Új privát üzeneted érkezett!

Óóóóó, osztozzatok a laptetűből :)
Ilyenem még sosem nem volt, szóval jippijé és jippijóóó, ha tudnék, akkor most csinálnék olyan felugrós mutatványt, amikor a talpunkkal tapsolunk!

Lilypie First Birthday tickers
szaboevi27
Biatorbágy

hoztam én is egy kis d vitamint

----- "Valójában a D-vitamin nem is vitamin, semmi köze a vitaminokhoz, szerencsétlen az elnevezése. Ez egy hormonszerű előanyag, amely hozzájárul az aktív D-hormon termelődéséhez a szervezetben" - mondta az I. D-vitamin Napon dr. Takács István, a Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikájának docense. A rendezvény megszervezéséhez 12 orvosi szakmai társaság fogott össze, hogy ráirányítsa a figyelmet a D-vitamin-bevitel fontosságára. Ez példátlan összefogásnak számít a magyar orvostársadalomban - mondta dr. Szekeres László, az oszteoporózistársaság elnöke.

A D-vitamin elsődleges forrása a bőrt érő napsugárzás, annak is UV-B spektruma (ezért nem alkalmas a döntően UV-A sugarakat tartalmazó szolárium a D-vitamin pótlására). Mivel azonban itthon késő ősztől kora tavaszig a napsugárzás nem elegendő a szükséges mennyiségű D-vitamin termelődéséhez, hiányállapot lép fel, ami számos betegség kockázatát növeli (lásd keretes írásunkat).

Új számok jönnek

Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet hivatalosan még mindig napi 200 nemzetközi egység D-vitamin bevitelét ajánlja. A szakmai társaságok által most megfogalmazott állásfoglalás azonban 1500-2000 nemzetközi egység bevitelét fogja javasolni táplálékkiegészítő formájában felnőtt embernek a téli hónapokban. Túlsúlyosak esetében ez az érték még magasabb, akár 3-4000 egység D-vitamin is indokolt lehet. (A hivatalos ajánlást a 12 társaság egy hónapon belül teszi közzé.)

Mivel magzati korban a D-vitamin-ellátottság az anya vitaminszintjével arányos, a várandósság alatt különösen fontos a megfelelő pótlása. Az új hazai szakmai ajánlás szerint a várandósság alatt az ideális D-vitamin-szint fenntartásához legalább napi 2000 egységnyi vitamin bevitele szükséges.

Itthon szinte mindenki D-vitamin-hiányos

Jelenleg a háziorvosnak nincs joga a D-vitamin-szintet mérő laborvizsgálatot felírnia. A D-vitamin szintjét a vérből mérik (a 25(OH)D3 szintjének meghatározásával). Bár a szakemberek szerint itthon a lakosság legalább 70 százaléka biztosan vitaminhiányos, ha valaki erről tényszerűen is meg szeretne győződni, ezzel foglalkozó laboratóriumokban jelenleg 4-7 ezer forint közötti összegért méretheti meg D-vitamin-szintjét. A hamarosan megjelenő konszenzusos ajánlás javasolni fogja a meghatározott rizikócsoportok egészségbiztosítás által támogatott szűrését is.

"A magyar lakosság 25(OH)D3-vitamin-szintje átlagban 15-20 nmol/liter körül mozog, miközben a normál tartomány 30-60 nmol/liter. Ha tízmillió magyar D-vitamin-szintjét csak a normál tartomány alsó küszöbére szeretnénk felhozni, akkor ehhez egy évben körülbelül 15 milliárd forintra lenne szükség. Cserébe viszont körülbelül 200-250 milliárd forint lenne a különböző betegségek gyógykezelésén megspórolható összeg az amerikai és nyugat-európai modellek szerint" - mondta dr. Lakatos Péter, a Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikájának endokrinológusa.

A D-vitamin pótlása

A hagyományos magyar konyhát követők maximum 80 egységnyi D-vitamint fogyasztanak naponta. A vitamin nagy mennyiségben található meg a tengeri halakban, a csukamájolajban, kis mennyiségben pedig a tojásban, májban fordul elő. Kapható már D-vitaminnal dúsított joghurt is, illetve többféle táplálékkiegészítő, amelyhez recept nélkül is hozzá lehet jutni. Nagy dózisú D-vitamin-készítmények viszont csak receptre válthatók ki. Míg a D-vitamin-hiány megelőzése mindenkinek a saját felelőssége, a kialakult hiánybetegség kezelése már az orvos dolga.

