Új privát üzeneted érkezett!

A napirendre én is vágyom ám, de még minimum 3 hónapos koráig nem erőltetem, hátha addig magától kialakul.
A hasfájást azért feltétlenül zárd ki!!!! Beninek szokott ugyanis fájni, de azt egyértelműen tudom, mert akkor nem kakil is púzik! És úgy sír, hogy ívben megfeszül a háta. Ilyenkor masszírozom és most a gripe watert kapja ami szuper, ettől egész nap tratrata hangok jönnek a pelus irányából.
Azért én is kiváncs vagyok Zsófi tanácsaira!!!
Zsófi nagyon hosszú leírni??
És szerinted én rosszul csinálom????

Kép
viky30

Gondolod, hogy a hasa fáj.
Böfizni mondjuk nem nagyon szokott, mert ugye beájul a cicin és akkor már nem böfizik. Kaki az vaaaan! :lol: :lol:
De milyen jel utalhat még hasfájásra? Jesszusom, lehet az a baja, csak én hülye nem jövök rá?!

Kép
niki30

Fatima: igen, igazad van, tudom, hogy nagyot is lehet tévedni, de akkor is megnyugtat, mert gondolom 2,5 körül azért akkor most is biztos van, vagy nem??? :wink:

Zsu
svs

Niki!

Nem akarok belepofázni olyanba, amit még nem éltem át, de azért én is sok mindenkitől hallok ezt-azt.

Szóval az első dolog, amit szerintem szüntess meg az a cicin való bealvás. Ezt mindig mindenhol elmondják az okosok!!! Igenis próbáld ébren tartani Emmát a szopik alatt. Simizd, piszkáld az arcát. Ne hagyd hogy nyamnyogjon, mert akkor tutira bealszik. Ha végeztetek, akkor mindenképpen büfiztesd meg. Ez nagyon fontos!
Próbáld meg tartani a 15-20 perces szoptatási időt, mert az akkor tutira aktív evéssel telik.

Na tényleg nem okoskodok tovább, de anyu is ezt mondta mindig! :) Remélem beválik! Vagy ha nem, akkor is rendbe jöttök Emmával.

DRUKKOLOK!!!

Zsu! Fogalmam sincsen, hogy mekkora lehet a te kis Emmád. Még a sajátomra sem tippelnék. Majd kiderül, ha kibújnak! :) Nyugi!!! Ne parázz ezen! :) OK?

fatima

na csatlakozom fatimához. nem akarok hosszasan írni, mert már sokszor leírtam és kicsit fárasztó, de ha bárkit érdekel felhívhat és elmondom.
tehát samu 5 napos korától van a köv:

-cicin TILOS ELALUDNI -ugyanis akkor sosem fog MAGÁTÓL ELALUDNI MEGTANULNI igen ezt tanítani kell, maguktól nem fog menni és akár 3-4 éves koráig kelhet éjjel.

- MINDEN ESETBEN KB 5 HÓS KORIG TARTANI KELL AZ EVÉS-JÁTÉK!!!!-ALVÁS HÁROMSZÖGET. tehát evés után 5 naposan is játék jön 8mese, ének, tárgyak mutogatása, arcsimi stb) és az ÉBER GYEREKET TESSZÜK LE AZ ÁGYBA! és puszi puszi majd kijövünk a szobából - eltáolodunk az ágytól. ha nagyon sír visszamegyünk puszi puszi 8nbem vesszük fel mert azzal annyi plusz inger éri -kb 3 hós koráig- h nem hogy megnyugszik, totál túlpörög, és ezt ismételjük amig el nem alszik. így megtanul magától elaludni, tehát éjjel majd ha felriad később nem kell anyu cicje ahhoz h visszaaludjon.

mi az ami tilos?:
RINGATNI, CICIN BEALTATNI, KOCSIZTATNI, JÁRKÁLNI VELE, MINDENHOVA MAGADDAL CIPELNI! ami a legfontosabb:

ÚGY KEZD AHOGY FOLYTATNI AKAROD!!!! mert ha most rászoktatod h csak cicin ill. ringatva alszik el akkor nem fogja érteni h amikor 1 éves és 10 kiló akkor miért nem akarsz majd vele órákat sétálgatni??? szal samut én így neveltem! 2 hós kora óta átalussza az éjszakát, 8-8ig már és nappal is 2x alszik. kiegyensúlyozott és boldog.

tévedés hogy azzal fogsz ártani ha sírni hagyod egy kicsit. egy kisabának kb össz napi 3 órát kell sírnia h fejlődjön az idegrendszere! azzal ártasz neki h ne,m tanul meg plk egyedül játszani, egyedül elaludni, éjjel aludni! melyik a rosszabb? ha pár napig srídogál, amig megtanul elaludni, v h veken át éjjel műsor van és sem ő sem te nem vagytok kipihntek???
ja és én SEMMI ESETRE SEM SZOPTATNÉK EGÉSZ NAP!!! 2.5 -2 óra teljen el a szopik között!!!! különben nem rendesen eszik hanem nassol!!! egy kicsit most, majd egy kicsit egy óra múlva... és egész nap eszik mert sosem lakik jól. szetm ez sem az anyának sem a gyomrának nem tesz jót! (én nem hiszek az igény szerinti szopiban: nekünk az lett h samu óránként akart enni és éjszaka is kelni kezdett)

alapmű Tracy Hogg: A suttogó titkai
kerekpocak

wszoptatás: 15 perc egyik 15 perc másik mell.
kerekpocak

értelemszerűen a lefekvés előtti szopi előtt nincs játék.
ha a baba elmúl 6 kiló akkor elkezdődhet az éjszaka átalvásának tanítsa, erre az álometetés az ami hivatott. ha vkit érdekel (samu mondom azóta is alszik éjjel) akkor szívesen leírom, de a fent említett könyv tartalmazza a bebugyolálós technikát ami gyakorlatilag a LGEHASZNOSABB!

