Új privát üzeneted érkezett!

Kriszta,

Én nem voltam babakocsinézőbe, mivel a tesóméktól kaptam egyet, úgy gondolom, hogy az megfelel Kép De szerintem a Szentmihályin van másmilyen is, majd Szirom megmondja.

Szerintem a Simon is megy az Etzlhez, de Ádámnak a Máté jobban tetszik, azt üzeni :D

A hetvenes maradt, az a saját, privát számom, csak apunak a cégest adtam meg, mert azt többször használtam mostanság. Az is van most egy, csak nem 205, hanem 175 a vége.

A parti jó volt, nem sültünk fel a bográccsal, úgyhogy a jövő évi pótolandó esküvői bulira is el tudja majd Ádám készíteni :D Mindenki hozott üdítőt vagy sütikét, így oszlottak a cipelnivalók is Kép

És még Mocorgó is élvezte Kép Kép Kép

Hanzika

Kép
hanzika

Sziasztok!

Hanzika! Na végre, idejeKép És most már tessék pihizgetni is! Ezt az esküvői bográcsost én nem nagyon értem, most volt esküvő, csak a bográcsos maradt el, vagy majd bográcsos esküvő lesz, vagy hogyan is???Kép

Mellesleg Vízipók nekem is mindig oldalt próbálkozik, érdekes, hogy mennyire szeret a jobb oldalamon lenni. A balon még csak rugdosott, de igazán oda szerintem sosem feküdt. Mocorgó is ezt csinálja, vagy mindig másik ponton próbálkozik?

Kriszta, nekem se jó sehogyseKép De érdekes, mert vannak napok, amikor egészen fitt vagyok, máskor meg csak pihennék, de se feküdni, se ülni nem jó. Igazság szerint azt hiszem már fáradtan ébredek, pedig ha összeadom, hány órát alszom, az nem kevés, viszont ugye a nagyjából 2 óránkénti ébredés a pisitúrák miatt... És fogalmam sincs, mennyi van vissza, mert azért időnként olyanokat fájdogál a pocim, hogy csak na. De csak egyet-egyet, kettőnél több még sosem követte egymástKép Ja, és képzeljétek, én azt hittem, nekem egész nagy pocim van, de a kórházban akkorákat látok, hogy az enyém eltörpül mellettükKép Mondjuk nekem azt hiszem nagyon korán kezdett inkább nőni. Anyukám szerint teljesen normális a pocim, és doki bácsi szerint is átlagos. Ami a 3D-t illeti, mi megmutattuk neki a leletet és a képeket is, asszem a fotó jobban érdekelte, mint a leletKép Amikor másodszor voltunk, akkor előre meg is beszéltük vele előre, mert éppen akkor ment nyaralni, amikor a soros uh jött volna. Inkább 3D-re mentünk, mint egy idegen dokihoz a szülőotthonba, mert olyan kíváncsaik voltunkKép Mondjuk nem mentünk vele sokra - mármint nem láttuk Vízipók arcát - de azért megnyugtató volt.

Babakocsi: a Szentmihályi úton a Bergon márkabolt van, ott csak Bergonok vannak. De szerintem azért érdemes megnézni, mert nem egyformán nagyok azok sem, többféle variációt láttunk. Csak mi vettünk ilyen nagy csónakot ide a szigetreKép És ami nagyon fontos szerintem, hogy ők megoldják a szervizelést is, márkabolt lévén. A szomszéd házban van még egy babakocsibolt, azt hiszem Symbaba, ott több márka van. Az egy elég pici üzlet, de nem drágák a kocsik, olyan 30-40 ezrek. Szerintem érdemes megnézni a Könyvest is, de a megbízható szervizre mindenképpen figyelj! Én is láttam a babakocsis topikban, hogy ódákat zengenek róla, de a kocsik márkáját meg nem írták, és a no name gyártmányok szervizét meg a fene tudja, hogy sikerül-e biztosítani.

Név: nekem a Máté és a Simon tetszik, és a lista láttán eszembe jutott a Milán is, de félve írom le, mert én is utálom, ha neveket ajánlgatnak nekemKép Nekem a Noel mondjuk nem nagyon jött be, és szerintem azt elég nehéz kimondani az Etzl után.

Apám közben csak benyögte, hogy neki a Demeter tetszik, a felesége meg kardoskodik a Szabolcs mellett, még jó, hogy anyám szerint ez a mi dolgunkKép Szerintem is, és a Miksa igenis tök jó név, és köszi a megerősítést isKép

szirom
38+0 (hűűűKép)

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Engem doki bá felhomályositott egyszer, hogy azért lehet az egyik oldalon érezni -befordulás után- a rúgásokat, mert ugye oldalt fekszenek, mármint ha szemből nézed a hasadat Kép

Szirom,
ha hiszed, ha nem, a Milán is nagy favorit, de ezzel már korán le lettem szavazva Kép

Nem vagyok egy márkab.zi, de babakocsiból azért tényleg olyat akarok venni, aminek van neve, úgyhogy arra bizti figyelek majd, hogy ne "gagyit" vegyek Kép A babaszobán is tök jókat hirdetnek, úgyhogy lehet, hogy mégi meggondolandó az alig használt, mert a 100 ezres travel system-eket 50-60 körül adják...És hát ugye úgyis kéne hordozó is. Szóval egyelőre hulla tanácstalan vagyok Kép

Na, akkor viszem én is a héten a képeket öcskösről Kép

Szirom,
te már nem jössz a rendelőbe többet?

Kriszta
30+0

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Kriszta! Asszem a magánrendelőbe már nem kell mennem többet, most voltunk kedden utoljára. Vagyis szülés előttKép Van jó kis menetrendem arról, hogy mikor kell menni CTG-re a szülőotthonba, most már hetente kétszer.

A Milánt akkor nem véletlenül éreztem, hogy beleillene a felsorolt nevek közéKép És ti különben milyen névválasztási módszerrel dolgoztok? Külön listátok volt, vagy együtt nézegettétek a könyvet? Az én kispapim képtelen volt saját listát írni, pedig én úgy képzeltem, hogy mindketten készítünk egy mondjuk 10-es listát, és ha van átfedés, akkor az tök jó, ha nem, akkor választunk a másikéról további elfogadható neveket és tovább gyúrjuk. De a fiúnévnél még a listáig sem jutottunk el, mert úgy megtaláltukKép A lányneveket meg horgászat közben együtt böngésztük át a stégen a könyvben, bár nekem addigra volt listám. De azt is láttam addigra, hogy az embernek sosem leszKép

Annyira ennék valami sütit, nem is tudok másra gondolniKép És már napok óta ez van. Akartam sütni valami édességet, de ahhoz már nincs erőm, mert sütöttem egy egész kacsát, meg volt hozzá krumplipürcsi párolt vöröskáposztával és nem azért mondom, de nagyon jó lettKép Úgyhogy nem éhes vagyok, csak nyűgös. Pedig állítólag az ember az elején kívánós, nem a végén... És a nyomorult tv2-ben minden egyes reklám előtt meg után abban a rövid intróban zabálja az a csaj azt az óriási habos süteményt! El is kapcsoltam onnétKép És unatkozom is, az ember éjszakás. Azért remélem, nem ilyen egyedüllévős éjjelen gondolja úgy Vízipók, hogy eljött az ő idejeKép Bár arra az esetre is van forgatókönyv, de jobb a békességKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,

Az a baj a ctg-vel, hogy én főleg apával jártam az elsőnél, és ugye akkor meló előtt kellett, az meg korán volt és sokan voltak. Most lehet, hogy egyedül fogok, hogy ő addig elvigye majd Regit oviba, úgyhogy abban az esetben mindegy lesz, mikor megyek Kép Úgyhogy jöhet a menetrend Kép

Hú, nekem eszembe se jutna ilyet kérni apától, hogy listát irjon Kép Mire megszületne a baba, talán elkezdené Kép Úgyhogy nálunk úgy ment, hogy átnéztem az utónévkönyvet, és elmondtam, hogy nekem mik tetszenek, ő meg szavazott Kép
Egyébként, ha mégis lány lenne, nem tudom, milyen nevet nyögnék be Kép)

Édességet én is folyton zabálnék, úgyhogy naprakészen fel van töltve a hütyi minden földi jóval Kép
Hú, de a kacsát most szivesen megkóstiznám a káposztával Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok Kép

Szirom,
Ma pihenés gyanán megpucoltam a két szobaablakot, meg kimostam két adag babócaruhát KépKépKép Most meg tán nekiállok vasalni, mert - mivel rühellek - Ádámnak vagy 30 inge gyülemlett fel, a babócaruhákról nem is beszélve...