Rengeteg betegség kialakulásában szerepe van a D-vitamin-hiánynak

* A D-vitamin-hiány csontvesztéshez, csontritkuláshoz vezet, súlyos hiány esetén pedig csontlágyulás is felléphet. D-vitamin-hiányosoknál megnő a csonttörések kockázata, a csontritkulásra szedett készítmények hatásossága csökken.
* Az autoimmun betegségek közül az alacsony D-vitamin-szint növeli a reumás ízületi gyulladások, az inzulinfüggő cukorbetegség és a sclerosis multiplex kialakulásának esélyét.
* A kutatások szerint a D-vitamin hiánya hozzájárul a szívelégtelenség kialakulásához, súlyosbodásához, megnöveli a magas vérnyomás és az érelmeszesedés kockázatát.
* Vesebetegségek esetén a D-vitamin-hiány kockázata fokozott, ezért a megfelelő D-vitamin-pótlás kiemelt jelentőségű.
* Emlőrák és vastagbéldaganatok kialakulása és lefolyása szempontjából a D-vitamin-hiány bizonyítottan rizikótényező.
* A D-vitamin-hiány nagy valószínűséggel kedvezőtlenül befolyásolja a teherbe esést.
* A policisztás ovárium szindróma esetén a D-vitamin-szint normalizálása feltétlenül javasolt.
* Magzati és csecsemő-, illetve kisgyerekkori D-vitamin-hiányban az 1-es típusú cukorbetegség kockázata fokozódik.
* Felnőttkorban a D-vitamin-hiány növeli a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát.
* A máj- és epeúti betegségek fokozzák a D-vitamin-hiány kockázatát.

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

jó reggelt lányok!

évi jó csomagolást, azért óvatosan ám, h a két rockbanda tag is jól érezze magát :D

nekem tegnap megvolt az első uh, 5. napi méhnyh 6/b jobb fészek 5 sejt,ezek 5-9 mm bal fészek 2 sejt 12-13 mm. bmc-ben több sejtem volt :shock: most emelik a gonal dózisomat kedden újra uh. hüvelytisztasági vizsgálat is volt és már kezdődik a mizéra, mert van gombám. én ezt hiányoltam a bmc-ben, hogy lombik előtt nem csináltak egy ilyen kenetet, mert én pl tudom magamról, h abban a pillanatban, h elkezdem a szurit begombásodom. tünet nélküli baci, semmi jele nálam, csak kenetből lehet kimutatni. egész terhesség alatt volt nekem és utána mintha elvágták volna, azóta semmi,egész mostanáig. kaptam krinont.
talán jövő hét utáni hét elején leszívás. de már most akkora a hasam, szerintem jó vizes vagyok ,mert az arcom is olyannak tűnik. remélem ez elmúlik, vagy nem emlékszem, h eddig ilyen lett volna.

na a lényeg,h van sejtem azt majd csak lesz valami, innentől odaföntről irányítanak, remélem beirányít hozzám a jóisten mostmár egy igen egészséges és kicsit kevésbé eleven gyerkőcöt. :D

jó hétvégét, boti nem volt bárnányhimlős, csak ez a mostani vírus utóhatásaként pöttyös lett, így hétfőn ovi. csóri óvónők. :D

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

És szerintetek ha már lenne egy olyan laboreredményem, ami mutatja az alacsony szintet, akkor felírhatja a doki a d-vitamint? Oké, ez most nálunk nem gond, mert ugye Barbusnak írja a háziorvos, de ha neki már nem írná? Hány cseppet kéne szedni a vigantolból naponta? A gyerekeknek hány éves korig kell adni?

Etna: Látom ti is korán keltetek. Vagy Boti még alszik?
vicky79
Budapest III. kerület

jó reggelt. Na,engem kicsinálnak a kölykök... Semmit nem csináltam tegnap,csak dirigáltam az embernek,hogy mit hová pakoljon. Ebben úgy elfáradtam,hogy kicsit ledőltem, és arra ébredek,hogy vérzek... Irány a békéscsabai kórház, mivel épp hazajöttünk helyet csinálni... A srácok vígan elvannak odabenn,semmi bajuk szép nagyok,én meg csak vérzek. Nem tudják honnan. Szóval fasza minden...
Etna,drukkolok. Növeszd a kis petéket,próbálj pihenni. Nekem asszem pont a gonal volt az a szuri,amitől 2 óra múlva sírtam egy jót. :)

szaboevi27
Biatorbágy

Évi: Remélem nem lesz gond. Mit mondtak a kórházban? Hematómát nem láttak uh-n? Vagy valami olyasmit ami vérezhet?
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky!

