházak összevonása és minden vizsgálatot máshol néztek meg. máv, szabolcs utca és még ki tudja hova rohangáltunk. 2 ciklust végignéztek vv-ből. milliónyi vizsgálat és igen néztek összeférhetetlenségit, de nem ők, hanem most győrben. és 2% spermát hagy életben az immunrendszerem, a többit tesidegen anyagként kezeli, de ettől függetlenül meglett előtte boti :-o nagyon sok vizsgálatot kért, ki is derült, h én du-s vércsoportú vagyok, sok az rh negatív faktor a véremben. anyám rh negatívos és az ikreknél én is negatív voltam, de pozitív volt a domináns, azóta az vagyok. soha nem tudom konkrétan megmondani a vércsoportomat, mert mindig más vagyok. 2007 óta folyton pozitív. akkor a férjem vére nem volt jó nekem, kellett donort keresni, az egyik barátunk ajánlotta fel a vérét. 3x ájult el, sokat kellett nagyon menni az országos vérellátóban és félt a tűtől. legalább 9x kell menni, állandóén nézik, h milyen változás van nálad. én az infúziót nem kértem, mert már akkor 150 ezer ft volt de elég volt a vér is. utána a fülöp eredményeivel mentem vereczkeyhez és rögtön csinálta is a lombikot. de engem az irkrek előtt ő megműtött, miómával, pco-val, endometriózissal és méh fejlődési rendellenességgel. szóval volt bajom elég. így lett boti.
én tiszta szívvel gondolok vereczkeyre, bár nagyon kell vele vigyázni, mert a pénztárcádat szereti üressé tenni, folyton azt mondja, h minden vizsgálatot meg kell csináltatni náluk ,a te érdeked, stb. közben az ő érdeke. de amit most írok az szívből jön. győrben, boga doktorék alapos kivizsgálás ( és tb alapon meggy) után egy 100x stabilabb terhességet hoztak össze, mint anno vereczkeyék. most a versys statisztikája nem túl fényes, én örülök, h anno a cirisben összejött boti. és most meg örülök, h győrbe mentem tesóért. szerintem szakmailag nagyon erős hely győr, nehéz is bekerülni. mennem kell

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Hát Etna, meg volt akkor a kálváriád :(

Februárba kell vissza mennem UH és kenet vizsgálatra. Aztán a márciusi ciklusba meg kapom a fagyi babát. Addig 1000 el rá készülök. Mert, hogy két transzfer között 4 hónapnak kell eltelni, hogy fizesse a TB.
kockasfulunyul
Budapest XV. kerület

Sziasztok!

Eddig csak olvastalak Titeket, de most úgy gondoltam, hogy én is írok, ha nem gond. Nagyon összetartó csapatnak látom ezt a kört és úgy gondolom, hogy mindnyájatok nagy-nagy tapasztalattal rendelkezik a témában. Kiváncsi lennék a véleményetekre, a tanácsotokra az ügyemet illetően. Ha persze én tudok valakinek segíteni, akkor bátran kérdezzetek!