Kacsát én is szívesen megkóstolnám... karácsonyra csináltam anyával, de azt sajnos sokáig sütöttük, kissé száraz lett Kép Édesség viszont nálam is sűrűn bejátszik, ma pl. méz formájában Kép

Kirsztocs,
Lánynevet is tessék nézni ám Kép Ha más nem, hát kérsz plusz időt :D

Nekem az első CTG majd okt 8-án lesz, remélem, hogy Marcus nem akar majd kibújni előtte Kép

Bogácsozás meg úgy vagyon, hogy bár esküvő megvót, de sok emberkét csak a szertartásra tudtunk meghívni, akit szívesen láttunk volna a bulin is, csak hát a nagy (és kötelező) család. Így abban állapodtunk meg Ádámmal, hogy csinálunk majd HOrányban egy bográcsos bulit, ahová a barátokat híjuk meg Kép Viszont Ádám bátyám még nem főzött bográcsban soha, így gyorsan szervezett egy cicás bulit, ahová cicatulajdonosokat hívtunk meg. Szóval, a teszt megvolt, így a barátok előtt tán már nem sülünk fel. De az már csak jövő nyáron lesz asszem esedékes.

Hanzika
33+1

Kép
hanzika

Sziasztok!

Pár napig nem jelentkeztem, sajnos szombaton megbetegedett az egyik tengeri malacom, nem úgy néz ki hogy helyre jön, de azért még próbálkozunk. Nem eszik, nem iszik, én itatom óránként, kivéve éjszaka, és naponta szurit kap. ma kapta a másodikat, sajnos az elsőre tul képp nem ragált, semmit sem javult az állapota.KépKépKép Úgyhogy nekem sajnos így nem nagyon jó a héten a tali, hacsak malacka be nem végzi valamelyik nap, de addig ápolom, többet nem ehetekKép Úgyhogy Hanzika teljesen együtt tudok érezni veled a macsek miattKép

Vidámabb téma: Név: kedvenc témám! Én imádok ajálgatniKépKépKép
Kriszta!

nekem az általatok felsoroltakból a sorrend: Máté, Simon, Noel, Milos. Bár az utóbbi kettő már tul képp nem tetszik.Kép Viszont ha milán is rajta lenne a listán nálam az vezetné!!!

Lánynevet tessék választani, mikor bent voltam is épp volt egy eset ahol fiút mondott az Uh és lány született, volt is szülőszobai utónévkönyv bújás! nem azt mondom hogy gyakori, d evan ilyen is. nálunk eltaláltákm az biztosKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!
Elég későn írtam már nektek. Az igazság az, hogy még dolgozom, s egész nap a számítógép előtt ülök. Nekem abszolút munkaeszköz. Így nincs mindig kedvem még itthon is a szememet fárasztani. Azért olvasgattalak benneteket!!! Örültem is minden hasznos ötletnek!

Szirom
Nagyon szép a babaszoba, nagyon kellemes meleg színe van! A komódot mi is megvettük, meg egy két bútordarabot hozzá. De a kiságy nálunk egyszerű natúr ágy leszs a falaink is fehérek. Még nincs egy éves a festés, úgyhogy nem akarok megint festeni.

Krisztocs,
Köszi a minitali meghívást. Szívesen elmegyek én is, ha addig nem jön közbe semmi. Milyen időpontra is tervezitek? S pontosan hová is kell menni? Az e-mail címem megtalálhatod a profilomnál. S még el nem felejtem, december 2.-ra vagyok kiírva. Nekem eddig még senki nem mondott más időpontot.

Én is szívesen lennék már Szirom helyében. Ahogy közeledik az idő, egyre inkább várom. Már csak 10 hetem van a hivatalos szülési időpontig. Bár szerintem ez atíz hét számomra nehezebb része a terhességnek.
Eddig ugyanis nem volt semmi nehezen viselhető a terhességemben. Most viszont már egyre inkább érzem a fáradékonyságot, egyszer-kétszer már bedagadt a lábam is. Ébredtem már hajnali lábgörcsre.Arról nem is beszélve, hogy az utolsó vérvizsgálat szerint kicsit vérszegény lettem.
Kapok néha olyan rúgásokot, ami nem mondom hogy fáj, de elég kellemetlen. Pedig még nőlni is fog az én kisbabám.
Szóval ti hogy vagytok ezzel?

Igyekszem sűrűbben írni nektek.

Eszembe jutott még valami.
Szept. 13.- vettem meg az első ruhákat. Először az ifjúsági házban voltam a börzén. Szerintem rám volt írva a sok gyakorló anyuka között, hogy első gyermekes vagyok. Fogalmam sem volt, mivel is kezdjem a vásárlást, s melyiket vegyem. Azért vettem 3-darabot, s aztán elmentem az Aradi utcába is, s ott is vásároltam. Ebbe még bele kell jönni!!

Nildikó
29+6
nildikoka

Sziasztok!

Vacakolt a gépünk, ezért tegnap hiába irtam nektek, elküldeni már nem tudtamKép

Manó! Jobbulást a malackának! A nemekről annyit, hogy teljesen világosan láttuk Vizipók kukiját többször is, van róla videónk, és doki bácsi egyszer le is mérteKép Nem lehet lány, de ha az lenne, akkor végülis van lánynevünkKép

Kriszta! A menetrendet úgy értettem, hogy doki bácsi irta föl, hogy melyik napokon kell mennünk. Szabályos kis menetrend, beragasztotta a kiskönyvembeKép Hát ma fél 11 körül értünk oda, jó sokan voltunk, olyan 3/4 óra volt. Asszem jobb a reggel, akkor 10 percnél többet még sosem vártunk, mondjuk eddig mindig odaértünk kb. fél 8-ra. Mellesleg egy fia fájást sem mutatott a gép...

Hanzika! Kacsát letakarva jó sütni, és csak a végén leemelni róla a fóliát, hogy szépen megpiruljonKép Egy kis sör is sokat dob a szinén, mármint nem meginni kell, hanem lelocsolni veleKép Én cseréptálban sütöttem, abban sem szárad ki!
Ablakot pucolni én nem merek, azt mondta az anyukám is, hogy azt ne csináljam, mert nem jó nyújtózkodni. Mondjuk most már nem tudnék nagy bajt csinálni szerintem, de nálunk meg annyi ablak van, hogy úgysem érnék a végéreKép Vasalás viszont játszott nálunk is, én nem utálom, de 30 ing (póló) nálunk is volt tutira.

Nildikó! Köszi a szoba dicséretétKép Mi sem régen festettünk, de a babaszoba végülis a gradrób, úgyhogy nagy zavart nem okozKép

Én különben bizonyos pillanatokban nagyon ürülök, hogy már itt tartunk, néha pedig nem lennék a saját helyembenKép Most már kicsit félekKép

Lábgörcsre kis magnéziumot syedjél, nekem már a pezsgőtabletta is jó volt, a Magne B6 pedig igazán jó!

Jók legyetek!

szirom
38+2

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Ma folyt köv volt az ablakpucolás, bár kevésbé nagy intenzitással. De befejeztem KépViszont a rossz hír, hogy mikor, ha nem most kezdék el lebontani a volt iskolaszergyárat, úgyhogy 1 hét és meg sem fog látszani Kép Kép Kép

Ma megint mostam egy adagot Kép Meg pólyabetétet is mostam, bár nem tudom, hogy fogom-e használni. Viszont kezdek igencsak helyszűkében lenni. A jó hír, hogy ma volt Krisztocs apukája, aki ugyebár asztalos és felmérte az igényeimet Kép Ha minden jól megy, akkor 2 hét múlva készek a szekrények, lehet pakolni Kép Viszont a vitrines szekrénnyel, amit júliusban összetörtünk, még nem jutottunk dűlőre Kép

Mocorgó ma igencsak intenzív volt, mocorgott egyfolytában. Én speciel nehezebben viselem a mostani időszakot. Nagy a pocim, meg feszít meg alig fér belém kaja. Ugyanakkor a főnöknőm megkérdezte, hogy ha nincs semmi bajom, akkor minek akarok betegállományba menni, mert ő a most 15 éves lányával végig dologzott! Persze, mert ő akkor járt asszem egyetemre vagy akkor kezdte a tanári szakmát és hát az max 2-ig tartott, nem reggel 8-9-től este 6-7-ig... Meg most már a lábam is kezd be-bedagadni... Szóval, főnöknőm nem érdekel Kép

Manó,
Malackád hogy van? Sajnálom, hogy ennyire beteg Kép Az ember úgy van a szívéhez nőtt állatkáival, mint a gyermekével. MIndent megtenne érte.. remélem, hogy azért vagy jobban lesz, vagy nem szenved szegényke sokáig...