Háziorvos felírhatja a D vitamint. Én 3000 Ne-s D3-at kaptam. A 100 szemes nem volt egyik patikában sem kapható, helyette kaptam 3 csomag 20-asat. Kb. 900,- forintomba került így. Amit recept nélkül vettem, 3000 körül volt. Kiszerelése: 100 db de csak 1000 NE-s. Mindenképp írasd fel!

Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs

Szaboevi!

Pihenj sokat, de erőltesd meg magad! Látod, nem tetszett a kicsiknek a dolog. Örülök, hogy jól vagytok!

Imádom Békéscsabát! Régen Gyulán laktam és nagyon sokat jártam oda. Jó neked!

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Rilka!

Nagyon drukkolok, hogy magától szívódjon fel a ciszta! Próbáld magaddal elhitetni, hogy nem lesz szükség a műtétre!

A D vitamin és meddőség kapcsolatáról egy kis érdekesség:

"D-vitamin és meddőség, D-vitamin és PCOS

Szerepet játszhat a kóros D-vitamin hiány a női terméketlenségben? Tényleg van szerepe az egészséges D-vitamin szintnek az ovuláció megtörténtében?

A meddőségi kutatások a fejük tetején állnak mióta felmerült egy új faktor ezen a területen…

Egyre több kutatási eredmény azt igazolja, hogy a kóros D-vitamin hiány kapcsolatban áll az anovulációval (ovuláció hiányával) és így a meddőséggel.
Egy több, mint meglepő Yale-tanulmány a Yale Egyetem meddőségi intézetében azt mutatta ki, hogy a meddő nők 93%-ának van nyilvánvaló, félreérthetetlenül komoly D-vitamin hiánya.
Ezek közül a hölgyek közül is a legnagyobb mértékű hiánya a PCOS (policisztás ovárium szindróma) nevű állapotban szenvedő nőknek volt. A második csoport, akik majdnem ilyen mértékű D-vitamin hiányt mutattak, a nem ovuláló nők voltak.

Ezen tanulmány vezető kutatója, Dr. Lubna Pál azt nyilatkozta, hogy “A tanulmányban résztvevő nem ovuláló illetve PCOS-től szenvedő nők közül egyetlen egynek sem volt normál vagy elfogadható D-vitamin szintje,- a legmagasabb vérben mért szint is csupán 10-15 ng/ml 25OHD (vitamin D3) szint volt, ami már egy klinikai D-vitamin hiányt jelez”.

A tanulmány eredményeit az Amerikai Reprodukciós Orvostudományi Társaság találkozóján jelentették be San Franciscoban.

“Az adott súlyos D-vitamin hiány világjárvány szintű előfordulása azt sürgeti, hogy alternatív megoldásként pótoljuk a hiányzó D-vitamint és ezzel elősegítsük az ovuláció megtörténtét. Ezzel a természetes megközelítéssel elkerülhetjük vagy legalábbis minimalizálhatjuk a a petefészkek túlstimulációját, és az ikerterhességek előfordulását.”

A fentebb említett súlyos D-vitamin hiány pótlása érdekében a PCOS-től szenvedő betegeknél heti 50 000–100 000 NE D3-vitamin-pótlás jön szóba, napi 1000–1500 mg kalciumpótlással együtt.

Kép

Kép

andi565
Budaörs

évi!

sajnos ikerterhességnél készülj ilyen kis viccekre, mert lesznek párszor. a másik fórumon az egyik lány menstruál baba mellett, nálad ez nem lehet?
egyébként fekvés, rutascorbin 3x2 és magnerol vagy hogy hívják abból is jó sok kéne, azért kicsit komolyabban is vehettek volna téged, mi az, h nem tudják honnan vérzel?
hány babát raktak vissza? nem lehet, h a harmadik most távozik? szerintem tuti haematóma, álatlában az szokott lenni. pihi és pihi és pihi!!! menj másik dokihoz is, jobb a biztonság.

vicky!
igen jól láttad boti még aludt, azért tudtam írni. én adom neki a vigantolt tavasztól őszig, szerintem sokáig, mivel iszonyat magas, sokat nő egyszerre az a tuti, ha kapja serdülő koráig. doki helyesli. én is adom magamnak, 5 cseppet, nem tom mennyit kéne.

witch!

a fiam szerelmes!!!!!! :D ma is akar menni hozzátok, helyesbítek jaminához :D:D én behalok, tegnap azt mondta, h nagyon jól érezte magát, úgyhogy holnap költözik a gyerek, ha nem baj. :D nálunk nincs hely, ide nem jöhetnek, meg mi erkölcsös család vagyunk :D:D