JA ÉS ANYUKÁK AZ ANYUKÁS- POCKAOSOK A SZÜLÉSZETIS TOPIKBAN VANNAK. TEHÁT KÉRLEK, H GYERTEK ÁT!!!! tudom h nehéz átjnni, (nekem is az volt annak idején) de ezt így találtuk ki és tök jó lenne ha az anyukás topikban is lenne vérfrissítés! valamint ott vannak az öreg rókák :wink: :wink:
kerekpocak

Sziasztok mindannyian!

Már régóta olvasgattam a topicot és nagyon jó itt a hangulat így szeretnék csatlakozni közétek! Amúgy is rengeteg kérdésem s minden egyéb van.... :oops:
bogen

Látom ilyenkor már nincs nagyon fent senki! Van aki ismeri Dr Sziklay Levente doktort? Én nála fogok szülni ugyanis ha minden igaz!

Kép
bogen

Sziasztok!

Bogen, üdv a csapatban ! .. én is ilyenkor vagyok fent, amikor este gyorsan átfutom a napi termést. Ez tényleg egy jó hangulatú topic, én is nem rég csatlakoztam és itt ragadtam :D

Kerekpocak, köszi a tanácsokat, én még nem tartok itt, de a könyvet biztosan eszembe vésem. Már egy anyuka barátnőmtől hallottam ezt a tanácsot, nekik is ez jött be, ráadásul ők 1/2 évig kínlódtak, miután ráakadtak a módszerre és azóta helyre állt a rend és tudnak aludni.

Eszterke irtó édes, Emmácska pedig eszméletelen a hisztis képen! :P :evil: :P

Mazsolák, szia, a cukros kérdést már többen megválaszolták ... még nem tudom az eredményemet, Svs is kérdezte, de én meg olyan dög lusta vagyok - meg a meló mellett nem tudok elugrani - úgyhogy még nem mentem el az eredményemért. Na jó, most már erőt veszek magamon és elugrom érte.

...én is vállalnék egy virág boltot, látnátok, hogy hogy néz ki nálunk a balkon ... 7 nm és 7 balkon láda + 2 cserép + 2 függő :P 8) .. ha a gyerekecskét még nem nevelgethetem, nevelem a virágaimat !

Puszi és jó éjt mindenkinek.
Emese

KépKép
emese1974

Andi, gratulálok Eszterhez ! sok boldogságot a családnak! NAGYON GYÖNYÖRÜÜ ÉS NAGYON FORMÁS!!
majd ha hazajöttök írj a kórházi élményekről !

Marcsi

KépKép
alon

Niki, "haragszol" ránk vmiért, h. nem oda írsz anyukás kérdésekben? nem csak a tematikája miatt lenne érdekes, h ott kérdezősködsz ilyenben, hanem azért is, mert rutinróka idősebb gyerekek anyukái nem mindig olvasgatnak idő híján itt a szülészetisben, h. válaszoljanak neked.

Marcsi

Marcsi

KépKép
alon

Sziasztok!

Bogen: üdvözlet és gratulálok!!!! Kell az utánpótlás :-)

Zsófi igazad van, majd ott folytatjuk.
Én mondjuk próbáltam a Suttogó módszerét és nem jött be, ezért döntöttem az igény szerinti szoptatás mellett. Majd leírom részletesen miért.

Niki neked írtam privit

Jó éjt

Viki

Kép
viky30

fúúúú Fatima, most nézem a vonalzódat !!! :wink:
DRUKK !!

Marcsi

KépKép
alon

Viki:
nem tisztem meggyőzni senkit, nagyon fárasztó arról győzködni, h de hatásos, de a suttogós babák alszanak, az igény szerintiek meg sokáig éjjel is szopiznak (ami nem gáz ha bírsz hosszú időn át éjjel kelni- én nem én szeretem ha rend van: napirend amihez a baba is tudja magát tartani. de ezt írja ranschburg, vekerdy és bármilyen könyv: a babaáknak is KELL! a rendszer, nem órarend, hanem rendszer. h tudja h mi után mi jön, nem egy kusza össze-visszaság).

szal tőlem szoptasson, altasson mindenki úgy ahogy akar :lol: :lol: :lol:
nekem ez jött be.

pusszok

várunk titeket az anyukáknál!
kerekpocak

Niki: Háát, mi is a klubhoz tartozunk ám!!! :lol: :lol: :lol: Csak kézben, lógva, majd teszek fel képet erről a számára kényelmes pózról, ami nekem bicepsz erősítő. És szinte folytonos evés. Már az anyukásban panaszkodtam, de aztán beletörődtem. Nem érdekel. Elvégre azért vagyok itthon, hogy vele legyek. És akkor legyünk együtt. Útálom, mikor ilyen melegben üvölt.
Próbáltam szoktatni, és kialakítani valamit, de annál rosszabb lett. Aztán nem érdekelt, és most alszik!!!!
Szóval, én próbáltam, hogy cicin nem bealudni, de nem ment. Egy pillanat alatt elalszik, és mint már írtam, a böfire sem ébred fel, de amint ágyt ér a feje, már ébren is van. :lol: És akkor újra elölről az egész.
Aztán, próbáltam, hogy 15-20 pecig szopizzon. De egy alvó gyerek szájába nehéz beletuszkolni a cicit. Meg hát minek. :lol: Nem szopizik. Azt olvastam valahol, hogy egy jól szopó baba 5 perc alatt is jól lakik. Akkor, lehet elég neki. Nekem is jobb így.
Szóval nálunk ezek a praktikák nem váltak be. De nem érdekel. Majd ha elrontom, a következőnél jobban csinálom.
Ja, és ébren van. Hihetetlen, de 8kor kel, é csak déltől 3 ig alszik. Aztán este kilencig fenn van.
Szórakoztatom, cipelem, és sétálunk stb.
Aztán mikor nem akartam ráerőltetni semmit, akkor eljött a hétvége, apukájának meg megmutatta, hogy miért panaszkodik az anyja, mikor ő jó gyerek. :lol: És úgy tűnik, ma kedd van, és még mindig azt hiszi, hogy hétvége van. :lol: Meglepően sokat aludt.

