Új privát üzeneted érkezett!

Hát elvileg mérlegzáráskor :lol: Május 31 körül...tudja hogy kell érkezni egy könyvelőcéges-könyvvizsgálós családba... :wink:
Vendég

Babett, gratulálok :lol: És csak így csöndben, ejnye :wink:
Vendég

Mi is boldog szülinapot kívánunk Barnusnak!

ÉSSSS... Babett, gratulálunk és vigyázz magatokra. Maradtok Ti is Szabó dokinál?

KépKép

KépKép
beneildi

Panndi: köszi, és igen ilyen csöndben....már jártunk pórul régen, így nem akartunk túl krán inni a medve bőrére...

Ildi: igen, hozzá járok. Tudod, hogy a Csilla már nincs a MÁV-ban? AZ AFP vérvételre már a Honvéd kórházba kell mennem. Most jól meg van kavarva, minden másutt van.
Nem oltatod be magad? Én egyre jobban vacilálok, de most épp beteg is vagyok, így egyenlőre tuti nem lehet. De ezek a kismama-hírek a tvben nagyon aggasztanak. Sajnos a SZabó abszolút nem beszélt rá, így nem tudom kire hallgassak. A házi dokim egyértelműen javasolja. Mi már egyre inkább azon vagyunk, hogy Botit is beoltatjuk, de most ő is beteg.
Borzasztó éjjelünk volt, nem aludtunk semmit, 10 percenként sírt fel hajnali 4ig, és azt hiszem a fülével lehet vmi, mintha vmi váladék lenne beleszáradva. Kifakadhatott? Az milyen mennyiségű? Nálatok volt már ilyen? Délután megyünk a fülorrgégészhez.... :?
Vendég

Babett, igen tudom, én már túlestem az első Honvédos vérvételen :D

Mi ma végleg eldöntöttük és cselekedtünk, Lilla és én is be vagyok oltva. Hosszas folyamat volt és legalább száz millió kört futottam, de most így éreztem helyesnek. Nekem egy hónapja még senki nem javasolta, most már mindenki átállt oltó vagy legalább habozó oldalra.
Ma cselekedtünk, remélem jól.

KépKép

KépKép
beneildi

Babett! Gratula a Kistesóhoz!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
Oltást nálunk a fiúk kérték. Ádiéknál a 26-os osztálylétszám 9-re csökkent, de tegnap még ennél is kevesebben voltak. Ádi úgy gondolja, hogy ő amiatt nem lett beteg, mert be van oltva. Így legyen!

Mindenkinek jó egészséget kívánok itt a télapó jövetele, és a karácsonyi készülődésben!

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

köszi...

Na végül délután kiderült: Botinak középfülgyulladása van :(
És ez a fül-orr- gégész is megint arról győzött meg, hogy kisgyereket is, terhest is be kell oltani. Úgyhogy mi is megyünk, amint kigyógyulunk...
Vendég

Sziasztok!

Babett: Gratulálok a kistesóhoz! :D
lamme

Mi be vagyunk oltva, egyrészt féltettük és féltjük a lányokat, másrészt meg szeretnénk harmadik babát, így talán nyugodtabban állhatunk neki :)
Vendég

húú mindenkinek köszi, de azért a gratulációkkal még várjunk inkább májusig...

panndi: Ti aztán nem lopjátok a napot gyerekügyileg... :wink:
Vendég

babett: :lol:

Azért előbb-utóbb mi is megpihenünk ám :lol:
Vendég

Sziasztok!

Nagyon régen írtam már magunkról, úgyhogy nehogy elfelejtsetek, most megteszem :D

Nikim már egész jól van szerencsére (herpanginája volt, vagyis sok apró hólyagocska volt a torkán, ami baromira fájt neki), igaz még naponta párszor rá-rájön az anya s...ébe bújás, de ez legyen a legnagyobb baj :D Nekem meg kedden levettek a sebészeten a fejemről egy zsírbogyót, már nem is fáj, hétfőn lesz varratszedés. Remélem a szövettan negatív lesz.... Viszont tegnap délután szó szerint percről percre elment a hangom, éjjel nem tudtam aludni, remélem most jobb lesz valamivel.