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

sziasztok! Köszönöm az aggodalmat. Most volt ultrahangom,a babák jól vannak,nem a méhemből vérzem. A hüvely felől a méhszájnál pattanak el az érek... Azért nem tudták honnan is jön,mert szinte mindenhonnan. De szerencsére a srácokat nem érinti,csak gyorsan nő a méhem és így reagálok. Ez megnyugtat ugyan,de aggaszt is... Még 7 hónap van hátra és ennél nagyobb lesz.

szaboevi27
Biatorbágy

Etna: Én is gondolkozom a d vitaminon, de nem merem csak úgy elkezdeni. Ősztől tavaszig adod, nem?
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Ann! Én is túl vagyok egy agolutin kúrán, és ami jó hír, hogy ebből lett a fiacskánk.
2 sikertelen lombik után a harmadikat megtámogattuk egy kis progi szurival, és szerencsére nem volt hiába a "szenvedés".
Mi nem mertük magunk beadni, ezért nekem egy nővérke adta be minden reggel. A tű tényleg elég félelmetes, de nem fáj, csak arra kell vigyázni, hogy ne csomósodj be, ezért utána jegelni kell pár percet, és masszírozgatni.
Én a 12. hét végéig kaptam, a végén már nagyon untam, de nem érdekelt, mert akkor már megvolt a pocaklakó.
Szorítok, hogy neked is meghozza a sikert:)!!

Tök jó, hogy így pörög a topik, gratulálok az újdonsült kismamiknak, a próbálkozóknak pedig drukkkkkk!!!

Hamarosan én is jövök közétek, mert rászántam magam a tesó projektre:):)

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
donoka
Törökbálint

Donoka! Köszönöm szépen a bíztatásod! Bízom benne, hogy követlek :) Mivel a méhnyálkahártyám nem lett túl vastag (8mm) ezért kapom én a támogatást. Holnap kapom az első szurit. Hát nem mondom hogy a 7végén feledni tudtam a tű méretet, párszor elővettem és bűvöltem, de nem lett kisebb. Annyi a szerencse, hogy páromnak eszembe jutott, hogy a szomszédnő ápoló, úgyhogy nagy gond remélem nem lesz, csak nekem kell kibírnom, de persze kibírom. :)) És azt is kibírnám, ha a 12. hétig kapnám.
Úgyhogy szorítsatok!!!!!!
ann74

Ann: Mennek a drukkok. Mikor is kapod vissza őket?
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Bocsi hogy belekotyogok, évek óta olvasgatlak benneteket, én is lombikos voltam.
Ann! Nem olyan vékony ez a nyálkahártya, nekem 6 lombikom volt, mindnél 12-13 mm volt, és mégsem lett belőle baba. Az utolsónál 9 mm, el is voltam keseredve, és ebből született Anna lánykám, 82-es hcgvel. :)
Én is szurkolok neked, és persze mindenkinek aki a Bmc-be jár.
mabe79

Szép jó reggelt!!!!

Évi nagyon örülök. Hogy végre te is adtak hírt magatokról!!!Ovatosan a költözéssel csak dirigálni tessék :lol:

Thimmy: kedves igen köszönöm meg nyugtatál egy kicsit :wink: Hogy vagy!?!Meg volt a fodrászat!?!

Etna: nagyon édes lehet Boti, hogy szerelmes :lol:!!!!
Hogy vagy!?!Izgulsz!?!?Biztos minden rendben élsz és sikerülni fog!!!!

Rilka: sajnálom, hogy egyedül maradt a pocak lakó... :( de örülök, hogy jól vagy és szep kis mérete van egyesekének :wink:

Whitch: gyere Meselj hogy vagy!?!?!
noci85
Budapest XIII. kerület

Eljött az én idő is 8) Hihetetlen 8) Végre vasárnap megjött :lol:
Így holnap megyek az első uh rá és remélem ugy távozom a kórházból, Higy elkapott az első szúrást is :wink:
Nagyon örülök, hogy vasárnap megjött, mert nem is meséltem Neketek, Higy a munka helyemen ahol lassan 3 éve dolgozom...be akartam avatni a főnököt...anyu és anyós és sokan mondtak nem fogok tudni eljárni jobb ha elmondom...nos annyit tudni kell, hogy az előző 2 terhességet sem tudja szoval semmit...
Én h-sz-p dolgozom...ezáltal én csak kedd-csütörtök tudok menni a vizsgálatra...
Röviden....
Beszéltünk és azt akartam beadni először neki, hogy kinéztem egy"tanfolyamot"(mivel voltam én már tanfolyamon és igy tudtam ezt beveszi) ami hétfőn és szerda de van...erre a válasz, amit nincs meg a bejelentésemhez az óra szám akkor vissza vesz a bejelentésemből :roll:
noci85
Budapest XIII. kerület