Nildikó,
Én is úgy vagyok, hogy ahogy előrehalad az idő, egyre nehézkesebbnek érzem a terhességet. Szintúgy fáradékonyabb vagyok meg minden..Néha jó lenne, ha Mocorgó már kint lenne Kép

Szirom,
Nekem is mondták már, hogy ne nyújtózkodjak, mert állítólag attól tekeredhet a köldökzsinór a baba nyakára. De hát meg kellett csinálni.. És irigyellek azért, hogy Vizipók lassan előbújik Kép

Pusszancs
Hanzika
33+2

Kép
hanzika

Sziasztok Csajok!

Szirom,
Ja, azt hittem, neked van valami jó kis tipped, hogy mikor érdemes menni Kép Korán még én se vártam sokat, úgyhogy megint az lesz majdan Kép De úgy látom, doki bá megtartotta "ragasztós" szokását, nekem is úgy volt Reginél a kiskönyvben, úgy látszik ez bevált, de hogy miért??? Kép
Nem is dicsekedtél, hogy hány centis a fiatok kukaca Kép

Nildikó,
Tényleg nagyon jó a MagneB6, Reginél még nem ezt szedtem, és görcsölt is rendesen éjjelenként a vádlim, most viszont eddig össz-vissz egyszer volt ilyen "élményem".

Manó,
Jobbulást a röffentyűnek, egy párnak én is néztem anno a szenvedését Kép Emlékszem, az egyik egyszer pont akkor pusztult el, mikor melóztam, és hivott telón anyum...ott bent bőgtem Kép Sőt volt olyan, hogy születtek picik, és az anyjuk tüdőgyusziban kimúlt, és persze nem volt aki szoptassa őket, és sorra elpusztultak, hiába etettük mi őket Kép Úgyhogy abszolút átérzem a fájdalmad Kép

Hanzi,
Apummal nemrég beszéltem, aztán mondta, hogy megdumáltatok mindent Kép
Ez a köldözsinór téma meg röhej számomra, mert az én anyám szintén ezzel fáraszt, hogy ne nyújtózkodjak, ne akarjak magasra pakolni stb. stb., és már annyira idegesitett vele, hogy megkérdeztem doki bát, mondanom se kell, hogy szint körberöhögött Kép Úgyhogy ezen felbuzdulva, jövő héten én is ablakot fogok pucolni....Kép
Mikorra is vagy pontosan kiirva?

Csajszik,
most akkor mi lesz a talival??? mert ugye Manó a héten nem ér rá, viszont jövő héten Regi már kezdi az ovit, és majd mindig rohanhatok érte délutánonként...úgyhogy nekem is lecsökken a ráérős óráim száma...szóval?
Arról nem is beszélve, hogy Szirom mindjárt megszül Kép
Esetleg a hétfő?? Kép

Kriszta
30+2
Ui: Hanzi, apum azt mondta, hogy neki azt mondtad (hú, de jó mondat), hogy 5 hét van közöttünk, dehát most nézem, hogy pont 3...most akkor hogy is van ez?? Kép

Kriszta
krisztocs

Kriszta!

Maló hétvégéig kapott időt a gyógyulásra, doki szerint utána már nincs értelme szenvedtetniKép Szóval hétfő jó nekem.
Igen, ez az állattartás árnyoldala, sajnos rövidebb életűek mint miKép Szegény még mindíg lázas és nem reagál az antibiotikumra, úgy sajnálom, nem tudom jót teszünk e neki hogy próbálkozunk, vagy semKép Én kölyköke nem is engedtem hogy szülejenek, pedig van fiú malacom is, pont azért hogy nem szenvedjenek vele, erre így is beteg lett. pedig állítólag a malacoknál egészségesebb amelyik nem szül. hát ez nem jött beKép

Manó

KépKép
manó

Manó,

Ezt még nem is hallottam...nekem volt olyan, ugye, amit irtam is, hogy nem birta, de kétszer előtte meg nem volt gond...Olyan kis pici szervezetük van Kép

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Manó,
Szegény malacka KépKépKép De mitől lehet ez???

Kriszta,
Hát már nem is tudom, ebben a nagy össze-visszaságban. Annó azt néztem, hogy Szirom és köztem napra pontosan annyi idő van, mint közted és köztem - hát most meg nem Kép Lehet, hogy a végén egyszerre bújnak ki a fiúk? :D
Nekem is jó a hétfő, bár ma akarom felhívni a dokibácsit, hogy jól kiirassam magam... kíváncsi vagyok, hogy mit mond.

Szirom,
Ádám megállapította, hogy Miksa lesz a Harry Potter, hisz ő is eleinte a gardóbban lakott :D:D:D Ez tetszik KépKépKép

Ma éjjel nem voltam túl jól. Mocorgó olyanokat csinált odabent, mintha a köldökzsinórt rángatta volna Kép Szúrt az egész hasam Kép Nektek volt ilyen?

Hanzika
33+3

Kép
hanzika

Közben meg visszanéztem egy kicsit. Júniusi beszólásoknál még 5-5 hét volt közöttünk Kép

Kép
hanzika

Sziasztok!
Ez a nyújtozkodás úgy látszik anyáink rögeszméje. Nekem is mondogatta az enyém, már hónapokkal ezelőtt, hogy jaj-jaj nehogy nyújtózkodjak. S engem is nagyon idegesített vele.

Kinek lesz lánya?? Hanzika, Kriszta és én fiúkat várunk. Továbbiak után most nem keresgéltem.

Nildikó
30+1
nildikoka

SziasztokKép

Tegnap írtam egy szép hosszú emailt, de valahova elszálltKép

Nildiko
Nekem például kislányom leszKép

A hétfő jó nekem is. De most naagyon sok a meló futokKép

Pusz
Mese
Mese

Sziasztok!

Hanzi,
Akkor hova tűnt 2 hét??? Kép Nem irtad, mikorra vagy pontosan kiirva...Én nem bánnám, ha előbb jönne egy héttel...akkor legalább már mikire otthon lennénk Kép És azért az Reginek se mindegy! De nekem olyan érzésem van, mintha nálad lenne valami elszámolva, mármint, hogy te már előrébb tartasz, nem? Mert nekem is inkább a 4-5 hét rémlett...

Csajok,
nem fogjátok elhinni, de Regi ismét beteg Kép Úgy látszik igaz, az egy nap ovi, egy hét betegség Kép Éjszaka kb fél órát aludtunk, hajnalban már hőemije volt, reggelre meg nem túl magas -37,8- de láz. Úgyhogy kihivtam a dokit, de annyi a beteg, hogy lehet, hogy csak éjjel jön. Nagyszerű. Úgyhogy reménykedjünk, hogy hétfőre kiheveri...

Kriszta
30+3

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Köszönöm a malis együttérzést, sajnos szegényt holnap elaltatják nagy valószínűséggelKép Nagyon le van gyengülve, tagnapi 39,6-ról mára lement a láza 37,3-ra, ami sajnos a doki szerint nem a gyógyulás, hanem annak a jele hogy feladta a szervezete a harcot és így már nincs értelme nekünk sem próbálkoznunk. Hiába nem lázas, csak fekszik egy helyben és nem hajlandó enni semmit.
A másik mali tök jl van, úgyhogy tuti hoyg témyleg méhgyulladás és nem fertőzés, szerencsére. Hát, majdcsak kiheverem, szegénynek már jobb lesz így, mert ez már nem élet.

Kriszta!

Szegény Regi!
Na én is épp ettől félek majd a bölcsinél, ráaádásul én akkor már dolgozni gfogok, úgyhogy nem tudom hogy lesz. Reméelm héfőre rendbe jön és tudunk talizni. Ráadásul Emma imádja az ovis korú gyerekeket úgyhogy még azt sem tudom ígérni hoyg nem fog rámászni RegireKép

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Megvagyok ám, csak a gép babrált ki velem már kétszer is, és elrepült, amit irtam. Új programok vannak rajta és szar az egész, már bocs... Most inkább megirom egy jegyzettömbben, aztán bemásolom.

Szóval harmadszor is: a köldökzsinórtekeredés szerintem is hülyeség, viszont én már nyújtózkodtam rosszul, nagyon fájt és nagyon megijedtem, hogy hülyeséget csináltam. A konyhaszekrény középső polcát lábujjhegyről is elérem, a felsőt pedig eddig sem értem elKép

Kriszta! 15 mm, doki bácsi nagyon jól szórakozott rajta a múlt hónapbanKép Reginek jobbulást! A tesóm kislányával is állandóan ez van, mondjuk ott szerintem az is fennáll, hogy a gyerekorvos állandóan antibiotikumokat ir, és szétcseszte az immunrendszerét a kölyöknek. De a kicsi anyja lusta másik dokit keresni, erről ennyit...

