Szia Andi!!Sziasztok!!!
Köszi a választ, a hálapénzzel kapcsolatos Hsz-at megkerestem s végülis meggondolva igazad van. Mondjuk nálunk itt a kórházban van aki megmondja mennyi, és van aki nem, de ha nem annyit kap, mint amennyi a nem mondott tarifája akkor besértődik. Szóval... egyik se jobb.
Az 5000 Ft-os vizsgálat
Mármint akihez eddig jártam 4500-at kért idén meg már 5000-t.
Én is reménykedem benne hogy a dúlám sokat tud majd segíteni, hiszen a párom nem szeretne bejönni. Egyedül meg nem tudom hogy végig tudnám-e csinálni. A negatív élmények miatt is döntöttem amellett, hogy dúla segítségét is kérem, hiszen a párom szintúgy ha nem jobban bevolt ijedve... és nem nagyon tudott segíteni, viszont azt mondta mégegyszer nem nézi végig hogy kínlódok. Szóval a második babóca azzal a feltételel jöhetett, hogy ő nem lesz benn szüléskor.
Lényegéban cím szavakban elmondva:
-A fogadott orvosom nem tudott bejönni.
-A szülésznőbe(és sajnos ahogy a benn töltött időszakra visszagondolok, max 2 ember aki normális volt) egy cseppnyi empátiás készség nem szorult.
-Kötelező beöntés, kötelező borotválás,kötelező gátmetszés, és rutin szerűen alkalmazott máhszáj tágítás, hasba könyöklés, és oxitocin nélkül nincs szülés. Ja és kötelező hanyadt fekve szülés.(még szerencse hogy az elejé legalább sétálhattam)
-Amint a baba kinn van elvágják a köldökzsinórt, és huss el vele, felöltöztetik, és jószerivel meg sem mutatva elviszik az újszülött osztályra. És ha olyan szerencsétlenül jön össze,hogy este születik meg( mi 17.45-kor) akkor másnap reggel hatig ki sem hozzák.
-A csecsemős ránézésre megmondja, hogy tud-e az ember lánya szoptatni, ha az az ítélet, hogy nem akkor te attól kezdve nem szoptatsz... vagyis megpróbálhatod, de nem segítenek... csak különféle indokkal nem hozzák ki. Vagy ha kihozzák is alszik mint a bunda mert előtte megetetik. DE aki tud is valamicskét szopni, annak is adnak tápszert, mert nem létezik, hogy csak 10-20 grammokat eszik. Éhen hal a gyerek.
-És akkor minden garnitúra csecsemős mást mond, hogy csináld.
-A gáttájék lemosása meg úgy megy, hogy ha bemész bemész, de az a legjobb ha nem mert akkor nincs dolguk. De ha nem mész akkor szóvá teszik, hogy miért nem jársz... Ha magadnak megcsinálod, akkor meg nem jó, mert elfertőződik.-mondják ők!!!
szóval hosszan lehetne sorolni. És ami a vicc, hogy egy olyan dolgot sem említettem ami az anyagi kereteken múlik...Hiszen a kórházak az anyagi helyzetükről nem tehetnek, de hogy az emberrel hogy beszlnek, az nem pénz kérdése. Szerintem!!
Jó persze tisztában vagyok azzal, hogy nncs tökléletes kórház, s tökéletes személyzet, de azt a megalázottságot, és kiszolgáltatottságot senkinek nem kívánom.
Reménykedem benne, hogy talán a Szent István kórházban csak egy fokkal normálisabb a hozzáállás akkor már jobb lesz.
Amúgy eddig sok-sok jó élménnyel, találkoztam, s pár nem jóval(mondván, hogy állandóan kinn kell lenni a babának és nem lehet pihenni. stb.) De én úgy vagyok ezzel, hogy a babinkómat kilenc hónapig várom, ábrándozok, hogy milyen lesz, hogyan meg mint.És mint az igazi szerelmesek nem tudok betelni vele. Éppen ezért is választottam ezt a kórházat, hiszen nálunk csak 3 óránként 30 percre hozzák ki, ha rooming-in es akkor is csak nappalra,DE ha a csecsemősöknek olyan a kedve akkor nem hozzák ki arra hivatkozva hogy alszik. Jó persze lehet hogy azért gondolkodom így mert már van egy gyerkőcöm, így nem rettenek meg attól, hogy egész nap én pelusozzam, meg gondozzam. De jól meggondolva, annyi időm mint ott a kórházban itthon már nem lesz rá, mert azért a nagyobbal is kell lenni. Meg olyanokat is panaszkodtak páran, hogy nem segítettek maguktól a nővérek csak kérésre. Mivel egészségügyben dolgozom tudom, hogy vannak emberek akik elvárják hogy segíts, és vannak akiket zavar, ha állandóan a nyakukon lóg az ápoló, hogy de nem kell-e segíteni.
És végül(mert már egy regényt írtam szinte) igaz nem hozzám szólt a hozzászólás első része. Én a kilókkal úgy állok, hogy egyenlőre eddig 2 kiló jött fel vagyis vissza, mert az első hetek hányogatásából kifolyólag, meg étvágyam se nagyon volt akkoriban 6 kiló lement. szóval még mindig 4 kiló minuszban vagyok az induló súlyomhoz képest. És a karácsonyi kajálás tespedés, meghozta a hatását és híztam 1,5 nyanvadt kilót... január elején elmentem a soron következő terhesgondozásra nagy arccal eldicsekedtem, hogy máááár csak néha vagyok rosszul. Erre hazafelé menet már szédültem, és hazaérve már hánytam. És utána 2 napig a vízen kívül semmi nem maradt benn. Szóval... ennyit a karácsonyi kilóimról. A párom már viccesen meg is jegyezte, hogy ha így folytatom, akkor kevesebb kilóval fogok szülni, mint amivel várandós lettem.
DE már kezdem megszokni, hogy Adél-babával igencsak sokszor vagyok rosszul, most pótlom azt, hogy Tomival semmi ilyesmi nem volt.
Húúúúúúha nagyon hosszú lettem bocsika!!!
Évi(24+1)