Szoval gondolom értitek :roll: Ez azt jelenti, Hogy egy delelotti nap van amit még ki tudok használni, és én a hétfőt választottam...
Így szerintem jövő héttől hétfőtől én nem fogok melozni!!!!
Így tudok menni h-k-cs uh ra....abban bízom, ha szerdán hívnánk akkor tudnék menni vagy kedden vagy csütörtök a pénteket meg azt mondta alt.hetfore teszik át...ha meg az inszemet nem tudja át tenni akkor ki veszek szabit aztan ennyi....
Ugy látszik jó volt a megérzésem, hogy ne mondjak semmit :wink:
Ezek vannak!!!De nem érdekel :wink:
noci85
Budapest XIII. kerület

Noci:

Nem irigyellek. nehéz ügy ez. Viszont nézd csak mit találtam a neten:

"A magyar munkajogi szabályok ugyanakkor kiterjesztett védelmet nyújtanak: már a teherbeesés előtt is védik azokat a nőket, akik a gyermekvállalás céljából reprodukciós kezelés alatt állnak.

...Az egészségügyi törvény szerint ilyen beavatkozásnak minősül a lombikprogram, az inszemináció (mesterséges ondóbevitel), valamint a petesejt megtermékenyülését, illetve megtapadását elősegítő egyéb módszer. A védelem tehát nem csak a lombikprogramra terjed ki!
A védelem kétirányú: a Munka Törvénykönyve egyrészt felmondási védelmet biztosít, másrészt munkaidő-kedvezményt ír elő az ilyen programban résztvevők számára."

Ezt egy tavalyi cikkben találtam, de úgy tudom, most is érvényes.

Kép

Kép

andi565
Budaörs

ANN!

Nagyon szorítunk neked! Akkor holnap kezdesz?

Nagy szerencséd van az ápolónővel a szomszédban. Ő szakember, biztos nem fog annyira fájni!

Fel a fejjel!

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Köszi, ma meg is kaptam az első agolutint, úgy beadták bömöcöben, hogy semmit nem éreztem. Megkaptam ma a 2 bogyókánkat is. Ha minden jól megy és visszajön a fagyiból a blasztobaba, akkor szerdán lesz még 1 transzferem. Azzal még mindig nagyon bajban vagyok, hogy mennyit feküdjek, pihenjek...

Hajrá Etna, szép egészséges tüszőket kívánok, és remek méhnykártyát!! :) :)
ann74

Ann!

Ügyes vagy, látod! :P

Ezt most nem értem. Ma beültettek két babát és szerdán is fognak még egy fagyit?

Szerintem pihenj nagyon sokat és ne idegeskedj semmi miatt!

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Ann: Nagyon drukkolok.

Noci: Működik a kirúgás elleni védelem, de ehhez kell kérni egy igazolást a bmc-től és ezt alá kell íratni a főnököddel. Nem egyszerű, de én így csináltam. De ehhez kelü a főnök is.
vicky79
Budapest III. kerület

Tök jókat írtatok a D-vitaminról. Kár, hogy a TB még nem támogatja a szűrést, de talán ezen is változtatnak a közeljövőben.
Addig is lányok, aki már volt, leírná hogy hova ment szűrésre, hogy volt a bejelentkezés és mibe kerül a vizsgálat. Gondolom, most nem csak engem izgatott fel a dolog... 8) :lol:

Etna
Továbbra is drukkolok, hogy simán menjen minden!

Évi
Vigyázz nagyon magadra és a picikre, úgy tűnik, már most nem szeretik, ha dirigálsz! :lol: :lol:

Ann
De szuper!! És szerdán még egy? Én sem hallottam még ilyet, de mindig tanulok valamit! :lol: Én azt hiszem, annyit pihennék, amennyit csak tudok. És amúgy semmi megerőltető. Mesélj majd, hogy hogy vagy!

Noci
Az, hogy nem dolgozol, azt jelenti, hogy betegállományba mész? A BMC-s papírokon is rajta van, hogy lehet táppénzre menni. Talán nyugodtabb is az ember, ha a munkája miatt sem kell stresszelni...
thimmy
Gárdony

Thimmy: betegállományba igen...de nem fizetősre...
Bejelentem, Higy nem megyek az kész, nem csinálok belőle problémát és nem jövök 1-2napot dolgozni, annyi elég nem!?en kell napokig betegállományba menni az inszem után!?!
noci85
Budapest XIII. kerület

Noci
Nem kell, de lehet! Úgy értem, a kezelés lehetővé teszi! Gondolom munkakörtől, munkehelytől, kollégáktól is függ, ki szeretne dolgozni, és ki maradna inkább otthon. De ilyenkor a baba az első, az ő érdekeit kell figyelembe venni!
thimmy
Gárdony

Én az inszem hetén ha jól emlékszem sosem mentem dolgozni.
vicky79
Budapest III. kerület

Thimmi

Én a 1062 Budapest, Podmaniczky u. 109.-be( MÁV kórházon belül) voltam d vitamin szűrésen. 3200,- forintba került és még a vérlevételért is fizettem egy ezrest. Ott csináltattam az AMH-t is. A vizsgálat előtt lehetett enni, inni.