Hanzika! Én próbáltalak lebeszélni az ablakpucolásrólKép A szúrás, amiről irtál, nekem nem volt.

Manó! Sajnálom nagyon szegény malackát, de talán jobb neki igy.

Nildikó! Nekünk is fiunk lesz, ki ne felejtsdKép

szirom
38+4

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Manó,
hát akkor tényleg jobb lesz igy már malacitának Kép
Regi ma már klasszisokkal jobban van, de tegnap megszakadt a szivem Kép Este már 39 fokos láza volt, nem akart fürdeni, végül apja rádumálta, hogy hűtőfürdőzzön egyet, utána kúp, Panadol, és izzadt egész éjjel...Mostanra nincs láza, de kicsit taknyos...Kellett ma pisimintát vinni a rendelőbe, holnap lesz eredmény...hát reméljük, nem találnak semmit! Kép
Úgyhogy még érvényes egyelőre a hétfő Kép Te se aggódj, mert Regi is tipikus "rámászós", állandóan simogatna, meg puszilgatna minden gyereket Kép

Hanzi,
alhasi szurkálás nekem is szokott néha lenni, szerintem ez nem gáz...Vagy nálad fájdalmas is? Mert akkor inkább kérdezd meg a dokid!

Szirom,
szóval doki bá kicsinek tartja a méreteket? Kép szééép...Öcskösnek a 18.héten 6 mm volt, kivi leszek, mennyit nőtt Kép

Ja, ma megyek du, már alig várom! Kép

Kriszta
30+4

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Ma ismételten kitettem magamért - mosás meg vasalás ezerrel, aztán meg be a céghez. Nem tudok meglenni nélkülük Kép Na persze, van egy új rendszer, amit még nem adtam át és persze az IT osztályon is új ember van rá, csak hogy teljes legyen a kör. A mi drága cégünk így működik Kép

Vasárnap megyek doktorbácsihoz, hogy kiirassam magam, és akkor szúrásra is rákérdezek. Eléggé fájdalmas volt - mintha húzogatták volna belül a köldökzsinórt. De azóta - lekopogom - nem volt és Mocorgó is hű a nevéhez Kép

Manó,
Sajnálom malackát, de jobb lesz ez neki így. Én szvsz az emberi eutanáziában is hiszek, hisz ha az ember végstádiumban van, akkor minek szenvedjen még heteket-hónapokat? Állatkáink felől persze lehet dönteni nekünk is...

Kriszta,
Sajnálom REgit, de jó, hogy jobban van. Viszont lehet, hogy most elkéne vmi gyógyszer, nem lehet? Mintha azt mondtad volna, hogy előzőleg nem kapott, vagy igen? Dottore bácsi mit mondott Öcsire?

Akkor hétfő most már biztos? Mikor? És kedden akkor Andiékhoz?

Ma lemértem a pocakomat, és 98 cm a kerülete.. csak mert eszembe jutott, hogy egyszer Szirom is beírta Kép

A "leány" gyermekem, Szemicicus is meg van kergülve manapság. Rohangál össze-vissza, szagolgatja a babaruhákat, meg mindig ott van, ahol én, egyre jobban Kép Most pl. a monitor előtt ül Kép

Na, megyek mosogatni.

Pusszancs
Hanzika
33+4

Kép
hanzika

Sziasztok!

Hanzi,
Akkor feltétlenül szólj a dokinak, én ilyet magamon nem tapasztaltam. De továbbra is azt mondom, hogy biztos nincs baj! Kép
Regi kap most gyógyit, amit a doki néni irt Kép
Hétfő elvileg tuti a tali szempontjából, nekem mindegy mikor, illetve, hát gondolom, Emma is alszik délután meg Regi is, úgyhogy vagy délelőtt, vagy kb négy után...de várom a "szavazatokat" Kép
Andi-téma is elvileg okés, ez is csak Regitől függ, illetve a hogylététől Kép
Utánanéztél már ennek a "hét-eltolódásnak"? Bizti nem vagy előrébb? A pocim nekem múlt héten volt 98-as pont, úgyhogy nagyjából egyformák lehetnek Kép

Doki bácsinál...hallgattunk szivhangot, néztünk uh-t Kép És először láttam igaziból a kukiját öcsinek Kép Juj, olyan érdekes volt Kép Akkora a zacsija, hogy.....Kép
Amúgy minden okés, ruhával 6kg-nál tartok, és most megdicsért. Mondta, hogy a múltkori 4 soknak tűnt, de ez most pont jó...ki érti ezt??? Kép Szombaton megyünk be a kórházba uh-ra Kép
Amúgy meg tök édi, kérdezte megint Regit (még a nevét is csipőből vágja Kép), úgyhogy továbbra is rajongok érte Kép
Ja, és picit vizes a lábam...hát ennyi. Majd szombaton biztos több info lesz a mozizás után Kép

Csajok,
az utsó vérkép hányadik hétnél van? És a ctg-k mikor kezdődnek? Már a 34. héten? Mert régen a 36-nál volt az első.

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Hát malacka elmentKép És sajnos vagy szerencsére nem is tudom, de itthon. Nem bírta kia délutánt, amíg elvittük volna dokihoz. reggel még megitattam, aztán 10 körükl már nem lehetett itatni. Aztán délután elkezdett szegény remegni, és pár perc alatt kimúlt.Kép Szerencsére a férjem ma itthon volt, meg a szülei is itt voltak, különben nem is tudom hogy lett volna. Este gyújtottunk neki gyertyátKép. Jobb így neki, azzal nyugtatom magam hogy legalább ismerős környezetben, ismerős hangok között történt, néha megsimiztük...hát ennyi járt neki.

Kriszta!

Reméelm hogy akkor hétfőre Regi Ok lesz, málunk is mondták a bölcsiben hogy nagyon soka lázas beteg gyerek, nem tudom mi ez, remélem Emma megússza.

Nekem Emma álatlában 7-8-kor kel, na most vagy akkor elindulok vele és akkor 9-1/2 10-re odaérünk és akkor talán 1-1,5 órát tudunk maradni, vagy a másik hogy olyan kettő után tudnánk indulni, kb 3-1/2 4-re érnénk oda. nekünk ez utóbbi jobb lenne, de ha a többieknek jobb a délelőtt akkor az is jó, csak akkor szűkösebb az idő amíg maradhatunk, mert Emma nem délután alszik, hanem kb 11 és 2 között valamikor.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Tán megjavult ez a nyomorult gép, most legalábbis minden jel arra mutatKép Eddig állandóan lebontott, de valaki kibökte, hogy ez a Windows XP gyári hibája (ezt a programot tette föl az ember), ezért le kellett hozzá valamit tölteni, és most már okésnak tűnik.

Manó! Nagyon sajnálom malackát, de talán vigasztal, hogy már nem szenved tovább. Azért szomorúak lehettek mostKép

Kriszta! Doki bá nem tartotta kicsinek Vizipók kukacát, hanem nagynak tartotta, és firtatta, hogy ezt kitől örökölte, a párom meg ott pirult, pedig bizisten nem nagyon láttam még pirulniKép

Megnéztem neked a papirjaimban, én szeptember 10-én voltam először ctg-n, azaz a karikám szerint 37. héten. Akkor csinálták a hüvelyváladékvizsgálatot is. Azon a héten és a következőn is egyszer kellett menni, a mostani héttől pedg 2-szer. Most holnap megyünk be délelőtt a kórházba, hát kiváncsi leszek. Laborban, szóval vérképen meg pisivizsgán szept. 5-án jártam, az a 36. hét volt.

Mellesleg a vizesedés nálam is játszik, de naponta változik a helyzet. Egy picit mindig van, de ugye az normális. Olyan 2-3 napja viszont egszer úgy ébredtem, hogy be volt dagadva a kezem és a lábam, le is kellett vennem a gyűrűimet, mert féltem, hogy később már nem fog menni. Aztán egy nap pihi felpolcolt lábbal és egy gyümölcsnap segitett.