Képzeljétek, délután meghozták Nikkancs új ágyát. Egyrészt tök jó, másrészt amikor szereltem szét a kiságyat (párom szolgálatban van, engem meg zavart a szoba közepén álló kiságy), kicsit elszomorodtam, hogy elmúlt az életemben a babakorszak :( Kicsi az esélye, hogy újra jön ilyen :( Viszont lefekvéskor egyelőre csak a szokásos ceremónia volt (inni kért kétszer, meg vihogtak a Vivivel). Remélem reggelig húzzák a lóbőrt :D

Már régen tettem fel róluk képet, úgyhogy most kaptok párat :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2011.02.11 21:44-kor.
lamme

Sziasztok!

Panndi: Akkor hamarosan Nálad is figyelhetjük a 3. vonalzót?! :D

Lamme: Nagyon aranyosak a lányok, és mekkorát nőttek!!! :D Esztinek mi is tavaszra valószínű lecseréljük a kiságyat, és egy időre eltesszük. Én is biztos szomorkodni fogok miatta, de fel a fejjel! Hátha mégis szükség lesz még rá valamikor!

Én is írok kicsit magunkról:
Mostanában mi is betegeskedtünk, ezért nem igazán tudtam jönni. Zsófi is itthon volt 2 hétig, ma ment nagy sírás közepette bölcsibe először. Múlt vasárnap meg Eszti ijesztett ránk este. Egész nap semmi baja nem volt, este is rendesen elaludt. Már épp ki akartam jönni tőlük, mikor arra lettem figyelmes, hogy Eszti időnként olyan furcsán veszi a levegőt, mintha kapkodna levegő után. Gyorsan kivettem az ágyból, aludt tovább, de ölben is ugyanúgy "fulladozott" időnként és tűz forró is volt. Kb. fél óra alatt lett szinte 39 fokos láza. Akartunk hívni kijáró ügyeletet, de persze nem sikerült elérni. Egyedül nekiindulni vele nem mertünk, mert Zsófi miatt csak egyikünk tudott volna menni, és nem mertük egyedül hagyni a hátsó ülésben ilyen állapotban. Adtunk neki lázcsillapítót, közben a sima ügyeletet sikerült elérni, akik azt mondták, hogy ha a lázcsillapító hatására nem múlnak el a tünetek, akkor vigyük be. Szerencsére aztán ahogy a gyógyszer hatott, a láza csökkent úgy ez a "fulladozás" is megszűnt. Másnap reggel kihívtam a doktor nénit, és ő is megnyugtatott, hogy ilyen hirtelen magas láznál előfordulhat ilyen. Úgyhogy megnyugodtam, de akkor este nagyon meg voltam ijedve, egy ideig nem is mertem letenni az ágyába, úgyhogy az ölemben aludt, míg meg nem győződtem róla, hogy tényleg elmúlt a levegő után kapkodás. Aztán nem is volt többet már láza sem szerencsére, csak kicsit köhécselt és az orra folyt a múlt héten. Most már teljesen rendben van, boldog, mosolygós, folyamatosan jár a szája. :D
Beszélni szerintem előbb fog, mint mászni, járni. Mert a mozgással igencsak hadilábon áll, lusta mindenhez. A beszédben viszont igyekszik, egyből szavakat próbál mondani, utánoz is minket, Zsófi a szótagokkal kezdte, nála ez kimaradt. Már több szót mond, használja is őket, tehát nem csak véletlen sikerül. :D Cipőkre mondja, hogy "paputy", kér enni, inni, megy az Apa, Anya, pelust is tudja, mutatja és mondja ha megyünk cserélni és még sok mindent mond, csak hirtelen ennyi ugrott be. :D Csak a mozgásban is csipkedné már kicsit magát. Kapaszkodva megáll ugyan és lépeget ügyesen pl ágy mellett, de ha lekerül a földre, onnan nem megy tovább 1 cm-t se, csak sír, hogy segítsünk. Egyszerűen már nem tudom mit csinálhatnék vele, hogy kicsit motiváljam. Ildi, jól emlékszem, hogy Te küzdöttél Lilluval a mászás miatt? Miket csináltatok, játszottatok, mivel próbáltad segíteni?