Ja, és még lehet, hogy melege van. Én még megszoktam nézni, hogy ha leveszek róla valamit, akkor abbahagyja e. Mi itthon csak egy kombidresszben vagyunk, meg zokniban. Néha meg pucéran.
És még valami. Én szoktam neki adni inni. Teázik. Nem is feltétlenül mert szomjas, mert arra ott a tejci, hanem mert nyammog a cumin. És ne az én cicimet áztassa fel. Vicces, mert folyik a szájából a tea, ő meg élvezettel rágcsálja a cumit.

Kicsit nagyon anyás voltam. De nekem olyan jó titeket olvasni, hogy nálatok is ez a helyzet. És én teljesen egyetértek Vikivel. Meghát jó velük foglalkozni. Jó őket a közelünkben tudni. És hiányzik mikor alszik. :lol: :lol: :lol:

Zsu: metrópótló ilyen melegben??? Én is bátor voltam anno, de azért a buszozás, hőségben!!!! Minden elismerésem. Kíváncsi vagyok a kávé beválik e. Ja, nekem 3 kg-ot saccoltak, és 3,5 lett. Én meg 156 magas és alig 50kg. :lol: :lol: Nézegettem utánna, hogy hogyan férhetett el, de nem értem. A pocimra tettem, és hiába próbáltam elképzelni, nem értem. :lol:

Fatima: könyvelek, könyveltem, mielőtt anya lettem. :lol: De a virágbolt inkább bejönne. :wink:

Na, jó sokra sikeredett.

Niki kíváncsi vagyok mit csinálsz Emmával. Írd meg légyszi, hogy okuljunk belőle. [/b]

Kép

Kép
b79andi

Ja, még azt akartam, hogy én megpróbáltam. Hagytam sírni. Tényleg. Bennehagytam a kiságyában, és elmentem zuhanyozni, hogy ne halljam. De még fél óra múlva is ordított, és nem sokra rá, fuldoklott, annyira felingerelte magát, és már szineződött. Gyorsan felkaptam, és rá kellett szólnom, hogy vegyen levegőt, és kicsit megrázni. No, én ekkor döntöttem úgy, hogy nem hagyom sírni.

Kép

Kép
b79andi

a sírni hagyást ki mondta? sztem 1 könyv se javasolja!

én azt mondtam h ha nem éhes, fázik stb stb és tudja az ember h álmos akkor ébren be az ágyba és 5 percenként BE KELL HOZZÁ MENNI! nem 30 percig üvölteni hagyni!

na ezért nem akartam leírni ezeket a dolgokat, mert aki nem redszer és napired párti az ugyis ellene lesz :lol: :lol: :lol:

fontos, h a napiend az nem úgy megy h te kitalálod és ráerőszakolod a babaára, hanem őt figyelve kialakítasz vmit, ami kb 2 havonta változik úgyis. a lényeg csak az h evés-játék-alvás. és ébren az ágyba. na most már ennyi. tényleg mindenki úgy csinálja ahogy akarja. de ne gondoljátok azt h ha most biz. dolgokat megszoktattok a babánál (pl rázogatás, járkálás) akkor arról majd magától hipp-hopp le fog szokni. ált. (hangsúlyozom nem mindig de általában) évekig tartó alvásproblémák adódnak belőle. és 1 évesen nem lesz vicces 5x 6x kelni.

na de részemről tényleg vége. mindenkinek jó pocakosodást!! :lol: :lol: :lol: :lol:
kerekpocak

ja és nem kioktatósdinak szántam!!! csak a környezetemben lévő rengeteg baba és mama alapján.
de persze minden baba és mama más. tehát mindenkinek más is jön be. szal hajrá anyukák és éljenek a gyönyörű babák!!!!!!
kerekpocak

Niki, még 1 gondolat, aztán eldugulok.

a többiek "odaátról" :lol: tudják, h. nagyjából kb. 80%-ban Zsófival értek egyet altatás-szoptatás terén {bár a suttogó nem szentírás, mert egy-két dolog nekünk sem jött be onnan}, ÉS ti még nagyon picik vagytok ráadásul.
van mérlegetek? nem voltam az a mérlegelős típus, de szerintem nálatok beválhat. mérd le mennyit eszik. ha csak keveset, akkor tuti, h. komfortcicizik.
van elég tejed amúgy? bocsi ha már írtad, de mióta dolgozom és itt szerencsére felpörgött a topik, nagyon nincs időm mindent átrágni.

szal:
ha x etetésre megette az "adagját", akkor megnyugodhatsz, jól lakott és én kivárnám y etetésig a 2-2.5-3 órát a következő szopival. ez lehet a támpont.
elképzelhető valóban, h. szomjas, nekünk tavaly ilyenkor nem jött be az a tézis, h. az anyatej elég szomjoltónak is. mi a kánikulában Laurát sima forralt vízzel itattuk szoptatás mellett. ÉS NEM LETT CUMIZAVAROS.
de ha tartasz ettől, esetleg lehet fecskendővel v. kiskanálból is egyéb folyadékot adni.
mivel nekünk bejött a sima víz, én ajánlom ezt - én a teától meg bármi müüizétől ódzkodom. de lehet Emma meg csak ezt fogadja el. majd meglátod.

szal szerintem mérj szopit első körben. ha evett eleget, célszerüü várni a következővel, és utána majd alakul a többi is.

Marcsi

Marcsi

KépKép
alon

marcsi: tökéletesen egyetértek! samu is iszik amúgy viet én is óckodom a teától ill. műizéktől.