Nem kellett bejelentkezni. Reggel 7.30-tól 2-ig lehet menni.

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a szorítást, babaragacsokat, stb.
Én is mindenkinek kitartást, sikereket kívánok.
Kicsit türelmetlen vagyok és nagyon szeretném már tudni, hogy mi van. Jövõ héten pénteken kell visszamennem vagy így vagy úgy. Viszont van egy nem jó jel, hogy fáj a cicim, mert mielõtt megjön ez szokott lenni. Ettõl most eléggé elkeseredtem :cry:
A D vitaminnal kapcsolatban csak annyit, hogy amikor a BMC-ben volt vérvételem kiderült, hogy a pajzsmirigy értékem kicsit alacsonyabb és átküldtek a Kútvölgyibe egy endokrinológushoz. Õ vett tõlem vért és a D vitamin szintet is megnézte ingyen és bérmentve. 30-60 a referenciatartomány nekem 26.7. Azt mondta, hogy ezzel nem nagyon kell csinálni semmit, ha lesz nap napozzak.
Szedem a Gravida-t is és abban is van 400IU.

Ti inszem után mennyivel csináltatok terhességi tesztet??
tanita74
Szigetszentmiklós

tanita!

Nekem a beülti óta fáj a cicim :) még mindig :)

Gyors bekukk, de csütötrökön megyek genetikaira, viszont aznap viszem Jamit Veszprémbe az urológushoz, így lehet csak pénteken jövök...

Addig is mindenkinek szorítok és olvaslak ám bennetkeket, csak nem mindig van időm írni :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Tanita 74: a cicifájás az nagyon jo jel. Nyugodj meg!!! es csak pozitivan!!
Én is zugolvaso vagyok, lombikos. :) Mindenkinek nagyon szoritok!!
isola
Budapest XVII. kerület

Vicky:
Írtad, hogy neked is voltak cisztáid - szeretnélek erről kicsit kifaggatni, ha nem baj. Nálad mikor vették észre? Ugye nem kellett velük semmit csinálni? (Bármi kezelés, gyógyszer, stb.) Milyen gyakran nézték? Ha jól értem, teljesen spontán el is múltak, ugye?

Én most úgy néz ki, tele vagyok sárgatest-cisztákkal (kb. 2-5 cm átmérőjűek). Már 3 doki körbevizsgált, de ha jól látom, nem nagyon kell/szabad velük semmit csinálni, csak várni, hogy elmúljanak. A dokim most legalább hetente látni akar ellenőrzés miatt, de mivel magánorvos, anyagilag ezt nem nagyon tudom megengedni magamnak. Azon kívül nem is látom sok értelmét, ha úgysincs tennivaló velük. Szerinted?

rilka
Vác

Tanita: ne izgulj a cicifájás miatt! Ez akár a pocakosodás jele is lehet!!! Akkor se ijedj meg, ha elkezd görcsölgetni a hasad. Nekem úgy fájt mint akinek meg akar jönni, de helyette 8 hónap múlva Zéti Jött :))) !!! Tesztet az inszem utáni 14.napig ne csinálj! Én a 13.napon csináltam egy tök negatívat! El is keseredtem, nem is csináltam többet. Ez egy szerdai napon volt, következő héten hétfőn a BMC-ben pedig pozitív lett a tesztem! Kitartás! Szurkolok a Pindúrnak!!!!

Évi: Megijedtem ,ahogy olvastalak! Remélem "hozzászokik" a méhed a növekedéshez, és elmúlik az a fránya vérzés!!!

Etna: drukk megy ezerrel!!!!

Ann: küldöm neked is a babaragacsokat! Pihizz sokat! Hirtelen én sem értettem amit írtál, mert még én sem hallottam, hogy egymás után ültetnek be, remélem sikeres lesz!!!!!

Biztatásul, hogy 9 hónap múlva hasonló ajándékot kapjatok:

Zéti 9naposan:
Kép

Vigyorgunk!
Kép
nyulacs82
Szolnok

Ann:
Én sem értem egészen: most akkor hétfőn is visszaültettek 2 babát, meg lehet, hogy szerdán még egyet? 2 külön fagyikörből vannak, vagy hogyan?
Mindenesetre szurkolok nagyon, hogy valamelyik befészkelje magát! A szurikhoz kitartást!