KépKép
KépKép
eperke21

Eperke, igen enyim gyerek nem mászott :wink:

Csináltunk vele mindent, voltunk neurológián, ortopédián, mutatott gyógytornász, konduktor, fejlesztő pedagógus gyakorlatokat. Osztotta a tanácsokat védőnő, orvos. Eredmény semmi. Vagyis Lillánál a fenéken csúszás volt a módi. Sehol senkitől nem látta, az egész ismeretségi körünkben csak ő csúszott a fenekén. 13 hósan indult el, és ezután vagy 3 hónapra jött rá, hogy ő mászni is tud. Rögtön, tökéletesen, szabályosan mászott. Most is tud, ha akar, főleg engem idegel vele, hogy ő a kiskutya. Mászóversenyben mindenkit leköröz ma. Szoktam is neki mondani, hogy jól megszívatta Anyát ezzel a nem mászással. De akkor semmi pénzért.
Egyik barátnőm kisfia 18 hósan kezdett el menni, vele még nagyobb kört befutott az anyuka...
Nekem Lillánál meg kellett tanulni elfogadnom, hogy a lassan, de biztosan halad. Nem kisérletezik, viszont gyorsan tanul. AMihez kedve van csinálja, pl. labdázni bárkinél ügyesebben tud, kenterbe veri 3-4 éveseket, ezt már nagyon sokat megjegyezték, de amihez nincs kedve, lsd. beszéd, mászás, nem haladunk csak a sor vége felé...
Szóval nézesd meg, hogy ne legyen baj, de ennyi felesleges kört, mint én ne fuss, rendben lesz minden Esztivel is :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Eperke: Csatolok egy "mozgásfejlesztő" feladatokat tartalmazó listát. Három emberkének a feladati vannak összegyűjtve elkülönítve. Az első részben azok a feladatok vannak, amiket konkrétan nekünk mondtak a Gekko felmérőn, valamint a házhoz kijövő Pető Intézetes lány (gyakorlatilag tök ugyanazokat mondták). A másik két lány is gyógytornásztól kapta a feladatokat, ők kiegészítették az én listámat azokkal, amiket ők kaptak. Nikinek és a másik két babának is a mászással, kúszással voltak bajai. Néhány hét játékos gyakorlás után beindult a mászás! Szerintem ezek azért jó feladatok, mert rávezetik a babát egy-egy mozgásfolyamat végrehajtására. Nagyon sokszor ennyi is elég, nekem halálom, amikor minden ok nélkül Dévény tornára viszik a bébiket....

Mozgásfejlesztés.doc
lamme

Ildi, Lamme: Köszi szépen! Sokat segítettetek! Egy konduktor már látta, és azt mondta teljesen normális, érdeklődő, szóval nem hiszi hogy baj lenne, csak lassabban fejlődik ezen a téren. Ha 17-18 hós koráig sem indul el önállóan, akkor vigyük ismét szakemberhez. Szóval elvileg nincs probléma, de mégis szeretném kicsit ösztönözni és már kifogytam minden ötletekből.

KépKép
KépKép
eperke21

Eperke, mi is hasonló jellegű feladatokat kaptunk, Lilla makacsan ellenállt :lol:
Remélem Eszti nem ilyen kis akaratos, hanem hallgat az okos feladatokra :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi: Néhányat eddig is próbáltam vele csinálni ezek közül, Ő is az az ellenálló fajta. :lol: De megpróbálom az újakat is, hátha az újdonság varázsa megérinti. :lol: Jól vagytok? Minden rendben Lénivel is?