(+ abban is egyetértek h a suttogóból sem minden bejövős. ill. pl nekem csak kb 5-6 hónapos koráig követtem. )
kerekpocak

ja- sokszor nekem samu azért sírt mert ÁLMOS volt. de a pici babák nem tudnak maguktól elaludni, főleg ha túl sok inger éri őket. (ami náluk elég könnyen elérhető, ugye..) ekkor babagami bebugyolálás az ami segít(het).
kerekpocak

elutazunk, szal addig is drukk nektek mindenórás pockosok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

szombatig kifog megszülni?? húú de izgi!!!!!!!!!
kerekpocak

Sziasztok lányok!

Hát eljött ez a várva várt nap... Most indulok a kórházba és remélem minél hamarabb megérkezik ez a kis manó. Most eltűnök pár napra, de majd azért megpróbálok üzenni nektek, hogy mi volt!
Puszi mindenkinek!
pruci

Pruci - nagyon drukkolok Nektek! Minden szépet és jót kívánok Nektek!

Puszi

Panni

Kép Kép
panni_30

Köszönöm Mindannyiotoknak a tanácsokat, hozzászólásokat!

Én is a rendszer híve vagyok.
Mielőtt szültem volna, határozottan tudtam, hogy majd szeretnék rendszert kialakítani.
Most is azt gondolom, hogy szükség van rá, mind Emma, mind a mi (szülők) érdekünkben.
Csakhogy ez a gyakorlatban nem megy olyan egyszerűen. Illetve, ez még várat magára, mert nem vagyok
benne biztos, hogy egy 3 hetes csecsemőnél kell e még rendszernek lennie.
Bízom benne, hogy nem vagyunk elkésve és később is kialakulhat.

Zsófi, sok dologban egyetértek veled. Hidd el én is szeretném, ha nem örökké a cicin vagy a kezemben aludna el.
Egyszerűen azt érzem, hogy szüksége van a fizikai kontaktusra.
És piszkálom, és ébresztgetem, amit akartok, de totál kiüti magát.
Azt írod, tilos ringatni, járkálni vele?
Hát ki az az anyuka, aki ezt betartja, vagy be bírja tartani? Én kétlem, hogy van ilyen.
Jó nyílván nem egész nap, de hogy enélkül megnyugodjon egy csecsemő?

Tudom Zsófi Neked nagyobb a tapasztalatod, sőt, Neked van tapasztalatod, mi pedig még csak most szerezzük meg. Nem vagyok egyedül, mi akik még csak most kezdtük,
most ízlelgetjük a dolgokat.
Még annyit, h. ez a meleg biztos megviseli a piciket is. Na meg Emma elég kis súlyú, ezért gondolom nem bír egyszerre annyit enni és így hamarabb megéhezik.
Valahol örülök annak, hogy legalább van étvágya, eszik és hízik.

Mindenesetre azért beszerzem a Suttogó titkait.

Marcsi, dehogy haragszom, ne hülyülj, csak itt mindenkit ismerek és nehéz tőlük elszakadni.
De megyek, megyek hozzátok, ígérem. Meg persze még írok egy másik topicba is és már így sem győzöm...:)
Van mérlegünk, de csak esténként szoktuk lemérni. Van tejem szerencsére. Úgy érzem annyi van, amennyire neki szüksége van.
Már kialakulhat ilyenkor a kereslet-kínálat?
A dokinő szerint a 2 kg-os babák 2 óránként, 3 kg-os babák 3 óránként, 4 kg-os babák 4 óránként egyenek.
Nekünk 2 órát javasolt.
Ja, vizet én is szoktam neki adni. Nem sokat.

BOGEN, üdv körünkben! Gratulálok!

Fatima, jézusom!! Mennyiiiii???
Mondott valamit a dokid arra vonatkozóan, mi van ha esetleg túlhordanád? Mikor indítja akkor meg?
Reméljük erre nem kerül sor.
Jól vagytok egyébként?

Mégegyszer köszönöm a hozzászólásaitokat!

Kép
niki30

Teri ügyesek legyetek!
Minden jót kívánok!

Kép
niki30

Sziasztok!

Én így csináltam tavaly nyáron... Megvettem a suttogót, mert érdekelt, de aztán a felénél becsuktam és soha többet nem nyitottam ki...egyszerűen minden sejtem tiltakozott az ellen, ami oda le van írva (bocsi, de ezt muszáj leírnom...)
Márk mindíg bealudt a cicin. Nekem senki, de senki nem mondta, hogy keltsem fel, de nekem eszembe sem jutott ilyesmi. (már csak azért sem, mert én naaaagyon mérges tudok lenni, ha felkeltenek :lol: ) Én igény szerint szoptattam, azaz nem 2, vagy 3 óránként és Márk 4 hónapos korára már "szinte" átaludta az éjszakát, azaz max 1x-2x kelt, akkor is csak szopizni és már aludt is reggelig.
Na ezután nálunk minden elromlott (csipőficam miatt kengyel, baci a pociban stb.) az alvás terén, de ez egy másik történet.
Márk 9 hónapig szopizott, és minden egyes szopi után bealudt. DE pl. Anyukám is simán el tudta/tudja altatni, ha álmos. Mióta nem szopizik, az ölemben alszik el az esti vacsi után - ez kb. 5 perc és du-i alvásnál is ez a helyzet.
Napirend - nekünk sosem volt, mindíg Márkot követtem, ha éhes volt ettünk, ha álmos volt aludt. Mióta nincs szopi percre pontosan 3 óránként eszik és kb. mindennap ugyanakkor álmosodik el - persze ez erősen függ attól, hogy mikor kelt fel reggel. Márk nagyon érzékeny az időjárási frontokra így nekem ezeket is bele kell számolnom a napirendbe.
Én rengeteget ringattam/ringatom, toltam a babakocsiban, járkáltam vele stb, szóval én mindent csináltam amit a suttogó szerint tilos. Mert ÉN így éreztem jónak.
Ivás - tavaly is ilyen meleg volt és én próbáltam Márknak vizet adni, kb minden lehetséges itató eszközből - de pár cseppnél többet nem sikerült.
Nálunk ezek jöttek be, én így csináltam. Azt hiszem a másodiknál is így fogok tenni először, aztán majd meglátom, hogy a baba hogy reagál rá.

