Ne haragudjatok, hogy bepofátlankodok ide, de megtaláltam ezt a topicot, és ha már szabad a vélemény-nyilvánitás, megteszem.
Tegnap jártam életemben először a Schöpf- Méreiben, és remélem, utoljára is.
Kicsit alacsonyabb 0,6 MOM Afp érték miatt küldtek oda, béta-HCG vizsgálatot kérni, mivel azt már sajnos nem csinálják automatice. A véreket fagyasztva tárolják ott, hogy ha valamire szükség van, akkor meglegyen később is.
A minket fogadó reggeli asszisztens a citogenetikán nagyon kedves volt, felvette a családfánkat, majd telefonált a laborba hogy kell ez a vizsgálat. Visszarendelt bennünket délutánra, hogy majd a genetikussal beszéljük meg az eredményt és a továbbiakat. Délután "Dr" Tankó Annamária fogadott bennünket, azzal hogy nem fogja feleslegesen megcsináltatni ezt a vizsgálatot, m,ikor a korom eleve indukálja az amniocentézist. 40 éves leszek. És neki ugyan 1 szülészorvos ne mondja meg, hogy mit csináljon, ő sem szól bele szülészeti dolgokba. Korábban csináltattam az Istenhegyi Géndiagnosztikai Központban egy kombinált Down-kór szürő vizsgálatot, és persze volt tarkóredő szürés, szintén 1 neves genetikusnál, és eddig mindenki mindent rendben talált. Csak a korom indokolná az amniocentézist. Ám a Tahó - bocsánat- Tankó dr.nő szerint egy sima vérvizsgálat felesleges, majd megmondja ő hogy mi kell ide, hasbaszurás! a kombinált teszt pedig csak felesleges pénzkidobás, semmit nem jelent. Ja, 95% biztonságot irnak! És csak 98% az amnio is! Ugyan már, mit képzelek én, milyen felelőtlen emberek vagyunk hoghy nem csináltatjuk meg!
Kértünk viszont UH-t, amit neves szaktekintély, dr.Ferenczi Miklós csinált, aki mindent rendben talált, és kérdőn nézett, hogy mi is itt a probléma? Csak a korom...
Ezek után felhivtam az orvosomat, aki megnyugtatott, hogy reggel felhivja őket és megkéri a vizsgálatot, hogy megnyugodjunk.
És reggel azt hallom a telefonba, hogy az a f* szopó Tankó megcsináltatta. a szemembe meg azt hazudta, hogy nem hajlandó megcsináltatni.
Ezek után kérdezem én, hogy milyen ember ez a nő
Nekem volt már 22.heti vetélésem, nem véletlenül ódzkodom a hasbaszurástól. Nem akarok én okoskodni, csak azt kértem, hogy járjuk végig a veszélytelen lehetőségeket, mielőtt a kockázat mellett döntünk! Ezek után fel kell tételeznem, hogy ez az "orvos" a számára kevésbé szimpatikus pácienseket képes ugy megszurni, hogy valóban vetélést okozzon!
Őszintén kivánom, hogy Tankó dr-nőnek szünjön meg az állása, és elmehessen az elfekvőbe ágytálat mosni, az legalább valóban veszélytelen a betegekre nézve!
Még egyszer elnézést kérek Tőletek, ahogy olvasom, itt mindenki meg van elégedve ezzel a kórházzal, remélem nem találkoztatok még ezzel a nővel és nem is fogtok soha, mert már a stilusa is visszataszitó, nem kivánom senkinek!
Mindenkinek könnyü szülést, jó pocakosodást kivánok!
Sziasztok!