Hanzika! Szerintem is beszéld meg a dokiddal azt a szúrást, de reméljük, hogy tényleg semmi baj nincs. Miért is lenneKép

Lányok!
Kétféle tipusú kérdés:

1. Ti mennyivel szültetek a kiirás előtt, ha egyáltalán előbb szültetek?Kép Mert most már aztán tényleg izgulok, meg valahol el sem hiszem, hogy itt állunk a küszöbén!Kép

2. Szerintetek mi van akkor, ha kirúgták a főnökömet, a csoportomat pedig egy másik igazgatóság alá helyezték? (Multi) Most még táppényen vagyok, aztán pedig ugye a szokásos ellátások. A munkaköröm nem szűnt meg, úgyhogy ugye nem rúghatnak ki, és be vagyok betonozva?Kép

Különben meg már megint egyedül leszek éjjel itthon, úgyhogy nem is tudom, hogy mit szeretnékKép

szirom
38+5

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Még valamiKép

Kriszta, Manó! Van kispárna a kórházban, vagy vinnem kell, ha nem birom nélküle?Kép Nem kinevetni!Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,

Nincs kispárna Kép Legalábbis nem rémlik Kép Vagy azóta már lehet, hogy van, majd Manó megmondja Kép

Én később szültem két nappal, úgyhogy nem tudok nyilatkozni Kép

És most NAGYON ÖRÜLÖK! Mert holnap, ha nem vagy hajlandó talizni velünk a kórházban, megsértődöm! Kép Ugyanis mi meg megyünk uh-ra délelőtt Kép Beszéljünk meg egy időpontot, légyszi, légyszi Kép 9 hónapig ezen szervezkedtünk, legalább egyszer fussunk már össze Kép

A multi-témát nem igazán értem, mármint, hogy mi a kérdésed...Kép

Manó,
Sajnálom Kép de mindenkinek jobb igy...

A tali...Regi kb fél négy-négyig alszik, úgyhogy pl ha belőjjük a négy órát, jó mindenkinek?
Mese, te hova tűntél????? Kép

Kriszta
30+5

Kriszta
krisztocs

Kriszta!

Tök jóKép Mér ne lennék hajlandó talizni?Kép Várj csak, a párom reggel a fél 8-as komppal jön haza a munkából, összeszed engem, kimegyünk a 8.10-essel, átérünk 8.20-ra, szerintem olyan 3/4 9-re érünk oda a kórházba. Ti hogy tervezitek, mikor jöttök?

A munkahelyi kérdésem lényege: kirúghatnak-e? Valamelyik nap azt hallottam félfüllel a tv-ből, hogy a kismamákat nem lehet kirúgni, ha nincs átszervezés a melóhelyen. Namost mi ez, ha nem átszervezés? A multit csak azért irtam oda, hogy nem egy kis vacak cégről, hanem egy multiról van szó. Igaz, nem vagyok közvetlen alkalmazott (mint sokan mások), hanem egy szintén óriási munkaközvetitő cég papiron a munkaadóm. (A fél cégnek). Szóval nem rúghatnak ki, ugye?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom!

Én 2 nappal a kiírás előtt szültem, október 12 helyett október 10.
Szóval kb el szokták találni, nekem úgy mondta az orvos hogy +-10 nap az a normális eset, az még belefér.

Sajnso enm tudom kirúghatnak e, én úgy tudom nem, de hát nem ismerem a jog útvesztőit meg a kiskapukat.

Ksipárna nincs és nekem baromi kénylemetlen volt az ágy, én alig aludtam. Általában egy huzamban 2-3 óránál többet enm tudtam aludni.

Manó

KépKép
manó

Szirom!

Ha jól gondolom én 39+5-ön szültem, ha így nézzük még kemény 1 heted vanKép De simán indulhata talin is a nagy esményKép vagy lehet hogy hétfőn már a szülőotthonba megyünk babát nézni? Izgi.Kép

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Szirom,
hú, az nekünk lehet, hogy korai lesz Kép Legalábbis tegnap doki bá azt mondta, hogy ne reggel menjek, hanem inkább délelőtt, vagyis 10 körül...mert hogy ugye 9 körül van az egyik vizit...Szóval mi úgy terveztük, hogy 10-re megyünk oda kb....De a számom megvan, ha már reggelig nem "beszélnénk", és legfeljebb, ha mégis tudunk talizni, akkor dobj légyszi egy sms-t! Kép De azért mi is igyekszünk előbb odaérni Kép

Szerintem nem rúghatnak ki, legalábbis asszem a múlt havi Kismamában pont volt erről egy cikk, és abban volt, hogy semmilyen körülmény között nem rúghatnak ki ilyenkor! Vagyis igen, de akkor meg simán megnyerheted ellenük a pert! Amúgy a mi multinknál kb hatszor volt "varia" ezen a téren, úgyhogy már kb ennyiszer dobhattak volna Kép
Tényleg, jössz a talira, ha nem szülsz addig? Kép Bár lehet, hogy én már holnap látom a babádat, ha reggel ott leszel Kép Kép

Képzeljétek, megvettük a corában a babakocsit Kép Úgyhogy storno a nagy kocsinézés, mert ennyire szerelem, ennyire olcsón, szóval hogy minden ennyire klappoljon, úgyse lenne. CAM Apollo Shopper a neve, és 25 ezer volt mindössze akciósan Kép Van hozzá lábzsák is. Pont ugyanez a szin:
http://www.gericom.net/bambino/camapolloshopper.htm

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Szirom,
Nem mondhatnak fel neked, vagy ha igen, akkor csak és kizárólag ők küldhetnek el, és jár a végkielégítés! Ezt meg a multik nem szeretik... nálunk volt egy lány, tavaly leépítéskor el akarták küldeni, tették is, csak közben kiderült, hogy 2 hetes terhes volt, úgyhogy vissza kellett venni! Azóta állományban van! Úgyhogy ne izgulj!

Kriszta,
4 nekem jó hétfőn - asszem. Ez dokibácsitól is függ vasárnap, hogy mit mond.

Ma voltunk vásárolni anyuval. El is költöttem szépen 22e Ft-ot. Pedig csak pelenkázószivacsot vettem (2 db-ot - textilt és gumisat), pelenkát, pólyabetétet (mert bár volt, de kimostam és hát...), fürdőlepedőt, takarót, digit lázmérőt, szobai hő- és vízhőmérőt. Ja, és porszívós orrszívót. Azt mondta a csajszi, hogy ő mindig max. fokozaton használta a porszívóját és nem volt vele gond. Elvégre nem dugod fel a baba agyába Kép Mindezt a Brendonban, mert a csoportomtól oda kaptam utalványt Kép Néztem az utazó kiságyat is, de hát ott olyan horribilis árakon van. Asszem a Corában, vagy valami hiperben vesszük meg. És még kell a fürdőkádba szivacs, meg pelenkázótáska, meg ilyesmik. Szóval, nincs vége Kép

Voltunk a Megatoys-ban is, de szerintem kb. azonos árak vannak.. tán pár tíz forinttal olcsóbb a Mega. Már amiket néztem. Viszont a babakocsik horribilis árakon vannak!!!! Általában 50 körül kezdődtek és láttunk 133e Ft-ért is!!!! Ja, Szirom, kérdeztem a bundazsákot és nem is hallottak róla. Remélem, hogy lehet még kapni ott, ahol te vetted nem nagyon drágán!

Annyi szép ruhácska is volt, de hát nekünk úgy tűnik, hogy elég sok minden van, meg ilyenkor, mikor 2 hét alatt kinövi sajnálok kiadni több ezer forintot egy rugira pl.

Na, megyek ellátom a családot.

Pusszancs
Hanzika
33+5

Ui: Kriszta, átszámoltam töviről-hegyire és nekem mindenképpen ez a 33+5 jön ki. Nov 11-re vagyok kiírva és ugyebár hivatalosan a terhesség 40 hét és 3 nap. Ez stimmel is. Meg előről nézve is Kép Tán neked nem mondtak az elején jó dátumot?
Pociméretet nézve te pedig előnyben vagy, hiszen te egy babócát már szültél és hát a 2.-3.-4.... terhességnél egyre nagyobb lesz a pocak, hiszen a szövetek könnyebben lazulnak meg Kép

Kép
hanzika

Sziasztok!

Kriszta! Mi ekkor tudunk menni, de nekünk nem is mondott doki bácsi időpontot. Hát legfeljebb várunk, nem olyan nagy. Ha nem érnétek oda addig, küldök sms-t.