Összefoglalva - mindenki úgy alakítsa ki az új életet a babával, hogy a babának és a mamának is jó legyen! De én elsősorban a baba igányeit néztem és én egy kicsit hátrébb léptem, igaz ezt segítség nélkül (Férjem, Anyukám) nem tudtam volna megtenni.

Ui - ezt a cikket találtam a suttógóról és azt hiszem pontosan tükrözi a véleményemet a könyvről és a módszerről, csak én nem tudom ilyen pontosan leírni.

http://velvet.hu/poronty/2007/05/28/ros ... szavaival/

Kicsit hosszúra sikerültem, remélem nem haragszotok és sikerült egy kicsit bemutatnom egy másik módszert is.

Puszi mindenkinek, jó babázást és pocakoodást mindenkinek! És aki pedig a szülésre készül már minden szépet és jót!

Panni

Kép Kép
panni_30

Eszterke gyönyörű! Sok szeretettel gratulálok, Isten hozott köztünk!

Puszi

Panni

Kép Kép
panni_30

jo reggelt csajszik 8)

csajok, mi az a suttogo? :roll:

tegnap voltunk kocogni az erdöben, imadtam, hogy vegre mozoghatok, nem birtam tovabb..de ovatos voltam, nem tuloztam el.
Mini ma 20 hetes, eljen, eljen!!! :lol:
nem birom a meleget......... :(
Fatimam, mi ujsag veled?????? :D
Niki, sok jo dolgot irtak a csajok a kerdesedre, bar neke meg korai, de erdeklödve olvastam :D
Bogen, üdv nalunk, gratula a babudhoz!!
csajok, meg 2 es fel het, es költözünk 8) 8) ugy varom!!

melozok, de annyira melegem van, alig birom :(

Teri, gondolok rad!!

szep napot mindenkinek csajszik es babucik!
Vendég

[quote="niki30"]
írta:
niki30Hidd el én is szeretném, ha nem örökké a cicin vagy a kezemben aludna el.
Egyszerűen azt érzem, hogy szüksége van a fizikai kontaktusra.
És piszkálom, és ébresztgetem, amit akartok, de totál kiüti magát.
Azt írod, tilos ringatni, járkálni vele?
Hát ki az az anyuka, aki ezt betartja, vagy be bírja tartani? Én kétlem, hogy van ilyen.
Jó nyílván nem egész nap, de hogy enélkül megnyugodjon egy csecsemő?

Niki, nem nekem címezted, de enged meg, h. reagáljak.
erre írta Zsófi a bebugyolálást, v. ami nekünk bejött: a kiságy kuckósítását. {Laura spec. nem szerette ha le van fogva keze-lába, szal a babagami nálunk nem játszott, de másnál lehet hasznos}. az anyaméhben jó szorosan körülölelve voltak a babák, és persze a számukra óriás méretüü kiságyban ez a fajta védelem hiányzik, védtelennek tüünnek. akár takarókkal v. összecsavart textilpelenkákkal is kialakítható egy vacok, amiben jól érezheti magát, nem feltétlen csak kézben.
pl. kipróbálhatod azt is, ami nekünk szintén müüködött és a mai napig müüködik nyüügösség idején: leülök az ágya mellé, simogatom, beszélek hozzá nyugtató monoton hangon.

és nyilván Laura is sokat van-volt kézben, ringatva,ölelgetve,szeretgetve. de NEM ELALVÁSI SZERTARTÁSKÉNT. természetesen a fizikai kontaktus kötelező, de én úgy gondolom, mivel nálunk is ez vált be, h. magától alszik el, ergo nem kell tutujgatni, órákat altatással tölteni. a kézben létet megtartjuk a játék-ébrenlétidőre.
nálunk az elalvás 5 perc kb., nem 1 óra. ÉS NEM KELLEK EMIATT ÉN HOZZÁ, hanem másnál és mással is alszik. {pl most, h. dolgozom, anyukám teszi le aludni. beteszi az ágyba és kész viszonthallásra}.

viszont írtam is fentebb, h. ti még kicsik vagytok szerintem is - de mindenféle olyan szokást amire később esetleg nem vágysz ill. vágysz ILYENKOR lehet kialakítani. leszoktatni nehezebb lesz.
persze most tök cuki, h. egy 3 kg-s gyerek elalszik a válladon, de amikor 5-7-12-20 hós lesz szerintem annyira nem lesz cuki. :lol:
mert magától nem jellemző, h. ezt elhagyja.
nekem u.ez a véleményem a szülők közti alvásról. persze, most tök cuki, de egyévesen már nem lesz annyira.

én speciel örülök, h. tudok aludni éjszaka :) kb. Laura 3 hós kora óta. értsd: este nyolctól reggel 7-ig. 3 hós kora előtt meg csak enni kelt fel hajnalban, de aludt is magától vissza.

ha esetleg hasfájós lenne Emma, arra meg csak olaj a tüüzre az állandó ciciztetés.

no ennyi.

Marcsi

UI. örülök, h. nem haragszol :wink: csak ez szerintem most tök uncsi volt amit írtam a pocisoknak.