Szóval rólunk:
Eddig 3 lombikos stimunk és 4 beültetésünk volt 2011. augusztustól 2012. novemberig, az utolsó fagyis volt. Mindegyik a Forgács Intézetben, és sajnos egyik sem sikerült. Így visszagondolva az elején sem, és azóta sem lettünk alaposan kivizsgálva. Az elején hormonsort (rendben), valamint HIV, Hepa, stb. (rendben) néztek. A rákszűrés eredményét (rendben) én vittem, más meg nem volt. Akkor long-protokollom volt, 8 petesejtem lett, a végén 2 került beültetésre a 3. napon - 2 db 8 sejtes, nem sikerült. Nehezen ment a stimu egyébként. A második lombiknál semmi vizsgálat nem volt. Antagonistával mentünk, 3 petesejt lett, 1-et ültettek be a 3. napon - 8 sejtes, ez sem sikerült. Utána a netről kiokosítottam magam és elmentem IR-t és AMH-t nézetni. Az IR eredménye= enyhe fokú IR (Rencz Rita és Fülöp István - Róbert Károly szerint), Forgács szerint minden ok. AMH=0,5. Elkezdtem diétázni és mozogni, az IR jobb lett, augusztusban a 0 perces érték 4,3 lett. A harmadik lombik 2012 augusztusában volt, megint antagonista, 7 petesejt lett, 2-őt ültettek be ismét a 3. napon - 8 és 12 sejtest, nem sikerült. Ekkor kettőt sikerült elvinni az 5. napig, őket lefagyasztották és most novemberben ültették be, gyönyörű állapotban az ottani hozzáértők elmondása alapján. Mi folyamatosan kérdeztük, hogy milyen vizsgálatokat lenne célszerű elvégeztetni, de a Forgács szerint semmit, mert szerinte kb. 3%, hogy valami probléma lenne. Ezek szerint neki röntgen szemei vannak ... Ez a mostani sem sikerült sajnos. Most már ide nem megyünk vissza, mert nem látjuk semmi értelmét. Nem akarnak semminek sem utánajárni, csak ész nélkül stimulálni és a szerencsére bízni az eredményt, ez nyilvánvaló. Nagyon el vagyunk keseredve, ezt mondanom sem kell.
A héten telefonáltam a Róbert Károlyba és kértem konzultációs időpontot, amit január közepére kaptam. Nagyon bízom benne, hogy ott utána fognak járni, hogy mi lehet a probléma.

Ti mit gondoltok a helyzetünkről? Van valami ötletetek, hogy miért nem sikerült eddig? Mit lenne érdemes megnézetni?

Nagyon köszönöm, hogy meghallgattatok, és kérem, hogy akinek van ötlete, javaslata, az írjon.

Köszönöm, és mindnyájatoknak minden szépet és jót kívánok!

Dorka
dorka2013
Budapest XXI. kerület

Szia Dorka és a többiek!

Dorka, szerintem az AMH is alacsony, ez a petefészek működését jelzi. Viszont van egy ismerősöm akinek 0,1-el spontán babája lett. Az orvosa azt mondta hogy ilyen értékkel nem is stimulálták volna. Én tudom hogy tényleg nem mert engem sem akartak már stimulálni csak magán klinikán. Az IR nagyon sokat számít, itt majd mesélnek a lányok erről.
Nagyon sok dolog lehet a meddőség oka. Sajnos nehéz jó orvoshoz kerülni. Mindenki a saját orvosát dicséri természetesen aki összehozta neki mégis a babát.
Etna történetét kellene ismerned, abból is inkább a Győri Kaáli sztiriját. Ott nagyon precízek. Vannak olyan vizsgálatok amit ott kell elvégeztetni, nem olcsó pénzért de vannak amiket elfogadnak bárhonnan viszed. Én azt javasolnám ha már máshol próbálkozol akkor próbáld inkább Győrt. Az egy magánklinika és mégis támogatott.
Ha állami intézményt választasz akkor bmc-t ajánlom mert az a legsikeresebb.
Egy nagy kalappal kívánok nektek.

Kockásfülünyul, :( nagyon sajnálom. Annyira lelomboznak ezek rossz hírek. Borzasztó mennyire át tudom érezni a fájdalmatokat. Nem érdemeljük ezt a sorstól. Sok erőt kívánok neked és kitartást.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

hagnese !

Emlékszem és gratulálok :) Az én fiam is majdnem Dorián lett, de Benjáminnál maradtam :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Kockásfükű: Kitartás!