A hétfői talit még nem tudomKép Bár Manó fenyegetKép

Hanzika! Mi a Szentmihályi úton vettük a bundazsákot, akkor 3 ezer volt, de akcióban. Biztosan van nekik, de nem tudom mennyiért. Hivd föl őket, minden babaújságban hirdetnek! Meg van boltjuk az Örsön is, a Regi bababoltKép

Jóccakát!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Hát sajna nem jött össze a randi Sziromékkal, későn mentünk Kép Mert persze lányunk alapból hét és nyolc között kel, de ma fél 9-re tette át ezt a progit...Kép
De reméljük, hogy hétfőn jössz hozzánk! Kép

UH...képzeljétek, azt hittem leesek az ágyról úgy meglepődtem, ugyanis Öcskös 1700 gr, holott egy hónapja 856 gr volt! Ja, és a feje is már 81 mm...A gép szerint 30 helyett 33(!!!!) hetes...De még doki bá se mert a papiromra ilyen különbséget irni, úgyhogy 31-et irt rá Kép És megjegyezte, hogy ahhoz képest, mekkora a hasam, elég nagy a manó Kép
Láttuk ismét a fütyit, úgyhogy már nincs visszaút Kép

Képzeljétek, előttünk volt egy család 3 lány gyermekkel, és terhes volt ugye anyuci...szép nagy család Kép Mondanom se kell, hogy benyomultak mind az öten uh-ra...nem tudom, hogy fértek el bent! De hozzáteszem, hogy kb 3 percet, ha bent voltak Kép Kép

Kriszta
30+6 (maradjunk ennél Kép)

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Hát em fogjátok elhinni, de most meg Emma lett beteg. Náthás, nagyon folyik az orra, kicsit lázas (37,7), éjjel alig tudott aludni, mert bedugult az orra. Szóval nem tudom tudunke menni holnapKép Lehet hogy megpróbálok Emma nélkül, ha anyukám vigyáz rá, d enem biztos, emglátom hogy hogy lesz.

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Bocsi Kriszta, de tényleg csak ilyen korán tudtunk menni. Pénteken este meg csak kis kurtát tudtam irni, mert menet közben bezabált a gép egy virust, jelezte is, de azt is közölte, hogy nem tudja ártalmatlanitani. Úgyhogy nem mertem sokat időzni. Azóta a párom tán legyűrte a problémát. Szóval mindent összevéve, ne haragudj Kriszta, nem tudtuk másként megoldani a kórházat. A hétfői talit még nem tudom, mert egyedül tényleg nem akrok ugrálni, ha kispapim be tud vinni, akkor nagyon szeretnék menni, de az is lehet, hogy nem tudom megoldani. És anyukám is jön Szekszárdról, de még nem tudom, hogy holnap vagy holnapután.
Mostanra elmentek a vendégek is, akik miatt tegnap időben kellett végeznünk, mer úszott a lakás. Meg persze itt is aludtak, úgyhogy kellett nekik ágyat húzni, meg minden ilyesmi. De végülis jól sikerült az este, elmentünk a kedvenc éttermünkbe, lecsúszott egy kis libamáj piritóssal, lilahagymával, saláták, meg kajáztam többek között grillezett kecskét, nyamnyamKép És rendes házilimonádét kaptam hozzáKép

Doki bácsi ismét nagyon jó fej volt, volt ctg, uh meg vizsgálat is. Jelentem, Vizipók (nem találom a hosszú i-t, különben jó a helyesirásomKép) 3290 gramm, a buksija 9,5 cm. És cumizgatott a kis szájával és tök jól lehetett látniKép A ctg semmit se mutat, és a méhszáj is zárt. Viszont épp mesélte doki bácsi, hogy hajnalban szült meg egy páciense, akinek hasonlóképpen néztek ki a dolgai. Szóval, amiből következtetni lehet, az alapján még van egy kis időnk, de ugye úgyis a baba dönt...Kép

Kriszta! Hallod, azért nektek is szép méreteitek vannak ám, nem viccel az a kisfiúKép Mennyivel tervezed, hogy korábban szülsz?Kép És gratula a babakocsihoz, megnéztem, klassz!Kép

Hanzika! Újra megnéztem a vásárlási beszámolódat, nem is vásároltál rosszul, jó sok mindent vettél ennyiért. De mér akartok ti utazóágyat? A fürdőkádba mi sem vettübnk szivacsot, a tesóm kislánya alá mindig egy textilpelenkát tettek a kiskádba. Anyukám szerint az is ok. A pelenkázótáska a Szentmihályin asszem 2 ezer Ft volt, nagyon sok szinben és mintában van nekik.

Lányok, ti milyen lázmérőt használtok? van aki esküszik a hagyományosra, de egy ismerősünk szerint világbajnok a fülhőmérő. Egyik másik szerint - neki már nagyobbak a gyerekei - az utóbbi veszélyes, mert a gyerek azt hiszi, hogy mást is bele lehet dugni a fülébe, és bele is dugja... Szóval lázmérőt még nem vettünk, de azt kispapi is meg tudja vásárolni egyedül. És nem vettünk légyésfigyelőt se, pedig hajlottam rá, és még mindig vacillálok rajta. Nekem az a szimpi, ami egybe van épitve a bébiőrzővel, mert azért Vizipók szobája az emeleten lesz, és elég nagy távolságra, meg kert is van, ezért az is hasznos lehet, de nemtom mit csináljak. Mondjuk ezt is meg tudjuk még venni. Egyébként készen állunkKép

szirom
39+0

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Manó,
Jobbulást Emmának, úgy látszik végigmegy a gyerkőcökön Kép De most Regiből okulva, figyelj arra, hogy jól feküdje ki, mert szerintem nálunk azért is lett "két alkalmas" buli, mert mikor már úgy ahogy jól volt, utcára vittem Kép

Szirom,
Az utazóágyat csak javasolni tudom mindenkinek, aki utazgat, vagy sokat lesz a baba a nagyszülőknél! Mi milliószor használtuk, és szerintem egy nagy találmány Kép De valóban simán elég belőle az olcsó verzió.
Lázmérő...szerintem amikor még pici, és végbélben méri az ember, addig a hagyományos a legjobb, mert az aztán nem fog tévedni. De akkor ugye 0.5 fokot le kell vonni a végeredményből! Nekünk van digi is, most már azt használjuk, mivel hónaljban mérjük. A "fülesről" nem tudok nyilatkozni, mert valahogy mindig sajnáltam rá annyi lóvét Kép Ha lázas a gyerek, a többi is megmutatja..jó, tudom, hogy előbb megvan a fülben, de pl ha Regire gondolok, biztos nem engedné, hogy a fülébe dugjam! És abban is lehet valami, hogy úgy veszik, akkor bármi mehet a fülcibe...főleg az utánzós korukban Kép
A kádba való szivacsot szintén csak ajánlani tudom, mert arra rá lehet úgy fektetni a babát, hogy elengeded, és szabad mindkét kezed, ellenben a pelenkával, ami csak a csúszást gátolja meg. És hát nem egy összeg, kb 1000 ft Kép
Légzésfigyelő...erről a magánvéleményem az, hogy több ijedtséget okoz csak, ha teljesen egészséges babához veszi az ember, mint amennyi biztonságot adna. Mert ugye a picuroknak nagyon sokáig van légzéskimaradása alapból is, ami természetes...Gondolom, a bazi drágák ezek között különbséget tesznek, de szerintem a sima légzésfigyelő nektek elég lenne Kép De persze, ez a ti döntésetek! Kép

A kórház miatt meg inkább nekem kéne elnézést kérnem, amit meg is teszek, mivel előbb akartunk, csak mint irtam, Regike keresztülhúzta számitásunkat...(amúgy nekem sincs hosszú i-m Kép)

Hú, ami kajákat irtál...nem semmi! Kép A hagymára nem szoktál szomjas lenni éjjel? Mert én is imádom, csak néha azért nem eszek, mert utána egész éjjel iszom, ami most amúgy is gáz, hogy kb fél óránként pisilek Kép

Tegnap akkor cumihós napjuk volt a skacoknak, mert Öcsi is vadul rágcsálta a kezét Kép

Csajok, akkor ha holnap mégse tali, tudok egy jó ötletet Kép Ha Szirom megszül, akkor lesz a tali nálunk, és bemegyünk hozzá a kórházba látogatni Kép Kép Ennek most Szirom "bazira" örül, igaz? Kép Kép Na jó, csak vicc volt!!! Kép

Mese hova tűnt??? Ő még nem is tudja a holnapi verziót sem....MOST AKKOR MI LEGYEN??

Kriszta
31+0

Kriszta
krisztocs

cumihós=cumizós Kép

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Manó! Jobbulást Emmának, délelőtt elkerültük egymást, és nem láttam, hogy gond van!