KépKép
KépKép
eperke21

Jól vagyunk, Lénivel egyelőre rendben minden :lol:
A terheléses cukrom kicsivel határérték feletti, így diétáztatnak, na ez nem túl kellemes, de kibírható. Hízni emellett nem hízom, egyetlen előnye a dolognak.

már várjuk, hogy február legyen :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok :)

Mindenkit elnyelt a karácsonyi készülődés? :) Hogy vagytok?
Vendég

Mi itt vagyunk :lol: szépen-lassan haladva készülődünk is :wink:
ma szőnyeget kellene tisztítani és semmi kedvem hozzá :oops:
de ha ezt nem csinálom meg, akkor elmarad és borzasztóan néz ki a szőnyegünk :oops:
én már inkább mézeskalácsot sütnék Lilluval, de előbb ennek járunk a végére :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Mi is itt, de már megint betegen. Ezúttal ismét Eszti a náthás, pedig nem is ő a bölcsis. :? Mire Ő is odajut, arra már minden ellen immunis lesz...A 15hós oltása is elmaradt emiatt. Bár ezt azért én annyira nem bánom, nem örültem volna, ha pont Karácsonyra jönnek elő nála az oltás mellékhatásai.

Egyébként mi is készülődünk. Mi épp tegnap sütöttük meg a mézest a lányokkal (főleg Zsófival) :D Esztinek is adtam egy darab tésztát gyurmázni, de ő megette a formázás helyett. :lol: Múlt héten a só-liszt gyurmába is beleharapott, na az nem ízlett neki annyira... :lol:

Panndi: Ti hogy vagytok? Rólatok sem hallottunk mostanában.

KépKép
KépKép
eperke21

Nálunk semmi jó hír, hétfőn beoltattam magam is Botit is. "Állítólag "semmi összefüggés - de még hétfő éjjel elkezdett köhögni Boti. Tegnap folytatódott, ma elmentünk dokihoz. Kórházban kötöttünk ki, kezdődő tüdőgyulladás...egyenlőre hazajöhettünk, de nagyon félek az itthoni kezeléstől. Fog-e menni, mi lesz a következő napokban.... :cry:

Tegnap mi is megsütöttük az első sütit, hókiflit. És begyúrtam mára a mézeskalács tésztáját, nem tudom mikor lesz időm-kedvem megcsinálni... :(
Vendég

Mi megvagyunk, köszi :)

Lányok nőnek, egyre jobban elvannak együtt :) Fruzsi is olyan huncut lesz, mint Zsófi :)

Kép

Kép

Kép
Vendég

Jobbulást mindenkinek, remélem hamar meggyógyultok!
Vendég

Eperke, Babett jobbulást minden kis betegnek :wink:

Pandi, hihetetlen Fruzsi mennyit nőtt :wink: és szerintem egyre jobban hasonlítanak a kiscsajok egymásra :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Köszönjük, mi már egy kicsivel jobban vagyunk! Már nem folyik annyira az orra és köhögni sem köhög nagyon.

Babett: Botinak jobbulást!!!!!!! Szegényke! :cry:

Panndi: Csodaszépek a lánykáid! :D Milyen nagy már Fruzsi is! :shock: :D Rég láttuk Őket.

KépKép
KépKép
eperke21

:arrow: Megyek folytatom a mézeskalács díszítést amíg Eszti alszik. :D

KépKép
KépKép
eperke21

Sziasztok!

Mi is itt! Köszönjük a szülinapi köszöntéseket!

Babett: gratulálok nektek!!

Lillyvel már csak mi maradunk egygyerekes anyukák:(

Mi megvagyunk. Barna 3 hete bölcsis. Három nap után lebetegedett, úgy mint Esztinek nagyon hamar felment 39 fokra a láza. Itthon volt egy hétig. Azóta most jár bölcsibe. Egyenlőre csak délelőtt. Az orra azóta persze folyik, és köhög is. Hol jobb, hol rosszabb:((
Reggelente sírás van, mikor leadom, de aztán jól eljátzsik a bölcsiben, szépen ebédel. Viszont nagyon hisztis lett, elég elviselhetetlenül tud viselkedni :oops: :oops:
Közben tanulok, januárban lesznek a vizsgáim, plusz csinálom a karácsonyi takarítást, szóval nem unatkozunk :lol: :lol:

KépKép
kutyfül

Hoztam egy karácsonyi képet:) Kép

KépKép
kutyfül

Eperke: Végül Füreden voltunk a flamingóban. Nagyon jól éreztük magunkat. Olyan szép ilyenkor a Balaton és tök jó volt, hogy nem volt tele emberekkel. A szálloda is elég üres volt, így nagyon jó volt, hogy a medencében, szaunában sem volt tülekedés. Barna nagyon élvezte.