Marcsi

KépKép
alon

Marcsikám!!! Gyorsan az utolsó mondatodra reagálok először... :)
NEKÜNK POCISOKNAK SEMMI SEM UNCSI!!!!
Mind nagy érdeklődéssel hallgatjuk, hogy mi a "nagyok" véleménye és tapasztalata!!! ÉN legalábbis mindenképpen!
És nehogy félreértsétek - nem azt mondom, hogy ezeket a dolgokat nem odaát kéne megvitatnotok az anyukásba, mert tényleg odavaló a téma, de azért szerintem 1 dologban nem túl jó ez a különválasztás. Méghozzá abban, hogy lehet, hogy 3 hét múlva pont nekem lesz ez a problémám és akkor megint várnám a véleményeket. És olyankor olyan illúzióromboló tud lenni, ha valaki azt válaszolja, hogy az XY oldalon visszaolvashatsz... Ugye mindenkinek mindig a maga problémája a legfontosabb és szerintem ilyenkor mind arra vágyunk, hogy kivesézzük a dolgot. Ha itt kerül szóba ez az amúgy is elég gyakori probléma, akkor legalább mi pocakosok is tudunk róla olvasni és már most kérdezni erről-arról!

Na remélem nem túl zavaros, amit írtam. :) :roll:
Nekem tutira nem lesz problémám azzal, hogy áttérjek az anyukásba, ha kibújik Tarek, mert te tudod a legjobban, hogy én már félidősen is átkontárkodtam hozzátok, ha itt pangás volt. :)

Úgyhogy mindez nem a másik topik ellen szól!!! Inkább csak úgy érzem, hogy vannak témák, amik itt jobban helytállnak, mint odaát. Pl nem hiszem, hogy a nagy babákkal ilyen gondok merülnének már fel! Ugye????

Na elküldöm, aztán folyt köv....

fatima

Zsófi! (Igaz te most nem olvasol minket egy darabig... :))
Basszus olyan mintha anyukámat olvasnám!!!!!! De komolyan!!!
És ezt nem sértésnek számít!!!! :)

Csajok!
Tudnotok kell, hogy én nagyon-nagyon sokat adok az anyukám véleményére! Ahogy azt már korábban említettem ő védőnő volt. Egy nagyon gyakorlatias valaki, aki iszonyatosan következetesen nevelt bennünket. Mind én és a bátyám is vele született betegséggel születtünk. Ő szív nagyobbodással én meg tejcukorérzékenységgel. Rengeteget szenvedett mindkettőnkkel!!!
Már csak ezért is minden tiszteletem az övé!!! De leginkább azért, mert hihetetlen módon van érzéke a gyerekekhez! Nemcsak elméteben, hanem gyakorlatban is tudja azokat a praktikákat, amiket egy gyerek nevelésénél alkalmazni kell.

Ezért írtam, hogy Zsófi véleménye 1000%-ban megegyezik az anyukáméval. Lehet azért, mert Zsófi pedagógus.... :) :roll: :)
És higyjétek el az anyukám nem olvasta TRACY HOGG " A suttogó" című könyvét. Mégis kb 35 évvel ezelőtt hasonló módszerekkel dolgozott az anyum!!!!

Én is elfogadom, hogy minden gyerek más és nincsen olyan recept, ami mindenkire rápasszolna!
Például ami nálatok Panni bejött Márknál, az nem biztos, hogy OK lesz Nikiéknél. És az sem bizti, hogy a Zsófi tapija válik be Nikiéknél.
Mindenesetre én is hiszem, hogy KELL RENDSZER!!!! Nem azért vállaltunk gyereket, hogy az fenekestül felfordítsa az életünket!
Pár oldallal ezelőtt valaki pont azt írta (már nem emlékszem, hogy ki), hogy a pici gyerek alkalmazkodjon a szülőkhöz olyanokban, mint utazás, nyaralás stb. Akkor a napi dolgokhoz miért ne lehetne szoktatni a babákat!?!

Na csak ennyi :arrow: dugulok!!! :D (Ez amolyan anyukás topikos duma :lol: :lol: :lol: )

fatima

Szerintetek van értelme a 4D UH-nak?!
Holnap lesz meg az AFP eredményem, s jövő héten megyek UH-ra, remélem akkor kiderül, hogy fiúnk vagy lányunk lesz-e?!
Nagyjából mikor kezdjek izgulni ha még nem érzem a magzatmozgást?! Mert hétfőn mikor voltam a védőnőnél ráparáztatott, hogy már rendszeresen éreznem kéne, ez nem jó jel meg blabla - szóval azóta izgulok nagyon s várom a jövőheti UH-ot, hogy lássam mi a helyzet?!
Ti mit gondoltok?!

Kép
bogen

Ja, és még egy kérdés?! Főleg azokhoz akik mostanság szültek/szülnek a Jánosban?! Mi a helyzet a kórház szülészetén?!
Hány ágyas szobák vannak? Milyen lehetőségek elé nézhet az ember? Mert a kórház weboldalán persze semmi erre utaló nyomot nem találni:(
Jánosos szülésfelkészítő tanfolyam is érdekelne?! Meg hol és hogyan fogadhat az ember szülésznőt?! Szóval minden ilyen alap és fontos információban várom segítségeteket!!! Mert nagyon "kezdő" vagyok még:)
A dokim meg nem egy beszédes típus, de mint orvos jó orvosnak tarják - s nekem ez a fontos! Aztán ki tudja! Ismeri vki véletlenül Sziklai Levente doktorot?

Kép
bogen

Helló csajok!

Nem lehet könnyű dönteni a sok tanács, az ösztönök és egyéb nevelési útmutatások között! Nemsokára majd mi is ezzel küzdünk, most még várva- várt édes "tehernek" tűnik. Na, de majd 1 hónap múlva!!!!! :wink: Addig is élvezettel olvasom én is!

Bogen: előszőr is üdv Neked! Mi voltunk 4D-n, de csak a 28. héten. A mi kis drágánk elbújt, így még értékelhető fotó sem készült róla! Remélem nektek bejön, mert biztos nagy élmény! :wink: Szülésfelkészítő minden kedden 17:00 van, sztem érdemes menni!

Fatima: semmi jel?????