Kriszta! Nagyon aranyos ez a cumizós mozgókaKép Utazóágyra mi azért is nem gondoltunk, mert szinte mindenütt van kiságy, anyunál a tesóm kislányáé, apámnál a feleségének az unokáié, és a pároméknál is a tesójának a gyerekéé. Ki van taposva az ösvényKép Szivacsra meg azt mondod, hogy érdemes, átgondolomKép Légyésfigyelő: ezek az egybeépitettek nem olyan drágák, 30 körül láttam, mig a Madarász utcai 50. Csak hát nem nagyon van róluk tapasztalat. Én azért aggódom egy kicsit, mert szerintem - most ez biztos hülyén hangzik - a páromnak is vannak légzéskimaradásai. Éjjel hallom, vagyis nem hallom, hogy levegőt venne, aztán egy bazi nagyot lélegzik, először a frászt hozta rám ezzel. És a bátyja felesége szerint az ő ura is dettó...

A hagymára én is iszom, dehát enni csak kell valamit, nem?Kép Aztán csodálkozom, hogy pisilni járok egész éjjel... Főleg ebben az étteremben kell enni, mert ez fantasztikus hely, és itt van a szigeten, a faluban - Szigetmonostoron.

A kórházi látogatás ellen én nem tiltakozomKép EgyelőreKép Aztán hogy érzem majd magam, azt elképzelni sem tudom...

Mellesleg nemcsak Mese tűnt el, hanem Marycus is nem volt egy ideje! csak előkerülnek!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,
Ebben az esetben érthető, hogy nem hiányojátok az utazóágyat Kép De azért nyaralásoknál, pár napos kimozdulásoknál jól fog jönni Kép
Szivacsot tényleg érdemes, főleg ekkora összegért! Kép
Ja, azt nem tudtam, hogy párodéknál vannak ilyen "balesetek"...akkor tényleg gondoljátok át...Kép

Jó lehet ez az étterem, nincs weboldaluk? Már kivi lettem Kép

Na, pont azért irtam, hogy poén csak a látogatás, mert én már sejtem, hogy fogod érezni magad Kép Legalábbis én ki nem állhattam, hogy az össze rokon, ismerős előkerült, még az is, akit x éve nem láttam. Ergo, akikkel tényleg szerettem volna beszélgetni, találkozni, alig jutott rá időm, mert folyton kb tizen ültek körülöttem...Most szerintem meg is üzenem majd a fél familiának, hogy hagyjanak élni Kép És meg se tudom érteni azokat, akik már szültek, hogy nem tudják ezt tolerálni!!!
Juj, de dühös lettem Kép Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

úristen, hogy milyen bénán irok ma! Kép bocsi a fenti hibákért, nem vagyok hülye, csak fáradt Kép

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Krisztocs,
Akkor holnap mégsem tali? Jól értem, így hogy szegény Emma beteg lett? Részemről sem bizti a dolog, mert ma délelőtt voltam dokibácsinál és hát nem ő írt ki, hanem jól elküldött egy javaslattal a körzetihez. Aki meg ugye megmondta, hogy a terhesgondozóba kell mennem, úgyhogy nem tudom, hogy mit tegyek. Az tuti, hogy holnap el kell intéznem! De a körzeti csak du van, mint a tiéd asszem és csak 4-től...
Ja, és remélem, hogy nem volt gond, hogy annó Ádámmal meglátogattunk Kép

Manó,
Sajnálom Emmát, úgy látszik, most ez van éppen színpadon. Bár nem csodálkozom, ilyen hülye időben - hol meleg van, hol hideg. Jobbulást neki!!!!

Szirom,
Már csak 1 hét és 3 nap, hivatalosan KépKépKép? Húha! Lehet, hogy majd meglátogatlak, ha nem gond, mit ahogy Kriszta is mondta, ha nem bánod... persze előtte majd SMS Kép Szivacsot a sógornőm javasolta, ugyanazért mint Kriszta. Nem kell a babócát folyamatosan tartani, elengedheted, ha esetleg szükség van mindkét kezedre. Sokkal kényelmesebb így - feltéve, ha nem kialakított kiskádad van. Én digitális lázmérőt vettem, tán 1200 Ft volt, fülbe dughatóra én is sajnálom a 12-16e Ft-ot Kép Szerintem ez jó lesz és ha eltörik, elromlik sem nagy összeg. Hagyományost azért nem vettem, mert kiskoromban elég sok lázmérőt összetörtem Kép Babonás vagyok :D Ja, utazóágyat meg abból a megfontolásból szeretnék venni, mint Kriszta. Nekünk sohat kell majd hurcolászni Mocorgót - nagyszülők, meg telkek között, így igencsak hasznos lesz. És persze, tudom, hogy Kriszta milyet kapott :D Légzésfigyelő, babaőrző: én arra gondoltam, hogy inkább kölcsönzök, mert lehet, mint veszek. Hisz többsége 30-80e Ft körül mozog, és ha még sincs rá szükség vagy ugyebár nem sokáig... Van egy szomszédunk, akinek a fiáék nem adják el, de kölcsönadnák, jutányos bérleti díjért, így most gondolkodom rajta.

Pusszancs
Hanzika
34+0

Kép
hanzika

Sziasztok!

Hát most akkor hogy legyen a talival? Mivel eltűnt Mese is, meg Marycus is, és ahogy elnézem Nildikó is régen volt...Ráadásul most Hanzi se jönne, Szirom se tuti...Manó meg csak ideges lenne Emma miatt (már magamból kiindulva Kép) Csajok, nekem tényleg édes mindegy, mert itthon vagyunk, meg nagyon akarok már talizni veletek, de ha nem az igazi senkinek, akkor inkább tegyük át...Kép Csak kérdés, hogy mikorra? Kép

Hanzi,
Visszatérve a látogatáshoz, pont ez az, hogy nem a barátok zavartak, hanem azok a rokonok, ismerősök, akik tényleg már hónapok óta (sőt, terhesen sem!) láttak, hivtak, előkerültek...Mert nem egy volt ilyen...És az volt a legszomorúbb, hogy elvárták volna, hogy bazira örüljek nekik, és hogy csak velük foglalkozzam, mert hogy milyen rég láttam őket! Na, itt ment fel a pumpa! Kép
Úgyhogy magadra ne vedd! Kép
Sziromnak is azért irtam, mert alapból bizti kivi mindenkire, de azért elég hülyén jönne ki, ha ott taliznánk először Kép

OFF:
Hanzi,
Egyébként utólag már árulkodhatok, hogy mikor volt az esküvőtök, Rita irt mailt, hogy kinek mi az ötlete nászajiba. Persze én egyből irtam, hogy pl vásárlási utalvány bababoltba, vagy utazóágy, mivel tudom, hogy nagyon ki lehet használni, és tök örültem, hogy tőletek azt kaptam! Kép Na, persze halott ötlet volt, mivel én voltam az egyetlen, aki átérezte azt, hogy kisgyereke van, és ugyanúgy terhesen volt az esküvője mint neked. Na, szóval igy maradt, amit kaptál, biztos, annak is nagyon örültetek, hiszen minden aji jól jön, de azért mondd már, hogy örültél volna a babadolgoknak is! Kép Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Emma továbbra is náthás, láza 38, de amúgy jó kedvű, járkál, dumál, de csak cumisüvegből hajlandó enni. úgyhogy azt hiszem a holnapi tali nekünk tényleg ugrottKép

Szirom: nekünk bervi utazóágy van, de ez drága. az olcsóbbak között is van jó, d enagyon meg kell nézni, mert hallottam akinek nagyon bejött (azt hiszema tescos), de hallottam olynaról is, ami nem túl jó konstrukció. olcsóbbal kapcsolatban én két hibát hallottam eddig: 1. Ők azt hiszema metróban vették, hogy nem teljesen egyens az alja, tehát plusz szivacs kell bele hogy használható legyen. 2. azt nem tudom hol vették, de ki lehet nyitni, csak épp összecsukni borzasztó nehéz vagy lehetetlen. Szóval szerintem próbáljátok ki mileőtt megveszitek. A mi brevink egyébként szuper, mi is nagyinál használjuk, de van olyna is hogy pl egy szombaton leutaztunk rokonokhoz vidékre, és akkor is vittük és délután abban aludt Emma, így nem kellett helyet keresni, emg aggódni hogy leesik. A miénknek egy bakja van, hogy ez a kissebb brevi és csak 100 cm hosszú, hülye fejemmel erre nem gondoltam mikor vettem.

Lázmérő: amíg kicsi addig legjobb fenékben mérni, én spéci egy digitálissal mértem neki fenékben, de jó a hagyományos is, nem kell 10 percig mérni, csak addíg amiíg már nem megy továbba higany. Viszont most hoyg nagyobb bevallom nagyon szenvedek, nekem egy rém temperamentumos lányom van, és alig tudom már a fenekében mérni, mert hisztizik, dobálja magát, valakinek le kell fogni. Én most gondolkodoma fülhőmérőn, d enem tuom megéri e még venni, vagy már hamarosan úgyis hónaljban mérhetem.