Lamme: Olyan nagyok a lányaid! Nagyon szépek. Munka milyen, tetszik még?

KépKép
kutyfül

Na helló!
Hát, én valszeg maradok is egygyerekes... Jobb ez így mindenkinek. :lol:

Babett, Botinak jobbulást! Nem lesz semmi baj, időben elkaptátok, ez a lényeg!

Hát, Eszti sincs fényesen. Úgy két hónapig szinte folyamatosan beteg volt ilyen-olyan légúti nyavalyákkal, aztán múlt hétfőn olyan szinten lett taknyos és hurutosan köhögős (minden előjel nélkül, már tényleg nem merem sehová sem vinni), hogy megelégelve a háziorvosunk Mucopront-C-vitamin kúráját, elvittem egy magán fül-orr-gégészeti rendelésre. Megállapították, hogy arcüreggyulladása és savós középfül-gyulladása van. Minden nap viszem kezelésre, hogy a hurotot eltávolítsák, itthon gyógysapkázunk, és kétféle orrcseppet kell adnom neki. Ma már szemmel láthatóan jobban volt, remélem, még az idén letudjuk ezt a betegséget. Egy egyszerű náthának indult még október közepén, aztán ez lett belőle! Az biztos, legközelebb az első orrfolyásnál irány ez a rendelő!

Közben a férjem Angliában volt 5 napig, ottragadt a hóesés miatt, és másfél nappal később ért haza a kelleténél. A legnagyobb hidegben még az egyik ablakunk is kiszakadt a keretből, azt is intézhettem egyedül.

Az év végégig még egy nagy fordítást is be kell fejeznem, és mivel ezen dolgozom már több hete, sok tanulnivalóm is felhalmozódott. És hát mindjárt itt a karácsony...

Mivel nem vagyok benne biztos, hogy 24-ig még lesz alkalmam írni, itt és most kívánok mindenkinek nagyon boldog, békés, nem csak ajándékban, hanem örömben és szeretetben is gazdag karácsonyt!

Kép
waterlilly

Mindenkinek Boldog Karácsonyt!
Vendég

Sziasztok!

Boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek!

Nálunk már tegnap járt a "Jézuska", mivel párom ma szolgálatban van. Most nincs időm mesélni, de majd valamikor jövök. A lényeg, hogy a lányok ugrándoztak, sikítoztak örömükben :D
lamme

Boldog karácsonyt :)
Vendég

Boldog karácsonyi ünnepeket, és egészségben gazdag új esztendőt kívánunk mindenkinek!

Mi jól vagyunk, minden rendben velünk. Ha időm engedi, később még jövök.
Puszi mindenkinek!

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Békés, boldog ünnepeket kívánunk mi is Mindenkinek! :D

KépKép
KépKép
eperke21

Esztivel a Heim Pál ügyeletén töltöttük a Szentestét. :( 39,4 volt a láza. Fél 7-től fél 11-ig ott voltunk, vért is vettek tőle. Valami vírus. Ugye szegény már eleve beteg volt, úgyhogy totál kikészült szegény. Másnapra a férjemnek is 39 fokos láza lett. Ma volt az első nap, hogy mindketten láztalanok, és már nem csak nyígnak... Így ugrott az összes karácsonyi vendégség is. Én hulla vagyok, ugye az összes háztartási meló, bevásárlás, stb. rámszakadt, plusz a betegápolás, sokszor éjszaka is virrasztottam Eszti mellett két-három órát, a fordítást is le kellett nyomnom, és amint befejeztem, nekiálltam a januári vizsgáimra készülni.
De legalább annak örülhetek, hogy én nem lettem beteg! Na az aztán szép lett volna!
Remélem, nektek szebb volt a karácsonyotok!