Prucinak mennek a drukkok!
Ma voltam bent a kórházban, amíg vártam, két "friss babát" is láttam. Illetve ez túlzás, mert csak a csomagolás látszott, de az is olyan kis pici volt! :)
Meg pocakosokat sétálgatni a szülőszoba előtt, lehet, h Pruci is köztük volt! :wink:

Ja, a dokim a szülésfelkészítőt tartó szülésznőt szemelte ki nekem! Legalább már van egy fix pont! :wink:

Zsu
svs

Bogen, mi kb a 25. heten fogunk menni 4D-re, nagyon kivancsiak vagyunk es ha megmutatja magat Mini, biztosan nagyon szep elmeny lesz latni pl. az arcocskajat :D

A vedönenid elegge furcsan reagalt, en is hihetetlen türelmetlenül alltam a ´mikor fogom mar erezni a mozgasat´´ temahoz, de a lanyok itt megnyugtattak, es amikor nem kocentraltam tulzottan a temara, egyik este csak megereztem es azota rendszeresen erzem is Minit a pocimban :lol: csak nyugi!

A dokidat nem ismerem.

pusszancs
Vendég

Helló!

Zsu, nem láthattad Andit esetleg? Ők úgy tudom holnap reggel mehetnek haza.
Zsu, Te nem hatódtál meg az újszülöttek láttán? Én annó nagyon!

Bogen, én sajnos nem ismerem a dokit:(
A szülésfelkészítőt nagyon ajánlom, igen hasznos. Mint már Zsu írta, keddenként van 5-től. Bonyolult lenne elmagyarázni, hogy hol tartják (már nem a könyvtárszobában), de ha felmész az első emeletre, ott biztos megmondják és segítenek.
No, ott a kórházról megtudod az összes infót is.
Vannak 1 ágyas, két ágyas, 3 ágyas, 5 ágyas szobák. Mivel most zsufi van, nem nagyon van az embernek választási lehetősége, hova kerüljön:(

Mi is voltunk 4d-n, nekünk élmény volt. Ajánlom a Praxis Rendelőt, ott pedig Győrffy Mátyást. Fantasztikus!
A magzatmozgás miatt ne aggódj, fog mozogni. Mindenki máskor érzi, nem vagyunk ugye egyformák. Meg aztán lehet, hogy már mocorog, csak még Te nem azonosítottad be őt!
:) Figyelgesd csak, meg fog mozdulni!

Kép
niki30

Niki: sajnos nem láttam kismamákat babákkal az előtérben, pedig én is gondoltam Andiékra! :cry: Jaj, nagyon édesek voltak a picik, hihetetlen volt, hogy pár hét múlva a saját kicsinyemet is a kezemben tarthatom majd! :)
Ott ültem kint, kitoltak egy pocakos mamát szülőszobáról hordágyon, fel a másodikra, Apuka kedvesen szorongatta a kezét közben. Aztán nemsokára már jött is a nővérke a "kis csomaggal", sarkában az Apukával!!!!! Olyan gyönyörű látvány volt! :) :)

Emese: drukk az eredmény miatt, majd írd meg a jó hírt!!! :wink:

Zsu
svs

Evu: hogy álltok a nevekkel???? :wink:

Zsu
svs

Sziasztok!

Bocsi, de én még írok a Suttogó témához. Szóval én olvastam a könyvet még pocakosan és mindenkinek ajánlom. Akkor elhatároztam, hogy nagyon sok jó tanács van benne amit be fogok tartani és persze volt olyan is amivel nem tudtam egyet érteni, ja és a stílusa nem mindig tetszett mert néha túlzottan kioktató. Olvastam a LaLeche Liga ajánlásait is, ami sok helyen teljesen ellentétes a Suttogóval, de ott is találtam módszereket ami tetszett. Végül megszületett a kisbabám és rájöttem hiába olvastam annyi mindent, nem tudom bevezetni nála amit szeretnék. Úgy ahogy Andinál én sem tudom a napirendet bevezetni, hiába a sok jó praktika. Nem segít a felemelés sírás esetén, mert ugyan abbahagyja rögtön, újrakezdi ha visszateszem és nem azért mert éhes vagy túlpörgött az álmosságtól, én tényleg úgy érzem azért mert én kellek neki. Igaza van Zsófinak nem szabad hagyni bömbölni (ilyet nem is írt sem ő sem az író) és rajtunk sem lóghat egész nap, de ha egyszer nem álmos akkor hogy altassam el? Olyankor társaság kell neki és azért vagyok vele egy szobában és ott csinálom a dolgom vagy viszem magammal. Amikor tényleg álmos akkor pedig elalszik egyedül is,a cicin is és szerencsére nem ébred fel ha beteszem az ágyba, de egyelőre mindig máskor álmos és van úgy hogy csak egyszer alszik napközben, akkor a többi időben nem tudom sírni hagyni az ágyában....

Úgy gondolom, hogy az ARANY KÖZÉPÚT a legfontosabb! Ne legyünk se túl szigorúak aki egy rendhez ragaszkodik és ne legyünk túlságosan a baba rabjai sem!! Meg akarom figyelni, hogy mi az ami neki jó és nekem is! Olvasom a gyakorlott Anyukák tanácsait és PRÓBÁLKOZOM! Engem zavarna ha egész nap cicit kéne adnom még 1 éves koráig, úgyhogy ez ellen szeretnék tenni, de azt sem akarom, hogy sérüljön a lelke amiatt hogy megvonok valamit!! Azt sem tudom, hogy tényleg ilyen pici korban kell már erősen irányítani vagy csak később! Nehéz dolog, de most ez a munkánk! Majd meglátom mire jutunk.

Zsófi és FatimaAnyu módszerre sikerül-e vagy esetleg Nóri tapasztalata lesz a nyerő??? Még nem tudom de KÖSZI minden leírást.

Niki és Andi most hova írjuk a fejleményeket?? Az Anyukásba??