Dorka: Nekem Nyíregyházán ahol csak inszeminációt csinálnak a meddőségi szakrendelésen, benne volt a protokollban a kismedence tükrözés és az átjárhatósági. Utóbbinak nem sok értelme van lombiknál, de nálam endometriózist találtak vizsgálat közben, és meg is műtöttek azonnal. Ha az IR-nek utána akarsz tisztességesen járni, akkor menj el a MensMentisbe. Legalább egy diétástanácsadásra!!! (Sokáig hittem, hogy jól csinálom az IR diétát, de még a 3. konzultáción is mondtak új dolgokat) Nekem a pajzsmirigyemről is ott állapították meg, hogy alulműködik, pedig sok orvos mondta előtte, hogy rendben van a hormonsorom.
Nekem más vizsgálatot nem csináltak, ami hiányozna a listádról.

Nem tudja valaki, hogy ha a kenetvételen találtak bacit (máshol vették le) és kapok rá antibiotikumot, akkor utána kell ismételni a kenetvételt, mielőtt visszamegyek a BMC-be, vagy elég, hogy kaptam rá kezelést?

hofeherke

Szia Mara!

Személyes tapasztalat: nálunk ugyanez volt a helyzet, volt baci, utána pedig volt antibiotikum. A gyógyszeres kezelés után a párom visszament kontrollra, de az eredmény a következõ BMC-s idõpontig nem lett kész. Mindenesetre elmentünka BMC-be, ahol "szép" emlékû Skriba doktornõ simán elhajtott bennünket, hogy akkor menjünk vissza, ha van negatív leletünk.

Nem tudom, ez mindegyik orvosnál így van-e, de nálunk mindig meg kellett várnunk a kezelés eredményét és csak a negatív eredmény birtokában mentünk utána vissza.

Szerintem a stimulációs kezelések elkezdéséhez szükséges, hogy minden negatív legyen.

András
redy22
Szolnok

redy: Mi újság? Hogy van a párod?
vicky79
Budapest III. kerület

Köszi!!!! Akkor kérek időpontot a dokimtól ismétlésre ;)

hofeherke

Sziasztok Lányok és András!

Ma megkaptam a chorion-biopszia eredményét, és minden rendben a picúrokkal, illetve megtudtuk azt is, hogy kisfiúkat várunk! :lol: :lol:
Évi: pacsi!!! :lol: :lol:

Izgalmasan telt ez a majd két hét, volt idegeskedés rendesen. Mivel itt a fórumon többen is vagyunk már 35 felett, leírom a tapasztalatamat. Az életkor miatt (na meg nekem az ikrek miatt) a kombinált teszt arányszámai eleve rosszabb értékről indulnak. Aki hozzám hasonló módon szeretné tudni a tutit, annak csak ajánlani tudom a chorion-boholyvételt, mert ezt már a 10. héttől csinálják, és az eredmény 4 nap alatt meg van. Én az Istenhegyi géndiagnosztikán csináltattam, Hajdu Krisztinánál, volt még egy doki, az ő nevére sajnos nem emlékszem. Nagyon profik voltak, a szúrás 2 perc alatt megvolt, fájdalmat nem éreztem, utánna az ultrahang tovább tartott szinte. Azóta sincs semmi fájdalmam se görcsöm, hála az égnek (!), a szúrás helye picit érzékeny, ennyi. Szerintem kisebb tortura, és kevésbé érzi kiszolgáltatottnak magát az ember, mint a magzatvíz-vételnél, és nem beszélve arról, hogy nem kell három hetet várni az eredményre.
Ha bárki kiváncsi még részletekre, keressen nyugodtan priviben!

Lányok, köszönöm az eddigi tanácsokat és támogatást, nélkületek sokkal nehezebb lett volna! :lol: :lol:
Mindenkinek kitartást, sok erőt kívánok!
thimmy
Gárdony

thimmy: Öeülök, hogy minden rendben a pasikkal. Én Bánfalvi (vagy valami ilyesmi neve volt) dokinál voltam ultrahangon. Ő is rendes volt.
vicky79
Budapest III. kerület

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?