Kép
waterlilly

Sziasztok!

Sajnos időm nem sok, így reagálni nem tudok senkire, de ezt mindenképpen szerettem volna leírni:

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánunk! :D
lamme

Boldog Új Évet minden babának és mamának ezen a fórumon!
Remélem, 2010-ben már személyesen is tudunk találkozni! :D
Anett és Eszter (=Ettikebaba, ahogy ő mondaná)

Kép
waterlilly

BÚÉK és újévi pusszantás mindenkinek! :D

Lilly! Sajnálom, hogy így alakult a szentestétek, de előtted pedig le a kalappal! Nagyon ügyesen helytálltál! Nem tudom mennyire vígasz, de jónéhány évvel ezelőtt nálunk is hasonló szituáció adódott. Sajnos akkor én is beleestem a betegségbe, de mivel nekem csak 38 fokos lázam volt (a fiúknak apát is beleértve 39 fok feletti), ezért én vásároltam be, és természetesen én készítettem az ünnepi ételeket is a fiúk ápolgatása mellett. Szerencsére csak 3 napig tartott ez a lázas időszak, így a karácsonyi ajándékoknak és a finom sütiknek mindenki tudott örülni.
Sajnos a közösségbe járás során méginkább fel kell készülni hasonló szituációkra. A betegség soha nem jön jókor. A lényeg, hogy mindenki meggyógyuljon, és egészséges legyen! :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Sziasztok!

Anett, szegény Eszti, nem semmi, de örülök, hogy túl vagytok rajta!

Nagyon boldog új évet mindenkinek!
Vendég

Nagyon boldog új évet kívánunk!

Lilly: Remélem Eszti már jobban van! Szegények, ez így elég húzós lehetett. Nem semmi, hogy még tanulni is maradt energiád, le a kalappal.

Nekünk jól teltek nagyon az ünnepek, nagy volt a jövés-menés.
Most picit szomorú is vagyok, mert hétfőtől jönnek a hétköznapok. Barnus megy a bölcsibe, és egyre többet lesz ott, Apa dolgozik, én pedig januárban tanulok+vizsgázom, és 26-tól pedig megyek dolgozni.
Most érzem, hogy Barna mennyire fog hiányozni.

KépKép
kutyfül

Sziasztok!

Mi is boldog új évet kívánunk!!

Panndi: Fruzsidnak így utólag is boldog névnapot!

Lilly: Szegény Eszterke! Remélem már semmi baja!

KépKép
KépKép
eperke21

Eperke, köszönjük szépen :)

kutyfül: biztos nem könnyű, de kitartás, belerázódtok hamar!
Vendég

BUÉK
Vendég

Nincs vkinek eladó, jó állapotú légzésfigyelője? Már nem akarok újat venni, Botinál is kölcsönben volt...

köszi
Vendég

BAbett: Nekünk egyik lánynál sem volt légzésfigyelőnk, úgyhogy sajnos nem tudok segíteni. Remélem sikerül intézni egyet. Hogy rohan az idő, lassan Te is félidőnél vagy... :shock: :D Kisfiú, vagy kislány a tesó? Tudjátok már?

Ildi: Neked meg lassan már csak napok vannak hátra... :D Lilla várja már Lénit?

Rólunk: Mi épp költözés előtt állunk, úgyhogy mostanában ha nem jövök, ezért lesz. Hónap végén költözünk egy nagyobb, kényelmesebb lakásba. Addig meg megy a pakolás, takarítás, rendezkedés ezerrel. Már szeretnék túl lenni rajta :D

KépKép
KépKép
eperke21

Egyenlőre úgy néz ki, hogy Kislány érkezik majd....

....és hova költöztök?
Vendég

Babett, gratulálunk a kislányhoz. Néven gondolkoztatok már?

Eperke, igen Lilla nagyon várja már Lénit, éppen tegnap raktuk össze neki a kiságyat, mindenben segít, ő pakolja a cuccokat. Kíváncsi vagyok, mekkora lesz majd ez a lelkesedés, ha Léni ténylegesen itt lesz :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?