Légzésfigyelő: Nekünk baby controll van, azt hsizem már írtam egyzser talán Sziromnak, nekünk nagyon bevált, és ez nem a tök drága madarász utcai, hanem egy magyar. Ami pocsék az az MB-01-es Medicoros apnoe alarm készülék, szerintem Kriszta is arra gondolt, na annál tényleg jobba semmi is. Nekem a baby controllal semmi bajom nem volt, kb 10 hónapig egyáltalán nem jelzett, aztán mikor Emma már nagyon mozgott álmában akkor 3x bejelzett,mikor Emma felmászott a rácsraKép, d emost a 2 érzékelő lapot olyan átlósan tettema kiságyba és ez most megont bevált, azóta semmi. Mi még mindíg hazsnáljuk, engem megnyugtat, mert Emma első perctől külön szobában alszik. kicsit nehéz is lesz kivenni alóla, pedig mondják hogy 1 éves kor után már felesleges, de én úgy ervezem hogy áprilisig azért alatta lesz, akkor szül a barátnőm és neki már odaígértem kölcsön.

manó

KépKép
manó

Kórházi látogatás: Hát nem tudom , engem nagyon hanyagoltak, csak a férjem jött mninden nap, anyukám azt hsiezm 2x vagy 3x, a tesómék 1x és a barátnőmék közül 3-an, 1x. ennyi. én a a magm részéről inkább keveseltem, hogy nem látogat meg mindenki, de aztán bepótolták otthonKép

Kiskád: Mi nem tettünk bele semmi csúszásgátlót, igaz, így tényleg fogni kell végig. Nekem a pelenka nem jött be, még jobban csúszott, a szvacsról most hallok először, pedig lehet hogy jó ötlet.

Tali: Szerintem már csak a szülőotthonban lesz Szirom látogató taliKép

manó

manó

KépKép
manó

Manó,
továbbra is jobbulást Emmának! Kép Regivel detto ez volt, lázas volt, de a közérzetén semmi nem látszott, pedig nagyon elesett tud lenni Kép

Akkor úgy fest, kihagyjuk a holnapi napot Kép Kép DE AKKOR MIKOR?? Kép

Ki jön ki a börzére? Már szerintem lassan ott is talizhatnánk Kép Kép

Kriszta
krisztocs

Szirom: Maxi phon-t n vegyetek, az Emma keresztanyukájáék jó néháyn hónap szenvedés után végül visszavitték a boltba és vettek egy madarász utcaitKép
Az angel care az alapban jó, csak kicsi az érzuékelője, tehát ha elkezd a baba forgolódni, meg vándorolni az ágyban, akkor nincs olyna megoldás minta miénknél, tehát nem használható ilyen sokáig. Szerintem csak dupla lapost érdemes venni, és külön a bébi őrzőt, ha szükséges. Nekünk a legolcsóbb philips van, nagyon bevált.

Manó

KépKép
manó

Szirom,

Már kb ötvenszer elhangzott szerintem a kérdés, de nekünk ugye most kezd aktuális lenni...szóval, mennyi volt pontosan a bundazsák és meddig akciós? Kép

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!
Én sem vesztem el, csak vidéken voltunk a hétvégén, az anyósoméknál.

Először is jobbulást Reginek és Emmának! Nem lehet hogy járvány van?? Nekem a férjem beteg, s óvatosan kerülgetjük egymást, nehogy elkapjam én is.

Szirom
A bundazsák téma engem is érdekel. A Szentmihályi úton mi van? A bundazsákkal hogy lehet berögzíteni egy hordozóba a babákat? Mert ha jól emlékszem a lábuk között is van egy biztonsági öv féle.

Krisztocs
Te milyen méretet veszel belőle? 62 vagy 68?
Megnéztem a babakocsit (csak képen) jól néz ki, s tényleg nagyon jó árban van. Olvasgatva más oldalakat is babakocsi témában, egyszer eszembe jutott, hogy mielőtt még belecspnánk valami vásárlásba, nem ártana lemérni a liftünket is, hogy beférjünk!!! Elvileg négy személyes, de elég kicsi.
1700 grammos már a babád! Fantasztikus! Mi szerdán magyünk ultrahangra. Fogalmam sincs, ott tudnak e nekem súlyokat mondani, de most roppant kiváncsi lettem, nálunk mi a helyzet. Egy biztos. Állandóan fejfekvésű volt, s a múlt héten amikor az orvosom megnézte az ő nagyon egyszerű kisméretű ultrahangján, akkor farfekvésű volt. Remélem visszafordul!!!

Az utazóágyról.
Mi is sokat fogunk utazgatni, mert nem csak a párom szülei, hanem az enyémek is vidéken vannak, mindenféle gyerekágy stb. nélkül. Mi úgy gondoltuk, hogy veszünk egy összecsukható járókát, amit itthon is tudok használni, s elvinni is tudunk. Meleg plédekkel kibélelve, pedig abban altatjuk vidéken. Nem biztos hogy jó ötlet ez így, de most itt tartunk.

A lázmérő témához. A digitálissal mennyi ideig kell várni?

Sajnálom a talit, bár amíg dolgozom, számomra egy kicsit nehézkesebb a dolog. Nem akarok visszaélni sem a helyzetemmel, hisz így is állandóan később érek be, reggel borzasztóan nehezen indulok el itthonról. Bár nagyon rendesek, s nem csinálnak belőle problémát. De kicsit izgulok is, nehogy valami közbejöjjön, s nem úgy hagyom ott őket, hogy minden hátrahagyott dolgom rendben van.
Azért egy talira szívesen elmegyek. Addig kellene, míg tudunk, hisz az első hónapokban gondolom erre nagyon kis esélyünk lesz.
A börzére én is kiakarok menni.

Nildikó
30+5
nildikoka

Sziasztok!

Manó! Emmának továbbra is jobbulást! Ha jól belegondolok, a tesóm kislányával is ez volt a héten, hogy belázasodott, más viszont nem látszott rajta. Csak neki 40 fok fölé ment, anyukám aggódott is, hogy ha nála van a kicsi, nehogy megint ennyire felugorjon neki. De most már jól van, Emma is hamarosan jobban leszKép
A légzésfigyelővel kapcsolatos dolgokat köszi szépen, sokat segitesz! Már beszéltünk egyszer erről, de akkor nem döntöttem, most viszont már kell!

Hanzika! Mér mondod, hogy 1 hét 3 nap? Hivatalosan vasárnapra vagyunk kiirva, az okt. 5Kép JajKép

A szivacsra asszem rábeszéltetekKép Utazóágy nekünk szerintem akkor kell majd, ha nem rokonokhoz megyünk, úgyhogy ezen egyelőre nem izgatom magam. Lázmérőre sokan mondják, hogy a hagyományos a legpontosabb. Nekünk van egy digitális, mert a régit eltörtük, és a párom szerint a digi egyáltalán nem pontos, ő legalábbis sosem ért egyet az eredménnyelKép Tiszta hülyék vagyunk, asszem túlbonyolitjuk ezt a dolgotKép

Kriszta! Bundazsák: mi 3 ezerért vettük, de az eredeti árát nem tudom. És csak nyáron volt akciós, tán augusztusig, de nem esküszöm meg rá.

Nildikó! A Szentmihályi úton a Bergon babakocsi nagyker van, ott vettük a kocsit, a pelenkázótáskát és a bundazsákot is. Ennek nem volt mérete, belestimmmel a Bergon kocsikba, de nem hiszem, hogy másikban gondot jelentene. Nekünk megtetszett, a rögzitésen még nem gondolkodtam, meg kell néznem, van-e lik rajta. Nem olyan régen feltettem róla egy képet. Nekem valahol a meleg gúnya és a takaró között van, csak talán könnyebb belőle kiemelni a babát, mint egy ruhából, de jobban takar, mint egy takaró. De azt hiszem, használatban derül majd ki, hogy tényleg ilyen praktikus-e.
A fekvésről annyit, hogy Vizipók nagyon sokáig harántban feküdt, aztán megkönyörült rajtunk, fejfekvésbe fordult, majd szivatásba kezdett és farfekvést vett fel, de most már úgy fekszik, ahogyan egy rendes magzatnak kellKép De nem régótaKép

Szép napot nektek! Ma jön az anyukám, mondtam már?Kép

szirom
39+1

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?