Évi:
Nagyon vigyázz a bandatagokra! :) Jót mosolyogtam azon, hogy már most nem szeretik, ha dirigálsz... :) Csak óvatosan ezzel a költözködéssel, pihenj rengeteget!

Noci:
Neked is drukkolok!

Tanita:
Türelem, türelem... A jelekre meg ne sokat adj. Nekem spec. a progeszteron kencétől fáj a cicim már 2 hónapja. Mielőtt visszamentem, teljesen úgy éreztem, hogy mindjárt meg fog jönni, az előző napi tesztelésem meg negatív lett - aztán meg kiderült, hogy duplán is várandós vagyok! Szóval nem érdemes sokat agyalni. Szurkolok neked is!

Érdekes volt, amiket a D-vitaminról írtatok. Nem is gondoltam volna...

rilka
Vác

Nyulacs:
Tündéri ez a gyermek, nagyon aranyosak a képek! :)

rilka
Vác

sziasztok, most még igyekszem sokat pihenni, igaz sokat fel kell kelnem, mert ma egyedül vagyok. De gondolom ez nem nagy gond, vmi mozgás csak kell. Igen, fagyis beülti volt nekem a 4 naposokat 3 naposan, az 5 napost 5 naposan ültetik be.
A progiszuri helye jó lila lett, és nem mondom, hogy nem érzékeny. Ma megkaptam a másodikat is, ezt most azért éreztem, de nem volt vészes.
Tanita továbbra is nagyon szorítok!!!

Etna, hogy állsz?

Nyulacs, gyönyörű a kisszerelmed!!!!!
ann74

elírtam, természetesen 3 naposokat 3 naposan kaptam vissza... :-)
ann74

Hú lányok, nagyon beindultatok ... alig bírom követni a hozzászólásokat. :)

Csak így tovább ... !!
redy22
Szolnok

húú,csajok nagyon drukkolok nektek! Mindenkivel izgalom van.
Mi még mindig kórházban... Hematóma nincs szerencsére,a méhszáj vérzik továbbra is, de egyre kevésbé. Bár, az elmúlt egy hétben akkora pocakom lett,hogy sokan azt hitték valami bajom van. A babák amúgy jól vannak,ma volt megint uh. Az A baba 21 mm,a B baba pedig 21,1 mm. Meg is dicsért a doki,hogy jól osztom nekik a kaját. :)

szaboevi27
Biatorbágy

Sziasztok!Új vagyok erre :)
Én is a BMC-be járok.Lehet csatlakozni?
nicky1983
Nagyút

hali lányok!
gyors helyzetjelentés:

úgy kb 13-14 sejtet tudtam megszámolni gyorsan, amik 12-13 mm között vannak, méhnyh 11/2b. pénteken megint ugyanez a szitu és talán hétfőn leszívás. nekem nem tetszik ez a cetrotide szuri, macerás elkészíteni és beadni. mondjon le!!! kaptam még egy 900-as gonalt. 90 ezernél tartunk gysz ügyileg. még jó, h ingyenes a lombik!!!! így van a köztudatban!!!

isteni idő volt ma, odafele tatabányától szembeszél győrig és eszméletlen nagy hóesés. visszafele ugyanez. lehet engem követett az idő. oda-vissza, h lehet szembeszél ?
:shock: összefüggő kamionsor, akik úgy kb 70 liter vizet locsoltak pluszban a szélvédőre, úgyhogy ma én voltam az óvatos szőke, csak 120-al bírtam jönni. amúgy csak akkor vagyok duhaj, ha egyedül vagyok, boti mellett hímestojásként bánok a gázpedállal.

ann sok sikert!!!

tanita neked is! cicitől inkább vidulj fel, mert jó jel!!!

tök jó, h nem vagyok annyira vén mint a korom és még termelek sejteket. pedig kicsit aggódtam, h majd lórugásnyi hormont kapok a korom miatt. de aztán rájöttem, h 36 évesen fiatal vagyok, úgyhogy most ehhez tartom magam. amúgy tuti sikerülni fog, annyi hülyeséget csinálok, h az orvos néha furán néz rám. hát olyan etnásan viselkedem, de jókat röhög rajtam. lehet hülyének néz. de a telefonom mindig akkor csörög, mikor uh-néz. én meg mindig elfelejtem lehalkítani. és persze ordítania kell a nővérnek, h halljon valamit szegény, mert az okos telefonom a leghangosabbra van állítva. és szerintem meg is ijed, mert furán rángatózik egyet az uh a csörgésnél :D meg mindig üldögélve várom, mikor feküdnöm kellene, rossz szobába megyek be, levetkőzés után jut eszembe, h pisilnem kell, hát szőke......etnás

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Rilka: Nekem a cisztát még Z doki vette észre a bmc-ben. Rá is írta a papíromra. Utána a dokim nézegette, de emiatt nem mentem többször. Amikor ránézett a gyerekre megnézte a cisztákat és az üres petezsákot is. A 12. hétre felszívódott minden. Semmi extra kezelést nem igényelt.