Sziasztok

Viki

Kép
viky30

gyors bekukk melóból :)

[quote="fatima"][ írta:fatimab]Marcsikám!!! Gyorsan az utolsó mondatodra reagálok először... :)
NEKÜNK POCISOKNAK SEMMI SEM UNCSI!!!!
Mind nagy érdeklődéssel hallgatjuk, hogy mi a "nagyok" véleménye és tapasztalata!!! ÉN legalábbis mindenképpen!

köszi Fatima a szavaidat !
akkor mégsem koptatom feleslegesen a billentyűzetet :wink:

Bogen,
a magzatmozgás testalkattól is függ, illetve nagyban attól, h. elölfekvő méhlepényed van-e pl.
az elölfekvő méhlepény egy párnaként jobban felfogja a kis "lepkeszárnyas" kezdeti rugdosásokat.
én amúgy a 20. héttől éreztem a lányomat.
szal no para !

Marcsi

KépKép
alon

Sziasztok csajok! :D

még nem olvastalak titeket, mert megyek haza, így ilyenkor mindig pörgösek a napjaim. :oops: :oops: :? Csak azért írok, mert Nikinek, és Emesének írtam privit-válaszokat, és lehet,h ti válaszoltatok rá?!!!nem tudom, mert kaptam egy bnetes üzit, h jött privát üzim, de ha megnyitom, akkor azt írja ki "hogy a postaláda üres". Szóval nem tudom, ki írt, csak azt jelezném,h sajna nem kaptam meg!!! :( :( :cry: :cry:

Pusszok, vigyázzatok magatokra! :)

Pruci talán már babázhat- ha jól emlékszem - , drukk, meg minden. Na még próbálok jönni, de most elöször ezt szerettem volna gyorsan... :oops: :? 8)
mazsolák

Csajok, minimálbérnél kell tgyást igényelni vagy egyből mehet a gyed?

Kép
niki30

Csatlakozom az elalvós, szopizós témához, szintén egy picit már szemszögből…

Hiszek abban, hogy a babát kell figyelni és úgy alakítani a dolgokat (ez itt Zsófi, Marcsi és Panni véleménye is, ha jól olvastam), viszont azt látom a saját tapasztalatom alapján, hogy minden babánál nem működnek a leírt módszerek. Én az ösztöneimre hagyatkozom és ha valamiben bizonytalan vagyok, akkor „kérek” tanácsot akár más anyukáktól, akár könyvekből.
Nálunk pl. bejött az igény szerinti szoptatás, az elején nálunk is Bende nagyon gyakran és sokáig szopizott, volt hogy 40 perc, volt hogy 1 órát. (viszont soha nem ázott fel a cicim, és csak egyetlen egyszer sebesedett ki, akkor is a korházban, amikor először olyan erővel megslukkolta, hogy csak néztem) Aztán valahogy majdnem hogy egyik napról a másikra Bende 5-10 perceket kezdett el szopizni, sőt az is beállt, hogy 2-3 óránként evett.

Az elalvás nálunk is cicin megy, ami engem nem zavar, Bende még nem alussza át az éjszakát, 2x még szopizik és ez nekem nem jelent fáradságot, inkább a nyűgős éjszakák azok amelyektől fáradt tudok lenni. Most volt pár ilyen. Ezzel kapcsolatosan viszont voltak kétségeim és kérdeztem ;) és kaptam pár tippet, kipróbálom, hátha! ;)

Szóval lényeg a lényeg –SZERINTEM!!- mindenki csinálja úgy ahogy neki és a babájának a legjobb! Tiszteletben tartom azt, hogy mindenki másra esküszik és úgy csinálja ahogy neki bevált.

Ívás, eddig semmit nem akart elfogadni Bende anyatejen kívül, de én azért erőltetem a vizet és lassan-lassan kortyolgat, kezdi megszokni.

mindenkinek puszi!! drukk a mamáknak és a pocisoknak is!
mangó

Bogen:

Gratula még egyszer! Látom lassan itt a félidő!
A mozgás miatt ne aggódj, én is sokkal később éreztem mint ahogy azt általában érezni szokták. Ez függ attól hogy hogyan helyezkedik el a méhed és attól is hogy mennyire vagy vékony. A nagyon vékony kismamák korábban érzik. Szóval én 22 hetesen éreztem, hogy ez már tényleg babarugdosás.

A dokidat én sem ismerem és nem is hallottam róla. :(

A 4D-t javaslom, bár ha nem genetikai akkor orvosilag nem jelent többet mint a normál UH, de nagyon-nagy élmény! Láthatod hogy hogyan mozog és milyen az egész baba és ha még nem tudjátok akkor a nemét is meg tudják állapítani! És emléknek is megmarad a felvétel.

A János szülőszobája nem a legmenőbb, mert függönnyel vannak elválasztava az ágyak, de jobb ha ezt előre tudod és felkészülsz. Engem nem zavart a NAGY napon, pedig rajtam kivül három baba is született éppen.

Kép
viky30

Szia Bogen!

én a 20. héten éreztem a baba mozgasát!!

sajnos én sem ismerem a dokidat....
mangó

csajok............nagyon melegem van, ugy erzem, ramgyullad a ruha :(
Vendég

Niki:
igen kell igényelni TGYÁST, az jár először a szüléstől 168 napig és a minimálbér kétszerese, azaz 84.070 Ft, utána jön csak a GYED a baba két éves koráig, ami az átlagkereset 70 %-a, maxiumum 76.339 Ft

Evu, Zsu: fejetek nem fáj ettől a hülye időtől? Nem elég, hogy meleg még fülledt is!! Relaxáljatok és simizzétek a pocitokat egy hűvös szobában!!!

Vajon mi lehet Prucival?

Kép
viky30

Niki:

itt egy link is ahol mindent megtalálsz evvel a témával kapcsolatban

http://csaladinet.hu/kisokos/gyed-gyes/ ... atas/#info

Kép
viky30

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?