Ezek a tücsökzenés 2 perces beszélgetések mindig annyira kuták-furcsák, mert ti kifelé, mi meg befelé, mindezt gyerekekkel.
Szóval: holnapi buli: viszem Vilmost angolra és elvileg csak olyan negyed 6 felé érnénk oda legjobb esetben. Akkor meg már nemtom mennyire van értelme, meg aztán vacsit csinálok ilyenkor, hogy mire jön haza az uram, meleg étel várja. Aztán fél 7 felé szoktunk együtt vacsizni.
Mamabuli: ahogy mondtam Tücsökzenén, Teus nagyon necces mostanában. Küzdünk a jobb felső 5-össel. Hétfőn annyira készen volt a kiscsaj, hogy 1 órán át próbáltam altatni délután, énekelve, hátit simogatva, sétálva. Végül rajtam aludt el sírósan. Annyira begőzölt, hogy nem volt hajlandó bevenni a homeós bogyót sem.
Pedig ezzel nem szokott gond lenni.
Szóval, nemtom el tudok-e menni, mert az férjemnek nagyon sok munkája van most (is), hozza haza estére és a hétvégén meg el akarunk menni moziba, vagyis jó lenne, ha így esténként be tudná fejezni. Ha jól halad a melóval és a kölkök se kiborítóak, akkor van esély, hogy elmenjek, de ez csak pénteken derül ki. Lécci mondjátok meg, hogy mikor és hová mentek és legfeljebb csatlakozom. Köszi.
Off: éppen ebédeltünk Teussal ma, amikor csöngettek. Egy férfi és egy nő állt a kapuban. Azt mondták, hogy egy koraszülött és rákbeteg gyerek alapítványnak gyűjtenek. Mondtam nekik, hogy elég rossz tapasztalatunk van sajnos ezekkel a gyűjtésekkel kapcsolatban, mert eddig mindig adtunk, de a cég nevében és soha nem küldték az ehhez szükséges papírokat utólag, bármennyire is megígérték.
"Ja, ez cég?" - kérdezték. Rájuk hagytam, hogy az. "Mi nem tudunk semmilyen papírt adni, mi csak magánszemélyektől gyűjtünk." - mondta a nő és sandán mosolygott. Totál nyilvánvaló lett, hogy csalók. Mert ugye egy alapítványnak nem mindegy hogy magán vagy céges adomány? Pénz, pénz. Ha igaz lett volna a sztori, akkor örült volna a céges pénznek is és lett volna hozzá dokumentje.
Az is gyanús lett, hogy miért koraszülött és rákbeteg gyerek alapítvány egyszerre. Külön-külön is épp elég nagy falat a kettő. Nyilván azért, mert egy apró bébi vagy egy halálos beteg gyerek mindenkinek megindítja a pénztárcáját. Tutira akartak menni, hogy egyszerre a kettő.
Azon gondolkodtam, hogy milyen karmát vonz be az, aki visszaél az emberek érzelmeivel és beteg / koraszülőtt gyerekekre hivatkozik hazug módon. Lehet, hogy a következő életében valósan házalnia kell majd, hogy megmentse a saját gyerekét?
Persze ezek az emberek nem igazán gondolnak ilyenekre.
(Bocs ha valaki nem hisz a reinkarnációban, nem akarok senkit sem megzakkantani már megint az agylövésemmel.
)
Aztán elmentek sietve, amikor az alapítvány felöl érdeklődtem...