Nyulacs: Picúr nagyon kis szép.

Tanita: Nekem is nagyon halványan lett pozitív a teszt a 14. napon, pedig akkor még ketten voltak odabent. Türelem, a cicifájás jót is jelenthet.
vicky79
Budapest III. kerület

Köszönöm a dicsérő szavakat! Én még mindig nem tudok Betelni a Fiatalemberrel! :D :D

Szia Nicky! Persze, hogy lehet csatlakozni! Üdv itt! És mielőbbi babásodást kívánunk!!! Megkérdezhetem mi a problémád? Mióta jársz a BMC-be?

Etna: Hát ez nagyon jó... "Etnás" :D :D Legalább felpezsdíted a doki hétköznapjait!! Nem vagy te öreg! És látod, a szervezeted jobban működik, mint egy huszonévesnek!!! Szurkolok a tüszőcskéidnek, hogy szépen nőjenek meg. :)
nyulacs82
Szolnok

Nyulacs nagyon édes Zéti! :D
csupacsupsz
Budapest

Szia Nyulacs!
Tavaly augusztusban elkezdtünk kivizsgálásra járni,mert 2 év próbálkozás után sem jött a bébi.Az andrológusnál kiderült,h a páromnál kicsi a sejtszám,és még lassúak is.Így rögtön azt mondta,h lombik.Akkor kaptam meg a BMC-ben Dr.K.Katalin számát,és jelentkeztünk be.Augusztus vége óta járunk.
Nálam Ir van,nála egyre gázabbak az eredmények,úgyhogy dr.K azt mondta,lombik.Már a stimuláció 6.napján tartok.A nyálkahártyám 8,5es,a tüszőim 13asok és 14esek.Azt nem tudom pontosan,mennyi van.Még pénteken megyek,és azt mondta ma a doki,h hétfőn leszívás....Izgulok nagyon.
nicky1983
Nagyút

Nicky, ne izgulj!! Bár azt gondolom az teljesen természetes, hogy van drukk.
Leszíváskor alszol egy jót, de ha nem lenne altatásod, azt mondják mások, hogy úgy sem vészes a leszívás. Szorítok nagyon!!
ann74

Sziasztok!!!!

Szia Nicky! :lol:

Nekem is meg volt tegnap a BMC járat...
Kicsit feszült lettem mikor egy kismamával hívott be a dokinő akinek verzese volt :? Előre akartam engedni de ő csak dadogott és mondta wc re megy :oops: :roll: Nem értettem...
Ok...bementem...pont akkor telefon jött az orvosnak, ok csücs fel, erre be nyitnak :lol: Gondolom Z.látta egy kis száj huzaásomat :oops: Erre ő "jajjj elnézést, kerek, kozben elfordult" erre én.." Ugyan már doktor úr, ne viccelj én már, úgysem lat semmi újat" :lol:
Hát 3 man ugy nevettünk, hogy az óvszert nem tudta az orvos felhúzni :lol:
Végül minden oké....meg kaptam a receptet...
3/4 merional kaptam 10 ampullát jövő heten kedden kontroll...
noci85
Budapest XIII. kerület

Lenne kérdésem:

1. Most kedden mikor megyek kontrollra akkor reggel még szúrják meg magam, az lesz ügye akkor a 8ampulla vagy varjak!?!

2. Szerintettek, ha 10 ampullát irt fel, akkor mind a 10 el fogjuk használni!?

3. Utána mikor lesz a köv találkozó, gondolom pár nap!?de mikor csütörtök-péntek!?

4.Ha a merional befejezzük akkor másnap a tüsző repesztő szuri jönn, és rá még egy nap és elméletileg inszem!?

5. Eléggé necces, hogy hétvégére esne akkor (terminál együtt lét) így az inszem vagy talán van rá esélyem, hogy hétköznapira!?
noci85
Budapest XIII. kerület

Noci!

Írtam neked privit,ha sikerült.Nem Te voltál,akivel dumcsiztam tegnap a BMC-ben?Te mondtad,h itt is van ilyen fórum...

Ann!Köszi a bíztató szavakat.Rám férnek. :?
nicky1983
Nagyút

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?